─┅═༅🍃📓📔🍃༅═┅─
📄◁برای شناخت ایشان خوب است به برخی نظرات خودشان و شخصیت های خارجی اشاره کنیم:
👤آقای جلیلی در مورد عملکرد ۶ سال خود به عنوان نماینده ایران در مذاکرات هستهای گفتهاست: «در زمانی که گفتگوها ۶ سال به عهده بنده بود دشمنان ملت میگفتند شما باید حتی یک سانتریفیوژ نداشته باشید؛ حتی غنیسازی ۳٫۵ درصد را متوقف کنید. در آن ۶ سال روندی طی شد و به لحاظ حقوقی ایران یک مودالیته با آژانس امضا کرده بود و بیان کرده بودند مسائل باقیمانده ایران ۶ عنوان کلی دارد که تمام آن ۶ مسئله در همان ۶ ماه اول مسوولیت من حل شد اما آژانس بینالملل هستهای نامه داد که اینها تنها مسائل باقیمانده نیست.
☄در آن ۶ سال نه تنها اجازه داد نشد در کار دانشمندان بتن بریزند بلکه کارشان پیشرفت میکرد و نیروگاه آب سنگین اراک ۸۲ درصد پیشرفت حاصل شده و ۱۰ هزار کیلو مواد تولید شد و اینگونه نبود که ۱۹ هزار سانتریفیوژ کاهش پیدا کند.»
─┅═༅8⃣༅═┅─
─┅═༅🍃📓📔🍃༅═┅─
📖◁نظر ایشان در مورد شفافیت
👤«نه تنها ما حاضر بودیم گفتگوهایمان برای ملت ما شفاف باشد بلکه برای همه جهان پخش شد و بسته پیشنهادی خودمان در مسکو و بغداد را در اینترنت منتشر کردیم تا همه دنیا بداند پیشنهادها ملت ایران بودهاست. اکنون در مذاکرات اگر شروطی بر سندهایی که به توافق رسیده نباشد آن توافق فاجعه است. "
🌀این نظر و اقدام را مقایسه کنید با نظر برخی مسئولین در محرمانه نگهداشتن بسیاری از موارد را .....
─┅═༅9⃣༅═┅─
─┅═༅🍃📓📔🍃༅═┅─
📄◁ علیاکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در مصاحبهای درموردعملکرد جلیلی در مذاکرات هستهای اینگونه اظهار نظر کرد:
☄موضوع هستهای کشورمان به موضوعی سیاسی تبدیل شدهاست زیرا در مدالیته اول که در زمان آقای لاریجانی شروع و در زمان آقای جلیلی به پایان رسید، موضوع هستهای حل شده بود.
👤وی افزود: در این مدالیته ۶ سؤال اساسی دربارهٔ موضوع هستهای ایران مطرح شد و آژانس نسبت به پاسخهای ایران قانع شد و بحث هستهای از لحاظ آژانس تمام شد، اما در زمان آقای آمانو موضوع PMD •ابعاد محتمل نظامی• که مطرح شد ایران از جهت اینکه حسن نیت خود را نشان دهد و شفافسازی کند اعلام کرد که در چارچوبی برای حل مسئله آمادگی دارد.
─┅═༅🔟༅═┅─
─┅═༅🍃📓📔🍃༅═┅─
📖◁رادیو بینالمللی فرانسه جلیلی را گزینه مطلوب انقلابیون برای تصدی ریاست دولت بعدی • سال ۹۶ • دانست.
🌀این خبرگزاری دکتر جلیلی را تا حدود زیادی خجالتی، دوربین گریز و درونگرا دانست که بنا ندارد در مجامع بینالمللی چهره خود را نمایان سازد. جلیلی فاقد تجربه کار اجرایی و بیبهره از همکاران مورد نیاز برای تشکیل کابینه است.
💬یکی از مقامات آمریکایی گفته بود انتخاب شدن جلیلی بعنوان ریاست جمهوری این حسن را دارد که حداقل دیگر لازم نیست با او سر میز مذاکره بنشینند. زیرا در میان شش قدرت بزرگی که در حال مذاکره با ایران بودند، جلیلی از جهت سخنوریهای طولانی و تاکتیکهای سرگردانکنندهاش در طی شش دور مذاکرات معروف بود.
─┅═༅1⃣1⃣༅═┅─
─┅═༅🍃📓📔🍃༅═┅─
📄◁مدالیته یعنی چی استاد؟
☄✍به مجموعه دستورالعمل ها و اقدامات گفته می شود که دارای چارچوب تعریف شده است.
👤ویلیام جوزف برنز •بیل برنز •، دیپلمات کهنهکار آمریکایی و از جمله چهرههای کلیدی مذاکرات محرمانهای که منجر به توافق هستهای ۲۰۱۵ •برجام• شد، توسط جو بایدن، رئیسجمهوری منتخب به عنوان گزینه ریاست سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا •CIA• معرفی شد.
👤برنز، در سال ۲۰۱۹ کتابی با عنوان «مذاکرات پشت پرده» منتشر کرد و در آن پشت پردههایی از تلاشهای اوباما برای مذاکره با ایران، نامه وی به مقام معظم رهبری، مذاکرات هستهای ایران و گفتوگوهای محرمانه را روایت کرده است.
─┅═༅1⃣2⃣༅═┅─
─┅═༅🍃📓📔🍃༅═┅─
📖◁«در حالى که به سعید جلیلى که در مقابلم نشسته بود نگاه مى کردم، بیانیه اى کوتاه و ساده را قرائت کردم.
👤جلیلى به دقت سخنان مرا یادداشت مى کرد و در طول سخنانم لبخند به لب مى آورد. در طول جلسه او و همکارانش مدام زیرچشمى به من نگاه مى کردند؛ گویى حضور یک آمریکایى در میز مذاکره چندان برایشان خوشایند نبود. در ادامه جلیلى نطقى چهل و پنج دقیقه اى درباره تاریخ و فرهنگ ایران ایراد کرد که در جاىجایش بر نقش سازنده ایران در منطقه تأکید شده بود.
🌀 وقتى جلیلى مى خواست از ارائه پاسخ هاى صریح طفره برود، سعى مى کرد افراد حاضر در مذاکره را گیج و مبهوت کند و این سخنرانى یکى از آن مواقع بود.
─┅═༅1⃣3⃣༅═┅─
─┅═༅🍃📓📔🍃༅═┅─
📄◁جلیلى در پایان سخنانش برگه هایى از تفاهم شفاهى ایران در اختیار اعضای مذاکرهکننده گذاشت. عنوان نسخه انگلیسى این برگه ها غلط املایى داشت..
👤سولانا و باقى ما نگاهى سریع به متن ارائهشده انداختیم. ناگهان نماینده فرانسه آهى کشید و غرغرکنان زمزمه کرد: «مزخرف است.» جلیلى ناگهان چهره اى بهتزده به خود گرفت و من هم نزدیک بود ژست قاطع خود را از دست بدهم. خوشبختانه دوربین ها از اتاق بیرون رفته بودند.
☄همان روز عصر در یادداشتى کوتاه خطاب به رایس نوشتم «مذاکره پنج ساعت و نیمه امروز با ایرانى ها آشکارا به من یادآورى کرد که احتمالاً در طول چند سال گذشته چیزى را از دست نداده ایم.»
─┅═༅1⃣4⃣༅═┅─
─┅═༅🍃📓📔🍃༅═┅─
📖◁لقب «مذاکره برای مذاکره» دکتر ولایتی درباره مذاکرات آقای جلیلی گفته اند:
🌀« طی ۵ سال مذاکره، یک قدم جلو نرفت! در حالی که اگر آداب مذاکره را میدانست باید از رنج مردم به دلیل تحریمها میکاست.»
💬«دیپلماسی این نیست که انسان برود در برابر کشورهای دیگر خطابه بخواند و مطلبی را بیان کند؛ دیپلماسی این نیست که ما یک طرف بنشینیم و طرف مقابل هم بنشیند و ما یک حرف مشخصی را بزنیم بدون اینکه اقدامات دیگری خارج از این ها انجام دهیم.»
─┅═༅1⃣5⃣༅═┅─
─┅═༅🍃📓📔🍃༅═┅─
📄◁با توجه به این مرور کوتاه چند نکته را می توان توجه نمود.
☄اولا آقای جلیلی از نطر تحصیلات و رشته تحصیلی ، فعالیت در وزارت خارجه و آشنائی با زبان و حتی تز دکتری و موضوع پژوهشی ایشان که سیاست خارجی پیامبر و سیاست خارجی در اسلام بوده است ، فرد نا آشنائی با مباحث سیاست خارجی و مذاکره نیستند.
☄ثانیا، موضوع سخنوری ، آشنائی به تاریخ و تمدن نیز از قابلیت های دیگر ایشان از نظر آگاهی مبانی نظری و دانشی است.
☄ثالثا ، اینکه یک چهره رسانه ای نیستند ، یا بقولی دوربین گریز و مصاحبه گریز هستند ، یک واقعیت است.
─┅═༅1⃣6⃣༅═┅─
─┅═༅🍃📓📔🍃༅═┅─
📖◁و در نهایت اینکه یک مسئول ساده زیست و بدون تکلف هستند تنها همان قاب از تصویری که چمدان خودشان را با آن پای مصنوعی حمل می کردند می تواند یک نماد باشد.
🌀اکنون می خواهم در ادامه به یک وجه خاص از ایشان اشاره کنم.به نظر من یکی از ویژگی های بارز ایشان توجه به صورت مسئله ، یا مسئله شناسی صحیح است.
💬به فرازی از صحبت های ایشان توجه کنیم :در زندگی فردی هم همین مسئله وجود دارد. اگر مسئله را درست نشناسیم ممکن است دچار خطایی بشویم و مسیری را غلط پیش برویم.
─┅═༅1⃣7⃣༅═┅─
─┅═༅🍃📓📔🍃༅═┅─
📄◁«امروز برخی در جنگ اقتصادی میگویند "میخواهیم نفت بفروشیم امّا عدهای نمیگذارند" .
☄آیا مسئله، فروش نفت یا عدم فروش نفت است یا مسئله عدم مدیریت صحیح درآمدهای ناشی از نفت است؟
💬اینجاست که یکدفعه میبینید مسئله عوض میشود و عدهای میگویند نفت بفروشیم و عدهای میگویند نفروشیم. بهجای این حرف، اصلاً بگویند آن مقدار نفتی را که فروختید چگونه هزینه کردید؟»
─┅═༅1⃣8⃣༅═┅─
─┅═༅🍃📓📔🍃༅═┅─
📖◁و فرازی دیگر:« اتفاقاً یکی از مسائلی که در آن باید میدان را درست دید، موضوع تعامل خارجی است، میگویند تعامل خارجی خوب است یا نه. پاسخ این است که حتماًخوب است.میگویندباید تعامل سازنده وگسترده داشت.حرف درستی است و رهبر معظّم انقلاب نیز بارها بر آن تأکید کردهاند. امّا سؤال اینجاست که آیا جهان فقط چند قدرت آمریکا و اروپاست از این ۲۰۰ کشور؟ بیایید بگویید در ۱۵ کشور همسایه که فقط واردات آنها هزار میلیارد دلار است، سهم ما چیست؟ خب تعامل گسترده و سازنده اینجاست.
🌀درهمان زمان که میگفتند روابط ما خوب شده است، صادرات ما به افغانستان دو برابر صادرات به ۲۸ کشور اروپا بود. تعامل گسترده و سازنده اینجاست که باید میدان را شناخت»
─┅═༅1⃣9⃣༅═┅─
─┅═༅🍃📓📔🍃༅═┅─
📄◁و فرازی دیگر:«می گویند مذاکره خوب است یا تقابل؟ مثل این است که بگوییم گاز خوب است یا ترمز؟ می گویند توافق خوب است یا عدم توافق؟ بعد می گویند این دو گانه ها را به رفراندوم بگذاریم یا می گویند هر توافقی بهتر از توافق نکردن است.»
👤دکتر جلیلی در نامه ای به آقای قالیباف پس از انتخاب ایشان بعنوان رئیس مجلس می نویسند:
☄«برادر قالیباف؛ یک مجلس قوی میتواند با چند اقدام نقطه زن، عرصه ای از تهدید را دفع و جبهه امید را پیش روی ملت بگشاید. اقداماتی موثر، دقیق و متناسب با آمادگی های کنونی کشور که مستقیم در قلب دسیسه دشمن بنشیند و موجب راه افتادن برنامههای پیشران کشور شود.»
─┅═༅2⃣0⃣༅═┅─
─┅═༅🍃📓📔🍃༅═┅─
📖◁به نظر بنده ، با این اشارات که کردم شاید این ویژگی بارز دکتر جلیلی که شاید از تجارب ارزنده دیده بانی ایشان در جبهه ها بوجود آمده است تعریف درست مسئله است.این ویژگی ایشان را به سمت تشکیل دولت سایه کشیده است.
👤آقای جلیلی می گویند :«آن چیزی که ما در اینجا تحت عنوان دولت سایه مطرح کردیم، نه حزب است و نه تشکیلات بلکه یک گفتمان است. به این معنی که فرد سایه به سایه روند تحولات را دنبال کند و در حد وسعش بر مسیر حرکت انقلاب اسلامی تاثیر مثبت بگذارد.»
─┅═༅2⃣1⃣༅═┅─
─┅═༅🍃📓📔🍃༅═┅─
📖◁البته برای مدتی جلسات دولت سایه در سکوت برگزار شد اما با گرم شدن تنور انتخابات مجلس یلزدهم ، بار دیگر موتور جلسات آقای جلیلی هم روشن شد.
☄ پای نمایندگان منتقد به دفتر آقای جلیلی باز شد و بیانیههای انتقادی با سربرگ دولت سایه و جلسات نقد و بررسی از این جلسات خارج شد.
─┅═༅2⃣2⃣༅═┅─
─┅═༅🍃📓📔🍃༅═┅─
📖◁جلیلی در مصاحبه ای گفته است: «اگر تحریم ها رفع نشود و آمریکا به برجام برگردد ممکن است ضرر داشته باشد. چون از وقتی ترامپ از برجام خارج شد 751 تحریم علیه ما تصویب کرد و 802 تحریمی که قرار بود طبق برجام لغو بشوند هم دوباره برگرداند یعنی چیزی حدود 1500 تحریم.
🌀بعد اینها برای این تحریم ها شناسه جدید زدند؛ هم شناسه هسته ای هم شناسه های تروریسم و حقوق بشر و... حالا با برچسب های جدیدی که آمده، می گوید اینها که در برجام نیست من به برجام برگشتم اینها تحریم های دیگری است! اگر می خواهید اینها حل بشود بیایید بنشینید برای تک تک اینها گفتگو کنیم.»
─┅═༅2⃣3⃣༅═┅─
─┅═༅🍃📓📔🍃༅═┅─
📄◁گفتمان سایه انتخاب جالبی نیست....شاید ناشی از همان کم توجهی به جنبه رسانه باشد ؟؟
☄به نظر بنده این کم توجهی بارز آقای جلیلی به موضوع رسانه یک ضعف بزرگ ایشان و مشاوران است.
💬دقت نمائیم ، در همین مدت کوتاه ، کار رسانه ای آنهم فقط در فضای مجازی برای مثال از آقای سعید محمد ، یک چهره ویژه بعنوان کاندیدای جوان ، و کارآمد نشان داده است.
🌥اختلاف سنی ۳ ساله دکتر جلیلی با دکتر محمد ، توجه کنید و دقت یا مانوری که بر مسئله جوانی داده می شود یا حس می شود.
─┅═༅2⃣4⃣༅═┅─
─┅═༅🍃📓📔🍃༅═┅─
📖◁با توجه به اتمام وقت ، نکته مهم دیگری را در مورد ایشان عرض کنم و بحثم را امشب پایان دهم
🌀به نظر بنده انتقادی که سعی کرده اند در مورد ایشان بعنوان مذاکره بی نتیجه وارد کنند صحیح نیست.
💬در اظهار نظرات دیدیم که ایشان در جلسات اکتیو بوده و با تعریف درست و نظامند مسئله ، سعی می کرده به مذاکره چارچوب بدهد نه اینکه پیش نویس های دیکته شده را فقط چند اصلاح جزئی کند.
☄اما نقد من .....
─┅═༅2⃣5⃣༅═┅─
─┅═༅🍃📓📔🍃༅═┅─
📄◁ایشان در توجه به مسئله بسیار هوشمندانه عمل می کنند ، اما برای ارائه راه حل • منظورم مثلا حل مسائل اقتصادی یا ... کلان کشور• به موضوع داشتن مدل پایه ، یا نظریه پیشرفت کم توجهی کرده اند.و این پاشنه آشیل راه حلهای ایشان است.
☄به اعتقاد بنده ایشان از بسیاری جهات نسبت به کاندیداهای مطرح نکات مثبتی را دارا می باشند.
💬اما عدم توجه به قدرت رسانه و نظریه پایه پیشرفت از نکات منفی ایشان است
─┅═༅2⃣6⃣༅═┅─
─┅═༅🍃📓📔🍃༅═┅─
📖◁ آیا درسته که میگن جناب جلیلی ، از جهت فکری با رهبری اختلاف دارند و صلح با استکبار رو در مواقعی یک استراتژی می دونن؟ و اگر آره ، پس چرا بزرگواران موسسه علامه مصباح که متخصص علوم دینی هستند ، با مطالعه مقالات و کتاب ایشون او را شدیداً مورد تایید خویش قرار دادند؟!
🌀بنده چنین چیزی را نشنیده ام.
اینکه صلح با دشمن در شرایطی امکانپذیر است که در بیان کلی اشتباه نیست ،سیره پیامبر با یهود و کفار ، صلح حدیبیه ... اما اینکه در چه شرایطی و ... مسئله است که قطعا باید دیدگاه ولایت فقیه معیار و ملاک باشد ، نه هر استاد دانشگاه یا فرد دلسوز و متعهد ....
─┅═༅2⃣7⃣༅═┅─
─┅═༅🍃📓📔🍃༅═┅─
📄◁آیا درسته که میگن رهبری رأی به جناب جلیلی ، را رأی به گفتمان مقاومت خواندند.
و آیا این نقل قولی که در ایسنا و قدس آنلاین و دیگر خبرگزاری ها درج شده صحیح است؛ مبنی براینکه از جناب علم الهدی فرمودند رهبری خطاب به دکتر جلیلی فرمودند: «این چهار میلیون رأی شما نشاندهنده وجود جوهره ای در جامعه بود.»؟؟
☄بنده صحت و سقم این نقل قول را نمی دانم ،اما به نظر من هم کلام صحیحی است. رای ۴،۵ میلیونی به چنین شخصیتی ، با آن مخالفت های آشکار ، حنی نیروهای باصطلاح انقلابی در بین کاندیداها. نشان از یک ظرفیت ویژه است.
💬به برخورد آقایان روحانی، ، قالیباف و ولایتی مروری داشته باشید ،موضع میانه آقای قالیباف را در موضوع برجام و فتنه در نظر بگیرید
─┅═༅2⃣8⃣༅═┅─
─┅═༅🍃📓📔🍃༅═┅─
📖◁برخی میگویندایشان درجریان مذاکره با ویلیام برنز خطا کردند چراکه خلاف منویات رهبری ، بمدت ۴۵ دقیقه با او نشستند و...
بعنوان مؤید هم به سخنان احمدی نژاد استناد می کنند که گفتند جناب جلیلی از مذاکره با برنز استقبال کردند و منتظر نتایج خوبش باشید...
این نکته را از حیث صحت و سقم چگونه ارزیابی میکنید!
🌀واقعیت اینست که هر محیطی شرایط و نقاط ضعف خود را دارد
💬مثلا در یک محیط هنری با جو موجود در آن ، بسیار مشکل است ، یک طیف انقلابی بخواهد همان رفتاری که مثلا در یک محیط مذهبی و هیئتی دارد ، داشته باشد.
─┅═༅2⃣9⃣༅═┅─
─┅═༅🍃📓📔🍃༅═┅─
📄◁محیط سیاست خارجی و دیپلماتیک هم همچنین ... باید باصطلاح کانتکس را هم توجه کرد.
☄در مورد مطلبی که فرمودید ، بعید می دانم فردی با سرسختی و اعتقادات آقای جلیلی ، از موضع ضعف یا امتیاز دهی در مذاکره بوده اند
💬هرچند ممکن است بالاخره هر آدمی در شرایطی دچار لغزش و خطایی باشد ،مهم اینست که پس از تذکر رهبری حتی اگر موافق منطق و رای ما نباشد ، چگونه موضع ، و عمل کنیم؟
─┅═༅3⃣0⃣༅═┅─
─┅═༅🍃🌖🍃༅═┅─
جناب دکتر #مقداد
سپاس فراوان ..عالی
اجرکم عندالله
ازهمـراهی همـه دوستان
ولایی سپاسگزاریم...
پایان کنفرانس
التماس دعای فرج
یا علی
─┅═༅𖣔🌺𖣔༅═┅─
🇮🇷#اتحادیه_عماریون