📩 سوال:
🔸 آیا انسان از جاودانگی در بهشت خسته نمیشود و برایش یکنواخت نیست؟
✅ پاسخ:
🔹 شهید مطهری چنین پاسخ میدهد:
"در اینجا خستگی ودلزدگی وملال خصوصا از یکنواختی است وانسان حالت گم کرده ای دارد که در پی گمشده خویش است وبه هر چیزی می رسد می پندارد آن را یافته است وبه او دل خوش می کند اما پس آز چندی احساس می کند که "او"نیست خسته ودلزده میشود وبه دنبال چیزی دیگر می رود. این است که در دنیا انسان همیشه طالب چیزی است که ندارد ودلزده از چیزی است که دارد اما در جهان آخرت به حکم آنکه به آنچه در اعماق فطرت وشعور شخصی خود دلبستگی داشته وگمشده واقعی او بوده است یعنی حیات جاوید در جوار رب العالمین رسیده است به هیچ وجه خستگی وملال ودل زدگی برایش پیدا نمیشود. قرآن می گوید:
"در انجا انسان ها طالب دگرگونی ووضع جدید نیستند"کهف 108
این است که اهل بهشت با آنکه الی الابد در بهشت بسر می برند نه هرگز دلزده وسیر نمیگردند.
بعلاوه نظر به اینکه در آنجا هرچه بخواهند به اراده الهی برایشان پیدا میشود ارزوی آنچه ندارند آزارشان نمیدهد"
📚مجموعه اثار، ج2 ص531
ایت الله مکارم پاسخ میدهد:
( خستگی از یک نواختی ایجاد میشود) اما هیچ مانعی ندارد ( در بهشت) تحول وتکامل تداوم داشته باشد یعنی اسباب تکامل در آنجا جمع است وانسان ها درست در پرتو اعمالی که در آین جهان انجام داده اند ومواهبی که خدا در آن جهان به آنها عنایت کرده در مسیر تکامل دائما پیش می روند ( وهیچگاه حالت سکون آنان را فرا نمی گیرد تا بحث خستگی ودلزدگی پیش آید)
📚تفسیر نمونه ج12 ص568
____________________________________________
🔰 ارسال پرسمان به :
https://eitaa.com/hosein_asghari
✅ کانال پاسخ به سوالات :
https://eitaa.com/porseshvpasokh110
🌐 سایت :
https://khorshidhayat.com
📩 سوال:
سلام وقت شما بخیر
🔸 راهکار اسلام برای اینکه یک فرد بتواند ثروتمند بشود و بتواند درآمدزایی کند و از ثروت خودش درست استفاده کند و اینکه چطور مالمان با برکت شود را لطفا بفرمایید.
✅ پاسخ:
سلام علیکم
🔹 برای ثروتمند شدن و استفاده بهینه از ثروت، باید از حیث مادی و معنوی راه کارهایی صورت گیرد:
👈 راه کار های مادی
۱- سعی و تلاش مداوم و پشتکار داشتن
۲- برنامه ریزی منظم
۳- استفاده از تجربه دیگران و مشورت نمودن
۴-همت عالی داشتن.
۵- قناعت نمودن
۶- دوری از اسراف و تبذیر
👈 راه کارهای معنوی
۱- رعایت تقوا در قالب انجام واجبات و ترک محرمات
۲- نماز اول وقت
۳- خواندن سوره واقعه بعد از نماز عشاء
۴- دعا کردن
۵- توسل نمودن
۶. طلب کردن روزی حلال از خداوند
۷. اجتناب و دوری کردن از ربا
🔰 ارسال پرسمان به :
https://eitaa.com/hosein_asghari
✅ کانال پاسخ به سوالات :
https://eitaa.com/porseshvpasokh110
🌐 سایت :
https://khorshidhayat.com
💠 جوابِ سلام پیامکی
📩 سوال:
🔸 اگر کسی در نامه یا پیامک ابتدا سلام نموده و بعد مسئله ای بپرسد، آیا جواب دادن به آن واجب است؟
✅ پاسخ:
🔹 جوابِ سلام، جز در ملاقات حضوری، مکالمه تلفنی و مانند آن، واجب نیست.
#پرسش_و_پاسخ_تصویری
____________________________
🔰 ارسال پرسمان به :
https://eitaa.com/hosein_asghari
✅ کانال پاسخ به سوالات :
https://eitaa.com/porseshvpasokh110
🌐 سایت :
https://khorshidhayat.com
📩 سوال:
🔸 آیا در قیامت بدن دنیوی انسان همان بدن اخروی است؟
✅ پاسخ:
🔹 آری، انسان با همین بدن دنیایی خویش در آخرت حاضر میشود و پاداش و کیفر میبیند. آیات و روایات فراوانی به این مطلب دلالت دارند. ازجمله:
«آیا انسان میپندارد که استخوانهای او را جمع نخواهیم کرد؟! آری قادریم که (حتی خطوط و یا استخوانهای ظریف سر) انگشتان او را موزون و مرتب کنیم» (قیامت، ۳و۴)
«و برای ما مثالی زد و آفرینش خود را فراموش کرد و گفت: چه کسی این استخوانها را زنده میکند، در حالی که پوسیده است. بگو: همان کسی آن را زنده میکند که نخستین بار آفرید و او به هر مخلوقی آگاه است». (یس، ۷۸و۷۹)
«و هنگامی که خلایق از قبرها برانگیخته شوند.» (انفطار، ۴)
و نیز بنگرید: (مؤمنون، ۳۵، ۳۶)، (واقعه، ۴۷ ـ ۵۰)، (اسراء، ۹۸) و...۱
مخفی نماند برخی معتقدند که بازگشت عین ذرات موجود ضرورتی ندارد، چرا که شخصیت انسان به روح اوست، و این روح به هر مادهای تعلق بگیرد، مثل انسان است که در این صورت نیز انسان؛ عین بدن دنیایی محشور شده است.۲
📚 پینوشتها:
۱. برای آگاهی بیشتر ر.ک: پیام قرآن، ج ۵، ص ۳۰۷ ـ ۳۳۵ نشر مدرسه امیرالمؤمنین.
۲. برای آگاهی بیشتر ر.ک: تفسیر نمونه، آیهاللّه مکارم شیرازی و دیگران، ج ۱۸، ص ۴۷۰ پاورقی، دارالکتب الاسلامیة / المیزان فی تفسیر القرآن، علامه طباطبایی رحمهالله، ج ۱۷، ص ۱۱۳ و ۱۱۴، مؤسسه اعلمی ـ بیروت.
🔰 ارسال پرسمان به :
https://eitaa.com/hosein_asghari
✅ کانال پاسخ به سوالات :
https://eitaa.com/porseshvpasokh110
🌐 سایت :
https://khorshidhayat.com
📩 سوال:
🔸 برای درمان کینه و نفرت و ناراحتی چه کار کنیم؟
✅ پاسخ:
🔹 هنگامی که انسان غضب کند و از انتقام ناتوان باشد،چاره ای ندارد جز این که غضب خود را فرو برد.
این خشم و غضب به باطن بر می گردد و عقده درونی ایجاد می کند و تبدیل به کینه می شود و به آن شخص به طور دائم و مستمر در قلبش احساس سنگینی می کند.
انسان باید بداند تا زمانی که کینه ای در قلب او باشد دائما اندوهناک و غمگین و گرفتار خواهد بود و در دنیا و آخرت در چنگال بی رحم عذاب خواهد ماند باید در فضیلت رفق و مدارا و عفو بیندیشد
خدای تعالی می فرماید: خذ العفو و امر بالعرف
یعنی ای پیامبر با امت به شیوه عفو و بخشش رفتار کن به نیکو کاری امر فرما
امام صادق از نبی اکرم چنین روایت می کند آیا بهترین صفات دنیا و اخرت را به شما معرفی کنم؟
هر کس به تو ظلم کرد او را ببخش، باکسی که با تو قطع رابطه کرد وصلت کن، هرکس به تو بدی کرد به او احسان کن و هرکس تو را محروم کن به او عطا کن
برای شخصی که کینه دارد بهتر آن است که رابطه اش را با شخص مورد کینه به حال قبلی خود حفظ کند و اگر بتواند برای مبارزه با نفس و مخالفت شیطان احسان و نیکی بیشتری به او روا دارد، بسیار نیکوست.
رسول خدا(ص) میفرماید: «مؤمن کینه توز نیست.»(محجة البیضاء5/317).
در مورد درمان کینه و نفرت راههای زیادی وجود دارد که به تناسب اشخاص و با توجه به روحیات آنها و شدت و ضعف کینه و نفرتی که در دل دارند متفاوت است. اما آنچه میتوان به عنوان یک نسخه عمومی برای همه موارد استفاده کرد شامل مراحلی است که به برخی از آنها به طور خلاصه اشاره میشود.
1. تأمل در عملی که موجب کینه شده است. اگر عمل شخصی که از او کینه به دل گرفتهاید را مورد بازبینی قرار ده از دو حالت خارج نیست. یا عمل او مورد رضای خداوند بوده و شما تحمل کار الهی را نداشتهاید به طور مثال عمل خلافی را در محل کار انجام دادهاید مانند رشوه گرفتن و همکارتان شرح ماوقع را برای رئیس اداره بیان کرده و شما مورد مؤاخذه قرار گرفتهاید و همین عامل سبب کینه شما از همکارتان را فراهم آورده است و یا پسر یا دختری که روابط مخالف شرعی را با جنس مخالف خود برقرار کرده و دوست او ماجرا را برای والدین او تعریف کرده است که وی را نصیحت کنند.
در این موارد باید گفت که عیب متوجه خود انسان کینه توز است و باید ظرفیت خود را در پذیرش حقایق بالا ببرد و شرح صدر نسبت به تکالیف شرعی و دستورات اسلامی پیدا کند و نه تنفر از دوست و همکار و اگر کاری که سبب کینه شده عملی مخالف شرع بوده و با ضوابط اسلامی سازگاری ندارد به طور مثال شخصی به خواهر و یا بستگان دیگر انسان حرفی خارج از ضوابط اسلامی بزند و شخص شنیده و کینه او را به دل گرفته است. در این صورت باید گفت در چنین مواردی جای کینه نیست بلکه جای برخورد اسلامی و امر به معروف و نهی از منکر میباشد و فرو خوردن خشم در اینجا از مکرهای ابلیس میباشد که از آن به بیغیرتی تعبیر میشود.
2. تأمل در نتیجه کینهورزی:
شخص کینه توز باید بداند که هر چه این صفت رذیله در قلب وی استمرار پیدا کند وی در غم و اندوه بسر برده و در دنیا و آخرت آزار و عذاب میکشد. و به دلیل عدم ابراز حالت خود دچار بیماریهای مختلف روانی و روحی میگردد.
3. تأمل در نتیجه بخشش و عفو به جای کینه و تنفر:
برای شخص کینه توز، در صورت توانایی و قدرت دو امکان وجود دارد. اول آنکه حق خود را بدون کم و زیاد در صورت محق بودن بازگیرد که این عدل میباشد و اگر به ناحق باشد ظلم میباشد. دوم آنکه به او نیکی کرده و او را ببخشد که این فضل است. امام صادق (ع) از پیامبر اکرم (ص) نقل مینماید که ایشان کسی را که در مقابل ستمی که به او شده گذشت کند و به کسی که از او بریده بپیوندد و به کسی که با او بدی کرده نیکی کند را بهترین مخلوقات در دنیا و آخرت دانسته است.
4. مطالعه در سیره اهل بیت و الگوهای اسلامی:
دقت در زندگی اهل بیت به عنوان انسانهای کامل میتواند ما را در یافتن راه صحیح در مواجهه با مشکلات یاری رساند.
5. توجه به مقام انسانی و خلیفةاللهی وی و نحوه تعامل خداوند با انسانها: این نکته را نباید از نظر دور داشت که انسان به عنوان اشرف مخلوقات از اهمیت ویژهای نسبت به سایر موجودات برخوردار است و از طرفی انسان باید همان توقعی که از خداوند نسبت به اعمال بد خود دارد را در رابطه با ارتباط خود نسبت به اعمال دیگران داشته باشد. بدون شک هیچ کس از خداوند توقع رعایت عدالت را نسبت به اعمال خود ندارد چه رسد به ظلم. اگر دوست دارید که خدای متعال لغزش های شما را ببخشد, شما نیز نسبت به لغزش دیگران اهل بخشش باشید.
نتیجه آنکه رعایت همین نکات، تاثیر بسیاری در تعدیل انسان دارد.
🔰 ارسال پرسمان به :
https://eitaa.com/hosein_asghari
✅ کانال پاسخ به سوالات :
https://eitaa.com/porseshvpasokh110
🌐 سایت :
https://khorshidhayat.com
📩 سوال:
🔸 فرد وسواسی چگونه باید وضو بگیرد؟
✅ پاسخ:
🔷 بر فرد وسواسی که حساسیت شدیدی در مورد اعمال دینی دارد، مثلاً در کارهای وضو خیلی شک میکند یا به مسح و شستن، راحت اطمینان پیدا نمیکند، واجب است مانند افراد معمولی و متعارف رفتار کند و نباید به شک خود اعتنا نماید.
🔸 توجه:
وسواس حرام است و شخص وسواسی جایز نیست که به شک خود اعتنا کند (حتی یقین چنین فردی نیز اگر برخاسته از وسواس باشد، معتبر نیست).
🔰 ارسال پرسمان به :
https://eitaa.com/hosein_asghari
✅ کانال پاسخ به سوالات :
https://eitaa.com/porseshvpasokh110
🌐 سایت :
https://khorshidhayat.com
📩 سوال:
🔸 چرا روز جمعه، جمعه نامیده شده است؟
✅ پاسخ:
🔹 شیخ طوسی و ثقة الاسلام کلینی رضوان الله علیهما روایت کردهاند :
🔸 وعنه عن محمد بن يحيى ، عن محمد بن موسى عن العباس بن معروف عن ابن أبي نجران عن عبد الله بن سنان عن ابن أبي يعفور عن أبي جعفر عليهالسلام قال قال له رجل : كيف سميت الجمعة بالجمعة؟ قال : إن الله عزوجل جمع فيها خلقه لولاية محمد صلىاللهعليهوآلهوسلم ووصيه في الميثاق فسماه يوم الجمعة لجمعه فيه خلقه.
💠 ترجمه : «شخصی از امام باقر علیه السلام پرسید: چرا جمعه، جمعه نامیده شد؟ امام باقر علیه السلام فرمودند : خداوند متعال در روز عهد و پیمان، مخلوقاتش را در روز جمعه برای ولایت حضرت محمد صلی الله علیه و آله و وصی و جانشین او گرد هم آورد و آن روز را به جهت اجتماع مخلوقاتش جمعه نامید.
📚 تهذیب الاحکام، تالیف شیخ طوسی، جلد ۳، صفحه ۳، حدیث ۴
📚 الکافی، تالیف ثقة الاسلام کلینی، جلد ۳، صفحه ۴۱۵ ، حدیث ۷
🔰 ارسال پرسمان به :
https://eitaa.com/hosein_asghari
✅ کانال پاسخ به سوالات :
https://eitaa.com/porseshvpasokh110
🌐 سایت :
https://khorshidhayat.com
📩 سوال:
🔸 ما چگونه ميتوانيم زمينه ظهور امام زمان(علیه السلام) را فراهم کنيم و به عبارت ديگر به ظهور ايشان کمک کنيم؟
✅ پاسخ:
🔹 زماني که جامعه بشري تشنه عدالت شده و از آمادگي لازم برخوردار گردد و همه از ظلم و جور خسته شوند، آن حضرت ظهور خواهد کرد و بسي روشن است که مقدمات ظهور، به طور ناگهاني حاصل نميشود بلکه زمان لازم است تا به تدريج اين مقدمات فراهم گردد. يکي از مهمترين شرايط ظهور اين است که جبهه حق و باطل شکل بگيرد. اگرچه جبهه باطل به ظاهر قوي تر باشد و افراد بيشتري را جذب خود کرده باشد. همه انسانهاي عدالت جو و حق طلب بايد در راستاي تحقق اين شرايط تلاش نمايند و اين تفکر که بايد يک جا نشست تا ظلم فراوان شود، مردود و غيرمعقول است و اين حديث از پيامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) که ميفرمايد: «مهدي (عج) زمين را پر از عدل و داد ميکند بعد از آن که پر از ظلم و جور شده باشد.»(1) به اين معنا نيست که تنها علّت ظهور حضرت مهدي (علیه السلام) پر شدن زمين از ظلم و جور است، تا کسي فکر کند که براي تعجيل در ظهور، بهتر است ساکت بنشينيم تا ظلم فراوان شود، بلکه آن حضرت فرموده يکي از نشانههاي آن، فراواني فساد و ظلم است.(2)
امام زمان(علیه السلام) فقط دشمن نميخواهد بلکه دوست هم ميخواهد تا بتواند به کمک آنها بر دشمنان خود غلبه کند. و اين دوستان طبق برخي از روايان در طول زمان تکميل ميشوند و در زمان ظهور با رجعت به حضرت مي پيوندند.
بر مبناي آيات قرآن و روايات بسيار، همه انسانها مأمور اصلاح خود به وسيله عمل به دستورات اخلاقي و عملي اسلام هستند. تهذيب نفس و کسب فضائل اخلاقي از وظايف منتظران است و زمينهاي براي ظهور امام زمان و قرار گرفتن در زمره ياران حضرت را فراهم ميکند.
شخصِ منتظر هميشه مهيا و پرتلاش و آماده است و از پا ننشسته و با تمام توان با انجام فرايض ديني و وظايف فردي و اجتماعي، گامي در جهت زمينه سازي ظهور آن حضرت بر ميدارد. امام باقر (علیه السلام) در کلامي پر معنا به اين مسئله اشاره فرمودند: «براي انجام واجبات صبر کنيد و در برابر دشمنان مقاومت نماييد (و وظايف سياسي اجتماعي خود را فراموش ننماييد و سرسختانه آنها را دنبال کنيد) و پيوندتان را با امام منتظران مستحکم نماييد».(3)
فرد منتظر همچنين از کارهايي که منافي با اين انتظار است، دوري ميکند و در مقابل ظلم و زشتي و گناه ساکت نميماند و هرگز از مشکلات مأيوس نميشود.
📚 پي نوشت ها:
1 . ابراهيم قندوزي، ينابيع المودة، ص 488؛ محمدي ري شهري، ميزان الحکمة، ج 1، ص 280 .
2 . رک: موسوي همداني . پاسخ به پرسشهاي ديني، ج 1، ص 45؛ شهيد مطهري . سيري در سيره ائمة اطهار ، ص293 تا 295 .
3 . نعماني، کتاب الغيبه، ص 300 .
🔰 ارسال پرسمان به :
https://eitaa.com/hosein_asghari
✅ کانال پاسخ به سوالات :
https://eitaa.com/porseshvpasokh110
🌐 سایت :
https://khorshidhayat.com
📩 سوال:
🔸 چطور میشه یاد مرگ بود و در طی روز به یاد مرگ افتاد؟
✅ پاسخ:
🔹 توجه به فضیلت یاد مرگ می تواند انسان را نسبت به آن ترغیب نماید. یاد مرگ به معنای توجه به ناپایداری دنیا و گذرا بودن آن است که تاثیر شگرفی در خودساختگی و سعادت انسان دارد. مهم ترین فایده یاد مرگ، توجه دادن به انسان نسبت به ماهیت گذرا و بی ارزش دنیا است. وقتی فرد به مرگ فکر کند و آن را سرنوشت حتمی هر موجودی از جمله خودش ببیند، نسبت به دنیا بی اعتنا می شود. بی اعتنایی به دنیا دل را از محبت آن خالی می کند و دلی که از محبت دنیا خالی شد جایگاه یاد و محبت الهی می گردد. امام باقر (علیه السلام) فرموده اند:
«أَكْثِرْ ذِكْرَ الْمَوْتِ فَإِنَّهُ لَمْ يُكْثِرْ ذِكْرَهُ إِنْسَانٌ إِلَّا زَهِدَ فِي الدُّنْيَا»(1)؛ مرگ را زیاد یاد کن، هیچ فردی مرگ را زیاد یاد نکند مگر اینکه در دنیا زاهد شود.
زیارت قبور می تواند انسان را به سرنوشت محتوم خود بیشتر واقف گرداند و او را به یاد مرگ اندازد. مشغول شدن بیش از حد به دنیا مرگ را از یاد انسان می برد. بنابراین در کسب و معاش نباید حرص و طمع داشت و اعتدال و قناعت را باید رعایت نمود.
از عوامل غفلت زا مانند انواع گناهان و لذت های حرام و همنشینی با دنیاپرستان اجتناب کنید.
📚 پی نوشت:
1. كلينى، محمد بن يعقوب، الکافی، ج3، ص255.
🔰 ارسال پرسمان به :
https://eitaa.com/hosein_asghari
✅ کانال پاسخ به سوالات :
https://eitaa.com/porseshvpasokh110
🌐 سایت :
https://khorshidhayat.com
📩 سوال:
🔸 استغاثه يعني چه؟
✅ پاسخ:
🔹 استغاثه يعني پناه خواستن از خدا يا ائمه اطهار (عليهم السلام) در مشكلات.
#پرسش_و_پاسخ_تصویری
🔰 ارسال پرسمان به :
https://eitaa.com/hosein_asghari
✅ کانال پاسخ به سوالات :
https://eitaa.com/porseshvpasokh110
🌐 سایت :
https://khorshidhayat.com
📩 سوال:
🔸 قسم شرعي چيست؟ لطفا توضیح دهید.
✅ پاسخ:
🔹 قسم چند شرط دارد:
1ـ كسی كه قسم میخورد باید بالغ و عاقل باشد و همچنین ممنوع از تصرف در مال خود نباشد و قسم را از روی قصد و اختیار بخورد.
2 ـ كاری را كه قسم میخورد انجام دهد، باید حرام و مكروه نباشد و كاری را كه قسم میخورد ترك كند، باید واجب و مستحب نباشد و اگر قسم بخورد كه كار مباحی را بجا آورد باید ترك آن در نظر مردم بهتر از انجامش نباشد. 3 ـ به یكی از اسامی خداوند عالم قسم بخورد كه به غیر ذات مقدس او گفته نمیشود مانند: خدا، الله و....
4 ـ قسم را به زبان بیاورد و اگر بنویسد یا در قلبش آن را قصد كند صحیح نیست.
5 ـ عمل كردن به قسم برای او ممكن باشد.
قسم خوردن به قرآن، قسم شرعی حساب نمی شود . عمل کردن به آن واجب نیست . شکستن آن حرام نیست و کفاره هم ندارد.
قسم شرعی که عمل به آن واجب است و شکستن آن حرام است و کفاره دارد، قسمی است که به اسم خداوند باشد، مثل آن که بگوید: به الله قسم یا بگوید: به خدا قسم و یا به صفاتی که مختص خداوند است، قسم بخورد، مثلا بگوید: به خالق عالم قسم یا به رازق موجودات قسم.
اگر کسی به اسما و یا صفات مختص خدا قسم بخورد، عمل به آن واجب است. اگر کسی آن قسم را بشکند، حرام است و باید کفاره بدهد.
قسم خوردن به قرآن یا قسم به پیامبران و امامان، قسم شرعی حساب نمی شود
در فرض سؤال که به قرآن قسم خورده و آن را شکسته اید، گناه حساب نمی شود، هرچند بهتر است از این نوع قسم خوردن خودداری شود و یا به آن عمل کنید، ولی اگر عمل نکردید،گناه نیست و دچار غضب خداوند نشده اید.
🔰 ارسال پرسمان به :
https://eitaa.com/hosein_asghari
✅ کانال پاسخ به سوالات :
https://eitaa.com/porseshvpasokh110
🌐 سایت :
https://khorshidhayat.com
📩 سوال:
🔸 چرا حضرت زهرا(س)، سرور زنان دو عالم ناميده شده اند؟
✅ پاسخ:
🔹 طبيعتا شناخت عظمت حضرت زهرا (س) براي ما مقدور نيست و تنها گوشه هايي از عظمت اين بانوي بزرگوار براي ما قابل درک و فهم است که با توجه به همان ها مي توانيم تا حدي درک کنيم، چرا ايشان سرور همه زنان عالم ناميده شده اند.و قبل از اشاراتي به زندگاني اين بانوي بزرگوار، بايد دقت کنيم که ارزش و معيار برتري در عالم هستي چيست.«وَ ما خَلَقْتُ الْجِنَّ وَ الْإِنْسَ إِلاَّ لِيَعْبُدُونِ؛[ذاريات/56] من جنّ و انس را نيافريدم جز براى اينکه عبادتم کنند (و از اين راه تکامل يابند و به من نزديک شوند)»«إِنَّ أَکْرَمَکُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقاکُمْ؛ [حجرات/13] هر آينه گرامىترين شما نزد خدا، پرهيزگارترين شماست.»هدف خلقت، طي مسير تکامل با عبادت خداي متعال است. بنابر اين هر کس بهتر به اين هدف دست يابد، و در تحقق اين هدف بيشتر نقش آفريني کند، مقام بالاتري دارد. و موثرترين انسان در اين عرصه، سرور همه خواهد بود.و به اين نکته نيز بايد توجه داده شود که منظور از عبادت، صرف نماز خواندن و ذکر گفتن نيست. بلکه رنگ الهي زدن به تمام زندگي، عبوديت اصلي است.«صِبْغَةَ اللَّهِ وَ مَنْ أَحْسَنُ مِنَ اللَّهِ صِبْغَةً وَ نَحْنُ لَهُ عابِدُونَ؛ [بقره/138] اين رنگ خداست و رنگ چه کسى از رنگ خدا بهتر است. ما پرستندگان او هستيم.»حال با توجه به اشاراتي که در ذيل مي آيد، متوجه مي شويم که سرور بودن حضرت زهرا (س) نسبت به همه زنان عالم، و اکثر مردان جهان به چه دليل است:نخست اشاراتي به نقش آفريني حضرت زهرا (س) در عرصه اجتماع مي کنيم:1- در دوران حيات پيامبر اکرم(ص) حضرت زهرا(س) نقش مهمي در حمايت از رسول خدا(ص) داشتند و بدين طريق مي توان فهميد که نقش غير مستقيم حضرت زهرا(س) در انجام رسالت پيامبر(ص) چه بوده است و براي نشان دادن عظمت اين حمايت و نقش آفريني، توجه به روايت زير کافيست:«جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ أَبِيهِ ع أَنَّ فَاطِمَةَ ع کَانَتْ تُکَنَّى أُمَّ أَبِيهَا؛[1] امام صادق از قول پدرشان (عليهما السلام) مي فرمايند که کنيه حضرت زهرا (س) ام ابيها (مادر پدر) بوده است.»2- کسي که جايگاه عظيم ولايت و نقش آن در بقاي مسير توحيد را درک کند، متوجه نقش منحصر به فرد حضرت زهرا(س) در اين باره مي شود. خود حضرت زهرا(س) درباره جايگاه امامت مي فرمايند:« به خدا سوگند اگر تمام امّت از راه سعادت منحرف شده و از پذيرش راه روشن امتناع مىکردند، [علىّ] همه آنان را به راه آورده و آرام آرام و صحيح و سالم به سعادت و خوشبختى مىکشاند، که نه خود خسته شود و نه ايشان ملول، و در نهايت آنان را به سرچشمهاى با آبى گوارا و مطلوب و عارى از هر خس و خاشاک مىبرد، و ايشان را از آن سيراب باز ميگرداند و در خفا و آشکاراشان را نصيحت مىنمود»[2]و درباره خطاي بزرگ انحراف از ولايت مي فرمايند: «ظالمان مبادلهاى بسيار بد کردند [که أمير المؤمنين را خانهنشين کردند] درد را دوا، و مرض را شفا، و گلخن را گلشن، و ظلمت را نور، و سياهچال را کوه طور پنداشتند.»[3]سخن درباره اهميت ولايت، بسيار است. و در اين جا بايد دقت کرد که حضرت زهرا(س) چگونه از ولايت دفاع کردند. در روزگاري که حتي عمار نيز در ابتدا دچار ترديد است، حضرت زهرا (س) نافذترين تشخيص را دارد. و عمده نقش دفاع از حريم ولايت به دوش ايشان است.3- تعبير ام الائمه (مادر امامان) و نقش حضرت زهرا(س) در مادري و تربيت امام حسن و امام حسين (عليهما السلام) سرور جوانان بهشتي، خود نکته بسيار قابل تاملي است.و در بعد فردي و عبادات ايشان نيز سخن بسيار است.الف- آيه تطهير[احزاب/33] و سلام هر روزه پيامبر(ص) بعد از نزول اين آيه در مقابل خانه حضرت زهرا(س) حامل اسرار بسياري است.ب- عبادات شديد حضرت تا آن جا که پاهاي مبارکشان در اثر قيام متورم مي شد، نشانه بسيار واضحي است.به دليل تناسب مقام سخن را بيش از اين نمي توان مفصل کرد و بايد به دليل قصور قلم، از پيشگاه با عظمت حضرت زهرا (س) متواضعانه عذر بخواهيم که اين قلم حقير، توان به تصوير کشيدن گوشه اي از اين عظمت را ندارد و همان بهتر که گوشه اي از سخن حق را بازگو کنيم:بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ* إِنَّا أَعْطَيْنَاکَ الْکَوْثَرَ* فَصَلِّ لِرَبِّکَ وَ انحْرْ* إِنَّ شَانِئَکَ هُوَ الْأَبْترَ[سوره کوثر]
📚 [1]. بحار الأنوار، ج43، ص19.[2]. الإحتجاج على أهل اللجاج، ج1، ص: 108.[3]. الإحتجاج على أهل اللجاج، ج1، ص: 108.
🔰 ارسال پرسمان به :
https://eitaa.com/hosein_asghari
✅ کانال پاسخ به سوالات :
https://eitaa.com/porseshvpasokh110
🌐 سایت :
https://khorshidhayat.com
📩 سوال:
🔸 فایده امام غائب چیست؟
✅ پاسخ:
🔹 امام زمان در هستی حضور دارد ولی ظهور ندارد مثل خورشید پشت ابرکه فایده دارد ولی چهرهاش دیده نمیشود. این نحوه وجود، دارای فوائدی است از جمله:
1. امام واسطۀ فیض الهی است و او است که رابط میان علام مادی و ربوبی است، اگر امام در روی کرۀ خاکی نبود نوع انسان منقرض میگشت و زمین اهلش را فرو میبرد. قلب مقدس امام است که به منزلۀ ترانسفورماتوری است که جریان برق کارخانه را به میلیونها لامپ میرساند، امام قلب عالم وجود و رهبر و مربی نوع انسانها است. امام سجاد(علیه السلام) میفرمایند: از روزی که خداوند متعال آدم را خلق کرد تا کنون هیچگاه زمین از حجت خدا خالی نبوده است ولی آن حجت گاهی ظاهر و مشهود بوده است و گاهی پنهان و غایب و زمین تا قیامت از حجت خدا خالی نخواهد ماند. از حضرتش سؤال شد: چگونه مردم از امام غایب نفع میبرند؟ فرمود : همان گونه که از خورشید پس ابر منتفع میگردند.(1)
از پیامبر اکرم(صلوات الله علیه) سؤال شد وجود مهدی (علیه السلام) در عصر غیبت چه فایدهای دارد؟ حضرت فرمودند: به خداوندی که مرا به پیامبری مبعوث فرموده است، مردم از وجود آن امام غایب منفعت میبرند و از نور ولایتش در طول غیبتش بهره میگیرند، چنانچه از آفتاب پشت ابر استفاده میکنند.(2) خود حضرت ولی عصر (عجل الله تعالی فرجه) نیز فرمودهاند همانگونه که مردم از خورشید پشت ابر بهره مند میشوند از من در زمان غیبتم بهره مند میشوند و همانا من سبب آرامش و امنیت مرده روی کرۀ زمین هستم چنانچه ستارگان امان اهل آسمان باشند .(3)
2. اثر امید بخشی به انسانها: ایمان و اعتقاد به امام غایب سبب امیدواری مسلمانان به آینده پر مهر و درخشان خویش در عصر ظهور محبوب و امامشان میگردد. حضرت مهدی(علیه السلام) میفرمایند: ما در رسیدگی و سرپرستی شما کوتاهی نمیکنیم و یاد شما را از خاطر نمیبریم ،پس تقوای الهی پیشه کنید و ما را یاری کنید تا از فتنهای که بهشما روی روی میآورد شما را نجات دهیم.(4)
📚 پی نوشت ها:
1. قندوزی، ینابیع الموده، ج2، ص217
2. همان، ج3، ص170
3. صدوق، کمال الدین، ص 485
4. طبرسی، احتجاج، ج2، ص497
5. همان
🔰 ارسال پرسمان به :
https://eitaa.com/hosein_asghari
✅ کانال پاسخ به سوالات :
https://eitaa.com/porseshvpasokh110
🌐 سایت :
https://khorshidhayat.com
🔰 الگوگیری از شهیدِ مطهر در پاسخ به شبهات
🔹️باوجود تکنولوژیهای جدید، صدها سایت [و رسانههای گوناگون] علیه اسلام و تشیع و روحانیت شیعه، لجن پراکنی و شبهه افکنی میکنند و جوانها نیز کمابیش تحت تأثیر آن واقع میشوند. جا دارد ما از همان روش مرحوم مطهریرضواناللهعلیه اقتباس کنیم؛ نیاز جامعه را بررسی کرده و به آنها پاسخ بدهیم. ما به عنوان کسانی که مرزبانان عقیده اسلامی، فکر اسلامی و احکام اسلامی هستیم، باید مدافع این حقایق باشیم.
۱۳۹۶/۰۲/۱۲
🔰 ارسال پرسمان به :
https://eitaa.com/hosein_asghari
✅ کانال پاسخ به سوالات :
https://eitaa.com/porseshvpasokh110
🌐 سایت :
https://khorshidhayat.com
📩 سوال:
🔸 چرا مي گويند دعا براي فرج امام زمان (عج) بهترين دعاست؟
✅ پاسخ:
🔹 دعا يک عامل معنوي است که از آن بهره مي گيريم، تا برخي از وضعيت هاي نامطلوب را تغيير دهيم. ضمن آنکه اگر با دعا وضعيت نامطلوب ما هم تغيير نکند، با دعا ارتباط مان را با خداي متعال تقويت مي کنيم و از همين رو دعا را مغز عبادت خوانده اند، در کنار اينکه برکات و فوايد بسيار ديگري نيز از دعا نصيب ما مي شود.امام سجاد(ع) مي فرمايد: «دعاي مؤمن يکي از سه فايده را دارد: يا براي او ذخيره مي گردد يا در دنيا برآورده مي شود يا بلايي را که مي خواست به او برسد، از وي مي گرداند»
اصول کافي، ج4، ص 224
حال بايد بنگريم که بحث غيبت و محروم بودن از حضور امام زمان (عج)، چقدر برايمان نامطلوب است و اين وضعيت نامطلوب در کنار ساير نامطلوب ها چه جايگاهي دارد.مثلا يک نفر به ازدواج نياز دارد، ولي شرايط براي ازدواج او مهيا نيست و به همين دليل رنج مي کشد.يک نفر مشکلات مالي دارد که مي تواند ناشي از بيکاري، عدم شغل مناسب و ... باشد. يک نفر براي حفظ ايمان خود يا خانواده اش از محيط فاسد زجر مي کشد.يک نفر از وجود اين همه ظلم و کشتار و جنگ و ... در عالم زجر مي کشد و ...اگر دقت کنيم؛ ريشه همه اين مشکلات در وجود ساختارهاي فاسد است.
تمدن امروزي با مدل آموزشي و رفاهي و اخلاقي نهادينه کرده، سن ازدواج را بالا برده و با مهم کردن بعضي از مسائل و کاهش نياز به کانون خانواده تمايل به ازدواج را کاهش داده که در اين وضعيت عده اي به فساد مشغول مي شوند و عده اي نيز با خويشتن داري خود را حفظ مي کنند اما دچار اذيت هايي مادي مي شوند.با مدل سرمايه داري، در جهت توسعه بايد بازارها آزاد شود و اجازه انباشت ثروت به عده اي داده شود که به تبع آن، به ازاي منابعي که در دست يک نفر تجميع مي شود، دست صدها نفر از نيازهاي ضروري خود خالي مي ماند.با تئوريزه کردن اصالت لذت و محدود ديدن هستي به اين دنياي کوتاه، به جاي مقابله با فساد به توجيه و نهادينه کردن آن روي آورده مي شود و فرهنگ غربي با جهاني سازي، فساد موجود در تمدن خود را همه جايي مي کند.و سران فاسد و زياده طلب جهان براي رسيدن به قدرت بيشتر، هزاران هزار نفر را به خاک سياه مي نشانند و ...حال با توجه به اينکه مشکلات فردي ما، ريشه در ساختارهاي فاسد جامعه جهاني دارد، درمي يابيم که ظهور امام زمان (عج) که تمدن کفر را نابود مي کند و تمدني الهي را جانشين آن مي کند و عدل و قسط را در جهان بسط مي دهد، به طور يک جا مي تواند تمام مشکلات را حل کند. در واقع ظهور امام زمان (عج) ريشه بسياري از وضعيت هاي نامطلوب را از بين مي برد.حال آنکه دعا کردن براي مشکلات خرد و جزئي، ممکن است وضعيت را تغيير ندهد. چون وضعيت ما، برآيندي از تاثير گذاري عوامل مادي و معنوي (از جمله دعا) است. در واقع مثل اين است که با دعا، آبي بر آتش مي پاشيم. و اگر آتش بسيار گسترده باشد، ممکن است اين آب آتش را خاموش نکند!و حتي اگر دعاي کسي آن قدر نافذ بود، که آتش وضعيت نامطلوبش را خاموش کرد، بايد توجه کنيم که تا زمان وجود ريشه فساد زا، با خاموش شدن آتش رنج در يک گوشه، هر آن ممکن است اين آتش رنج از جاي ديگري سر بکشد.بنابراين روشن مي شود که بهترين دعايي که مي توانيم بکنيم، دعاي براي فرج امام زمان (عج) است کما اينکه ايشان فرموده اند براي فرج بسيار دعا کنيد که آن گشايش در کارهاي شماست.
🔰 ارسال پرسمان به :
https://eitaa.com/hosein_asghari
✅ کانال پاسخ به سوالات :
https://eitaa.com/porseshvpasokh110
🌐 سایت :
https://khorshidhayat.com
📩 سوال:
🔸 آیا شیطان، پس از نافرمانی، از بهشت اخراج شد؟
✅ پاسخ:
🔹 شیطان یا همان ابلیس ، رجیم و رانده شده است؛ چنان که در قرآن در سوره حجر ،آیه 24 و سوره ص، آیه 78، آمده :
«قال فاخرج فانّک رجیم ؛ از آن جا بیرون رو که مطرودی».
در واقع شیطان بعد از جریان تکبر و سجده نکردن بر آدم گرفتار لعن ابدی شده و محکوم به اخراج شد اما نه از بهشت، بلکه از درگاه خداوند و حریم ملکوت .
زیرا شیطان قبل از داستان سجده بر آدم هم در بهشت نبود؛ بلکه در درگاه الهی و در جمع مقربان درگاه خداوند بود ، در حالی که بهشت جایگاه مؤمنان و بندگان مطیع خداوند در آخرت است . اخراج او به معنای اخراج از بهشت نیست.
کسی که در بهشت اخروی باشد ، به هیچ وجه از آن جا خارج نمی گردد . (1)
📚 پینوشت:
1. آیت الله جوادی، تفسیر تسنیم، ج 3، ص 337. نشر موسسه اسراء قم .
🔰 ارسال پرسمان به :
https://eitaa.com/hosein_asghari
✅ کانال پاسخ به سوالات :
https://eitaa.com/porseshvpasokh110
🌐 سایت :
https://khorshidhayat.com
📩 سوال:
🔸 آیا خواندن فاتحه و صلوات و دادن خیرات باعث آرامش روح مرحوم میشود؟ یا صرفا فقط باعث آرامش خودمان میشود و نتیجهای برای او ندارد؟
✅ پاسخ:
🔹 خواندن فاتحه و قرآن و انجام اعمال صالحه به نیت فرد از دنیا رفته، علیرغم اینکه برای شما ثواب دارد، برای فرد مرحوم نیز ثواب دارد و بر اساس برخی روایات، حتی میتواند باعث تخفیف یا قطع عذاب او نیز شود.
🔰 ارسال پرسمان به :
https://eitaa.com/hosein_asghari
✅ کانال پاسخ به سوالات :
https://eitaa.com/porseshvpasokh110
🌐 سایت :
https://khorshidhayat.com
📩 سوال:
🔸 پسر ۶ سالهای دارم که بسیار خجالتی و وابسته به من هست، تنهایی تو خونه نمیمونه مثلا برم دم خونه همسایه زود برگردم پشت سرم میاد، چیکار کنم؟
✅ پاسخ:
🔹 وابسته بودن کودک خردسالتان به شما میتواند دلایل متعددی داشته باشد، برخی اوقات کودک در این سنین که این چنین رفتار میکند دچار اضطراب جدایی است. برخی اوقات دلیل این وابستگی شدید کودک، رفتار خود والدین است، مثل توجه افراطی والدین و اطرافیان و همچنین رفع فوری نیازها و خوش خدمتیهای وقت و بیوقت آنها به کودک، عدم توجه به استقلالدهی کودک در سنین پایینتر، تحقیر کودک، مشکلات خانوادگی و عدم توجه به تأمین نیازهای عاطفی کودک در سنین اولیه و....
از دیگر دلایل احتمالی این وابستگی کودک به والدین، اضطراب بالا و ترسها، اعتماد به نفس پایین و... میباشد که بررسی دلیل دقیق این مشکل نیازمند مراجعه حضوری و انجام برخی مصاحبهها و آزمونها توسط روان شناس متخصص کودک میباشد.
در این شرایط برای برخورد صحیح با این مشکل و کم کردن تدریجی آن به نکات زیر توجه کنید:
- نکته اول این است که دلبستگی و وابستگی کودکان خردسال در سنین کودکی به مادر تا حدودی طبیعی است. در بسیاری از موارد با گذشت زمان این مشکل برطرف میگردد و نیازمند اقدام خاصی نیستند و برخی مواقع نیز توجه به برخی نکات و انجام برخی راهکارها که در ادامه میآید این مشکل به تدریج برطرف میشود.
- نکته دوم که قبل از هر چیز باید به آن توجه کنید، این است که به هیچ وجه کودکتان را با کودکان دیگر در زمینه ارتباطات اجتماعی و سر و زبان داشتن و یا تنها ماندن در خانه و... مقایسه نکنید. هر کودک ویژگیهای شخصیتی خاص خود را دارد و نوع محیط و شرایط ژنتیکی و... آنها با یکدیگر فرق میکند.
- نکته سوم؛ ارتباط او را با همسالان در منزل یا بیرون از منزل بیشتر کنید. بازی کردن و گذراندن وقت با همسالان یکی از روشهای موثر در کاهش وابستگی کودک به والدین است.
- نکته چهارم؛ زمانی که کودک شما در هر صورت حتی به صورت اندک در جمع ابراز وجود میکند و یا با بچههای دیگر دوست میشود و بازی میکند، یا به تنهایی در اتاق خواب خود میخوابد، او را مورد تشویق قرار داده و از او تعریف کنید.
- نکته پنجم؛ برای آموزش اینکه اگر من نباشم اتفاقی نمیافتد، از بعضی بازیهای مهیج برای کودکان مثل قایم باشک استفاده کنید.
- نکته ششم؛ او را به طور مقطعی و برای زمانی کوتاه با پدر، بعد پدربزرگ یا مادر بزرگ، سپس با یکی از نزدیکان تنها بگذارید.
- نکته هفتم؛ در صورت امکان او را به پارک یا یک مکان بازی عمومی ببرید. وقتی مشغول بازی شد، به آرامی پنج قدم از او دور شوید. اگر ترسید، سه قدم باز گردید. این کار را با فاصله زمانی مناسب تکرار کنید.
- نکته هشتم؛ اجازه دهید در کارهای شخصی اش (پوشیدن لباس و کفش، خوردن غذا، استحمام و...) مستقل باشد. جدا کردن اتاق کودک و داشتن اتاق مستقل نیز موثر است.
🔰 ارسال پرسمان به :
https://eitaa.com/hosein_asghari
✅ کانال پاسخ به سوالات :
https://eitaa.com/porseshvpasokh110
🌐 سایت :
https://khorshidhayat.com
💠 وضوى جبيره اى
📩 سوال:
🔸 كسى كه يك دستش شكسته و داخل گچ است؛ چگونه وضو بگيرد؟
✅ پاسخ:
🔹 آيات عظام امام، خامنه اى، سيستانى، صافى، فاضل و نورى: بايد وضوى جبيره اى بگيرد.
آية اللّه بهجت: بايد وضوى جبيره اى بگيرد و بنا بر احتياط واجب تيمم هم بكند.
آيات عظام تبريزى، مكارم و وحيد: بنا بر احتياط واجب، بايد هم وضوى جبيره اى بگيرد و هم تيمم كند.
✅تبصره.
جبيره؛ يعنى، پارچه و پمادى كه روى محل زخم يا شكستگى گذاشته مى شود. شخص ياد شده، مى تواند وضوى جبيره اى را به اين شكل انجام دهد: ابتدا صورت را (با دست چپ يا با گرفتن زير شير و يا فرو بردن در آب) بشويد و سپس دست راست را وضوى جبيره اى دهد (با دست مرطوب بر روى آن بكشد) و بعد دست چپ را مانند صورت بشويد، آن گاه با رطوبت دست چپ، سر و روى پاها را مسح كند.
🔰 ارسال پرسمان به :
https://eitaa.com/hosein_asghari
✅ کانال پاسخ به سوالات :
https://eitaa.com/porseshvpasokh110
🌐 سایت :
https://khorshidhayat.com
📩 سوال:
🔸 جمعه چه روزی است؟
✅ پاسخ:
🔹 برخلاف تصور ما که جمعه را روز تفریح و استراحت و سرگرمی و سفر و خواب می دانیم.
در تعالیم و آموزه ها ی اسلامی جمعه روز ؛ تلاش و فعالیت معنوی و اخلاقی است.
فرصتی است که شخص به بهداشت و نظافت فردی خود برسد و با گرفتن ناخن و آرایش و پیرایش و غسل جمعه کردن این امر را محقق کرده و به ثواب اعمال هم نائل شود.
فرصتی برای صله ارحام است تا اقوام و عزیزان دور هم جمع شوند
فرصتی برای اجتماع عظیم مسلمین در نماز جمعه است تا آن روز روز بیداری سیاسی و همدردی اجتماعی باشد
روزی است که توصیه شده به خانواده رسیدگی بیشتری شود و خرید میوه و گوشت در این روز توصیه شده است
عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص أَطْرِفُوا أَهَالِيَكُمْ فِي كُلِّ جُمُعَةٍ بِشَيْءٍ مِنَ الْفَاكِهَةِ أَوِ اللَّحْمِ حَتَّى يَفْرَحُوا بِالْجُمُعَةِ.
از پیامبر اکرم(ص) نقل شده که ایشان توصیه فرمودند: "روز جمعه، گوشت و یا میوه ای برای خانواده خود تهیه کنید، تا آنان از آمدن این روز خوشحال شوند
📚الكافي ؛ ج6 ؛ ص299
روزی است که توصیه به نیکی و نیکوکاری شده و ثواب حسنات در این روز مضاعف می شود
روز عید است و از اعیاد اسلامی جمعه می باشد
روز انتظار است انتظار منجی بشریت و اتصال قلبی به آن حضرت و خانه تکانی دل...
روز جمعه شاهد اعمال است و شهادت به نفع عمل کنندگان در آن روز خواهد داد
📕مجمع البیان ج10ص466
در مورد روز جمعه از حضرت رسول ص سوال کردند؛ گریست و فرمود ملائکه این روز را روز مزید یعنی روز زیادی و برکت می نامند
📙بحار الأنوار ج86، ص: 281
جمعه روز آزادی از آتش است.
طبق روایتی در هر ساعت آن ؛ششصدهزارنفر را از آتش جهنم آزاد میکند
📘وسائل الشیعه ج5ص66
👌اما روایت آخر
نبى اكرم ص روايت شده كه فرمود خداى تعالى فرشتهاى در زير عرش آفريده كه خدا را با تمام زبانهاى مختلفه تسبيح و تقديس مىكند پس هر گاه كه شب جمعه فرا رسيد او را فرمان دهد كه بر آسمان دنيا فرود آيد و بر اهل زمين آگاه مىشود و ميگويد
اى جوانان بيست ساله دنيا شما را فريب ندهد،
آهاى سى سالهها بشنويد و بگوش بگيريد
آهاى چهل سالهها سعى و كوشش كنيد.
اى پنجاه سالهها دگر عذرى براى شما نيست،
اى كسانى كه شصت سال از عمرتان گذشته از دنيا چه چيز براى آخرتتان پيش فرستاديد
آهاى هفتاد سالهها شما مانند كشت و زراعتى باشيد كه هنگام دروش رسيده،
اى هشتاد سالهها خدا را در زمين اطاعت كنيد
آهاى نود سالهها هنگام كوچ كردن شما ازين دنيا نزديك شده بفكر زاد و توشهى آخرت باشيد و توشه برگيريد
آهاى صد سالهها ساعت حركت شما رسيد و شما نميدانيد.
📙 إرشاد القلوب إلى الصواب (للديلمي)، ج1، ص: 193
_________________________________
🔸راه ارتباطی ما با شما #جهت_ارسال_سوالات شما سروران عزیز:
💠https://eitaa.com/hosein_asghari
🔶 کانال پاسخ گویی به سوالات :
💠https://eitaa.com/joinchat/398786790C34335b4393
🌐 سایت :
💠https://khorshidhayat.com
🌺🌺🙏از ما با ارسال این پیام به دوستان ، کانال ها و گروه های خود حمایت کنید.🙏🌺
📩 سوال:
🔸 چرا گاهی بدون دلیل غمگین میشویم؟
✅ پاسخ:
🔹 گاهی غمی در جان انسان رخنه کرده و حزنی بر قلب او می نشیند بی آنکه علت و سببی برای آن بیابد. مانند غروب غمگین جمعه ها. اما در روایت علتی بسیار زیبا برای این لحظات سراسر غم وجود دارد.
ابابصیر می گوید: به خدمت امام صادق علیه السلام رسیدم و عرض کردم:
جُعِلْتُ فِدَاکَ یَا ابْنَ رَسُولِ اللَّهِ إِنِّی لَأَغْتَمُّ وَ أَحْزَنُ مِنْ غَیْرِ أَنْ أَعْرِفَ لِذَلِکَ سَبَباً
فدایتان شوم ای فرزند رسول خدا! من گاهی غمگین و محزون می شوم بدون آنکه علت و سببی برای آن بدانم.
حضرت فرمودند:
إِنَّ ذَلِکَ الْحَزَنَ وَ الْفَرَحَ یَصِلُ إِلَیْکُمْ مِنَّا إِذَا دَخَلَ عَلَیْنَا حَزَنٌ أَوْ سُرُورٌ کَانَ ذَلِکَ دَاخِلًا عَلَیْکُمْ لِأَنَّا وَ إِیَّاکُمْ مِنْ نُورِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ فَجَعَلَنَا وَ طِینَتَنَا وَ طِینَتَکُمْ وَاحِدَهً
این حزن و یا سروری که به شما می رسید از سوی ماست. هرگاه ما محزون یا مسرور شویم این حزن و سرور بر شما نیز وارد می شود. زیرا ما و تنها شما از نور الهی هستیم و خدا طینت ما و طینت شما را یکی خلق کرد.
📚علل الشرائع: ج۱، ص۹۳٫
_________________________________
🔸راه ارتباطی ما با شما #جهت_ارسال_سوالات شما سروران عزیز:
💠https://eitaa.com/hosein_asghari
🔶 کانال پاسخ گویی به سوالات زیر نظر مرکز فقهی الامام امیرالمومنین (علیه السلام ):
💠https://eitaa.com/joinchat/398786790C34335b4393
🌐 سایت :
💠https://khorshidhayat.com
🌺🌺🙏از ما با ارسال این پیام به دوستان ، کانال ها و گروه های خود حمایت کنید.🙏🌺
📩 سوال:
🔸 معنای بالا آوردن دست، هنگام تکبیر آغاز نماز چیست؟
✅ پاسخ:
🔹 سَأَلَ رَجُلٌ أَمِيرَ الْمُؤْمِنِينَ ع فَقَالَ لَهُ: يَا ابْنَ عَمِ خَيْرِ خَلْقِ اللَّهِ تَعَالَى! مَا مَعْنَى رَفْعِ يَدَيْكَ فِي التَّكْبِيرَةِ الْأُولَى؟ فَقَالَ ع: «مَعْنَاهُ اللَّهُ أَكْبَرُ الْوَاحِدُ الْأَحَدُ الَّذِي لَيْسَ كَمِثْلِهِ شَيْءٌ لَا يُلْمَسُ بِالْأَخْمَاسِ وَ لَا يُدْرَكُ بِالْحَوَاسِّ.»
🔰مردی از امیر مؤمنان (علیهالسلام) پرسید:
ای پسرعموی بهترین مخلوقات خداوند تعالی! معنای اینکه دستت را هنگام اولین تکبیرِ (نماز) بالا میآوری، چیست؟
حضرت فرمودند:
«معنایش این است: خداوند بزرگترین است، یکی است، یگانهای است که چیزی مانند او نیست، با انگشتان دست لمس نمیشود و با حواسِّ [پنجگانه] درک نمیگردد.»
📚منلايحضرهالفقيه، ج۱، ص۳۰۶
_________________________________
🔸راه ارتباطی ما با شما #جهت_ارسال_سوالات شما سروران عزیز:
💠https://eitaa.com/hosein_asghari
🔶 کانال پاسخ گویی به سوالات زیر نظر مرکز فقهی الامام امیرالمومنین (علیه السلام) :
💠https://eitaa.com/joinchat/398786790C34335b4393
🌐 سایت :
💠https://khorshidhayat.com
🌺🌺🙏از ما با ارسال این پیام به دوستان ، کانال ها و گروه های خود حمایت کنید.🙏🌺