─┅═༅🍃📓📔🍃༅═┅─
📖◁آقای جلیلی با کسب حدود چهار و نیم میلیون رأی برابر ۱۱٫۳۶٪ آرای ماخوذه و ۸٫۲۶٪ از واجدین شرایط پس از حسن روحانی ومحمدباقر قالیباف سوم شد.
🌀اما مهمترین نقطه عطف های زندگی ایشان ، غیر از زمان جنگ ، موضوع مذاکرات و عملکرد ایشان پس از شکست در انتخابات سال ۹۲ است.
💬ایشان در انتخابات سال ۹۶ شرکت نکرد و گفتند :«با تمرکز ویژه بر «موضوعیت» انتخابات و نه صرفاً طریقیت آن برای کسب قدرت، در این فرایند فعالانه شرکت خواهد کرد»
─┅═༅7⃣༅═┅─
─┅═༅🍃📓📔🍃༅═┅─
📄◁برای شناخت ایشان خوب است به برخی نظرات خودشان و شخصیت های خارجی اشاره کنیم:
👤آقای جلیلی در مورد عملکرد ۶ سال خود به عنوان نماینده ایران در مذاکرات هستهای گفتهاست: «در زمانی که گفتگوها ۶ سال به عهده بنده بود دشمنان ملت میگفتند شما باید حتی یک سانتریفیوژ نداشته باشید؛ حتی غنیسازی ۳٫۵ درصد را متوقف کنید. در آن ۶ سال روندی طی شد و به لحاظ حقوقی ایران یک مودالیته با آژانس امضا کرده بود و بیان کرده بودند مسائل باقیمانده ایران ۶ عنوان کلی دارد که تمام آن ۶ مسئله در همان ۶ ماه اول مسوولیت من حل شد اما آژانس بینالملل هستهای نامه داد که اینها تنها مسائل باقیمانده نیست.
☄در آن ۶ سال نه تنها اجازه داد نشد در کار دانشمندان بتن بریزند بلکه کارشان پیشرفت میکرد و نیروگاه آب سنگین اراک ۸۲ درصد پیشرفت حاصل شده و ۱۰ هزار کیلو مواد تولید شد و اینگونه نبود که ۱۹ هزار سانتریفیوژ کاهش پیدا کند.»
─┅═༅8⃣༅═┅─
─┅═༅🍃📓📔🍃༅═┅─
📖◁نظر ایشان در مورد شفافیت
👤«نه تنها ما حاضر بودیم گفتگوهایمان برای ملت ما شفاف باشد بلکه برای همه جهان پخش شد و بسته پیشنهادی خودمان در مسکو و بغداد را در اینترنت منتشر کردیم تا همه دنیا بداند پیشنهادها ملت ایران بودهاست. اکنون در مذاکرات اگر شروطی بر سندهایی که به توافق رسیده نباشد آن توافق فاجعه است. "
🌀این نظر و اقدام را مقایسه کنید با نظر برخی مسئولین در محرمانه نگهداشتن بسیاری از موارد را .....
─┅═༅9⃣༅═┅─
─┅═༅🍃📓📔🍃༅═┅─
📄◁ علیاکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در مصاحبهای درموردعملکرد جلیلی در مذاکرات هستهای اینگونه اظهار نظر کرد:
☄موضوع هستهای کشورمان به موضوعی سیاسی تبدیل شدهاست زیرا در مدالیته اول که در زمان آقای لاریجانی شروع و در زمان آقای جلیلی به پایان رسید، موضوع هستهای حل شده بود.
👤وی افزود: در این مدالیته ۶ سؤال اساسی دربارهٔ موضوع هستهای ایران مطرح شد و آژانس نسبت به پاسخهای ایران قانع شد و بحث هستهای از لحاظ آژانس تمام شد، اما در زمان آقای آمانو موضوع PMD •ابعاد محتمل نظامی• که مطرح شد ایران از جهت اینکه حسن نیت خود را نشان دهد و شفافسازی کند اعلام کرد که در چارچوبی برای حل مسئله آمادگی دارد.
─┅═༅🔟༅═┅─
─┅═༅🍃📓📔🍃༅═┅─
📖◁رادیو بینالمللی فرانسه جلیلی را گزینه مطلوب انقلابیون برای تصدی ریاست دولت بعدی • سال ۹۶ • دانست.
🌀این خبرگزاری دکتر جلیلی را تا حدود زیادی خجالتی، دوربین گریز و درونگرا دانست که بنا ندارد در مجامع بینالمللی چهره خود را نمایان سازد. جلیلی فاقد تجربه کار اجرایی و بیبهره از همکاران مورد نیاز برای تشکیل کابینه است.
💬یکی از مقامات آمریکایی گفته بود انتخاب شدن جلیلی بعنوان ریاست جمهوری این حسن را دارد که حداقل دیگر لازم نیست با او سر میز مذاکره بنشینند. زیرا در میان شش قدرت بزرگی که در حال مذاکره با ایران بودند، جلیلی از جهت سخنوریهای طولانی و تاکتیکهای سرگردانکنندهاش در طی شش دور مذاکرات معروف بود.
─┅═༅1⃣1⃣༅═┅─
─┅═༅🍃📓📔🍃༅═┅─
📄◁مدالیته یعنی چی استاد؟
☄✍به مجموعه دستورالعمل ها و اقدامات گفته می شود که دارای چارچوب تعریف شده است.
👤ویلیام جوزف برنز •بیل برنز •، دیپلمات کهنهکار آمریکایی و از جمله چهرههای کلیدی مذاکرات محرمانهای که منجر به توافق هستهای ۲۰۱۵ •برجام• شد، توسط جو بایدن، رئیسجمهوری منتخب به عنوان گزینه ریاست سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا •CIA• معرفی شد.
👤برنز، در سال ۲۰۱۹ کتابی با عنوان «مذاکرات پشت پرده» منتشر کرد و در آن پشت پردههایی از تلاشهای اوباما برای مذاکره با ایران، نامه وی به مقام معظم رهبری، مذاکرات هستهای ایران و گفتوگوهای محرمانه را روایت کرده است.
─┅═༅1⃣2⃣༅═┅─
─┅═༅🍃📓📔🍃༅═┅─
📖◁«در حالى که به سعید جلیلى که در مقابلم نشسته بود نگاه مى کردم، بیانیه اى کوتاه و ساده را قرائت کردم.
👤جلیلى به دقت سخنان مرا یادداشت مى کرد و در طول سخنانم لبخند به لب مى آورد. در طول جلسه او و همکارانش مدام زیرچشمى به من نگاه مى کردند؛ گویى حضور یک آمریکایى در میز مذاکره چندان برایشان خوشایند نبود. در ادامه جلیلى نطقى چهل و پنج دقیقه اى درباره تاریخ و فرهنگ ایران ایراد کرد که در جاىجایش بر نقش سازنده ایران در منطقه تأکید شده بود.
🌀 وقتى جلیلى مى خواست از ارائه پاسخ هاى صریح طفره برود، سعى مى کرد افراد حاضر در مذاکره را گیج و مبهوت کند و این سخنرانى یکى از آن مواقع بود.
─┅═༅1⃣3⃣༅═┅─
─┅═༅🍃📓📔🍃༅═┅─
📄◁جلیلى در پایان سخنانش برگه هایى از تفاهم شفاهى ایران در اختیار اعضای مذاکرهکننده گذاشت. عنوان نسخه انگلیسى این برگه ها غلط املایى داشت..
👤سولانا و باقى ما نگاهى سریع به متن ارائهشده انداختیم. ناگهان نماینده فرانسه آهى کشید و غرغرکنان زمزمه کرد: «مزخرف است.» جلیلى ناگهان چهره اى بهتزده به خود گرفت و من هم نزدیک بود ژست قاطع خود را از دست بدهم. خوشبختانه دوربین ها از اتاق بیرون رفته بودند.
☄همان روز عصر در یادداشتى کوتاه خطاب به رایس نوشتم «مذاکره پنج ساعت و نیمه امروز با ایرانى ها آشکارا به من یادآورى کرد که احتمالاً در طول چند سال گذشته چیزى را از دست نداده ایم.»
─┅═༅1⃣4⃣༅═┅─
─┅═༅🍃📓📔🍃༅═┅─
📖◁لقب «مذاکره برای مذاکره» دکتر ولایتی درباره مذاکرات آقای جلیلی گفته اند:
🌀« طی ۵ سال مذاکره، یک قدم جلو نرفت! در حالی که اگر آداب مذاکره را میدانست باید از رنج مردم به دلیل تحریمها میکاست.»
💬«دیپلماسی این نیست که انسان برود در برابر کشورهای دیگر خطابه بخواند و مطلبی را بیان کند؛ دیپلماسی این نیست که ما یک طرف بنشینیم و طرف مقابل هم بنشیند و ما یک حرف مشخصی را بزنیم بدون اینکه اقدامات دیگری خارج از این ها انجام دهیم.»
─┅═༅1⃣5⃣༅═┅─
─┅═༅🍃📓📔🍃༅═┅─
📄◁با توجه به این مرور کوتاه چند نکته را می توان توجه نمود.
☄اولا آقای جلیلی از نطر تحصیلات و رشته تحصیلی ، فعالیت در وزارت خارجه و آشنائی با زبان و حتی تز دکتری و موضوع پژوهشی ایشان که سیاست خارجی پیامبر و سیاست خارجی در اسلام بوده است ، فرد نا آشنائی با مباحث سیاست خارجی و مذاکره نیستند.
☄ثانیا، موضوع سخنوری ، آشنائی به تاریخ و تمدن نیز از قابلیت های دیگر ایشان از نظر آگاهی مبانی نظری و دانشی است.
☄ثالثا ، اینکه یک چهره رسانه ای نیستند ، یا بقولی دوربین گریز و مصاحبه گریز هستند ، یک واقعیت است.
─┅═༅1⃣6⃣༅═┅─
─┅═༅🍃📓📔🍃༅═┅─
📖◁و در نهایت اینکه یک مسئول ساده زیست و بدون تکلف هستند تنها همان قاب از تصویری که چمدان خودشان را با آن پای مصنوعی حمل می کردند می تواند یک نماد باشد.
🌀اکنون می خواهم در ادامه به یک وجه خاص از ایشان اشاره کنم.به نظر من یکی از ویژگی های بارز ایشان توجه به صورت مسئله ، یا مسئله شناسی صحیح است.
💬به فرازی از صحبت های ایشان توجه کنیم :در زندگی فردی هم همین مسئله وجود دارد. اگر مسئله را درست نشناسیم ممکن است دچار خطایی بشویم و مسیری را غلط پیش برویم.
─┅═༅1⃣7⃣༅═┅─
─┅═༅🍃📓📔🍃༅═┅─
📄◁«امروز برخی در جنگ اقتصادی میگویند "میخواهیم نفت بفروشیم امّا عدهای نمیگذارند" .
☄آیا مسئله، فروش نفت یا عدم فروش نفت است یا مسئله عدم مدیریت صحیح درآمدهای ناشی از نفت است؟
💬اینجاست که یکدفعه میبینید مسئله عوض میشود و عدهای میگویند نفت بفروشیم و عدهای میگویند نفروشیم. بهجای این حرف، اصلاً بگویند آن مقدار نفتی را که فروختید چگونه هزینه کردید؟»
─┅═༅1⃣8⃣༅═┅─