کانال مذهبی خادم الشریعه
💠
💎 توصیههای امام صادق(ع) به روزهداران
🔻 امام صادق علیهالسلام:
إِذَا صُمْتَ فَلْيَصُمْ سَمْعُكَ وَ بَصَرُكَ مِنَ اَلْحَرَامِ وَ اَلْقَبِيحِ وَ دَعِ اَلْمِرَاءَ وَ أَذَى اَلْخَادِمِ وَ لْيَكُنْ عَلَيْكَ وَقَارُ اَلصَّائِمِ وَ لاَ تَجْعَلْ يَوْمَ صَوْمِكَ كَيَوْمِ فِطْرِكَ
❇️ هرگاه روزه گرفتى گوش و چشم تو نيز بايد از ارتكاب حرام و زشت روزه بدارد و در اين حال از كشمكش و ناسزاگوئى و آزار خدمتگار بپرهيزى و بر تو است كه سنگينى و وقار روزهدار را داشته باشى، و آن روزت با روزى كه روزه ندارى يكسان نباشد».
📚 منلایحضرهالفقیه، ترجمه بلاغی و غفاری، ج ۲، ص ۴۳۸
کانال مذهبی خادم الشریعه🔰🔰🔰
https://eitaa.com/joinchat/2573139970C47741049db
کانال مذهبی خادم الشریعه
🌐گناه کاری که درهمین دنیا خداوند آبرویش را می ریزد
💥پيامبر اکرم (صلی الله علیه و آله)
✍️منْ مَشَى فِی عَیْبِ أَخِیهِ وَ کَشْفِ عَوْرَتِهِ کَانَتْ أَوَّلُ خُطْوَهٍ خَطَاهَا وَضَعَهَا فِی جَهَنَّمَ وَ کَشَفَ اللَّهُ عَوْرَتَهُ عَلَى رُءُوسِ الْخَلَائِقِ فان ماتَ و هُوَ کذلکَ ماتَ وَهُوَ مستحل لما حَرَّمَ الله.
هر کس در جستجوى عيب و كشف اسرار برادر دینی اش گام بردارد، نخستين گامى كه برمىدارد در راه جهنم برداشته است و خداوند زشتیهای او را در پیش مردم آشکار می نماید و اگر بر این حالت بمیرد،در حالی مرده است که حرام خداوند را حلال می دانسته است.
📚ثواب الأعمال، ص 288
https://eitaa.com/joinchat/2573139970C47741049db
کانال مذهبی خادم الشریعه
https://eitaa.com/joinchat/2573139970C47741049db
کانال مذهبی خادم الشریعه
✅ رهبر معظم انقلاب: تابع تشخیص کارشناسی ستاد ملی مبارزه با کرونا هستم اما باید توجه داشت که عبادات در ماه رمضان جزو نیازهای اساسی مردم است
رهبر انقلاب در ارتباط تصویری ستاد ملی مبارزه با کرونا:
🔹یک سؤال بیپاسخی وجود دارد در مورد مراسم دعا و نماز و عبادت؛ بنده هیچ پیشنهادی در این باره ارائه نمیکنم و تابع نظر و تشخیص کارشناسی ستاد ملی مبارزه با کرونا هستم اما باید توجه داشت که عبادات و توسل بخصوص در ماه رمضان و شبهای قدر جزو نیازهای اساسی و حتمی مردم است و مردم در قضایای مهم نیز بیشتر به ارتباط با پروردگار نیاز دارند البته معتقدم اگر قواعد سختگیرانهای هم در این زمینه وضع شود مردم مؤمن و مسجدی حتماً بیشتر از دیگران به آن عمل میکنند.
🔹همان گونه که گفتم نظر کارشناسیشده در ستاد ملی مبارزه با کرونا را معتبر میدانم اما این بررسی را باید به کسانی سپرد که حقیقت و ضرورت دعا و توسل را درک میکنند آن وقت هر چه آنها تصمیم بگیرند بنده و همه مردم به آن عمل خواهیم کرد.
کانال مذهبی خادم الشریعه🔰🔰
https://eitaa.com/joinchat/2573139970C47741049db
کانال مذهبی خادم الشریعه
میشه بگید که چرا گرفتن روزه در روز عيد فطر حرام است؟
پاسخ:
اين گونه امور، از مسائل فرعي ديني هستند كه علت و دليل و فلسفه اصلي آن ها تعيين ميزان تسليم و تبعيت ما در برابر فرامين الهي است. نمي توان به راحتي به علت و فلسفه خاص اين اعمال و دستورات رسيد. اما وقتي معيار كشف دستورات شرعي را قرآن و سنت دانستيم و فقها از طريق اين منابع به چنين نظري رسيده اند، همين امر قانع كننده ترين دستور براي ما خواهد بود.
در واقع منطقي ترين دليل ما بر پذيرش حكم، آن است كه اين دستور به عنوان تكليفي ديني از مجاري منطقي و قابل اعتماد شريعت به ما رسيده، در نتيجه عمل به اين دستور همانند هر دستور ديگر تعبدي شرعي، لازم و منطقي و معقول است. چه بسا نتوان براي بسياري از دستورات قطعي دين دليلي دنیوی يافت. چرا که بسياري از احکام اثر جمساني و دنيوي ندارد و صرفا اثرش روحاني و آخرتي است. و از سوي ديگر نيز علوم بشري ناقص است و نمي تواند فلسفه تمام احکام را کشف کند.
اما با تفکر و توسعه علم، می توان حکمت هائی برای بعضی از احکام یافت که دور از فهم عادی بشر نباشد. از جمله در این مورد شاید بتوان گفت که شاید یکی از دلایل حرمت روزه در عید فطر و قربان، این باشد که این دو عید بعد از یک مدت عبادت و زهد می باشد؛ و لذا برای حفظ تعادل بین جسم و روح و دنیا و آخرت، شاید بهتر باشد که مؤمنین در این دو روز یک مقدار هم به امور جسمانی بپردازند و با برقراری عید و شادی و استفاده از نعمت ها، یک فراغتی برای روح و روان خود ایجاد کنند.
کانال مذهبی خادم الشریعه🔰🔰🔰
https://eitaa.com/joinchat/2573139970C47741049db
کانال مذهبی خادم الشریعه
چرا درقرآن اسم برف نيامده؟
چرا شب نبايد ناخن گرفت؟
چرا شب نبايدظرف شست؟
چرا باپاي چپ بايد وارد دستشوي شد؟
چرا در بهشت فقط به مردهاحوري ميدهند؟
چرا زن حامله نبايد ارايش کند؟
پاسخ:
چرا در قرآن نام برف نیامده است؟
قرآن کتاب هدایت است و هر آنچه به این منظور کمک می رساند در این کتاب مقدس آمده است و روش آن در بیان مطالب، اشاره به اصل و کلیات آنهاست و کمتر به بیان فروع و جزئیات پرداخته است که شاید دلیل آن گستردگی بیش از حد تصور موضوعات و احکام جزئی باشد. [جستارهایى در اندیشهى سیاسى اسلام؛ استاد مهدى هادوى تهرانى، صص 47-57.]
در قرآن و دیگر منابع اسلامی به طبیعت و مظاهر آن و موجودات مختلف توجه بسیاری شده و از آنها به عنوان نعمت ها و نشانه های خداوند یکتا و عظمت و قدرت او یاد شده است؛ زیرا یکی از راه های خداشناسی توجه به مخلوقات و آثار خدا است، به همین دلیل بیشتر، چیزهایی که در معرض دید مردم بوده، در قرآن از آنها یاد شده، تا در خلقت آنها دقت شود.
بنابر این، اگر نام چیزی در قرآن نیامده، مسئله عجیبی نیست؛ چرا که به جز اسم برف موارد بسیار دیگری نیز وجود دارد که در قرآن به آنها اشاره نشده است. برای مثال درباره میوهای؛ مانند پرتقال یا لیمو و یا موز یا درباره موادی؛ مانند نفت و بنزین و بسیاری از چیزهای دیگر مطلبی در قرآن وجود ندارد. پس این پرسش نسبت به همه آنها وجود خواهد داشت. بدیهی است که این نقصی برای قرآن نخواهد بود؛ چراکه قرآن کتاب دائرة المعارف نیست، تا اسامی هر چیزی در آن وجود داشته باشد. وقتی می گوییم قرآن کتابی جامع است، منظورمان این است که همه چیزهایی که انسان برای رسیدن به کمال و سعادت اخروی و دنیوی خود بدان محتاج است، در قرآن بیان شده است.
ناخن گرفتن در شب:
ناخن گرفتن درشب اشکال ندارد . لیکن آنچه در روایات سفارش شده است آن است که گرفتن ناخن در روز جمعه یا پنج شنبه باشد که مجموعه ای از این روایات وجود دارد مانند این روایت:
از حضرت امام جعفر صادق عليه السلام منقول است كه: هر كه ناخن و شارب در هر جمعه بگيرد، در وقت گرفتن بگويد بِسْمِ اللّهِ وَبِاللّهِ وَعَلى سُنَّةِ مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ بعدد هر ريزه كه از مو و ناخن او بريزد، حقتعالى ثواب يك بنده از فرزندان اسمعيل آزاد كردن به او عطا فرمايد، بيمار نشود. (حلیة المتقین، قطع جیبی، انتشارات عصر جوان، فصل چهارم از باب پنجم، صفحه 143)
شستن ظرف در شب:
از امام صادق(علیه السلام) نقل شده است: شستن ظرفها و جارو كردن جلوى خانه، روزى را جلب میكند.[صدوق، خصال، ج1 ص 54]
در این روایات، جارو کردنی که موجب ازدیاد روزی دانسته شده مقید به روز نشده است، بلکه شامل روز و شب هر دو میشود.
ورود به دستشویی با پای چپ:
چنانچه انسان در حالت ایستاده دچار حمله یا سکته شود و وزن بدنش روی پای راست باشد به پشت و اگر روی پای چپ باشد به سمت جلو می افتد.
بنابراین وقتی انسان وارد دستشویی می شود و پای چپ او آزاد و در حال قدم برداشتن به پای راست تکیه کند در صورت اتفاق مذکور به پشت و بیرون از دستشویی می افتد. همچنین اگر در حال خروج از دستشویی با پای راست خارج شود و وزن بدن خود را روی پای راست خود بیندازد، در صورت اتفاق مذکور به بیرون از دستشویی می افتد. اسلام برای جلوگیری از این اتفاق احتمالی که یک مسلمان در محیط توالت نیفتد و به حیثیت و شخصیت او اهانت نشود این دستور را داده است.
حور العین:
قران نعمت های بهشت را برای ترغیب انسان ها به عمل تشریح کرده و بهشت هم متعلق به همه مردان و زنان صالح است . خدا در پاداش دادن هیچ تفاوتی بین زن و مرد قرار نداده است. آنچه در وصف همسران بهشتی در آیات قرآن آمده ،تنها بخشی از نعمت های بهشتی است ، گرچه حتی همین مورد اختصاص به مردان ندارد.
طبق آموزههای وحیانی در بهشت هر کدام از مرد و زن از نعمت و لذات مناسب خود از جمله همسران پاکیزه برخوردارند و این موهبت اختصاص به مردان ندارد، مثلاً قرآن کریم فرمود:
«و لهم فیها ازواج مطهره؛[بقره 25] برای بهشتیان در آن جا همسرانی پاک و پاکیزه است».
کانال مذهبی خادم الشریعه🔰🔰🔰
https://eitaa.com/joinchat/2573139970C47741049db
کانال مذهبی خادم الشریعه
نسناس ها چه موجوداتي بودند
اينکه درقران فرشتگان به خدا از خونريزي انسان ها خبر مي دهند مگر قبلا موجوداتي بودند که آنها مقايسه کردند
پاسخ:
در باره چیستی و ماهیت «نسناس» دیدگاه های مختلفی بیان شده است:
1. نسناس حیوان و موجودی موهوم است که آن را به شکل انسان تصور مى کنند، و در زبان متداول به معناى نوعى میمون است. [1]
2. مخلوقاتی که از جهتی شبیه به انسان بودند و از جهت دیگری با آن فرق داشتند، و از نسل بنی آدم نبوده اند. [2] لذا براساس برخی روایات و دیدگاه برخی از مفسّران، پیش از آفرینش آدم (ع)، موجوداتی به نام «نسناس» در زمین زندگی می کرده اند که بسیار مرتکب فساد و قتل و خونریزی می شده اند. به همین جهت، پس از آنکه خداوند فرمود: «من در روى زمین، جانشینى [نمایندهاى] قرار خواهم داد»، فرشتگان گفتند: «پروردگارا! آیا کسى را در آن قرار مىدهى که فساد و خونریزى کند؟!». [3] بنابراین، پرونده سوء پیشینه این مخلوقات، سبب بدگمانى فرشتگان نسبت به انسان شد، و او را به نسناس قیاس کردند. [4]
گفتنی است که در برخی از روایات درباره نسل پیش از آفرینش آدم (ع)، نام «نسناس» ذکر شده و در برخی دیگر فقط به این گروه از موجودات پیش از خلقت آدم (ع) به صورت کلّی و بدون نام خاصّی اشاره شده است. [5] در این جا، به دو روایت اکتفا می شود:
حضرت امام علی (ع) فرمود: «همانا [هنگامی که] خداى تبارک و تعالى دوست داشت تا موجودى را با قدرت بیکرانش بیافریند، در زمانى بود که از آفرینش جنّ و نسناس هفت هزار سال گذشته بود». [6] این حدیث، زمان آفرینش گروهی از موجودات به نام «نسناس» را پیش از آفرینش آدمیان معرفى مى نماید.
امام محمدباقر (ع) در پاسخ به پرسش جابر بن یزید جعفی در این زمینه فرمودند: «گویا تو گمان می کنی خداوند تنها این عالم را آفریده است و گمان می کنی خداوند غیر از شما بشر دیگری نیافریده است. به خدا سوگند خداوند هزار هزار عالم آفریده است و هزار هزار آدم و تو در آخرین این عالم و از آخرین این آدم ها هستی». [7] ، [8] در این حدیث، فقط اشاره به موجوداتی پیش از انسان هایی از نسل حضرت آدم (ع) اشاره شده و نامی از نسناس نیامده است.
3. با استناد به حدیثی، [9] نسناس، نوعى از انسان ها و از نسل بنی آدم بودند که به جهت مسخ دارای یک دست و یک پا بوده و مانند حیوانات می چریدند . [10] طبق این معنا، می توان گفت که، مصداقی از نسناس، در قوم عاد وجود داشتند و منافاتی با موجودات پیش از خلقت حضرت آدم (ع) ندارد؛ چرا که بنابر برخی از روایات، گروهی از انسان ها به دلیل انجام گناهان زیاد و تقویت جنبه های حیوانی و دوری از جنبه های ملکوتی، از مصادیق نسناس و آیه «إِنْ هُمْ إِلَّا کَالْأَنْعامِ بَلْ هُمْ أَضَلُّ سَبِیلًا»، [11] دانسته شده اند. [12]
[1] . فرهنگ ابجدی عربی – فارسی ص 912، واژه «النَّسْنَاس»
[2] . کتاب العین، ج 7، ص 200،
[3] . بقره، 30.
[4] . آلاء الرحمن فى تفسیر القرآن، ج 1، ص 83، / المیزان فی تفسیر القرآن، ج 1، ص 119
[5] . ر.ک: نمایه های «نسل انسان های غارنشین»، سؤال 636 (سایت: 695) ؛ «آدم هشتمین نسل از انسان»، سؤال 5901 (سایت: 6471) .
[6] . علل الشرائع، ج 1، ص 104،
[7] . خصال، ج 2، ص 652،
[8] .
[9] . بحارالانوار، ج 24، ص 96
[10] . مجمع البحرین، ج 4، ص 111
[11] . فرقان، 44: «آنان فقط همچون چهارپایانند، بلکه گمراهترند».
[12] . الکافی، ج 8، ص 244 و 245
کانال مذهبی خادم الشریعه🔰🔰
https://eitaa.com/joinchat/2573139970C47741049db
عضو کانال مذهبی خادم الشریعه شوید
🔰🔰🔰
https://eitaa.com/joinchat/2573139970C47741049db
کانال مذهبی خادم الشریعه
🌷 💦 💥 💐
🌹🍀علل و عوامل ضعف آدمی :
🌷 💦 قال علی عليه السلام :
مِسْكِينٌ اِبْنُ آدَمَ
مَكْتُومُ اَلْأَجَلِ، مَكْنُونُ اَلْعِلَلِ،
مَحْفُوظُ اَلْعَمَلِ، تُؤْلِمُهُ اَلْبَقَّةُ
وَ تَقْتُلُهُ اَلشَّرْقَةُ
وَ تُنْتِنُهُ اَلْعَرْقَةُ
🌷 چه بیچاره و زمینگیر است آدمی :
🌷 زمان مرگش پنهان
🌷 ریشه ی بیماری هایش مخفی
🌷 اعمالش ثبت می شود
🌷 یک پشه او را، به درد می آورد
🌷 و یک جرعه آب در گلو، اورا می کشد
🌷 و عرق بدنش، بدبویش می کند.
🌹 📗 نهج البلاغه، حکمت 419
🌹 🌳 🇮🇷 📕 🌴 💦
کانال مذهبی خادم الشریعه🔰🔰
https://eitaa.com/joinchat/2573139970C47741049db
کانال مذهبی خادم الشریعه
✳️امت اسلامی درچه صورتی می تواند در مقابل امواج طوفندهی مشکلات جهان اسلام پیروز شود؟
💥 ثمرات تقوای برای امت اسلام در کلام امیرالمومنین(علیه السلام)
1️⃣مَنْ أَخَذَ بِالتَّقْوَى عَزَبَتْ عَنْهُ الشَّدَائِدُ بَعْدَ دُنُوِّهَا/ کسی که تقوا را انتخاب کند، سختیها بعد از نزدیک شدنش، از او دور گردند؛
2️⃣وَ احْلَوْلَتْ لَهُ الْأُمُورُ بَعْدَ مَرَارَتِهَا / و کارها پس از تلخیها برای او شیرین؛
3️⃣وَ انْفَرَجَتْ عَنْهُ الْأَمْوَاجُ بَعْدَ تَرَاكُمِهَا/ و امواج فتنهها پس از تراکم از اطراف او پراکنده میگردد؛
4️⃣وَ أَسْهَلَتْ لَهُ الصِّعَابُ بَعْدَ إِنْصَابِهَا/ و دشواریها پس از رنجاندنش بر او آسان میشود؛
5️⃣وَ هَطَلَتْ عَلَيْهِ الْكَرَامَةُ بَعْدَ قُحُوطِهَا/ و باران کرامت پس از نایاب شدن بر او میبارد؛
6️⃣وَ تَحَدَّبَتْ عَلَيْهِ الرَّحْمَةُ بَعْدَ نُفُورِهَا / و رحمت رمیده شده به او روی میآورد؛
7️⃣وَ تَفَجَّرَتْ عَلَيْهِ النِّعَمُ بَعْدَ نُضُوبِهَا / و چشمه نعمت پس از خشک شدن بر او به جوشش میآید؛
8️⃣وَ وَبَلَتْ عَلَيْهِ الْبَرَكَةُ بَعْدَ إِرْذَاذِهَا/ و برکت تقلیل یافته برای او فزونی گیرد.
منبع: نهج البلاغه/خطبه ۱۹۸
کانال مذهبی خادم الشریعه🔰🔰
https://eitaa.com/joinchat/2573139970C47741049db
کانال مذهبی خادم الشریعه
برزخ چيست
پاسخ:
بَرْزَخْ عالَم میان دنیا و قیامت است که از آن به قیامت صغری، عالَم قبر و عالَم مثال نیز تعبیر میشود. بعد از مرگ و جدایی روح از بدن مادی، انسان به برزخ ورود مییابد که اولین مرحله از آن، سؤال قبر است که به باور گروهی از متفکران، خطاب به بدن مثالی است و به باور گروهی دیگر، خطاب به بدن مادی موجود در قبر خاکی است.
بر اساس آموزههای اسلامی، این عالَم برای هر دو گروه مؤمن و غیرمؤمن وجود دارد؛ با این تفاوت که برای مؤمنان، بهشت و برای کافران، جهنم است.
در حدیثی از امام صادق(ع) پس از بیان این مطلب که همۀ شیعیان (حقیقی) در آخرت وارد بهشت میشوند، آمده است: واللهِ اَتَخَوفُ علیکم فیالبرزخ (ترجمه: سوگند به خدا بر شما در برزخ میترسم) . سپس در پاسخ راوی که دربارۀ برزخ پرسید، فرمود: القبرُ منذُ حین موته الی یوم القیامة (ترجمه: (برزخ) همان قبر است از هنگام مرگ تا روز قیامت.)
کانال مذهبی خادم الشریعه🔰🔰🔰
https://eitaa.com/joinchat/2573139970C47741049db
کانال مذهبی خادم الشریعه
شباهت حضرت يحيي و امام حسين عليهم سلام در چيست؟
چند شباهت وجود دارد؟
پاسخ:
1. هر دو شش ماهه به دنیا امدند
2. هر دو از مادر شیر نخوردند
3. سر بریده هر دو تکلم نمود
4. سر هر دو را زنا زاده ای از بدن جدا کرد
5. هر دو را به صبر و زجر کشی به شهادت رساندند
6. سر عر دو در ظشت طلا نهاده شد
7. پیامبر فرمود جایگاه قاتل هر دو در جهنم یکی است
پی نوشت:
شیخ جعفر شوشتری، خصائص الحسینیه، ص 152
کانال مذهبی خادم الشریعه🔰🔰🔰
https://eitaa.com/joinchat/2573139970C47741049db
کانال مذهبی خادم الشریعه.
1-ايا اهل سنت هم به عصمت حضرت زهرا س و امام علي ع اعتقاد دارند؟
2-چه احاديثي داريم که بفرمايد ازدواج اين دو بزرگوار براساس امر الهي بوده است؟ايا سند اين احاديث صحيح است ؟و اهل سنت هم اين احاديث را قبول دارند؟
پاسخ:
اهل سنت قائل به عصمت جضرت زهرا و امام علی(ع) نمی باشند و عصمت را (آن هم در حد دریافت و تبلی دین) جز برای پیامبر برای کسی دیگری قائل نیستند.
البته آیات و روایاتی در کتاب قرآن و کتب اهل سنت وجود دارد که تصریح به عصمت امام علی و حضرت زهرا دارد ولی به خاطر تعصب های مذهبی اهل سنت از زیر بار پذیرفتن این حقیقت شانه خالی می کنند.
آیاتی مانند آیه تطهیر، آیه اولوا الامر، آیه کونوا مع الصادقین و ...
روایاتی مانند : حدیث ثقلین، علی مع الحق و الحق مع علی ، فاطمة بضعة منی و ...
اما درباره ازدواج حضرت زهرا و امام علی(ع):
ازدواج حضرت علی و حضرت زهرا بنا بر امر الهی بوده که این مطلب در احادیث شیعه و سنی وارد شده است و مورد قبول فریقین است:
ماجرای خواستگاری از حضرت فاطمه (س)، با تفاوتهایی در منابع شیعه و سنی نقل شده است. بنابر این منابع، چند تن از صحابه در مدینه مانند ابوبکر، عمر بن خطاب و عبدالرحمن بن عوف به خواستگاری فاطمه(س) رفتند. پیامبر (ص) در پاسخ به این درخواستها، ازدواج فاطمه را موکول به خواست و قضای الهی میکرده و تاکید کرده است که ازدواج او به دست خداست.
(ابن سعد، طبقات الکبری، ۱۴۱۰ق، ج۸، ص۱۶؛ قزوینی، فاطمة الزهراء از ولادت تا شهادت، ۱۳۸۶ش، ص۱۹۲.)
بنابر نقل ابن شهر آشوب در مناقب آل ابی طالب، پیامبر در هنگام ازدواج فاطمه و علی(ع) بر منبر رفت و خطبهای خواند و سپس گفت: خداوند به من دستور داده است که فاطمه را به عقد علی درآورم (ابن شهر آشوب، مناقب آل ابی طالب، نشر علامه، ج۳، ص۳۵۰.)
محب طبری(از علمای اهل سنت) از رسول خدا(ص) روایت می کند که فرشته ای برایشان نازل شد و گفت: ای محمد! خداوند ترا سلام می رساند و می گوید: در ملأ أعلی دخترت را به ازدواج علی ابن ابیطالب(ع) درآوردم، پس تو هم او را در زمین به ازدواج علی (ع) درآور. ام سلمه می گوید: فاطمه(ع) بر همه زنان افتخار می نمود، زیرا اولین کسی بود که جبرائیل برای وی خطبه خواند. ( تاریخ طبری، بی تا: ص 32)
شیخ طوسی از جابربن عبدالله انصاری چنین روایت می کند: هنگامی که رسول خدا(ص) فاطمه(س) را به ازدواج علی(ع) درآورد، عده ای از مردم قریش نزد او آمدند و گفتند: دخترت را به مهریة اندکی به ازدواج پسر ابیطالب در آورده ای؟ پیامبر(ص) فرمود: من علی(ع) را به ازدواج فاطمه(س) در نیاوردم بلکه خدای عزّوجلّ در شبی که مرا به سدرة المنتهی (معراج) بالا برد، این ازدواج را صورت داد و درّ، جواهر و مرجان پخش نمود. فرشتگان شگفت زده شده و از آن گوهرها برگرفتند و با آن هدیه ها داده و بدان افتخار می کردند و می گفتند: این از فاطمه(س)، دختر محمد(ص) است.
کانال مذهبی خادم الشریعه🔰🔰
https://eitaa.com/joinchat/2573139970C47741049db
کانال مذهبی خادم الشریعه
ببخشيد بنده دوست دارم که ازدرون احساس ثابت ومحکمي نسبت به اعتقادات ودينم داشته باشم
ولي بيشتر اوقات شک وشبهه به جانم مي افتد ووقتي کتاب مطالعه ميکنم آروم ميشم واحساس ثابتي اعتقاداتمو ميکنم
ولي دوبااااره بعدازچندروزي.....
ميدونم که همه چيز حق ودرسته ولي يه شکي که به جونم ميوفته اينه که نکنه فلان...
و ازاين شک ها خسته شدممم....
و دوست دارم ان شاءالله به قول امام خميني ره با دلي آرام وضميري مطمئن ازاين دنيا برم
پاسخ:
پرسش از وجود خدا و پيامبر و معاد و ... (اصول دين) که هر چند وقت يک بار به سراغ انسان مي آيد طبيعي است و نشان از روح پرسش گري انسان و حق طلبي اوست. اين شک ها و سوال ها نه تنها بد نيست بلکه اگر جواب داده شود و پيگيري صحيحي شود موجب رشد و پيشرفت انسان در مسائل عقيدتي و عبادي مي گردد.
خود دين اسلام به ما دستور مي دهد که عقايد ديني را نه از روي تقليد بلکه از روي تحقيق ياد گرفته تا دين داري ما يک دين داري ريشه اي و از روي بصيرت باشد و سختي هاي روزگار نتواند ما را از حقيقت دين و خدا و پيامبر جدا کند.
هر چقدر انسان در فهم مسائل عقايدي خود وقت بگذارد و تحقيق کند استفاده کرده است.
البته همان گونه که عرض کردم انسان چون به مراتب بالايي از معرفت خدا و دين نرسيده است و اين آموزه ها با جان او آميخته نشده است هر از چند گاهي دچار وسوسه هاي نفس مي شود و حالت شک و ترديد به او دست مي دهد از اين حالت ها نگران نباشيد به دانسته هاي خود درباره دين و خدا و پيامبر بيافزاييد و سعي کنيد اين دانسته ها را با عبادت به جانتان پيوند دهيد.
در ادبيات ديني به اين حالت هايي که گاه سراغ انسان مي آيد حديث نفس گفته مي شود :
حديث نفس هر نوع فكر در مورد مسئلهاي اعتقادي يا اخلاقي است كه گناه آلود باشد. البته اصل اين فكر گناه نيست اما آثار وضعي خود را دارد.
پيامبر خدا صلي الله عليه وآله ميفرمايند: خداوند از وسوسه ها وتشكيكات ذهني امّت من تا زماني كه آنها را به زبان يا به مرحله عمل نياورده باشند، گذشت كرده است.( ميزان الحكمه ج 13 ص 155) همچنين ميفرمايند: هر دلي وسواس دارد. پس هرگاه اين وسواس پرده دل را بِدَرَد وبه زبان آورده شود، بنده به سبب آن مؤاخذه گردد، اما اگر پرده دل را ندرد وزبان به آن گويا نشود، گناهي صورت نگرفته است.(همان)
ملاحظه ميفرماييد كه تا حدودي وجود وسوسه طبيعي است اما بايد آن را كنترل كرد و مراقب بود كه به زبان يا عمل نرسد. از امام كاظم عليه السلام درباره حديث نفْس (افكار وانديشه هايي كه در ذهن انسان مي گذرد) سؤال شد. فرمود: كيست كه نفْس او دچار افكار وانديشه نشود؟! (همان)
در احاديث راه هايي براي اين حالت(غير از تحقيق در عقايد که قبلا گفتيم) هست:
گفتن أعوذ بالله من الشيطان الرجيم و پناه بردن به خدا. « وَ قُلْ رَبِّ أَعُوذُ بِكَ مِنْ هَمَزاتِ الشَّيَاطِينِ * وَ أَعُوذُ بِكَ رَبِّ أَنْ يَحْضُرُونِ» ( المؤمنون : 97 و 98) «و بگو: پروردگارا! از وسوسه هاى شياطين به تو پناه مى برم. و پروردگارا! به تو پناه مى برم از اينكه [شيطان ها]نزد من حاضر شوند».
حضرت صادق آل محمّد صلّي الله عليه و آله و سلّم فرمود:
براى هر مؤمنى چهل روز نمى گذرد، مگر اين که گرفتار حديث نفس مى شود. پس هر وقت حديث نفس بر کسى عارض شد، دو رکعت نماز بجا آورد و از شّر آن به خدا پناه ببرد.چون يک روز حضرت آدم عليه السّلام از حديث نفس به خداوند عزّ و جل شکایت کرد.
حضرت جبرئيل عليه السّلام نازل شد و فرمود: بگو:« لا حَوْلَ وَ لا قُوَّهَ اِلاّ بِاللّهِ»حضرت آدم عليه السّلام تا اين ذکر را فرمود، حديث نفس او بر طرف شد.
در دستورات اسلامي حداقل 100 مرتبه در روز گفتن اين ذکر وارد شده است .
پس دو کار باید در کنار هم انجام داد:
1- مطالعه و تحقیق مستمر درباره عقاید دینی
2- دعا و راز و نیاز و درخواست از خدا برای این که وسوسه از انسان دور شود
کانال مذهبی خادم الشریعه🔰🔰🔰
https://eitaa.com/joinchat/2573139970C47741049db
کانال مذهبی خادم الشریعه
نظرتون دررابطه با سرکتاب بازکردن براي مشکلات زندگي چيه؟ توزندگيم خيلي مشکل دارم تاجايي که کارم به جدايي کشيده همسرم افتاده به التماس کردن که قول ميدم وفلان قسمم ميده به امام زمان نميدونم چکارکنم بنظرتون سرکتاب بازکنم خوبه؟
پاسخ:
سر کتاب گرفتن از نظر شرعی هیچ اعتباری ندارد. لذا توصیه می شود که در این زمینه یافتن مشکلات زندگی خود، با افراد با تجربه در امور خانواده، شغل یا حتی پزشکی یا هر مسئله دیگر، مشاوره نمائید.
کانال مذهبی خادم الشریعه🔰🔰
https://eitaa.com/joinchat/2573139970C47741049db
کانال مذهبی خادم الشریعه
چرا انسانها در طول زمان بطور گروهي ويا فردي تغيير ميکنند؟
پاسخ:
خدا انسان را مختار آفریده است و با هر عمل اختیاری انسان زندگی او در مسیر جدیدی قرار می گیرد گاه این کاره ها کوچک و گاه بزرگ هستند با کارهای کوچک تغییرات جزئی و با کارهای بزرگ تغییرات کلی در زندگی انسان رخ خواهد داد.
بنا بر این انسان با هر کار و تصمیم خود دائم در حال تغییر ایجاد کردن در زندگی خود است.
گاهی این تغییر در بستر یک اجتماع محقق می شود و گروهی بر یک عمل متفق شده و با انجام آن عمل مسیر گروه و یا اجتماع را متحول ساخته و در مسیر جدید قرار می دهند.
قرآن می فرماید: «ان الله لا یغیر ما بقوم حتی یغیروا ما بانفسهم» تا انسان ها خودشان را تغییر ندهند خدا تغییری در آنها انجام نمی دهد.
پس تغییر لازمه زندگی انسان است چرا ک انسان موجودی مختار است و هر روز مسیر زندگی خود را با افعال و رفتار و انتخاب هایش تعیین می کند. چه در حوزه فردی که قرآن می فرماید:«ان لیس للانسان الا ما سعی» و چه در حوزه اجتماع و گروه که قرآن می فرماید: ان الله لا یغیر ما بقوم حتی یغیروا ما بانفسهم»
کانال مذهبی خادم الشریعه🔰🔰
https://eitaa.com/joinchat/2573139970C47741049db
کانال مذهبی خادم الشریعه
راجب صبر ميخواستم بپرسم وقتي راجب يه اتفاق صحبت ميکنيم يا بهش فکر ميکنيم(بيشار اتفاقاي خوب که ارزوشو داريم)کسي تو جمعي عطسه ميکنه ميگن صبر اومد اين واقعيت داره يا خرافاته؟
پاسخ:
آن چه بين عوام مشهور است كه هنگام عطسه بايد صبر كرد، صحت ندارد و در احاديث اثرى از اين حرف نيست.
در حديث آمده كه عطسه موجب راحتى و سلامتي بدن است، و تا سه روز و به روايتى تا هفت روز، امان از مرگ است.
بياناتي از معصومين براي زمان عطسه آمده است ولي هيچ چيزي درباره صبر در کارها هنگام عطسه نفرموده اند:
در روايت آمده است: وقتى انسان عطسه مى كند( جهت شكرانه تأمين شدن سلامتي اش )بگويد: الحمد للّه اللّهم صل على محمّد و ال محمد. و هنگامي كه كسى در حضورش عطسه كند، به عطسه كننده بگويد: يرحمك اللّه ، و او نيز در پاسخش بگويد: يغفر الله لكم .
پس درباره صبر هنگام عطسه دستورى در اسلام نداريم و اساسا روح اسلام با اين گونه مطالب سازش ندارد، تا آنجا كـه و فال بد زدن را نشانه شرك قرار داده است.
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله : هر كه فال بد زدن او را از كارش باز دارد ، شرك ورزيده است.
مَن خَرَجَ يُريدُ سَفَرا فَرَجَعَ مِن طَيرٍ فقد كَفَرَ بما اُنزِلَ على محمّدٍ .
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله : هركه براى سفر خانه اش را ترك كند و بر اثر فال بد زدن بازگردد ، به آنچه بر محمّد نازل شده كفر ورزيده است .
يكي از قديمي ترين خرافهها فال بد (تطيّر) است كه سابقهاي كهن دارد. اين خرافه، كه همان اعتقاد به پندار بياساس فال بد و پيروي از سنتهاي بيهوده، عادات و رسوم جاهلانه در اين زمينه است، اقوام و جوامع مختلف بشري و حتي فرهيختگان و نوابغ را درگير خود كرده است.
اين خرافه طي هزاران سال بر اراده و تصميم انسانها و رفتار اجتماعيشان تأثير گذاشته و حتي در جمع معيارهاي ارزشي آنها جاي گرفته است.
صبر و قدري مکث کردن زمان عطسه خرافات است که بايد مسلمان آگاه و دانا از اين افسانهها بپرهيزد.
و راهکاري که احاديث براي ترک اين کار راهکار داده اند.
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله : هرگاه فال بدى زدى ، كارت را انجام بده [و به آن فال اعتنا مكن] ، هرگاه گمان بردى ، داورى مكن و هرگاه حسّ حسادت در تو به وجود آمد ، آن را دنبال نكن .
اما هر فال بدي (گر چه اصل و ريشه اي در خارج نداشته باشد مثل همين صبر براي عطسه) ولي براي کساني که به آن اعتنا مي کنند اثر رواني مخربي دارد:
امام صادق عليه السلام مي فرمايد: تأثير فال بد به خودت بستگى دارد : اگر آن را آسان بگيرى آسان مى شود ، اگر سخت بگيرى سخت مى شود ، و اگر آن را به چيزى نگيرى چيزى نخواهد بود .
کانال مذهبی خادم الشریعه🔰🔰🔰
https://eitaa.com/joinchat/2573139970C47741049db
کانال مذهبی خادم الشریعه
اهمیت اعتدال و میانه روی :
🌷امام علی علیه السلام :
سخاوتمند باش ولی زیاده روی و اسراف نکن.
🌹 یعنی اصل محوری اعتدال
برای عموم جامعه، در همه جا حاکم است
حتی در فضیلتها
مثل : سخاوت، محبت ورزی، عبادت،
رفت و آمد، و.....
➖ چون زیاده روی در هر امری
آنقدر مخرب است که کم روی در آن
🌷 💦 آیا میدانید
که برخی طلاقها، اختلافات خانوادگی
و بعضی اختلافات عمومی
بخاطر رعایت نکردن همین اصل است
که تحت عنوان رعایت فاصله ی منطقی
از آن یاد می کنیم.
➖ لذا حضرت در نهج البلاغه در توصیف
پارسایان میفرماید:
... و مشیهم الاقتصاد... ،، رویه ی عمومی
اهل پارسایی رعایت میانه روی است،،
✨ ✨ پس از اعتدال و میانه روی
در همه جا، غفلت نکنیم.
🌹 🌳 🌻☘🥀🍀💐🌸
کانال مذهبی خادم الشریعه🔰🔰🔰🔰
https://eitaa.com/joinchat/2573139970C47741049db
کانال مذهبی خادم الشریعه
🌹🌹🌹🌹🌹
اعمالی که در هر سه شب قدر مشترک است :
اول : غسل است ( مقارن غروب آفتاب ، که بهتر است نماز مغرب را با غسل بخواند).
دوم : دو رکعت نماز است که در هر رکعت بعد از حمد هفت مرتبه توحید بخواند وبعد از فراغ هفتاد مرتبه اَستَغفُرِاللهَ وَاَتوبُ اِلَیهِ.
سوم : دعای قرآن به سر.
چهارم : زیارت امام حسین (علیه السلام).
پنجم : احیا داشتن این شبها به عبادت و علم.
ششم : صد رکعت نماز کند که فضیلت بسیار دارد ، و می توانیم نمازهای قضا بخوانیم.
هفتم: خواندن دعاهایی که وارد شده مانند جوشن کبیر و ...
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
اما اعمالی که مخصوص شب نوزدهم :
اول : صد مرتبه: اَستَغفُرِاللهَ رَبی وَاَتوبُ اِلَیه.
دوم : صد مرتبه: اَللّهُمَّ العَن قَتَلَةَ اَمیرَالمومنینَ.
سوم : خواندن دعاهای ویژه ی این شب.
کانال مذهبی خادم الشریعه🔰🔰🔰
https://eitaa.com/joinchat/2573139970C47741049db
کانال مذهبی خادم الشریعه
اعمال ذیل برای رفع بیماری موثرند :
۱- خواندن سوره حمد و در روایات ۷۰ بار سفارش شده است .
۲- دست مالیدن به مورد درد و مرض و خواندن این آیه : و ننزل من القرآن ما هو شفاء و
رحمه للمومنین و لا یزید الظالمین الا خسارا
۳-از پیامبر روایت شده که فرمود : هر کس مرضی دارد بعد از نماز صبح ۴۰ بار بگوید :
بسم الله الرحمن الرحیم الحمد الله رب العالمین حسبنا الله و نعم الوکیل تبارک الله احسن الخالقین و لا حول و لا قوه الا بالله العلی العظیم و دست بر موضع بیماری و مرض بمالد و ان شاء الله خداوند به او شفا می دهد .
۳- خواندن دعای توسل و متوسل شدن به اولیای الهی
۴- صدقه متعدد دادن
همچنین آیه الله هادوی نقل کرده اند که در نهم آبان سال 1365 هجری شمسی، مصادف با 26 صفر المظفر 1407 هجری قمری، در حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (سلام الله علیها)، حضرت آیت الله العظمی بهجت (رضوان الله علیه) برای شفای دخترم این دعا را به بنده آموختند: «اللَّهُمَّ اشْفِها بِشِفَائِکَ وَ دَاوِها بِدَوَائِکَ وَ عَافِها بِعَافیَتِک» را سه بار تکرار می کنید و سپس می گویید: «بالامام الکاظم (علیه السلام) فَإِنِّها أمتک وَ بِنتُ عَبْدِکَ»
این دعا موجب شفای دخترم شد.
کانال مذهبی خادم الشریعه🔰🔰🔰
https://eitaa.com/joinchat/2573139970C47741049db
کانال مذهبی خادم الشریعه
🍃🌸🌷🌹🌟 🍃🌸🌷🌹🌟
✨برترى شب قدر ✨
كیف تكون لیلة القدر خیرا من الف شهر؟ قال: العمل الصالح فیها خیر من العمل فى الف شهر لیس فیها لیلة القدر.
از امام صادق (علیه السلام) سوال شد: چگونه شب قدر از هزار ماه بهتر است؟
حضرت فرمود: كار نیك در آن شب از كار در هزار ماه كه در آنها شب قدر نباشد بهتر است.
📚وسائل الشیعه، ج 7 ص 256، ح 2
🍃🌸🌷🌹🌟 🍃🌸🌷🌹🌟
کانال مذهبی خادم الشریعه🔰🔰🔰🔰
https://eitaa.com/joinchat/2573139970C47741049db
کانال مذهبی خادم الشریعه
پیامبراکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند:
یا عَلیُّ اِذا حَضَرَ وَقتُ صَلاتِکَ فَتَهَیَّ لَها وَ اِلاّ شَغَلَکَ الشَّیطانُ وَ اِذا نَوَیتَ خَیرا فَعَجِّل وَ اِلاّ مَنَعَکَ الشَّیطانُ عَن ذلِکَ ؛
💬ای علی! هرگاه وقت نمازت رسید، آماده آن شو وگرنه شیطان تو را سرگرم میکند و هرگاه قصد [کار] خیری کردی شتاب کن وگرنه شیطان تو را از آن باز میدارد.
📗بحارالأنوار، ج ۷، ص ۲۹
کانال مذهبی خادم الشریعه🔰🔰🔰
https://eitaa.com/joinchat/2573139970C47741049db
کانال مذهبی خادم الشریعه
ببخشين ميخاستم روش هاي کنترل عصبانيت رو بگين
تشکر
پاسخ:
برای پاسخ بهتر به سوالتان بهتر است ابتدا در مورد عامل یا عوامل خشم و عصبانیت در خودتان بیشتر فکر و بررسی کنید. طبعا با شناخت بهتر عامل عصبانیت، برطرف کردن آن و حل مشکل هم برای خودتان ساده تر خواهد بود.
عصبانیت مى تواند عوامل گوناگونى داشته باشد، از جمله: صفات منفی اخلاقی (مانند، حسادت، کبر و غرور، حرص، حب جاه و مال)؛ کم حوصلگى و کم ظرفیتى؛ ضعف و ناتوانى مزاج؛ عدم اعتماد به نفس؛ حساسیت هاى افراطى؛ منفى بافى و سوء ظن به دیگران؛ یا همانندسازى و تقلید از والدین، همسالان و همکلاسان و دوستان؛ از جمله عوامل خشم و عصبانیت هستند.
اما راهکارهاى کلی درمان عصبانیت:
۱. هنگامى که عصبانى مى شوید، در خودتان یک تغییر حالت فیزیکى ایجاد کنید؛ مثلاً مکان را ترک کنید یا مقدارى قدم بزنید و سعى کنید در آن لحظات تصمیم نگیرید و اگر آب در دسترس شما است، مقدارى آب خنک میل کنید و دست و صورت خود را با آن شست و شو دهید.
۲. هنگام عصبانیت شدید یا بى حوصلگى و کسالت، یک دوش آب ولرم بگیرید.
۳. چند لحظه دراز بکشید و چشمان خود را ببندید و همه ماهیچه هاى خود را شل کنید تا آرامش عضلانى پیدا بیابید. و فکر خود را از آنچه موجب عصبانیت شما شده است، منحرف کنید و روی عضلات بدن خود تمرکز کنید.
۴. به خودتان تلقین کنید: که اتفاق خاصى نیفتاده؛ مگر آسمان به زمین آمده است؟ دیگران در چنین مواردى چه مى کنند؟ آیا همه عزا مى گیرند؟ هر کس به کارى مشغول مى شود و به این گونه موارد اعتنایى نمى کند.
۵. همیشه فضاى ذهنى و روانى خود را براى شنیدن و دریافت رفتارهاى نابجا و خلاف انتظار آماده سازید؛ به این معنا که همیشه انتظار داشته باشید دیگران با شما، به بدترین شکل برخورد کنند. بدین ترتیب، به تدریج بردباری در شما شکل می گیرد.
۶. اگر گاهى سریع سخن گفتید و عجولانه تصمیم گرفتید و رفتار نابجا از شما سرزد؛ به سرعت خود را سرزنش و حتى در لفظ، اظهار پشیمانى کنید و وعده ها و قول هاى خود را در ذهن خویش، حاضر سازید.
۷. از خود ارزندگى نابجا و شخصیت قائل شدن بیش از اندازه براى خود، بپرهیزید و تنها هنجارها را رعایت کنید از این رو به سراغ رفتارهاى متواضعانه - همانند تقدم در سلام، همنشینى مناسب با افراد پایین تر، ابراز ارادت به کوچک ترها، مصافحه و احوال پرسى، تفریح و صحبت با دیگران - اقدام کنید.
۸. ذکر «لا حول و لا قوة الا باللَّه» را زیاد بر زبان جارى سازید و سوره «والعصر» را زیاد بخوانید. تکرار اذکار «استغفراللَّه ربى و اتوب الیه» و «اعوذ باللَّه من الشیطان الرجیم» نیز مفید است. به گفته امام صادق(ع) خداوند به برخى از انبیا وحى کرد: اى فرزند آدم! در وقتى که غضبناک گردیدى، مرا یاد کن تا من هم تو را در وقت غضبم یاد کنم و تو را هلاک نسازم» (بحار الانوار، ج ۷۳، ص ۲۷۶، ح ۲۹). . بنابراین یاد خدا علاوه بر اینکه آتش خشم را خاموش مى کند، موجب آرامش انسان مى شود و در قیامت نیز آثار مثبتى به دنبال دارد.
۹. اگر رفتار و یا صفتى که در شخصى هست، موجب عصبانیت شما شده، آن را شوخى تلقى کنید و به شکلى، خود را از تیررس او دور در نظر بگیرید. یعنى؛ از در نظر گرفتن خویش به عنوان مخاطب رفتارهاى دیگران پرهیز کنید؛ مثلاً از مشاهده کسى که فحش مى دهد با خود بگویید مخاطب او من نیستم و در این هنگام از صحنه دور شده و راه دریافت هاى حسى را سد سازید تا بیشتر مورد هجوم قرار نگیرید.
۱0. به نظرات و عقاید دیگران احترام بگذارید و محترمانه با آنها رفتار کنید.
11. بیشتر با افراد حلیم، صبور، غیرعصبى و خوش مشرب معاشرت کنید و از دوستى و حرف شنوى افراد تند مزاج بپرهیزید.
۱2. همیشه خود و رفتارتان را درست و صحیح تلقى نکنید و احتمال خطا در کارهاى خود را بدهید.
۱3. به عنوان تمرین گاهى با افرادى که سلیقه آنها را نمى پسندید، برخورد کوتاه مدت داشته باشید.
۱4. کتاب ها وروایات و آثارى که در مذمّت غضب رسیده، مطالعه کنید و احادیثى که در مدح و ثواب حلم و خود نگاه دارى وارد شده، مورد توجه قرار دهید
۱5. موارد بالا در برنامه اى منظم و در یک جدول و نمره دادن به عملکرد خود و رعایت این امور، سعى در تقلیل موارد تخلف داشته باشید و همت خود را به افزایش صبر و تحصیل سعه صدر معطوف بدارید.
کانال مذهبی خادم الشریعه🔰🔰🔰🔰
https://eitaa.com/joinchat/2573139970C47741049db