📻 فایل صوتی جلسه ۱۰۵ #تفسیر #سوره_بقره
#حجت_الاسلام_قاسمیان
🗓 جلسه صد و پنجم ۹۸/۰۵/۱۷
📥 لینک دانلود:
http://dl.qasemian.net/upload/TS/1042.T00210501.mp3
#کلاس_تفسیر
✅ @qasemian_ir
غلامرضا قاسمیان
❇️ مراسم قرائت دعای پرفیض عرفه 🔸 با نوای #حجت_الاسلام_قاسمیان 📆 یکشنبه، ۲۰ مرداد ماه از ساعت ۱۵ مس
💎 *اعتراف به خطا*
🔸 امام حسین (ع) در دعای عرفه دارد: خدایا، کسی که خوبی هایش بدی است (پُر است از ریا و نیتهای مشکلدار)، بدیهایش چگونه است؟! خداوندا، کسی که حقیقتش ادعاست، چه جور ادعایش ادعا نباشد؟!
🔹 اعتراف به گناه و خطا و کمکاری، برای اینکه انسان به خدا برسد، خیلی مهم است. نه اینکه بگوید: اگر ما پیش خدا آبرو نداشته باشیم، پس چه کسی آبرو دارد؟!
#گزیده جلسه۳۴ #تفسیر #سوره_توبه
#حجت_الاسلام_قاسمیان
✅ @qasemian_ir
⚠️ عرفه برای خودش شب قدری است!
✳️ در مورد این روز آمده «مَنْ لَمْ یُغْفَرْ لَهُ فِی شَهْرِ رَمَضَانَ لَمْ یُغْفَرْ لَهُ إِلَی قَابِلٍ إِلَّا أَنْ یَشْهَدَ عَرَفَه» در روایت آمده کسی که در ماه مبارک رمضان بخشیده نشود، بخششی برای او نخواهد بود مگر اینکه عرفه را درک کند. مهمتر از همهی فضائل این روز در آن است که فرد در خود صحرای عرفات باشد؛ اما بعدازظهر روز عرفه هم به نوبه خود مهم است.
‼️ طرف می گوید من کار دارم! یعنی چی که کار دارم؟ کار را کنار بگذار و برو دعای عرفه و دنبال توجه به این ساعات باش. این چیز مهمی است! مثلاً فردی درس دارد یا اداره دارد! خب مرخصی بگیر از محل کار. باید این کارها را در زندگی وارد کرد.
#حجت_الاسلام_قاسمیان
#گزیده جلسه۱۰۵ #تفسیر #سوره_بقره
مورخ ۱۷مرداد۹۸
✅ @qasemian_ir
🐑 اهمیت قربانی کردن در روز عید قربان
🐏 موضوعاتی هست که بعضی فکر می کنند اسراف است، در حالیکه این طور نیست؛ مثل قربانی روز عید قربان. این موضوع قربانی روز عید، در حد وجوب است.
📖 در روایات داریم امّ سلمه - همسر پیامبر - خدمت حضرت رسول (ص) آمد و از حضرت پرسید "یَا رَسُولَ اللَّهِ یَحْضُرُ الْأَضْحَى وَ لَیْسَ عِنْدِی ثَمَنُ الْأُضْحِیَّةِ" عید قربان آمده و مال و پولی برای قربانی کردن ندارم. "فَأَسْتَقْرِضُ وَ أُضَحِّی؟" از حضرت پرسید آیا قرض کنم و قربانی کنم؟ حضرت می فرمایند "اسْتَقْرِضِی وَ ضَحِّی فَإِنَّهُ دَیْنٌ مَقْضِیٌ" قرض کن و قربانی کن، بدان که این دِین و قرضی است که ادا می شود و خدا برمیگرداند.
🔶 اینطور نباشد که بگوییم عید قربان هست که هست دیگه! خیر، در عید قربان باید قربانی کرد و یکی از مهم ترین کارهاست. قربانیِ عید قربان را فراموش نکنید و خودتان قربانی کنید و از این نگذرید؛ آن وقت اثرات و برگشت آن را ببینید. بعد از آن هم، هم خودتان از آن بخورید و هم به دیگران بدهید. "فَکلُوا مِنهَا وَ أَطعِمُوا الْبَائس الْفَقِیر" از گوشت قربانی بخور و بخوران.
#حجت_الاسلام_قاسمیان
#گزیده جلسه۱۰۵ #تفسیر #سوره_بقره
مورخ ۱۷مرداد۹۸
✅ @qasemian_ir
💐 عید قربان مبارک! 💐
❇️ اسماعیل های ما... بخش اول
❗️ خدا که ملت را سر کار نمیگذارد! خدا میخواهد طرف این امتحان را انجام بدهد؛ امتحانی که از خودش بگذرد و خدا بگوید بارک الله و حالا چون از خودت گذشتی من آن امتحان را هم نمیگیرم؛ مثل داستان حضرت ابراهیم (ع) که این داستان برای همه ما هست. آن ذبح اسماعیل (ع) هم برای همه ما هست.
🔪 گاهی اسماعیلِ ما وقتمان است و گاهی درسمان است. ما چه چیزی را داریم ذبح میکنیم؟ خیلی وقتها خدا نمیگذارد شما اسماعیلت را ذبح کنی، ولی تا آنجا میبردت که ببیند آیا ذبح میکنی یا نمیکنی؟!
⚠️ اگر همه بدانند که ذبح نمیشود که همه بلدند اسماعیلشان را ذبح کنند. اگر ابراهیم میدانست این کارد نمیبُرد که دیگر امتحانی نبود. این امتحان برای همه ما هست. یک اسماعیلهایی داریم که باید ذبح کنیم به خاطر یک امر برتر. و وقتی میبری که اسماعیلت را ذبح کنی، میبینی ذبح نمیشود!
↩️ادامه دارد...
گزیده جلسه۲۲ #تفسیر #سوره_بقره
#حجت_الاسلام_قاسمیان
✅ @qasemian_ir
💐 عید قربان مبارک! 💐
❇️ اسماعیل های ما... بخش دوم
🔸 کسی که وظیفه شناسی بکند و اسماعیلهای خودش را ذبح بکند، خدا توفیقات مادی و معنوی را به پای او میریزد. ما تصور میکنیم که اگر فلان جا برویم وظیفه مان را انجام بدهیم و فلانجا به نظام اسلامی کمک بکنیم، پس کِی درس بخوانیم؟!
🔹 ما خیلی رزمنده ها را دیدهایم که اهل درس و بحث در حوزهها بودهاند و رفتهاند به جبهه و وقتی برگشته آنقدر خدا توفیقهای عجیب و غریب به او داده که میبینی از همقطارهای خودش درسش بالاتر است! همان همقطارهایی که نشستهاند و پدر خودشان را درآوردهاند و جبهه نرفتهاند!
#گزیده جلسه۲۲ #تفسیر #سوره_بقره
#حجت_الاسلام_قاسمیان
✅ @qasemian_ir
💥 از آه مظلوم بترس
⚠️ روایت عجیبی از امام محمد باقر (ع) است. فضاسازی در این روایت بسیار عجیب است. میفرماید: پدرم علی بن الحسین، امام سجاد (ع)، در لحظات آخر زندگی و احتضارشان، ضَمَّنِی إلَی صَدْرِه؛ مرا به سینهشان چسباندند (آدم همیشه حرفهای ناب را در لحظه احتضار میزند) و گفتند: این حرف را پدرم امام حسین آخرین لحظات به من گفت و به من گفت: پدرم علی بن ابیطالب این حرفها را در لحظات آخر به من گفت.
💠 فضاسازی روایت خیلی عجیب است! اینکه: «ایَّاکَ وَالظّلمِ مُنْ لا یَجِدُ عَلَیْکَ ناصِراً إلا الله»؛ ظلم همیشه بد است ولی برحذر باش از ظلم به کسی که هیچ پناهی جز خدا ندارد.
🔻 ما کج اخلاق هستیم و به افتاده هم لگد میزنیم. ولی فکر نکن کسی که پناهگاهی ندارد پناهی ندارد؛ حواست باشد که اگر او یک آه بکشد، دودمانت را به باد میدهد. که آه إسْمٌ مِنْ أسْمَاءِ اللهِ تعالی است.
🔆 لزومی هم ندارد بگوید ای خدا به خاک سیاه بنشانش! اگر کسی که مضطر است و تنها پارتیاش خداست، فقط بگوید: «ای خدا!» همین بیچارهات میکند. همینکه کسی را ندارد، خیلی کس را دارد...
#گزیده جلسه۱۳ #تفسیر #سوره_یوسف
#حجت_الاسلام_قاسمیان
✅ @qasemian_ir
🔸 از غدیر تا عاشورا
↩️ ماجرای عاشورا و ماجرای غدیر فاصله چندانی ندارند؛ حدود نیم قرن. تا حدی فراموشی می شود که سر سید شباب اهل جنت (ع) روی نی می رود. قبل از آن زمان حتی و در زمان امام مجتبی (ع) جامعه مدینه به جایی رسیده که وقتی یکی از خوانندگان زن از شام میخواهد به مدینه برود، مردم مدینه فرسنگها به استقبال او میروند. یعنی مرکز حکومت پیغمبر(ص) به اینجا کشیده میشود و عزت خود را از دست میدهد. عاشورا چیزی نیست که فقط پیوند عاطفی مطرح باشد.
💡 خواهش میکنیم در این ایام مردم ببینند آن جامعه بعد از مدتی به چه نقطهای رسیدند و با چه زاویههایی منحرف شدند.
💎 خدا خویشاوند ما که نیست! اگر درست از یک انقلاب مراقبت نشود به سادگی بعد از مدتی آرمانهایش را از دست میدهد و اگر مراقبت نکنیم تمام آرمان ها به فنا میرود
#حجت_الاسلام_قاسمیان
✅ @qasemian_ir
❇️ روایت #حجت_الاسلام_قاسمیان از دیدار جهادگران با رهبر انقلاب
http://farsi.khamenei.ir/others-dialog?id=43241
گزیدهای از متن:
🔺 نیروهای جهادی -که غالب آنها جوان هستند- از دو نقطه آسیب میبیند؛ دقیقاً همان نقاط آسیبی که آقا هم روی آن دست گذاشتند.
🔹 یکی این که گاهی ممکن است جوان از حالت الهی و معنوی خارج شود.
🔹 دیگری عدم ثبات جوانان در کار است! مثلاً جوان از سر بیکاری برای کار جهادی میآید و بعد از مدتی آن را رها میکند یا اینکه ازدواج میکند و مشغلههایی برایش پیش میآید که باعث میشود دیگر به این فضا برنگردد. این عدم ثبات در شخصیت و عدم ثبات در کارها، یکی از همان بزنگاههاست.
🔸 ببینید وقتی من در یک کاری ورود میکنم، ممکن است آوردهای برای من داشته باشد و فهمم را بالا ببرد و یک اردوی پانزده روزهی خوبی برای من باشد، ولی ایجاد ثبات در منطقه احتیاج به جمعیت و به ثبات قدم در این کار دارد.
📝 متن کامل این روایت را در لینک بالا مطالعه کنید!
✅ @qasemian_ir
📻 فایل صوتی جلسه ۱۰۶ #تفسیر #سوره_بقره
#حجت_الاسلام_قاسمیان
🗓 جلسه صد و ششم ۹۸/۰۵/۲۴
📥 لینک دانلود:
http://dl.qasemian.net/upload/TS/1042.T00210601.mp3
#کلاس_تفسیر
✅ @qasemian_ir
💐 سالروز میلاد حضرت امام هادی (ع) مبارکباد 💐
🔷 روایت است از امام هادی (ع) به عنوان شاخص امامت؛ در پاسخ این پرسش از حضرت که از کجا فهمیدید امام شدید؟ حضرت میفرمایند: به دلیل اینکه یک ذلّتی بر من وارد شد بیسابقه: «ذِلَّةٌ لِلَّهِ». سابقه نداشت برای من یک چنین ذلّتی. در پیش خدا من میبینم که خیلی شکسته شدهام. یک چنین شکستگی من تا حالا پیدا نکرده بودم. فهمیدم که امام شدهام.
🔶 این ذلّت لِلَّه، جزو شاخصهای بالا رفتن است اتفاقاً، نه شاخصهای پایین آمدن. شما بدانید با این شاخص، آنجایی که فکر میکنید خیلی سیم شما وصل شده به خدا، یعنی آن موقعهایی که فکر میکنید چقدر مثلاً ما حالی داریم با خدا، این همان جایی است که قطع شدید از خدا!
🔷 اگر کسی بهجدّ بتواند بگوید الاحقر، یعنی من از همه بدتر، من از همه پایینتر؛ اتفاقاً این نشان بزرگی و عظمت شخص است. این «ذلّتِ لِلّه»، یعنی اینکه در مقابل خدا چیزی آدم نداشته باشد، چیزی محسوب نکند خودش را، هر چیزی هم هست واقعاً و حقیقتاً از خدا بداند و ببیند. اگر این باشد، او به مقامهای انسانی دارد نزدیک میشود.
🔶 هر وقت فکر کرد که چیزی شدهایم! بالاخره زحمات نتیجه داد! عَجب چیزی در آمده؛ اگر یک چنین فکرهایی بکند، اینجا نقطهای است که نقطهی سقوط آدم است.
.
#گزیده جلسه۶۹ #تفسیر #سوره_مائده
#حجت_الاسلام_قاسمیان
✅ @qasemian_ir