ن در بسیاری از منابع حدیثی با نقل های مختلف آمده است. هرچند منابع و کتاب هایی که این داستان را نقل کرده اند از منابع دسته اول روائی نیستند، ولی از آن جا که این داستان در منابع متعدد اعم از منابع شیعه و اهل سنت؛ مانند: ارشاد القلوب دیلمی، الانوار النعمانیه، المناقب المرتضویه، حلیه الابرار، منتهی الآمال،محجه البیضاء، و هم چنین کتاب های فقهی مثل عروه الوثقی آمده است و همچنین مؤلّفان این کتاب ها و ناقلان این داستان از علمای معروف و شناخته شده هستند. و محتوای این داستان بر خلاف عقل و نقل نیست، بلکه عقل و نقل امکان وقوع چنین حادثه را تأیید می کنند؛
🛑بنابراین، براساس معیار های علمی نقل و بیان اصل این داستان اشکالی ندارد. گرچه برخی می گویند اصل چنین داستانی صحت ندارد که در ادامه بدان اشاره خواهد شد.
3️⃣طولانی کردن سجده یا کوتاه کردن نماز از جانب پیامبر به خاطر اطفال: روایت شده است که پیامبر(ص) مردم را به نماز فراخواند. حسن(ع)کودک خردسالی بود و با آن حضرت بود. پیامبر(ص) وی را پهلوی خود نشاند و به نماز ایستاد. حضرت یکی از سجده های نماز را طولانی کرد. راوی می گوید: من سر از سجده برداشتم و دیدم حسن(ع)از جای خود برخاسته و روی کتف پیامبر(ص) نشسته است. وقتی نماز تمام شد، نمازگزاران گفتند:
🛑«ای رسول خدا! چنین سجده ای از شما ندیده بودیم. گمان کردیم وحی بر شما رسیده است.»فرمود: وحی نرسیده بود. فرزندم حسن در حال سجده بر دوشم سوار شد. نخواستم تعجیل کنم و کودک را به زمین بگذارم. آن قدر صبر کردم تا طفل، خود از کتفم پایین آمد» یا در روایت دیگری آمده است:
🛑روزی پیامبر(ص) نماز صبح را با کوتاهترین سوره خواند. اصحاب پرسیدند، ای پیامبر(ص)! چه اتّفاقی افتاده که نماز را سریع تمام کردید. حضرت(ص) در پاسخ فرمود: «من صدای گریه طفلی را در صف زنان شنیدم»
❇️مرحله دوم: نحوه جمع این موارد
به دو صورت به این تناقض ها جواب داده شده است:
🔺صورت اول: ضعیف بودن منابع مربوط به بیرون کشیدن تیر از پای حضرت در نماز:
🔅برخی در جواب این تناقض ها گفته اند: اولین کسی که به این داستان اشاره کرده فخر رازی است. فخر رازی متوفای اوایل قرن هفتم است. قبل از این تاریخ یعنی در طول هفت قرن این مطلب در کتاب هیچ نویسنده ای دیده نشده است حتی شیعیان نیز چنین مطلبی را نقل نکرده اند. با توجه به این نکته این سوال مطرح می شود چگونه مطلبی با این اهمیت و جذابیت (بخصوص برای شیعیان) هفت قرن مسکوت و دور از چشم مانده و سر انجام نیز توسط اهل سنت ذکر می شود؟ با ورق زدن تنها چند صفحه از کتاب تفسیر فخر رازی می توان به پاسخ این پرسش پی برد. وی ابتدا این داستان را با آب و تاب فراوان نقل می کند سپس در تفسیرش که به آیه: انما ولیکم الله و رسوله والذین آمنوا الذین یقیمون الصلاه و هم راکعون می رسد این اشکال را مطرح می کند: امیرالمومنین علی (ع) که به هنگام نماز آن قدر حضور قلب دارد (که تیر را از پایش در می آورند و متوجه نمی شود) چگونه اینجا متوجه گدا شد و انگشترش را به او داد؟
🛑نتیجه سخن آنکه فخررازی در قرن هفتم سازنده این داستان است آن هم برای اینکه بعد به صورتی ناجوانمردانه یکی از امتیازات انحصاری امیرالمومنین را زیر سوال ببرد. امتیازی که در طول هفت قرن یکی از دلیل های شیعیان بر علیه اهل سنت بوده و اهل سنت نیز چاره ای جز اقرار به آن نداشتند.
✅با این جواب شبهه تناقض جریان بیرون کشیدن تیر و بخشیدن انگشتر درحال نماز حل می شود. اما نحوه جمع بین نیت نماز و نیت انفاق همچنان باقی است. که در ادامه بدان جواب داده خواهد شد.
🔺صورت دوم: معتبر دانستن تمامی اقوال و منافات نداشتن موارد مذکور باهم:
🛑در این صورت، فرض بر این است که این وقایعی که نقل شده است از نظر تاریخی واقعا اتفاق افتاده است. در صورت وقوع این وقایع، چگونه می توان بین بیرون کشیدن تیر از پای حضرت علی ع و بین بخشیدن انگشتر در نماز که در سوال اول مطرح شد، جمع کرد؟ در پاسخ به این سوال باید گفت:
🔅از ویژگی های مهم علی بن ابی طالب (ع)، عشق به عبادت است. تا جایی که ابن ابی الحدید معتزلی در شرح نهج البلاغه می نویسد: حضرت علی (ع)در عبادت، عابدترین مردم بود؛ نماز و روزه اش از همگان بیشتر بود و مردم نماز شب و ملازمت بر اذکار و مستحبات را از او آموختند
آن حضرت چنان خاشعانه به عبادت می پرداختند و با تمام وجود به خدا توجّه داشتند که برای خارج کردن تیری که در جنگ صفین به پای حضرت اصابت کرده بود و نمی توانستند آن را از پایش در آورند، در نماز در حال سجده از پای او خارج کردند. و چون حضرت از نماز فارغ شدند، متوجّه خارج شدن تیر گردیدند. و قسم یاد کردند که اصلاً خارج کردن تیر را احساس نکردند؛ زیرا نماز که عمود دین است، ستون خیمه معراج و مناجات خواهد بود و نمازگزار در عروج به سوی معبود و در نجوای با او است. بنابراین، چشم و گوش و دست و پا در اختیار معبود است نه در
اختیار خود نمازگزار و چون ایمان علی بن ابی طالب (ع) بر اساس شناخت حقیقی بود و عبادت خدا را به عنوان زیارت او می دانست و نماز را شهود الاهی و زیارت معبود می داند و خدا را زیبای مطلق می بیند، هرگز خود را نمی بیند و آزادانه خدا را می پرستد و از هرچه رنگ تعلق دارد، آزاد است
🔅ضمن اینکه حالات پیامبران، امامان و اولیای خداوند در نماز همیشه به یک حال و به یک منوال نیست. گاهی با حفظ حضور قلب، به عالم کثرت و مظاهر مادی هم توجّه دارند و از آنها غافل نیستند و اگر مسئله ای پیش آید، در صورت لزوم واکنش نشان می دهند همان طور که در طولانی کردن سجده و یا کوتاه کردن نماز توسط پیامبر بدان ها اشاره شد. و گاهی هم غرق در عالم ملکوت می شوند و به جز ذات پاک کبریایی، چیزی نمی بینند و به آنچه در اطرافشان رخ می دهد، هیچ توجهی ندارند؛ حتی از بدن خود غافل می شوند انگار که دستگاه حواس ظاهری آنان در هنگام جذبه عشق و عرفان ربانی، از فعالیت خویش باز می ماند و آنچه را مربوط به بدن هایشان می شود، احساس نمی کنند. بیرون کشیدن تیر از پای امام علی (ع) در هنگام نماز در حال سجده از این قبیل است. همچنین در روایتی دیگر از ابو درداء آمده:
🛑«شبی امیرالمؤمنین (ع) را دیدم که از مردمان کنار گرفته و در مکان خلوتی مشغول مناجات با پروردگار و گریه و زاری است و می فرمود:« بارالها چه بسیار گناهانی که با بردباری از عقوبتش درگذشتی و چه بسیار جرایمی که به کرم و بزرگواری ات آن را آشکار نساختی! بارالها... ناگاه دیدم صدا خاموش شد. گفتم: حتما حضرت را خواب برده است. رفتم تا آن حضرت را بیدار کنم، چون ایشان را حرکت دادم، دیدم همچون چوب خشک شده ای است. گفتم: «انا لله و انا الیه راجعون » با خود گفتم که امیرالمؤمنین از دنیا رفت و به خانه آن حضرت رفتم و فاطمه (س) را از این امر آگاه ساختم. فرمود: این حالتی است که از ترس خدا هر شب بر او عارض می شود. پس اندکی آب بر چهره او پاشیدم تا به هوش آمد. »
نمونه دیگری را هم می توان ذکر کرد. و آن شنیدن بوی یوسف توسط یعقوب از سوی مصر است که از یک طرف، بودن یوسف را در چاهی در کنعان متوجه نمی شود ولی از یک طرف بوی یوسف را از مصر می شنود که در اشعار فارسی هم بدان اشاره شده است:
ز مصرش بوی پیراهن شنیدی ولی در چاه کنعانش ندیدی؟
بنابر این با توجه به این که نقل های متعدد و متفاوتی از این قضیه (بیرون کشیدن تیر از پای حضرت) شده است که در بعضی ها ظاهراً بوی غلو و اغراق استشمام می شود اما این به اصل داستان صدمه ای نمی زند.
🛑و این قضیه، نه تنها موجب آسیب رساندن به مقام و شأن حضرت امام علی (ع) نیست بلکه موجب تکریم و تعظیم نسبت به آن حضرت خواهد شد؛ زیرا همان طور که زنان مصر از دیدن جمال حضرت یوسف (ع)، دیگر خود را ندیدند و در اختیار خود نبودند و به جای ترنج انگشتان خود را بریدند، حضرت علی (ع) هم، چون فقط زیبای مطلق را می بیند و تمام اعضای بدن در اختیار خدای متعال و معبود و معشوق حقیقی است، دیگر خود را نمی بیند و به مظاهر مادی توجهی ندارد و پیکان تیر را از پای آن حضرت در سجده نماز بیرون آوردند و آن حضرت عنایتی نداشتند.
❇️شهید مطهری (ره) در کتاب امامت و رهبری، در پاسخ به این شبهه و سؤال، دو جواب داده اند که خلاصه آن چنین است:
1️⃣پیامبر اکرم (ص) و ائمه هدی (ع) حالاتشان در تمام زمانها یکسان نبوده؟ گاهی دیده می شود خود پیغمبر (ص)، وقتی نماز می خواندند، حسن و حسین (ع) بر دوش او سوار می شدند و حضرت سجده را طولانی می کردند تا این که طفل بلند شود و گاهی تیر از پای امیرالمؤمنین (ع) در می آوردند،
🛑چون حالت «جذبه » و «محو» قوی است، متوجه نمی شدند،
پس همه حالات معصومین همچنین اولیاء خدا مشابه نبوده و شدت و ضعف داشته است
2️⃣از دیدگاه عارفان وقتی حالت انجذاب کامل شد، در آن حالت، برگشت است; یعنی شخص در عین حال که با خدا هست با ماوراء هم هست، این همانند خلع بدن می باشد، بعضی در همه احوال در حال خلع بدنند و بعضی لحظاتی خلع بدن می کنند; در این صورت، نزد عرفا حالت هنگام بیرون کشیدن تیر از بدن، ناقصتر و پایین تر از حالت به فقیر صدقه دادن می باشد. چرا که به قدری توجه اش به خدا کامل است که در آن حال، تمام عالم را می بیند.
با توجه به جواب دوم شهید مطهری، می توان گفت، شنیدن صدای سائل و به کمک او پرداختن، توجه به خویشتن نیست، بلکه عین توجه به خداست، علی (ع) در حال نماز از خود بیگانه بود نه از خدا، و می دانیم بیگانگی از خلق خدا، بیگانگی از خدا است.
🛑اما در پاسخ به سوال سوم که در ابتدای بحث بدان اشاره شد باید گفت که نمازو انفاق هر دو عبادت محسوب می شوند و در چنین صورتی جمع بین نیت نماز و نیت انفاق به عنوان یک عبادت امکان پذیر است.
📌پس پرداختن زکات در نماز، انجام عبادت در ضمن عبادت است. نه انجام یک عمل مباح، در ضمن عبادت و این یکی از آثار بزرگ نماز است.
❇️در پاسخ به سوال چهارم بر ف
رض اینکه داستان بیرون کشیدن تیر از پای حضرت صحیح باشد؛
اگر کسی نداند که بدن یا لباسش نجس است و بعد از نماز بفهمد، نماز او صحیح است. و امیرالمومنین هم که پس از نماز متوجه خون شده و نمازش صحیح می باشد و نیاز به اعاده ندارد.
از طرفی
اگر در بدن یا لباس نمازگزار خون زخم یا جراحت باشد، چنانچه طوری است که آب کشیدن بدن یا لباس یا عوض کردن لباس برای نوع مردم مشقت داشته باشد، تا وقتی که زخم یا جراحت یا دمل خوب نشده است، می تواند با آن خون نماز بخواند.
منبع سایت حوزه نیوز
--------------------------
☑️کانال جامع پاسخ به شبهات وشایعات در #فضای_مجازی 👇🏻
https://chat.whatsapp.com/Hv3sgchPT7b0s8gtWIJh0A
📱پیام رسان ایتا👇🏻
🆔https://eitaa.com/joinchat/5701648C9536f328f0
📱ادرس سایت👇🏻
🆔 www.pshobahat.ir
📱پیام رسان اینستاگرام
🆔http://Instagram.com/pshobahat
📱پیام رسان روبیکا👇🏻
🆔https://rubika.ir/porseshgar
📱 پیام رسان بله👇🏻
🆔https://ble.ir/porseshgar
📱پیام رسان تلگرام👇🏻
🆔https://t.me/poorseshgar
📱پیام رسان سروش👇🏻
🆔sapp.ir/poorseshgar
اَللّهُــــمَّ_عَجـِّــل_لِوَلیِّــــکَ_الفَـــــرَج🎋
﷽
🎈🎊 مسابقه بزرگ کرامت آفتاب 🎈🎊
🎁جوائز 👇
1️⃣ کمک هزینه سفر به کربلای معلی😍
💴 مبلغ ۲۵ میلیون ریال
2️⃣ ۲نفر کمک هزینه سفر به مشهد مقدس 😍
💴مبلغ ۹ میلیون ریال
3️⃣ بعلاوه ۳۰ جایزه نقدی ۵ ، ۳ ، ۲ ، ۱ میلیون ریالی 🎊🎊🎊
⏰ آخرین مهلت شرکت در مسابقه ساعت ۱۴ یکشنبه مورخ ۱۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ می باشد.
✅ با موضوع👇
➕ زندگینامه امام حسن مجتبی (ع)
➕ پاسخ به شبهات امام حسن مجتبی (ع)
🎁 تاریخ قرعه کشی : 👇
۱۱ اردیبهشت ماه (مصادف با عید سعید فطر)
⚠️جهت دریافت منبع و سوالات مسابقه به کانال زیر وارد شوید👇
https://eitaa.com/joinchat/5701648C9536f328f0
متن مسابقه کرامت آفتاب.pdf
8.1M
متن مسابقه کرامت آفتاب.pdf
﷽
📿📚 چهله ختم سوره مبارکه یاسین
✅🌷 هدیه به روح مطهر ائمه اطهار (علیهم السلام)
✅ #روز_سی_و_دوم
به نیابت از 👇
🌷 شهید محمدحسین ترابی🌷
🤲🏻به نیت👇
1️⃣سلامتی و تعجیل در ظهور حضرت ولی عصر (عج)
2️⃣شفای تمامی مریض ها
3️⃣رفع هم و غم از جمیع مومنین و مومنات
4️⃣برآوردن آرزوها و حاجات شرکت کنندگان در ختم
5️⃣ سلامتی مقام معظم رهبری (مدظله العالی)
⏰ زمان شروع👇
✅🌙از نمازصبح دوشنبه
29 فروردین ماه
تا نیمه شب شرعی همان روز
🗣️جهت عضویت دیگر دوستانتان به شماره زیر پیام دهید👇
http://wa.me/989020252250
--------------------------
☑️کانال جامع پاسخ به شبهات وشایعات در #فضای_مجازی👇🏻
https://chat.whatsapp.com/Hv3sgchPT7b0s8gtWIJh0A
📱کانال حسینیه مجازی👇🏻
https://chat.whatsapp.com/K55Cv1Ed4U63EbEavDVCEm
اَللّهُــــمَّ_عَجـِّــل_لِوَلیِّــــکَ_الفَـــــرَج🌷
🎙️تلاوت تند خوانی #جزء_شانزدهم قران کریم
✅استاد معتز آقایی
💾 دانلود در پیام بعد👇
دعا یادتون نره🌹
--------------------------
☑️کانال جامع پاسخ به شبهات وشایعات در #فضای_مجازی 👇🏻
https://chat.whatsapp.com/Hv3sgchPT7b0s8gtWIJh0A
📱پیام رسان ایتا👇🏻
🆔https://eitaa.com/joinchat/5701648C9536f328f0
📱ادرس سایت👇🏻
🆔 www.pshobahat.ir
📱پیام رسان اینستاگرام
🆔http://Instagram.com/pshobahat
📱پیام رسان روبیکا👇🏻
🆔https://rubika.ir/porseshgar
📱 پیام رسان بله👇🏻
🆔https://ble.ir/porseshgar
📱پیام رسان تلگرام👇🏻
🆔https://t.me/poorseshgar
📱پیام رسان سروش👇🏻
🆔sapp.ir/poorseshgar
اَللّهُــــمَّ_عَجـِّــل_لِوَلیِّــــکَ_الفَـــــرَج🎋
AUD-20220418-WA0007.mp3
3.95M
فایل صوتی از طرف ««»»
📖 #نکات_کلیدی جزء شانزدهم قرآن کریم
--------------------------
☑️کانال جامع پاسخ به شبهات وشایعات در #فضای_مجازی 👇🏻
https://chat.whatsapp.com/Hv3sgchPT7b0s8gtWIJh0A
📱پیام رسان ایتا👇🏻
🆔https://eitaa.com/joinchat/5701648C9536f328f0
📱ادرس سایت👇🏻
🆔 www.pshobahat.ir
📱پیام رسان اینستاگرام
🆔http://Instagram.com/pshobahat
📱پیام رسان روبیکا👇🏻
🆔https://rubika.ir/porseshgar
📱 پیام رسان بله👇🏻
🆔https://ble.ir/porseshgar
📱پیام رسان تلگرام👇🏻
🆔https://t.me/poorseshgar
📱پیام رسان سروش👇🏻
🆔sapp.ir/poorseshgar
اَللّهُــــمَّ_عَجـِّــل_لِوَلیِّــــکَ_الفَـــــرَج🎋
9.11M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
﷽
🎥❌ افشاگریکاربر افغان:
👈💷پیشنهاد پول از سوی یک افسر سایبری امریکایی در قبال نفرت پراکنی علیه ایران!
👈این افسر در پروفایلش خود را امریکایی-یهودی معرفی کرده!
🚨باید بپذیریم که انواع پروژههای نفرتپراکنی علیه ملت ایران از سوی برخی دستهای پنهان همواره به همین شکل هدایت شدهاست
#دویست_دلاری
💬 Salar Seyf
--------------------------
☑️کانال جامع پاسخ به شبهات وشایعات در #فضای_مجازی 👇🏻
https://chat.whatsapp.com/Hv3sgchPT7b0s8gtWIJh0A
📱پیام رسان ایتا👇🏻
🆔https://eitaa.com/joinchat/5701648C9536f328f0
📱ادرس سایت👇🏻
🆔 www.pshobahat.ir
📱پیام رسان اینستاگرام
🆔http://Instagram.com/pshobahat
📱پیام رسان روبیکا👇🏻
🆔https://rubika.ir/porseshgar
📱 پیام رسان بله👇🏻
🆔https://ble.ir/porseshgar
📱پیام رسان تلگرام👇🏻
🆔https://t.me/poorseshgar
📱پیام رسان سروش👇🏻
🆔sapp.ir/poorseshgar
اَللّهُــــمَّ_عَجـِّــل_لِوَلیِّــــکَ_الفَـــــرَج🎋
📌متن ارسالی👇#4182
نحوه ازدواج فرزندان آدم علیه السلام
از امام صادق(ع) پرسیدند: پیدایش نسل از فرزندان حضرت آدم(ع) چگونه بوده است؟ زیرا بعضى از مردم میگویند به حضرت آدم وحى رسید که دختران خود را به پسران خود تزویج نماید و اصل و ریشه تمامى مردم از آن برادرها و خواهران است. امام صادق(ع) در پاسخ فرمود: «حق تعالى منزّه و برتر از این است که گویندهاى در باره حضرتش چنین بگوید، آیا پیامبران، فرستادگان، مؤمنین و مؤمنات و مسلمین و مسلمات را از حرام آفریده و قدرت نداشته آنها را از طریق حلال بیافریند و با اینکه از خود این مردم عهد و پیمان بر حلال و پاک و پاکیزگى گرفته است... سپس حضرت امام صادق(ع) به شرح و بیان ابتداى نسل از فرزندان حضرت آدم(ع) پرداخت تا اینکه فرمود: «وقتی قابیل، هابیل را کشت، حضرت آدم(ع) از داغ جوانش هابیل فزع و جزع نمود ... و خداوند حضرت شیث(ع) را به تنهایى بدون توأم با خواهرى به آدم عنایت فرمود، و اسم شیث، هبة اللَّه است و آنحضرت اول کسى است که از آدمیان در زمین وصى و جانشین پیغمبر شد و بعد از حضرت شیث(ع) خداوند یافث را به آدم مرحمت فرمود و یافث هم بدون همزاد متولد گردید، و چون به حد بلوغ و رشد رسیدند، و اراده نمود خداوند که نسل زیاد شود چنان که میبینید (زیاد شدهاند) و تزویج خواهر با برادر حرام بود از این جهت حق تعالى حوریهاى به نام نَزلَه در عصر روز پنجشنبه از بهشت فرستاد و امر فرمود به آدم که او را تزویج و همسر شیث نماید، سپس در عصر روز بعد حوریه دیگری به نام مَنزِلَه فرستاد و به آدم(ع) امر فرمود که به یافث تزویج نماید پس از آنکه حضرت آدم آنها را بدو فرزند خود تزویج نمود براى حضرت شیث پسرى متولد گردید و براى یافث دخترى متولد شد و چون به حد بلوغ و رشد رسیدند خداى تعالى امر فرمود به آدم که دختر یافث را به پسر شیث تزویج کند، و حضرت آدم اطاعت امر کرد و آنها را همسر یکدیگر نمود، و از ایشان، پیامبران و فرستادگان الهی و برگزیدگان و نسل آنها متولد شدند...».
🗣 لطفا نشر دهیـــــد
📌 بررسی متن👇
✅بر اساس منابع روایی و دیدگاه گروهی از مفسّران؛ نسل فعلی انسان نه از هابیل است و نه از قابیل، بلکه از فرزند دیگر حضرت آدم(ع) به نام شیث است.
✅اما درباره ازدواج فرزندان آدم(ع) در میان دانشمندان اسلامی دیدگاههایی وجود دارد و هر کدام برای خود دلایلی از قرآن کریم و روایات ذکر کردهاند که در اینجا بهطور گذرا اشاره میشود:
🔹برادر با خواهر ازدواج کرده است و چون در آن زمان هنوز قانون تحریم ازدواج خواهر و برادر از طرف خداوند قرار داده نشده بود و راهی هم برای بقای نسل بشر غیر از این راه وجود نداشت، از این جهت اشکالی وارد نیست.
🔸چون ازدواج فرزندان آدم با یکدیگر ممکن نبود، آنان با دخترانی از نژاد و نسل دیگر که در روی زمین بودند ازدواج کردند، بعداً که فرزندان آنها با هم پسر عمو شدند زناشویی میان خود آنان صورت پذیرفت. این نظر را نیز بعضی از روایات تأیید میکنند؛ زیرا نسل آدم نخستین انسان روی زمین نبوده، بلکه پیش از او نیز انسانهایی در زمین زندگی میکردهاند.
✅البته به نظر میرسد که نظریه اوّل با ظاهر قرآن سازگارتر باشد؛ همانطور که عدهای از مفسّران نیز آنرا میپذیرد.
📚 پاسخ از سایت اسلام کوئست
📌برای مطالعهی پاسخ تفصیلی به لینک زیر رجوع کند👇
🌐 https://www.islamquest.net/fa/archive/fa560
--------------------------
☑️کانال جامع پاسخ به شبهات وشایعات در #فضای_مجازی 👇🏻
https://chat.whatsapp.com/Hv3sgchPT7b0s8gtWIJh0A
📱پیام رسان ایتا👇🏻
🆔https://eitaa.com/joinchat/5701648C9536f328f0
📱ادرس سایت👇🏻
🆔 www.pshobahat.ir
📱پیام رسان اینستاگرام
🆔http://Instagram.com/pshobahat
📱پیام رسان روبیکا👇🏻
🆔https://rubika.ir/porseshgar
📱 پیام رسان بله👇🏻
🆔https://ble.ir/porseshgar
📱پیام رسان تلگرام👇🏻
🆔https://t.me/poorseshgar
📱پیام رسان سروش👇🏻
🆔sapp.ir/poorseshgar
اَللّهُــــمَّ_عَجـِّــل_لِوَلیِّــــکَ_الفَـــــرَج🎋
📌متن شبهه👇#4183
سلام
خسته نباشید🌹
وقتتون بخیر
ببخشید برای یکی از آشنایان این شبهه به وجود اومده:
میگم جهان رو چه کسی به وجود آورده؟ میگن خدا
بعد وقتی می پرسی خدا چجوری به وجود اومده؟ میگن خدا از اول بوده
منم میتونم بگم جهان هم از اول بوده و کسی به وجود نیاوردتش !!!!
ممنون میشم پاسخ این رو بدید
📌 پاسخ به شبهه👇
✅ بین خدا و غیر خدا مثل دنیا، انسان و... فرق وحود دارد.
🔰انسان و جهان موجودات ممکن هستند، یعنی می توانند وجود داشته باشند و می توانند وجود نداشته باشند.
✅هر موجودی که بتواند یک روز باشد و یک روز نباشد ، یک وقت موجود باشد و یک وقت موجود نباشد. هر موجودی که بتواند از بین برود، یعنی بتوان نبودنش را نیز در نظر گرفت، چنین موجودی ممکن الوجود است.
⏮خصوصیت موجودات ممکن این است که وجودشان از خودشان نیست. یعنی یک موجود دیگری آنها را به وجود آورده است.
🌹 چون اگر خودشان به خودشان وجود بدهند و وجودشان از خودشان باشند دیگر نباید از بین بروند و نابود شوند. ولی چرا نابود می شوند؟ چون وجودشان را از یک موجود دیگر گرفته اند
🌸به طور کلی ممکن الوجود ها وجودشان را از غیر خود ، از علت خود دریافت می کنند.
🔆 حال وقتی ما خودمان و هر آنچه اطراف خودمان است را می بینیم، ممکن الوجود هستند. یعنی می توانند از بین بروند و نابود شوند. یعنی برای اینکه وجود پیدا کنند باید موجود دیگری باشد که آنها را به وجود آورده باشد. باید قبل از آنها علتی باشد که آنها را به وجود آورده باشد. باید علتی باشد که ممکن الوجود ها معلول آن باشند.
✅ حال سوال این است که هر آنچه در این جهان است همه و همه ممکن الوجود هستند؟ یعنی می توانند از بین بروند؟ می توانند نابود شوند؟ یعنی همه و همه برای وجود پیدا کردن علت می خواهند؟
🌸 پاسخ به این سوال منفی است.
📢 یعنی نمی توان همه موجودات این عالم ممکن الوجود دانست. نمی توان همه موجودات عالم را نیازمند به علت دانست.
✅ سوال: چرا نمی شود؟ می توان گفت هر موجودی را موجود قبل از آن به وجود آورده است. مثلا من را پدر و مادرم . آنها را پدر و مادرشان و همینطور به عقب پیش برود. چه مشکلی پیش می آید.
☔️مشکل کار اینجاست که هر چند ما در مورد یک موجود خاصی سوال کنیم که چرا به وجود آمده است می توان گفت ، آن را موجود قبل از خودش به وجود آورده ولی باید دانست که همه این موجودات در یک خصوصیت مشترک هستند و آن این است که همه و همه ممکن الوجود هستند.
❇️ هر چند هیچ گاه به اولین موجود نمی رسیم، ولی در مورد این مجموعه به طور کلی می توان این سوال را مطرح کرد که چگونه وجود پیدا کرده است. می توان پرسید این مجموعه موجودات ممکن چگونه وجود پیدا کرده اند.
🔰طبیعتا نمی توان پاسخ داد که این مجموعه نیز توسط موجود قبل از آن به وجود آمده است، زیرا سخن در مورد یک موجود خاص نیست بلکه سخن در مورد مجموع آنهاست.
♥️چون مجموع این موجوات ممکن هستند باید علتی داشته باشند، علتی که خودش علت نخواهد، علتی که از بین نرود، علتی که ممکن الوجود نباشد، علتی که وجودش واجب باشد، به اصطلاح واجب الوجود باشد.
✅ پس باید پیشگام این مجموعه ی ممکنات یک واجب الوجودی باشد.
⏮آن واجب الوجود خداست.
🌹 بنابراین بین خدا و دیگر موجودات تفاوت وجود دارد.
👌 خدا علت ندارد ولی مابقی موجودات علت دارند.
🌸خدا واجب الوجود است و ما بقی موجودات ممکن الوجود هستند.
✅ خدا علت ندارد، نمی تواند علت داشته باشد. اگر علت بخواهد ممکن الوجود می شود و باز می توان سوال کرد که چگونه این مجموعه به وجود آمده است.
⏮⏮⏮ بنابراین باید به موجود بی علت ختم شود.
خدا خداوند خلقت بوجود چگونه
--------------------------
☑️کانال جامع پاسخ به شبهات وشایعات در #فضای_مجازی 👇🏻
https://chat.whatsapp.com/Hv3sgchPT7b0s8gtWIJh0A
📱پیام رسان ایتا👇🏻
🆔https://eitaa.com/joinchat/5701648C9536f328f0
📱ادرس سایت👇🏻
🆔 www.pshobahat.ir
📱پیام رسان اینستاگرام
🆔http://Instagram.com/pshobahat
📱پیام رسان روبیکا👇🏻
🆔https://rubika.ir/porseshgar
📱 پیام رسان بله👇🏻
🆔https://ble.ir/porseshgar
📱پیام رسان تلگرام👇🏻
🆔https://t.me/poorseshgar
📱پیام رسان سروش👇🏻
🆔sapp.ir/poorseshgar
اَللّهُــــمَّ_عَجـِّــل_لِوَلیِّــــکَ_الفَـــــرَج🎋