🔅نمونههای تاریخی مقاومت مردم ایران در برابر خباثتهای #انگلیس
🔸 دخالتهای انگلیس در طول تاریخ ایران سرشار از «خباثت» بوده است؛ این دولت استعمارگر که با تحمیل #قحطی_بزرگ به مردم ایران، انحراف نهضت مشروطه و سپس روی کار آوردن دیکتاتوری مثل رضا خان اوج خباثتهای خود را در ایران به نمایش گذاشته بود، در همان دوران با مقاومت مردمی مواجه شد که خواستار پایان دادن به خباثتهای انگلستان در ایران بودند.
🔸این مردم که از راهبری روحانیون و علمای بزرگ بهره میبردند در مقابل خباثتهای انگلیس قد علم کردند و از همان دوران قیامهای مردمی و داوطلبانه در جای جای کشور علیه انگلیس شکل گرفت و حرکتهای مردمی همچون مقاومت عمومی در برابر امتیاز استعماری رژی، نهضت مردم جنوب در برابر تجاوز قوای انگلیس، نهضت فارس، مخالفت با قرارداد استعماری ۱۹۱۹ (قرارداد مستعمرهکردن رسمی ایران) و مقابله مردم ایران با خباثت انگلیس در دوران نهضت ملی نفت پدید آمد.
◀️ متن کامل را اینجا بخوانید: ytre.ir/vze
🆔 @QasdWay
🔍 #تبیین_و_تحلیل | مسئله ایران و آمریکا: مبانیِ مکتبی، تجربه تاریخی و مسائل سیاسی
👈 منطق مواجهه جمهوری اسلامی با آمریکا از نظر رهبر انقلاب
🔻 دشمن و دشمنشناسی بهصورت کلی و مسئلهی آمریکا و ارتباط و مذاکره با دولت آمریکا بهصورت خاص از پرتکرارترین مطالب در بیانات رهبر انقلاب اسلامی است. محتوای بسیار زیادی در این زمینه از سوی ایشان تولید شده و این بحث از ابعاد مختلفی مورد توجه و تبیین قرار گرفته است.
🔹️ میتوان در یک «تقسیمبندی کلان» مسئلهی ایران و آمریکا و مذاکره و ارتباط جمهوری اسلامی با دولت آمریکا را در اندیشهی رهبر انقلاب در ۳ سطح و لایه دستهبندی کرد:
۱- لایهی مبنایی و مکتبی
۲- لایهی تجربهی تاریخی
۳- لایهی سیاسی و دیپلماتیک
این موضوع در این سه سطح مورد تحلیل و تبیین حضرت آیتالله خامنهای قرار گرفته و البته وجوه فنیِ چرایی رد ایدهی مذاکره و ارتباط با آمریکا، بیشتر در لایهی سیاسی و دیپلماتیک توضیح داده شده است.
🔺️ در ادامه پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR گزیدهای از بیانات رهبر انقلاب در این موضوع را براساس سه محور مطرح شده در بالا منتشر میکند.
🔍 بخوانید و نظر بدهید👇
http://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=43885
✍🏻 آیا رسیدن ایران به رتبه دوم اقتصادی جهان توهم است؟
#دکتر_عبدالملکی
⚡️ در صورت ایجاد تغییراتی اساسی در روند پیشرفت اقتصادی کشور، ایران این ظرفیت را دارد تا با بهره برداری صحیح از بخشهای #کشاورزی، #نفت_و_گاز، #اقتصاد_دانش_بنیان و اقتصاد #خدمات، در افق ۲۰۵۰ با دست یافتن به رقم ۴۳هزار میلیارد دلار #تولید_ناخالص_داخلی، پس از چین، در #جایگاه_دوم جهان قرار گیرد. در ادامه محاسبات مربوط به این ظرفیتها آمده است:
🌿 الف. ظرفیتهای #بخش_کشاورزی و صنایع وابسته: هم اکنون ارزش تولیدات کشور در بخش کشاورزی حدود ۲۶۰میلیارد دلار (ppp) است. این در حالیست که از حدود ۳۸میلیون هکتار اراضی قابل کشت به روش معمول، به طور متوسط تنها ۱۵میلیون هکتار زیرکشت قرار میگیرد. درصورتیکه طی ۳۵ سال آینده سطح زیرکشت کشور به دو برابر و بهرهوری کشاورزی در کشور تنها به هفت دهم بهرهوری کشاورزی آمریکا (در سال ۲۰۱۴) برسد و از سوی دیگر با افزایش دو برابری ارزش این محصولات پس از فرآوری محصولات (طی صنایع غذایی و صنایع وابسته) ارزش تولیدات بخش کشاورزی میتواند با ۲۸ برابر افزایش به عدد ۷۲۸۰ میلیارد دلار برسد.
🏗 ب. ظرفیتهای #بخش_نفت_و_گاز و صنایع وابسته: ایران هم اکنون دارای ۶۰۰ میلیارد بشکه نفت خام اکتشافشده است که با فناوری فعلی تنها ۲۵درصد از آن قابل استحصال است. اگر با ارتقای فناوری، استحصال نفت و گاز به ۵۰درصد برسد، طی ۳۵ سال آینده امکان برداشت حداقل ۳۰۰ میلیارد بشکه نفت خام وجود خواهد داشت (بدون لحاظ میادین جدید کشف نشده). از سوی دیگر، کشورهای پیشرفته از هر بشکه نفت و گاز خام، بیش از ۲۶۰۰ دلار (PPP) تولید ارزش میکنند، در حالیکه فروش نفت خام ایران و کشورهای اپک (به دلار برابری قدرت خرید یا PPP) هم اکنون کمتر از 100 دلار فروخته میشود (یعنی یک بیست و ششم ارزش افزوده قابل استحصال!). بر این اساس درصورتیکه وابستگی کشور به فروش نفت خام تا ۳۵ سال آتی به صفر برسد و از سوی دیگر با رشد فناوری، امکان فراوری سالانه ۳ میلیارد بشکه نفت و گاز خام (تا تبدیل شدن به محصولات نهایی قابل استفاده در صنعت و ...) در کشور فراهم شود، ارزش افزودهای معادل ۷۸۰۰میلیارد دلار در سال عاید کشور خواهد شد.
🔬 ج. ظرفیت بخش #اقتصاد_دانش_بنیان: در استانداردهای بینالمللی، تعداد نخبگان که در محاسبات عمومی معادل ۵ درصد فارغالتحصیلان دانشگاهی است، معیاری برای ظرفیت دانشبنیانی است. با فرض افزایش جمعیت کشور به دو برابر در سال ۲۰۵۰ و افزایش متناسب جمعیت دارای تحصیلات دانشگاهی (از ده میلیون نفر کنونی به بیست میلیون نفر دانش آموخته) تعداد نخبگان دارای ظرفیت فعالیت در بخش دانش بنیان کشور به «یک میلیون نفر» خواهد رسید. از سوی دیگر براساس یک محاسبه صورت گرفته در خصوص فرار مغزها از کشورهای در حال توسعه، ارزش سرمایه ای هر فرد نخبه بیش از ۵۰میلیون دلار (PPP) در نظر گرفته شده است. با در نظر گرفتن این ارزش سرمایهای و لحاظ بهره برداری ۵ درصدی از این سرمایه، میزان تولیدات دانش بنیان کشور در سال ۲۰۵۰ می تواند به ۲۵۰۰میلیارد دلار (PPP) برسد.
🎡 د. ظرفیت_های #بخش_خدمات: در ایران و جهان، به طور متوسط حدود ۶۰درصد تولیدات مربوط به بخش خدمات و حدود ۴۰درصد مربوط به بخشهای کشاورزی و صنعت است. این بدان معناست که ارزش بخشهای خدماتی (شامل حمل و نقل، بازرگانی، بانکداری، امور مالی، بهداشت و درمان، آموزش و ...) یک و نیم برابر ارزش تولیدات بخش کشاورزی و صنعتی خواهد بود. براین اساس اگر مجموع تولیدات صنعتی و کشاورزی براساس موارد الف تا ج فوق افزایش یابد و به ۱۷۵۸۰میلیارد دلار برسد، ارزش تولیدات بخش خدمات (که متناسب با تولیدات کشاورزی و صنعتی افزایش می یابد) به ۲۶۳۷۰میلیارد دلار خواهد رسید و در مجموع تولیدناخالصداخلی کشور به رقم ۴۳هزارمیلیارد خواهد رسید.
❗️هدف از انجام محاسبات فوق، تنها معرفی ظرفیت های اقتصادی کشور است. بی شک پیشرفت در اقتصاد و رسیدن به قله ها مستلزم دو امر است: الف. وجود ظرفیت ب. برنامه ریزی صحیح. در صورتیکه مدیریت اقتصادی و فرهنگی کشور به صورت فعلی ادامه یابد، پیشبینی میشود که حتی رتبه اقتصادی کشور در افق ۲۰۵۰ تنزل یابد و از ۱۸ کنونی به ۲۵ برسد.
🔸در واقع به فعلیت رسیدن ظرفیت های اقتصادی کشور و رسیدن به جایگاه های عالی در سطح جهان ممکن و شدنی است، مشروط به اینکه نوع نگاه مسئولین، نخبگان و عموم مردم به ظرفیت های کشور تغییر یابد و همت همگان بر این امر قرار گیرد. این به معنای نیاز به یک تغییر راهبردی در نوع نگرش اقتصادی مسئولین، نخبگان و مردم ایران است.
منبع: https://b2n.ir/346527
🆔 @QasdWay
هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
🇮🇷#قرص_و_قحطی
✅واضح است که ماجرای قرص های آلوده، امنیت غذایی مردم را هدف گرفته است.
✅امنیتی که با آگاهی مردم تداوم می یابد و درصورتی که مردم فریب بخورند، آن را از دست میدهند.
❇️بهترین راه مقابله:
با آرامش به زندگی عادی خود ادامه دهید. احتمال بسیار اندک وجود قرص در کیک ها نباید انتخاب های مصرفی شما را تغییر دهد.
❇️اگر تغییر کند، دومینوی بیکاری صنایع غذایی، ایران را قحطی زده میکند. به همین راحتی.
پس فریب نخورید.
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
📃برجام؛ ابزار سیاسی برای بسط بازار کشورهای اروپایی
🔸️توافقنامه برجام را می توان نمونه یک ابزار سیاسی برای بسط بازار دانست. در استراتژی تدوین شده از سوی اتحادیه اروپا در رابطه با ایران پس از توافق هستهای به صراحت تاکید شد که «برجام می تواند بازار ایران را مجددا به روی اروپا باز کند. ایران بازار بالقوه ای برای کالاهای باکیفیت اروپایی است»(Howitt, 2016). مقامات تجاری انگلیس پس از امضای برجام اعلام کردند که ایران پس از برجام «بزرگترین بازار جدید جهان طی دهههای گذشته برای ورود است» و تولیدکنندگان فرانسوی تعبیر «یک سرزمین جدید برای فتح» را برای بازار ایران به کار بردند (Economist, 21 April 2016)
🔸️به دنبال اجرایی شدن برجام، صدها هیئت تجاری اروپایی به ایران سفر کردند و رسانههای داخلی متعلق به طیف لیبرال سفر این هیئت ها را با آب و تاب فراوان پوشش دادند. اما چنانکه در استراتژی رسمی اتحادیه اروپا عنوان شده بود، این هیئت ها به دنبال بازاریابی برای فروش کالاهایشان بودند. بهمن ماه 1394 نیز حسن روحانی رئیس جمهور ایران طی سفری به ایتالیا و فرانسه مجموعا 34 سند همکاری با این دو کشور به ارزش بالغ بر 50 میلیارد یورو امضا کرد(خبرآنلاین، 09/11/1394)
🔸️بررسی آمارهای گمرک ایران نشان می دهد واردات ایران از کشورهای اروپایی در سال 1396 یعنی سال اجرای برجام نسبت به سال 1394 یعنی قبل از امضای برجام، جهش فوق العادهای یافت. برای نمونه، واردات از آلمان، از یک میلیارد و 672 میلیون دلار به 3 میلیارد و 72 میلیون دلار(83 درصد افزایش)؛ واردات از فرانسه، از 652 میلیون دلار به یک میلیارد و 763 میلیون دلار(170 درصد افزایش)؛ و واردات از ایتالیا، از 802 میلیون دلار به یک میلیارد و 426 میلیون دلار(77 درصد افزایش) رسید(اتاق بازرگانی ایران، 1398)
✏بخشی از کتاب در دست انتشار "دولت و بازار: الگویی پویا برای روابط متقابل"
@syjebraily
هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
بهتر بود عنوان مطلب فوق را «بازار ربایی اروپائیان» میگذاشتند. در این ماجرا ربایش بازار عمدتا توسط اروپائیان انجام شد و بازارهایی را ربودند که پیش از این نه از آن چینیها که از آن تولیدکنندگان ایرانی بود.
کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
وقتی کردها و سیستانیها که تاجران واقعی و تاریخی و سنتی ایران زمین هستند تنبیه شوند و به ناحق عنوان قاچاقچی بگیرند و عدهای سوداگر تاجر شوند، از پنجره رانت، آقازاده میبارد و جوانان کرد یخ میپیمایند و سیستانیها خاک!
✍ کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
📢 مصاحبه با معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی
https://b2n.ir/174388
🔸چرا پایین بودن قیمت انرژی تبدیل به مسئله اول اقتصاد ایران شده است و خیلی از مسائل مهم از یاد رفته است. قیمت حاملهای انرژی در ایران ارزان است، اما چه کسی و چرا این مسئله را بزرگ میکند؟ من میتوانم برای شما واقعیتهای دیگری را بشمارم که هیچ وقت در ایران بزرگ نمیشوند. مثلاً چرا موضوع تغییر در سیاستگذاری در صنعت خودروسازی کشور جدی گرفته نمیشود؟
***
🔸خصوصیسازی به بحرانهای کارگری و تعطیلی کارخانهها میانجامد و آزادسازی به شورش که سیاستگذار را به سمت راهکارهای آسان اما نادرست هدایت میکردند. اندیشه رایج اقتصادی سیاستگذار را به سمت راهحل ساده یعنی آزادسازی قیمت سوخت و خصوصیسازی سوق میدهد نه راهکار اساسی انضباط مالی و شفافیت.
***
🔸سیاستگذاران با بحران دستاورد روبهرو هستند. وقتی پاسخهای درست از دل سیستم اداری بیرون نمیآید، استیجاری تصمیم گرفته میشود. میگویند حالا که این طور اجرا میشود، حداقل مردم را شاد کنیم!
🆔 @QasdWay
هدایت شده از دکتر علی سعیدی
با اینکه خیلی اهل توییتبازی نبودم، اما حسابی در توییتر داشتم که گهگاهی فضای آن را رصد میکردم. روز جمعه چندتا پست دربارۀ #شهید_سلیمانی گذاشتم و اکانتم از دسترس خارج شد. نه توییتر خیلی اهمیت دارد و نه من خیلی به آن کاری دارم، اما حواسمان باشد که بازیکردن در زمین دشمن همین است؛ هر وقت بخواهند و خلاف نظر آنها رفتار کنی بهراحتی «حذف»ت میکنند!
#مرگ_بر_آمریکا یک شعار متعصبانه و بیمنطق نیست، این شعار مبتنی بر تحلیلها و مطالعات بسیار جدی و دامنهدار است که بخشی از آن را در درس #اقتصاد_ایران مرور کردیم.
17.8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 نماهنگ | تریبون مقاومت
🔺️ مروری اجمالی بر خط مقاومت و ایستادگی ملت در چهل سال بیانات رهبر انقلاب در خطبههای نماز جمعه تهران
📥 سایر کیفیتها👇
http://farsi.khamenei.ir/video-content?id=44683
#یادداشت_تخصصی
#اقتصاد_دینی
@Allah4all
✳️ درآمد دین در آمریکا بیش از مجموع عواید گوگل و اپل است.
🔹هریت شروود (خبرنگار حوزۀ دین در نشریۀ گاردین)
براساس نتایج یک مطالعه، اقتصاد دینی در امریکا سالانه 2/1 تریلیون دلار درآمد دارد؛ یعنی بیش از مجموع عواید ده شرکت بزرگ فنآوری در این کشور. لذا این اقتصاد به لحاظ درآمدزایی پانزدهمین اقتصاد بزرگ در ایالات متّحدۀ امریکا است. یکی از تحلیلگران دانشگاه جورجتاون در واشنگتن میگوید اقتصاد دینی درآمدی بیش از مجموع عواید ده شرکت برجسته در حوزۀ فنآوری دارد؛ از جمله اپل، آمازون و گوگل.
🔸سهم اجتماعی-اقتصادیِ دین در جامعۀ امریکا
براساس تجزیه و تحلیلی تجربی، ارزش مؤسّسات دینی در امریکا 2/1 تریلیون دلار برآورد میشود. این مؤسّسات شامل تسهیلات بهداشت و سلامت، مدارس، مهدکودکها، خیریهها، رسانهها، کسب و کارهای مرتبط با حوزۀ دین، بازارهای فروش اغذیۀ حلال میشود. هزینههای برنامههای اجتماعی و انساندوستانه و دستمزد کارکنان و مخارجِ مجامع مذهبی نیز در زمرۀ مبلغ این ارزشگذاری قرار میگیرد.
@Allah4all
برایان گریم (Brian Grim) این را برآوردی محافظهکارانه میداند. او میگوید بیش از 344 هزار مجمع مذهبیای که در سراسر امریکا وجود دارند، مجموعاً صدها هزار پرسنل دارند و کالا و خدماتی به ارزش میلیاردها دلار خریداری میکنند.
طبق گزارشها، بیش از 150 میلیون نفر از مردم امریکا، یعنی تقریباً نیمی از جمعیت این کشور، عضو مجامع و گروههای مذهبی هستند. با این که تعداد این افراد رو به کاهش است، اما با این حال در طی پانزده سال گذشته، مجموع پولی که نهادهای دینی صرف برنامههای اجتماعی کردهاند، سه برابر شده و به 9 میلیارد دلار رسیده است. از بین پنجاه خیریۀ برتر در امریکا نیز، بیست خیریه مذهبی هستند و مجموع عواید آنها 3/45 میلیارد دلار است. telegram.me/bayeganitabligh/4362
در این گزارش به بررسیِ «مرکز پژوهشهای پیو» اشاره شده که نشان میدهد در هفتۀ گذشته دو سوم از افراد مذهبی پول، اجناس یا وقت خود را وقف فقرا کردهاند. در حالی که اعانات اشخاصی که چندان مذهبی نیستند 41 درصد بوده است.
@Allah4all
برایان گریم و همکار او ملیسا گریم (Melissa Grim) از مؤسسۀ نیوزیوم (Newseum) در واشنگتن، از عواید دین در امریکا سه برآورد ارائه دادهاند. کمترین برآورد که 378 میلیارد دلار است، تنها عواید نهادهای دینی را لحاظ کرده است. برآورد میانه، یعنی 2/1 تریلیون دلار شامل برآورد ارزش بازاریِ کالاها و خدماتی است که نهادهای دینی و کسب و کارهای مذهبی ارائه میدهند. بالاترین برآورد نیز که عواید دین را در جامعۀ امریکا سالانه 8/4 تریلیون دلار ارزیابی میکند، شامل درآمد آن دسته از خانوادههای امریکایی میشود که وابستگیهای مذهبی دارند.
در این تحلیل ارزش داراییهای مالی یا عینیِ گروههای مذهبی لحاظ نشده است. همچنین هزینۀ اتّفاقات منفیای که در بعضی جوامع مذهبی رخ میدهند، مثل سوءاستفادۀ بعضی روحانیان از کودکان، شیّادیها و احتمال این که فضاهای مذهبی به پایگاهی برای افراطیگری و خشونت تبدیل شده باشند در نظر گرفته نشده است.
نتیجهگیری تحلیل آن بود که بیشک حوزۀ دین جزء مهمّی از کلّ اقتصاد امریکا است و زندگی اکثریت مردم امریکا را تحت تأثیر خود قرار داده است.
dinonline.com/content/6691
مرجع تخصصی محتواهای #تبلیغ_بین_المللی_اسلام
@Allah4all
🆔 @QasdWay