💐عید سعید فطر مبارک💐
🌸مسابقه شمیم قرآنی 🌸
هدف:تدبر در قرآن
سوال 30)با تامل در جمله بنیانگذارکبیر انقلاب اسلامی، حضرت امام خمینی (ره) که فرمودند:عالم محضر خداست، کدام آیه جزء 30 در ذهن شما مجسم میشود؟
🙏پاسخ سوال 29)«حَقٌّ مَّعْلُومٌ»: مراد سهمی است غیر از زکات که صدقه و بذل و بخشش میکنند.
💐برنده سوال 29)خانم حمیده احمدوند
پاسخ صحیح:83
با آرزوی قبولی طاعات و عبادات همه عزیزان، خداراشاکر هستیم که در این ماه مبارک 30 مطلب آموزنده از قرآن کریم آموختیم، بیایید همه با هم در کنار قرآن و اهل بیت به ریسمان الهی متصل بمانیم،
ضمن عرض تبریک، لیست برندگان به زودی منتشر و هدیه پرداخت میشود،
اما خبری که چند روز پیش وعده دادیم :👇
از بین تمام شرکت کنندگانی که برنده نشده اند به قید قرعه 5 نفر دیگر برنده خواهند شد لذا از این عزیزان دعوت میشود یک پیامک با عنوان
اللهم عجل لولیک الفرج برای شماره
09186774082 تا ساعت 23 روز دوشنبه 5خرداد ارسال نمایند تا بعد از بررسی در لیست قرعه کشی قرار گیرند،
با خانه قرآنی خود همراه شوید:
@darolquranssoleymaninahavand
هر صبح یک آیه:
🌺اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم🌺
🌺بِسمِ اللّهِ الرَّحمنِ الرَّحیم🌺
«وَقَطَّعْنَاهُمْ فِي الْأَرْضِ أُمَمًا ۖ مِّنْهُمُ الصَّالِحُونَ وَمِنْهُمْ دُونَ ذَٰلِكَ ۖ وَبَلَوْنَاهُم بِالْحَسَنَاتِ وَالسَّيِّئَاتِ لَعَلَّهُمْ يَرْجِعُونَ»
و آنها را در زمین بصورت گروههایى، پراکنده ساختیم. گروهى از آنها صالح، و گروهى ناصالحند و آنها را با نیکى ها و بدى ها آزمودیم، شاید بازگردند.
(سوره مبارکه اعراف/ آیه ۱۶۸)
❇ تفســــــیر ❇
در آیه بعد، به پراکندگى یهود در جهان اشاره کرده مى فرماید: ما آنها را در زمین متفرق ساختیم و به گروه هاى مختلفى تقسیم شدند که بعضى از آنها صالح بودند، به همین دلیل هنگامى که فرمان حق و دعوت پیامبر اسلام(صلى الله علیه وآله) را شنیدند، ایمان آوردند، و جمعى دیگر چنین نبودند و حق را پشت سر انداختند و براى تأمین زندگى مادى خود از هیچ کارى فروگذار نکردند (وَ قَطَّعْناهُمْ فِی الأَرْضِ أُمَماً مِنْهُمُ الصّالِحُونَ وَ مِنْهُمْ دُونَ ذلِکَ).
🌼🌼🌼
باز در این آیه، این حقیقت تجلّى مى کند که اسلام هیچ گونه خصومتى با نژاد یهود ندارد و به عنوان پیروان یک مکتب و یا وابستگان به یک نژاد، آنها را محکوم نمى نماید، بلکه مقیاس و معیار سنجش را اعمال آنها قرار مى دهد.
سپس اضافه مى کند: ما آنها را با وسائل گوناگون، نیکى ها و بدى ها آزمودیم شاید بازگردند (وَبَلَوْناهُمْ بِالْحَسَناتِ وَ السَّیِّئاتِ لَعَلَّهُمْ یَرْجِعُونَ).
گاهى آنها را تشویق کردیم و در رفاه و نعمت قرار دادیم، تا حسّ شکرگزارى در آنها برانگیخته شود و به سوى حق باز آیند.
و گاهى به عکس، آنها را در شدائد، سختى ها و مصائب فرو بردیم، تا از مرکب غرور، خودپرستى و تکبر فرود آیند و به ناتوانى خویش پى برند، شاید بیدار شوند و به سوى خدا بازگردند، و هدف در هر دو حال، تربیت، هدایت و بازگشت به سوى حق بوده است.
بنابراین حسنات هر گونه نعمت و رفاه و آسایشى را شامل مى شود همان طور که سیئات هر گونه ناراحتى و شدت را فرا مى گیرد، و محدود ساختن مفهوم این دو، در دایره معینى هیچ گونه دلیل ندارد.
(تفسیر نمونه، ذیل آیه ۱۶۸، سوره مبارکه اعراف)
💐عید سعید فطر مبارک💐
🌸مسابقه شمیم قرآنی 🌸
هدف:تدبر در قرآن
🙏پاسخ سوال 30)آیه 14 سوره مبارکه علق
💐برنده سوال 30)محمدمهدی سلگی
پاسخ صحیح:103
با آرزوی قبولی طاعات و عبادات همه عزیزان، خداراشاکر هستیم که در این ماه مبارک 30 مطلب آموزنده از قرآن کریم آموختیم، بیایید همه با هم در کنار قرآن و اهل بیت به ریسمان الهی متصل بمانیم،
ضمن عرض تبریک، لیست برندگان به زودی منتشر و هدیه پرداخت میشود،
اما خبری که چند روز پیش وعده دادیم :👇
از بین تمام شرکت کنندگانی که برنده نشده اند به قید قرعه 5 نفر دیگر برنده خواهند شد لذا از این عزیزان دعوت میشود یک پیامک با عنوان
اللهم عجل لولیک الفرج برای شماره
09186774082 تا ساعت 23 روز دوشنبه 5خرداد ارسال نمایند تا بعد از بررسی در لیست قرعه کشی قرار گیرند،
با خانه قرآنی خود همراه شوید:
@darolquranssoleymaninahavand
🌸عید سعید فطر مبارک🌸
در طرح خانه های با چراغ روشن به یمن تلاش قرآنیان جهادی دارالقران بسیج نهاوند به نیت سلامتی و فرج امام زمان عج و دفع بلا در ماه مبارک رمضان تعداد 1800 ختم کامل قرآن وتعداد 11میلیون و468هزار و990 صلوات هدیه شد.
امیداست به برکت نیات خیر شما عزیزان، چشم عالم هستی به جمال زیبای گل سرسبدش، مهدی فاطمه عج منور شود،
آمین یا رب العالمین
هر صبح یک آیه:
🌺اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم🌺
🌺بِسمِ اللّهِ الرَّحمنِ الرَّحیم🌺
«فَخَلَفَ مِن بَعْدِهِمْ خَلْفٌ وَرِثُوا الْكِتَابَ يَأْخُذُونَ عَرَضَ هَٰذَا الْأَدْنَىٰ وَيَقُولُونَ سَيُغْفَرُ لَنَا وَإِن يَأْتِهِمْ عَرَضٌ مِّثْلُهُ يَأْخُذُوهُ ۚ أَلَمْ يُؤْخَذْ عَلَيْهِم مِّيثَاقُ الْكِتَابِ أَن لَّا يَقُولُوا عَلَى اللَّهِ إِلَّا الْحَقَّ وَدَرَسُوا مَا فِيهِ ۗ وَالدَّارُ الْآخِرَةُ خَيْرٌ لِّلَّذِينَ يَتَّقُونَ ۗ أَفَلَا تَعْقِلُونَ»
پس از آنها، فرزندانى (ناصالح) جاى آنها را گرفتند که وارث کتاب (تورات) شدند. (امّا با این حال،) متاع زودگذر این دنیاى پست را گرفته (براطاعت فرمان خدا ترجیح مى دهند) و مى گویند: «(اگر ما گنهکاریم توبه مى کنیم) و بزودى بخشیده خواهیم شد.»امّا اگر متاع دیگرى همانند آن به دستشان بیفتد، آن را(نیز) مى گیرند، آیا در کتاب آسمانى از آنها پیمان گرفته نشده که بر خدا (دروغ نبندند، و) جز حق نگویند؟! و آنها آنچه را در آن (کتاب آسمانى) است آموخته اند و سراى آخرت براى پرهیزگاران بهتر است. آیا نمى اندیشید؟!
(سوره مبارکه اعراف/ آیه ۱۶۹)
❇ تفســــــیر ❇
پاداش مصلحان ضایع نخواهد شد
در آیات گذشته، سخن از نیاکان آنها بود، ولى در آیه فوق، بحث از فرزندان و اخلاف آنها به میان آمده است.
نخست یادآور مى شود که بعد از آنان فرزندانى جانشینشان شدند که کتاب آسمانى یعنى تورات را از پیشینیان خود به ارث بردند، اما با این حال، فریفته متاع بى ارزش این جهان ماده شدند، حق و هدایت را با منافع مادى خویش معاوضه مى کردند (فَخَلَفَ مِنْ بَعْدِهِمْ خَلْفٌ وَرِثُوا الْکِتابَ یَأْخُذُونَ عَرَضَ هذَا الأَدْنى).
خَلْف (بر وزن حرف) ـ چنان که بعضى از مفسران گفته اند ـ غالباً به معنى فرزندان ناصالح است در حالى که خَلَف (بر وزن شرف) به معنى فرزند صالح مى آید.
🌼🌼🌼
پس از آن، اضافه مى کند: هنگامى که آنها در کشمکش وجدان از یک سو، و منافع مادى از سوى دیگر قرار مى گیرند، دست به دامن امیدهاى کاذب زده، مى گویند (ما این منفعت نقد را مشروع یا نامشروع به چنگ مى آوریم خداوند، رحیم و مهربان است) به زودى مورد بخشش و غفران قرار خواهیم گرفت (وَ یَقُولُونَ سَیُغْفَرُ لَنا).
این جمله نشان مى دهد آنها بعد از انجام چنین کارى یک نوع پشیمانى زودگذر و حالت توبه ظاهرى به خود مى گرفتند، ولى به طورى که قرآن مى فرماید: این ندامت و پشیمانى آنها به هیچ وجه ریشه دار نبوده است، به همین دلیل مى فرماید: اگر سود مادى دیگرى همانند آن به دستشان مى آمد، آن را مى گرفتند (وَ إِنْ یَأْتِهِمْ عَرَضٌ مِثْلُهُ یَأْخُذُوهُ).
عَرَض (بر وزن غرض) به معنى موجود عارضى، کم دوام و ناپایدار است و به متاع جهان ماده از این رو عَرَض گفته اند که معمولاً ناپایدار است. روزى به سراغ انسان مى آید، آن چنان که حسابش از دست مى رود، و روزى آن چنان از دسترس انسان دور مى شود که در انتظار ذره اى از آن، آه مى کشد، به علاوه اصولاً همه نعمت هاى این جهان ناپایدار و فناپذیر است.
🌼🌼🌼
در هر حال این جمله به رشوه خوارى هاى جمعى از یهود، و تحریف آیات آسمانى به خاطر آن، و فراموش کردن احکام پروردگار به خاطر تضاد با منافع آنها اشاره مى کند.
لذا به دنبال آن مى فرماید: آیا پیمان کتاب خدا از آنها گرفته نشده که بر خدا دروغ نبندند و احکام او را تحریف نکنند و جز حق چیزى نگویند ؟! (أَ لَمْ یُؤْخَذْعَلَیْهِمْ میثاقُ الْکِتابِ أَنْ لایَقُولُوا عَلَى اللّهِ إِلاَّ الْحَقَّ).
سپس مى فرماید: اگر آنها از آیات الهى آگاهى نداشتند و دست به این اعمال خلاف مى زدند، ممکن بود براى خودشان عذرى بسازند، ولى اشکال کار این است که آنها کراراً محتویات تورات را دیده و فهمیده بودند (وَ دَرَسُوا ما فیهِ). در عین حال آن را ضایع ساختند و فرمانش را پشت سر انداختند.
دَرَسُوا از ماده دَرْس در لغت، به معنى تکرار چیزى است و از آنجا که به هنگام مطالعه و فرا گرفتن چیزى از استاد و معلم، مطالب تکرار مى گردد به آن، درس گفته شده است، و نیز اگر مى بینیم کهنگى و فرسودگى را درس و اندراس مى گویند به خاطر آن است که باد و باران و حوادث دیگر پى درپى بر بناهاى کهنه، گذشته و آنها را فرسوده ساخته است.
سرانجام، مى فرماید: اینها اشتباه مى کنند، و این اعمال و متاع ها سودى براى آنها نخواهد داشت، بلکه سراى دیگر براى پرهیزکاران بهتر است (وَ الدّارُ الآْخِرَةُ خَیْرٌ لِلَّذینَ یَتَّقُونَ).
آیا شما حقایقى به این روشنى را درک نمى کنید؟ (أَ فَلا تَعْقِلُونَ).
(تفسیر نمونه، ذیل آیه ۱۶۹، سوره مبارکه اعراف)
خبری با این مضمون در حال انتشار است:
شمخانی: صلاح بر این شد که از سوریه خارج شویم.چون هم به نفع مردم ایران و هم به نفع مردم سوریه است./سایبری سپاه
این خبر صد در صد کذب است
🔸 ابتلای ۱۳۵ نفر به ویروس کرونا در نهاوند/ وضعیت نهاوند زرد است
🔸منوچهر کرمی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان:
🔹تاکنون در استان همدان هزار و ۱۴ مورد بیمار کرونایی با تست مثبت داشته ایم که ۸۵۰ نفر از آنها بهبود یافته اند و از بیمارستانها مرخص شدهاند.
🔹بیماران کرونایی در شهرستانهای همدان به ۳۸۲ نفر، ملایر ۱۲۳ نفر، نهاوند ۱۳۵ نفر، تویسرکان ۴۹ نفر، رزن ۵۰ نفر، اسدآباد ۶۰ نفر، بهار ۱۰۵ نفر، کبودرآهنگ ۸۴ نفر و فامنین به ۱۱ نفر رسید و بقیه بیماران مسافران خارج از استان بودند.
🔹تعداد مبتلایان به ویروس کرونا روزانه در استان به کمتر از ۱۰ مورد رسیده است.
🔹هیچ یک از شهرهای استان همدان در وضعیت قرمز کرونایی قرار ندارد و اسدآباد هم نخستین شهر استان است که در وضعیت سفید کرونایی قرار گرفت.
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸اختتامیه مسابقه شمیم قرآنی
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
♻(برندگان مسابقه شمیم قرآنی در ماه مبارک رمضان)
🔆دارالقران بسیج نهاوند
✅برنده روز اول:خانم مریم خزلی
✅برنده روز دوم:خانم فاطمه پرند
✅برنده روز سوم:خانم محدثه خزایی
✅برنده روزچهارم:خانم فاطمه چاواری
✅برنده روز پنجم:خانم مریم نصرتی
✅برنده روز ششم:آقای عبدالعلي سلگی
✅برنده روز هفتم:خانم سمیرا ذوالفقاری
✅برنده روز هشتم:خانم زهرا رضایی
✅برنده روز نهم :خانم نرگس سلگی
✅برنده روز دهم:برادرمحمدرضا نوراللهی
✅برنده روز یازدهم:خانم کبری خزلی
✅برنده روز دوازدهم :خانم یگانه احمدوند
✅برنده روز سیزدهم:خانم مینا ذوالفقاری
✅برنده روز چهاردهم :خانم مریم مولوی
✅برنده روز پانزدهم:برادر سجاد کیانی
✅برنده روز شانزدهم:خانم فاطمه رحمتی (ملایر)
✅برنده روز هفدهم:خانم لیلا منصوری
✅برنده روز هجدهم:خانم خدیجه خزلی
✅برنده روز نوزدهم :خانم اسماء علی بخشی
✅برنده روز بیستم:خانم فاطمه کمالوند
✅برنده روز بیست و یکم:خانم پروانه روشن قلب( قزوین)
✅برنده روز بیست و دوم :خانم ثنا خسروی
✅برنده روز بیست و سوم:خانم کیانا سیاهوشی
✅برنده روز بیست و چهارم:خانم نگین میرزایی (اصفهان)
✅برنده روز بیست و پنجم:خانم مریم سلگی
✅برنده روز بیست و ششم:خانم مرضیه احمدوند
✅برنده روز بیست و هفتم:برادررئوفعلی احمدوند
✅برنده روز بیست و هشتم :خانم فاطیما سلگی
✅برنده روز بیست و نهم:خانم حمیده احمدوند
✅برنده روز سی ام:برادرمحمدمهدي سلگی
❇شگفتانه روز پایانی
🌺به افتخار خردسالان عزیزی که در مسابقه شرکت کردند تعداد برندگان عید فطر از 5 نفر به 8 نفر افزایش یافت ولیست این عزیزان به قرار زیر می باشد:
🌴15_خانم ریحانه سوری حافظ 7جزء از قرآن کریم
🌴2_آقای محمدامین شهبازی حافظ 4جزء از قرآن کریم
🌴3_خانم حنانه سوری
🌴4_آقای حسین احمدوند
🌴5_خانم سیداکرم موسوی
🌴6_خانم سودابه شیراوند
🌴7_آقای میلاد ایزدی (گچ ساران)
🌴8_خانم فریبا رحمانی
✋در پایان برای همه قرآنیان عزیزی که در این یک ماه با ما بودند توفیق روزافزون آرزومندیم، همواره در پناه قرآن باشید.
🙏وعده ما کانال دارالقران بسیج نهاوند
🔮 آدرس کانال در تلگرام 👇👇
t.me/darolquranssoleymaninahavand
🔮سروش 👇👇
sapp.ir/darolquranssoleymaninahavand
🔮 ایتا 👇👇
eitaa.com/darolquranssoleymaninahavan
🔮اینستاگرام👇👇
http://instagram.com/darolquranssoleymaninahavand
هر صبح یک آیه:
🌺اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم🌺
🌺بِسمِ اللّهِ الرَّحمنِ الرَّحیم🌺
«وَالَّذِينَ يُمَسِّكُونَ بِالْكِتَابِ وَأَقَامُوا الصَّلَاةَ إِنَّا لَا نُضِيعُ أَجْرَ الْمُصْلِحِينَ»
و آنها که به کتاب (خدا) تمسّک جویند و نماز را برپا دارند، (پاداش بزرگى خواهند داشت. زیرا) ما پاداش مصلحان را ضایع نخواهیم کرد.
(سوره مبارکه اعراف/ آیه ۱۷۰)
❇ تفســــــیر ❇
در برابر گروه فوق، اشاره به گروه دیگر مى کند که آنها نه تنها از هر گونه تحریف و کتمان آیات الهى بر کنار بودند، که به آن تمسک جسته و مو به مو آنها را اجرا کردند، قرآن این جمعیت را مصلحان جهان نام نهاده، اجر و پاداش مهمى براى آنها قائل شده و درباره آنها چنین مى فرماید: کسانى که تمسک به کتاب پروردگار جویند و نماز را برپا دارند، پاداش بزرگى خواهند داشت; زیرا ما پاداش مصلحان را ضایع نخواهیم ساخت (وَ الَّذینَ یُمَسِّکُونَ بِالْکِتابِ وَ أَقامُوا الصَّلاةَ إِنّا لانُضیعُ أَجْرَالْمُصْلِحینَ).
🌼🌼🌼
در این که منظور از این کتاب، تورات است یا قرآن مجید، مفسران دو گونه تفسیر دارند ولى با توجه به آیات گذشته، ظاهر این است که اشاره به گروهى از بنى اسرائیل باشد که حساب خودشان را از افراد گمراه جدا ساختند.
البته شک نیست که تمسک جستن به تورات، یا انجیل ـ با توجه به بشاراتى که در آنها راجع به پیامبر اسلام(صلى الله علیه وآله) آمده است ـ از ایمان به این پیامبر جدا نخواهد بود.
🌼🌼🌼
تعبیر به یُمَسِّکُون که به معنى تمسک جستن است، نکته جالبى را در بر دارد; زیرا تمسک به معنى گرفتن و چسبیدن به چیزى براى حفظ و نگهدارى آن مى باشد، و این صورت حسّى آن است، و صورت معنوى آن این است که انسان با کمال جدیت پایبند به عقیده و برنامه اى باشد و در حفظ و حراست آن بکوشد. تمسک به کتاب الهى این نیست که انسان صفحات قرآن و تورات و یا کتاب دیگرى را محکم در دست بگیرد، و در حفظ و حراست جلد و کاغذ آن بکوشد، بلکه تمسک واقعى آن است که اجازه ندهد کمترین مخالفتى با آن از هیچ سو انجام شود و در تحقق یافتن مفاهیم آن از جان و دل بکوشد.
(تفسیر نمونه، ذیل آیه ۱۷۰، سوره مبارکه اعراف)