✳️انحصارات در قیمت گذاری
❎دکتر شاکری استاد اقتصاد، یکی از دلایل تورم در ایران را وجود انحصارگران در قیمت گذاری می داند
❇️نمونه بارز این مسأله را میتوان در نظام پزشکی دید
❎آقایان هم از قافله افزایش قیمت ها عقب نماندند و ویزیت ۱۸۴ هزار تومان برای پزشک عمومی و ویزیت ۲۴۵ هزارتومانی برای پزشک متخصص را پیشنهاد دادهاند.
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
💠 @QasdWay
🔴 گزارش ویژه «نود اقتصادی» از عملکرد اتاق بازرگانی؛ چرا اتاق بازرگانی نیازمند ورود فوری نهادهای نظارتی است؟/ از جوسازی برای تصویب FATF تا سواستفادههای مالی شدید و پرداخت حقوق نجومی به ۶۰ نفر
🔹مرور گفتمان اقتصاد سیاسی حاکم بر جریان اصلی فکری اتاقهای بازرگانی در طول سالهای گذشته نشان میدهد که گرایش غالب اعضای تاثیرگذار آن به تفکر بازار آزاد و اقتصاد لیبرالیستی نزدیک است و امکانات، اطلاعات رانتی و منابع مالی این اتاقها در خدمت بسط و تفسیر منطقهای از این پارادایم فکری بوده است و تلاش کردهاند تا قوانین و سیاستهای اقتصادی کشور را به سمت تسهیل و پیادهسازی نظریات اقتصادی خود سوق بدهند.
🔹این درحالی است که قوانین بالادستی ج.ا.ا مانند اقتصاد مقاومتی، چشمانداز بیست ساله، سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی، اقتصاد دانشبنیان و همچنین مفهوم اقتصاد اسلامی (منبعث از منظومه فکری مقام معظم رهبری) در تضاد با مشی عملی و فکری اتاق بازرگانی در جهتدهی به برنامههای اجرایی اقتصادی ایران است.
🔹اتاق بازرگانی با اتکا بر حضور گسترده در نهادهای تصمیمساز (مجلس، شوراهای عالی، دولت و ...) و تدوین گزارشهای جهتدار، قوانین اجرایی کشور را به نفع اقتصاد لیبرالیستی هدایت میکند و این تفکر را با تصویب طرح های کلان پژوهشی در حوزه های بانک، بیمه، گمرک و... مبنای تصمیمسازی کلیه نهاد های حاکمیتی تبدیل کرده است و به محلی برای به انحراف کشاندن سیاستهای اقتصادی و تخریب چهرههای منتقد بده شده است.
🔹بهعنوان نمونه تأکید جمعی چهرههای کلیدی اتاق بازرگانی نسبت به لزوم پذیرفتن کنوانسیون FATF بهعنوان ضرورت بهبود تجارت خارجی و کاهش فشار معیشتی بر مردم و تلاش فراوان برای ادراکسازی برای سران مجمع تشخیص مصلحت نظام و تصویرسازی منفی از آینده تاریک اقتصاد ایران در صورت عدم تصویب لوایح مربوطه، از بدترین کارکردهای اتاق بازرگانی بوده است. این رویه را میتوان در خصوص تفسیر اصل ۴۴، سیاستهای مالیاتی، تواقق ۲۵ ساله با چین و... هم قابل مشاهده است.
🔹از سوی دیگر، اتاق بازرگانی با تامین مالی بخش اعظم رسانههای اقتصادی (و حتی سیاسی) اصلاحطلب، تولیدات رسانهای علیه «اقتصاد مقاومتی» و «اقتصاد دانشبنیان» را هدایت میکند.
🔹برخی از اعضای هیئت رئیسه اتاق ایران با سوء استفاده از خلاء قانونی و نظارتی و با سوء استفاده از جایگاه شغلی خود، بدون ارائه فاکتور میلیاردها تومان از بودجه اتاق بازرگانی ایران را با مصوبه هیئت رئیسه دریافت نموده و در محل نامشخصی هزینه کردهاند. مانند بخشش تسهیلات ۳ میلیارد تومانی داده شده به اتاق بازرگانی لرستان به درخواست ح. س؛ پرداخت ۸ میلیارد تومان به اتاق بازرگانی کرمانشاه جهت تعدیل هزینه های پیمانکار ساختمان اتاق بازرگانی کرمانشاه به درخواست ک.ک؛ پرداخت ۱۲ میلیارد تومان به اتاق تهران جهت پرداخت هزینه های پژوهشی و ... به درخواست م.خ و..
🔹پرداخت تعداد زیادی سکه و بیش از ۸۵۰ میلیون تومان تحت عنوان هدیه که در صورتهای مالی سال ۱۳۹۹ اتاق احراز شده است.
🔹اتاق ایران دارای حدود ۲۶۰ پرسنل است که حدود ۶۰ نفر آنها مدیر و با دریافتی های نجومی هستند. پنهان کاری در دادن اطلاعات مالی اتاق به اعضای هیئت نمایندگان (به عنوان مجمع عمومی اتاق) دلالت بر وجود و وقوع اتفاقات نادرستی در آنجا دارد.
🔹بعضی از فعالیت های اقتصادی اتاق های بازرگانی مانند صدور دفترچه های «کارنه تیر» و صدور «گواهی مبدأ» و «گواهی امضا»، بر اساس اعلام صریح مدیر حقوقی اتاق بازرگانی ایران مشمول پرداخت مالیات بر عملکرد و نیز مالیات بر ارزش افزوده است که با به لابی اتاق ایران با نهادهای مسئول، به صورت بلاوجه و با استدلالهای سست از پرداخت مالیات معاف شدهاند. این در حالی است که کشور نیازمند افزایش در آمدهای مالیاتی است و این اقدامات شائبه تعارض منافع را ایجاد میکند.
🔹طبق ماده ۷۷ قانون برنامه پنجم (ضمیمه ۱ - الف) به اعضای اتاق های بازرگانی تکلیف شده که یک در هزار فروش کالا و خدمات خود را برای انجام وظایف و تکالیف مندرج در بند(د) ماده ۹۱ قانون اصلاح موادی از قانون برنامه چهارم توسعه، اجرای سیاست های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی، ارائه خدمات بازاریابی، مشاوره ای و کارشناسی به اعضای اتاق، به اتاق بازرگانی ایران بپردازند. جمع مبالغ تحصیل شده از آن ماده قانونی متجاوز از چند صد میلیارد تومان است که هم اکنون و وفق صورتهای مالی سال ۱۳۹۶ ، متجاوز از ۸۰۰ میلیارد تومان آن در چند بانک با سود ۲۲ درصد به صورت سپرده بلند مدت سپردهگذاری شده است.
🔍 جزئیات کامل خبر را در سایت «نود اقتصادی» بخوانید 👇👇
🖇 b2n.ir/k46509
—————-
💠 @QasdWay
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ ما اقتصاددانان در اندیشههای لیبرالیسم و سرمایهداری لیبرال زندانی شدهایم.
✅ ذهن یک مسلمان را چنان شکل میدهند که کافر شده است اما نماز هم میخواند.
✅ شیطان بر اساس علم عمل میکند.
✅ غرب و شرق، یعنی کسانی که ما را در چارچوب اندیشههای خود زندانی کردند.
✅ زندان را تحت عنوان آزادی به ما فروختند!
✅ مارکس یک نابغه نادان بود.
💠 @profderakhshan
🆔 @QasdWay
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
از دستمان در رفت که ژاپن، ژاپن شد
🔹صحبت جالبی از دکتر مسعود درخشان درباره روح استعماری غرب
@TasnimNews
🆔 @QasdWay
✅جهش نرخ ارز عامل اصلی سه موج تورمی در اقتصاد ایران
✅ جهش تورم در سال های ۷۴, ۹۲ و ۱۴۰۰ به بالای ۳۰ درصد عمدتا ناشی از فشار هزینه تولید و آن هم متاثر از افزایش نرخ ارز است (شوک ارزی)
❎ در دوره اول نرخ ارز ۲ برابر شده، در دوره دوم ۳ برابر و در دوره سوم ۶ برابر، این یعنی هزینه تولیدات ما که به شدت وابسته به واردات است به شدت افزایش یافته است(بیش ۸۰ درصد واردات ما کالای واسطه و سرمایه ای است)
❎ حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی حمایت از تولید و رساندن نرخ آن به حدود ۲۴۰۰۰ تومان (افزایش ۶ برابری) یعنی افزایش شدید هزینه تولید که در دولت قبل با برخی اقلام شروع شد و در دولت جدید به کالاهای اساسی مثل گوشت، روغن و دارو رسید.
❎متاسفانه در سه دهه اخیر تورم را عمدتا به افزایش نقدینگی نسبت داده اند و آن را هم به گردن کسری بودجه دولت انداختهاند و حرفی از عملکرد نظام بانکی به ویژه بانکهای خصوصی هم نمیزنند. این در حالی است که نقدینگی متاثر از افزایش هزینه تولید افزایش یافته است.
✳️با توجه به کاهش شدید قدرت خرید مردم، نمی توان تورم را ناشی از فشار تقاضای ناشی از افزایش نقدینگی دانست(بالای ۷۰ درصد نقدینگی-شبه پول-به یک درصد سپردهگذاران تعلق دارد، یعنی عمده مردم نقدینگی ندارند که فشارش بخواهد تورم ایجاد کند)
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
🆔 @QasdWay
✅ نقش افزایش نقدینگی در تورم کنونی چقدر است؟
✅به دنبال یاداشتی که در مورد نقش برجسته ارز در سه موج تورمی اخیر در اقتصاد ایران داشتم برخی دوستان این مطلب را به مفهوم نفی نقش نقدینگی در ایجاد تورم قلمداد کردند.
✳️ نمودارها نشان می دهد که تغییرات این دو هم جهت است : با افزایش نقدینگی تورم هم بالا رفته است، ولی کدامیک علت دیگری است؟ آیا افرایش نقدینگی تورم را ایجاد می کند یا تورم باعث می شود که تقاضا برای نقدینگی بالا برود
✅ شواهد زیادی وجود دارد که در اقتصاد ایران به خصوص در سالهای اخیر ، افزایش نقدینگی معلول تورم ناشی از فشار هزینه تولید بوده است، یعنی تورم ناشی از افزایش هزینه تولید آن هم عمدتا متاثر از افزایش قیمت ارز رخ داده ، فعالان اقتصادی نیاز به نقدینگی بیشتر پیدا کردند و همین امر زمینه افزایش نقدینگی را فراهم کرده است . یعنی تورم باعث افزایش نقدینگی شده نه اینکه نقدینگی باعث افزایش تورم شده باشد.
❇️ این امر مشابه کسی است که #غذای_چرب خورده و عطش گرفته است و مدام آب میخورد. تورم به وجود آمده می طلبد که پول بیشتری در رگهای اقتصاد کشور تزریق شود(تولید کننده سرمایه در گردش بیشتر میخواهد...)، هرچند که تزریق این خون چون ناعادلانه و ناکارآمد صورت میگیرد و قدرتهای سفتهباز بیشتر از آن بهرهمند میشوند، این نقدینگی اضافی عمدتا نه در خدمت تولید بلکه در خدمت ایجاد تورم بیشتر قرار می گیرد(یعنی در مرحله بعد نقدینگی علت تورم میشود)
✅ این یعنی تورم (ناشی از افزایش هزینه تولید) موجب افزایش نقدینگی و افزایش نقدینگی و استفاده نادرست از آن باعث تورم (ناشی از فشار سفته بازی و تقاضا) میشود
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
🆔 @QasdWay
🔰برگزاری دور جدید
سلسله نشستهای #اقتصادنا در سال ۱۴۰۱
🔖پرونده ویژه
«تولید در الگوی اسلامی–ایرانی پیشرفت»
💠#اقتصادنا ۴۵
ماهیت و ابعاد نظریه تولید در اقتصاد اسلامی
🎙دکتر علی سعیدی (عضو هیئت علمی گروه اقتصاد دانشگاه قم)
📆 چهارشنبه ۷ اردیبهشت ساعت ۱۶
💠#اقتصادنا ۴۶
کدام اقتصاد دانشبنیان؟ الزامات و راهکارها
🎙دکتر عادل پیغامی (عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه امام صادق علیهالسلام و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی)
📆 پنجشنبه ۱۵ اردیبهشت ساعت ۱۵
💠#اقتصادنا ۴۷
تولید دانشبنیانِ اشتغال آفرین در مکتب اقتصاد مقاومتی
🎙دکتر حمیدرضا مقصودی (عضو هیئت علمی گروه اقتصاد دانشگاه قم)
📆 دوشنبه ۱۹ اردیبهشت ساعت ۱۷
📡 شرکت در نشست از طریق👇👇
1️⃣ سامانه آموزش مجازی هیئت اندیشهورز اقتصاد حوزه علمیه خراسان
https://eqtesad.lms2.hozehkh.com/ws/olgoo
2️⃣ صفحه اینستاگرام هیئت به نشانی eghtesadhozehkh@
•┈┈••••✾•🍃🌸🍃•✾•••┈┈•
@eghtesadhozehkh
#هیئت_اندیشه_ورز_اقتصاد_و_الگوی_پیشرفت_اسلامی معاونت پژوهش حوزه علمیه خراسان
❇️ پارادوکس تورم در دو دوره روحانی
⁉️ چرا تورم در دوره اول دولت روحانی از ۳۵ درصد به حدود ۹ درصد کاهش یافت ولی در دوره دوم از حدود ۹ درصد به ۴۰ درصد افزایش یافت ؟
✳️ نقدینگی در هر دو دوره حدودا ۲.۵ برابر شده است، پس تفاوت را نمیتوان به نقدینگی نسبت داد.
✅ ریشه مشکل در سیاست ارزی نادرست در دوره دوم است. در دوره اول نرخ دلار ۲۷درصد افزایش یافت ولی در دوره دوم ۶۰۰ درصد
❇️ تورم کنونی هم ناشی از این است که گذاشتیم نرخ ارز ۶ برابر شود و چون حدود ۸۵ درصد واردات ما کالاهای واسطه و سرمایهای است، پس هزینه تولید وابسته به نهاده وارداتی به شدت افزایش یافته است
❇️ افزایش هزینه تولید (متاثر از شوک ارزی) نقدینگی را هم به دنبال خودش می کشد و در مرحله بعد نقدینگی هم بر تورم اثر میگذارد
✳️ البته عوامل دیگری مانند تشدید تحریم ها در دوره دوم نیز موثری بوده است.
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
🆔 @QasdWay
هدایت شده از پرفسور مسعود درخشان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پرفسور مسعود درخشان:
این گروه که آمدند در بیتالمقدس و این فجایع را انجام میدهند، ابزاری هستند برای اینکه یک نظام سلطه به نام آمریکا نابود شود.
همین دفاعی که آمریکا از رژیم اشغالگر میکند باعث نابودی آمریکا خواهد شد.
💠 @profderakhshan
🔘 علّت تورم در ایران کمبود نقدینگی است
📌 دکتر حمیدرضا مقصودی در گفتوگو با ماهنامه رویش اندیشه؛
🔖 بهنظر من علّت تورم در ایران کمبود نقدینگی است؛ نه ازدیاد نقدینگی؛ چراکه با خود، قحطی و کمبود کالا بههمراه میآورد.
🔖 شما در این حالت میبینید که بخشهای مولّد اقتصادی ما خالی از نقدینگیِ مؤثر هستند و درمقابل، نقدینگی انباشتشده در نظام بانکی وجود دارد؛ یعنی درواقع اینکه نقدینگی در ساختار مولّد اقتصاد ما وجود ندارد، باعث شده کمبودهایی در اقتصاد ما ایجاد شود و این کمبودها، تورم ایجاد میکند.
🔖 در ایران نقدینگی فعال نداریم و نقدینگی ما جبرانی و منفعل است؛ یعنی تورم همواره به دلایل ساختاری غیرپولی اتفاق میافتد و ما با نقدینگی، کاهش قدرت خرید مردم را جبران میکنیم. حال در اوضاع فعلی نتوانستهایم آن را به اندازۀ کافی جبران کنیم. چون شیکاگوییها در ایران تصمیم گرفتهاند که نظریۀ تعدیل اجرا کنند. در اینجا تولید و نقدینگی متوقف شده و تورم هم دوچندان میشود. لذا اقتصاددانان ایرانی بهطور کل ماجرا را معکوس میبینند و نظام علّیّت را بهصورت معکوس در ایران میجویند.
🔖 بنابراین ریشۀ تورم در ایران مسائل غیرپولی است و اگر هم بخواهیم به سراغ پول برویم، بهنظر من ناشی از کمبود نقدینگی است؛ نه ازدیاد نقدینگی. حتی نمیگویم که تورم، ناشی از عدم توازن در نقدینگی است؛ بلکه عدم توازنها مسائلی را ایجاد میکنند که باید آنها را خارج از مجرای تورم بررسی کرد.
#ماهنامه
#رویش_اندیشه
#حمیدرضا_مقصودی
🌐 @rouyesh_andisheh
💠 @QasdWay
✅ اقتصاد اسلامی چه سیاست اقتصادی را تجویز میکند؟
❇️ زمانی فریدمن گفته بود اقتصاددانان در مورد ارزشها و اهدافی همچون عدالت اختلاف ندارند، اختلاف در مورد روش دستیابی به این اهداف است و این امری فنی است که در اثر گسترش مباحث فنی علم اقتصاد حل و فصل میشود.
✳️ این نگرش پذیرفتنی نیست، زیرا مکاتب اقتصادی در مورد تعیین، تعریف و اولویت بندی اهداف نیز اختلاف نظر دارند، و این اختلاف گاهی موجب اختلاف در ابزارها هم می شود.
✳️ برای نمونه، در نگاه مکتب پولی فریدمن، و یا رویکرد امثال هایک و طرفداران مکتب اتریش، عدالت در بستر ارزش آزادی تعریف شده و اولویت حاشیه ای پیدا میکند. در همین راستا، آمارتیا سن، نام کتابش را توسعه به مثابه آزادی میگذارد.
✳️ نگاه حاشیهای به عدالت باعث می شود که در میان توصیه های دهگانه اجماع واشنگتنی، مورد پذیرش مکتب پولی فریدمن، اثری از عدالت توزیعی نبینید.
❇️ درجایی نوشتم که اقتصاد اسلامی عدالت را به مفهوم توانمندسازی مادی و معنوی افراد جامعه برای دستیابی به حیات طیبه تفسیر میکند، تفسیری که متمایز از عدالت به مثابه آزادسازی قیمتی است.
❇️ این تفسیر از عدالت باعث میشود که نگاهمان به افزایش ۵۷ درصدی حقوق کارگران و یا حذف و یا تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی هم تغییر کند.
❇️در چارچوب اجماع واشنگتنی فریدمنی، آزادسازی قیمت کالاها را میپذیرند ولی به شکلی پارادوکس گونه به سمت توصیه سرکوب دستمزدی میروند
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
💠 @QasdWay
🔴 *نسخه اقتصادی آمریکاییها برای سقوط ماشین انقلاب در ایران چه بود؟*
دکتر حسین نمازی اقتصاددانان برجسته و وزیر اقتصاد در سالهای ۶۴-۱۳۵۹ و ۸۰-۱۳۷۶ یک سند عجیب درباره نسخه اقتصادی آمریکاییها در سال ۱۳۶۲ برای نابودی ایران (بجای حمله نظامی)، در مصاحبه با پایگاه مرکز اسناد انقلاب اسلامی ارائه کرده است.
او میگوید: در دورهی اول که مسئولیت وزارت امور اقتصادی و دارایی را به عهده داشتم به خاطر دارم که نمایندهی ما در بانک جهانی نشریهی چند صفحهای این بانک حاوی تحلیلهای اقتصادی ـ سیاسی را که به طور منظم منتشر میشد برایم میفرستاد. در یک شمارهی آن [سال ۱۳۶۲] تحلیلی در مورد *حملهی نظامی آمریکا به ایران* شده بود. نویسندهی کارشناس این اقدام را به دلایلی به زیان آمریکا ارزیابی کرده بود. ازجمله این که چند سال بیشتر از انقلاب ایران نمیگذرد و هنوز مردم از شور انقلابی بالا و در نتیجه مقاومت بیشتری برخوردارند. دیگر این که مردم منطقه مسلمانند؛ تحریک احساسات آنها با حفظ منافع ما در آینده منافات دارد و در نهایت تلفات نیروی انسانی و هزینههای مالی را زیاد برآورد میکرد. *راه حل پیشنهادی او آوردن فشار اقتصادی به دولت ایران بود تا مجبور به حذف یارانهها [یعنی حذف سوبسیدها از تولید و بخش واقعی اقتصاد] بشود*. در این صورت طبقات کم درآمد و متوسط که حامی نظام هستند نه تنها دست از حمایت نظام بر میدارند بلکه در مقابل آن قرار میگیرند و در نتیجه نظام ساقط میشود. *با این تعبیر که این طبقات هستند که ماشین انقلاب را در سر بالایی هُل میدهند. کافی است دست خودشان را از پشت ماشین بردارند و کنار بروند*. بدون تردید ماشین انقلاب به عقب برگشته و واژگون خواهد شد. او این اقدام را *موثرترین و کم هزینهترین راه* معرفی کرده بود. پیشنهاد صندوق هم دقیقاً در همین راستا بود با این عنوان که یارانههایی که به همهی مردم از فقیر و غنی داده میشود (غیر هدفـمند) باید حذف شود و جای خود را به یارانههای نقدی بدهد که به صورت (هدفمند) به خانوادههای کم درآمد پرداخت شود. این پیشنهاد اگرچه ظاهری معقول داشت اما در بحثها معلوم شد که با این هدف ارایه شده است که یارانهی نقدی که بر اثر تورم به مرور زمان ارزش خود را از دست میدهد و اگر هم قرار باشد برای جبران کاهش خرید مبلغ آن افزایش یابد میتوان آن را به مبلغ کمتری افزایش داد تا به تدریج از میان برود. (در مورد حقوق و دستمزد نیز این اقدام در حد امکان انجام میشود. با این تفاوت که در این مورد نمیتـوان آن را به صفر رسانـد یا بیش از حد معینی قـدرت خرید حقوق و دستمزد را کاهش داد). این اقـدام در زمان *آقای هاشمی* با حذف مرغ از کالابرگ آغاز شد و به جای آن به صورت نقدی پرداخت شد و بعد هم متوقف شد و به لحاظ بازتاب منفی آن در بین مردم به کالاهای دیگر تسـری نیافت. در زمان *آقای احمدینژاد* هم یارانهی نقدی 45/5 هزار تومان برقرار شد که امروز ارزش آن برابر یک شانه تخممرغ است. که اگر 100 هزار تومان دیگر هم به آن اضافه کنند فعلاً معادل سه شانه تخممرغ میشود.
https://b2n.ir/y01332
💠 @QasdWay
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نیچه یکی از بزرگترین فیلسوفان غرب است و تاثیر او بر فلاسفه و اندیشمندان غربی غیرقابل انکار است. نیچهای که میگوید: خدا مرده است و مرده خواهد ماند و ما او را کشتهایم...
God is dead God remains dead. And we have killed him. How shall we comfort ourselves, the murderers of all murderers? What was holiest and mightiest of all that the world has yet owned has bled to death under our knives: who will wipe this blood off us? What water is there for us to clean ourselves? What festivals of atonement, what sacred games shall we have to invent? Is not the greatness of this deed too great for us? Must we ourselves not become gods simply to appear worthy of it?
نترسید از اینکه به این تفکرات «نه» بگوئید.
💠 @profderakhshan
💠 @QasdWay
📌 مرکز نوآوری و توسعه تعاون ایران برگزار میکند:
📝اولین جلسه درسوارههای تعاون
♦️ میراث ایرانی تعاون؛ بازتولید و احیا ظرفیتهای بومی و اصیل ایرانی برای کسبوکارهای تعاونبنیان ♦️
مدرس:
✅ دکتر محمود مهام (استادیار پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی)
زمان:
🗓 یکشنبه 18 اردیبهشتماه 1401
⏰ ساعت 10 الی 12
لینک جلسه:
👉 https://meet.google.com/fpn-cecn-fqm
🆔 QasdWay
🔰ششمین نشست از سلسله جلسات *دوشنبه های اندیشه ورزی* با محوریت *«آرمان شهر تعاون»* با حضور معاون محترم امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار می گردد.
👌با ارائه:
🔰 *دکتر عباس جهانبخش*
(عضو هیئت علمی دانشگاه و عضو گروه تحقیقات کاربردی فرهنگستان علوم اسلامی قم)
📘موضوع :*الگوی شهرسازی تعاون پایه*
🔰 *مهندس امیرحسین کمالی تقوی*
(مدیر اندیشکده مطالعات راهبردی زیست شهر اسلامی)
📘موضوع:*الگوی اشتغالزایی غیر متمرکز و تعاون پایه*
🔸و با حضور و ارایه نظر جمعی از اساتید و نخبگان حوزه تعاون
🔹و با حضور بر خط مدیران و معاونین تعاون استانی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی
🔹 زمان: دوشنبه مورخ ۱۹ اردیبهشت ، ساعت۱۸ تا۲۰
🔸مکان : ساختمان معاونت امور تعاون
🆔 @QasdWay
🔰سلسله نشستهای #اقتصادنا
🔖پرونده ویژه
«تولید در الگوی اسلامی–ایرانی پیشرفت»
💠#اقتصادنا ۴۷
تولید دانشبنیانِ اشتغال آفرین در مکتب اقتصاد مقاومتی
🎙دکتر حمیدرضا مقصودی (عضو هیئت علمی گروه اقتصاد دانشگاه قم)
📆 دوشنبه ۱۹ اردیبهشت ساعت ۱۷
📡 شرکت در نشست از طریق👇👇
1️⃣ سامانه آموزش مجازی هیئت اندیشهورز اقتصاد حوزه علمیه خراسان
https://eqtesad.lms2.hozehkh.com/ws/olgoo
2️⃣ صفحه اینستاگرام هیئت به نشانی eghtesadhozehkh@
•┈┈••••✾•🍃🌸🍃•✾•••┈┈•
@eghtesadhozehkh
🆔 QasdWay
🔶 اولین همایش مردمیسازی اقتصاد و اقتصاد مقاومتی
📆 پنجشنبه 22 اردیبهشت 1401
🌐 پیوند ورود به همایش:
https://vroom.um.ac.ir/iish
🌐 اولین همایش مردمیسازی اقتصاد و اقتصاد مقاومتی
https://peame1400.um.ac.ir
@fum_iish
🆔 @QasdWay
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نقد دانکن فولی، نویسنده کتاب «مغالطه آدام اسمیت»، درباره ریاضیکردن اقتصاد توسط ساموئلسون
🆔 QasdWay
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ توصیههایی به دولت مردمی
⭕️ تهدید نئولیبرالیزم
✅ ما نیاز به نسخههای انقلابی و بومی و غیر نئولیبرالی داریم
🆔 @QasdWay
#جهاد_تبیین
عَلِيُّ بْنُ مُحَمَّدِ بْنِ عَبْدِ اَللَّهِ اَلْقُمِّيُّ عَنْ أَحْمَدَ بْنِ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَنْ أَبِيهِ عَنْ إِسْمَاعِيلَ اَلْقَصِيرِ عَمَّنْ ذَكَرَهُ عَنْ أَبِي حَمْزَةَ اَلثُّمَالِيِّ قَالَ: ذُكِرَ عِنْدَ عَلِيِّ بْنِ اَلْحُسَيْنِ عَلَيْهِمَا اَلسَّلاَمُ غَلاَءُ اَلسِّعْرِ فَقَالَ وَ مَا عَلَيَّ مِنْ غَلاَئِهِ إِنْ غَلاَ فَهُوَ عَلَيْهِ وَ إِنْ رَخُصَ فَهُوَ عَلَيْهِ .
ابو حمزه ثمالى گويد:
از گرانى نزد امام سجّاد عليه السّلام سخن به ميان آمد، فرمود:
مرا به گرانى چه كار؟ اگر گران شود روزىام بر عهده خداست، و اگر ارزان شود نيز بر عهدۀ اوست.
الکافي , جلد۵ , صفحه۸۱
لطفا در این روز ها که مردم ما به آرامش نیاز دارند نشر این روایت را فراموش نکنید.
@hamidrezamaghsoodi
🆔 @QasdWay
یک سوال:
روسیه چطور از تحریم ها جست؟
روسیه چطور روبل را تقویت کرد؟
روسیه چطور اروپا را به گوشه رینگ فرستاد؟
یک استراتژی داشت: خودباوری
اگر نئولیبرال های ما مشاور پوتین بودند:
۱. روبل را ارزان می کردند که کالای روسی قاچاق نشود.
۲. دستور واردات خودرو می دادند تا انحصارگران بین المللی خودرو را دوباره بر صنعت خودرو روسیه حاکم کنند.
۳. گندم را به ارزانی به دنیا می فروختند که مسیر تجارت جهانی بسته نشود.
۴. مذاکره با آمریکا برای ایجاد صلح در اوکراین را شروع می کردند.
@hamidrezamaghsoodi
🆔 @QasdWay
🔰 اقتصادنا ۴۵: ماهیت و روش متفاوت تولید در اسلام و سرمایهداری
💠 نخستین نشست پرونده ویژه «تولید در الگوی اسلامی - ایرانی پیشرفت»
🎙در این نشست علمی دکتر علی سعیدی، عضو هیئت علمی گروه اقتصاد دانشگاه قم، به تبیین ماهیت و فرایند تولید پرداخت و ضمن اشاره به اشکالات و چالشهای تولید به روش سرمایهداری، به بیان مؤلفههایی از تولید در اقتصاد اسلامی و ضرورت جهش تولید پرداخت:👇👇👇
✅مسئله تولید صرفاً یک مسئله فنی و عملیاتی نیست بلکه مسئلهای است هنجاری و تحت تأثیر ارزشها.
✅ تاثیر نگاه ایدئولوژیک در اولویتبندی رفع نیازها
✅ انگیزه احیاء منابع بهجای سودطلبی در تولید اسلامی
✅ تولید ناخالص ملی؛ نماد قدرت اقتصادی
✅ توانمندی اقتصادی در گرو جهش تولید و نه فقط رونق تولید
✅ فاصلهگیری از رویکرد مصرفگرایانه و حرکت به سمت تولید دانشبنیان
✅ مقیاس تولید؛ وجه تمایز اقتصادهای دانشبنیان در ایران و غرب
✅ وظیفه طلاب و دانشجویان برای تاثیرگذاری و کمک به جهش تولید
✅ فرهنگسازی در جهت تقویت بنیانهای تفکر تولیدمحور
✅ چالشهای تولید انبوه
✅ آیا تولید انبوه با آموزه های اقتصاد اسلامی سازگار است؟
🔶🔶 تفصیل گزارش این نشست علمی را در نشانی زیر دنبال نمایید:
🌐https://eco.hozehkh.com/33607
•┈┈••••✾•🍃🌸🍃•✾•••┈┈•
@eghtesadhozehkh
🆔 @QasdWay
دکتر توکلی:
✅ معجزه تبدیل یارانه واردات به یارانه تولید دانشبنیان
✳️یکی از اشتباهات ما در دهههای اخیر استمرار دادن یارانه به واردات اقلامی چون دانه های روغنی، نهاده دامی و دارو بود، این کار نه تنها نیاز ما به دلار را تشدید کرد، بلکه مانع از تقویت تولید داخلی و موجب شکنندگی در امنیت غذایی و دارویی شد.
❇️ در شرایط کنونی بهترین گزینه پرداخت یارانه به تولیدکنندگان این اقلام با اولویت به شرکتهای دانشبنیان برای افزایش ظرفیت تولید داخلی است. با این کار می توان انقلابی در بخش کشاورزی ایجاد کرد.
✅ ما می توانیم حتی در افق یک ساله راندمان تولید دانههای روغنی را با فعال کردن شرکتهای دانشبنیان حوزه کشاورزی بالا ببریم و هم رانت واردات حداقل ۴ میلیارد دلار ی آن را از بین ببریم و هم از تقاضای ارزی کشور بکاهیم و به تقویت ارزش پول ملی کمک کنیم.
✅ این اقدام حرکت در مسیر تحقق شعار سال یعنی تولید اشتغالزایی و دانشبنیانی است.
❇️در مقابل، حذف یارانه تولید اقلام مورد اشاره و دادن یارانه به مصرفکننده بدون داشتن طرح جدی برای تقویت تولید داخلی، با تشدید تورم و در ادامه بالا بردن نرخ ارز باعث می شود که در ادامه مجبور باشیم ارز بیشتری برای تامین گندم، دانههای روغنی و نهاده دارو بدهیم.
✅ ترکیه در برههای همین اشتباه را در مورد دارو مرتکب شد و به شدت در زمینه سلامت با مشکل مواجه شد و هر سال باید مقادیر زیادی دلار برای واردات دارو به شرکتهای چندملیتی خارجی میداد.
✳️ در این زمینه وظیفه وزارت جهادکشاورزی بسیار خطیر است. به جای دادن سیگنال کمبود روغن و ناتوانی تولید داخلی، بیایید همه امکانات را بسیج کنیم برای تقویت امنیت غذایی و دارویی کشور با افزایش تولید داخل گندم ،نهادههای دامی، دانههای روغنی و نهاده دارو.
✅ ما می توانیم، اگر بخواهیم!
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
🆔 @QasdWay