،┄┅═✧❁﷽❁✧═┅┄
عرض سلام و درود ودعا
خدمت
جناب استاد #شریفی
وشما گرامیان ولایی
🔘طبق اطلاع رسانی انجام
شده با شما همراه هستیم
🔍☆◁با#کنفــــرانس
📖☆◁#بررسی کار آمدی
#نظام در#42 بهار #انقلاب
📖☆◁#قسمت_اول
👤باهـــــــمراهــــی
جناب استاد #شریفی
ضمن سپـاس فراوان
با جناب استاد و شما
گرامیان ولایی همراه
می شویم ....
─┅═༅𖣔🌺𖣔༅═┅─
🇮🇷#اتحادیه_عماریون
─┅═༅🍃🌸🌼🍃༅═┅─
بسم الله الرحمن الرحیم
اللهم صل علی محمد و
آل محمد و عجل فرجهم
🌐◁ایام الله دهه فجر و سالروز ورود حضرت امام روح الله به میهن اسلامی را خدمت همه شما تبریک عرض می کنم.
☄یکی از موضوعاتی که همیشه، خصوصا در این سالهای اخیر، دشمنان و مخالفین نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران بسیار روی آن مانور می دهند تا بتوانند ضربه ای به این نظام بزنند؛ بحث کارآمدی نظام است ،چرا که کارآمدی از عناصر بسیار مهم در مشروعیت نظامها محسوب می شود.
💬حتی در فرهنگ دینی ما هم این مسئله به عنوان یکی از شاخصه های انتخاب مدیران و قبول مسئولیت است.
─┅═𖣔1⃣𖣔═┅─
─┅═༅🍃🌸🌼🍃༅═┅─
🌖◁یعنی اگر کسی می خواهد مسئولیتی را قبول کند باید توانایی و قدرت لازم برای انجام آن کار را داشته باشد والا شرعا نباید آن کار را بر عهده بگیرد مگر اینکه کار مهمی باشد که نباید تعطیل شود و شخص دیگری برای انجام آن وجود نداشته باشد.
🌀درباره كارآمدی، تعاريف متعددي بيان شده است؛ اين اصطلاح بيشتر در سه قلمرو مديريت، اقتصاد و سياست كاربرد دارد. در فرهنگ علوم سياسي اين اصطلاح به اثربخشي، تاثير، توانايي، نفوذ، كفايت، قابليت و لياقت معنا شده است.
⛈در تعريفی ديگر، كارآمدی با كارآيی مترادف گرفته شده و به "قابليت و توانايی رسيدن به هدفهای تعيين شده و مشخص " معنا شده است.
─┅═𖣔2⃣𖣔═┅─
─┅═༅🍃🌸🌼🍃༅═┅─
🌐◁در تعریف دوم میزان رسیدن به اهداف نقش بیشتری در سنجش کارآمدی دارد و لی در اولی بیشتر به کیفیت عمل حکومت توجه می شود. البته شباهتهای زیادی دارند.
☄سنجش مقدار كارآيی از طريق مقايسه مقدار استاندارد با هدف يا مقدار كيفيتی كه عملابه دست آمده صورت می گيرد; مثلا توليد واقعي با توليد مورد هدف، و يا زمان مصرف شده با زمان پيش بيني شده مقايسه مي شود.
💬کارایی به نظرم در تعیین جایگاه برای افراد جهت انجام وظیفه مورد توجه باید واقع بشه که منجربه کارامدتر شدن اون مجموعه بشه
بله. حتما در کارآمدی کل نظام یک شاخصه مهم کارآمدی نیروهای آن است.
─┅═𖣔3⃣𖣔═┅─
─┅═༅🍃🌸🌼🍃༅═┅─
🌖◁گلدن لايز در فرهنگ مديريت عمومي، سه ويژگي براي كارآمدي مديريت ذكركرده است:
⛅️(1) بايد براي برآورده ساختن اهدافي كه براي آن طراحي شده است توانا باشد؛
⛅️(2) بايد بتواند با تغييرات فرضي كه اوضاع و شرايط اجتماعي و توسعه و پيشرفت فني پديد آورد همگام باشد؛
⛅️(3)بايد در عين آن كه با سياستها و برنامه كلي مطابق است، تقاضاهاي خاص هر يك از اجزا را روا سازد.
☄آنچه از مجموع اين تعاريف به دست مي آيد و صحيح تر به نظر مي رسد اين است كه: كارآمدي "موفقيت در تحقق اهداف با توجه به امكانات •امكانات در اين تعريف، اعم از ظرفيت، استعدادها، ابزار و وسايل و منابع مادي و غيرمادي است• و موانع " است.
─┅═𖣔4⃣𖣔═┅─
─┅═༅🍃🌸🌼🍃༅═┅─
🌐◁از اين رو كارآمدي هر پديده، براساس سه شاخصه اهداف، امكانات و موانع آن پديده مشخص مي گردد. هر قدر پديده اي با توجه به سه شاخصه مذكور در تحقق اهدافش موفق باشد، به همان مقدار كارآمد است.
☄اگر به نوع پرسشهايي كه درباره كارآمدي پديده هاي گوناگون مطرح مي شود دقت كنيم، در مي يابيم كه افراد، كارآمدي را امري مطلق تلقي مي كنند؛ اما آيا واقعا چنين است؟
💬از آن جا كه هر پديده اهداف، امكانات و موانع خاص خود را دارد، به راحتي مي توان دريافت كه كارآمدي امري نسبي است و كارآمدي هر پديده مخصوص خود آن پديده است.
─┅═𖣔5⃣𖣔═┅─
─┅═༅🍃🌸🌼🍃༅═┅─
🌖◁از اين گذشته، با توجه به اينكه اهداف، امكانات و موانع يك پديده خاص نيز مي تواند تغيير كند، كارآمدي هر پديده خاص، در حالات و شرايط گوناگون متفاوت است.
🌀اهميت توجه به اين نكته آنگاه روشنتر مي گردد كه بخواهيم درباره كارآمدي پديده هاي زمان مند داوري كنيم.
⛈حالا پس از این مقدمات، لازم است که با اختصار به اهداف از پیش تعیین شده انقلاب اشاره ای داشته باشیم و نیم نگاهی هم به موانع و امکانات بیاندازیم تا بتوانیم قضاوت درستی از کارآمدی یا ناکارآمدی نظام اسلامی ایران داشته باشیم.
─┅═𖣔6⃣𖣔═┅─
─┅═༅🍃🌸🌼🍃༅═┅─
🌐◁با توجه به اصول جهان بيني و نظام ارزشي اسلام، مي توان گفت هدف غايي اين نظام عبارت است از: كمال و سعادت واقعي انسان و نزديكي هر چه بيشتر به خدا، كه تنها از راه بندگي او به دست مي آيد.
☄بنابراين، هر آنچه زمينه ساز تحقق اين هدف باشد ،از اهداف متوسط نظام اسلام به حساب مي آيد. از اهم اين اهداف مي توان به موارد ذيل اشاره كرد:
💬شناخت خدا، شناخت هستي، شناخت انسان، شناخت معاد، شناخت ارزشهای الهی و انسانی، شناخت حقوق و وظايف فردی و اجتماعی، تزكيه و تربيت، عدالت اجتماعي، سياسي و اقتصادي، امنيت، رفاه دنيايي، رفع نيازهاي روحي و عاطفي و تحقق حكومت جهاني اسلام.
─┅═𖣔7⃣𖣔═┅─
─┅═༅🍃🌸🌼🍃༅═┅─
🌖◁این ۴۲ سال به همه آموخته که چه بسیار مدیران و مسئولانی این انقلاب به خود دیده ولی کدامشان به خوبی و نیکی یاد میبریم و در ذهن مردم به انقلابی بودن ماندگار شدن.
🌀این حرف درستی اما یک نکته را باید توجه داشت که آیا ما رو به جلو و به سمت اهدافمان حرکت می کنیم یا خیر؟
اگر حرکت عمومی جامعه رو به جلو باشد، وجود اینگونه افراد خللی به کارآمدی نظام وارد نمی کنند.
⛈درباره اهداف نظام اسلامی بايد به اين نكته توجه داشت كه ويژگيهاي ذكر شده براي نظام ارزشي اسلام، درباره اهداف آن نيز صادق است؛ يعني اهداف اين نظام مطابق فطرت و نيازهاي انسان اند و از جامعيت، هماهنگي، جهان شمولي، زمان شمولي، انعطاف پذيري و اعتدال برخور دارند.
─┅═𖣔8⃣𖣔═┅─
─┅═༅🍃🌸🌼🍃༅═┅─
🌐◁حالا یک سوال در مقام ارزيابي كارآمدي يك پديده مركب، نظير نظام سياسي، آيا مي توان بر اساس كارآمدي يا ناكارآمدي يك جزء، آن پديده را كارآمد يا ناكارآمد دانست؟ براي مثال، آيا مي توان به دليل كارآمدي يا ناكارآمدي يكي از قواي سه گانه يك حكومت آن حكومت را كارآمد يا ناكارآمد دانست؟ درباره يك دانشكده يا يك مدرسه، با توجه به زيرمجموعه هاي آنها چطور؟
☄این سوال انصافا محل اختلافات زیادی بین نیروهای مخالف و حتی موافق نظام اسلامی بوده و هست.
💬لذا کمی در پاسخ دادن تاخیر می کنم تا دوستان نظراتشان را بیان کنند تا به نتیجه بهتری دست پیدا کنیم.
─┅═𖣔9⃣𖣔═┅─
─┅═༅🍃🌸🌼🍃༅═┅─
🌖◁الان بخشی از هجمه دشمنان به کارآمدی نظام دقیقا به همین مسئله تکیه دارد. یعنی با بزرگ کردن یک فساد در یک بخش، طورب وانمود می کنند که کل نظام ناکارآمد و فاسد است!آیا اینطور نیست؟
🌀بر اساس تعريف كارآمدي، به لحاظ منطقي، پاسخ اين پرسشها منفي است؛ زيرا كارآمدي يك پديده مركب امري است مجموعي، كه از حاصل جمع •جبري •كارآمدي اجزا به دست مي آيد.
⛈توجه به اين نكته مي تواند راه را بر برخي مغالطات در باب ارزيابي كارآمدي نظام هاي سياسي، از جمله نظام سياسي جمهوري اسلامي ايران، مسدود كند.
─┅═𖣔🔟𖣔═┅─
─┅═༅🍃🌸🌼🍃༅═┅─
🌐◁بعضی عدالتخواران هم که عبارت فساد سیستمیک را استفاده میکنند که واقعا جفا در حق نظامه.من وقتی مقایسه میکنم با تمام موانعی که یکصدمش هم سر راه نظام های دیگه ی دنیا • مثل همین گاوهای شیرده در منطقه• نیست واقعا میگم قابل قیاس نیست.
☄این مقدار از بحث بیشتر مباحث نظری و اندیشه ای بود که البته خیلی فشرده و خلاصه بیان شد .
💬در ادامه بحث بررسی کارآمدی نظام اسلامی، یک نکنه مهم را عرض کردیم که نباید ضعف در یک جزء را به کل نظام سرایت داد و لذا ناکارآمدی یک بخش را نباید به کل مجموعه تعمیم داد.
🌧نکته دیگر هم این بود که ما کارآمدی را در مقایسه با سه موضوع باید مورد دقت و بررسی قرار دهیم: اهداف، امکانات و موانع
─┅═𖣔1⃣1⃣𖣔═┅─