#کاربرد_تستها_در_ازدواج
#آزمون_مایرز_بریگز 5
#سوال_سوم
#تفکری
#احساسی
کانال آموزش مشاوره پیش از ازدواج
https://eitaa.com/premaritalcounceling
#کاربرد_تستها_در_ازدواج
#آزمون_مایرز_بریگز 6
#سوال_چهارم
#قاطع_منضبط
#انعطاف_پذیر
کانال آموزش مشاوره پیش از ازدواج
https://eitaa.com/premaritalcounceling
آموزش تست MBTI.pdf
512.2K
#معرفی_تست_MBTI #آزمون_مایرز_بریگز 7 کانال آموزش مشاوره پیش از ازدواج https://eitaa.com/premaritalcounceling
✍️ منَ الْمُؤْمِنِينَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَيْهِ ۖ فَمِنْهُمْ مَنْ قَضَىٰ نَحْبَهُ وَمِنْهُمْ مَنْ يَنْتَظِرُ ۖ وَمَا بَدَّلُوا تَبْدِيلًا
#سردار_شهادتت_مبارک #سردار_سپهبد_حاج_قاسم_سلیمانی
#سرباز_شهادتت_مبارک #مجاهد_ابو_مهدی_المهندس
#آزمون_مایرز_بریگز 8
#اعتبار_MBTI
❇️ سوال: آزمون مایرز-بریگز تا چه حدی موفقیت یک ازدواج را پیش بینی می کند؟
👈میگنا: آدام گرنت، روانشناس سازمانی در دانشگاه پنسیلوانیا است و کتابی در مورد کاستیها و معایب آزمون مایرز-بریگز به رشته تحریر در آورده است. او میگوید «هیچ مدرکی پشت این آزمون نیست، ویژگیهایی که توسط آزمون سنجیده میشوند قدرت پیش بینی ندارند که مشخص کنند فرد در یک موقعیت چقدر خوشحال خواهد بود، در شغلش چه عملکردی خواهد داشت، یا در ازدواج چقدر موفق خواهد شد.»
چرا آزمون مایرز بریگز (تست MBTI)، بیمعناست؟!
📝 ميگنا- این آزمون در دهه ۱۹۴۰ و بر اساس نظریههای اثبات نشده کارل #یونگ تدوین شده است و امروزه جامعه روانشناسی اهمیتی برای آن قائل نیست. حتی یونگ هشدار داده بود که این «تیپ» های شخصیتی تنها تمایلات نسنجیده و محاسبه نشدهای هستند که وی در افراد مشاهده کرده، نه اینکه دسته بندیهای دقیق و مشخصی باشند. ارزیابیهای متعددی نشان داده اند که این آزمون در پیشبینی موفقیت افراد در مشاغل گوناگون ناکارآمد است، و تقریبا نیمی از افرادی که برای بار دوم آزمون را انجام میدهند هر بار به نتایج متفاوتی میرسند.
با این حال حتما تا به حال افرادی به شما گفته اند که تیپ شخصیتی شان “ENFJ” (برونگرا، درک شهودی، درک حسی، قضاوت) یا “INTP ” (درونگرا، درک شهودی، فکری، ملاحظه کننده) یا یکی دیگر از ۱۶ تیپ شخصیتی هستند که از مطالعات یونگ گرفته شده است و شاید حتی در موقعیتهای شغلی خودتان در این آزمون شرکت کرده باشید. در ادامه توضیح میدهیم چرا این برچسبها بیمعنا هستند و چرا هیچ سازمانی در قرن بیست و یکم نباید در هیچ موردی بر نتایج این آزمون تکیه کند.
👈 اما مساله این است که #آزمون آشکارا از تناقض رنج میبرد. تحقیقات نشان داده است ۵۰ درصد از افرادی که برای بار دوم در آزمون شرکت کرده اند، حتی فقط پنج هفته بعد از بار نخست، نتایج متفاوتی گرفته اند.
🔸 ۵۰ درصد از افرادی که برای بار دوم در آزمون شرکت کرده اند، نتایج متفاوتی گرفته اند
علت آن است که ویژگیهایی که آزمون قصد سنجش آنها را دارد ویژگیهایی نیستند که پیوسته در میان افراد متفاوت باشند. اغلب ما در طول زمان حالتهای متفاوتی را نسبت به این ویژگیها تجربه میکنیم، برای مثال بسته به حالت روحی که در زمان آزمون داریم ممکن است فکر کنیم که با دیگران همدردی میکنیم یا نمیکنیم. اما این آزمون تنها بر اساس پاسخهایی که به چند پرسش دو گزینه ای داده ایم به ما میگوید آیا «تفکری» هستیم یا «احساسی» بدون اینکه هیچ فضایی میان این دو سر طیف قایل شود.
عامل دیگری که نشان میدهد آزمون مایرز-بریگز نادرست است این است که تحلیلهای متعدد گوناگونی نشان داده اند این آزمون در پیش بینی موفقیت افراد در شغلهای گوناگون کارایی خاصی ندارند.
حال اگر این آزمون چنین نتایج نادرستی را به افراد میدهد چرا هنوز افرادی بسیاری در این آزمون شرکت میکنند؟ یک دلیل توصیفات تملق آمیز و مبهمی است که در تیپهای شخصیتی ارائه شده و تیپها همپوشانی بالایی دارند، به نحوی که افراد بسیاری میتوانند در چندین تیپ جای بگیرند.
این شیوه اثر فورر نامیده میشود و همان تکنیکی است که از زمانهای دور مورد استفاده طالع بینان، فالگیران و دیگر افرادی قرار میگرفت که با دانش کاذب خود مردم را قانع میکردند اطلاعات صحیح و دقیقی در مورد افراد دارند.
🔸 آزمون مایرز-بریگز مورد تایید اکثر روانشناسان نیست
همه این دلایل باعث شده تا روانشناسان، افرادی که بر درک و ارزیابی رفتارهای انسانی تاکید دارند، آزمون مایرز-بریگز را در پژوهشهای معاصر به طور کامل رد کنند.
مشاهده کامل خبر:
http://www.migna.ir/news/49115
کانال آموزش مشاوره پیش از ازدواج:
https://eitaa.com/premaritalcounceling
#کفویت 8
#جمع_بندی_کفویتها
👈 اگر با طرف مقابل حدود 70درصد در 8 مورد کفیت تناسب باشد، به لحاظ کفیتی مناسب هم هستند و کمتر یا بیشتر توصیه نمیشود.
اگر کمتر باشد درست زبان هم را نمی فهمند
واگر تناسب بیش از 70درصد باشد زندگی سرد و یخ و بی روح میشود چون دو نفر فتوکپی هم هستند
س: خانمها و آقایان چقدر باید باهم تناسب در ازدواج داشته باشند؟ 🤔
ج: دو نظریه مطرح بین روانشناسان؛
نظریه همسان همسری(سنخیت بالا داشتن که موجب تفاهم بالایی میشود)
و نظریه ناهمسان همسری(دنبال کسی باش که تناسب و تشابههای او با شما خیلی کم باشد) است.
بیشتر روانشناسان نظریه ناهمسان همسری را برمیگذینند اما دکتر فرهنگ طرفدار نظریه همسان همسری است و اشاره میکند که بررسی ها نشان میدهد آمار طلاق در کسانی که به شکل ناهمسان همسری ازدواج کرده اند به شدت بالاست اما در میان کسانی که به شکل همسان همسری بوده امار طلاق بسیار پایین است.
نکته: در موارد نادری توصیه به ازدواج ناهمسان همسری می کنیم. مثلا توصیه نمیکنیم دو تا سلطه گر یا دو سلطه پذیر باهم ازدواج کنند. بلکه در این موارد ناهمسان همسری را توصیه می کنیم.
کانال آموزش مشاوره پیش از ازدواج:
https://eitaa.com/premaritalcounceling
14.mp3
6.83M
🎧بشنو
#آموزش_پیش_از_ازدواج(pme)
❇️سلسله مباحث #ازدواج_موفق 14
#معیارهای_انتخاب_همسر
#جمع_بندی_میعار_کفویت
#چهارمین_معیار_انتخاب_همسر
#بلوغ
👨🎓#شاهین_فرهنگ
کانال آموزش مشاوره پیش از ازدواج:
@premaritalcounceling
#معیارهای_انتخاب_همسر
#سومین_معیار انتخاب همسر
#بلوغ 1
👈بلوغ یعنی رشد کافی
بلوغ را در 9 زمینه باید بررسی کرد:
1. بلوغ جنسی
2. بلوغ عقلی/ذهنی/فکری
3. بلوغ نکاح
4. بلوغ عاطفی
5. بلوغ اجتماعی
6. بلوغ فرهنگی
7. بلوغ اخلاقی
8. بلوغ اقتصادی
9. بلوغ أشُد
انواع بلوغ در ازدواج
1️⃣ بلوغ جنسی
بلوغ جنسی پایان دوران کودکی و آغاز دوران جوانی است . کسی که به این مرحله می رسه نه بچه است و نه بزرگ . بلوغ جنسی یه تولد مجدد هستش . وقتی به این بلوغ می رسیم هم در جسم ما تغییراتی پدید میاد و هم در روح و روان ما و تغییراتی در رفتارهای ما .
بلوغ جنسی
🔸 در خانم ها معمولا بین 9 تا 14 سالگی اتفاق می افته
🔸و در آقایون بین 11 تا 15 سالگی
این که میگیم یکی از معیارهای ما برای ازدواج بلوغ جنسی است ، منظور ما این نیست که مثلا اگه یه دختر 10 ساله یا یه پسر 15 ساله به بلوغ جنسی رسیده بره ازدواج کنه . منظور ما اینه که برای ازدواج حتما باید از بلوغ جنسی عبور کرده باشیم . می دونید چرا ؟
چون بعضی ها هستند بلوغ دیر رس دارند . دختره 18 سالشه ولی هنوز بالغ نشده . این نیاز به درمان داره . نمی تونه بگه چون من 18 سالمه می خوام ازدواج کنم . باید ببینی از بلوغ جنسی عبور کردی یا نه . ولی اشتباه نکنید رسیدن به بلوغ جنسی به منزله ای این نیست که برید ازدواج بکنید.
#دکتر_فرهنگ
کانال آموزش مشاوره پیش از ازدواج
https://eitaa.com/premaritalcounceling
#منابع_جهت_معرفی_به_زوجین 8
#معرفی_منابع_pme 8
📚راهنمای نامزدی 3
✍️ عباس علی هراتیان
🖨انتشارات موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی ره-مرکز مشاوره ماوا
📝 اين جلد از دورهي «راهنماي نامزدي»، به بيان برخي چالشهاي دوره نامزدي خواهد پرداخت و موضوعاتي چون
🔸مقايسهي نامزد با ديگران
🔸ايجاد تغيير در نامزد
🔸كمحرفي
🔸 زودرنجي
🔸اعتياد
🔸بدبيني و چشمچراني نامزد
🔸نپسنديدن ظاهر
🔸 تكفرزند بودن نامزد
🔸 استقلال
🔸ولايت
🔸 نفقه
🔸پايان دادن به رابطه
🔸 فراموشي نامزد قبلي
🔸و نشانههاي نامزدي موفق بررسي خواهد نمود.
کانال آموزش مشاوره پیش از ازدواج:
@premaritalcounceling
#معیارهای_انتخاب_همسر
#بلوغ 2
2️⃣ بلوع ذهنی/ فکری/عقلی
🔸کسی که به این بلوغ رسیده باشه هر حرفی رو هر جایی نمی زنه ، هر کاری رو هر جایی نمی کنه ، با رفتارها و حرفش ایجاد تنش نمی کنه .
علی علیه السلام فرمودند عاقل اول فکر می کند سپس حرف می زند . جاهل اول سخن می گوید سپس فکر می کند . یه چیزی میگه بعد میگه چی گفتم ؟!
🔸کسی که به بلوغ عقلی رسیده نصیحت پذیره . کسی که به این بلوغ نرسیده به نصیحت کسی گوش نمی کنه . توانایی درک شرایط رو نداره . هر چی براش توضیح میدی بازم حرف خودش رو می زنه . انگار اصلا نمی تونه متوجه بشه ، اوضاع از چه قراره ؟
🔸کسی که به بلوغ عقلی رسیده باشه توانایی حل مساله رو داره . کسی که به بلوغ ذهنی نرسیده این توانایی رو نداره . می بینی ده ها مساله ی حل نشده دور و برش وجود داره . وقتی باهاش حرف می زنی ، هزار تا کار نمیه کاره و رها شده داره .
🔸کسی که به بلوغ عقلی رسیده در ارتباط با خودش و خانواده اش مسئولیت پذیره . می بینی طرف دانشجو است . درس نمی خونه و مشروط میشه بعدش هم بی خیاله ! این بلوغ عقلی نرسیده . چنین کسی نسبت به خودش ، روح و روانش ، اتاقش و ... اهمیت نمیده . نه به خودش اهمیت میده نه به دیگران.
مثال:
1.امشب مهمون داریم . همه ی اهل خونه دارن کار می کنن . پسر 20 ساله ی دانشجو جلوی تلویزیون ولو شده داره پیامک بازی می کنه ! این قطعا به بلوغ عقلی نرسیده . از اون طرف برادرش کلاس مثلا ششم درسش رو خونده میاد میگه مامان کاری هست من انجام بدم ؟ اون با 20 سال سن به بلوغ عقلی نرسیده ولی این پسر 12 ساله رسیده . چون این در ارتباط با خانواده خودش رو مسئول میدونه اون نمی دونه .
2. مادر رفته مسافرت ، دختر 18 ساله ی خونه ، چنان خونه رو مدیریت می کنه که آدم کیف می کنه . کاری می کنه که هیچ کس متوجه نمیشه مادر نیست . این دختر قطعا به بلوغ عقلی رسیده . از اون طرف دختر 28 ساله ی خونه تا ساعت 11 که خوابه ، میگه به من چه که اینا چی می خورن ، کوفت بخورن ! 11 که بلند میشه چند ساعت جلوی آینه میشینه . بعد هم مجله رو باز می کنه میگه عکس خواننده ها رو ببرم بذارم تو اتاقم . این قطعا به بلوغ عقلی نرسیده .
یکی از ویژگی های کسانی که به بلوغ عقلی رسیدند اینه که مسئولیت پذیرند و پاسخگوی نتیجه کارهای مربوطه هستند . کسی که نه مسئولیت قبول می کنه و نه پاسخگو هستش به بلوغ عقلی نرسید.
🔸ببین با حق کنار میاد ، روحیه حق پذیری داره یا به دنبال اثبات خودشه . اگه روحیه ی حق پذیری داشت به بلوغ عقلی رسیده.
#دکتر_فرهنگ
کانال آموزش مشاوره پیش از ازدواج
https://eitaa.com/premaritalcounceling
#منابع_جهت_معرفی_به_زوجین9
#معرفی_منابع_pme 9
📚راهنمای نامزدی 4
✍️ عباس علی هراتیان
🖨انتشارات موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی ره-مرکز مشاوره ماوا
📝 اين جلد از دورهي «راهنماي نامزدي»، به بيان برخي مهارتهاي لازم براي دوره نامزدي خواهد پرداخت؛ مهارتهايي
👈چون گوش دادن فعال
👈شناسايي و تغيير تحريفهاي شناختي
👈حل تعارض
👈بيان احساس
👈 و مقابله با خشم.
کانال آموزش مشاوره پیش از ازدواج:
@premaritalcounceling
#مصاحبه 2
#برای_ازدواج_میتوانیم_استخاره_کنیم؟
#مصاحبه_با_استاد_فیاضی
#گفتگویی_از_علی_بیات
لطفا در ابتدا بفرمایید استخاره به چه معنا است و چه جایگاهی در روایات دارد؟
قرآن چگونه راه خیر را به ما نشان می دهد؟
جایگاه استخاره در زندگی ما چیست؟
تفاوت استخاره با تفال که از آن نهی شده است، چیست؟
آیا استخاره کردن در ابتدای ازدواج یا هر امر مهم دیگری با امر به تفکر و مشورت منافات ندارد؟
برای پاسخ به سوالات زیر به مصاحبه زیر مراجعه کنید:👇👇👇👇
کانال آموزش مشاوره پیش از ازدواج
https://eitaa.com/premaritalcounceling
برای ازدواج می توانیم استخاره کنیم؟.pdf
288.2K
👆👆👆
📝 برای ازدواج میتوانیم استخاره کنیم؟
🎤گفتگو با استاد غلامرضا فیاضی
✍️ استخاره یعنی طلب کردن خیر خود از خداوند متعال. مرحوم سید صاحب عروه با سند صحیح نقل کرده اند: کسی که می خواهد طلب خیر از خداوند کند، دو رکعت نماز استخاره می خواند و بعد از نماز، سر به سجده می گذارد و 110 مرتبه می گوید: «اَستَخِيرُ اللّه بِرَحْمَتِهِ»؛ و این موجب می شود آنچه را خیر اوست، خداوند متعال به قلبش الهام کند.
پدر خانم ما مرحوم آیتالله شیخ کاظم تبریزی(ره) میفرمودند: «من در حدی نبودم که به درس مرحوم آقای قاضی(ره) بروم؛ اما پولی از تبریز به تاجری در بازار نجف حواله می شد، ایشان پول را به من می داد تا خدمت آقای قاضی ببرم و همین سبب شد، پایم به منزل ایشان باز شود. زمانی رسید که جرأت کردم و از ایشان پرسیدم: آیا اجازه می دهید در درس شما شرکت کنم. ایشان فرمودند: اشکالی ندارد. مشاهده کردم آقای قاضی(ره) بسیار استخاره می کنند و درخواست استخاره از تبریز برای ایشان زیاد می آید. یک روز از ایشان سوال کردم که آیا استخاره مدرکی از کتاب و سنت دارد؟ ایشان فرمودند: استخاره فوق کتاب و سنت است».
📖مجله خانه خوبان، شماره 127، ص 29-26
#استخاره
#استخاره_برای_ازدواج
کانال آموزش مشاوره پیش از ازدواج
https://eitaa.com/premaritalcounceling
راه کجا؟ چاه کجا؟.pdf
128.3K
👆👆👆
📝 راه کجا؟ چاه کجا؟
نکاتی درباره استخاره که باید به آن توجه کرد!!
✍️ به کوشش هادی رمضان پور
🔸دو معنای متفاوت
🔸فرق استخاره با پیشگویی
🔸چه کسی استخاره بگیرد؟
🔸اقدامات پیش از استخاره
🔸استخاره از طریق رایانه و اینترنت
🔸آیا عمل به استخاره واجب است؟
📖مجله خانه خوبان، شماره 127، ص 29-26
#استخاره
#مجله_خانه_خوبان
کانال آموزش مشاوره پیش از ازدواج
https://eitaa.com/premaritalcounceling
#مشاوره_پیش_از_ازدواج_دکتر_شفیعی_فرد 6
🌷🌷🌷محتوای مشاوره ازدواج: بررسی ده نکته🌷🌷🌷
1️⃣ مشاور ازدواج باید به این نکته توجه کند که آیا ازدواج طرفین از موضع کنش و یا واکنش است.
انسان ها از دو موضع ازدواج می کنند:
الف: موضع کنشی: ازدواجی
👈ارادی است؛ احساس اجبار از هیچ ناحیه ای نمی کند
👈آگاهنه است؛ یعنی خودش را می شناسد و طرف مقابل را نیز می شناسد
👈مسئولانه است؛ مسئولیت انتخاب خود را می پذیرد
👈 هدف مثبت روانشناختی دارد؛ مثلا برای رشد و مسئولیت پذیری ازدواج می کند
ب: موضع واکنشی:
آگاهی و اراده در آن کم و یا ضعیف است و مسئولیت پذیری و هدف مثبت در آن نیست. م
ثلا از فردی 37 ساله می پرسیم چرا می خواهی ازدواج کنی؟ می گوید که چه سوالی است من 37 سالمه. بنابراین:
🔸 ازدواج بر اساس بالا رفتن سن، واکنشی است
🔸 ازدواج بر اساس اجبار والدین و خانواده، واکنشی است.
🔸 ازدواج در واکنش به مسئولیت گریزی(یعنی فکر می کنند که بعد از ازدواج مسئولیت پذیر می شود)، واکنشی است.
🔸 ازدواج در پاسخ به خلآ عاطفی، واکنشی است.
🔸 ازدواج در پاسخ به شکست عاطفی، واکنشی است.
🔸 ازدواج بمنظور شرایط شغلی و برای استخدام و رسمی شدن شغل، واکنشی است.
بنابراین، ازدواج واکنشی به معنای این است که هدف فرد تشکیل خانواده نیست، بلکه به طور نمونه می خواهد از فضای خانواده فرار کند؟ یا موقعیتی را به دست آورد؟
ادامه دارد ...
کانال آموزش مشاوره پیش از ازدواج
https://eitaa.com/premaritalcounceling
#مشاوره_پیش_از_ازدواج_دکتر_شفیعی_فرد 7
🌷🌷🌷محتوای مشاوره ازدواج: بررسی ده نکته🌷🌷🌷
2️⃣ مشاور ازدواج باید به این نکته توجه کند که طرفین به چه میزان نسبت به خود و طرف مقابل شناخت دارند. یعنی مساله خود شناسی و شناخت طرف مقابل بسیار مهم است. برای این مساله نیاز است که:
اولا: نیاز سنجی کرده باشد: چه نیازی به ازدواج داری؟ نیاز خود را بشناس و پس از آن همسری را که پاسخگوی نیاز تو باشد، انتخاب کن. نیاز به ازدواج می تواند یکی از موارد زیر باشد:
👈 نیاز به بقای نسل
👈 نیاز به قدرت و پیشرفت
👈 نیاز به تعلق و احترام
👈 نیاز به تفریح
👈 نیاز به آزادی
فردی که نیاز سنجی نکرده، اولا نمی داند از چه کسی و ثانیا از همه خوشش می آید. مثلا در نیاز به قدرت و پیشرفت باید همسری انتخاب بکنبم که وبال گردن نباشد.
ثانیا: به امکانات و محدودیت ها دقت شود: در هر سه بعد
🔸مادی
🔸خانوادگی
🔸و روانشناختی
کسی که در ازدواج نیازش را درست شناخته باشد و امکانات خودش را هم سنجیده باشد می تواند مناسب ترین همسر را برای خودش انتخاب کند.
✍️ وظیفه یک مشاور ازدواج فقط این نیست که بگوید شما به درد هم می خورید یا نه، بلکه در ابتدا باید به آن دونفر خودشناسی بدهیم.
ادامه دارد ...
کانال آموزش مشاوره پیش از ازدواج
https://eitaa.com/premaritalcounceling
#معیارهای_انتخاب_همسر
#بلوغ 3
3️⃣ بلوغ نکاح
کسی که به بلوغ جنسی و به بلوغ عقلی رسیده باشد به این می گوییم بلوغ نکاح.
خداوند در آیه 6 سوره نساء می فرماید« حتی اذا بلغوا النکاح» بنابراین بلوغ نکاح تلفیق دو بلوغ جنسی و عقلی است.
#دکتر_فرهنگ
کانال آموزش مشاوره پیش از ازذواج
https://eitaa.com/premaritalcounceling
#معیارهای_انتخاب_همسر
#بلوغ 4
4️⃣ بلوغ عاطفی
کسی که به بلوغ عاطفی رسیده باشه ،قابلیت برقراری رابطه ی عاطفی با اطرافیان رو داره . کسی که به این بلوغ رسیده می دونه احساساتش رو کنترل ، ابراز و مدیریت کنه . باید یاد بگیرم که کجا باید بخندم؟ ، کجا باید گریه کنم ؟ کجا باید داد بزنم ؟ ، کجا باید اشک بریزم ؟ کسی که به بلوغ عاطفی رسیده می تونه احساساتش رو مدیریت بکنه . می تونه در شرایط حاد ، بحرانی و عصبانیت به هم نریزه .
کسی که به بلوغ عاطفی رسیده باشه ، در اکثر موارد می تونه خطای دیگران رو ندیده بگیره ، نه این که بخواد با هر خطایی برخورد تند و خصمانه بکنه . کسی که به این بلوغ رسیده باشه توی برخوردهاش انعطاف پذیره . کسی که به بلوغ عاطفی رسیده باشه ، تحمل انتقاد رو داره . تذکرات و حرف های منطقی دیگران رو با جان و دل می پذیره . توی شکست ها و ناکامی ها خودش رو نمی بازه . دست و پاش رو گم نمی کنه . حس فداکاری در او به وضوح دیده میشه . کسی که به بلوغ عاطفی رسیده باشه در بروز احساساتش خیلی آدم بازی هستش . لذت می بری از این که او مدام به تو ابراز احساسات می کنه .
کسی که به بلوغ عاطفی نرسیده باشه ، مثل سنگ می مونه ، دچار انجماد عاطفی شده . باید عشق رو ازش گدایی کنی . خانمه به شوهرش میگه دوسم داری ؟ سر تکون میده !!! خانمه میگه بگو دوستم داری ؟ میگه آره !
خنده ها و گریه های شما باید قابل کنترل و در حد معمول باشه . وقتی همه آروم می خندند شما نباید قهقه بزنید . وقتی همه دارند آروم و معقول گریه می کنند شما نباید سرت رو بزنی به دیوار .
با کسی که بلد نیست ابراز احساسات کنه و احساساتش رو کنترل و مدیریت کنه ازدواج نکنید .
#دکتر_فرهنگ
کانال آموزش مشاوره پیش از ازذواج
https://eitaa.com/premaritalcounceling
#معیارهای_انتخاب_همسر
#بلوغ 5
5️⃣ بلوغ اجتماعی
👈 کسی که به بلوغ اجتماعی رسیده ، بلوغ فعال و چشمگیری در جامعه داره . نسبت به دنیای پیرامونش احساس مسئولیت می کنه .
سوال : این احساس مسئولیت چه فرقی با اون احساس مسئولیت در بلوغ عقلی داره ؟
اون احساس مسئولیت مربوط به خودش و خانواده اش بود . این جا نسبت به شهرش ، کشورش احساس مسئولیت می کنه . تو خیابون داره رد میشه ، یه نابینا می بینه که می خواد بره اون ور خیابون ، احساس مسئولیت می کنه . اهل همکاریه ، از قوانین و مقررات جامعه پیروی می کنه . مثلا پشت چراغ قرمز می ایسته حتی اگه 2 نصف شب باشه . هیچ ماشین و هیچ افسری هم تو خیابون نباشه . بطری آب معدنی خالی رو دستش میگیره تا یه سطل آشغال ببینه .
کسی که به بلوغ اجتماعی نرسیده ساعت 12 ظهر اگه مامور راهنمایی یه لحظه غفلت کنه از چراغ قرمز رد میشه بعد میگه دیدی قالش گذاشتم ؟!
کسی که به بلوغ اجتماعی رسیده در روابط اجتماعی تعادل داره . مثلا می بینی روزی 10 ساعت رو با دوستاش میگذرونه . چنین کسی در روابط اجتماعی تعادل نداره .
در فعالیت های گروهی شرکت می کنه . فرض کنید یه جایی زلزله اومده ، هر کسی توی دانشگاه یه کاری انجام میده . یه عده دارن کمک های مردمی جمع می کنن . یه عده ی دیگه بیرون دانشگاه دارن کمک جمع می کنن . یه عده دارن پتو و ... میارن و ... . اون وقت یه نفر بی خیال این کارهاست . همین طور میره و میاد . چنین کسی به بلوغ اجتماعی نرسیده .
کانال آموزش مشاوره پیش از ازدواج
https://eitaa.com/premaritalcounceling
15.mp3
1.91M
🎧بشنو
#آموزش_پیش_از_ازدواج(pme)
❇️سلسله مباحث #ازدواج_موفق 15
#معیارهای_انتخاب_همسر
#چهارمین_معیار_انتخاب_همسر
#بلوغ #بلوغ_اجتماعی #بلوغ_عاطفی
👨🎓#شاهین_فرهنگ
کانال آموزش مشاوره پیش از ازدواج:
@premaritalcounceling
#مشاوره_پیش_از_ازدواج_دکتر_شفیعی_فرد 8
🌷🌷🌷محتوای مشاوره ازدواج: بررسی ده نکته🌷🌷🌷
3️⃣مشاور ازدواج باید میزان آمادگی طرفین برای ازدواج را بررسی کند.
شاید خود افراد فکر میکنند آماده هستند، اما این باید بررسی شود. منظور از آمادگی چیست؟
منظور از آمادگی سنجش بلوغهاست:
1. ساده ترین بلوغ، بلوغ فیزیولوژیک است.
بررسی آن ساده است و با سن تقویمی و نداشتن محدودیتهای خاص مثل سفاهت و عقب ماندگی، مشخص میشود.
2. بلوغ عاطفی
علایم بلوغ عاطفی عبارتند از
🔸خودآگاهی هیجانی؛ یعنی احساسات درونی اش را بتواند تشخیص بدهد
🔸ابرازگری سازنده هیجانات؛ بتواند احساسات خود را بیان کند مثلا بتواند به همسرش بگوید دوستت دارم
🔸 توانایی مدیریت احساسات؛ به طور نمونه زمانیکه ناراحت است، قهر نمی کند.
3. بلوغ اجتماعی
علایم بلوغ اجتماعی عبارتند از
🔹داشتن علاقه اجتماعی؛ یعنی از بودن در جمع لذت ببرد و از حضور در اجتماع ناراحت نباشد.
🔹داشتن اعتماد به نفس اجتماعی؛ یعنی توان صحبت در جمع؛ انتقاد کردن و نه گفتن را دارد.
4. بلوغ اقتصادی
علایم این بلوغ عبارتند از
🔸داشتن احساس خودکارآمدی در تامین معاش به روش صحیح؛ یعنی این عرضه را داشته باشد که مخارج زندگی را تامین کند. کسی احساس خودکارآمدی دارد که هویت حرفهای داشته باشد.
🔹داشتن هویت حرفهای؛ هویت حرفهای مساوی با شاغل بودن نیست؛ بلکه یعنی شاخه به شاخه نشدن و دم دمی نبودن.
🔸توان مسئولیتپذیری؛ و این را در برهه های مختلف زندگی به اثبات رسانده باشد.
🔹داشتن عقل معاش؛ یعنی ول خرج نباشد و خسیس هم نباشد
🔸برنامهریزی و آیندهنگری؛ یعنی بتواند از لذتهای آنی به خاطر مصلحت آتی بگذرد و بتواند پسانداز داشته باشد.
✍️ بنابراین سن ازدواج در روانشناسی سنی است که این 4 بلوغ را تامین کرده باشد. بنابراین در ایران، با وضعیت فرهنگی اجتماعی حاضر، دختران حدود 24 سالگی و پسران حدود 28 سالگی انتظار میرود به این بلوغها رسیده باشند.
کانال آموزش مشاوره پیش از ازدواج
https://eitaa.com/premaritalcounceling
#مشاوره_پیش_از_ازدواج_دکتر_شفیعی_فرد 9
🌷🌷🌷محتوای مشاوره ازدواج: بررسی ده نکته🌷🌷🌷
4️⃣ بررسی نیمرخ نیازهای روانشناختی دختر و پسر
یکی از اهداف ازدواج تامین نیاز های روانشناختی طرفین است.
👈نظریه مکملی معتقد است که دختر و پسر بهتر است کمبود همدیگر را پر کنند، در حالیکه این درست نیست بلکه موجب تعارض میشود.
👈نظریه دیگر نظریه تشابه است؛ این هم درست نیست، بلکه نظریه درست، نظریه همپوشی است؛ یعنی شباهت در مثبتها و عدم شباهت در منفیها باشد. اگر مرد عاطفی است زن هم عاطفی باشد، اما اگر مرد غد است زن منطعف باشد.
اگر نیمرخ نیازهای روانی دختر و پسر همپوش نباشد، زمینه بروز تعارض پایدار شکل گرفته است. 4 حیطه تعارض پایدار داریم:
🔸 اعتماد
🔸 قدرت
🔸 مسئولیت
🔸 صمیمیت
اگر خوشبختی را به 100 درصد تقسیم کنیم، 25 درصد ضریب خوشبختی تابع همپوش بودن نیازهای روانی افراد است. از آنجاییکه هیچ انسانی 100 درصد سالم نیست، پس در هر انسانی همه نیازها معقول و سازگار نیست. بنابراین مورد بعد عبارت است از:
5️⃣ بررسی تعادل و یا عدم تعادل در نیازهای روانشناختی دختر و پسر است.
نیازها وقتی در تعادل باشند یقینا به بهبود زندگی کمک می کنند، اما زمانیکه در این نیازها افراط شود، به اختلال منجر می شود مثلا نیاز به محبت خوب است اما افراط در این نیاز می شود وابستگی
50 درصد خوشبختی را این عامل بررسی می کند.
6️⃣ بررسی وجود و یا عدم وجود ظرفیت های عشق ورزی در طرفین
سه دسته توانایی این ظرفیت را ایجاد می کند:
🔸 توانایی ایجاد، حفظ و تقویت صمیمیت بین فردی
🔸 توانایی متعهد شدن و متعهد ماندن است
🔸 توانایی ایجاد، حفظ و تقویت کشش و جذابیت جسمی و جنسی است.
اگر احساس مثبت منهای توانایی های فوق باشد می شود هوس. نه عشق. مثل احساس مثبت در افراد کم سن، در افراد با شخصیت ناسالم.
7️⃣ بررسی نقاط ضعف در رابطه عاشقانه در طرفین
باید بررسی کنیم که این نقاط ضعف از جنس سرشتی یا منشی است. منشی را می توان تغییر داد، اما سرشتی را نمی توان تغییر داد.
8️⃣ بررسی مهارت ها یا توانایی های تنظیم هیجانات در طرفین
اولین پیامد در تعارضات زناشویی بروز هیجانات منفی است بنابراین مهم است که فرد توانایی تنظیم این هیجانات را داشته باشد
9️⃣ بررسی مهارت های ارتباطی در طرفین است
مثل قاطعیت، همدلی، حل تعارض، مذاکره
🔟 بررسی مهارت های مدیریت بحران
مثل خیانت، بیماری، مشکلات مالی. بنابراین دختر و پسر باید این توانایی های را داشته باشند.
25 درصد باقیمانده خوشبختی تابع رسش یافتگی و یا رسشنایافتگی مهارت هاست. این مهارت ها بر تاکتیک های دفاعی شان اثر می گذارد. تاکتیک های دفاعی تمامی کنش ها و واکنش هایی است که زوجین به هنگام بروز مشکلات عمل می کنند. که این تاکتیک ها کارآمد و ناکارآمد هستند.
کانال آموزش مشاوره پیش از ازدواج
https://eitaa.com/premaritalcounceling