─┅═༅🍃📔🍃༅═┅─
🌀✍روانشناسان غربی بسیار زودتر از ما ایرانیان ، نیاز به مطالعه بینرشتهای را تشخیص دادند.
☄ما به عنوان بعد دینی ، بینرشتهای بودن را تأکید میکنیم که یک بعد آن مطالعه قرآنی وجود داشته باشد، بنابراین پرداختن به مطالعه بینرشتهای ضرورت دارد و ما باید مطالعات خود را بر اساس قرآن و دین شروع کنیم و به مطالعه بینرشتهای قرآن و علوم روز روی آوریم.
🗯نیاز امروز جامعه ما عقلانیت برآمده از مکتب اهل بیت علیه السلام است،نکته ای که باید برای ترویج سبک زندگی اهل بیت در جامعه به آن توجه کرد این است که باید به لذت و بهرهمندی افراد نیز توجه شود. بدین معنا که وقتی شما در مسیر الهی حرکت میکنید، لذت شما هم توسعه پیدا میکند و زندگی شما را آسانتر و لذتبخشتر میکند
─┅═༅1⃣7⃣༅═┅─
─┅═༅🍃📔🍃༅═┅─
📖✍دعوت به عقلانیت و مجبت ورزی دو اولویت اصلی در سبک زندگی اهل بیت علیه السلام به شمار می روند و باید جامعه را به این سمت سوق داد. برای تشویق جامعه به عمل مطابق سبک زندگی اهل بیت علیه السلام نباید تأکید خود را در مورد سختی های دین دار بودن داشته باشیم، بکله باید به همان اندازه و یا حتی بیشتر از آن از بهره مندی ها، لذت ها و مزایای دینداری و نحوه تجربه آن برای مردم بگوییم.
🌀اگر هدف ما این باشد که افراد جامعه، خانوادهها، اداره و دانشگاه، زندگی کردن و ... ما الهی و خدایی باشد و شبیه ائمه علیه السلام شویم و جامعه را همانند شیوه تربیتی اهل بیت تربیت کنیم تا خروجی آن «سلمان منا اهل البیت» شود، آنگاه باید بررسی کنیم که کجا باید دنبال این سبک بگردیم؟ آیا باید در کلمات اهل بیت جستجو کرد یا در سیره آنها؟
─┅═༅1⃣8⃣༅═┅─
─┅═༅🍃📔🍃༅═┅─
🌀✍اگر بنا شد که ما شبیه آنها شویم باید به دنبال چگونه بودن باشیم. شبیه بودن در سه حوزه اندیشه و فکر، اخلاق و رفتارقابل تصور است.
☄بنابراین باید دقت کنیم که اهل بیت در این سه حوزه چگونه بودهاند؟ و با توجه به اینکه این بزرگواران همانند ما بشر هستند، چگونه توانستهاند اینگونه باشند؟ یعنی چه اتفاقی میافتد که این بزرگواران اینگونه میشوند و اینگونه باقی میمانند؟
🗯لذا باید به دنبال استخراج اولویتها از کلام ایشان باشیم؛ چرا که یکی از مشکلات جدی ما در آموزههای دینی این است که به اولویتها توجه نمیکنیم. تا به حال سراغ قسمتهایی از سبک زندگی اهل بیت رفتهایم که بروز و ظهور فیزیکی داشتهاند. مانند اینکه حضرات چه زمانی جنگیدند، چه زمانی صلح کردند، چه زمانی نماز خواندند و ... . این موارد از لحاظ کمّی، حجم زیادی از متون را به خود اختصاص داده است ولی اینکه آن حضرات براساس چه دیدگاهی این رفتار را انجام میدادند از تاریخ قابل استخراج نیست.
─┅═༅1⃣9⃣༅═┅─
─┅═༅🍃📔🍃༅═┅─
📖✍مثلاً حجم زیادی از روایات به سؤالات از ائمه اختصاص دارد و مشخص است که هر کس به اندازه فهم خود سؤال میکند و فهم بیشتر جامعه نیز پایین است. لذا حجم بزرگی از روایات ما حول محور سطح اندیشه سؤال کننده است.
🌀مانند اینکه در شک بین سه یا چهار رکعت باید چه کرد یا اگر شک کردم که خوابم برد یا نه باید چکار کنم و از این قبیل سؤالات که در جای خود مهم هستند ولی باعث میشوند تا در بعضی موارد دچار تورم شویم و از اولویتها باز بمانیم و لذا دچار مشکلات امروزی شویم.
🗯در حالی که مباحث اندیشهای وزن خیلی کمتری در کلام ائمه دارند ولی جایگاه آنها اصلاً قابل مقایسه با سایر موارد نیست. در نتیجه ما جامعه را به سمت کثرتهایی سوق میدهیم که خسته کننده و سطحی است.
─┅═༅2⃣0⃣༅═┅─
─┅═༅🍃📔🍃༅═┅─
🌀✍قَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام لَا تَنْظُرُوا إِلَى طُولِ رُكُوعِ الرَّجُلِ وَ سُجُودِهِ فَإِنَّ ذَلِكَ شَيْءٌ اعْتَادَهُ فَلَوْ تَرَكَهُ اسْتَوْحَشَ لِذَلِكَ وَ لَكِنِ انْظُرُوا إِلَى صِدْقِ حَدِيثِهِ وَ أَدَاءِ أَمَانَتِهِ.
☄به طولانی بودن رکوع و سجود مرد نگاه نکنید؛ چراکه این کاری است که به آن عادت کرده است و اگر آنها را رها کند وحشت میکند؛ بلکه به راستی گفتار و امانتداری او توجه کنید.
🗯ملاکها در جامعه ما چیست؟ در گزینشهای خود چه چیزی را مدنظر قرار میدهیم؟ آیا به این توصیه حضرت توجه میکنیم یا خیر؟
─┅═༅2⃣1⃣༅═┅─
─┅═༅🍃📔🍃༅═┅─
📖✍مُحَمَّدُ بْنُ عَلِيِّ بْنِ الْحُسَيْنِ فِي عِقَابِ الْأَعْمَالِ بِسَنَدٍ تَقَدَّمَ فِي عِيَادَةِ الْمَرِيضِ عَنِ النَّبِيِّ ص قَالَ: مَنْ كَانَ لَهُ امْرَأَةٌ تُؤْذِيهِ لَمْ يَقْبَلِ اللَّهُ صَلَاتَهَا وَ لَا حَسَنَةً مِنْ عَمَلِهَا حَتَّى تُعِينَهُ وَ تُرْضِيَهُ وَ إِنْ صَامَتِ الدَّهْرَ وَ قَامَتْ وَ أَعْتَقَتِ الرِّقَابَ وَ أَنْفَقَتِ الْأَمْوَالَ فِي سَبِيلِ اللَّهِ وَ كَانَتْ أَوَّلَ مَنْ تَرِدُ النَّارَ ثُمَّ قَالَ: قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص وَ عَلَى الرَّجُلِ مِثْلُ ذَلِكَ الْوِزْرِ وَ الْعَذَابِ إِذَا كَانَ لَهَا مُؤْذِياً ظَالِماً و ... .
🌀اگر کسی زنی دارد که او را اذیت میکند، خدا نماز آن زن را قبول نمیکند و هیچ عملی از آن زن را نمیپذیرد تا اینکه شوهر خود را کمک و راضی کند. حتی اگر تمام روزگار را روزه بگیرد و نمازبخواند و همه بندهها را آزاد کند و همه اموالش را در راه خدا انفاق کند خدا از او راضی نخواهد شد و اولین کسی خواهد بود که وارد آتش میشود. سپس حضرت فرمودند:
🗯همین گناه و عذاب برای مرد نیز در صورتی که مرد آزار دهند و ظالم نسبت به زنش باشد، برای او وجود دارد.
─┅═༅2⃣2⃣༅═┅─
─┅═༅🍃📔🍃༅═┅─
👤حضرت در این حدیث به روشنی علت گرفتاری و مشکلات در زندگی افراد را موشکافی و ریشهیابی کردهاند. بنابراین، با اینکه ما نماز میخوانیم و روزه میگیریم و عبادات مختلف انجام میدهیم و باز هم در زندگی با مشکلاتی مواجه میشویم ریشه در روابط اخلاقی ما دارد.
🌀✍عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ علیه السلام قَالَ: قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص لِلنِّسَاءِ لَا تُطَوِّلْنَ صَلَاتَكُنَّ لِتَمْنَعْنَ أَزْوَاجَكُنَّ.
👤امام صادق علیه السلام از رسول خدا نقل کردند که خطاب به زنان فرمودند: نماز خود را طولانی نکنید تا اینکه مانع از همسران خود شوید.
🗯گاهی اوقات به ما میگویند این احادیث را نقل نکنید؛ خجالتآور است. ولی اگر ما این احادیث را نقل نکنیم، واقعیت عوض میشود؟ در حالی ریشه بسیاری از مشکلات خانوادگی در همین رفتارهاست.
─┅═༅2⃣3⃣༅═┅─
─┅═༅🍃📔🍃༅═┅─
📖✍عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ: إِنَّ امْرَأَةً أَتَتْ رَسُولَ اللَّهِ ص لِبَعْضِ الْحَاجَةِ فَقَالَ لَهَا لَعَلَّكِ مِنَ الْمُسَوِّفَاتِ قَالَتْ وَ مَا الْمُسَوِّفَاتُ يَا رَسُولَ اللَّهِ- قَالَ الْمَرْأَةُ الَّتِي يَدْعُوهَا زَوْجُهَا لِبَعْضِ الْحَاجَةِ فَلَا تَزَالُ تُسَوِّفُهُ حَتَّى يَنْعُسَ زَوْجُهَا فَيَنَامَ فَتِلْكِ الَّتِي لَا تَزَالُ الْمَلَائِكَةُ تَلْعَنُهَا حَتَّى يَسْتَيْقِظَ زَوْجُهَا.
🌀زنی برای بیان حاجت خود نزد رسول خدا صلوات الله علیه رفت. حضرت به او فرمودند: شاید تو از مسوفات باشی! زن گفت: مسوفات چه کسانی هستند؟
👤حضرت فرمودند: زنی که همسرش او را برای حاجت خود فراخواند ولی او درخواست شوهرش را به تأخیر اندازد تا او به خواب رود. و تا هنگامی که شوهرش از خواب بیدار شود ملائکه او را دائماً لعنت میکنند.
─┅═༅2⃣4⃣༅═┅─
─┅═༅🍃📔🍃༅═┅─
🌀✍هنگامی که ملائکه شخصی را لعنت کنند، اثرات وضعی دارد؛ چون لعن ملائکه نوعی تکوین است و در نظام احسن خدا جای دارد. جالب این است که این زن برای سؤال از مسائل جنسی خود نزد رسول خدا صلوات الله علیه نیامده است، ولی حضرت مشکل او را در ارتباط با این مسئله میدانند.
👤عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام قَالَ: لَمْ يَدَعْ رَجُلٌ مَعُونَةَ أَخِيهِ الْمُسْلِمِ حَتَّى يَسْعَى فِيهَا وَ يُوَاسِيَهُ إِلَّا ابْتُلِيَ بِمَعُونَةِ مَنْ يَأْثَمُ وَ لَا يُؤْجَرُ.
☄اگر کسی از برادر مسلمان خود کمک خواست ولی او پاسخی به کمک او ندهد و برای برطرف کردن مشکل او تلاش نکند، مبتلا به کمک کردن کسی میشود که گناهگار است، در حالی که اجری نیز ندارد.
─┅═༅2⃣5⃣༅═┅─
─┅═༅🍃🌖🍃༅═┅─
جناب استاد #بابایی
سپاس فراوان ..عالی
اجرتون با صاحب الزمان
عجل الله
از همـراهی همـه دوستان
ولایی سپاسگزاریم...
پایان قسمت اول
التماس دعای فرج
یا علی
─═༅𖣔🌺𖣔༅═─
🇮🇷#اتحادیه_عماریون
─┅═༅𖣔﷽𖣔༅═┅─
🇮🇷در شام شـوم خواص #کور
نور بصیرت #عمارم آرزوست
🇮🇷#عماریون_رهبریم
🔍☆◁#کنفرانس
📖☆◁#حوادث بعد از #شهادت حضرت #رسول اکرم صلوات الله علیه
📖☆◁#چهارم
🎙اجرا: #جناب استاد شریفی
🕚ساعت:14/00
🗒تاریخ:99/10/14
🆔 @ammareyon
💬#کپی برداری از #طراحی ها و#تنظیمات کنفرانس ها بدون اجازه #جایز نیست
─┅═༅𖣔🌺𖣔༅═┅─
🇮🇷#اتحادیه_عماریون