بسته عمیاتی مجلس - بخش اول.pdf
1.16M
راهنمای جامع فعالیت های انتخاباتی
ریشه یابی شبهات تا آسیب شناسی به همراه ۸ ایده برای کار در دهه فجر
مجموعه سخنرانی های حجت الاسلام رستگار مسیول عقیدتی سپاه استان
۱.
۲.
۳.
🛑#شبهه: شخص مطمئن و صالحی را در بین نمایندگان نمی بینم تا به او رای دهم
✅پاسخ:
چنین سوالی نشانگر آن است که فرد مورد نظر در خصوص اصل رای دادن نظر منفیای نداشته بلکه کلامش درخصوص این است که ملاکهایی که جهت نماینده(خواه در مجلس خبرگان یا شورای اسلامی که بهنظر بیشتر چنین سوالی منوط به مورد دوم است) درنظر دارد را در نامزدها نمیبیند.
با وجود تنوع بسیار بالا در نامزد ها می توان گفت که منشا این شبهه یکی از موارد زیر است:
۱. فرد سوال کننده ایده آل گرا است و ملاک های مدنظر او بسیار بالاتر از ملاک کافی برای رای دادن است.
۲. اطلاعات فرد سوال کننده درباره نامزد ها کم است و شناخت کافی از افراد ندارد.
بنابراین در پاسخ به این سوال بهتر است در وهله اول درخصوص ملاکهای مدنظر گفت گویی صورت گیرد تا میزان صحت و واقعی بودن انتظارات آن فرد از نماینده مد نظر درست باشد، در این بخش باید توجه داشت هر یک از شرایط مانند «قدرت مدیریت» دارای شدن و ضعف است و فرد باید برآیند شرایط نامزد را در نظر بگیرد.
۲. در صورتی که ملاکهای مدنظر سوال کننده واقعی بود باید دانست که نحوه شناخت فرد صالح فقط اطمینان و علم خود شخص نیست بلکه مشورت با افراد مومن و خبره راه گشا است. بنابراین اگر شخصی خودش توان تشخیص ندارد باید از افراد متعهد و مطلع سوال نماید.
در پایان نیز باید توجه داشت که انتخاب همیشه بین مثبت و منفی و خوب و بد نیست. بلکه گاهی از بین دو گزینه خوب (صالح و اصلح) است.
حتی در بدترین فرض ممکن اگر بین بد و بدتر باشد، عقل می گوید باید یکی را انتخاب کنیم و در این مواقع قطعاً جهت بدتر نشدن شرایط کشور، باید بین دو گزینه بد و بدتر، اولی را انتخاب کنیم.(دفع افسد به فاسد). بنابراین نمی توان با بیان اینکه فرد واحد شرایطی را نمی شناسند، وظیفه دینی، ملی و قانونی خود را کنار بگزاریم.
⬆️بازگشت به فهرست شبهات کارآمدی سازوکار انتخابات
🛑#شبهه : در انتخابات مجلس خبرگان رقابت وجود ندارد و برخی حوزه ها هم بی رقیب هستند؟
✅پاسخ شبهه :
در پاسخ به این گونه شبهه ابتدا از چند روز پیش و به دنبال انتشار غیررسمی اسامی نامزدهای تأیید صلاحیت شده انتخابات مجلس خبرگان رهبری و طرح خبری مبنی بر ناکافی بودن تعداد کاندیداها در برخی حوزههای انتخابیه و مشخصا رد صلاحیت داوطلبان در حوزه خراسان جنوبی، رسانههای اصلاحطلب در خط خبری مشترکی موجی از هجمه و هیاهو علیه این موضوع به راه انداختند. اصلاحطلبان با بیسابقه جلوه دادن این وضعیت، آن را حاصل مهندسی شورای نگهبان عنوان کردند که به این ترتیب، شرایطی رقم زده تا آیتالله رئیسی بدون دردسر و در میدانی خالی از رقیب وارد مجلس خبرگان شود.
اوج بیاخلاقی اصلاحطلبان آنجا بود که این ماجرا را دستمایه طنزپردازی و طعنهپراکنی خود ساخته و با یک تیر دو نشان را نواختند؛ هم کینههای دو ساله خود علیه دولت را بی ملاحظهتر بروز دادند، هم ضمن هجمههای بیامان چند ماه اخیر تیر دیگری نثار شورای نگهبان کردند و انتخابات مفروض خود را در حوزه خراسان جنوبی، انتخابات تراز و مطلوب شورای نگهبان جا زدند. شرایطی که اصلاحطلبان ترسیم میکنند نه تنها وجهی از واقعیت ندارد، بلکه راهکار مسأله مذکور به روشنی در قانون پیشبینی شده است. از این روی عدم لحاظ چنین واقعیتی تنها یک بیاخلاقی رسانهای ناشی از غرضورزی سیاستبازانه ارزیابی میشود.
همه این جنجال مغرضانه در حالی است که نه تنها این شرایط بیسابقه نبوده و این اولین بار نیست که در انتخابات خبرگان با چنین شرایطی مواجه میشویم، بلکه علیرغم گمانهزنیهای مطرح در فضای رسانهای اتفاقا راهکار کاملا معقول و دموکراتیکی نیز برای آن اندیشیده شده است. پاسخ به این شبهه در همان ساعات ابتدایی طرح موضوع از جانب سخنگوی شورای نگهبان داده شد و «هادی طحان نظیف» عضو حقوقدان و سخنگوی شورای نگهبان در گفتوگو با بخش خبری ۲۱ سیما در تاریخ ۵ بهمن تصریح کرد: بر اساس قانون انتخابات مجلس خبرگان رهبری، شرط برگزاری انتخابات در تمام حوزههای انتخابیه برخورداری از فضا و شرایط رقابتی است؛ لذا تا شرایط لازم برای برگزاری انتخابات وجود نداشته باشد، انتخاباتی برگزار نخواهد شد.»
با وجود این تأکید، اما رسانههای اصلاحطلب در دو روز اخیر همچنان به جوسازی خود ادامه دادند تا اینکه دوباره «محمد بهادری جهرمی» در برنامه «جریان» شبکه یک به نحو مبسوطی به این شبهه پاسخ داد.
🌐منبع : سایت تابناک
⬆️بازگشت به فهرست شبهات کارآمدی سازوکار انتخابات
🛑#شبهه :با کدام مبنا باید صلاحیتها در انتخابات بررسی شود؟
✅پاسخ:
یکی از ارکان مهم پذیرش قدرت در نظام اسلامی، داشتن صلاحیت است. در این مکتب، اگر کسی به اندازه ذرهای از قدرت برخوردار باشد، به همان اندازه باید صاحب صلاحیت باشد، وگرنه حق اعمال آن قدرت را ندارد. رهبر معظم انقلاب اسلامی در مناسبتهای مختلفی به اهمیت مسئله ضرورت توجه به صلاحیت برای پذیرش مسئولیت در نظام اسلامی تأکید ورزیدهاند. معظمله در نفی سلطه بدون توجه به صلاحیتها میفرمایند: «اسلام است كه میگوید: «ان الحكم الّا للَّه امر الّا تعبدوا الّا ایاه». این حكم، هر حاكمیت ظالمانهای را نفی میكند. هیچكس حق ندارد بر مردم حاكمیت داشته باشد؛ مگر آنكه دارای معیارهای پذیرفتهشده باشد و مردم او را پذیرفته باشند.»(13/11/1370)
این صلاحیتها در همه سطوح از عالیترین تا دانیترین جایگاه مسئولیتی جاری و ساری است و این حقیقتی است که اینگونه مورد تأکید رهبری قرار میگیرد: «قانون برای رهبری، ریاستجمهوری، مسئولان قوای سهگانه و ردههای مختلف مدیریت، تا ردههای شوراهای شهر و روستا و دیگر جاها ضوابطی را معین كرده است كه برخاسته از همان دید و فكر اسلامی است. این ضوابط باید احراز شود. باید تشخیص داده شود كه این شرایط در این شخص وجود دارد، بعد او در معرض رأی مردم قرار گیرد، اگر ملاك رأی مردم است؛ یا نصب شود، اگر ملاك، انتصاب است.»(13/12/1381)
در این نگاه «آشنایی با اسلام»، «داشتن تقوا و عدالت» و «درایت و تدبیر»، شرایط هر مسئولیتی در نظام اسلامی است که بدون آن، نمیتوان آن جایگاه را کسب کرد. وجود همین صلاحیتهاست که به عنوان رکن اساسی مشروعیتبخشی مسئولان نظام اسلامی مطرح میشود؛ البته سطح این مؤلفهها نسبت به هر جایگاهی متغیر است؛ برای نمونه در باب مؤلفه عدالت، حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای میفرمایند: «... [عدالت] در همه ردههای حكومت صدق میكند و فقط مخصوص رهبری در نظام جمهوری اسلامی نیست. البته تكلیف رهبری سنگینتر است و عدالت و تقوایی كه در رهبری لازم است، بهطور مثال، در نماینده مجلس لازم نیست؛ اما این، معنایش این نیست كه نماینده مجلس بدون داشتن تقوا و عدالت میتواند به مجلس برود؛ نهخیر، او هم تقوا و عدالت لازم دارد؛ چرا؟ چون او هم حاكم است و جزوِ دستگاه قدرت است، همانطور كه دولت و قوه قضائیه هم حاكم هستند؛ چون اینها دارند بر جان و مالِ جامعه تحت قدرت خودشان حكومت میكنند.»(26/9/1382)
نکته مهم مورد تأکید معظمله آن است که با زائل شدن این معیارها و شاخصههای دیگر مسئولان نظام اسلامی مشروعیت و جایگاه خود را از دست خواهند داد: «اینکه ما در قانون اساسی برای رهبر، رئیس جمهور، نماینده مجلس و برای وزیر شرایطی قائل شدهایم و با این شرایط گفتهایم این وظیفه را میتواند انجام بدهد، این شرایط، ملاك مشروعیتِ برعهده گرفتن این وظایف و اختیارات و قدرتی است كه قانون و ملت به ما عطا میكند... وقتی این عناوین زائل شدند، چه از شخص رهبری و چه از بقیه مسئولان در بخشهای مختلف، آن مشروعیت هم زائل خواهد شد.»(31/6/1383)
🌐منبع مقاله پاسخ به ده شبهه درباره شورای نگهبان
⬆️بازگشت به فهرست شبهات کارآمدی سازوکار انتخابات
🛑#شبهه :سلیقه سیاسی اعضاء و تصمیمات و نظرات شورای نگهبان چقدر دخیل است؟
✅پاسخ:
شورای نگهبان در بررسی صلاحیتها با اسناد و مدارک متقنی سر و کار دارد که مستند نظرات و تصمیمات اعضاست و هر نظر به پشتوانه یک استدلال ابراز میشود؛ از این رو سلایق سیاسی و جناحی دخالتی در تصمیمات اعضای شورای نگهبان ندارد. نتیجه انتخاباتهای مختلف نیز نشان داده است گرایشهای مختلف سیاسی در انتخاباتها حضور داشته و دارای نامزد و کاندیدا بودهاند و توانستهاند با کسب اکثریت آرا پیروز انتخابات شوند. نگاهی به ترکیب فعلی مجلس شورای اسلامی و مجالس گذشته و دولتهای ادوار مختلف نشان میدهد هرگز یک گرایش سیاسی خاص در کشور حاکم نبوده و چرخش مدیریتی میان احزاب و جریانات سیاسی مختلف وجود داشته است. همانطور که بیان شد، در مجالس و مجامع کارشناسی اصلاً نگاه حزبی و جناحی نباید حاکم باشد و یک حقوقدان باید بتواند نسبت به مسئله بیطرفانه قضاوت و داوری کند. تاکنون نیز موردی اتفاق نیفتاده است که یک فرد به دلیل گرایش و سلیقه سیاسی و بدون در نظر گرفتن شرایط دیگر رد یا تأیید صلاحیت شود.
🌐منبع مقاله پاسخ به ده شبهه درباره شورای نگهبان
⬆️بازگشت به فهرست شبهات کارآمدی سازوکار انتخابات
🛑#شبهه : ناکارآمدی مجلس و دولت به دلیل نظارت استصوابی شورای نگهبان است؟
✅پاسخ:
انتساب ناکارآمدی افراد به نظارت مؤثر شورای نگهبان یک انتساب بیربط است؛ همانطور که کارآمدی مدیران و مسئولان نیز ارتباطی با نظارت مؤثر شورای نگهبان ندارد. در انتخابات اخیر مجلس شورای اسلامی، شورای نگهبان بیش از شش هزار نفر را برای 290 کرسی نمایندگان مجلس احراز صلاحیت کرد. آیا همه افراد تأیید صلاحیت شده، ناکارآمد بودند؟ آیا افراد منتخب، شایستهترین افراد در میان آن شش هزار نفر بودند؟ طبیعتاً در میان آنها حتماً افراد کارآمدتر بوده است، ولی به هر دلیلی مردم به آنها رأی ندادهاند؛ بنابراین ناکارآمدی برخی مدیران اصولاً ارتباطی با شورای نگهبان ندارد. انتخابات ریاستجمهوری هم همین طور است. افراد زیادی تأیید میشوند، ولی فقط یک نفر رأی میآورد. آیا فرد منتخب در میان افراد دیگر شایستهترین فرد بوده است و دیگران از او ناکارآمدتر بودهاند؟ از اینرو ارتباطی میان کارآمدی و کسب اکثریت آرا وجود ندارد و باید فرایندی برای شایستهگزینی ایجاد کرد. در حقیقت شورای نگهبان صرفاً صلاحیتهای حداقلی را بررسی میکند و معیاری برای سنجش شایستگی کاندیداها ندارد. ما نیازمند سازوکاری برای احراز شایستگیها هستیم، رأی مردم به تنهایی نمیتواند این را تعیین کند. بررسی صلاحیتها در شورای نگهبان نیز به تنهایی نمیتواند کافی باشد. لذا باید برای احراز شایستگیها و سنجش شرایط کیفی نامزدها و توانمندیهای آنان ابزاری داشته باشیم که مقدمه آن اصلاح قانون انتخابات است.
🌐منبع مقاله پاسخ به ده شبهه درباره شورای نگهبان
⬆️بازگشت به فهرست شبهات کارآمدی سازوکار انتخابات
🛑شبهه: چگونه صلاحیت فردی که دوره پیش تایید شده این دوره تایید نمی شود؟
✅پاسخ:
پاسخ دکتر عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان: انسان در حال تحول است. ممکن است که فردی را در پستی تعیین کنید و الان اطمینان دارید که او هم نظر و همراه شما است اما بعد از مدتی که در آن پست قرار گرفت، فراموش کند و از مسیری که فکر میکردید خارج شود.
شورای نگهبان در بررسی صلاحیتها حداقلهایی را به موجب قانون دارد و به موجب آن میتواند صلاحیتها را بررسی و اعلام کند. طبیعتا شورای نگهبان نمیتواند آینده کسی که انتخاب میشود را تضمین کند. ممکن است فردی که با تایید شورای نگهبان انتخاب میشود، طی ۴ سال مرتکب تخلفاتی شود. طبعا شورای نگهبان در دوره بعد صلاحیت او را تایید نمیکند.
محمد دهقان از اعضای شورای نگهبان هم در این باره اینگونه توضیح داد: شاید در زمان کاندیدا شدن یک فرد صلاحیتش احراز شود اما بعد از آن مسئولیتی را برعهده گرفته باشد که برای شورا بیتدبیری و عدم مدیریتش اثبات شود و یا کف مسئله این است که تدبیر وی در مدت تصدیگریاش برای شورا احراز نمیشود. یا این امکان وجود دارد که شرایط عمومی یک کاندیدا در بین دو دوره از بین برود مثلا خود فرد یا اطرافیانش به واسطه وی از مسئولیت او سوءاستفاده کرده باشند.
🌐منبع: مقاله فارس پلاس، 11 سوال و ابهام درباره عملکرد شورای نگهبان
🎥کلیپ پاسخ دکتر محمد دهقان به این سوال
⬆️بازگشت به فهرست شبهات کارآمدی سازوکار انتخابات
🛑#شبهه : اصل 37 قانون اساسی(اصل برائت) برای همه مردم جاری است پس چرا کسی که محکومیتی ندارد را رد صلاحیت می کنند؟
✅پاسخ:
اصل 37 قانون اساسی بیان می کند: "اصل، برائت است و هیچ کس از نظر قانون مجرم محسوب نمی شود مگر اینکه جرم او در دادگاه صالح ثابت گردد." این اصل درباره اتهام جرم نسبت به افراد است و دلالت بر این دارد که تا زمانی که جرم کسی در دادگاه صالح و معتبر ثابت نشده است، اصل بر عدم مجرمیت اوست. باید توجه داشت که این اصل ارتباطی با تایید صلاحیت افراد در انتخابات برای مناصب کشوری ندارد. توضیح آنکه وظیفه شورای نگهبان در انتخابات، احراز صلاحیت افراد برای مسئولیت است و این امر به صرف مجرم نبودن شخص ثابت نمی شود بلکه شخص باید ویژگی هایی را نیز دارا باشد تا صلاحیت را کسب کند. لذا اصل برائت حداکثر مجرم نبودن شخص را ثابت می کند اما صلاحیت شخص برای تصدی مسئولیت را نمی تواند ثابت کند. به عبارت دیگر اینگونه نیست که هرکس که مجرم نباشد صلاحیت گرفتن مسئولیت را داشته باشد.
باید توجه داشت قانون برای مناصبی مانند نمایندگی مجلس شورا یا خبرگان رهبری شرایطی را ذکر کرده و مسئولیت احراز این شرایط را بر عهده شورای نگهبان قرار داده است. مانند شرط اجتهاد. طبیعتاً تایید صلاحیت به معنی خبر دادن از وجود این شرایط است و اصل برائت نمی تواند وجود هیچ کدام از این شرایط را اثبات کند.
⬆️بازگشت به فهرست شبهات کارآمدی سازوکار انتخابات
🛑#شبهه : مشارکت بیش از %100 در برخی حوزه های انتخابیه نشانه تقلب است.
✅پاسخ:
- سازمان ثبت احوال کشور براساس تعداد شناسنامه های صادره متولدین، هرساله تعداد واجدین شرابط شرکت در انتخ ابات هر منطقه را مشخص می کند. با
وجود ارزش این امر، مشخص نمودن عدد واجدین شرایط، نه مبنای قانونی دارد و نه الزام قانونی و نه در قوانین انتخاباتی معیاری جهت بررسی ها به شمارمی آید.
ارزش این عدد صرفا جهت تخمین نیازمندیها، تعداد شعب مورد نیاز،
پشتیبانی وتدارکات مستقر در هر حوزه انتخابیه و امثالهم می باشد.
طبیعی است که عوامل زیادی موثر بر صحت و دقت این عدد می باشد.
از این دست می توان به: جابجایی به دلایل مختلف از جمله: سفرهای تفریحی، زیارتی، کاری و یا نقل و انتقال و مهاجرت به دلیل شغل، مسکن، تحصیل و کار اشاره نمود.
از دیگر عوامل عدم دقت این عدد تعیین حدود جغرافیایی مختلف در بررسی آن است مثلا از نظر مرکز آمار منطقه 20 تهران جزء شهر ری نیست و جزء تهران است و حال آنکه از نظر رای گیری شهرستان ری با توابع مربوطه یکجا محاسبه
می شود و یا محاسبه شمیرات جزء منطقه یک تهران و امثالهم.
در انتخابات اخیر، در سطح استانی صرفا در دو استان در کل کشور، آمار زاید بر واجدین شرایط داشته ایم: استان یزد (08.%0) )هشت صدم درصد) و استان مازندران (24.%0) (24 صدم درصد) در استان یزد 70 هزار دانشجو مشغول به تحصیل است و حدود 16000 سرباز در پادگانهای آن مشغول خدمتند و مازندران نیز از جمله استانهای توریستی و مقصد بسیاری از مسافران است. حال آنکه دراستان یزد 515 نفر و در استان مازندران هم 4598 نفر بیشتر از واجدین شرایط، رای داده اند.
- در 50 شهر در کل کشور آمار رای دهندگان بیشتر از تعداد واجدین شرایط است. جالب اینجاست که جمع آرا زائد بر واجدین شرایط در 48 شهرستان (غیر از شهرستانهای تهران ) برابر با 184734 نفر و جمع آراء زائد بر واجدین شرایط شهرستان شمیرانات- به تنهایی- 295799 نفر می باشد
- شهر ری %218 مشارکت داشته و مورد اعتراض آقایان واقع شده حال آنکه
شمیرانات %800 مشارکت داشته و مورد اعتراض واقع نشده ! (گرچه علاوه بر تمام
علتهای اشاره شده سفرهای زیارتی به ری و سفرهای سیاحتی به فشم، میگون و
لواسان از عوامل این موضوع است )، این افزایش مشارکت در دوره های قبل نیز
سابقه داشته است.
- اگر ضریب افزایش مشارکت در انتخابات (از 60درصد به 85 درصد) به مقیاس
انتخابات دوره نهم مورد محاسبه قرار گیرد باید در این دوره در بیش از 100
شهر افزایش مشارکت داشته باشیم که اینطور نیست.
- جالب آنکه حتی یک شکایت رسمی در این رابطه از کاندیداها واصل نشده است،
گرچه از باب احتیاط کلیه موارد مورد بررسی شورای نگهبان قرار گرفته است.
🌐منبع پاسخ-های گویا به شبهات انتخاباتی 17 شبهه 17 پاسخ
⬆️بازگشت به فهرست شبهات کارآمدی سازوکار انتخابات
🛑#شبهه :چرا اصلا رأی بدهیم وقتی نظام خودش انتخاب میکند؟
✅پاسخ:
اگر نظام خودش انتخاب میکرد آیا منطقی بود عالیترین مقامها خودشان را چند بار در معرض رأی مردم قرار دهند و با وجود رأی نیاوردن در یک انتخابات، در انتخابات بعدی نیز ثبت نام کنند؟
یکی از مهمترین نمونه های سلامت انتخابات
رأی آوردن افراد در دولتی مخالف تفکرات خودشان است مثلا رأی آوردن احمدی نژاد در دولت خاتمی و رأی آوردن روحانی در دولت احمدی نژاد؛ تاریخ شاهد است که نظرسنجیها و رسانه های داخلی و حتی خارجی گزینه دیگری را تحت عنوان گزینه انتخاب نظام معرفی میکردند اما در نهایت شخصی
کاملا متفاوت و مخالف آن جریان رأی می آورد.
در 76میگفتند نظام، ناطق نوری را از صندوق در مـیآورد اما در نهایت خاتمی رئیس جمهور شد.
در سال 92میگفتند نظام، جلیلی یا قالیباف
را از صندوق در مـیآورد اما در نهایت روحانی
رئیس جمهور شد این در حالی بود که روحانی تنها 0.71درصد بیشتر از حد نصاب رأی آورد و اگر خدای نکرده نظام اهل چنین کاری بود و یا اصولا چنین کاری امکان داشت، باطل کردن 0.71 درصد آرا عدد بسیار کمی رأی را شامل می شد.
در سال 92مخالفان مدعی بودند: رأی نظام،
جلیلی یا قالیباف است. اما روحانی رئیس جمهور شد در حالی که او تنها 0.71درصد بیشتر از حد نصاب رأی آورد و اگر نظام اهل تقلب بود به راحتی و فقط با ابطال چند صندوق انتخابات را به دور دوم میکشاند اما از رأی مردم کوتاه نیامد.
ِ اگر انتخاب نظام از ابتدا مشخص بود چرا
رسانه های معاند شروع میکنند در حمایت از یک کاندید خاص هزینه میکنند؟ آیا آنها متوجه این مسئله نشدند که نظام خودش انتخاب میکند که این همه هزینه نکنند؟
در انتخابات قبل، دشمنان و شبکههای بیگانه به طور جدی به حمایت از کاندیدهای غربگرا پرداخته و از مردم میخواستند به آنها رأی دهند. مثلا در سال 88حمایت خارجیهای از میرحسین موسوی و یا در انتخابات اخیر پشتیبانی بی بی سی و ... از لیست امید و یا در انتخابات 96حمایت صبح انتخابات آمدنیوز و روح ّ الله زم معدوم از روحانی و
درخواست دادن رأی به آن، اگر نتیجه انتخابات از قبل مشخص باشد آیا هیچ کدام از این سیاستمداران و غولهای رسانهای این موضوع را نمیدانند که وارد عرصه تبلیغ میشوند و وقت و آبرو و هزینه خود را خرج میکنند؟
فرآیند انتخابات در ایران به گونهای است که
امکان چنین کاری وجود ندارد. به عنوان مثال هر نامزد میتواند در پای هر صندوق رأی یک نماینده داشته باشد که از ابتدا تا انتهای رأی گیری و شمارش حضور داشته باشد و همچنین در مراحل تجمیع و ... در چنین شرایطی کوچکترین تغییری به راحتی قابل تشخیص و پیگیری و اثبات است همچنین مجریان انتخابات عمدتا معتمدین
مردم و اقشار مختلف مردم هستند و از همین روی گروههای مختلف در این فرأیند شرکت داشته و ناظر یکدیگر میباشند.
📚منبع: فایل شبهات انتخابات-استاد راجی
⬆️بازگشت به فهرست شبهات کارآمدی سازوکار انتخابات
🛑#شبهه :چرا اصل نظام را به رفراندم نمی گذارند؟
✅پاسخ:
به این سوال می توان از دو منظر پاسخ داد:
بر مبانی اسلامی و دینی:
اسلام هیچ گاه به ما چنین اجازهای نداده که اسلام را به رای مردم بگذاریم
از منظر سکولار:
اولا) هیچ کشوری حتی برای یکبار هم در دنیا چنین کاری نکرده با این وجود جمهوری اسلامی یکبار این کار را انجام داده، حتی سازمان ملل شورای امنیتی دارد که با زور به قدرت حق وتو رسیده و این مسئله کاملا نفی دموکراسی است ویکبار هم بر این ساختار رفراندوم برگزار نشده است.
دوما) امکان برگزاری نیست چرا که سیستم انتقال قدرت و قوانینش توسط چه کسی باید اجرا بشود،سیستمی که فاقد صلاحیت است ؟
سوما) پیش زمینه فکری افراد اینگونه است که
ناکارآمدیها به نظام برمیگردد لذا رفراندوم ولی ناکارامدیها به دولت برمیگردد لذا انتخابات
مثال: ساختمانی را فرض کنید درحال ساخت
نسل بعدی بیایید و بگوید ما این را قبول نداریم خراب کنید و از نو بسازد و این کار در نسلهای بعدی هم تکرار شود، این ساختمان چه زمانی قرار است تکمیل شود و به یک ثباتی برسد؟
📚منبع: فایل شبهات انتخابات-استاد راجی
🎥کلیپ پاسخ استاد راجی
⬆️بازگشت به فهرست شبهات سیاسی
🛑#شبهه :در طول این40سال همه چیز نابود شده است اگر قرار بود با رأی دادن چیزی درست و اصلاح شود در این چهل سال وقتی مشارکت بالا بود اصلاح شده بود
✅پاسخ:
درست است که در کشور مشکلات زیاد است اما این به آن معنا نیست که جمهوری اسلامی در این مدت، کاری انجام نداده است. دستاوردهای جمهوری اسلامی در بسیاری از حوزهها فوق العاده بوده است.
البته فاصله میان آنچه باید باشیم و آنچه هستیم، زیاد است.
مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم میفرمایند:
«فاصله میان بایدها و واقعیتها وجدانهای آرمان خواه را عذاب داده و میدهد اما این فاصله طی شدنی است و در طول این 40سال در مواردی بارها و بارها طی شده است» یعنی یک جا قرار بوده باشیم و یک
جا هستیم.
این دو تا با هم فاصله دارد. در طول این 40سال در خیلی جاها ما این فاصلهها را طی
کردهایم.
ما 40سال پیش ناامنترین کشور دنیا بودیم در سال 60تا 63ما 17هزار شهید ترور داشتیم الان امنترین کشور دنیا در ناامنترین نقطه دنیا هستیم.
ما 40سال پیش سیم خاردار نمیتوانستیم بگیریم 3کامیون برای ما از یوبوسلاوي سیم خاردار آورد که پشت اذربایجان از شوروی رد بشوند در حالی که شوروی آن را گرفت اما الان موشک های نقطه زن ما دارد چکار میکند؟
فلسطینیها با سنگ در حال جنگیدن بودند الان میبینید که موشکها دارند چکار میکنند.
در علم ما جزء 50کشور تولید علم دنیا نبودیم الان پانزدهمین کشور در تولید علم دنیا هستیم .
ما اصلا جزء کشورهایی نبودیم که 1درصد مقالات پر استناد دارند الان 3.1درصد مقالات پر استناد برای ما است.
ما جزء30کشور درثبت اختراع نبودیم الان هفتمین کشور دنیا در اختراع هستیم.
بیست سال پیش بیست گروه جهادی در بم حضور پیدا کردند در زلزله اخیر 2520گروه جهادی در صف اعزام بودند که نوبت آنها نشد. 40سال پیش فقر ما 46درصد بود اما در 8سال پیش 8.1درصد رسید (که متاسفانه در این 8سال افزایش پیدا کرد) امید به زندگی ما یعنی میانگین عمر افراد طبق گزارش 40 WHOسال قبل از تمام کشورهای همسایه، شوروی و تمام کشورهای آمریکای جنوبی پایینتر بود اما الان از تمام این کشورها بالاتر هستیم.
در شاخصه توسعه انسانی یعنی HDIبالاترین رشد شاخصه توسعه انسانی را در این 40سال داشتیم.
در بحث برابری حق تحصیل دختر و پسر WEF یعنی انجمن جهانی اقتصاد میگوید ما رتبه یک دنیا در برابری حق تحصیل دختر و پسر هستیم.
در دوران شاه استالین چرچیل و روزورت به ایران می آیند بدون اینکه به شاه خبر بدهند اما نماینده ویژه ترامپ شینزو آپه ایران میآید رهبری حتی نامهی او را نمیگیرد.
کجا بودیم، کجا هستیم؟
این به آن معنا نیست که در کشور مشکلی نداریم اما فاصله بین بایدها و واقعیتها در برخی از موارد طی شده است و اگر تفکری بیاید که قائل بر تولید داخل باشد مشکلات اقتصادی هم حل خواهد شد.
📚منبع: فایل شبهات انتخابات-استاد راجی
⬆️بازگشت به فهرست شبهات کارآمدی نظام
45.93M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
راهنمای کار با کانال تا انتخابات
⬆️بازگشت به فهرست اصلی
*🔰تحلیل و جمع بندی واکنش ها به مراسم راهپیمایی ۲۲ بهمن*
۱.در ساعت اولیه راهپیمایی امسال ۲۲ بهمن، رسانه های معاند بیشتر سعی نمودند با عدم انتشار خبر از این مراسم جلوی ضریب نفوذ این حرکت مردمی را در فضای مجازی بگیرند اما *گستردگی محتواهای مردمی از اقشار و پوشش های مختلف* باعث شد تا معاندین مجبور شوند مجدد بحث های تکراری سال گذشته را برای تخریب حضور مردم در راهپیمایی مطرح کنند. *گزاره هایی همچون انتشار تصاویر آرشیوی، استفاده تبلیغاتی از زنان بی حجاب حاضر در راهپیمایی* و ... که با بررسی کامنت ها در ذیل اینگونه پست ها می توان فهمید این حرکات از سوی کاربران هم به عنوان شگردی تکراری و بی تاثیر در دیدگاه مردم نسبت با راهپیمایی ۲۲ بهمن مطرح شده است.
۲. شعر خوانی حاج میثم مطیعی و خواندن *شعر صف اول با مضامینی جدید* با واکنش های مختلف سیاسی و دیدگاه مختلف کاربران فضای مجازی همراه شد. یکی از دلایل جلب توجه ویدئو های شعر صف اول برای کاربران فضای مجازی لحن تند انتقادی این شعر است.کاربران با بازنشر این شعر نکته مهمی را می خواستند برای مسئولان گوشزد کنند و آن هم نارضایتی از وضع معیشتی موجود کشور است. مردم می خواستند ابراز کنند حس وفاداری به نظام در کنار اعتراض به وضع موجود را پس بنابراین از مضامین جدید شعر صف اول به طور خاص *بحث فساد اقتصادی و تورم* را بیشتر مورد توجه قرار دادند.البته رسانه ها هم سهم بسزایی در ضریب نفوذ این شعر در افکار عمومی داشتند مخصوصا بخش کنایه ها به دولت قبل و رویکرد موافقان و مخالفان رسانه ای انتقاد از عملکرد دولت قبل که در بازنشر بیشتر این محتوا نقش بسزایی داشته است. *رساندن صدای اعتراض در دل حمایت از نظام برای جلوگیری از سوء استفاده دشمن* یکی از دلایل اصلی توجه کاربران به این شعر بوده است
۳. تصاویر و ویدئو های راهپیمایی در شهرهای مرزی و روستاها با حضور اقوام مختلف ایرانی نظر کاربران فضای مجازی و رسانه ها را بخود جلب کرده است. مناظر زیبای طبیعی در کنار پوشش ها و *شادی و نشاط مردم روستایی* در راهپیمایی به طور خاص برخی راهپیمایی های جالب موتوری و تراکتوری باعث افزایش ضریب نفوذ محتواهای مرتبط با راهپیمایی روستایی در افکار عمومی شده است.
۴. مساله مشارکت در انتخابات به یکی از چالش های مهم در ذیل انتشار محتوا پیرامون راهپیمایی ۲۲ بهمن مبدل گشته است. کاربران انقلابی حضور پر شور مردم در راهپیمایی را مقدمه ای بر حضور پر شور انتخابات دانسته اند اما برخی می گویند مردم حامی نظام و انقلاب هستند و در راهپیمایی شرکت می کنند اما بخاطر عملکرد ضعیف مسئولان ممکن است، انتخابات را بی نتیجه در بهبود مشکلات ببینند و شرکت نکنند. پس براساس بررسی نظرات کاربران یکی از نکات چالشی *پاسخ به این سوال است که حالا که مردم مشارکت پرشور در راهپیمایی داشتند در انتخابات هم مشارکت پرشوری خواهند داشت یا خیر؛* که البته باید گفت کاربران انقلابی تاکید کرده اند که این فرصت ۲۰ روز مانده به انتخابات *توان خواص برای تبیین لزوم مشارکت و چگونگی دعوت* از مردم برای مشارکت بسیار حایز اهمیت است.
🔰 *بررسی اهم اخبار خوب و امیدوارکننده در 24 ساعت گذشته*
تعداد:28
*🟢 زیر ساخت و خدمات عمومی :*
1. آغاز اجرای طرحهای صنعت برق با نخستین فاینانس خارجی
https://irna.ir/xjPLhJ
2. رشد ۱۳ درصدی ظرفیت پالایشی
https://irna.ir/xjPLj4
3. بهره برداری از پروژه های مخابراتی در شهرستان بجستان خراسان
https://kv.tci.ir/%
4. خدمت رسانی ۵۱ هزار گروه جهادی در روستاها و مناطق محروم کشور
https://www.iribnews.ir/00HPFd
5. آموزش فنی و حرفهای به ۵/۴ میلیون متقاضی
https://ion.ir/news/45111
6. تحت پوشش تامین اجتماعی قرار داشتن یک میلیون و ۶۴۷ هزار مازندرانی
http://www.tabnakmazani.ir/fa/news/1153937
7. *خودکفایی 91 درصدی در ساخت قطعات نیروگاهی*
https://qumpress.ir/fa/news/410346
8.افزایش ۳ برابری ساخت و افتتاح مسیرهای آزادراهی کشور
https://qumpress.ir/fa/news/410337
9. افزایش 10 درصدی تعداد تختهای بیمارستانی در کشور
https://www.negaronline.ir/fa/news/iX58KQtr
*🟢 مسکن و اشتغال:*
1. رسیدن وضعیت اشتغال در ایران به استانداردهای جهانی
https://irna.ir/xjPLP8
2. اتمام ۱۳۸ پروژه زیربنایی و روبنایی به ارزش ۹ هزار میلیارد تومان در شهرهای جدید
https://irna.ir/xjPLGq
3. افزایش سقف تسهیلات مسکن روستایی
https://rooydadkhabar.ir/?p=85229
4. ثبت رکورد ساخت ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار واحد در نهضت ملی مسکن
https://rooydadeshargh.ir/?p=70556
5. اتمام ۱۳۸ پروژه زیربنایی و روبنایی در شهرهای جدید
https://qumpress.ir/fa/news/410307
6. ساخت ۲۳ هزار واحد مسکونی در استان قزوین
https://qumpress.ir/fa/news/410298
7. ثبت ۶ هزار و ۴۵۷ مجوز خانه مسافر از درگاه ملی مجوزها
https://eghtesadjournal.com/?p=45182
*🟢 کشاورزی، صنعت و تجارت:*
1. صادرات ۲۷۰ میلیون دلار خرما در سال جاری
https://irna.ir/xjPLcn
2. *برداشتن ۱۱۴۲ شرط و مدرک ناهنجار از پیش روی فعالان اقتصادی*
https://irna.ir/xjPLM5
3. افزایش سه برابری صادرات نفت در دولت سیزدهم
https://irna.ir/xjPLj4
4. تجارت ۵۰ میلیارد دلاری ایران و کشورهای همسایه در ۱۰ ماهه امسال
https://irna.ir/xjPLzF
5. ایران صادرکننده ۱۷ درصد لبنیات به کشورهای آسیا
https://www.iribnews.ir/00HPZf
6. افزایش ۲۲ درصدی تولید بنزین در کشور
https://ion.ir/news/45078
7. احداث شهرک صنعتی چوب در خوزستان
https://qumpress.ir/fa/news/410335
*🟢 علم و فناوری:*
1. *ایران جزو ۵ کشور برتر سازنده توربین نیروگاهی در جهان*
https://irna.ir/xjPLyC
2. تولد اولین گوساله با فناوری تولید آزمایشگاهی تا دستیابی به دانش فنی زخم پوش پودری
https://irna.ir/xjPLkm
3. رشد ۵۶ برابری دانشجویان و ۳۰ برابری استادانِ زن
https://irna.ir/xjPKdT
4. موفقیت فناوران کشور در توسعه ۳ سامانه حوزه میکروالکترونیک
isna.ir/xdQytV
5. ساخت دستگاه جریانسنج جرمی گاز CO2 برای صنایع غذایی
isna.ir/xdQy3M
*🔰اهم محور واکنش ها به مراسم روز ۲۲ بهمن*
*🔘جریان داخلی*
🔸برجسته سازی جشن ۴۵ سالگی انقلاب اسلامی از سوی کاربران در فضای مجازی
🔹تحسین حضور مردم در مراسم راهپیمایی ۲۲ بهمن و بیان شعارهای استکبار ستیزانه
🔸گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی به طور خاص فرماندهان و شهدای شاخص دفاع مقدس
🔹بازنمایی تصاویر و جملات حاج قاسم سلیمانی
🔸مانور بر تعطیلی شبکه منوتو در جشن ۴۵ سالگی انقلاب اسلامی
🔹تاکید بر حضور تمامی اقشار جامعه در راهپیمایی به طور خاص افراد گله مند از شرایط اقتصادی کشور
🔸بازنشر بیانات رهبری انقلاب درباره لزوم مشارکت در راهپیمایی و انتخابات مجلس
🔹دعوت کاربران و رسانه ملی از مردم برای حضور در راهپبمایی و ثبت تصاویر این حماسه ذیل پویش دعوت
*🔘جریان معاند*
🔸فضاسازی از تجمعات اعتراضی خارج کشور برای به حاشیه کشاندن مراسم راهپیمایی
🔹تلاش سلطنت طلبان برای القای روز ۲۲ بهمن به عنوان سالروز ویرانی ایران
🔸بهره برداری از ادعای انتشار تصاویر سال های قبل به عنوان تصاویر حضور مردم در سال جاری مراسم ۲۲ بهمن
🔹حاشیه سازی از وضعیت معیشتی برای تهییج حس لج بازی و عدم مشارکت مردم در راهپیمایی
*🔰اهم محور واکنش ها به راهپیمایی ۲۲ بهمن*
*بخش دوم*
*🔘جریان داخلی*
🔸انعکاس تصاویر حضور فرمانده سپاه در راهپیمایی ۲۲ بهمن
🔹بازتاب ویدئو و تصاویر اهتزاز پرچم فلسطین در راهپیمایی توسط چتربازان
🔸برجسته سازی حضور مراسم در همان ساعت ابتدایی راهپیمایی در کنار دستاورد های صنعت هواوفضا
🔹انتشار تصاویر و ویدئوهای ازدحام جمعیت در خروجی ایستگاه مترو برای پیوستن به راهپیمایی
🔸تحسین و قدردانی از حضور مردم در سایر شهرها و مراکز استانها در راهپیمایی
🔹بازنشر ویدئوهای رقص محلی و شادی در مراسم راهپیمایی جشن پیروزی انقلاب اسلامی
🔸انعکاس برنامه های گروه سرود دانش آموزان در مسیر راهپیمایی
🔹واکنش ها به تصاویر حضور پلیس اسب سوار در راهپیمایی
🔸برجسته سازی تاکید نیروهای مسلح بر امنیت کامل مراسم راهپیمایی و نبود هیچگونه خطری در مراسم
*🔰اهم محور واکنش ها به راهپیمایی ۲۲ بهمن*
*بخش سوم*
*🔘جریان داخلی*
🔸بازتاب استقبال مردم از رئیس جمهور در مراسم راهپیمایی
🔹بازنمایی تصاویر حضور علی لاریجانی و شمخانی در راهپیمایی ۲۲ بهمن
🔸تاکید بر شور و اشتیاق مردم در شرکت مراسم راهپیمایی با انتشار تصاویر صحنه هایی از شادی مردم
🔹برجسته سازی حضور اقشار مختلف مردم با پوشش و تفکرات سیاسی و اجتماعی مختلف
🔸بازنشر تصاویر راهپیمایی در روستاها به طور خاص راهپیمایی تراکتوری
🔹تحسین حضور پر شور مردم در شهرهای مرزی کشور و تاکید بر لزوم حفظ یکپارچگی ایران
🔸بازتاب حضور رئیس قوه قضائیه در راهپیمایی اصفهان
🔹انتشار ویدئو و تصاویر حرکات رزمی نیروهای ویژه پلیس و ارتش در مسیر راهپیمایی
🔸بازتاب تصاویر استقبال مردم از حضور سردار حاجی زاده در مراسم راهپیمایی
🔰 *اهم محور واکنش رسانههای معاند به راهپیمایی ۲۲ بهمن*
🔸️مانور بر مسائل اقتصادی و معیشت مردم برای ترغیب قشر ضعیف جام جهت عدم شرکت در راهپیمایی
🔹️بهرهبرداری از اظهارات مدیر حوزه علمیه استان قزوین در خصوص برپایی باشکوه راهپیمایی ۲۲ بهمن در سراسر جهان
🔸️مانور بر تجمع ضد انقلاب در خارج از کشور و شعارهای آنان علیه نظام
🔹️سیاهنمایی از رونمایی دستاوردهای موشکی ایران در مسیر راهپیمایی با القای جنگ طلب بودن ایران
🔸️هجمه علیه شرکت کنندگان راهپیمایی با متهم کردن آنان به نیروهای نظام
🔹️فضاسازی از ادعای اجبار کارگران دانش آموزان و کارکنان دولت برای شرکت در انتخابات
🔸️فضاسازی از ادعای پخش مواد غذایی در راهپیمایی ۲۲ بهمن برای تشویق مردم به راهپیمایی و حمایت از نظام
🔹️ادعای بایکوت راهپیمایی ۲۲ بهمن توسط مردم مریوان علی رغم تهدید کسبه دانش آموزان فرهنگیان و کارمندان
🔸️فضاسازی از ادعای عدم استقبال مردم برای شرکت در راهپیمایی با هدف القای مشارکت حداقلی مردم در این راهپیمایی
🔹️فضاسازی از ادعای عدم مشارکت مردم در انتخابات به دلیل تاثیرپذیری مشارکت حداقلی در راهپیمایی بر مشارکت در انتخابات
🔸️بازتاب اظهارات معاون نماینده ویژه آمریکا در امور ایران با هدف تصویرسازی منفی از پیروزی انقلاب اسلامی و القای استقرار نظامی با رویکرد ترس و خشونت
🔹️حاشیه سازی از انتشار تصویر زنی بدون حجاب در مراسم ۲۲ بهمن با القای آزاد بودن حجاب ذیل اهداف نظام جمهوری اسلامی
🔸️حاشیهسازی از حضور رئیس جمهور در راهپیمای ۲۲ بهمن با ادعای نمایشی بودن این حضور
🔹️مقایسه راهپیمایی ۲۲ بهمن با چهلم مهسا امینی با هدف کمرنگ کردن حضور مردم در این راهپیمایی و تحریک احساسات مردم
🔸️برجستهسازی اعدامهای اخیر با هدف ایجاد انگاره خشم و نفرت و تعبیر حضور مردم در راهپیمایی به معنای حمایت از اعدامها
🔹️هجمه علیه راهپیمایی و شرکت کنندگان آن با هشتگ #راهپیمایی_گرسنگان
🔸️بهرهبرداری از اظهارات رئیس جمهور در مراسم چهل و پنجمین سالگرد انقلاب پیرامون فرارسیدن مرگ رژیم صهیونیستی
🛑#شبهه :نظارت استصوابی چیست و بر چه مبنایی صورت می گیرد؟
✅پاسخ:
نظارت سپرده شده به نهاد های حکومت 3 گونه می تواند باشد:
1. نظارت اِستِطلاعی که در آن هدف اطلاع و آگاهی ناظر است، چون اطلاع ناظر میتواند جلوی خلافهای بسیاری را بگیرد. در این نوع نظارت، ناظر صرفا از موضوع مورد نظر مطلع می شود اما قدرت تصمیم گیری و اقدام درباره آن را ندارد.
2. نظارت اِستِرجاعی که ارجاع به مرجع رسیدگی صلاحیت داری، مانند مرجع قضایی است.
3. نظارت اِستِصوابی یا نظارت کوثر(control) که همراه با رأی نهایی و تصویب است و از اتلاف وقت و امکانات جلوگیری میشود.
قانون اساسی وظایف نظارتی شورای نگهبان را معین نموده است.
درباره نظارت بر مصوبات مجلس اصل 94 قانون اساسی این اختیار را به شورای نگهبان داده است که بر عدم مغایرت، مصوبه را برای اصلاح به مجلس بازگرداند. درخصوص نظارت بر انتخابات نیز اصل 99 قانون اساسی وظیفه نظارت بر انتخابات مجلس خبرگان رهبری، ریاستجمهوری، مجلس شورای اسلامی و مراجعه به آرای عمومی و همهپرسی را فقط برعهده شورای نگهبان قرار داده است و مسئولیت نظارت بر انتخابات را به هیچ نهاد دیگری نسپرده است.
در تمام قوانین انتخاباتی ، از جمله قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی، قانون انتخابات مجلس خبرگان رهبری، قانون انتخابات ریاستجمهوری و قانون همهپرسی، نیز جزئیات این نظارت بیان شده است و در همه این قوانین مجدداً تصریح شده که نظارت بر انتخابات بر عهده شورای نگهبان است.
این روش نظارت مؤثر (نظارت استصوابی) نیز از اولین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی وجود داشته است و منحصر به انتخاباتهای ادوار اخیر نیست. از همان ابتدا شورای نگهبان اختیار رد کاندیداهای فاقد صلاحیت و ابطال انتخابات در صورت احراز تخلف وسیع را داشته و آن را اعمال میکرده است و این اختیار قانونی تاکنون نیز ادامه دارد.
موید استصوابی بودن این نظارت نیز این است که در قانون وظیفه رسیدگی به تخلفات احتمالی انتخابات به قوه قضائیه یا مرجع دیگر شکایت سپرده نشده است.
آیا شورای نگهبان که وظیفه تضمین سلامت انتخابات را برعهده دارد، میتواند صرفاً ناظر استطلاعی تخلفات احتمالی باشد و با آنها برخورد نکند و هیچ نهاد دیگری هم وظیفه رسیدگی به نداشته باشد؟
از سوی دیگر نهادهای مشابه شورای نگهبان در سایر دول نیز از مفهوم کنترل جهت انجام نظارت استفاده می کنند که معادل نظارت موثر ( استصوابی) است.
گفتنی است این نوع نظارت مختص شورای نگهبان نیست و در بسیاری از عرصههای دیگر نیز ناظران یا دستگاههای نظارتی آن را اعمال میکنند؛ برای نمونه اداره تعزیرات بر فعالیت اصناف نظارت میکند و واحد صنفی متخلف را جریمه یا پلمپ میکند، در همه این موارد «نظارت مؤثر قانونی» انجام میشود و ناظر برای جلوگیری از تکرار یا استمرار تخلف، ابزار نظارتی را در اختیار دارد.
🌐مقاله سایت بصیرت: پاسخ به 10 شبهه درباره شورای نگهبان
⬆️بازگشت به فهرست شبهات کارآمدی سازوکار انتخابات
*🔽 اهم شایعات و اخبار جعلی در ۲۴ ساعت گذشته* ۲۳ بهمن ۱۴۰۲
1️⃣ شایعه پراکنی درباره استفاده رسانه ای حاکمیت از حضور زنان بی حجاب در راهپیمایی
▫️ *هدف* : بدبین سازی مردم نسبت به راهپیمایی 22 بهمن
▫️ *بستر انتشار* : تلگرام/ توئیتر/ اینستاگرام
▫️ *سطح انتشار* : ملی
2️⃣ ادعای وجود آلودگی اتمی در رود ارس
▫️ *هدف* : ایجاد هراس در افکار عمومی
▫️ *بستر انتشار* : تلگرام
▫️ *سطح انتشار* : ملی
3️⃣ شایعه پراکنی درباره وضعیت زندانی سیاسی مهدی افشار نیک
▫️ *هدف* : سلب اعتماد مردم از نیروهای امنیتی
▫️ *بستر انتشار* : تلگرام
▫️ *سطح انتشار* : ملی
4️⃣ ادعای درآمد فیلترینگ بیشتر از ایرانسل و اسنپ
▫️ *هدف* : افزایش خشم افکار عمومی نسبت به تداوم محدودیت های اینترنتی
▫️ *بستر انتشار* : توئیتر/ تلگرام
▫️ *سطح انتشار* : ملی
5️⃣ شایعه پراکنی درباره تخریب منازل مردم در حاجی آباد زاهدان
*▫️هدف* : بدبین سازی مردم نسبت به عملکرد نیروهای امنیتی و مسئولان نظام در سیستان و بلوچستان
*▫️بستر انتشار* : تلگرام
*▫️سطح انتشار* : ملی
6️⃣شایعه سازی درباره عدم امکان سوختگیری با کارت سوخت تهران در برخی استانها
*▫️هدف* : بدبین سازی مردم نسبت به مسئولان/ هراس افکنی در جامعه
*▫️بستر انتشار* : تلگرام
*▫️سطح انتشار* : ملی
🛑#شبهه : چرا دولت با حذف ارز 4200 تومانی باعث گرانی شد؟
✅پاسخ:
افزایش قیمت کالاهای اساسی با وجود تخصیص ارز 4200تومانی حــدود 240تــا 2۵0درصــد بــه طــور متوســط افزایــش قیمــت کالاهــای اساســی از فروردیـن 97تـا شـهریور 1400داشـتهایم، درحالیکـه شـاخص قیمـت در ایـن مـدت کمتـراز 200درصـد رشـد داشـته اسـت. حتـی کالاهایـی کـه ارز 4200تومانـی پرداخـت شـده، بیـش از تـورم افزایـش پیـدا کـرده اسـت.
نکته بسیار مهم:
از سـال 1960تـا ،201۵در دنیـا 390بـار ارز ترجیحـی حـذف شـد. تمـام کشـورها و تمـام دولتهــا مجبــور شــدند ارز ترجیحــی و ارز 2نرخــی را حــذف کننــد؛ یــا تــورم وحشــتنا ک یعنـی اَبرتـورم اتفـاق افتـاد یـا شـورش مردمـی اتفـاق افتـاد یـا بدهـی خارجـی بـه بالاتریـن حـد رسـید. ایـن دولـت، جـزء معـدود کشـورهای دنیـا و معـدود دولتهـای دنیـا اسـت کـه اجـازه نـداد ایـن کشـور بـه اَبرتـورم برسـد، اجـازه نـداد مجبـور شـویم بدهـی خارجـی بــه بــار بیاوریــم، زودتــر از آبرویــش مایــه گذاشــت ارز 2نرخــی را برداشــت. ایــن خدمــت ایـن دولـت بـود حـالا ممکـن اسـت پیرامـون چگونگـیاش انتقـادی وجـود داشـته باشـد.
اینکــه آیــا لازم بــود ایــن شــوک ایجــاد شــود یــا امــکان داشــت ایــن اتفــاق بــدون شــوک
بیفتـد بحـث مجزایـی اسـت؛ امـا بـه اصـل لازم بـودن ایـن کار دقـت کنیـم
منبع : کتاب یک ون شبهه
⬆️بازگشت به فهرست شبهات کارآمدی نظام
🛑#شبهه : چرا رشد اقتصادی برای مردم ملموس نیست؟
✅پاسخ:
کیفیت رشد اقتصادی و تداوم آن از اولویتهای مهم دولت است؛ اما داده های اقتصادی نشان میدهد در کنار رشد اقتصادی با نفت ،رشد اقتصادی بدون نفت و سایر بخشها نیز افزایش یافته است.
رشد اقتصادی
بر اساس گزارش بانک مرکزی در ۳ماهه نخست امسال اقتصاد کشور با نفت ،رشد ۶.۲درصدی و بدون نفت ،رشد ۵.۷درصدی بوده و هرچند رشد بخش نفت در بهار
امسال ۱۶.۴درصد به استناد گزارش بانک مرکزی بود ،اما سایر بخشهای اقتصادی نیز توانستند رشد بالایی را محقق کنند .
همچنین رشد اقتصادی بر اساس گزارش مرکز آمار ۷.۹درصد با نفت و بدون نفت ۶.۱درصد بدون نفت بود است .رشد بخش نفت بر اساس این آمار ۱۹.۸بود ؛ اما سایر بخشها نیز شاهد رشد متوازنی بودند و به روایت مرکز آمار تمام گروه های اقتصادی کشور به جز گروه کشاورز ی رشد اقتصادی مثبت داشتند که این بخش نیز به دلیل خشکسالی بوده است.
رشد اقتصادی بهار ۱۴۰۲در واقع چهارمین فصل پیاپی رشد اقتصادی بود که با افزایش تولید ناخالص داخلی ،رشد مثبت سرمایه ثابت ،کاهش بیکاری و افزایش مشارکت اقتصادی همراه بود و در چنین شرایطی به مرور در وضعیت اقتصادی خانوارها اثرگذار خواهد بود .در همین حال سیاستهای دولت در کنترل رشد نقدینگی ،کاهش انتظارات تورمی، مجموع سیاستهای ارزی دولت و
بانک مرکزی در نیمه نخست امسال در کنار انضباط مالی دولت توانست نرخ تورم را در نیمه نخست امسال کاهش دهد که
امیدواری به تداوم این روند را افزایش میدهد.
شرایط مطلوب اقتصاد را میتوان با رشد اقتصادی مستمر و تورم پایین توضیح داد . جهتگیری سیاستهای دولت در راستای شعار سال «مهار تورم و رشد تولید» است که نشانه های آن در کاهش تورم نقطه به نقطه از ۵۵.۵درصد در فروردین به ۳۹.۵درصد در
شهریورماه بود و ارتقای رشد اقتتصادی در فصل بهار به میزان ۷.۹درصد بوده است .ضمن اینکه موضوع بهبود شاخصهای رفاه خانوارها و افزایش توان خرید آنها از سیاستهای مورد توعه دولت است .در همین راستا در بودعه سالانه ،پرداختهای انتقالی مختلف به خانوارها (یارانه های نقدی ، کمکها ی نهادهای حمایتی و .. ).وجود دارد که میتواند در بهبود مصرف و شاخصهای رفاهی
مفید باشد . شایان ذکر است بخشی از احساس رشد یا احساس فقر ،ناشی از فشار روانی و رسانه ای است؛ چنانچه رسانه ها بتوانند
واتعیات متغیرهای اقتصادی را به مردم منتقل کنند ،با توجه به مثبت بودن متغیرها، احساس رشد سریعتر حاصل میشود
منبع : ماهنامه پاد شبهه
⬆️بازگشت به فهرست شبهات کارآمدی نظام
هدایت شده از محمد
نمایندگان به وعده هایی که می دهند عمل نمی کنند
با مخاطب ملی گرا و عموم مردم:
1.امنیت، دلیل ترور حاج قاسم و اعلام علنی آن این است که دشمن بعد از وقایع دی ماه 98حس کرد انسجام ملی از بین رفته لذا حس کرد میتواند به راحتی دست به اقدام علیه امنیت ملی ما بکند. اگر در انتخابات هم دشمن حس کند انسجام ملی وجود ندارد، دوباره برای امنیت کشور مشکل ایجاد میکند.
)2اگر رأی ندهیم، مشارکت پایین میآید و تحریمها اضافه میشود. به صراحت دشمن علت تحریمها را نارضایتی ملت نسبت به حکومت بیان کرده لذا با تحریم انتخابات، دشمن احساس پیروزی کرده و راه پیش گرفته خود را با قدرت بیشتری ادامه میدهد و تحریمها قطعا بیشتر میشود. ( مثل قطعنامه 1929بعد از فتنه – ) 88بعد اینکه ملت روی صحنه آمدند و ایران استقامت کرد و تندترین موضعها را داشت در همان زمان آمریکا عقب نشینی کرد و اوباما در مصر ایران را به عنوان قدرت جهانی قبول کرد.
مذهبیها:
اولا: از نظر بیشتر علما و فقها رأی دادن واجب شرعی است و رأی ندادن در انتخابات و در نتیجه تضعیف نظام اسلامی را حرام میدانند.
دوما، شرکت در انتخابات فقط یک حق نیست بلکه یک وظیفه است.
سوما: رأی دادن باعث خشم و عصبانیت دشمن میشود و طبق آیه 120سوره توبه برای ما عمل صالح محاسبه میشود. َ «مَا كَانَ لِأَهْلِ الْمَدِينَةِ وَمَنْ حَوْلَهُمْ مِنَ الْأَعْرَابِ أَنْ يَتَخَلَّفُوا عَنْ رَسُولِ اللَّهِ وَلَا يَرْغَبُوا بِأَنْفُسِهِمْ عَنْ نَفْسِهِ ذَلِكَ بِأَنَّهُمْ لَا يُصِيبُهُمْ ظَمَأٌ وَلَا نَصَبٌ وَلَا مَخْمَصَةٌ فِي سَبِيلِ اللَّهِ وَلَا يَطَئُونَ مَوْطِئًا يَغِيظُ الْكُفَّارَ وَلَا يَنَالُونَ مِنْ عَدُوٍّ نَيْلًا إِلَّا كُتِبَ لَهُمْ بِهِ عَمَلٌ صَالِحٌ إِنَّ اللَّهَ لَا يُضِيعُ أَجْرَ الْمُحْسِنِينَ» هیچ قدمی در جایی که کفار را خشمگین کند ننهند و هیچ دستبردی به دشمنان نرسانند جز آنکه در مقابل هر یک از این رنج و آلام عمل صالحی در نامه
اعمالشان نوشته شود.
مخاطب عام:
)1اگر رأی ندهیم شانس خود برای تغییر را از بین خواهیم برد، شرکت نکردن در انتخابات به این معنی است که من حق رأی خود را به دیگری دادهام تا شخص دیگری برای من و رئیس جمهور من تصمیم بگیرد.
2)ما برای منافع خودمان رأی میدهیم نه حکومت، مسکنی که امروز با 500میلیون هم نمیشود خرید هشت سال پیش با 20میلیون به راحتی قابل خرید و فروش بود لذا تغییر فرد منتخب در سیاستهای اجرایی کشور تغییر ایجاد کرده و در نهایت تاثیر مستقیم آن بر زندگی مردم وارد میشود. یا به تعبیر دیگر، من و شما پای صندوق رأی میرویم به کسی رأی میدهیم که متناسب نیازهای اقتصادی و قشری ما رفتار بکند...
و این انتخابی که خواهد شد در شرایط اقتصادی تو، به صورت مستقیم اثر خواهد گذاشت. تو اگر شرکت نکردی طبقه دیگه ای می آید برای تو تصمیم میگیرد، حال اگر ما رأی ندهیم اینها به جای ما براساس منافع خودشان تصمیم میگیرند.
وضع مملکت به انقلاب مربوط میشود یا انتخاب؟