May 11
کانال قصد، پایگاهی برای تحلیل مبنایی مسایل اقتصاد کشور و بسط تفکر بومی، با ما همراه باشید...
@qasdna_ir
#لیبرال_کمونیستهای_مسلمان
زمانی که مجوزهای تأسیس #بانکهای_خصوصی بهطور گسترده و بهبهانۀ افزایش رقابت بین بانکها صادر میشد، چشم و گوش #لیبرالها بر پیامدهای ناگوار این تصمیم بسته بود.
حتی زمانی که بانکهای خصوصی بهطور گسترده اقدام به #خلق_پول میکردند هیچ لیبرالی متعرض آنها نمیشد.
حال که پس از چندسال پیامدهای این سیاست لیبرالیستی رخ نشان داده است، همه به دنبال این هستند که به هر نحوی که هست، چه با اقدامات دستوری دولتی و چه با اقدامات پلیسی و امنیتی، جلوی این بحران گرفته شود.
مثلا یکی از پیشنهادهای اخیر آقایان لیبرال برای حل بحران بانکی، بازگرداندن سودهای سپردههایی که در چندسال اخیر دریافت شده است یا بلوکهکردن آنها تا زمانی طولانی در آینده است تا از این طریق، حجم پول سهبرابرشده در ششسال اخیر وارد بازار نشود و #نرخ_تورم افزایش نیابد.
اینجاست که دمخروس نگاههای کمونیستی از دل پیروان لیبرالیسم بیرون میزند!
@QasdWay
◀️#اگر_بخواهد
🔴هورنیک(١٧١۴-١۶۴٠) در کتاب «اتریش فراتر از همه جا؛ #اگر_بخواهد» در سال ١۶٨۴ یعنی سیصد و پنجاه سال پیش و در عصر مرکانتیلیسم توصیههایی را ارائه میکند که بدون شک توجه به این توصیهها بوده که اروپا را در اقتصاد تا چندی پیش فراتر از همه جا ساخت. و اروپا به محض فاصله از این توصیهها، در حال از دست دادن موضع فرای خود است. و البته چین امروزه به بهترین نحو در حال اجرای این توصیههاست.
✅هر قطعه زمین از کشور بایستی در کشاورزی، معدن یا ایجاد صنعت بهکار گرفته شود.
✅همۀ مواد خام یافت شده در کشور بایستی در خدمت صنایع داخلی قرار بگیرند. چرا که کالاهای نهایی ارزش بیشتری نسبت به مواد خام دارند.
✅افزایش جمعیت(جمعیت فعال) بایستی مورد تشویق قرار گیرد.
✅صادرات طلا و نقره بایستی ممنوع شود و همۀ پول در داخل به گردش درآید.
✅واردات کالای خارجی بایستی تاجای ممکن مورد تقبیح قرار گیرد.
✅کالاهایی خاص که واردات آنها ضروری است بایستی دسته اول خریداری شوند و در ازاء آنها بایستی کالای داخلی پرداخت شود نه طلا و نقره
✅تا جایی که ممکن است واردات باید محدود به فلزات خام شوند و فراوری این فلزات باید در داخل کشور صورت گیرد.
✅از فرصتها تا جای ممکن بایستی جهت فروش مازاد صنایع کشور به خارج در ازاء طلا و نقره استفاده شود.
✅اگر کالایی به اندازه کافی در داخل تولید شود، نباید اجازۀ واردات به آن داده شود.
منبع: Austria Over All, If She Only Will, 1684
@qasdway
🔴 آیا اقتصاد ایران #فاسد است؟
🔸 تصویری که فضای رسانهای در افکار عمومی جامعه ترویج و تبلیغ میکند، نهتنها وجود #فساد را در جامعه امری شایع میداند بلکه صریحاً بر ناکارآمدی #نظام_اسلامی در ادارۀ کشور و ناتوانی آن در مبارزه با مفاسد متعدد اقتصادی و مالی تأکید میکند و از این طریق، مخاطبان خود را نسبت به آیندۀ کشور و نظام اسلامی ناامید و مأیوس میسازند.
🔸 تقریباً در هر جا که بحث از فساد اقتصادی بهمیان میآید، سریعاً مصادیق متعدد فساد مطرح میشود و نتیجه گرفته میشود که کشور غرق در فساد و #بیعدالتی است.
چندسوال:
❓ آیا وجود مصادیق فساد در یک جامعه، به معنی فاسدبودن آن جامعه در کل است؟
❓ شاخصهای فساد چه میگویند؟
❓ این شاخصها چگونه و برچه مبنایی و توسط چه کسانی و با چه مقاصدی تولید میشوند؟
❓ آیا ایران پس از انقلاب اسلامی، کشور فاسدی است؟
❓ جمهوری اسلامی از کجا آغاز کرد؟
❓ چرا مبارزه با مفاسد اقتصادی اولویت دارد؟
❓ چه باید کرد؟
⬅ مشروح مطلب را در اینجا ببینید:
http://qasdway.ir/fa/news/view/105/10
@QasdWay
May 11
هدایت شده از محمدجواد سمیعی
#یادداشت : عیار علمیت
🔸چند ماه قبل، کانال تلگرام رسمی مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری ( T.me/centerforstrategicstudies )، گزارشی پیرامون چالشهای توسعه در استان قم، منتشر کرد، به عنوان "وضعیت بحرانی" منتشر کرد که البته در اسفند 95 تهیه شده است.
🔸ما نیز که در کانالهای دانش پژوهان و بانک علم، یکی از سه رسالت خویش را در حوزه بررسی دقیق و ژرفاندیشانه مباحث اجتماعی و فرهنگی، میدانیم، به بررسی آن گزارش پرداختیم. پیشفرض بررسی این بود که این گزارش به صورت علمی و بدون غرض نگاشته شده است. اما شاهد #کپی کاریهای ناشیانه در آن بودیم.
🔸لازم دیدیم که یک قطعه از این گزارش را که بنحو ناشیانه از استان کردستان کپی شده و حتی نام شهرهای آن استان و اشاره به همسایگی با کشور عراق و ... هم از آن حذف نشده را منتشر کنیم تا تلنگری باشد جهت تغییر رویه کپی کاری و ایجاد عزم جدی بر کار علمی واقعی در مسئولان نهادهای #پرهزینه و پرمدعای دولتی: 👇
📎تصویر صفحه مذکور: eitaa.com/ehe110/70
🌐فایل pdf کامل این گزارش:
▫️از کانال تلگرام رسمی مرکز بررسیهای استراتژیک:
t.me/centerforstrategicstudies/177
▫️از کانال بانک علم:
eitaa.com/ehe110/71
🌸بانک علم: eitaa.com/joinchat/2729771009C7f65e0b775
🌸دانشپژوهان: eitaa.com/joinchat/2663841793C48065b7d17
هدایت شده از توییتگرام
روحانی گفت از امروز #برجام را با بقیه طرفها و بدون آمریکا ادامه میدهیم و در هفتههای آتی هم با اروپاییها مذاکره میکنیم و بعد تصمیم میگیریم که بازهم ادامه بدهیم یا نه!! حالا این که این چند هفته دقیقا چند هفته هست و این مذاکرات در چه حوزههایی، خودش میتواند باب خیانتی جدید باشد!
*سیاوش آقاجانی*
@OfficialTwitTelegram
سروش
sapp.ir/officialtwittelegram
گپ
gap.im/OfficialTwitTelegram
ایتا
eitaa.com/OfficialTwitTelegram
هدایت شده از توییتگرام
کجاست اقای زیبا کلام بیاد پاسخ بده
#برجام_نافرجام
+🇮🇷 مجنون+
@OfficialTwitTelegram
سروش
sapp.ir/officialtwittelegram
گپ
gap.im/OfficialTwitTelegram
ایتا
eitaa.com/OfficialTwitTelegram
◀ نقش جنگهای صفوی و عثمانی در رونق سرمایهداری مدرن
نتیجه این جنگها، ناامن سازی راه ابریشم بود. با آغاز جنگهای ایران و عثمانی، تجارت در راه ابریشم به حالت نیمه تعطیل درآمد و این فرایند روز به روز ادامه یافت. و در مقابل مسیر دریایی که مدیریت آن در دستان اروپائیان بود روز به روز تقویت شد. جریان کالا با وقوع انقلاب صنعتی معکوس شد و دنیای سرمایهداری جهت کالا و طلا را عوض کرد. در مسیر جدید دیگر این کالا نبود که از شرق به غرب منتقل میشد، بلکه طلاها و بردههایی بود که از مستعمرات به مقصد آلمان، انگلستان و فرانسه جابجا میشد. در ازاء این طلا و برده البته کالایی به شرق داده نشد، چرا که اولاً شرقیها کالاهای غربی را نمیپسندیدند و ترجیچ میدادند از کالاهای خود استفاده کنند و ثانیاً غربیها با قدرت سلاح، تنها بهرهکشی از شرق را دنبال میکردند. البته با بیش از صد سال تأخیر، تأثیرات فرهنگی غرب در ممالک شرقی، فرهنگ مصرفی غرب را در این کشورها تقویت کرد و در ازاء این طلا و البته نفت، مقادیری کالای غربی بود که به مقصد شرق جابجا شد. و آغاز انتقال کالا از شرق به غرب مصادف شد با تخریب زیرساختهای تولیدی دنیای شرق.
متن کامل را در اینجا بخوانید:
http://qasdway.ir/fa/news/view/106/4
@qasdway
🔆 آیندهپژوهی از جان ما چه میخواهد؟
🔸 آیندهپژوهان گاهی حرفهای خندهدار میزنند، اما ممکن است همین حرفها آیندۀ ما را رقم بزند
🔸آیندهپژوهان در نگاه اول خلوضع به نظر میرسند. اما همهشان از یک قماش نیستند. برخی ثروتمندانِ مرفهی هستند که دلشان میخواهد بدنشان را منجمد کنند تا یک روز در آینده به زندگی بازگردند، بعضی نگران آن هستند که یک هوشِ مصنوعیِ برتر انسانها را زیر سلطۀ خود بگیرد. و برخی دلمشغول همین آدمهای معمولیای هستند که گرفتار سیستمهای دیجیتال شدهاند. اما اگر مسئله صرفاً بر سر قدرت و ثروت باشد چه؟
🔸 در پایان، کل مسئله بر سر قدرت و نفوذ است. در بدترین سناریو، سرمایهداری دیجیتال به مسیر خود ادامه میدهد با ابزارهایی که هماکنون در دست دارد و هر روز هم گستردهتر میشوند، درحالیکه حتی یک نفر از طبقۀ نخبگان به چشم نمیخورد که به ماجرا شک کرده باشد.
متن کامل را در اینجا ببینید:
http://www.tarjomaan.com/neveshtar/8787/
@QasdWay