─┅═༅🍃🌖🍃༅═┅─
🇮🇷◁با اتکال به قدرت لایزال الهی و در پرتو ایمان و عزم ملی و کوشش برنامه ریزی شده و مدبرانه ی جمعی و در مسیر تحقق آرمان ها و اصول قانون اساسی ، در چشم انداز بیست ساله، ایران کشوری است توسعه یافته با جایگاه اول اقتصادی، علمی و فناوری در سطح منطقه با هویت اسلامی و انقلابی، الهام بخش در جهان اسلام و با تعامل سازنده و موثر در روابط بین الملل.
─┅═༅1⃣༅═┅─
─┅═༅🍃🌖🍃༅═┅─
🇮🇷◁چشمانداز یک سند بالا
دستی کلان است که تصویری واقعنگرانه مطلوب و مورد انتظار از آینده را ترسیم میکند.
📖✍از آنجا که سند چشمانداز در پی ترسیم یک فضای آرمانی است، تبدیل آن به یک عمل جامع و مجموعه انتظارات متقابل حاکمیت و مردم نیازمند طی مراحلی است که در نهایت، این مراحل به طراحی یک نقشهی راه منتهی شود.
─┅═༅2⃣༅═┅─
─┅═༅🍃🌖🍃༅═┅─
🇮🇷◁در تهیه، تدوین و تصویب برنامه های توسعه و بودجه های سالیانه، این نکته مورد توجه قرار گیرد که شاخص های کمی کلان آن ها از قبیل نرخ سرمایه گذاری، درآمد سرانه، تولید ناخالص ملی، نرخ اشتغال و تورم، کاهش فاصله ی درآمد میان دهک های بالا و پایین جامعه، رشد فرهنگ و آموزش و پژوهش و توانایی های دفاعی و امنیتی، باید متناسب با سیاست های توسعه و اهداف و الزامات چشم انداز، تنظیم و تعیین گردد و این سیاست ها و هدف ها به صورت کامل مراعات شود.
─┅═༅3⃣༅═┅─
─┅═༅🍃🌖🍃༅═┅─
🇮🇷◁نقشهی راه باید واجد سه محور اساسی باشد که عبارتند از:
☄(1)یک مسیر ارتباطی دو سویه بین سلسلهای از حاکمیت تا مردم
☄(2)ترجمان سند به شاخصها و سازوکار سنجش شاخصها به گونهای که عرصهی عملکرد را بتوان تا متن سند رصد کرد و تحقق اجزای سند را سنجید
☄(3)یک نظام جامع تقسیم وظایف برای تحقق سند برای تمامی مکلفین
─┅═༅4⃣༅═┅─
─┅═༅🍃🌖🍃༅═┅─
🇮🇷◁در فرایند ترجمان چشمانداز به یک نقشهی راه، شاخصسازی یک عامل حیاتی موفقیت است.
📖✍آنچه مهم است اینکه سند چشمانداز در نهایت باید تبدیل به برنامهی اقدام برای همگان شود، به گونهای که تکلیف آحاد حقیقی و حقوقی جامعه در دورهی زمانی چشمانداز به خوبی از آن برآمده باشد.
─┅═༅5⃣༅═┅─
─┅═༅🍃🌖🍃༅═┅─
🇮🇷◁اگر سند چشمانداز نتواند در عرصهی عمل تحقق یابد در واقع فاقد ارزش کارکردی خواهد بود. تحقق اهداف چشمانداز نیازمند طی یک فرایند صحیح است.
📖✍باید ضمن اهتمام به طراحی، اجرا و کنترل، با فرایندی صحیح و عادلانه، نتایج حاصل از چشمانداز نیز به صورت مستمر رصد شود. یعنی فرایندگرایی و نتیجهگرایی توأم، لازمهی تحقق چشمانداز است.
🌀فرایند فوق در بخش دولتی در نهایت مجموعهای از قوانین شکلدهندهی رفتار را پدید خواهد آورد که ضمن فرهنگسازی، چشمانداز را هدف اساسی و اولویت اول تمامی جوارح و ارکان حکومت خواهد کرد.
─┅═༅6⃣༅═┅─
─┅═༅🍃🌖🍃༅═┅─
🇮🇷◁تصمیمات اتخاذ شده در دولتها همواره با پیچیدگی بسیار همراه است و حضور در این عرصه هنر و علم تدوین، اجرا و ارزیابی تصمیمات، وظیفهای چندگانه است که مجموعه را قادر میسازد تا به هدفهای بلندمدت خود دست یابد.
📖✍ در این میان تنظیم اسناد راهبردی دارای اهمیت بسیار بالایی است. در رأس این اسناد راهبردی، چشمانداز قرار دارد.
🌀یک چشمانداز قوی، چهارچوب فکری مشترکی را برای همه فراهم میکند تا تصویر یکسانی از آنچه در آینده میخواهیم برسیم به وجود آید.
─┅═༅7⃣༅═┅─
─┅═༅🍃🌖🍃༅═┅─
🇮🇷◁باید توجه داشت که برنامهریزی راهبردی زمانی باارزش است که به تصمیمگیرندگان کمک کند تا به صورت بلندمدت و چندبعدی فکر و عمل کنند.
📖✍یعنی آثار و تبعات رفتارهای خود را در بلندمدت و در ابعاد مختلف مورد ملاحظه قرار دهند. برای مثال یک تصمیم اقتصادی ممکن است پیامدهای اجتماعی و سیاسی در پی داشته باشد.
─┅═༅8⃣༅═┅─
─┅═༅🍃🌖🍃༅═┅─
🇮🇷◁از سال ۱۳۷۸ در دبیرخانهی مجمع تشخیص مصلحت نظام برای همسوسازی سیاستهای کلی، ضرورت ترسیم و تبیین یک افق روشن در آیندهی ایران مشخص شد
📖✍و لذا تا مدتها مطالعات و مباحث تحت عنوان «افق آیندهی ایران اسلامی» ادامه یافت.
🌀در سال ۱۳۸۰ مفهوم چشمانداز به جای افق آینده مورد تأکید قرار گرفت.
─┅═༅9⃣༅═┅─
─┅═༅🍃🌖🍃༅═┅─
🇮🇷◁چشمانداز جمهوری اسلامی ایران یک فضای آرمانی است که نظام «میتواند» و «باید» در چهارچوب زمانی ۲۰ سال محقق سازد.
📖✍«میتواند» یعنی اینکه چشمانداز «واقعنگرانه» و «تحققپذیر» است، البته تحقق آن با یک تلاش معمول ممکن نیست، بلکه همت و کار مضاعف میطلبد و چالشی است.
🌀«باید» یعنی اینکه رسیدن به چشمانداز نقش حیاتی دارد و نرسیدن به آن حیات نظام را به مخاطره میاندازد.
─┅═༅🔟༅═┅─
─┅═༅🍃🌖🍃༅═┅─
🇮🇷◁میتواند یعنی اینکه چشمانداز «واقعنگرانه» و «تحققپذیر» است، البته تحقق آن با یک تلاش معمول ممکن نیست، بلکه یک همت و کار مضاعف میطلبد و به عبارتی چالشی است.
📖✍اهداف و آرمانهای چالشی توان و انگیزه ایجاد میکند. اگر هدفی بسیار سهلالوصول و یا غیرممکن باشد برانگیزاننده نخواهد بود. بلکه یک سطح خاص از هدف لازم است ترسیم شود که ایجاد انگیزه نماید.
─┅═༅1⃣1⃣༅═┅─
─┅═༅🍃🌖🍃༅═┅─
🇮🇷◁از سال ۱۳۸۰ که دستور تهیهی سند چشمانداز از سوی رهبر معظم انقلاب به مجمع تشخیص مصلحت نظام ابلاغ شد، معظمله همواره در فرصتهای مختلف به اهمیت سند چشمانداز و ضرورت اهتمام همگانی به آن پرداختهاند
📖✍ سند چشمانداز به عنوان برنامهی کلان ۲۰ ساله، سندی فرادولتی و محصول کار متراکم و صحیح کارشناسی است و باید به عنوان یک میثاق در همهی قانونگذاریها، برنامهریزیها و فعالیتها مورد توجه کامل قرار گیرد و هر برنامه و فعالیتی که در جهت سند چشمانداز نیست، اصلاح شود.
─┅═༅1⃣2⃣༅═┅─