🔔📃 شش سازوکار مشخص تلههای زندگی برای انتقال فضای حاکم رابطه با والدین به رابطه با همسر:
🔻تلههای زندگی از طریق شش سازوکار مشخص باعث میشوند که حال و هوای عاطفی حاکم بر رابطهی افراد با والدینشان به رابطهی فعلی با همسرشان نیز منتقل شود. این شش سازوکار عبارتاند از:
1️⃣ معیارهایی برای انتخاب همسر،
2️⃣ معیارهایی برای رفتارهای همسر،
3️⃣ تعیین مرز بین خود با همسر،
4️⃣ تعیین مرز بین خانوادهی فعلی با خانوادهی خود،
5️⃣ تعیین مرز بین خانوادهی فعلی با خانوادهی همسر،
6️⃣ شیوههای مقابله با مشکلات متداول زندگی مشترک.
📚 زندگی خود را دوباره بیافرینید
🖊 نویسنده: جفری یانگ، ژانت کلوسکو
🖊 ترجمه: دکتر حسن حمیدپور، الناز پیرمرادی، ناهید گلیزاده
🖨 ناشر: کتاب ارجمند.
🔸زندگی ماهرانه
https://eitaa.com/joinchat/3938910209C91e3de107a
#مشاوره
#همسرانه
#مدیریت_روابط_خانوادگی
--------غیبتخانوادهیهمسرممنوع-------
💠 از صحبت کردن ناشایست پشت سر خانواده همسرتان پیش او بپرهیزید.
💠 چون هم باعث ناراحتی همسر و هم بروز اختلافات خانوادگی میشود؛ از طرفی هم شما را فردی ضعیف و بیتدبیر در حل مشکلات جلوه میدهد.
💠 در نتیجه حس اعتماد همسرتان به شما بشدت کمرنگ میگردد.
💠 آسیب دیگر اینکار این است که مجوزی برای همسرتان میشود تا او نیز به راحتی پشت سر خانواده شما صحبت کند و نسبت به آنها کینه به دل بگیرد.
🔸زندگی ماهرانه
https://eitaa.com/joinchat/3938910209C91e3de107a
🔔📃 نوستالژی یا حس دلتنگی و غم غربت فایده هم دارد
🔢 قسمت اول
👤 جوهانس هوفر پزشک سوئیسی قرن ۱۷ میلادی،غم غربت و احساس دلتنگی را نوعی بیماری ذهنی و مشکلی فیزیکی میدانست که به دلیل دور ماندن فرد از محل زندگی خود گرفتار آن میشد. او معتقد بود وقتی افراد خانه خود را که از آن دور هستند به یاد میآورند، از نظر فیزیکی و درون مغزشان دچار مشکلاتی میشوند که در نهایت آنها را بیمار میکند.
🔻از برخی از علایمی که بنابه گفته محققان دانشگاه ساوتهمپتون در بریتانیا در سال ۲۰۰۶- با این «درد» همراه است میتوان به فکر کردن دایمی به خانه، مدام گریستن، اضطراب شدید، ضربان قلب نامنظم، بیاشتهایی، بیخوابی و حتی احساس خستگی دایمی اشاره کرد.
☑️ اختلال احساس دلتنگی و غم غربت
🔻محققان قرن ۱۷ و ۱۸ میلادی تصور میکردند که این احساس، فقط شهروندان سوئیس را گرفتار میکند. زیرا آنها این مشکل را در سربازان سوئیسی دیده بودند که دور از شهر و خانهشان خدمت میکردند. در این دوران پزشکان، این افراد را با استفاده از زالو، داروهای خوابآور و بازگرداندن آنها به خانه درمان میکردند.
🔻اما اوائل قرن ۱۹، پزشکان به این دانش و آگاهی رسیدند که غم غربت و احساس دلتنگی، تجربهای جهانی است که میتواند هر کس را گرفتار خود کند. آنها این احساس را بهشکل مالیخولیایی یا افسردگی میدیدند.
تمام قرن بیستم، پزشکان بهطور مداوم نظرشان را در مورد نوستالژی تغییر دادند و آن را بیشتر درد دوری از وطن و مکانیسمی مضر میدانستند که آن را معمولا دانشجویانی که از خانه خود دور بودند و همچنین مهاجران تجربه میکردند.
🔻برخی از روانشناسان، نوستالژی را نوعی «روانپریشی مهاجر»، «اختلال اجباری سرکوبگر ذهنی» یا «بازگشت به گذشته» میدانستند که با علایمی چون حس فقدان، غم و اندوه و در نهایت افسردگی بروز داده میشود.
🔻اواخر قرن بیستم، روانشناسان بین حس دلتنگی و غم غربت تفاوتهایی قایل شدند و گفتند که غم غربت با بروز مشکلات ذهنی مانند اضطراب جدایی همراه است، در حالیکه حس دلتنگی مرتبط با تصاویر ایدهآل از کودکی یا روزهای خوش گذشتهای است که فرد در ذهن خود تداعی میکند.
فواید داشتن حس دلتنگی و غم غربت
🔸زندگی ماهرانه
https://eitaa.com/joinchat/3938910209C91e3de107a
🌿🌸🌿🌸
درها برای کسانی گشوده
می شوند که
جسارت در زدن داشته باشند.
جسارت داشته باش
با امید با عشق بامحبت
با تلاش در بزن
حتما درها گشوده خواهند
شد به سوی روشنایی . . .
🔸زندگی ماهرانه
https://eitaa.com/joinchat/3938910209C91e3de107a
🔔📃 نوستالژی یا حس دلتنگی و غم غربت فایده هم دارد
🔢 قسمت دوم
🔻امروزه پزشکان و روانشناسان همچون گذشته با حس دلتنگی و غم غربت مانند نوعی اختلال روانی برخورد نمیکنند. اما این پدیده همچنان توجه و علاقهشان را به خود جلب کرده است.
🔻وایلدشوت و سدیکیدس دو محقق دانشگاه ساوتهمپتون در بریتانیا تصمیم گرفتند بررسیهای انجامشده در سال ۲۰۰۶ را مرور کنند. در یکی از تحقیقها مشخص شده بود، وقتی داوطلبان شرکتکننده در آزمایش احساس دلتنگی میکردند میتوانستند با یادآوری خاطرات گذشته مانند، تعاملات خود با دیگران یا رویدادهای مهم زندگیشان، حال روحیشان را بهبود بخشیده و کنترل کنند.
🔻بر اساس این تحقیق و بررسیهای دیگر محققان به این نتیجه رسیدند که حس دلتنگی و غم غربت، احساساتی هستند که عناصر منفی و مثبت را همزمان با خود دارند و اینکه نوستالژی ترکیبی از غم و شادی است و در نهایت به فرد کمک میکند با موفقیت صحنه منفی زندگیاش را بهکناری گذاشته و وارد صحنهای مثبت از زندگی شود.
🔻در یک بررسی دیگر، محققان دریافتند، نوستالژی در عین حال که فرد را بسیار دلتنگ میکند، میتواند به شکلگیری یک روایت سازنده از تمام وقایع پرمفهوم گذشته کمک کند. در واقع وقتی افراد با موقعیتهای دشوار زندگی خود مواجه میشوند و نگرانی و اضطرابهای متعددی را تجربه میکنند، با بردن ذهن خود به روزهای شادتر و بامعناتر زندگیشان، کنترل احساسات خود را بهدست میگیرند و با این کار سعی میکنند از عهده مشکلات فعلی خود برآیند.
🔻بنابه گفته وایلدشوت و سدیکیدس، «مهمترین مزیت داشتن حس دلتنگی و غربت، توانایی ایجاد تاثیر مثبت، تقویت پیوندهای اجتماعی و افزایش عزت نفس است.»
🔻تحقیقات دیگر در سال ۲۰۱۲ هم بر مفید بودن حس دلتنگی صحه گذاشت. کریستین باچو، محققی از کالج لیموین در نیویورک میگوید،« به لطف حس نوستالژی احساس داشتن ارتباط اجتماعی و تمایل به کمک کردن به دیگران در فرد افزایش مییابد. در واقع این حس میتواند هویت فرد و درک و احساسی را که از خود دارد تقویت کند.»
🔻کریستین معتقد است، «حس دلتنگی، تجربهای است که به ما کمک میکند خود و وجودمان را بهتر بشناسیم و تمام احساس و هویتمان را از گذشته تا آینده یکپارچه کنیم و این حس باعث میشود بدانیم میخواهیم در آینده چگونه باشیم.»
🔻بهتازگی در ژوئن سال۲۰۲۰، اندرو ابییتا و همکارانش از دانشگاه نیوجرسی نشان دادند که غرق شدن در افکار نوستالژیک میتواند اثر منفی روانشناختی تنهایی را کاهش دهد. در واقع فرد وقتی به خاطرات و روزهای خوب گذشته خود فکر میکند میتواند اعتمادبهنفس زندگی در زمان حال و آینده خود را افزایش داده و تشویق به ادامه مسیر شود. در عین حال چرخههای حس تنهایی در او کاسته میشوند.
🔻بنابراین وقتی ذهنمان به مرور خاطرات گذشته میپردازد، بهتر است به خودمان اجازه احساس این تجربه تلخ و شیرین را بدهیم تا از فواید روانی آن بهرهمند شویم.
🔸زندگی ماهرانه
https://eitaa.com/joinchat/3938910209C91e3de107a
#حدیث
🔰امام علی علیه السلام :
👈از گذشته های دنیا برای باقیمانده آن عبرت آموز ، زیرا پاره های دنیا شبیه یکدیگرند.
✍️ نهج البلاغه قسمتی از نامه 69
🔰امیرالمؤمنین عليه السلام:
🔸و لَوِ اعتَبَرتَ بِما مَضى حَفِظتَ ما بَقِيَ
🔹اگر از آنچه گذشته است عبرت مى گرفتى، آنچه را مانده است قدر مى دانستى
📚ميزان الحكمه جلد7 صفحه39
🔸زندگی ماهرانه
https://eitaa.com/joinchat/3938910209C91e3de107a
🔔📃 انزوا و تنهایی با مغز ما چه میکند؟
🔢 قسمت اول
🔻نتایج بررسیها نشان داده است محرومیت از هر چیزی، نوعی ولع در افراد ایجاد میکند که عدم پاسخگویی به آن ممکن است اختلالاتی را در ساختار شخصیتی فرد ایجاد کند.
🔻بررسیهای مغز انسان نشان میدهد، یک روز فاصله و دوری از جامعه دقیقا نقاطی از مغز را فعال میکند که هنگام گرسنگی و ولع به غذا، شروع به فعالیت میکنند. طبق بررسیهای مرکز تحقیقاتی مک گاورن، افرادی که مجبور به دوری از اجتماع میشوند به همان روشی که یک گرسنه غذا میل میکند، خواهان تعاملات اجتماعی هستند.
🔻تعاملات اجتماعی مثبت از نیازهای اساسی انسان است و تنهایی حالت منزجرکنندهای است که به افراد انگیزه میدهد تا با انسانهای دیگر ارتباط برقرار کنند.
🔸زندگی ماهرانه
https://eitaa.com/joinchat/3938910209C91e3de107a
#حدیث
▪️صلوات خاصه حضرت امام هادی علیه السلام:
◼️ اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى عَلِيِّ بْنِ مُحَمَّدٍ وَصِيِّ الْأَوْصِيَاءِ وَ إِمَامِ الْأَتْقِيَاءِ وَ خَلَفِ أَئِمَّةِ الدِّينِ وَ الْحُجَّةِ عَلَى الْخَلائِقِ أَجْمَعِينَ اللَّهُمَّ كَمَا جَعَلْتَهُ نُورا يَسْتَضِيءُ بِهِ الْمُؤْمِنُونَ فَبَشَّرَ بِالْجَزِيلِ مِنْ ثَوَابِكَ وَ أَنْذَرَ بِالْأَلِيمِ مِنْ عِقَابِكَ وَ حَذَّرَ بَأْسَكَ وَ ذَكَّرَ بِآيَاتِكَ وَ أَحَلَّ حَلالَكَ وَ حَرَّمَ حَرَامَكَ وَ بَيَّنَ شَرَائِعَكَ وَ فَرَائِضَكَ وَ حَضَّ عَلَى عِبَادَتِكَ وَ أَمَرَ بِطَاعَتِكَ وَ نَهَى عَنْ مَعْصِيَتِكَ فَصَلِّ عَلَيْهِ أَفْضَلَ مَا صَلَّيْتَ عَلَى أَحَدٍ مِنْ أَوْلِيَائِكَ وَ ذُرِّيَّةِ أَنْبِيَائِكَ يَا إِلَهَ الْعَالَمِينَ.
🏴 الّلهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ و عَجّل فَرَجَهم.
🔸زندگی ماهرانه
https://eitaa.com/joinchat/3938910209C91e3de107a
🔔📃 انزوا و تنهایی با مغز ما چه میکند؟
🔢 قسمت دوم
🔻در مطالعهای درسال ۲۰۱۶، محققان مرکز مکگاورن مجموعهای از نورونها را در مغز موشها شناسایی کردند که وظیفه آنها بروز حس تنهایی در افراد است و به دنبال این حس، انگیزهای در فرد برای ایجاد رابطه اجتماعی ایجاد میکنند.
🔻برای این بررسی و بهمنظور ایجاد حس تنهایی و انزوا در افراد، محققان داوطلبان سالم را که عمدتا دانشجوی دانشگاه بودند به خدمت گرفتند و آنها را به مدت ۱۰ ساعت در یک اتاق بدون پنجره دردانشگاه امآیتی قرار دادند. داوطلبان مورد آزمایش اجازه استفاده از تلفن را نداشتند، اما اتاق دارای رایانهای بود که آنها میتوانستند از آن برای تماس با محققان در صورت لزوم استفادهکنند.
🔻پس از پایان ۱۰ ساعت دوری و فاصله از جامعه، مغز هر شرکتکننده در دستگاه امآرآی اسکن شد که البته این مورد نیز چالشهای دیگری را به همراه داشت؛ زیرا هرگونه تماس اجتماعی در طول اسکن نیز ممنوع اعلام شده بود. قبل از شروع دوره آزمایش، هر فرد مورد آزمایش در مورد نحوه ورود به دستگاه آموزش دیده بود. بهطوریکه آنها میتوانستند این کار را بهتنهایی و بدون کمک محققان انجام دهند. شرکتکنندگان دیگری در یک روز ۱۰ساعت از غذا محروم بوده و پس از ۱۰ ساعت گرسنگی این گروه با دستگاه امآرآی اسکن شدند.
🔻نتیجه حاصل از این آزمایش نشان داد هنگامیکه افراد دورشده از جامعه، عکسهایی را مشاهده میکنند که بازگوکننده تعاملات اجتماعی است، «سیگنال ولع» در جسم سیاه مغز این افراد شروع به فعالیت میکند. این سیگنال، مشابه سیگنالی است که در جسم سیاه مغز افراد گرسنه هنگام دیدن تصاویر غذا بعد از محرومیت از آن ایجاد میشود. «جسمسیاه» ساختار کوچکی در مغز میانی است که با گرسنگی و ولع به مواد در ارتباط است و فعالشدن این مرکز موجب افزایش ولع در افراد میشود. بهطور مثال، فعالشدن این جسم در مصرفکنندگان مواد مخدر موجب افزایش ولع برای مصرف مواد و در افراد گرسنه موجب ایجاد ولع در مصرف غذا میشود.
🔸زندگی ماهرانه
https://eitaa.com/joinchat/3938910209C91e3de107a