🍃🍂🍃
توصيه هاي طب سنتي واسلامي براي مسافران ايام اربعين كربلا
شامل موضوعات زير
١-توصيه هاي عمومي
٢-خستگي ،گرفتگي،كوفتگي عضلات
٣-سوء هاضمه،نفخ،ترش كردن و ساير مشكلات گوارشي
٤-دردهاي مفضلي
٥-پيشگيري از تهوع،استفراق و مسموميت هاي غذايي
٦-اسهال
٧-يبوست
٨-دفع ضرر هاي آب
٩-تدابير رفع عطش
١٠- تدابير مقابله با گرما
١١-سرماخوردگي
١٢-ضعف،افت قند،افت فشار
١٣-عرق سوز شدن
١٤-بوي بد بدن
١٥-تاول
١٦-ترك پا
١٧-سلامت چشم
١٨-بهداشت دهان و دندان
١٩-نكات اورژانسي
٢٠-تدابير در مقابل آلودگي هوا
٢١-تدابير پس از بازگشت
┅✿❀2⃣❀✿┅
🍃🍂🍃
1- سبکبار سفر کنید و از بردن وسایل اضافه و غیرضروری خودداری کنید.
2- از چند ماه قبل از سفر، به درمان بیماریها و توان افزایی خود مشغول شوید و عادات نامطلوب و مزاحم در سفر- به ویژ مصرف دخانیات- را ترک کنید.
3- بهتر است که همه افراد- حتّی افراد سالم- یکی دو ماه قبل از سفر، به فرد حاذق و مجرّب در زمینه طبّ سنّتی مراجعه کنند. بسیاری از مشکلات طول سفر ناشی از وجود اخلاط فاسد در بدن است که پیادهروی، گرمای هوا و ... آنها را تحریک میکنند. گاهی انجام یک حجامت عام یا پاکسازیهای ساده توسّط طبیب، سفر را بر ما بسیار آسان خواهد کرد.
4- توجّه به مزاج از اصول اصلی طبّ ایرانی است. در هر شرایطی مطابق نیازهای مزاجی خود عمل کنید. با این توجیه که خوردن غذای نذری مشکلی ایجاد نمیکند خود را در معرض غذاهای مختلف با مزاجهای متفاوت قرار ندهید. اگر مزاج شما گرم است از خوراکهای گرم و شرايطي كه گرمي را بالا میبرد پرهیز کنید و اگر مزاج شما سرد است؛ بهعكس.
5- عادت دادن تدریجی خود به مشکلات سفر از اصول مهمّ هر سفر طولانی یا سختی است. در سفر اربعین مهمترین آمادگی مورد نیاز، آمادگی برای پیادهروی است. لذا از چند ماه قبل تمرین پیادهروی را شروع کنید.
6- غفلت از سلامت دندانها ممکن است در سفر شما را دچار مشکل کند. معاینه دهان و دندان قبل از سفر را فراموش نکنید.
7- در سفر، بدن درگیر شرایط غیرمعمول است؛ لذا نباید او را به چیزهای دیگر مشغول کرد. پرخوری یا خوردن غذاهای نامناسب، فکروخیال، جرّو بحث با همسفران، کمخوابی و ... ازجمله اضافه بارهای قوّه مدبّره بدن هستند که میتوانند قدرت او در حفظ تعادل بدن را کاهش دهند.
8- در طول سفر از عطر مناسب استفاده کنید. این کار باعث نشاطافزایی و تقویت جسمی و روحی خود و اطرافیانتان شده بوهای نامطلوب را نیز پنهان میکند.
9- داروهای مصرفی خود- به ویژه داروهای روان پزشكی، صرع، فشار خون، بیماریهای قلبی و دیابت- را به اندازه کافی- و ترجیحا کمی بیش از نیاز- همراه داشته باشید. یادتان باشد بلافاصله قبل از سفر اربعین وقت مناسبی برای ترک یا کاهش مصرف داروهای شیمیایی نیست.
10-نسخه داروهای مصرفی را به همراه داشته باشید تا در صورت نیاز بتوانید آنها را از داروخانههای عراق تهیه کرد. از پزشک خود بخواهید نام ژنریک و علمی داروها را بنویسد و از نوشتن نام تجاری آنها خودداری کند تا در تهیه آنها دچار مشکل نشوید. البته به همراه داشتن نسخه برای پیشگیری از مشکلات مربوط به بازرسیهای لب مرز هم میتواند مهم باشد.
11- وسایلی مانند عینک طبّی، سمعک، عصا و ... را هرگز فراموش نکنید. ترجیحاً- و به ویژه در مکانهای شلوغ- از بند عینک استفاده کنید. آوردن یک عینک ذخیره را هم مدّنظر داشته باشید.
12- در طول مسیر از لباس های نخی، گشاد و راحت استفاده کنید.
┅✿❀3⃣❀✿┅
⭕️ #فصـــــــل_دوم
👈خستگي ،كوفتگي عضلاتي؛درد هاي مفضلي
┅✿❀6⃣❀✿┅
🍃🍂🍃
🌹#حضرت_امیرالمؤمنین، علی، (علیه السّلام) فرموده اند: « ...و سر البردین... : در زمان دو خنکی(بامداد و عصر) راه پیمایی کن.»[14]
📚 وسائل الشيعة، ج 4، ص 238
┅✿❀7⃣❀✿┅
🍃🍂🍃
1-از مدّتی قبل از سفر به طور منظّم و افزاینده پیاده روی کنید.
2- کفش طبی دارای پاشنه نرم، مناسبترین كفش برای پیاده روی است تا به کمر فشار زیادی وارد نشود. پاشنه بلند کفش یا کفی نازک آن از عوامل مستعدکننده مشکلات عضلانی- مفصلی در طول سفر است.
3- چون در طول سفر پاها ورم میکنند بهتر است از کفش بنددار استفاده کنید تا فشار کمتری به پاها وارد شود.
4- سعی کنید وسایلتان به اندازه ای باشد که همه آنها در کوله جای بگیرند. حمل وسیله اضافی با دست، به شانه و ستون فقرات فشار می آورد. همچنین با احتراز از آوردن وسایل اضافه، کوله خود را تا حدّ امکان سبک کنید.
5- استفاده از عصا یا چوبدستی مناسب، در کاهش فشار به عضلات اثر زیادی دارد.
6- بدون عجله پیادهروی کنید. طول زمان پیادهروی را کم کم افزایش دهید. پیاده روی باشتاب و زیاد در روز اول ممکن است موجب گرفتگی شدید عضلات شود.
7- سرعت راه رفتن خود را کم و طول گامهای خود را کوتاه کنید.
8- ترجیحا در ساعات اولیه روز قسمت بیشتری از مسیر مورد نظر را بپیمایید و در ساعات میانی و همراه با تابش آفتاب، کمتر به خود فشار بیاورید.
9- بسته به قوای بدنی خود، در حین پیاده روی، در فواصل منظم، استراحتهای کوتاهی داشته باشید.
10-استراحت یک ساعته بعد از ناهار، قطع پیادهروی یکی- دو ساعت قبل از غروب آفتاب و استراحت کامل شبانه از ضروریات این سفر هستند.
11-اگر احساس خستگی زیاد، تعریق بیش از حد، طپش قلب یا افت فشار داشتید؛ پیادهروی را قطع کنید؛ چند دقیقه به پشت دراز بکشید و بعد از طبیعی شدن ضربان قلب به آرامی مسیر را ادامه دهید.
12-در منازل و موکب های بین راه، پای خود را با آب خنک بشویید یا آنها را مدّتی در آب خنک بگذارید.
13- هر شب، عضلات خود- به ویژه عضلات ساق پا، مچ پا و کمر- و نیز ناخنهای پاها را با یک روغن یا پماد مناسب ماساژ دهید. این کار را حتّی اگر احساس درد و کوفتگی هم ندارید انجام دهید. روغن زیتون، بابونه، سیاهدانه، پماد ویکس و ... موارد مناسبی برای این کار هستند.
14-درصورت ضرورت از گن کمر، مچبند، ساقبند یا زانوبند استفاده کنید. انواع پشمی برای این کار مناسبترند.
15_یکی از بدترین چیزها برای عضلات و مفاصل، قرار گرفتن آنها در معرض سرماست؛ به ویژه اگر عرق کرده باشند. در طول مسیر پوشش مناسب و گرم داشته باشید و در وقت استراحت و باز کردن کوله و نیز پس از استحمام به شدت مراقبت کنید که در معرض باد یا سرما قرار نگیرید.
16-در صورت امکان، شبها دوش آب گرم بگیرید و عضلات خود را زیر آب گرم ماساژ دهید.
17-ماساژ و نگهداشتن پاها در آبنمک گرم در تقویت عضلات بسیار مفید است. هر شب که در طول سفر برایتان مقدور شد این کار را بکنید. افزودن مقداری حنا و آبلیمو به این محلول اثر فوق العاده ای در تقویت مفاصل و عضلات و کاهش درد و خستگی آنها دارد. یک پیشنهاد خوب این است که چند روز قبل از شروع سفر این کار را شروع کنید.
18-اگر امكان دارد شبها به هنگام خواب، پاها کمی بالاتر از سطح بدن قرار گیرند.
19-تعویض یا شستشوی مرتب جورابها به کاهش خستگی پاها کمک میکند.
20- در صورت گرفتگی عضلات ران یا ساق، یک تدبیر مناسب، ضربه زدن به کفِ پا(مثلا با یک چوب) است.
21- فراموش نکنید که پرخوری، درهم خوری، و مصرف غذاهای مانده یا غذاهای سنگین و دیرهضم زمینه را برای کرختی، سنگینی و گرفتگی عضلات فراهم می کنند.
┅✿❀8⃣❀✿┅
4_5974067954164171154.mp3
624.6K
┅✿❀ ❥﷽ ❥❀✿┅
📚 نکات تکمیلی محدوده صفحات 231 تا آخر 244 #جلد_سوم کتاب طب معصومین ع:
✍️ علت و درمان زانو درد؟
💎 خادم کانال آموزش مجازی طب اسلامی
🆔 @amozesh_tebb
┅✿❀1⃣1⃣❀✿┅