کانال مذهبی خادم الشریعه در ایتا
https://eitaa.com/joinchat/2573139970C47741049db
کانال مذهبی خادم الشریعه
اگر به جان کسي سوگند بخوريم که مثلا فلان کار را انجام ميدهيم ولي آن را انجام ندهيم جان آن شخص به خطر ميفتد؟
پاسخ:
خير، ميزان عمر افراد بستگي به اعمال خود شخص و مصلحت الهي دارد. البته عوامل خارجي ديگري مانند ظلم ديگران نيز مي تواند جان انسان را به خطر بيندازد، ولي در مورد اين که سوگند به جان کسي باعث کاهش عمر او شود، چيزي در منابع ديني نيافتيم.
به اين نکته نيز توجه داشته باشيد که قسم به جان ديگران، قسم شرعي محسوب نمي شود و احکام سوگند ، بر آن بار نمي شود
عضو کانال مذهبی خادم الشریعه شوید
https://eitaa.com/joinchat/2573139970C47741049db
کانال مذهبی خادم الشریعه در ایتا :
https://eitaa.com/joinchat/2573139970C47741049db
کانال مذهبی خادم الشریعه
کرونا باعث به نوعي تعطيلي شعائر بزرگ الهي همچون مناسک حج، نماز جمعه و جماعت، تعطيلي زيارتگاها، افتراق بجاي همبستگي، کم رنگ شدن صله رحم و غیره گردید.از آنجاييکه خداوند حکيم و رحيم است و همه چيز عالم در يد قدرت اوست ، بفرمائيد حکمت مريضي جهانگيري مثل کرونا که مومن و غير مومن با آن درگيرند چه مي تواند باشد؟
پاسخ:
اولا دين اسلام يک دين عقلاني است و به بهداشت و جان مؤمنان اهميت بسيار مي دهد. لذا هنگامي که دو واجب شرعي مثل نماز جمعه يا نجات جان مؤمنان با هم تعارض يابد، در اسلام واجب است که عمل اهم (مهمترين) را بر مهم مقدم کنند و هر انسان عاقلي نيز همين کار را مي کند. مثلا اگر فرزند مريض باشد و بايد به بيمارستان برسانيد و رساندن او به بيمارستان سبب قضاء شدن نماز شود، بر شما واجب است که فرزند خود را به بيمارستان برسانيد. در مسئله کرونا نيز همين است.
يعني هيچ يک از شعائر و احکام اسلام تعطيل نشده است. بلکه در شرايط خاص، حکم اسلام تقديم اهم بر مهم است. يعني در جايي که برخي از شعائر همانند مناسک حج و نماز جمعه تعطيل مي شود، برخي ديگر از شعائر که مخصوص شرايط اضطراري است، اجرا مي گردد، همانند نجات جان مؤمنان.
ثانيا بشر در جهان کنوني دچار نوعي روزمرگي و فراموشي هويت انساني خود شد. اما ويروس کرونا سبب شد که در بسياري از انسانها، روح انسانيت زنده شود که از آن جمله مي توان به همدلي ايرانيان در اين ايام اشاره نمود. اين همدلي در نوع خود، کم نظير است. همدلي و ياري انسانهاي ديگر نيز يکي از شعائر اسلامي است که به علت روزمرگي کمي کم رنگ شده بود و امروز دوباره پر رنگ شده است.
عضو کانال مذهبی خادم الشریعه شوید
https://eitaa.com/joinchat/2573139970C47741049db
عضو کانال مذهبی خادم الشریعه در ایتا شوید
دوستان در ثواب نشر لینک کانال سهیم باشید
https://eitaa.com/joinchat/2573139970C47741049db
کانال مذهبی خادم الشریعه
اهمیت امر به معروف و نهی از منکر
برتر از جهاد
امر به معروف هم مثل نماز، واجب است. در نهج البلاغه مى فرمايد: «وَ مَا أعْمَالُ الْبِرِّ كُلّهَا وَ الْجِهَادُ فِي سَبِيلِ اللَّهِ عِنْدَ الْأَمْرِ بِالْمَعْرُوفِ وَ النَّهْيِ عَنِ الْمُنْكَرِ إِلَّا كَنَفْثَةٍ فِي بَحْرٍ لُجِّي» يعنى امر به معروف و نهى از منكر، در مقياس وسيع و عمومى خود، حتى از جهاد بالاتر است؛ چون پايه ى دين را محكم مى كند. اساس جهاد را امر به معروف و نهى از منكر استوار مى كند.
بِهَا تُقامُ الفَرَائِض
تمامى آحاد ملت مسلمان، در حفظ و حراست از احكام نورانى آن (اسلام) و سعى در گسترش و تعميق آن (اسلام) در جامعه، داراى وظيفه اى بزرگند. امر به معروف و نهى از منكر كه يكى از اركان اساسى اسلام و ضامن برپاداشتن همه ى فرايض اسلامى است، بايد در جامعه ى ما احيا شود و هر فردى از آحاد مردم، خود را در گسترش نيكى و صلاح و برچيده شدن زشتى و گمراهى و فساد، مسؤول احساس كند.
عضو کانال مذهبی خادم الشریعه شوید و در ثواب نشر لینک کانال سهیم باشید
https://eitaa.com/joinchat/2573139970C47741049db
کانال مذهبی خادم الشریعه شوید
شرط قوام حاكميت اخيار
امروز فقط جنگ نظامى نيست؛ اما همه تهاجمهاى ديگر، با شدّت كم سابقه اى وجود دارد. در مقابل اين تهاجم، اين جامعه اسلامى، بايد زنده، هوشيار، آسيب ناپذير، پراميد، آماده مقاومت، آماده ضربه زدن و به صورتِ يك موجود زنده مقاوم بماند و مقاومت كند. اين، چگونه ممكن است؟
اين است كه بنده موضوع امر به معروف و نهى از منكر را مطرح كردم. موضوع امر به معروف كه موضوع جديدى نيست. اين، تكليف هميشگى مسلمانان است. جامعه اسلامى، با انجام اين تكليف زنده مى ماند.
قوام حكومت اسلامى، با امر به معروف و نهى از منكر است، كه فرمود: اگر اين كار نشود، آن وقت «لَيُسَلِّطَنَّ اللَّهُ عَلَيْكم شِرارَكم فَيَدْعُوا خِيارُكم فلا يُسْتَجابُ لَهُم»
قوام حكومت اسلامى و بقاى حاكميت اخيار، به اين است كه در جامعه امر به معروف و نهى از منكر باشد.
عضو کانال مذهبی خادم الشریعه شوید
https://eitaa.com/joinchat/2573139970C47741049db
کانال مذهبی خادم شوید
فلسفه قيام حسين بن علي (ع)
حسين بن على (ع)، در خود فهماند كه براى دنياى اسلام در چنين شرايطى، مبارزه با اصل قدرت طاغوتى و اقدام براى نجات انسانها از سلطه شيطانى و اهريمنى اين قدرت، واجب ترين كارهاست. بديهى است كه حسين بن على (ع)، اگر در مدينه مى ماند و احكام الهى را در ميان مردم تبليغ و معارف اهل بيت را بيان مى كرد، عدّه اى را پرورش مى داد. اما وقتى براى انجام كارى به سمت عراق حركت مى كرد، از همه اين كارها بازمى ماند: نماز مردم را نمى توانست به آنها تعليم دهد؛ احاديث پيغمبر را نمى توانست به مردم بگويد؛ حوزه درس و بيان معارف او تعطيل مى شد و از كمك به ايتام و مستمندان و فقرايى كه در مدينه بودند، مى ماند. اينها هركدام وظيفه اى بود كه آن حضرت انجام مى داد.
اما همه اين وظايف را، فداى وظيفه مهم تر كرد. حتّى آن چنان كه در زبان همه مبلّغين و گويندگان هست، زمان حجّ بيت اللَّه و در هنگامى كه مردم براى حج مى رفتند، اين، فداى آن تكليف بالاتر شد.
آن تكليف چيست؟ همان طور كه فرمود، مبارزه با دستگاهى كه منشأ فساد بود:
«أرِيدُ أَنْ آمُرَ بِالْمَعْرُوفِ وَ أَنْهَى عَنِ الْمُنْكَرِ وَ أَسِيرَ بِسِيرَةِ جَدِّي» يا آن چنان كه در خطبه ديگرى در بين راه فرمود: «ايها النّاس! انَّ رَسول اللَّه، قَالَ مَنْ رَأَى سُلْطَاناً جَائِراً مُسْتَحِلًّا لِحُرُمِ اللَّهِ نَاكِثاً لِعَهْدِ اللَّه... فَلَمْ يُغَيِّرْ بِفِعْلٍ وَ لَا قَوْلٍ كَانَ حَقاً عَلَى اللَّهِ أَنْ يُدْخِلَهُ مَدْخَلَه»
يعنى اغاره يا تغيير، نسبت به سلطان ظلم و جور؛ قدرتى كه فساد مى پراكند و دستگاهى كه انسانها را به سمت نابودى و فناى مادّى و معنوى مى كشاند. اين، دليل حركت حسين بن على (ع) است، كه البته اين را، مصداق امر به معروف و نهى از منكر هم دانسته اند؛ كه در باب گرايش به تكليف امر به معروف و نهى از منكر، به اين نكات هم بايد توجّه شود. لذاست كه براى تكليف اهمّ، حركت مى كند و تكاليف ديگر را ولو مهم فداى اين تكليف اهمّ مى كند.
تشخيص مى دهد كه امروز، كار واجب چيست؟ هر زمانى، يك حركت براى جامعه اسلامى متعيّن است.
عضو کانال مذهبی خادم الشریعه شوید
https://eitaa.com/joinchat/2573139970C47741049db