#راه_های_حفاظت_از_سلامت_قلب_و_روح
بسم الله الرحمن الرحیم-
امیرالمومنین (ع) فرموده است: اَلْمَوَاعِظُ صِقَالُ اَلنُّفُوسِ وَ جِلاَءُ اَلْقُلُوبِ :
اندرزها صیقل بخش جان ها و جلا دهنده دل هاست(تصنیف غررالحکم ،ص 224، ح 4524)
✅ در روایات راه هایی برای حفاظت و مراقبت از سلامت قلب بیان شده که عبارتند از:
1⃣ موعظه و نصیحت: یکی از راه های حفظ سلامت قلب بهره مندی از مواعظ و نصایح است. مواعظ، کلی گویی و در ارتباط با مسایل عمومی و فراگیر است، اما نصایح درباره شخص و مشکل خاص است. پس گاهی در مقام موعظه گفته می شود که از غیبت کناره گیرید تا قلب نمیرد؛ و گاه در مقام نصیحت به شخص می گویند شما در حال غیبت کردن هستید و توبه کنید. امیرمومنان(ع) درباره موعظه فرموده است: دلت را با موعظه زنده گردان.( نهج البلاغه، صبحی صالح، نامه 31، ص 392)
2⃣ محافظت بر تقوا و ترک گناه: امیرمومنان درباره نشانه قساوت قلب به خشک شدن چشم از اشک به سبب زیادی گناه اشاره می کند و می فرماید: چشمها خشک نمی شود مگر به خاطر قساوت قلب و دلها قساوت پیدا نمی کند مگر به سبب زیادی گناه(وسائل الشیعه، ج 16، ص 45)
3⃣ حکمت آموزی: پیامبر(ص) نابودی قلب و سلامت آن را به ترک دانش حکمت دانسته است. ایشان می فرماید: دلی که در آن حکمتی نیست، مانند خانه ویران است پس بیاموزید و آموزش دهید، بفهمید و نادان نمیرید. براستی که خداوند، بهانه ای را برای نادانی نمی پذیرد. (نهج الفصاحه، ص 600، ح 2095)
4⃣ ترک محبت دنیا و مال دوستی: محبت به مال و نه بهره گیری از مال از مهمترین آفات و آسیب هایی است که در روایات به آن توجه داده شده است. پیامبر(ص) می فرماید: و خدای عزوجل به موسی(ع) وحی کرد: ای موسی! به زیادی ثروت شاد مشو و در هیچ حالی مرا فراموش مکن، زیرا با زیادی ثروت گناهان فراموش می شود و از یاد بردن من قساوت قلب می آورد(کافی، ج2، ص 497)
در روایات راه های دیگری برای سلامت قلب یا همان روح آدمی از قبیل صمت و سکوت، روزه، شب بیداری و نماز شب و عمل به مستحبات و ترک متشابهات و شبهات و مانند آنها بیان شده که برای جلوگیری از اطاله کلام به همین میزان بسنده می شود.
@porsesh42
#شهدای_مسجدی | نماز زیر موشکباران
نمازهایش را اول وقت میخواند، حتی اگر گلوله و موشکباران میشد؛ خصیصهای که از نوجوانی و دوران دبیرستان با او همراه بود.
🗓 ۲۳ اسفند؛ سالروز شهادت سردار جواد جامی خراسانی
@porsesh42
#غش_در_معاملات
بسم الله الرحمن الرحیم
از حضرت رضا علیه السلام روایت شده که فرمودند:
لَیسَ مِنّا مَن غَشَّ مُسلِماً اَو ضَرَّهُ اَو ما کَرَهُ. هر کس در حق مسلمانی خیانت کند یا به او زیانی وارد سازد یا به او نیرنگ زند از ما نیست. (وسائل الشیعه، ج۱۷، ص 284)
✅در مساله 11 رساله مراجع تقلید بیان شده مسائلی را که انسان غالبا به آن نیاز دارد واجب است یاد بگیرد؛ از طرفی در حال حاضر مسائل اقتصادی بسیار مورد توجه است که یکی از مواردی که سبب تقویت و رشد اقتصاد مقاومتی می شود که مورد تاکید امام خامنه ای می باشد، دوری از #غش در معاملات است که به فتوای مراجع عظام تقلید غش حرام است و باید از آن اجتناب کرد و به تصریح روایات باعث بی برکت شدن رزق و روزی می شود.
غش نوعی خدعه و فریب در معامله است که دارای مصادیقی است از جمله:
1⃣ مخلوط کردن جنس خوب با جنس بد به طوری که مشتری متوجه نشود، مثل مخلوط نمودن برنج درجه یک و درجه سه یا گردوی پارسالی با امسالی.
2⃣ مخلوط کردن جنس با چیز دیگری غیر از آن جنس مانند مخلوط کردن شیر با آب یا عسل با شیره نبات.
3⃣ صورت ظاهری خوبی به جنس دادن مانند آب زدن به سبزی کهنه که تازه جلوه کند.
4⃣ مخفی کردن عیب جنس در صورتی که مشتری به فروشنده اعتماد داشته باشد که از او مخفی نمی دارد.
5⃣ جنسی را به عنوان جنس دیگر فروختن مثل فروش بدلیجات به عنوان طلا؛ که در این صورت اخیر علاوه بر حرام بودن، معامله باطل نیز می باشد. (1)
نکات توضیحی و منابع:
(1) (رساله مراجع، مسأله 2055 ؛ سایت امام خامنه ای ؛ تحریر الوسیله، کتاب مکاسب، مسأله 17
@porsesh42
✅ برگزاری سومین جلسه اعضاء #ستاد_نماز_جمعه شهرستان #بجستان با موضوع :
بررسی نقاط قوت وضعف نماز جمعه.در محل مصلی نماز جمعه ۹۹٫۱۲٫۲۳
@porsesh42
#اهمیت_کار_در_اسلام 1
بسم الله الرحمن الرحیم
#بیکاری در اسلام مردود است و کار به عنوان یک امر مقدّس شناخته شده است و خدای متعال کارکنان را دوست دارد که حضرت علی (ع) در این باب میفرماید: «اِنَّ اللهَ یُحِبُّ المُحْتَرِفَ الأَمِینَ: خداوند کسی را که دارای یک حرفه است و بدان اشتغال دارد و امانتدار است، دوست دارد» (كافى، ج 5، ص 113).
✅ در روایات اهمیت زیادی به #کار شده است که ذکر میشود:
1⃣ #مجاهد_در_راه_خدا:
از امام صادق (ع) نقل شده که کسی که خود را برای زندگی خویش به مشقّت میاندازد، مانند کسی دانسته شده که در راه خدا جهاد میکند (کافی، ج 5 ،ص 88)
2⃣ #ملعون_بودن_بیکار:
پیامبر خدا (ص) کسی را که سنگینی [معاش] خود را بر دوش مردم بیندازد، ملعون دانسته است (کافی، 5، 72).
3⃣ #کار_شعار_مومن:
امام علی (ع) نیز بر این اساس، کار را شعار مؤمن دانسته، میفرماید: «العَمَلُ شِعارُ المُؤمِنِ» (غررالحکم: 408) پس بدین روی است که ارزش مؤمن بستگی به کارش دارد، همچنانکه علی (ع) متذکّر آن شده، میفرماید: «المُؤمِنُ بِعَمَلِهِ»(غررالحکم؛288) یعنی ارزش مؤمن بر اساس عملکرد اوست.
4⃣ #بالاترین_عبادت:
پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) نقل میکنند: (العِبَادَةُ سَبعُونَ جُزءاً أفضَلُهَا طَلَبُ الحَلَالِ) (تهذیب، ج 6، ص 324. )یعنی: عبادت، هفتاد جزء دارد که بهترین قسمت آن کسب روزی حلال است.
مردی به حضور امام صادق (ع) آمد و عرض کرد: دست سالمی ندارم که با آن کار کنم، سرمایه ندارم تا با آن تجارت نمایم، مرد محروم و مستمندی هستم، چه کنم؟ امام (ع) فرمود: با سرت باربری کن و خود را از مردم مستغنی و بی نیاز بدار.( كافى، ج 5، صص 76)
@porsesh42
💠 فرمایشات عالم ربانی
حضرت آیت الله یعقوبی قائنی
رضوان الله تعالی علیه
🔘 « #آثار_محبت_دنیا »
⬅️ آقای سید علی اکبر اعمی «قدس سره»،
که اهل مراقبه و دارای حالات معنوی خوبی بود میگفت:
یک شب به دعوت یکی از آشنایان برای صرف شام به منزل او رفتم، اما با اینکه اهل پرداخت وجوهات و فردی متشرع و با تقوا بود همینکه یک لقمه از غذای او را خوردم در برابرم حجابی حایل شد و تاریک گشتم و دیگر چیزی از حالاتم باقی نماند!
▫️او گفت:
من بسیار تعجب کرده و پیوسته در این فکر بودم که علت آن تاریکی چه بود؟!
تا اینکه پس از یک سال روزی در مجلس روضهای نشسته بودم که شخصی نزد من آمده و آهسته در گوشم گفت:
▫️کسی که نماز شب خوان و اهل وجوهات باشد، حلال و حرام را نیز مراعات کند، ولی محبت دنیا در دل او باشد لقمهاش تاریکی میآورد!
▫️آری، مطلب تا این اندازه حساس و دقیق است.
در روایت است که اگر صبح کردی در حالی که دیدی دنیا در نظرت ارزش دارد و آن را دوست داری همین برای گناه تو بس است؛ زیرا چیزی را دوست داری که مبغوض خداست.
📓 « سفینة الصادقین ص۴۴۳ »
@porsesh42
" ✅برگزاری #میز_مشاوره توسط حوزه علمیه #خواهران با محوریت ثبت نام و پذیرش در نماز جمعه شهرستان #بجستان و همینطور برپایی نمایشگاه کتاب، توزیع بروشور،بسته ها و پوستر های تبلیغی در بین نمازگزاران جمعه"
📚آغاز #ثبت_نام حوزه علمیه خواهران #بجستان
شماره تماس:56529666
آدرس سایت: www.hozehkh.ir
🌤اللّهمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرَج»🌤
@porsesh42
🌺 گل آرایی #حرم_امام_حسین علیه السلام در آستانه ماه مبارک #شعبان
آغاز #ماه_رسول_خدا ، ماه شادی آل الله مبارک باد.🌺
@porsesh42p
#توسل_در_اسلام
بسم الله الرحمن الرحیم
خداوند در قرآن می فرماید: یَأَایُّهَا الَّذِینَ ءَامَنُواْ اتَّقُواْ اللَّهَ وَ ابْتَغُواْ إِلَیْهِ الْوَسِیلَةَ:
ای کسانیکه ایمان آوردید،از خدا پروا نموده و برای نزدیک شدن به او وسیله بجوئید (آیه 35 مائده)
#توسل در لغت به معنای «تقرب و نزدیکی» و نیز به معنای «چیزیست که با او تقرب حاصل می-شود، و در اصصلاح ، به آن عملی می گویند که پیامبر یا یکی از ائمه را در درگاه خداوند وسیله قرار می دهند تا از خدا حاجت و بخشش گناهان خویش را طلب کنند و آنها را شفیع نزد خداوند قرار دهند.
✅ در قرآن نمونه هایی از توسل نقل شده است،مثل درخواست فرزندان حضرت یعقوب(ع) از پدرشان تا نزد خدا برای آنها استغفار بجوید:
( یَا أَبَانَا اسْتَغْفِرْ لَنَا ذُنُوبَنَا إِنَّا کُنَّا خَاطِئِینَ قالَ سَوْفَ أَسْتَغْفِرُلکم-آیه 97یوسف)ونیزاستغفارپیامبراسلام برای گناهکاران نقل شده است(آیه 64 نساء)
البته #توسل به مرده با زنده فرقی ندارد،چون مرگ به معنای ازبین رفتن نیست و به معنای انتقال کامل از نقطه ای به نقطه دیگر است(وفات) و از طرفی خدا شهدا را زنده میداند
(بَلْ أَحْیَاء عِندَ رَبِّهِمْ یُرْزَقُونَ-آیه 169 آل عمران)
🌺 البته #توسّل به اولیاى الهى به معناى مستقل دانستن آنها در تأثیر و رفع مشکلات نیست؛ بلکه از آنها به سبب آبرومندى و بندگى شایسته نزد خداوند، مى خواهیم تا از خداوند طلب کنند مثلا مشکل ما را مرتفع سازد و یا گناهان ما را بیامرزد.
@porsesh42
6.8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #شعبان؛ #فصل_مناجات
امام خامنهای:
وارد ماه شعبان شدیم. ماه عبادت، ماه توسّل، ماه مناجات؛ مناجات با خدای متعال، فصل مرتبط کردن این دلهای پاکْ با معدن عظمت، با معدن نور؛ این را قدر باید دانست...
💠مرکز رسیدگی به امور مساجد شهرستان #بجستان
@porsesh42