هدایت شده از شهرآرامحله۳و۴
🔻از قُرقی تا بهشت
🔸 حاج رضا محمدی قرقی، فرمانده نامدار جنگ، از اهالی #محله_قرقی بود. حضور پرشور او باعث جلبتوجه مردم به جبههها شد بهنحویکه از این محله رزمندههای بسیار عازم جبهه شدند و ۳۶ شهید تقدیم اسلام شد. در بین شهدای قرقی میتوان از دوست صمیمی و همرزمش، سردار شهید اسدالله کشمیری، معاونت طرح و عملیات لشکر ویژه شهدا و معاون شهیدکاوه نام برد.
🔹سال ۱۳۳۴ که به دنیا آمد، پدر و مادرش به دلیل ارادت به امام هشتم، نام فرزندشان را رضا گذاشتند. تحصیلات ابتدایی را در روستای قرقی به پایان رساند. به دلیل نبود مقاطع تحصیلی بالاتر در روستا از تحصیل باز ماند و نزد پدرش به کشاورزی مشغول شد.
🔸 آذر ۱۳۵۹ بعد از ملاقات با امام(ره) برای مقابله با کوملهها، عازم کردستان شد. آنجا مسئولیت حفاظت از مقر سیلو سنندج را بر عهده داشت. بعد از ۲ ماه درگیری با ضدانقلاب، برای استراحت به مشهد برگشت.
🔹آبان ۶۱ به جبهه سومار اعزام شد و دوره تخریب را گذراند. سپس مسئولیت تخریب گردان عبدالله تیپ ۱۸ جوادالائمه (ع) را بر عهده گرفت.
🔹عملیات والفجر مقدماتی که آغاز شد، حاج رضا و دوستانش برای پاکسازی و شناسایی منطقه اعزام شدند. او بعد از عبور از سه میدان مینگذاری شده در منطقهای بین فکه و رقابیه بر اثر برخورد با مین از ناحیه شکم مجروح و پای چپش از مچ قطع میشود. سرانجام در دهمین روز از دی ۶۴ به آرزوی دیرینهاش، شهادت میرسد. پیکر مطهر او در جوار آرامگاه مادر و همسنگران شهیدش در #محله_قرقی مدفون شده است.
یادش گرامی🥀
#پنجشنبههای_شهدایی
✨شهرآرامحله مناطق۳و۴
@shahraramahale34
هدایت شده از شهرآرامحله۳و۴
15.76M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
لحظاتی را مهمان مزارشهید رضا محمدی قرقی و همرزمانش باشیم.
🥀🥀🥀
🎥احمد قلندری
#محله_قرقی
✨شهرآرامحله مناطق۳و۴
@shahraramahale34
کانالجامعشهیدمحمدیقرقی
لحظاتی را مهمان مزارشهید رضا محمدی قرقی و همرزمانش باشیم. 🥀🥀🥀 🎥احمد قلندری #محله_قرقی ✨شهرآرامحله
🇮🇷 حضور مسؤولین محترم شهرداری مشهدمقدس بر سر مزار فرمانده شهید حاج رضا محمدیقرقی و دیگر شهدای گلگون کفن گلزار قرقی
@pshrmq
🌷شهدا را با ذکر صلواتی یاد کنیم.
💐 اَلـلَّـهــُمَّ صـَـلِّ عَـلَـى
مُـحَـمــَّدٍ وَ آلِ مُـحَـمــَّدٍ
وَ عَـجِّـلْ فَرَجَــهُمْ 💐
🌐 وبسایت «ستاد یادوارههای شهید محمدی و شهدای قرقی»
https://pshrmq.blog.ir
.
🇮🇷 بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ 🇮🇷
🔏 تدبر در قرآن 🔏
@pshrmq
📕 تدبر سورهی کوثر 📕
📝 این سوره، صد و هشتمین سوره قرآن کریم میباشد.
📜 گام اول : قرائت و ترجمه سوره
📝 بِسْمِ ٱللَّهِ ٱلرَّحْمَٰنِ ٱلرَّحِيمِ
به نام خداوند بخشنده و مهربان
📝 إِنَّا أَعْطَیْنَاکَ الْکَوْثَرَ ﴿١﴾
ما به تو كوثر (خیر و بركت فراوان) عطا كردیم! (۱)
📝 فَصَلِّ لِرَبِّکَ وَانْحَرْ ﴿٢﴾
پس براى پروردگارت نماز بخوان و قربانى كن! (۲)
📝 إِنَّ شَانِئَکَ هُوَ الأبْتَرُ ﴿٣﴾
(و بدان) دشمن تو قطعا بریده نسل و بیعقب است! (۳)
📜 گام دوم تفهم ساختار سوره
📝 سوره مبارکهی کوثر سه آیه دارد و از یک سیاق، تشکیل شده است.
📝 عطف آیهی دوم بر آیه اول و اشتراک اسلوب بیان (آغاز آیهی اول و سوم با «إِنَّ») و وحدت خطاب در هر سه آیه «أَعْطَیْنَاکَ»، «لِرَبِّکَ»، «شَانِئَکَ» عامل پیوستگی آیات این سوره است.
📜 گام سوم : تفهم کلمهها و جملههای مشکل
📝 «الْکَوْثَرَ» : "کثر" زیادی و فزونی است. کلمه «کَوْثَرَ» برای مبالغه در زیادی بوده و معنای آن بسیار زیاد و فراوان مىباشد.
📝 «انْحَرْ» : "نحر" قطع کردن و بریدن گلوی حیوان است و در این سوره به معنی قربانی کردن حیوان است.
📝 «شَانِئَکَ» : "شنا"، دشمنی و کراهت از چیزی و دوری از آن است و در این سوره به معنی دشمنی است که نسبت به پیامبر غضبناک بوده و از همراهی با ایشان خودداری میکرده است.
📝 «الأبْتَرُ» : "بتر"، قطع و بریده شدن و عدم تکمیل چیزی است و در این سوره منظور از «الأبْتَرُ» کسی است نسل او بریده و قطع گردد.
📜 گام چهارم : تفهم جهت هدایتی سوره
📝 با توجه به ساختار آیات سوره، تفهم جهت هدایتی سوره نیز این گونه انجام میشود :
📝 بعد از گذشت چند سال از بعثت پیامبر خاتم و اینکه ایشان فرزند و پسری نداشتند، دشمنان بر اساس باور نادرست خود که فرزند پسر وارث و ادامه دهنده راه پدر است، در نهایت بیشرمی، ایشان را ابتر به معنی مقطوع النسل میخواندند و قلب رسول مهربانیها را آزرده بودند.
📝 در چنین شرایطی سوره کوثر با محوریت امتنان خداوند بر پیامبر و دادن روحیه به ایشان نازل شد و از دو جهت به ایشان عنایت خاص دارد؛
📝 یکی اعطای کوثر به ایشان و دیگری ابتر شدن طعنه زن به ایشان.
📖 ۱. به پا داشتن نماز خالصانه و قربانی کردن برای پروردگار، به شکرانهی اعطای کوثر (آیات ۱ و ۲)
📝 سوره با " إِنَّا " شروع شده و بر نفی فضای انکار و تردید نسبت به استمرار دین پیامبر به دلیل نداشتن فرزند پسر تاکید میکند و میفرماید : همانا ما به تو خیر فراوان دادیم و با اعطای آن نسل تو را استمرار و دین الهی را تداوم بخشیدیم. «إِنَّا أَعْطَیْنَاکَ الْکَوْثَرَ»
📝 تکرار ضمیر "نا" در «إِنَّا» و «أَعْطَیْنَاکَ»، اولا عظمت اعطا کننده را نشان میدهد و ثانیا مشارکت فرشتگان را در رسیدن این خیر کثیر به رسول الله میفهماند؛ به این معنا که نظام اجرای الهی و فرشتگان، مجرای این امر الهی بودهاند.
📝 هرچند "اعطا" و "ایتا" هر دو به معنای دادن هستند، اما "اعطا" بیشتر به بخششهای خاص گفته میشود و "ایتا" هر دادنی را شامل میشود؛
📝 حتی امانت دادن را، آمدن ضمیر خطاب "ک" در «أَعْطَیْنَاکَ» به ما میفهماند که این بخشش اختصاصی، ویژهی رسول خدا است.
📝 «الْکَوْثَرَ» از ریشه "کثر" به معنای کثرت است و برای کثرت واقعی به کار برده میشود و در مقابل "تکاثر" که شامل کثرت ادعایی است؛ همانند "تعارض" که به معنای خود را به مریضی زدن است.
📝 ضمن اینکه وزن "فوعل" که از اوزان مبالغه است نیز مبالغه را در کثرت میرساند، از این رو «الْکَوْثَرَ» به خیر کثیر اشاره دارد.
📝 آیه دوم با "فاء" نتیجه آغاز گردیده و از پیغمبر خواسته است تا در مقابل امتنان اعطای کوثر، نماز به پا دارند : «فَصَلِّ»
📝 آمدن «لِرَبِّکَ» بعد از «فَصَلِّ» گویای این مطلب است که این نماز باید خالصانه و در اوج توجه به پروردگار باشد و این از آمدن حرف "لام" به دست میآید که برای اختصاص میآید.
📝 دلیل دیگر آنکه، وقتی پیامبر خدا به نماز امر میشوند به طور حتم برای پروردگار است.
📝 پس همراه شدن فرمان نماز با «لِرَبِّکَ» تاکید این است که نماز باید به شکرانهی ربوبیت و مدیریت الهی برپا داشته شود.
📝 دومین وظیفهی پیامبر بعد از اعطای کوثر، قربانی کردن شتر است : «وَانْحَرْ»
📝 که با توجه به وظیفهی قبل که با قید «لِرَبِّکَ» همراه بود، در نگاه مقایسهای، این وظیفه نیز همانند وظیفهی قبلی، بایستی برای پروردگار باشد.
📝 نتیجه آن که پیامبر باید در ازای لطف بزرگ خدا به ایشان، شکر بزرگی را نیز به جای آورند که هم معنوی و هم مادی است و هر دو، وسیلهی تقرب بیشتر ایشان به خدایند.
.
📖 ۲. ابتر شدن طعنه زن به ایشان (آیه ۳)
📝 آیه سوم و پایانی نیز با «إِنَّ» آغاز شده و بر حقیقتی خدشه ناپذیر تاکید میکند که ای رسول ما طعنه زن تو، بدون دنباله و مقطوع النسل است : «إِنَّ شَانِئَکَ هُوَ الأبْتَر»
📝 ضمیر فصل هو که برای تاکید و حصر میآید، ابتر بودن را به طعنه زن پیامبر منحصر میداند، در حالی که او رسولالله را ابتر میدانست.
📝 از مقایسه آیه اول و سوم بدست میآید که چون «الْکَوْثَرَ» در مقابل «الأبْتَر» است، مراد از آن خیر کثیر، تداوم و کثرت نسل پیامبر است که با وجود صدیقه کبری حضرت فاطمه الزهرا علیهاالسلام محقق گردید، از این رو «الْکَوْثَرَ» فاطمه است.
📝 بشارتی که در این سوره با عنوان کوثر به رسول الله داده شده، از یک سو ضربهای بر امید دشمنان اسلام بود که هرگز برنامهی اسلام و قرآن قطع نخواهد شد و از سوی دیگر، تسلای خاطرخاطر پیامبر بعد از شنیدن لقب زشت ابتر.
📝 کوثر بودن فاطمه الزهرا با توجه به ماضی بودن «أَعْطَیْنَاکَ» و ابتر نامیدن پیامبر به جهت نداشتن فرزند پسر، نتیجه میدهد که این سوره باید پس از ولادت حضرت فاطمه نازل شده باشد.
📝 آخر آن که واژههای این سوره، مخصوص همین سورهاند و مثل «أَعْطَیْنَاکَ»، «الْکَوْثَرَ»، «فَصَلِّ لِرَبِّکَ» «انْحَر»، «شَانِئَک» و «الأبْتَر» در جای دیگری از قرآن نیامدهاند و این به صورتی زیبا، سوره را ویژه میسازد.
📜 نتیجه :
📝 عنایت خاص سوره به پیامبر از دو جهت است : یکی اعطای کوثر به ایشان که به شکرانهی آن، به برپایی نماز و قربانی کردن به موظف شدهاند و دیگری ابتر شدن طعنه زن به ایشان.
📝 با توجه به وجود «ان» در ابتدای آیات اول و سوم که فضای تردید موجود در آن زمان را از بین میبرد و جمع محتوای این دو آیه، جهت هدایتی سوره «امتنان بر رسول اکرم با اعطای کوثر و ابتر شدن طعنه زن به ایشان» است.
📚 ترجمه آیتالله مکارم شیرازی.
📚 درسنامه روش تدبر، حجتالاسلام محمدحسین الهیزاده.
🌺 ادامه دارد...
✅ برداشت و نشر مطالب کانال جامع شهید محمدی قرقی، با ذکر صلوات آزاد میباشد.
💐 اَلـلَّـهــُمَّ صـَـلِّ عَـلَـى
مُـحَـمــَّدٍ وَ آلِ مُـحَـمــَّدٍ
وَ عَـجِّـلْ فَرَجَــهُمْ 💐
🌷برای مشاهده یکپارچه و کامل تدبر در قرآن به وبسایت شهید محمدی قرقی مراجعه نمایید.
http://pshrmq.blog.ir/1396/05/04
☀️ كِتَابٌ أَنزَلْنَاهُ إِلَيْكَ مُبَارَكٌ لِّيَدَّبَّرُوا آيَاتِهِ وَ لِيَتَذَكَّرَ أُولُو الْأَلْبَابِ ☀️
@pshrmq
هدایت شده از کانالجامعشهیدمحمدیقرقی
10.78M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 اندیشمندی که ثمره هزارسال فقه نجف را به نگارش درآورد...
@pshrmq
4_5823533568097261069.mp3
5.89M
📼 نفاق
🎙حجتالاسلام فرحزاد
@pshrmq
10.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 نوبت جهاد ماست...
@pshrmq