🔵 سلام بر آغازی که پایان خوب دارد
🔸 مرادم سلام بر ماه مبارک رمضان ، ماه اطاعت و بندگی است که اهل ایمان با شوق و رغبت خاصی با آغاز آن یک خوشحالی خاصی دارند و با پایان آن خوشحالی دیگر و البته غمناکی دیگری نیز دارند.
🔹 فلسفه این خوشحالی به ارتباط بیشتر و انس عمیق تر و توجه زیادتر با ایزد منان بر میگردد. ماه مبارک رمضان وصل کننده انسانها به خالق جانهاست ، به خالق زیبایی هاست ، به خالق دلباختگی هاست. این ماه می فهماند که چگونه باید بهشتی زندگی کرده و خوش عاقبت شد و از جهنم سوزان گریزان بوده و بد عاقبت نگردید؟ چگونه به فطرت و اصل خویش برگشت و همیشه مطیع فرامین خدای خود شد؟ چگونه عبادت کرد؟ چگونه دعا کرد؟
🔸 آری این ماه می فهماند که فقط باید بندگی کرد نه گردنکشی ، نه غرور و نه تبختر ، تا بهشت الهی را با اعمالی صالحه آفرید. فقط باید لا اله الا الله گفت تا بهشت را لمس و حتی در همین جهان نیز تجربه کرد. و اگر غیر این باشد ، دنیا و عقبای انسان مبدل به جهنمی داغ و توأم با زهر و زفیر خواهد شد.
🔹 آری فردی که روزه میگیرد یعنی به یکسری حد و مرزی احترام میگذارد حتی برای مدتی از حلال و طیبات نیز میگذرد تا مبادا کدورت و آلودگی آنها ، خاطر وی را مکدر و صفحه دل او را زنگار بخشد. لذا با دلی صاف و با عشقی خالص ، متوجه پاکی فطرت خویش و ندای توحیدی آن میگردد.
✅ سلام بر افطار و لحظه گفتن اللهم لک صمنا ، سلام بر سحر و دعای آن ، سلام بر دعای افتتاح ، سلام بر مناجات اللهم رب شهر رمضان ، سلام بر یاعلی یا عظیم ، سلام بر اللهم غیر سوء حالنا بحسن حالک ، سلام بر جزء خوانیهای قرآن ، سلام بر شب های قدر با آن عظمت خاصش و دهها سلام های دیگر که مایه خوشحالی مؤمنین بود. و نهایتا سلام بر عید فطر و نماز دلبرای آن ، سلام بر اهل الکبریاء و العظمه. و اهل الجود و الجبروت.
✍ موسی آقایاری...1402/1/31
🔷️قزوین سلام 🔷️
@qazvinsalam
┄┅┅❅🌸🌺🌸❅┅┅┄
.
«اللهم اشف کل مریض» 🤲🤲
برای شفای عاجل و کامل سید الاساتید، معلم علم و اخلاق، حضرت آیت الله موسوی تهرانی حفظه الله، عزیزان حمد شفاء قرائت و دعا بفرمایید.
✅ تنها استاد باقیمانده از نسل طلایی مدرسین سطوح عالی حوزه نسل حضرات آیات موسوی تهرانی، پایانی، اعتمادی، ستوده،..
🔷️قزوین سلام 🔷️
@qazvinsalam
┄┅┅❅🌸🌺🌸❅┅┅┄
❇️ حوزه وقتی زنده است که به قرآن برگردد
آیتاللهالعظمی جوادیآملی در دیدار حجتالاسلاموالمسلمین شهرستانی، نماینده آیت الله العظمی سیستانی:🔻
◻️با فقه و اصول تنها نمی توان با جامعه ارتباط برقرار کرد. آنچه حوزه و جامعه را نگه می دارد، قرآن کریم است.خطاب اصلی قرآن کریم هم بشر است: ﴿نَذِیراً لِلْبَشَرِ﴾، ﴿کَافَّةً لِلنَّاسِ﴾، ﴿لِلعالَمینَ نَذیرًا﴾، بخشی دیگر از پیام قرآن به حوزه اسلامی بر می گردد، لذا جامعه، چاره ندارد مگر اینکه به آموزه های قرآنی برگردد.
◻️ ملتی که زمین دارد آب دارد خاک کافی دارد، اقتصادش درست نباشد از رحمت خدا دور است، این نفرین امام معصوم علیه السلام است، لذا اگر ما درست عمل کنیم، نجومی نباشد، اختلاسی نباشد، گرانی نباشد، مردم مودب هستند و به قانون احترام می گذارند.
◻️ با قرآن کریم و معارف بلند الهی می توان مشکلات جامعه را حل نمود و حوزه ما نیز وقتی زنده است که به قرآن برگردد.
🔷️قزوین سلام 🔷️
@qazvinsalam
┄┅┅❅🌸🌺🌸❅┅┅┄
هدایت شده از کانال قزوین سلام 💠
💠 پاسخ به ۹ سؤال پرتکرار فطریه ماه مبارک رمضان
🔹 با رسیدن به روزهای پایانی ماه مبارک رمضان، سؤالات پیرامون فطریه افزایش پیدا کرده که به انتشار چند سؤال پرتکرار آن مطابق با نظر رهبر معظم انقلاب خواهیم پرداخت:
______
❓۱. چه مبلغی را باید برای فطریه پرداخت کنیم؟
◻️ مکلف باید برای خودش و کسانی که نانخور او هستند، هر نفری یک صاع (تقریباً سه کیلو) گندم یا جو یا خرما یا کشمش یا برنج یا ذرت و مانند این ها به مستحق بدهد و اگر پول یکی از اینها را هم بدهد کافی است.
ضمنا مبلغ زکات فطره امسال (۱۴۰۲) به قیمت گندم برای هر نفر، «شصت هزار تومان» اعلام شده است.
برای مشاهده نظر سایر مراجع عظام تقلید درباره مبلغ فطریه رمضان سال ۱۴۰۲، اینجا را کلیک نمایید.
❓۲. آیا میتوانیم غیر از گندم، جو و ... که در رسالهها گفته شده، جنس دیگر و وسایل دیگری که مورد نیاز فقیر است خریداری کرده و عوض فطریه به مستحق بدهیم؟
◻️ اگر از مستحق برای قبول فطریه و خرید جنس دیگر، وکالت بگیرید، میتوانید جنس مورد نیاز مستحق را با فطریه بخرید و به او بدهید.
❓۳. آیا می توان فطریه را برای مستمند کارت به کارت کرد؟ یا به فقیر شهر دیگر داد؟
◻️ اشکالی ندارد، اما اگر زکات فطره را جدا کرده باشد، تعویض آن جایز نیست و اگر در شهرش، فقیر وجود دارد، پس از جدا کردن فطریه، انتقال آن به شهر دیگر هم بنا بر احتیاط واجب جایز نیست.
❓۴. آیا فطریه مهمان شب عید فطر بر عهدهی میزبان است؟
◻️ مهمان یک شبه نان خور محسوب نمیشود، لذا زکات فطره او بر میزبان واجب نیست، ولی اگر کسی غیر از شب عید مدتی مهمان دیگری است که عرفاً نانخور او محسوب میشود، فطریه او به عهده میزبان است.
❓۵. زمان کنار گذاشتن فطریه و پرداخت آن چه موقع است؟
◻️ از غروب شب عید فطر میتواند فطریه را بپردازد یا کنار بگذارد و بنابر احتیاط واجب، مکلّف باید فطریه را پیش از نماز عید بدهد، اما اگر نماز عید نمیخواند میتواند دادن فطریه را تا ظهر تأخیر بیاندازد و در صورتی که دسترسی به فقیر دارد کنار گذاشتن فطریه، کافی نیست؛ اما اگر تا ظهر دسترسی به فقیر نداشت، فطریه را کنار بگذارد و هرگاه دسترسی پیدا کرد به فقیر بدهد و اگر کنار نگذاشته باشد نیز بنا بر احتیاط واجب ساقط نمیشود و باید با قصد قربت و بدون نیت ادا و قضا، فطریه را بپردازد.
❓۶. آیا طفلی که در شکم مادر است و هنوز به دنیا نیامده، باید برایش زکات فطره بدهند؟
◻️ خیر لازم نیست.
❓ ۷. آیا فطریه را می توان به سادات فقیر داد؟
◻️ کسی که سید نیست نمیتواند به سید فطره بدهد. حتی اگر سیدی نانخور او باشد، نمیتواند فطره او را به سید دیگر بدهد.
غیرسادات نمیتوانند به سادات فطریه پرداخت نمایند.
❓ ۸. چه کسی باید فطریه بدهد؟
◻️ کسی که موقع غروب شب عید فطر بالغ و عاقل و هوشیار است و فقیر و بنده کس دیگر نیست، باید برای خودش و کسانی که نان خور او هستند هر نفری یک صاع که تقریبا سه کیلو است، گندم یا جو یا خرما یا کشمش یا برنج یا ذرت و مانند اینها به مستحق بدهد، و اگر پول یکی از اینها را هم بدهد،کافی است.
کسی که مخارج سال خود و عیالاتش را ندارد و کسبی هم ندارد که بتواند مخارج سال خود و عیالاتش را بگذراند، فقیر است و دادن زکات فطره بر او واجب نیست.
❓ ۹. آیا برای ادای زکات فطره می توان به جای گندم، جو، برنج و مانند آن، پول آن را پرداخت کرد؟
◻️ اشکال ندارد.
🔷️قزوین سلام 🔷️
@qazvinsalam
┄┅┅❅🌸🌺🌸❅┅┅┄
6.56M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 حضور یک اعجوبه در برنامه محفل
🔹سرعت بالای پاسخگویی مرتضی خدامی که نه تنها قرآن، نهج البلاغه و نهج الفصاحه بلکه اشعار زیادی را نیز حفظ است.
🔷️قزوین سلام 🔷️
@qazvinsalam
┄┅┅❅🌸🌺🌸❅┅┅┄
34.14M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌺🌺 ضیافت در ضیافت
💎 مراسم افطاری و جشن تکلیف پایه هشتم دبیرستان علامه دهخدا
🌸 یکشنبه ۲۷ فروردین ماه
#دبیرستان_علامه_دهخدا محمدیه
🔷️قزوین سلام 🔷️
@qazvinsalam
┄┅┅❅🌸🌺🌸❅┅┅┄