🔴 از مجموعه نشستهای پنل اقتصاد مقاومتی و مدیریت اسلامی/سومین همایش بین المللی گام دوم انقلاب اسلامی، مکتب شهید سلیمانی؛ الگوی جریان حلقههای میانی تمدنساز
💠 عنوان نشست: نسبت نیروهای اقتصادی و حلقه های میانی مولد در جمهوری اسلامی ایران
🔸با حضور:
👤دکتر حمیدرضا مقصودی
عضو هیات علمی گروه اقتصاد اسلامی دانشگاه قم
📆۲شنبه ۲۷ دیماه ۱۴۰۰
🕙ساعت ۱۴ الی ۱۶
✅لینک پیوستن به جلسه از طریق مجازی 👇
https://www.skyroom.online/ch/cspanel/panel
همچنین پخش زنده نشست از طریق تارنمای همایش👇🏻
🌐http://hgaam2.ihu.ac.ir
🖥 hgaam2.ihu.ac.ir
┄┅─═◈═─┅┄
🆔 @QasdWay
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ بتنی شدن یک طبقه از طریق آموزش
(a class consolidation)
🔰 یعنی سازوکارها،ضوابط و قواعدی را در یک نظام آموزشی طرحریزی کردهاید که صرفا یک طبقه مشخص امکان ارتقاء به طبقات بالاتر یا مقامات بالاتر دارند و بقیه ندارند.
❌ ۵۰ درصد آموزش عمومی کشور خصوصی است و ۱۹ جور سهمیه در کنکور
⭕️ ایران دارای بیشترین نقدینگی در منطقه است!‼️
🔴 ضریب جینی ایران ۴۱ درصد است. طبق آمارها اختلاف طبقاتی ایران از آمریکا بیشتر است!‼️
⭕️ سال گذشته طبق همین قوانین عمیقا ظالمانه، پزشکان ۷۰۰۰ میلیارد تومان فرار مالیاتی داشتند!‼️
✳️ سرکوب سیستماتیک حقوق عمومی یعنی لحظهای که اجازه داده شود از طریق قواعد و قوانین، افرادی که در طبقات بالا هستند، آموزش با کیفیت ببینند، بعد وارد مناصب سیاسی شوند و بعد نهادهای قدرت را تصاحب کنند و در نهایت به نفع خودشان قانون تصویب کنند؟!⁉️
💠 @QasdWay
1642104069_ليبراليسم ـ ریشه فساد و چپاول (1).pdf
1.22M
🔰 مقدمهای بر کتاب دستبرد ناپیدا
✍️ پروفسور مسعود درخشان
⚜️ ليبراليسم: ريشۀ فساد و چپاول
❇️ ترجمۀ دكتر حسين حسنزاده و عليرضا زماني
❇️ انتشارات دانشگاه امام صادق عليهالسلام- ديماه 1400
💠 @QasdWay
پرفسور درخشان_متن سخنرانی.pdf
565.9K
متن سخنرانی #پرفسور_درخشان در نشست سیاستهای اقتصادی پیشنهادی به دولت سیزدهم از نگاه اقتصاد اسلامی
«ضرورت تغيير رويكرد راهبردي در دولت سيزدهم» و
«ادغام و دولتی كردن بانكهاي خصوصی: گام نخست در خروج از بحران اقتصادی»
💠 @QasdWay
⭕️ سود 103 هزار میلیاردی پنج بانک خصوصی از نوسانات نرخ ارز!‼️
✍️ دکتر محمدجواد توکلی
✳️ چند بانک خصوصی در جهشهای نرخ ارز نقش دارند. این بانکها ظرف 3 سال گذشته، بهخاطر بالا رفتن نرخ ارز، مجموعاً 103 هزار میلیارد تومان سود کسب کردهاند.
🔴 این خبر را روزنامه ایران منتشر کرده و در توضیح آن نوشته است: تلقی اینکه فقط بانک مرکزی عرضهکننده پول است و میتواند نقدینگی خلق کند اشتباه است، بلکه تغییرات در عرضه پول ناشی از فعالیتهای بانک مرکزی، بانکها یا مردم است. در واقع میتوان گفت این بانکهای تجاری هستند که بخش اعظم پول و نقدینگی را خلق میکنند. بر همین اساس میتوان گفت یکی از علل اصلی افزایش نقدینگی در سالهای اخیر، خلق پول توسط شبکه بانکی بهخصوص بانکهای خصوصی بوده است که خود را در قالب افزایش بدهی شبکه بانکی به بانک مرکزی (که یکی از اقسام تشکیل دهنده پایه پولی است)
نشان داده است.
⭕️ از سال ۱۳۸۱ که بانکهای خصوصی ایجاد شدند و فعالیت خود را شروع کردند، بعد از آن میزان بدهی این بانکهای خصوصی به بانک مرکزی به طور فزایندهای رشد کرده است. رشد بدهی بانکها و موسسات خصوصی به بانک مرکزی بهگونهای بوده است که از 2/5 هزار میلیارد تومان در سال ۱۳۹۰ به ۶۹ هزار میلیارد تومان تا شهریور ۱۴۰۰ رسیده است. در واقع میتوان گفت میزان بدهی بانکها و موسسات اعتباری خصوصی در دهه ۹۰ تقریبا ۲۵ برابر شده است. در سالهای اخیر افزایش بدهی بانکهای خصوصی به بانک مرکزی اثرات قابل ملاحظهای بر رشد پایه پولی داشته است. سهم بانکهای خصوصی در افزایش پایه پولی از زیر ۱۰ درصد در سالهای ابتدایی دهه ۹۰ به بالای ۵۰ درصد در سالهای اخیر افزایش یافته است. معیار بانکها از سرمایهگذاری یا اعطای تسهیلات، میزان سودآوری آن است. به دلیل نبود قواعد نظارتی و عدم وجود نظام مالیاتی کارآمد، سود دریافتی در بخشهای غیرمولد بسیار افزایش یافت. این موضوع انگیزه بانکها برای ورود به این بخشها و سرمایهگذاری در آن را بسیار افزایش داد. در واقع میتوان گفت این وضعیت باعث شده است شبکه بانکی بهخصوص بانکهای خصوصی به بنگاهداری روی بیاورند.
برخی اوقات ورود بانکها به این بخشها خود باعث ایجاد حباب و جهشهای قیمتی در آن میشود. این جهشهای قیمتی میزان سود دریافتی بانکها را افزایش میدهد. پنج بانک خصوصی در سال ۹۷ حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان از افزایش نرخ ارز سود کسب کردهاند. این رقم در سال ۹۸ به ۱۳ هزار میلیارد تومان و در سال ۹۹ به ۶۰ هزار میلیارد تومان رسیده است؛ این اعداد نشان میدهد چه کسانی پشت جهشهای ارزی هستند.
❇️ ورود بانکها به عرصه بنگاهداری با پدیدههایی همانند پرداخت تسهیلات به شرکتهای صوری با سرمایههای اندک، اعطای تسهیلات کلان به ذینفعان واحد برای مقاصد نامشخص، پرداخت تسهیلات به شرکتهای زیرمجموعه و مصرف تسهیلات در پروژههای تجاری مانند ایران مال همراه شده است.
❌ وقتی بانک در این مسیر قرار میگیرد باعث میشود تسهیلات بانکها به بخش غیرمولد تزریق شود. طبق آخرین آمار بانک مرکزی۶۰ تا ۶۵ درصد سپردههای بانکی در بانکهای خصوصی است. در این شرایط انحراف تسهیلات بانکی از بخشهای مولد به غیرمولد از طریق بانکهای خصوصی، مشکلات اساسی ایجاد میکند. براساس آمار بانک مرکزی، ۶۰ درصد تسهیلاتی که بانکهای خصوصی دادهاند به بخشهای خدمات و بازرگانی بوده است درحالی که خدمات در ایران پیشرفته و ناشی از صنایع نیست بلکه دلالی و سفتهبازی است. در سال ۱۳۹۹ حدود ۵۵۰ هزار میلیارد تومان از سوی بانکهای خصوصی به بخش خدمات تسهیلات داده شده که با کل بودجه کشور در سال ۱۳۹۸ برابری میکرد.
#خصوصیـخواری
#پول_خواری
#جهشسازهایـقیمتی
#فتنهـبانکهایـخصوصی
💠 @QasdWay
⚜️ نقدها و توصیه های کلیدی پروفسور درخشان به دولت سیزدهم
🔸رویکرد اسلامی به مقولات اقتصادی رویکرد جامع نگر است و تاثیر سیاستهای اقتصادی در عرصههای دیگر از جمله سیاسی و فرهنگی و اجتماعی را نیز به دقت در نظر میگیرد. زیرا که اسلام کل نگر است و میخواهد حیات طیبه در جامعه توحیدی را در همه ابعاد سیاسی و اقتصادی و فرهنگی و در تعادل با یکدیگر برپا کند.
✅ الف- اهمیت و ضرورت تطبیق سیاستگذاریها با راهبردها در دولت سیزدهم
✳️ ۱- قبل از انقلاب اسلامی راهبردها را کارشناسان آمریکایی و همجنسان اروپایی آنان طراحی میکردند و از طریق شاه و نخست وزیر به وزرا دیکته میشد تا سیاستهای متناسب با آن راهبردها را طراحی کرده و به اجرا بگذارند. هدف از راهبردهای آمریکایی تبدیل کشور ما به حکومتی دست نشانده غرب بود که جوانان تحصیل کرده ... در دستگاههای اجرایی و امنیتی و نظامی و قضایی جملگی از معتقدان قسم خورده به حقانیت لیبرالیسم به رهبری آمریکا باشند.
✅ ب- رئیس جمهور وارث چه نظام اقتصادی و سیاسی و فرهنگی است؟
✅ ج- توصیه های کاربردی به رئیس جمهور
🔰نتیجه:
مشکلات فعلی اقتصاد کشور ثمره سیاستهای غلط اقتصادی در دولتهای لیبرال سازندگی و اصلاحات و اعتدال از یک سو و کوته بینی و تعصب و بیسوادی اقتصاددانان لیبرال از سوی دیگر بوده است. اگر آقای رئیسی راجع به این نکات تأمل کافی نداشته باشند و به خاطر استفاده حداکثری از نیروهای متخصص در همه جناحهای فکری از لیبرالها نیز استفاده کنند آنگاه بنده معلم کوچک دانشگاه نسبت به...
🔗 http://profderakhshan.qasd.ir/articles/610#start
🔗 https://tn.ai/2649411
💠 @QasdWay
⭕️ زیان ۸۲ هزار میلیاردی بانک آینده مصداق اخلال در نظام اقتصادی نیست؟!⁉️
🔹زیان انباشته بانک آینده در آخرین صورت مالی به ۸۱.۹ هزار میلیارد تومان رسیده که معادل یک میلیون تومان برای هر ایرانی است.
🔹ریشه این زیان بزرگ که می تواند مصداقی از اخلال در نظام اقتصادی کشور باشد و باید با عوامل موثر بر آن برخورد جدی شود، به مدیریت ناکارآمد و پر از تخلف این بانک در سال های ۹۵ تا ۹۷ و ترکیب سهامداران آن بر میگردد که به یک شخص خاص و ذینفوذ وابسته است.
🔰ادامه خبر:
https://masireqtesad.ir/128610
#خصوصی_خواری
#پول_خواری
#فتنه_بانک_خصوصی
💠 @QasdWay
✳️ شناسنامه #بچههای_شیکاگو
✍ دکتر محمدجواد توکلی
👨⚕نام: بچههای شیکاگو
🛏محل تولد: شیلی، اندونزی، ژاپن، فیلیپین، ایران،...
🕖 تاریخ تولد:۱۹۵۰ به بعد، دهه ۱۳۶۰ به بعد
🙇♂نام پدر علمی: میلتون فریدمن، گری بکر
🧜♂دین: سکولاریسم تکنوکرات
👩🎤مشخصات ظاهری: بدون ریش/با ریش؛ مکشفه/محجبه
👨🎓👩🎓محل تحصیل: دانشگاه شیکاگو، استنفورد، باکانی، و شعبه های داخلی آن
💸حمایت مالی و بورسیه تحصیلی از : اموال همسران مطلقه بیل گیتس، استیو جابز،..
💰سازمانهای بین المللی حامی: صندوق بین المللی پول، بانک جهانی، ...
💎مبانی فلسفی: طبیعتگرایی حاد سکولار/تکاملی
🛠روش شناسی: کمیت گرایی ریاضی_سنجی
⚜تفکر محوری: شوکدرمانی در خصوصی سازی بی ضابطه، آزادسازی قیمتها، یارانه زدایی
🔱توصیه سیاستی: اتکا به دست نامرئی و موهومی بازار، محدودسازی دولت، کالایی سازی همهچیز، مالی سازی، شوک درمانی
🙈 دستاوردها: کوچک کردن سفره مردم، افزایش بیعدالتی، شکاف طبقاتی، ایجاد زمینه ناآرامی اجتماعی و سقوط دولتهای مردمی و مستقل
https://eitaa.com/eqmoq2
💠 @QasdWay
🔰 علت ناکارایی بانک در ایران
🔸مرحوم آیت الله شاهآبادی استاد حضرت امام ره، بانک را نهادی اصلاح نشدنی میدانست و لذا شرکت مخمس را به عنوان جایگزین بانک و البته نهادی کاملتر از آن معرفی کرد. استدلال ایشان در انکار بانک بسیار خواندنی است:
✅ «اعتبار این شرکت (مخمس) آن است که از ناحیۀ اجتماع تأسیس شده و شرکتهایی که منجر به خیانت و تضییع حقوق شده، از ناحیۀ انفراد بوده [است.] حتی آنکه بانک که اعظم شرکتها و تجارتهای دنیا است، چون مبنی بر انفراد نسبت به ایرانیها است قابل فساد میباشد؛ اگر چه سیاست تجارت مانع از اختلال خواهد بود ولی شرکت یهود چون در جامعه یهود تأسیس شده قابل انحلال و اختلال نخواهد بود. با وجود اعتبار مذکور، ضمانت وجوه مُؤداۀ تا موقع استیمان و اطمینان شرکاء در عهدۀ «رئیس ناحیۀ مقدسۀ اسلام» است.(آیتالله شاهآبادی، ١٣٨٠، ص١۶٠).
✳️ ایشان نهتنها بانک، که هر شرکتی را که جدای از ساخت اجتماعی تأسیس شود، محکوم به شکست میداند. کما اینکه در دوران مدرن، هیچ شرکتی با ساختار وارداتی در ایران نتوانسته قوام پیدا کند. مگر آنکه از رانتهای عجیب و غریب استفاده کند یا اینکه با سربار شدن بر اجتماع رشد کرده باشد.
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
💠 @QasdWay
🔰بچههای_شیکاگو ناسزا نیست!
✍️ دکتر محمدجواد توکلی
❎ در پی انتشار یاداشت شناسنامه #بچههای_شیکاگو، دوستی پیامی بدین مضمون داده بود که انگار ما به گروهی از اقتصاد دانان وطنی ناسزا گفتیم!
❎ #بچههای_شیکاگو ناسزا نیست،
✅ #بچههای_شیکاگو حاکی از یک نوع شیوه تفکر و سیاست گذاری اقتصادی وارداتی است که البته مورد غرضورزی برخی دولتها و نهادهای اقتصاد بینالملل برای سرکوب اقتصاد های مردمی قرار گرفته است.
✅ #بچههای_شیکاگو ناسزا نیست
❎# بچههای_شیکاگو نام گروهی است که در سه دهه اخیر اقتصاد کشور را به این حال و روز انداخته اند، همانطور که اقتصاد شیلی، اندونزی و بسیاری از کشورهای آمریکای جنوبی و شرق آسیا را متلاطم کردند.
✳️ #بچههای_شیکاگو در همه دولتهای سه دهه اخیر، از اصولگرا گرفته تا اصلاحطلب، حضور موثر داشته و دارند.
❇️ #بچههای_شیکاگو بسیاری از نابسامانی های اقتصادی را ایجاد کرده و میکنند ولی مسیولیت آن را به عهده نمیگیرند.
✳️ تفکر #بچههای_شیکاگو باعث تورم حدود ۵۰ درصدی در دوره دولت سازندگی شد و در دولت قبل نیز تورمی حتی بالاتر به مردم تحمیل کرده است.
✅ شاید #بچههای_شیکاگو هم خودشان قربانی یک تفکر نادرست وارداتی باشند و تعمدا به توصیه شوک درمانی نپردازند، ولی بهرحال نسخه پیچی آنها اقتصاد ایران را به قهقرا برده و سفره مردم را کوچک کرده است.
✅ کاش #بچههای_شیکاگوی وطنی واقعا #شریف بودند، از سنخ همانهایی که به خاطر مقابله با افکار انحرافی #شهید شدند.
https://eitaa.com/eqmoq2
💠 @QasdWay
🔰معیشت جمهور
🔸بررسی بودجه ۱۴۰۱ از منظر تفکر انقلاب اسلامی
✳️ با حضور صاحب نظران اقتصادی...
📆 دوشنبه ۱۱ بهمنماه
بعد از نماز مغرب و عشا
📍قم، پردیسان، مسجد حضرت زینب (س)
💠 @QasdWay