پیام ۹۰ ( مذاکره ؟! ).mp3
1.78M
📣 #اطلاع_رسانی
♻️ مدرسه علمیه جوادالائمه(ع) گلبهار
🔸 نشست اخلاقی با موضوع "فرهنگ ایثار" به صورت مجازی برگزار می شود.
🎤 با ارائه حجت الاسلام و المسلمین عبدی، امام جمعه شهرستان بجستان
📆 زمان: چهارشنبه ۱۳ اسفند
⏰ ساعت: ۱۸:۳۰
💻 مکان: در بستر فضای مجازی از طریق سامانه lms2 به نشانی:
🌐 https://jg.lms2.hozehkh.com/ws/ithar
🌤«اللّهمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرَج»🌤
✅ معاونت فرهنگی اجتماعی سیاسی حوزه علمیه خراسان
┏━━━━━━━━━━━━📚┓
eitaa.com/joinchat/4092067873Cd2b9de633c
┗📚━━━━━━━━━━━━┛
┏━━━━━━━━━━🌐┓
farhangi.hozehkh.com
┗🌐━━━━━━━━━━┛
#حقوق #همسایگان
بسم الله الرحمن الرحیم
رسول خدا صلی الله علیه و آله در روایتی میفرمایند: صِلَةُ الرَّحِمِ وَ حُسْنُ الْخُلُقِ وَ حُسْنُ الْجِوَارِ یُعَمِّرَانِ الدِّیَارَ وَ یَزِیدَانِ فِی الْأَعْمَارِ.
صله رحم، خوش اخلاقى و خوش همسایگى، شهرها را آباد و عمرها را زیاد مى کند. (نهج الفصاحه ص554 ، ح 1839)
✅در مساله 11 رساله مراجع تقلید بیان شده مسائلی را انسان غالبا به آنها نیاز دارد واجب است یاد بگیرد؛ در اسلام تاکید زیادی نسبت به همسایگان و رعایت حقوقشان شده است بنابر این در این فرصت کوتاه نکاتی درباره حقوق همسایگان خدمت شما عرض می کنیم:
1⃣ مهمترین حقی که همسایگان بر عهده یکدیگر دارند، دوری از اذیت و آزار همسایگان می باشد و به عنوان نمونه به برخی از مصادیق آزار و اذیت اشاره می شود:
الف: پارک کردن اتومبیل مقابل درب منازل همسایگان در صورتی که مانع عبور و مرور به خانه شود، حرام است؛ بلکه ایجاد مزاحمت در مقداری که حریم خانه محسوب میگردد و مورد احتیاج اهل خانه است جایز نیست. (1)
ب: برگزاری مجالس اعم از مجالس شادی یا عزاداری باید به گونه ای باشد که سر و صدا یا پذیرایی از مهمانان سبب اذیت و آزار همسایگان نشود. (2)
2⃣ استفاده از درخت همسایه اعم از میوه و شاخ و برگ آن جایز نیست مگر اینکه با اجازه و رضایت همسایه باشد. (3)
3⃣ در آپارتمانها یا در مجتمع ها، مکانهایی که مشترک است، استفاده و هرگونه دخل و تصرف باید با رضایت همه اعضا باشد. (4)
✅ درپایان باید عرض شود شما می توانید #سوالات_دینی خویش را با ذکر نام #مرجع_تقلید خویش به #سامانه 30001363000172 پیامک کرده و پاسخ را مطابق نظر مرجع تقلید دریافت نمایید.
نکات توضیحی و منابع:
(1) (استفتائات آیت الله سیستانی ص: 339)
(2) (اجوبه الاستفتائات س 1447)
(3) (جامع المسائل، فاضل، ج1 س 2235)
(4) (استفتائات آیت الله سیستانی ص: 333)
@porsesh42
#میز_خدمت
میزخدمت، در #نمازجمعه این هفته ۹۹٫۱۲٫۱۵ باحضور:
1⃣ مهندس میر، ریاست اداره بنیاد مسکن بجستان
2⃣ مهندس_روحبخش شهردار بجستان
⏰ زمان حضور :
ساعت ۱۱:۳۰
و بعد از نمازجمعه
♦️با توجه به حضور همزمان شهردار و ریاست بنیاد مسکن بجستان از کلیه ی شهروندان محترم بجستان که در خصوص مسکن ملی بجستان، سوال یا شبهه ای دارند دعوت می شود با حضور در مصلی نماز جمعه سوالات خود را مطرح و توسط مسئولین مربوطه پیگیری و بررسی گردد.
🔹روابط عمومی ستاد نماز جمعه شهرستان #بجستان
@porsesh42
#بیان_احکام
احکام روز #جمعه
بسم الله الرحمن الرحیم
در روایت است از حضرت رضا علیه السلام که پیامبر اکرم فرمودند: إِنَ یَوْمَ الْجُمُعَةِ سَیِّدُ الْأَیَّامِ یُضَاعِفُ اللَّهَ فِیهِ الْحَسَنَاتِ وَ یَمْحُو فِیهِ السَّیِّئَاتِ وَ یَرْفَعُ فِیهِ الدَّرَجَاتِ وَ یَسْتَجِیبُ فِیهِ الدَّعَوَات
ِجمعه سرور ایام است و خداوند در آن حسنات را مضاعف و گناهان و معاصی را محو می کند، درجات مؤمنان را بالا می برد و دعاها را مستجاب می کند. (الکافی (ط- الإسلامیة) ج3 ص: 413)
✅ در مساله 11 مراجع تقلید بیان شده مسائلی را که انسان غالبا به آنها نیاز دارد واجب است یاد بگیرد؛ در دین مقدس اسلام برای روز #جمعه جایگاه ویژه ای وجود دارد؛ لذا احکام خاصی برای روز جمعه وجود دارد که به چند مورد اشاره می شود:
1⃣ در نماز ظهر و عصر واجب است (فتوا یا احتیاط) حمد و سوره آهسته خوانده شود، اما به فتوای مشهور مراجع تقلید از جمله امام خامنه ای، در نماز ظهر #جمعه مستحب است حمد و سوره را انسان بلند بخواند. (1)
2⃣ نافله ظهر و عصر در دیگر روزهای هفته 16 رکعت است اما نافله روز #جمعه 20 رکعت است؛ یعنی 10 تا نماز دو رکعتی مثل نماز صبح قبل از نماز ظهر جمعه. و نافله روز جمعه را می توان قبل از ظهر خواند بلکه خواندن آن قبل از ظهر بهتر است. (2)
3⃣ نمازهای نافله را می توان به صورت نشسته و حتی در حال راه رفتن نیز بجا آورد. اگر نافله در حال راه رفتن خوانده شود لازم نیست قبله رعایت شود و برای رکوع و سجده فقط با سر اشاره شود، کافی است. مثلا برای رکوع یا سجده سر را مقداری پایین بیاورد. (3)
✅ شما می توانید سوالات دینی خویش را با ذکر نام مرجع تقلید خویش به #سامانه 3001363000172 پیامک کرده و پاسخ را مطابق نظر مرجع تقلیدازامام جمعه محترم #بجستان دریافت نمایید.
نکات توضیحی و منابع:
(1) (صرفا جهت اطلاع: نسبت به بانوان اگر نامحرم صدای آنها را بشنود، تفاوت فتوا وجود دارد. آیت الله مکارم: آیا بلند خواندن قرائت نماز ظهر در روز جمعه جایز است؟ اگر در حضر نماز بخوانند بلند خواندن مستحب است و اگر در سفر باشد در صورتى مستحب است که با جماعت بخواند نه فرادى.) (امام خامنه ای، استفتاء شخصی، سوالات سامانه جامع نماز، سوال شماره 1043568 ؛ عروه الوثقی، فصل فی القرائه، مساله 20 ؛ تحریر الوسیله، کتاب الصلاه، القول فی القرائه، مساله 10 ؛ توضیح المسائل مراجع مساله 992 ؛ توضیح المسائل جامع، مساله 1175 ؛ استفتائات سایت آیت الله مکارم، قرائت، بلند و آهسته خواندن قرائت)
(2) (عروه الوثقی، فصل فی اعداد الفرائض و نوافلها، و فصل فی اوقات الرواتب، مساله 3 ؛ تحریر الوسیله، کتاب الصلاه، مقدمات السته، مساله 5 ؛ رساله مراجع مساله 764)
(3) (عروه الوثقی، فصل فی احکام الصلوات المندوبه ؛ رساله مراجع، مساله 766)
@porsesh42
🕌 #نمازجمعۀ این هفته ۱۵ اسفند ماه شهرستان #بجستان
🔹خطیب جمعه: «حجتالاسلاموالمسلمین سیدجواد عبدی »
🔹سخنران قبل خطبهها :
«حمید رضا رمضانی مدیر آموزش و پرورش شهرستان »
🔹 مجری: «حاج احمد باغبان»
🔹 قاری قرآن وموذن نوجوان:
« یوسف قناد»
🔹 مکبر نوجوان:« مهدیار داعی»
🔰♦️#میز_خدمت با حضور:
1⃣ مهندس میر، ریاست اداره بنیاد مسکن بجستان
2⃣ مهندس_روحبخش شهردار بجستان
⏱شروع برنامهها: ساعت ۱۱:۳۰
📍مکان:
مصلای نمازجمعۀ شهرستان بجستان
@porsesh42
🔅 «روابط عمومی ستاد نمازجمعۀ شهرستان #بجستان»
#درختکاری_در_اسلام
بسم الله الرحمن الرحیم
رسول خدا صلی الله علیه و آله میفرماید: «مَنْ غَرْسَ غَرْساً فَأَثْمَرَ أَعْطَاهُ اللَّهُ مِنَ الْأَجْرِ قَدْرَ مَا يَخْرُجُ مِنَ الثَّمَرَةِ؛
هر كس درختى بنشاند و به ثمر بنشيند، خدا به اندازه اى كه ميوه از آن فراهم آيد به او پاداش مى دهد.»( مستدرك الوسائل، ج 13، ص460)
✅ در اسلام درختکاری اهمیت زیادی دارد که به برخی از روایات اشاره میشود:
1⃣ #صدقه بودن محصول آن:
رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمودند: « اگر مسلمانی درختی بکارد و پرنده، انسان یا حیوانی از میوه آن بخورد برایش صدقه به شمار می آید.»( مستدرک ، ج۱۳ ،ص۲۶)
2⃣ #پاکترین_اعمال :
امام صادق علیه السلام: اِزرَعُوا و اغرِسُوا وَاللّه ِ ما عَمِلَ النّاسُ عَمَلاً اَجَلَّ و لاأطیَبَ مِنهُ؛ (بحارالأنوار ، ج 103 ، ص 68) كشت كنید و درخت بنشانید؛ به خدا قسم آدمیان كارى برتر و پاک تر از این نكرده اند.
3⃣ جدیت در #درختکاری:
پیامبر صلی الله علیه و آله: اگر قیامت فرا رسد و در دست یكى از شما نهالى باشد، چنانچه بتواند برنخیزد تا آن را بكارد، باید آن را بكارد(مستدرك الوسائل، ج13، ص460، ح15894)؛
4⃣ #خشم خداوند از #قطع_کردن درختان :
امام صادق علیه السلام: درختان میوه تازمانی که میوه می دهد، را قطع نكنید كه خداوند بر شما عذاب فرو مى ریزد. (الكافى ، ج 5 ، ص 294 )
@porsesh42
خطبه دوم ۱۵ اسفند.mp3
11.41M
💠 فایل صوتی خطبه های نمازجمعه شهرستان بجستان
✅ خطیب جمعه: حجت الاسلام والمسلمین سیدجواد عبدی
💠 خطبه دوم ( ۲۳ دقیقه )
پانزده اسفند ماه ۱۳۹۹. @porsesh42
خطبه اول ۱۵ اسفند.mp3
5.47M
💠 فایل صوتی خطبه های نمازجمعه شهرستان بجستان
✅ خطیب جمعه: حجت الاسلام والمسلمین سیدجواد عبدی
💠 خطبه اول ( ۱۱ دقیقه )
پانزده اسفند ماه ۱۳۹۹. @porsesh42
خطبه 15 اسفند.pdf
885.5K
متن pdfخطبه های نماز جمعه این هفته ۱۵ اسفندماه_شهرستان بجستان
📍در حاشیه قبل از شروع مراسم نماز جمعه این هفته
پویش درختکاری توسط امام جمعه محترم و جمعی از مدیران شهرستان #بجستان انجام شد
@porsesh42
✅ حضور باشکوه مردم ولایتمدار شهرستان #بجستان در #نماز_جمعه اینهفته به همراه #میزخدمت ۹۹٫۱۲٫۱۵
@porsesh42
بودن ها را قدر بدانيم، نبودن ها همين نزديكى است...!
🍃 با یکدیگر؛ با طبیعت و آسمان آبی مهربان باشیم❤️🍃🍃🍃
🌳۱۵ اسفند روز #درختکاری گرامی باد🌳
آیین بزرگداشت روز حفظ منابع طبیعی و #درختکاری
کاشت نهال در دبستان شهید سید محمد رئیس زاده با حضور امام جمعه محترم وجمعی از مسئولین شهرستان #بجستان و همکاری و همراهی دانش آموزان این آموزشگاه
@porsesh42
احکام #بیمه
بسم الله الرحمن الرحیم
در روایتی حضرت امیرالمؤمنین علی علیه السلام میفرمایند: طُوبَى لِمَنْ ذَلَّ فِی نَفْسِهِ وَ طَابَ کَسْبُه... .
خوش به حال کسی که در نزد خودش فروتن و متواضع باشد و درآمدش پاک و حلال باشد. (نهج البلاغة (للصبحی صالح) ؛ ص490)
✅ یکی از مسائلی که اکثر مردم با آن سر و کار دارند مساله #بیمه است و از طرفی هم در مساله 11 رساله مراجع تقلید بیان شده مسائلی را که انسان به آن نیاز دارد واجب است یاد بگیرد؛ لذا چند مساله شرعی درباره احکام بیمه خدمت شما عرض میکنم:
1⃣ استفاده از #دفترچه_بیمه درمانی فقط برای کسی جایز است که شرکت #بیمه نسبت به ارائه خدمات به او تعهد کرده و استفادهی دیگران از آن جایز نیست و چنانچه کسی استفاده کند ضامن و مدیون است. (1)
2⃣ ارائهی اطلاعاتِ نادرست به شرکتهای #بیمه و صحنه سازیهای مصنوعی مانند آتش سوزی عمدی یا تصادف ساختگی و یا دریافت #بیمهی بیکاری با ترفند و پنهان کاری و مانند اینها حرام است و اگر از این طریق، مالی را از شرکت بیمه بگیرد شرعا مدیون و ضامن است و باید به شرکت بیمه برگرداند. (2)
3⃣ بیمههای عمری که در شرکتهای بیمه رایج است و شرکت متعهد میشود چنانچه فردی حق بیمه را تا مدت مشخصی مثلا ده سال پرداخت کند چند برابر مبلغ پرداختی، بپردازد، اگر بر اساس یکی از قراردادهای شرعی مثل وکالت یا مضاربه یا شراکت انجام شود اشکالی ندارد. (3)
#برادران_وخواهران گرامی:
میتوانید سوالات دینی خود را با ذکر نام مرجع تقلیدتان به سامانه 30001363000172 پیامک کرده و پاسخ را مطابق نظر همان مرجع دریافت نمایید.
نکات توضیحی و منابع:
(1) (اجوبه الاستفتائات، سوال 1953 ؛ استفتائات آیت الله سیستانی، سوال 342 ؛ استفتائات سایت آیت الله مکارم، احکام بیمه)
(2) (استفتائات آیت الله سیستانی، سوال 341 ؛ استفتائات سایت آیت الله مکارم، احکام بیمه)
(3) استفتائات آیت الله سیستانی، سوال 344 و 345 و 346 ؛ استفتائات سایت آیت الله مکارم، اقسام بیمه)
@porsesh42
✅ حضور گرم #روحانیون_گروه_جهادی شهید فخری زاده شهرستان #بجستان در کنار کارگران پر تلاش شهرداری و کمک به این عزیزان در امر درختکاری در بلوار خلیج فارس
@porsesh42
سلام علیکم
هم اکنون معرفی کتاب به مدت 10 دقیقه توسط حجت الاسلام عبدی
لینک
https://www.skyroom.online/ch/khrpl/ketabkhani
#وضوی #جبیره
بسم الله الرحمن الرحیم
از پیامبر اکرم صلى الله علیه و آله و سلم روایت شده که حضرت فرمودند:
أَکْثِرْ مِنَ الطَّهُورِ یَزِدِ اللَّهُ فِی عُمُرِک. زیاد وضو بگیر تا خدای رحمان، بر عمرت بیفزاید (و عمرت را زیاد کند). (امالی مفید ص60 ح5)
در مساله 11 رساله مراجع تقلید بیان شده مسائلی را که انسان غالبا به آنها نیاز دارد، واجب است یاد بگیرد؛ یکی از مسائل بسیار مورد ابتلا #وضو است؛ سوال شده: کسی که دستش شکسته و داخل گچ است، یا دستش زخم شده و باند پیچی است و امکان باز کردن ندارد، چطور باید وضو بگیرد؟
✅دو نکته در جواب عرض کنم:
1⃣ کسی که دستش شکسته و داخل گچ است، یا زخم شده و باند پیچی است، باید #وضوی_جبیره بگیرد و اگر تمام دست یا صورت بسته باشد، اگر علاوه بر وضوی جبیره تیمم هم انجام دهد به فتوای همه مراجع تقلید به وظیفهاش عمل کرده. (1)
2⃣ وضوی #جبیره به این شکل است که مثلا کسی که دستِ راستش شکسته و داخل گچ هست، اول صورت را (با دست چپ یا با گرفتن زیر شیر یا فرو بردن در آب) بشوید و سپس دست راست را وضوی جبیره دهد. یعنی با دستِ مرطوب بر روی باند یا گچ مسح کند، بعد دستِ چپ را مانند صورت بشوید. سپس با رطوبت آن، سر و روی پاها را مسح کند. (2)
#نکته: در مواردی که وظیفه شرعی مکلف انجام وضو یا غسل جبیره ای است انجام تیمم صحیح نیست و اگر کسی فقط با تیمم نماز بخواند، نمازش باطل است و باید دو مرتبه نماز را بخواند.
نکات و مسائل شرعی، دقیق و جزئی هستند و در برخی موارد هم در نظرات مراجع تفاوت است که عزیزان لازم است مطابق نظر مرجع خودشان عمل کنند؛ #سامانه_پیامکی 30001363000172 به صورت شبانه روزی آماده پاسخگویی به سوالات فقهی واعتقادی شما می باشد.
منابع و نکات توضیحی:
(1) (بنابر احتیاط تیمم هم نماید. مکارم، صافی، گلپایگانی، وحید، بهجت، خوئی، تبریزی)
(2) (مشهور. مکارم: احتیاط مستحب روی جبیره را مسح کند.) (رساله مراجع م329 و 330 ؛ عروه الوثقی احکام الجبائرم2 و توضیح المسائل مکارم م348)
@porsesh42
✅ نشست #کتابخوانمجازی
بمناسبت۱۷اسفندماه سالروز تاسیس کتابخانه های عمومی برگزار گردید.
@porsesh42
سوالات این هفته مسابقه #پیام_جمعه (۱۵/۱۲/۹۹)
1⃣تقوا به چه معناست؟
2⃣هدف ازبعثت درکلام امام خمینی ره چیست؟
3⃣چراحملات هوایی امریکا به عراق وسوریه چندان تاثیر راهبردی درمعادلات منطقه غرب آسیا ومحورمقاومت خصوصاایران ندارد؟
4⃣مثلث مشکلات اقتصادی کشور چیست ؟
🔰ارسال پاسخهای صحیح به آیدی
@salamatirahbaram
❄️ هرهفته سه پاسخ صحیح ، سه برنده ، سه جایزه
@porsesh42
#آثار_محبت_اهل_بیت(علیهم السلام)
بسم الله الرحمن الرحیم-
✅هر کار نیک و بدی در دنیا و آخرت آثار و نتایجی دارد; دوستی اهل بیت نیز آثار فراوانی دارد که برخی ذکر میشود:
1⃣ دادرسی در سخت ترین لحظات
علی علیه السلام در حدیث دیگر به حارث فرمود:ای حارث!] دوستی و محبت ما اهل بیت در سه جای مهم و سرنوشت ساز برای تو سود خواهد داد: هنگام نازل شدن فرشته مرگ و موقعی که در قبر مورد سؤال و بازخواست قرار می گیری و زمانی که در روز قیامت در مقابل پروردگار ایستاده باشی.» (اعلام الدین دیلمی، ص461)
2⃣ قبولی کارهای نیک
اگر انسان تمام کارهای خیر و اعمال نیک را انجام داده، واجبات الهی را به جای آورد، اما از اهل بیت و ولایت و محبت آنان دور باشد، هیچ یک از اعمال و نیکی های او ثمره ای نخواهد داشت.
امیرمؤمنان علیه السلام فرمود: «هر کس ما اهل بیت را دوست داشته باشد، ایمان او مفید بوده و اعمالش مورد پذیرش قرار خواهد گرفت، اما اگر کسی محبت ما اهل بیت را در دل نداشته باشد از ایمان خویش بی بهره بوده و کارهای نیک و اعمال دینی او مقبول نخواهد بود، گرچه روزها روزه گرفته و شب ها به عبادت بپرازد(بصائر الدرجات، ص 364. )
و فرمود: «اگر بنده ای هزار سال خداوند را عبادت کند و اعمال نیک هفتاد و دو پیامبر را هم به جا آورد، خداوند از او نخواهد پذیرفت تا اینکه ولایت ما را بپذیرد و گرنه خداوند او را به صورت به جهنم خواهد انداخت(مستدرک، ج 1، ص 168)
3⃣ آمرزش گناهان:
عشق و علاقه داشتن به این خاندان مطهر، باعث میشود که گناهان و پلیدیها از ما دور شود. امام جعفر صادق (علیهالسّلام) میفرمایند: محبت اهل بیت گناهان را میریزد چنان چه باد تند، برگ را از درختان میریزد( حیاه الامام الحسین، ج ۱ ص۱۵۶ )
4⃣ شفاعت گنهکاران: امام(ع) فرمود:هنگامی که روز رستاخیز فرا رسد گناهکاران شیعیان را شفاعت میکنیم ولی نیکوکاران را خداوند نجات میدهد.»( فضائل الشيعه، شيخ صدوق، ص ۴۳، ح ۴۵)
@porsesh42
پیام ۹۱ ( شبهه اینترنتی ).mp3
2.77M
🌺 #سؤال:
1⃣ مگر صلوات فرستادن مخصوص نام #پیامبر«ص» نیست؟ پس چرا هنگامیکه نام آیت الله #خامنه ای وامام #خمینی را میشنویم,صلوات میفرستیم؟
2⃣ چرا به مقام معظم رهبری می گوییم #امام خامنه ای؟ یا #امام خمینی؟
🎙#پاسخ_صوتی:
« سیدجواد عبدی_ امام جمعه شهرستان #بجستان »
@porsesh42
#احکام_نماز_جماعت
بسم الله الرحمن الرحیم
از رسول خدا صلی الله علیه و آله روایت است که فرمودند: فَمَا مِنْ مُؤْمِنٍ مَشَى إِلَى الْجَمَاعَةِ إِلَّا خَفَّفَ اللَّهُ عَلَیْهِ أَهْوَالَ یَوْمِ الْقِیَامَة. هیچ مؤمنی نیست که در مسیر نماز جماعت، قدم بردارد مگر این که خدای رحمان، ترس و هراسِ روز قیامت را برای او سبک میگیرد. (وسائل الشیعه، ج 8 ص: 288)
در مساله 11 توضیح المسائل مراجع تقلید اینگونه آمده است، مسائلی را که انسان غالباً به آنها احتیاج دارد واجب است یاد بگیرد؛ یکی از مسائل بسیار مورد ابتلاء احکام نماز است؛ لذا امروز قصد دارم نکته ای درباره نماز جماعت، خدمتتان عرض کنم:
یکی از سؤالاتی که مؤمنین می پرسند این است موقعی که نماز جماعت شروع می شود اگر مشغول نماز باشیم، وظیفه چیست؟ آیا می شود نماز را شکست تا به نماز جماعت اقتدا کنیم؟
✅ در جواب عرض می شود نمازی را که نمازگزار می خواند اگر نماز مستحبی باشد مثل نماز نافله یومیه یا نماز زیارت، چنانچه اطمینان ندارد که اگر نماز مستحبی را تمام کند، به جماعت برسد، ولو برای درک رکعت اول نماز جماعت باشد، یا به فتوای اکثر مراجع تقلید از جمله امام خامنه ای ولو برای رسیدن به تکبیره الاحرام امام جماعت باشد، مستحب است نماز مستحبی را رها کند و مشغول نماز واجب شود. (1)
اما اگر نمازگزار مشغول نماز واجب باشد مثلا مشغول نماز ظهر یا مغرب باشد، در صورتی که به رکوع رکعت سوم نرفته باشد، چنانچه اطمینان ندارد که اگر نماز را تمام کند به جماعت برسد، مستحب است به نیت نماز مستحبی، نماز را دو رکعتی تمام کند و خود را به جماعت برساند.
مسائل شرعی دقیق و جزئی هستند و در برخی موارد نیز، نظرات مراجع متفاوت است که عزیزان لازم است مطابق نظر مرجع خودشان عمل کنند؛
#سامانه_پیامکی 30001363000172منتظر دریافت #سوالات_دینی شما عزیزان است تا در اسرع وقت پاسخ را مطابق نظر مرجع خودتان ارسال نماید.
نکات توضیحی و منابع:
(1) مکارم: در استحباب قطع نافله قبل از تکبیره الاحرام تأمل است. (رساله مراجع م 1449 ؛ عروه الوثقی، فصل فی احکام الجماعه م 27 و فصل فی النیه م 20)
(2) مکارم: هرگاه مشغول نماز واجب است و جماعت برپا شود، چنانچه وارد رکعت سوم نشده و می ترسد اگر نماز را تمام کند به جماعت نرسد... . سیستانی: حتی جایز است نماز واجب خود را بشکند تا به جماعت برسد. (رساله مراجع م 1450 ؛ عروه الوثقی، فصل فی احکام الجماعه م 27 ؛ منهاج الصالحین ج1 م 828)
@porsesh42
✅ دومین کارگروه تخصصی بررسی #علل_طلاق و روشهای کاهش طلاق درشهرستان بجستان
با حضور امامجمعه معزز وریاست محترم دادگستری وجانشین محترم فرمانده ناحیه سپاه و ریاست محترم اداره بهزیستی ومعاونت محترم پرورشی در محل #دفتر_امام_جمعه برگزار گردید.۹۹٫۱۲٫۱۸
@porsesh42
#احکام_غصب
بسم الله الرحمن الرحیم
از حضرت صادق علیه السلام روایت شده که آن حضرت فرمودند: مَن أکَلَ مالَ أخیهِ ظُلما و لَم یَرُدَّهُ إلَیهِ أکَلَ جَذوَةً مِنَ النّارِ یَومَ القِیامَةِ.
هر کس چیزى از مال برادر خود را به ستم و ناحقّ استفاده کند و آن را به او برنگرداند، در روز قیامت از آتش خواهد خورد. (الکافی(ط-الاسلامیه) ج2 ص: 333)
✅ #غصب_کردن و تصرف نابجا در اموال دیگران حرام است و البته این حکم کلی دارای ظرایف دقیقی است که برای پاک ماندن از خطا یادگیری این جزئیات لازم است و در مساله 11 رساله مراجع تقلید نیز به این مهم اشاره شده است.
امروز قصد داریم نکاتی مهم و کاربردی در این زمینه خدمتتان بیان نماییم:
1⃣ در حرام بودن غصب و تصرف مال دیگران فرقی بین پدر و فرزند و زن و شوهر یا خواهر و برادر و یا افراد بیگانه وجود ندارد؛ بنابر این اگر پدر و فرزند یا زن و شوهر بدون اجازه و رضایت از مال یکدیگر بردارند یا شریکی در مال شریکش بدون اجازه شریک دیگر دخل و تصرفی انجام دهد از مصادیق غصب محسوب شده و گناه می باشد. (1)
2⃣ اگر انسان مالی یا حقی را غصب کند علاوه بر توبه از گناه باید مال و حق را فورا به صاحبش برگرداند و در صورت توانایی هر مقدار که تأخیر بیندازد گناه بیشتری برای او نوشته می شود و اگر مال غصب شده از بین رفته است مثل یا قیمت آن مال را به صاحبش بدهد. مثلا اگر موبایل کار کرده را سرقت یا غصب کند اگر خود موبایل وجود دارد باید همان را به صاحبش برگرداند و اگر از بین رفته باشد باید قیمت آن را به صاحبش برگرداند. (2)
✅ #سوالات خویش را می توانید به همراه نام مرجع تقلیدتان به #سامانه 30001363000172 پیامک کرده و پاسخ خویش را از امام جمعهمحترم #بجستان دریافت نمایید.
نکات توضیحی و منابع:
(1) (تحریر الوسیله، ابتدای کتاب الغصب؛ منهاج الصالحین، ج 2 ابتدای غصب ص: 253)
(2) (رساله مراجع م 2548 و م 2558 و م 2559)
@porsesh42
پیام ۹۲ ( امام کاظم.ع.).mp3
13.48M
1⃣ کیفیت نماز استغاثه حضرت و روایتی زیبا از #امام_کاظم«ع»
2⃣ ذکر توسل
« #مسجدحسینی_شب شهادت»
@porsesh42