هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔰 #تحلیل_و_تبیین | آیتالله حکیم از حامیان مقاومت عراق بود
👈🏼 بررسی ابعاد شخصیتی مرحوم آیتالله حکیم در گفتگو با نماینده ولیفقیه در عراق
🔻 پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR در گفتگویی با حجتالاسلام والمسلمین سید مجتبی حسینی، نماینده ولیفقیه در عراق، ابعاد شخصیتی مرحوم آیتالله سید محمدسعید حکیم را بررسی کرده است:
▫️پایگاه علمی و فقهی ایشان جایگاه بلندی بود و توانست تأثیر خوبی در حوزهی شیعه داشته باشد. خاندان حکیم، خاندان مشهور و معروفی در نجف اشرف هستند و تقریباً رأس آنها مرحوم آیتالله سیدمحسن حکیم بود و بقیهی فرزندان ایشان هم روحانیون برجستهای بودند.
▫️زمان صدام مثل همهی علمایی که در نجف بودند، تحت فشار شدیدی بود. قریب هشت سال در زندان بود. علت زندان رفتن ایشان هم به زمان جنگ برمیگردد؛ سمیناری از طرف صدام علیه انقلاب ایران گذاشته بودند تا جنگ را برای علما توجیه کنند. ایشان هم دعوت شخص صدام را رد کرده بود.
🔍 ادامه این گزارش را در آدرس khl.ink/LLwwI بخوانید
۲۳ شهریور ۱۴۰۰
🔻الأَمرُ قَريبٌ، وَالاِصطِحابُ قَليلٌ
مرگ، نزديك، و همراهى با دنيا اندك است.
#امام_علیعلیهالسلام
#نهجالبلاغهحکمت168
☀️بیانات مقام معظم رهبری
به همان اندازه كه مجاهدت حسينبنعلي (عليهالسلام) و يارانش به عنوان صاحبان پرچم، با موانع برخورد داشت و سخت بود، به همان اندازه نيز مجاهدت زينب (عليهاالسلام) و مجاهدت امام سجاد(عليهالسلام) و بقيهي بزرگواران، دشوار بود. البته صحنه آنها، صحنهي نظامي نبود; بلكه تبليغي و فرهنگي بود. ما به اين نكتهها بايد توجه كنيم.
۲۹ /شهریور/ ۱۳۶۸
#عاشورا
☀️ @nahadpnuash
۲۳ شهریور ۱۴۰۰
🚨کتابهای مورد علاقه در دبستان
💠 دورانهای اول و دوم و سوم را که اصلاً یادم نیست، الان هیچ نمیتوانم قضاوتی بکنم که به چه درسهایی علاقه داشتم؛ لیکن در اواخر دوره دبستان - یعنی کلاس پنجم و ششم - به درسهای #ریاضی و #جغرافیا علاقه داشتم، خیلی به #تاریخ علاقه داشتم، به #هندسه هم - به خصوص - علاقه داشتم. البته در درسهای دینی هم خیلی خوب بودم، قرآن را با صدای بلند میخواندم، #قرآن_خوان_مدرسه بودم.
یک کتاب دینی را آن وقت به ما درس میدادند به نام #تعلیمات_دینی برای آن وقتها کتاب خیلی خوبی بود. من تکههایی از آن درس را - فصل فصل بود - حفظ میکردم.
🌐 بیانات مقام معظم رهبری با گروهی از نوجوانان و جوانان ۱۳۷۶/۱۱/۱۴
🆔@nahadpnuash
۲۳ شهریور ۱۴۰۰
بسیاری از علوم از درون میجوشد ، اگر خدای سبحان فرمود: "مَن جَاءَ بِالْحَسَنَةِ فَلَهُ عَشْرُ أَمْثَالِهَا" این تنها مربوط به ثواب در قیامت نیست هر کس هر قدمی را در راه خدا بردارد خدا ده برابر پاداش میدهد، اگر کسی در حوزه یا دانشگاه برای رضای خدا یک ساعت محقّقانه زحمت کشید ، نتیجه ده ساعته را میبرد. این وعده الهی است .
آیتالله جوادی آملی
@nahadpnuash
۲۳ شهریور ۱۴۰۰
📇 خلاصه متنی تفسیر سوره مبارکه #بقره
✅ آیه ۸۶ بقره:
«اولئک الذین اشتروا الحیاة الدنیا بالآخرة فلا یخفف عنهم العذاب ولا هم ینصرون»
🔺اینها همان کسانند که آخرت را به زندگی دنیا فروختهاند؛ از این رو عذاب آنها تخفیف داده نمیشود؛ و کسی آنها را یاری نخواهد کرد
📚 مفسر: علامه جوادی آملی
1️⃣میفرماید ما از شما #میثاق بر عدم قتل گرفتیم و شما هم علم به میثاق داشتید و اقرار به میثاق کردید اما عامدانه این کار را کردید. این همان استکبار است. #استکبار یعنی وقتی «حق» را دید و برایش روشن شد خود را برتر از حق ببیند. گوید فرقی بین شما و آل فرعون نیست چون هر دو حق را دیدید اما خود را بالاتر از حق دانستید. چنانکه خصوصیات پیامبر اسلام را از راه کتاب فهمیدید و با حس هم هنگام تولدش دیدید اما در برابرش ایستادید.
2️⃣آنچه که بر اعمال شما حاکم است #میل است نه دین لذا نمی توانید به اعمالتان رنگ دینی بدهید چنان که حتی آزاد کردنِ هم دینیتان با فدیه، به جهت علاقه به نژادتان و #نژادپرستی است نه اینکه اجرای حکم الهی و «خداپرستی» باشد. پس همین عملتان هم کفر است نه ایمان چون «کفر و ایمان» جمع نمیشود. پس تمام اعمال یهود #کفر است چون همه اعمالشان مطابق میلشان است نه دین.
3️⃣ #نصرت به معنای باران است. زمینی که باران دیده را منصور گویند. لذا در معنای قرآنی، نصرت یعنی باران رحمت الهی برای حل مشکلات و شستن گناهان بندگان. گوید این یهودیان نه از درونشان راهی برای نجات دارند و نه از بیرون به آنها نصرت و کمی می رسد.
@nahadpnuash
۲۳ شهریور ۱۴۰۰
5.8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#مداحی
مثل ستاره اى سرگردان، گرد مزارت می گردم. زمین امشب از انبوه تیرها، خون آلود است. تو کدامین عهد را روز ازل بسته اى که حتى مزارت، حتى کفنت، آماج ستم ستمگران است؟
شهادت #امام_حسن_مجتبی (ع) تسلیت باد
@nahadpnuash
۲۳ شهریور ۱۴۰۰
تخریبچی شهیدمحمد نقی شمالی از لشگر ۳۱ عاشورا
شهید بزرگوار به سال ۱۳۴۴ خورشیدی در دامنه کوههای آذرآبادگان در شهر تبریز دیده به جهان گشود او را محمد نقی نام نهادند که نشان علاقه والدین وی به خاندان عصمت و طهارت علیهم السلام بود .
سالهای ابتدایی را در مدرسه شیخ محمد خیابانی و راهنمایی را در مدرسه بدر گذراند و همزمان با شروع جنگ تحمیلی وارد دبیرستان شهید مطهری شد در اوایل سال ۱۳۶۱ بعد از گذراندن دوره آموزش بسیج با تعدادی از همرزمان خود با عنوان تخریبچی راهی جبهه های غرب شد در پاکسازی میادین مین بجا مانده از دشمن در مناطق دشت ذهاب ، ارتفاعات بازی دراز ، داربلوط ، زله زرد و قصر شیرین سهم بسزایی داشت ، پس از شرکت در عملیات مسلم ابن عقیل راهی گردان تخریب (رعد) لشگر عاشورا شد در عملیات والفجر ۴ در منطقه عملیاتی پنجوین در حین گشودن معبر بر روی ارتفاعات کانی مانگا پای راست خود را بر روی مین جا گذاشت.پس از دوره نقاهت دوباره هوایی شد و به خیل رزمندگان پیوست در عملیاتهای والفجر ۴ و کربلای ۴ و ۵ شرکت کرد و سر انجام در ۱۷ تیرماه ۱۳۶۶ در عملیات نصر ۷ منطقه عملیاتی بلفت به آرزوی دیرینه اش رسید.
@nahadpnuash
۲۴ شهریور ۱۴۰۰
#نهج_البلاغه
🌟الْحَمْدُ للهِ الَّذِی شَرَعَ الإَسْلاَمَ فَسَهَّلَ شَرَائِعَهُ لِمَنْ وَرَدَهُ أَشِدَّاءُ عَلَى الْکُفَّارِ رُحَمَاءُ بَیْنَهُمْ فَجَعَلَهُ أَمْناً لِمَنْ عَلِقَهُ وَ سِلْماً لِمَنْ دَخَلَهُ، وَ بُرْهَاناً لِمَنْ تَکَلَّمَ بِهِ، وَ شَاهِداً لِمَنْ خَاصَمَ عَنْهُ
💠ستایش مخصوص خداوندى است که اسلام را تشریع فرمود و راه هاى ورود به آن را آسان ساخت ارکانش را در برابر کسانى که به ستیز بر مى خیزند، استوار نموده است آن را براى کسانى که دست در دامنش زنند پناهگاه امنى قرار داده، و براى آنها که به حریمش گام نهند وسیله سلامت و صلح، و براى آنان که از منطقش پیروى کنند دلیل و برهان روشن، و براى آنها که از آن دفاع کنند گواه (آشکار)
📘#خطبه_106
@nahadpnuash
۲۴ شهریور ۱۴۰۰
🌺سبک زندگی قرآنی:🌺
*🍂نورانی شوید.🍂*
🔶يوْمَ تَرَي الْمُؤْمِنِينَ وَالْمُؤْمِنَاتِ يَسْعَي نُورُهُم بَيْنَ أَيْدِيهِمْ وَبِأَيْمَانِهِم......
(حدید/۱۲)
⚡️در قیامت، مؤمنان دارای نوری هستند که راهنماى ایشان به سوى بهشت مى شود.
✅این نور، بر اثر اطاعت از دستورات خدا و رسول، و عمل به قرآن در دنیا به دست می آید.
💥منافقین که در دنیا فقط تظاهر به ایمان داشته اند، در قیامت، ظلمانی و بدون نور خواهند بود.
✅ هرچه اطاعت انسان از خدا و دستوراتش بیشتر باشد، نور قیامتش نیز بیشتر خواهد بود.
#سبک_زندگی_قرآنی
#در_بهشت
@nahadpnuash
۲۴ شهریور ۱۴۰۰
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 انقلاب اسلامی اگر آرام بگیرد، خواهد مُرد
♦️ اسلام و انقلاب اسلامی برای آن نیست که در یک گوشهای از جهان حکومتی تشکیل دهد و در آنجا مرغ خانگی بشود
♦️ عقاب بلندپروازی است که باید تمام صحنه عالم را زیر بال بگیرد
🌍 @nahadpnuash
۲۴ شهریور ۱۴۰۰
هدایت شده از مرکز نیکوکاری منا دانشگاه پیام نور استان آ شرقی
✅مرکز نیکوکاری منا دانشگاه پیام نور استان آ.شرقی در آستانه آغاز سال تحصیلی جدید پذیرای کمک های نقدی شما خیرین عزیز جهت حمایت از دانشجویان کم توان مالی هست.
#شماره_كارت_مرکز_نیکوکاری_منا :
6037997950216037
✳️لطفا از کمک های و لو بظاهرکم و در حد 5 هزار تومان هم دریغ نکنید چرا که مهم نیت خیر شما عزیزان هست که با برکت هست.
@mennapnuash
۲۴ شهریور ۱۴۰۰
🌹 نهم صفر سالروز شهادت «عمّار یاسر» صحابه نبی(ص) و یار بصیر و با وفای امام علی(ع) گرامیباد
▪️«عمّار یاسر» از اصحاب خاص پیامبر (ص) و از نخستین ایمان آورندگان، در مکه و در حدود ۴۴ سال قبل از بعثت به دنیا آمد. «عمار یاسر» در سن ۹۳ سالگی در جنگ صفین در رکاب امام علی(ع) در حالی به شهادت رسید که پیامبر درباره این یار با وفای خویش فرمود: «ای عمار! تو را گروه سرکش و نافرمان خواهند کشت».
▪️پدرش «یاسر» نام داشت که از مردم یمن بود و بعدها در مکه ساکن گشت. سمیّه، مادر عمار بود.[١]بعد از بعثت پیامبر و بعد از دعوت مخفیانه سه ساله، پیامبر (ص) دعوت خود را آشکارا آغاز نمود. عمار به همراه پدر و مادر و برادرش (عبدالله) در سال پنجم بعثت به حضور پیامبر آمد. و مسلمان شدند و اینان سی و چندمین نفری بودند که اسلام آوردند، در حالی که عمار حدوداً 48 سالی داشت[٢]
▪️ابن حجر مینویسد: «عمار یکی از هفت نفری بود که اسلام خود را آشکار کردند.» [٣]
▪️هنگامی که خاندان عمار، اسلام خود را آشکار ساختند قبیلۀ بنی مخزوم، هم پیمان آنها، بسیار ناراحت و عصبانی شدند و هِشام بن عمرو که در میان مسلمانان به ابوجهل مشهور بود و ریاست قبیلۀ بنی مخزوم را بر عهده داشت، شروع به انواع مزاحمتها و شکنجهها به خاندان عمار نمود که از جمله شکنجهها؛ آهن گداخته از آتش، تازیانه و خواباندن روی ریگهای سوزان سرزمین مکه بود.
▪️پس از شهادت یاسر و سمیّه و عبدالله از عمّار خواستند که از پیغمبر (ص) بیزاری بجوید و از اسلام برگردد و بتها را به نیکی یاد کند وگرنه شکنجه ادامه دارد. او که چگونگی مرگ پدر و مادر و برادرش را دیده بود، برای حفظ جان خود، دست به تاکتیک و تقیّه زد. در ظاهر به زبان، خواستۀ مشرکان را گفت و نجات یافت. این خبر به پیامبر (ص) رسید و بعضی عمار را غایبانه محکوم کردند. ولی پیامبر (ص) سخن آنها را رد کرد و فرمود: «إنَّ عَمّاراً مُلِئَ ایماناً مِنْ قَرْنِهِ إلی قَدَمِهِ وَ اُخْتَلَطَ الایمانُ بِلَحْمِهِ وَدَمِهِ» [٤]
▪️یعنی همانا سراسر وجود عمار، از فرق سر تا قدمش مملو از ایمان میباشد و ایمان با گوشت و خون او آمیخته است. بعد آیۀ 106 سوره نحل نیز در تأیید عمار نازل گردید. رسول گرامی اسلام (ص) به عمار فرمود: «اگر باز هم از تو خواستند، چنان کن» [٥] یعنی تقیّه را تکرار کن.
▪️عمار، آنچنان به پیامبر (ص) نزدیک بود که خود میگوید: «کُنْتُ تِرْباً لِرَسولِ اللهِ فی سِنِّهِ، لَم یَکُنْ أَحَدٌ أَقْرَبَ إلیه مِنّی»[٦] من دوشادوش رسول خدا بودم هیچ کس مثل من به آن حضرت نزدیک نبود. شاید بر همین اساس بود که پیامبر (ص) فرمود: «إنَّ عَمّاراً جِلْدةٌ بَیْنَ عَیْنی وَ أَنْفی» [٧] همانا عمار پوست بین چشمان و بین من است.
▪️پس از هجرت و ورود عمار به مدینه، در ساختن مسجدالنبی بسیار فعال بود، چنان که پیامبر (ص) به او فرمود: آنقدر به خود زحمت نده. عمار گفت: دوست دارم در ساختن مسجد شرکت کنم. و همانجا بود که پیامبر (ص) دستی بر شانۀ عمار زد و فرمود: «إنّکَ مِنْ أَهْل الجَنَّه تَقْتُلُکَ الفِئَةُ الباغِیَةُ» [٨] یعنی تو اهل بهشت هستی، قوم ستمگر تو را میکشند. سیره نویسان، در مورد شرکت پرتلاش عمار در جنگها چنین نوشتهاند که «عمار» در همۀ جنگهای پیغمبر و در بیعت رضوان همراه رسول خدا (ص) شرکت نمود. در جنگ بدر قهرمانیها نشان داد و آزمایشهای رزمی را، چنان که باید، به انجام رسانید. [٩]
🌹یار با وفای امیر و عمار لشکر امیرالمومنین (ع)
▪️عمار یکی از چهار یار با وفای حضرت علی (ع) بود که پس از رحلت رسول اکرم (ص) بر سر پیمان خویش با حضرت علی (ع) باقی ماند و چون امیرالمؤمنین (ع) به خلافت رسید، عمار همه جا کنار امام علی (ع) حضور داشت.در جنگ صفین با وجود کهولت سن، حضوری جاودانه داشت و در میدان نبرد در کنار سایر یاران پیامبر (ص) علیه معاویه جنگید تا اینکه در روز ٩صفر سال ٣٧ هجری قمری و در سن ٩٣ سالگی شربت شهادت را نوشید.
📚منابع:
[1]دانشنامۀ امام علی (ع) پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، ج 8، ص 516.
[2]دائرة المعارف تشیّع، تهران، نشر شهید سعید محبّی، 1384 ش، چاپ اول، ج 11، ص 460.
[3]. عسقلانی، ابن حجر؛ الإصابه فی تمییز الصحابه، بیروت، دارالاحیاء التراث العربی، 1328 ق، ج 3، ص 505.
[4] همان، دائرة المعارف تشیّع، ج 11، ص 461.
[5]. القرطبی، ابن عبدالبر؛ الاستیعاب فی معرفة الصحابة بیروت، دارالاحیاء التراث العربی، ج 2، ص 469.
[6].أعیان الشیعه، بیروت، دارالتعارف، ج 8، ص 373.
[7]. ابن هشام؛ السیرة النبویه، بیروت، دارالمعرفة ج 2، ص 143.
[8]. همان، أعیان الشیعه، ج 8، ص 373.
[9]. همان، الاستیعاب فی معرفة الصحابه، ج 2، ص 469
#عمار_یاسر
#صحابه_نبی
#یار_علی
@nahadpnuash
۲۵ شهریور ۱۴۰۰