🔺 ظرف سه سال میتوانیم ۱۰ غول فناوری داشته باشیم
🔹دکتر دهقانی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در گفتوگوی تفصیلی با روزنامه «فرهیختگان» ضمن مروری بر روند فعالیت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از ابتدا تاکنون به تشریح اولویتهای کاری معاونت در دوره جدید، گزارشی از وضعیت کنونی اکوسیستم دانشبنیان کشور پرداخته است.
📌 مشاهده جزئیات خبر
🆔 @pr_isti
🔺 داوری نخستین طرح ثبت شده در برنامه «حمایت از پژوهشهای عمیق شرکتهای دانش بنیان»
🔹نخستین جلسه داوری برنامه حمایت از پژوهشهای عمیق شرکتهای دانش بنیان در بنیاد ملی علم ایران برگزار شد.
🔸برنامه حمایت از پژوهشهای عمیق شرکتهای دانش بنیان برای اولینبار از سوی بنیاد ملی علم ایران اعلام شده و ارزیابی طرحهای ثبت شده در سامانه بنیاد ازاینپس به صورت مداوم ادامه خواهد داشت.
🔹بنیاد ملی علم ایران از تمام شرکتهای دانشبنیان دعوت به عمل آورد که طرحهای پژوهشی پرریسک خود را در سامانه کایپر ثبت نموده و از ۲۰ میلیارد ریال اعتبار بلاعوض صندوق استفاده کنند.
📌 مشاهده جزئیات خبر
🆔 @pr_isti
🔺 تشریح برنامه «حمایت از مأموریتگرایی دانشگاهها و مؤسسات پژوهشی » در جمع دانشگاهیان کرمان
🔹برنامه «حمایت از مأموریتگرایی دانشگاهها و مؤسسات پژوهشی» از دانشگاهها و مؤسسات پژوهشی ذیل حداکثر ۵ مأموریت مصوب هیئترئیسه دانشگاه یا ابلاغ شده از سوی وزارت یا سازمان متبوع، حمایت ویژه میکند.
🔸در این طرح، پژوهشگران برجسته دانشگاهها و مؤسسات برای جذب حمایتها به بنیاد معرفی میشوند.
🔹در این جلسه، علاوه بر معرفی بنیاد ملی علم ایران و ارائه آمار و اطلاعات علمی از عملکرد استان کرمان در این نهاد، برنامه حمایت از دانشگاهها و مؤسسات پژوهشی مأموریتگرا تشریح و به سوالات، ابهامات و گلایه های مطرح شده در این خصوص پاسخ داده شد.
📌 مشاهده جزئیات خبر
🆔 @pr_isti
14.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 خبرهای خوش علم و فناوری
🔹از بازگشت و همکاری ۳ هزار متخصص ایرانی از دانشگاههای برتر به کشور تا توافق ۲۰ هزارمیلیارد ریالی دانشبنیانها با صنعت هستهای
🆔 @pr_isti
🔺 #دستاورد |ارتقای ایمنی با سامانههای هوشمند اعلام حریق ساخت داخل
🔹محققان و فناوران یک شرکت دانشبنیان با طراحی سامانههای هوشمند اعلام حریق، توانستند نقشی اثرگذار در ارتقای ایمنی و کاهش اثرات حوادث ایفا کنند.
🔸روند تولید سیستم اعلام حریق هوشمند آدرس پذیر، با کیفیتی بسیار متمایز و بدون نیاز و وابستگی خارجی، آغاز شده است و این محصول دانشبنیان، ضمن اخذ تمامی استانداردهای ملی و مرتبط کشور، در زمینه ساخت تمامی تجهیزات کالیبره شده آزمایشگاهی سیستم اعلام حریق، فعالیت دارد.
🔹اخذ گواهی تایید از مرکز تایید صلاحیت ملی کشور و جای گرفتن این مجموعه به عنوان آزمایشگاه همکار سازمان استاندارد کشور و ۱۴ نمونه اختراع ثبت شده، بخشی از فعالیتهای این مجموعه دانشبنیان به شمار میرود.
📌 مشاهده جزئیات خبر
🆔 @pr_isti
🔺 عملکرد ۵۹٠ مرکز عضو شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبری ارزیابی شد
🔹در نهمین دوره ارزیابی عملکرد مراکز عضو شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی، عملکرد بیش از ۵۹٠ مرکز آزمایشگاهی عضو شبکه در سال ۱۴٠۱ ارزیابی شد و نتایج این بررسی اعلام شد.
🔸بر اساس گزارش ارزیابی عملکرد سال ۱۴٠۱ اعضای شبکه آزمایشگاهی، ۵۹٠ مرکز شامل ۸۶۸ آزمایشگاه مورد ارزیابی قرار گرفتند که در مجموع درآمدی بالغ بر ۹۶۵۷ میلیارد ریال کسب کردهاند.
🔹باتوجه به رشد قابل توجه فناوریها و نیاز فزاینده به تجهیزات پیشرفته و کارآمد آزمایشگاهی در کنار خدمات و روش آزمونهای کارآمد، شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی، بستر و زیرساختی تعاملی و همافزا برای دسترسی هرچه بهتر جامعه متقاضی از جامعه متخصصان، پژوهشگران، دانشگاهیان و صنعتگران به خدمات آزمایشگاهی را فراهم کرد.
📌 مشاهده جزئیات خبر
🆔 @pr_isti
🔺 #دستاورد | افزایش کیفیت پوششدهی هواپیما با رنگهای ایرانی حاوی نانوذرات
🔹استفاده از انواع مختلف رنگها در قطعات کاربردی هواپیما؛ این رنگها را به یکی از محصولات راهبردی در این صنعت بدل کرده است و بهبود کیفیت آنها در ارتقای امنیت و ایمنی سفرها تاثیر مستقیمی دارد.
🔸یک شرکت دانشبنیان با حمایت ستاد توسعه فناوری های نانو و میکرو معاونت علمی توانسته رنگهای رویه ضداسکایدرول بهبود یافته توسط مواد نانویی را به سه صورت براق، مات و نیمهمات در شیدهای مختلف تولید کند.
🔹این رنگها مقاومت بالایی در برابر مواد شیمیایی مختلف، روغنهای اسکایدرول هواپیما و پنوماتیک هلیکوپتر، سوختهای حملونقل هوایی و محیطهایی که باعث ایجاد خوردگی میشوند، دارند. از دیگر خواص این رنگها مقاومت به تنش دمایی است.
🔸در حال حاضر بخش اعظمی از صنایع هوایی کشور از این محصول استفاده می کنند به گونه ای که سهم این شرکت از این بازار از ۱۰ درصد به ۲۵ درصد رسیده است.
📌 مشاهده جزئیات خبر
🆔 @pr_isti
🔺 مرکز تحقیقات فناوری های کرایوژنیک در دانشگاه صنعتی شریف به بهرهبرداری رسید
🔹با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییسجمهوری و رئیس دانشگاه صنعتی شریف، مرکز تحقیقات کرایوژنیک افتتاح شد و به بهرهبرداری رسید.
🔸این مرکز تحقیقاتی با هدف بومی سازی فناوریهای کرایوژنیک با حمایت دانشگاه صنعتی شریف، توسط شرکت هتکو که در طراحی و ساخت سیستمهای تولید و ذخیرهسازی گازهای صنعتی به روش کرایوژنیک، سابقه ۲۶ ساله فعالیت دارد راه اندازی شده است.
🔹فناوری کرایوژنیک با مایع کردن هوای موجود در محیط به کمک کاهش دما تا منفی ۱۹۶ درجه سانتی گراد، گازهای موجود را به مایع تبدیل میکند و گازهای مختلف، با توجه به چگالیهای مختلفی که دارند،در سطوح مختلف قرار میگیرند و امکان تفکیک آنها برای کاربردهای مختلف فراهم میشود.
📌 مشاهده جزئیات خبر
🆔 @pr_isti
🔺 زیستبوم فناورانه متاایکامرس در دانشگاه صنعتی شریف رونمایی شد
🔹با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهوری از زیست بوم فناوری متاایکامرس در پژوهشکده علوم و فناوریهای انرژی آب و محیط زیست دانشگاه صنعتی شریف رونمایی شد.
🔸زیستبوم فناورانه «متاایکامرس» که توسط گروه صنعتی انتخاب طراحی شده و به بهرهبرداری رسیده است، دارای ۳۴ زیرسیستم مبتنی بر فناوریهای پیشرفته از جمله هوش مصنوعی است که بر اساس ظرفیتهای گروه و شرکای تجاری به صورت ترکیبی از زیرساختهای فیزیکی، مجازی و تعاملی است.
🔹معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییسجمهوری:
هوش مصنوعی یکی از حوزههای تحول آفرین در آینده پیش روی ما است و حرکت در مرزهای دانش، برای توسعه و تسلط بر این فناوری، یکی از اولویتها و ضرورتهایی است که معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان نیز برای تحقق آن برنامهریزی جدی دارد.
📌 مشاهده جزئیات خبر
🆔 @pr_isti
🔺 فراخوان مرکز تعاملات بین المللی علم و فناوری برای جذب کارگزاران برگزاری پاویون ملی در نمایشگاه های بینالمللی
🔹مرکز تعاملات بین المللی علم و فناوری ریاست جمهوری به منظور برگزاری پاویون های بین المللی، اعزام و پذیرش هیئت تجاری اقدام به شناسایی و به کارگیری کارگزاران ذیصلاح می نماید.
🔸بر اساس این برنامه ریزی حداکثر ۱۵ شرکت دانش بنیان در هر نمایشگاه می توانند حضور داشته باشند.
🔹بیش از ۲۵٠ نمایشگاه معتبر وجود دارد، که شرکت ها می توانند از حمایت حضور مستقل در نمایشگاه استفاده کنند و در این نمایشگاه ها حضور پیدا کنند.
📌 مشاهده جزئیات خبر
🆔 @pr_isti
🔺 توافق چهار جانبه برای تاسیس و توسعه ناحیه نوآوری دانشگاه تهران
🔹توافقنامه همکاری مشترک میان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، شهرداری تهران و دانشگاه تهران برای تأسیس و توسعه ناحیه نوآوری دانشگاه تهران امضا شد.
🔸این توافقنامه بهمنظور ایجاد اکوسیستم جامع فناوری، نوآوری و کارآفرینی کشور و در جهت توسعه سختافزار و نرمافزار ناحیه نوآوری دانشگاه تهران امضا و مبادله شد.
🔹با توجه به مطالعات صورت گرفته و شناسایی ظرفیتهای موجود در هر منطقه، ناحیه نوآوری دانشگاه تهران در چهار زیرمجموعه به شرح زیر با موضوعات مشخص بر اساس حوزههای فعالیت مزیت ساز اقدام به فعالیت خواهند کرد.
📌 مشاهده جزئیات خبر
🆔 @pr_isti