💠امام علی علیه السلام میفرمایند :
«واعلموا انه لیس علی احد بعد القرآن من فاقه و لا لاحد قبل القرآن من غنی فاستشفوه من ادوائکم و استعینوا به لاوائکم فان فیه شفاء من اکبر الداء».
بدانید که هیچ کس پس از داشتن #قرآن کمبودی ندارد. و برای هیچ کس پیش از آن توانگری نیست!!! پس شفای دردهای خود را از آن بخواهید
و در سختیهای خود از آن یاری جویید.
👈که قرآن بزرگترین بیماری را موجب بهبودی است.
#نهج_البلاغه_خطبه176
☘ کانال نورالقرآن 🍀
🆔 @nouralquran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥سوره زلزال (تصویری)
إِذَا زُلْزِلَتِ الْأَرْضُ زِلْزَالَهَا ﴿۱﴾
آنگاه كه زمين به لرزش [شديد] خود لرزانيده شود (۱)
وَأَخْرَجَتِ الْأَرْضُ أَثْقَالَهَا ﴿۲﴾
و زمين بارهاى سنگين خود را برون افكند (۲)
وَقَالَ الْإِنْسَانُ مَا لَهَا ﴿۳﴾
و انسان گويد [زمين] را چه شده است
☘ کانال نورالقرآن 🍀
🆔 @nouralquran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌟 #آموزش_آکسان
(#نبر #آکسان)
(تکیه های صوتی برکلمات)
توسط👈 استادمهدی حسنی
قسمت چهارم
استاد حسنی از داوران چهارمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم خانواده های کارکنان فراجا و خواهران شاغل(داور بخش فرزندان پسر زیر و بالای ۱۶سال)
☘ کانال نورالقرآن 🍀
🆔 @nouralquran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#عید_مبعث🌺
🌸 برسد به گوش جهانیان
🌼 دو جهان به نام محمد است
🌷 #صابر_خراسانی
☘ کانال نورالقرآن 🍀
🆔 @nouralquran
🌷 اَللّهُــمَّ عَجـِّـل لِوَلیِّــکَ الفَــــرَج 🌷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🖤🦋 ﷽ 🦋🖤
┊ ┊ ┊ ┊
┊ ┊ ┊ ✨
┊ ┊ ✨
┊ ✨
✨
❤️ #آرامش_با_قرآن
بی تردید خدا کسانی را که ایمان آورده و کارهای شایسته انجام داده اند، در بهشت هایی درمی آورد که از زیرِ [درختانِ] آن نهرها جاری است، در آنجا با دستبندهایی از طلا و مروارید آرایش می شوند، و لباسشان در آنجا حریر است.حج۲۳
🦋✨🦋🦋✨🦋
☘ کانال نورالقرآن 🍀
🆔 @nouralquran
معاون تبلیغات و روابط عمومی سازمان عقیدتی سیاسی انتظامی جمهوری اسلامی ایران گفت: هیچ نعمت و توفیقی بالاتر از انس و مجالست با قرآن نیست.
سردار سرتیپ دوم پاسدار محمد بهرامی در اختتامیه چهارمین دوره مسابقات سراسری قرآن خانوادههای کارکنان و بانوان شاغل فراجا که امروز، ۲۸ بهمنماه در هتل پارس مشهد برگزار شد، اظهار کرد: در مرحله مقدماتی این دوره از مسابقات ۱۵ هزار نفر از نخبگان قرآنی حضور یافتند که از این تعداد پس از رقابت در مراحل مقدماتی، یگانی و استانی ۳۵۰۰ نفر به نیمه نهایی راه یافتند که پس از داوری ۵۰۰ نفر به مرحله نهایی رسیدند.
وی افزود: توفیق میزبانی مسابقات در ۶ طیف و گروه ویژه همسران کارکنان فراجا، فرزندان دختر و پسر زیر ۱۶ سال و بالای ۱۶ سال و بانوان شاغل فراجا را داشتیم که در ۱۰ رشته شامل حفظ ۳، ۵، ۱۰، ۱۵ و حفظ کل قرآن کریم، قرائت تحقیق، قرائت ترتیل، درک مفاهیم و نکات تفسیری در سطح ۱ و ۲ و رشته اذان ویژه فرزندان پسر با یکدیگر به رقابت پرداختند.
معاون تبلیغات و روابط عمومی سازمان عقیدتی و سیاسی انتظامی جمهوری اسلامی ایران بیان کرد: از این تعداد ۱۸۰ نفر به عنوان برگزیدگان از همه رشتهها به عنوان نمایندگان قرآنی فرماندهی انتظامی ایران به مسابقات قرآن کریم خانوادههای نیروهای مسلح راه خواهند یافت که این مسابقات به میزبانی فرماندهی جمهوری اسلامی ایران در تهران در تیرماه سال آینده برگزار میشود و امیدواریم نمایندگانی شایسته برای انتظامی باشند و افتخار کسب کنند.
بهرامی عنوان کرد: هیچ نعمت و توفیقی بالاتر از انس و مجالست با قرآن نیست. قرآن نور است و خاصیت نور این است که قلب و روح انسان را زنده میکند. آنها که اهل معنا هستند نورانیت قرآن را از معانی آن میبینند.
وی با اشاره اینکه نباید با هیچ چیز و هیچکس نعمت انس با قرآن را عوض کرد، ادامه داد: قرآنیان شریفترین اصحاب امت پیامبر هستند، لذا باید قدر خود را بدانند که با قرآن مأنوس هستند و کاری کنند که دیگران هم از این معنویت بهره ببرند. باید تلاش کنیم که قرآن را درک کنیم، چراکه معنا و مفاهیم قرآن ناب و حیات بخش است و دل انسان را روشن میکند، لذا فقط به ظاهر قرآن اکتفا نکنیم. اگر قاریان، تالیان، حافظان قرآن به معنا و مفهوم قرآن آگاهی پیدا کنند، آنگاه ارزش این کتاب را بهتر درک میکنند.
معاون تبلیغات و روابط عمومی سازمان عقیدتی و سیاسی انتظامی جمهوری اسلامی ایران خاطرنشان کرد: آگاهی از مفاهیم قرآن کریم ما را بیشتر با اعجاز قرآن آشنا میکند. براساس روایات اگر در قرآن تدبر کنید دلهای شما مانند بهار طراوت پیدا میکند. کسانی که در مراسم حضور دارند منتخبان از میان شرکتکنندگان بسیاری هستند، لذا قطعا سطح آگاهی بیشتری دارند و اینکه حافظ و قاری شدن یک شبه اتفاق نمیافتد، بنابراین باید تلاش کنند و خود را ارتقا دهند. این مسابقات نیز بستری برای رشد است.
بهرامی بیان کرد: منتخبان این دوره نمایندگان سازمان مقدس انتظامی هستند، علاوه بر برگزیدگان چهارمین دوره مسابقات افراد با امتیازات بالا نیز برای اعزام به مسابقات خانوادهای نیروهای مسلح دعوت خواهند شد.
وی افزود: باید سعی کنیم همه اعمال ما برای جلب رضایت الهی باشد و برای توسعه فعالیتهای قرآنی با تشکیل جلسات و محافل قرآن تلاش کنیم و صرفاً به ارتقاء خود بسنده نکنیم. برای مأنوس کردن سایر اقشار جامعه با قرآن گام برداریم و بدانیم همه برنامههای قرآنی به برکت انقلاب اسلامی و امام و شهداست و سعی کنیم ادامهدهنده راه آنان باشیم.
معاون تبلیغات و روابط عمومی سازمان عقیدتی و سیاسی انتظامی جمهوری اسلامی ایران اضافه کرد: دورنمای زندگی ما در دنیا و آخرت با روایتی از پیامبر(ص) مشخص شده که فرمودند: «اِنْ اَرَدْتُم عَیْشَ السُّعَداءِ وَ مَوْتَ الشُّهَداءِ وَ النَّجاةَ یَوْمَ الْحَسْرَةِ وَ الظِّلَّ یَوْمَ الْحَرورِ وَ الْهُدی یَوْمَ الضَّلالَةِ، فَادْرُسُوا الْقُرْآنَ فَاِنَّهُ کَلامُ الرَّحْمانِ و حِرْزٌ مِنَ الشَّیْطانِ و رُجْحانٌ فِی الْمیزانِ؛ اگر زندگی سعادتمندان، مرگ شهیدان، نجات روز حسرت (قیامت)، سایه روزِ سوزان و هدایت در روز گمراهی را میخواهید، قرآن را یاد بگیرید که آن سخن خدای مهربان است و سپری در مقابل شیطان و سنگینی در ترازوی اعمال است
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
قطعه ی بسیار زیبا از استاد شحات
@nouralquran
🎥جهت بعثت انبیاء
🔺 رهبر انقلاب: بعثت یعنی برانگیختگی. جهت این برانگیختگی چیست؟ سَمت و سوی این برانگیختگی چیست؟ سَمت و سو عبارت است از همان که در خود قرآن باز مکرّر ذکر شده است: وَ لَقَد بَعَثنا فی کُلِّ اُمَّةٍ رَسولًا اَنِ اعبُدُوا اللهَ وَ اجتَنِبُوا الطّاغوت؛ اوّلاً عبودیّت خدا، یعنی چهارچوب حیات را در خدمت اوامر الهی و نواهی الهی قرار دادن؛ و [ثانیاً] اجتناب از طاغوت. طاغوت کیست؟ همهی ظالمان، همهی پادشاهان خبیث، در مثل امروزی همهی رؤسای جمهور مثل اینهایی که امروز در آمریکا و در بعضی از کشورهای دیگر هستند -اینها همان طواغیتند- معنای اجتناب از طواغیت این نیست که دامنت را از آنها دور کن تا آلوده نشوی؛ معنایش این است که یک خطّی در مقابل خطّ توحید و خطّ عبودیّت الهی وجود دارد و آن، خطّ طاغوت است. کفر به طاغوت، همراه و ملازم با ایمان بالله است؛ این، جهت بعثت انبیا است. ۱۳۹۸/۰۱/۱۴
https://eitaa.com/nouralquran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یکی از تلاوتهای زیبای عبدالباسط
💠تلاوت بسیار آرامش بخش سوره علق
--------------------------------------------------
🍃پیامبر اکرم(ص)فرمودند:
🌸 خداوند متعال مرا از درخشندگی نور خودش آفرید
🍃خداوند متعال خطاب به رسول اکرم(ص)فرمود:
🌸 ای محمد! قبل از این که آسمان ها، زمین، عرش و دریا راخلق کنم. نور تو و علی را آفریدم
☘ کانال نورالقرآن 🍀
🆔 @nouralquran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬شاهکار استاد حمید شاکر نژاد از سوره مبارکه تحریم
🎼مقام:عجم(چهارگاه)
⏲مدت زمان:۴۰ثانیه
📤حجم:۳.۶مگابایت
☘ کانال نورالقرآن 🍀
🆔 @nouralquran
حَمَلَهُ الْقُرْآنِ فِی ظِلِّ اللهِ یَوْمَ لاظِلَّ إِلَّا ظِلَّهُ
_
روزی که هیچ سایهای جز سایه لطف خدا نیست، حافظان قرآن در سایه لطف خدا هستند.
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلّم
☘ کانال نورالقرآن 🍀
🆔 @nouralquran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#سخنرانی
💠#گناه کردن که کلاس نداره!!
✔️حجت الاسلام پناهیان
کانال رسمی نورالقــ♥ــرآن
🆔 @nouralquran
🌷 امیرالمومنین امام علی(علیه السلام) :
✍ از گذشته های دنیا برای باقیمانده ی آن عبرت آموز ، زیرا پاره های دنیا شبیه یکدیگرند.
📚( نامه ۶۹ نهج البلاغه)
کانال رسمی نورالقــ♥ــرآن
🆔 @nouralquran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥#فیلم
#یکفراز_یکنفس
💠تلاوت بسیار زیـبـای آیات ابتدایی سوره مبارکه علق توسط قاری بینالمللی کشورمان استاد هادی موحد امین
⏰مدتزمان : ۰۰:۳۹
کانال رسمی نورالقــ♥ــرآن
🆔 @noor_alqoran
#آموزش
❇️آموزش لحن ( مقامات و نغمات قرآنی) _ متنی
📒درس اوّل
مقدمه
تعریف لحن :
آهنگ و نغمه ای که در خواندن وجود دارد را لحن می نامند.
بطور کلی انسان وقتی در حال خواندن چیزی است، بلا شک و بلا استثناء از یک آهنگ یا به عبارتی نغمه استفاده می کند.
در تلاوت قرآن کریم، این آهنگ و نغمه را دستگاه یا مقام می گویند.
هر زمانی که ما بصورت آهنگین شروع به خواندن قرآن می کنیم، ناگزیر در یکی از دستگاه های موسیقیایی قرآنی تلاوت خود را اجراء می کنیم. حال یا دستگاه ها و نغمات عربی یا موسیقی فارسی.
ما در مباحث آموزش لحن قصد داریم به این دستگاه ها بپردازیم و با اسامی و مشخصات و جزئیات آن ها آشنا شویم و در نتیجه بتوانیم قرآن را هدف دار و با تدبر در معنای آن تلاوت کنیم.
چون در مشخصات و جزئیات دستگاه ها همانطور که خواهیم گفت ، آمده است که هر دستگاه را برای چه آیاتی و با چه موضوعی باید استفاده کرد.
در فنّ تلاوت قرآن ، ۷ مقام اصلی داریم ، که عبارتند از :
♦️بیات
♦️حجاز
♦️صبا
♦️نهاوند
♦️عجم
♦️رست
♦️سهگاه
که با این هفت مقام و همینطور مشتقات و گوشه های آن ها بیشتر آشنا خواهید شد.
👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇
🎼مقامات موسیقایی تلاوت قرآن🎼
همان طور که در مقدمه گفته شد، در تلاوت قرآن کریم، از هفت مقام اصلی و گوشه های آنها استفاده می شود که بصورت خلاصه در عبارت «صنع بسحر» گنجانیده شده اند.
ص ،مخفف مقام صبا
ن ،نهاوند
ع ،عجم
ب ،بیات
س ،سه گاه
ح ،حجاز
ر، رست
هر چند که باید گفت که بعضی مقام چهارگاه را هم مقام مستقلی دانسته و در نتیجه به هشت مقام اصلی قائل گردیده اند.
در اینجا اشاره بسیار کوتاهی به این مقامات و بعضی فروعات آن خواهیم نمود.
مقام یک طرح کلّی و الگویی است برای آفرینش نغمات و ملودی ها. اگر با یک نگاه کلی بنگریم می توانیم مفاهیم مقام، نغمه، لحن، آواز، دستگاه، گام و موارد مشابه آن را در یک تعریف کلی بگنجانیم، اگر چه در تعریف اصطلاحات برخی از این مفاهیم با دیگری تفاوت دارد. تمایز و تشخیص هر مقام نتیجه تغییر حالات و کیفیت های یک نغمه و ملودی و تفاوت هر مقام با مقام دیگر نتیجه اختلاف در تغییر مسافت ها و فواصلی است که بین درجات صوتی هر مقام نسبت به مقام دیگر وجود دارد.
✅ تعریف تئوریک مقام :
در اصطلاح موسیقی به مجموعه اصواتی که بین یک نُت و تکرار آن (جواب) با ترتیب معیّن قرار دارد مقام گفته می شود.
✅ تعریف لغوی و علمی نغمه :
نغمه در لغت، عبارت از صدایی موسیقایی است که خالی از کلام و حرف باشد.
در اصطلاح موسیقی، نغمه در این معانی به کار رفته است:
هر صدای موسیقایی (Sing)، ملودی (Melody)، در مقابل هارمونی (Harmony) [موسیقی چند صدایی]، مقام اصلی (Gamme)، مقام فرعی یا مشتقات یک مقام اصلی (گوشه) همچون نغمه شوری از مقام بیات، نغمه هزام از مقام سیکا و یا نغمه نکریز از مقام نهاوند.
🎼مقامات و تعداد آنها :
1ـ مقام راست
2ـ مقام بیات
3ـ مقام صبا
4ـ مقام سیکاه (سه گاه)
5ـ مقام حجاز
6ـ مقام نهاوند
7ـ مقام عجم (ماهور ـ راست پنجگاه در موسیقی ایرانی و گام ماژور در موسیقی غربی)
8ـ مقام کُرد
9ـ مقام نوا
10ـ مقام جهارکاه (چهارگاه)
در موسیقی مقامی عرب تعداد مقامات اصلی و فرعی (گوشه ها) بالغ بر سیصد عدد است.
وجود ارتباط و تطابق مضامین آیات قرآنی با نغمات و مقامات و
رعایت تناسب و ارتباط میان مقام و موضوع آیه، خود یک هنر است و می تواند بسیار تأثیرگذار باشد.
خیلی از قاریان قرآن با این هنر مستمعین را مجذوب مفاهیم بلند قرآن کریم می کردند و یا مستمعین غیر مسلمان را به اسلام و قرآن علاقمند می نمودند.
با شناخت حالت هر مقام و موضوعات آیات و تناسب آنها با یکدیگر و رعایت این تناسب، تلاوت قاری قرآن علاوه بر بیان لفظی، بیان تصویری پیدا می کند، این بیان یکی از مصادیق اعجاز لفظی قرآن است و تنها هنری که می تواند آن را به عرصه ظهور بیاورد، هنر قرائت است. تلاوتی که در آن، این تناسب رعایت نشود، تلاوتی بی روح است و گاهی اوقات بی معنی.
مثلاً اگر آیه شریفه «خذوه فغلّوه ثم الجحیم صلّوه» که در مورد عذاب است و انسان با قدری تأمّل و اندیشه در آیه، از فرط تأثّر و اندوه گریان خواهد شد، با نغمه ای شاد و فرح فزا و شوق افزا (همچون مقام نهاوند) خوانده شود، چنان بی معنی و ناسازگار است که قاری و مُستمع هر دو سرگردان می شوند.
به حول و قوه الهی، در جلسات بعد، این بحث را پیگیری خواهیم کرد و با مضامین آیاتی که با دستگاه ها و مقامات قرآنی مختلف مطابقت دارند آشنا خواهیم شد. این که کدام مقام ها با کدام معانی آیات هم خوانی و تطبیق دارند؟
إنشاءاللّٰه ...
📌پایان درس اول
کانال رسمی نورالقــ♥ــرآن
🆔 @noor_alqoran
learn-netkhani_[www.ketabesabz.com].pdf
5.15M
👆🏻👆🏻👆🏻
در پایان اوّلین درس از مباحث آموزش لحن ، از شما خوبان دعوت میشود فایل PDF فوق را که درباره تئوری موسیقی می باشد به دقت مطالعه بفرمائید.
مطالب این فایل بسیار دقیق است و برای آشنایی اوّلیه با فنون لحنی و موسیقایی بسیار مناسب میباشد.
کانال رسمی نورالقــ♥ــرآن
🆔 @noor_alqoran