❤️🔰کانال مذهبی خادم الشریعه:
امام حسن مجتبی علیه سلام
أَيُّهَا النَّاسُ إِنَّهُ مَنْ نَصَحَ لِلَّهِ وَ أَخَذَ قَوْلَهُ دَلِيلًا هُدِيَ لِلَّتِي هِيَ أَقْوَمُ وَ وَفَّقَهُ اللَّهُ لِلرَّشَادِ وَ سَدَّدَهُ لِلْحُسْنَى فَإِنَّ جَارَ اللَّهِ آمِنٌ مَحْفُوظٌ وَ عَدُوَّهُ خَائِفٌ مَخْذُولٌ فَاحْتَرِسُوا مِنَ اللَّهِ بِكَثْرَةِ ِ الذِّكْر
هان اى مردم! كسى كه براى خدا نصیحت كند و كلام خدا را راهنماى خود گیرد، به راهى پایدار رهنمون شود و خداوند او را به رشد و هدایت موفّق سازد و به نیكویى استوار گرداند، زیرا پناهنده به خدا در امان و محفوظ است و دشمن خدا ترسان و بىیاور است و با ذكر بسیار خود را از [معصیت خداى] بپایید.
تحف العقول ص 227
https://eitaa.com/khadem_shariat
❤️🔰کانال مذهبی خادم الشریعه:
امام حسن مجتبی علیه سلام
وَ اعْلَمُوا عِلْمًا یقینًا أَنـَّكُمْ لَنْ تَعْرِفُوا التُّقى حَتّى تَعْرِفُوا صِفَةَ الْهُدى، وَ لَنْ تُمَسِّكُوا بِمیثاقِ الْكِتابِ حَتّى تَعْرِفُوا الَّذى نَبَذَهُ وَ لَنْ تَتْلُوَا الْكِتابَ حَقَّ تِلاوَتِهِ حَتّى تَعْرِفُوا الَّذى حَرَّفَهُ، فَإِذا عَرَفْتُمْ ذلِكَ عَرَفْتُمُ الْبِدَعَ وَ التَّكَلُّفَ وَ رَأَیتُمْ الْفِرْیةَ عَلَى اللّهِ وَ التَّحْریفَ وَ رَأَیتُمْ كَیفَ یهْوى مَنْ یهْوى.»
به یقین بدانید كه شما هرگز تقوا را نشناسید تا آن كه صفت هدایت را بشناسید، و هرگز به پیمان قرآن تمسّك پیدا نمىكنید تا كسانى را كه دورش انداختند بشناسید، و هرگز قرآن را چنان كه شایسته تلاوت است تلاوت نمىكنید تا آنها را كه تحریفش كردند بشناسید، هر گاه این را شناختید بدعتها و بر خود بستن ها را خواهید شناخت و دروغ بر خدا و تحریف را خواهید دانست و خواهید دید كه آن كه اهل هوى است چگونه سقوط خواهد كرد.
تحف العقول ص 227
https://eitaa.com/khadem_shariat
❤️🔰کانال مذهبی خادم الشریعه:
قال الامام حسن مجتبی علیه سلام
«أَلتَّقْوى بابُ كُلِّ تَوْبَة وَ رَأْسُ كُلِّ حِكْمَة وَ شَرَفُ كُلِّ عَمَل بِالتَّقْوى فازَ مَنْ فازَ مِنَ الْمُتَّقینَ.»
تقوا و پرهیزكارى سرآغاز هر توبه اى، و سرّ هر حكمتى، و شرف و بزرگى هر عملى است، و هر كه از با تقوایان كامیاب گشته به وسیله تقوا كامیاب شده است.
تحف العقول ص 232
https://eitaa.com/khadem_shariat
❤️کانال مذهبی خادم الشریعه
امام حسن مجتبی علیه سلام
مَنْ أَدامَ الاْخْتِلافَ إِلَى الْمَسْجِدِ أَصابَ إِحْدى ثَمان:آیةً مُحْكَمَةً وَ أَخًا مُسْتَفادًا وَ عِلْمًا مُسْتَطْرَفًا وَ رَحْمَةً مُنْتَظِرَةً وَ كَلِمَةً تَدُلُّهُ عَلَى الهُدى أَوْ تَرُدُّهُ عَنْ رَدًى وَ تَرْكَ الذُّنُوبِ حَیاءً أَوْ خَشْیةً.»
هر كه پیوسته به مسجد رود به یكى از این هشت فایده مى رسد:1ـ نشانه اى استوار (فهم آیات الهى)،2ـ دوستى قابل استفاده،3ـ دانشى تازه،4ـ رحمتى مورد انتظار،5ـ سخنى كه به راه راستش كشد،6ـ یا سخنى كه او را از پستى برهاند،7ـ و ترك گناهان به خاطر شرم از خدا،8ـ یا ترك گناهان به خاطر خوف از خدا.
تحف العقول ص 235
https://eitaa.com/khadem_shariat
❤️🔰کانال مذهبی خادم الشریعه:
امام حسن مجتبی علیه سلام
وَ اعْمَلْ لِدُنْیاكَ كَأَنـَّكَ تَعیشُ أَبَدًا، وَ اعْمَلْ لاِخِرَتِكَ كَأَنـَّكَ تَمُوتُ غَدًا، وَ إِذا أَرَدْتَ عِزًّا بِلا عَشیرَة، وَ هَیبَةً بِلا سُلْطان فَاخْرُجْ مِنْ ذُلِّ مَعْصِیةِ اللّهِ إِلى عِزِّ طاعَةِ اللّهِ عَزَّ وَ جَلَّ.»
براى دنیایت چنان كار كن كه گویا همیشه زندگى مىكنى، و براى آخرتت به گونه اى كاركن كه گویا فردا خواهى مُرد، و اگر عزّتى بدون بستگان و شكوهى بدون سلطنت خواهى، از معصیت و نافرمانى خدا به طاعت و فرمانبرى خداوند عزّوجلَّ درآى.
بحار الانوار(ط-بیروت) ج 44 ، ص 139
https://eitaa.com/khadem_shariat
❤️🔰کانال مذهبی خادم الشریعه:
چرا ژن ارثيه؟ يکي پدر و مادرش آدم های خوبی نیستند خودش چه گناهي کرده که ژن بهش سرايت ميکنه و جهنمي ميشه؟
پاسخ:
ما برای این که به تکامل یابیم و رشد کنیم به نا چار باید در عالم مادی دنیا زندگی کنیم و در آن با عمل های اختیاری و عبادت پروردگار به کمال برسیم. و از این گریزی نیست.
عالم دنیا دارای خصوصیاتی است از قبیل این که پدیده ها بر هم اثر می گذارند و از هم تاثیر می گیرند و عالم دنیا عالم تزاحمات است.
محصول ازدواج فرد الف و ب فردی به نام ج خواهد بود و این ج دارای خصوصیات مخصوص به خود خواهد بود. و به عبارت دیگر در ازدواج دو فرد با هم برای تشکیل نطفه و رویش جنین و تولد کودک به ناچار باید نطفه مرد و تخمک زن با هم ممزوج شده و از این آمیختگی و ترکیب ژن های فرد جدید متولد شود. و از پدر و مادر خود برخی از صفات را دریافت خواهد کرد صفات ظاهری و برخی از صفات روحی .
و از این گذشته با رشد و نمو در بستر این خانه و خانواده برخی از صفات رفتاری آنها را نیز خواهد پذیرفت. و از این کریزی نیست.
خداوند این اختلاف را در قرآن موجب امتحان و آزمایش انسان ها می داند و انسان ها با این اختلاف است که می توانند پیشرفت نموده و تعالی یابند. و با این اختلاف در صفات است که صفات کمالیه انسان رشد کرده و انسان به کمال می رسد
اما نکته مهم این است که این وراثت موجب شود که فردی که پدر و مادرش آدم بدی هستند خودش هم حتما بد باشد و یا کسی که پدر و مادرش خوب هستند او نیز آدم خوبی باشند. عوامل محیطی و وراثت گر چه تاثیر در انتخاب های انسان و آینده و رفتار انسان دارد اما تمام علت نیست و انسان می تواند با اختیار و ارده خود بر آن غلبه کند و بهترین سرنوشت را برای خود رقم بزند قرآن مثالی در این زمینه می زند که همسر فرعون با این که در بد ترین شرایط بود امام بهترین عملکرد را داشت:
وَ ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلاً لِلَّذینَ آمَنُوا امْرَأَتَ فِرْعَوْنَ إِذْ قالَتْ رَبِّ ابْنِ لی عِنْدَكَ بَیْتاً فِی الْجَنَّةِ وَ نَجِّنی مِنْ فِرْعَوْنَ وَ عَمَلِهِ وَ نَجِّنی مِنَ الْقَوْمِ الظَّالِمینَ؛ (تحریم/۱۱)
و نیز خداى تعالى براى كسانى كه ایمان آوردند مثلى مىزند و آن داستان همسر فرعون است كه گفت: پروردگارا نزد خودت برایم خانهاى در بهشت بنا كن و مرا از فرعون و عمل او نجات بده و از مردم ستمكار برهان.
از این گذشته کسانی که شرایط بدتری از جهت وراثت و محیط دارند اگر تلاش کنند هر چند به نتیجه مطلوب هم نرسند خدا این تلاش آنها را پرورش داده و پاداش به نسبت بیشتری به آنها می دهد.
بنا بر این این گونه نیست که کسی با وراثت جهنمی بشود بلکه این انسان است که با قوت اراده و انتخاب گری اش می تواند بهرتین انتخاب ها را داشته باشد. و بهشتی شود.
https://eitaa.com/khadem_shariat
❤️🔰کانال مذهبی خادم الشریعه:
همسر من خيلي فحش ميده و بد دهني ميکنه. حتي به خدا و پيغمبر هم رحم نميکنه. به خانواده من هم فحش ميده خيلي دلم ميگيره همش بهش ميگم اين حرفات ناراحتم ميکنه فقط چند روزخوبه و دوباره شروع ميکنه. بارها تو خونه پدرم دعوا راه انداخته هي از خانوادم پيش ديگران ايراد ميگيره و اگه من طرفداري کنم عصبي ميشه کارشناس محترم به نظرتون چطوري ميتونم اخلاقشو تغيير بدم؟
پاسخ:
بسيار متأسفيم که درگير چنين احساسات آزاردهنده، پرفشار و سختي هستيد. قطعا شرايط بسيار دشواري را تجربه ميکنيد و اميدواريم با صبر و حوصله بتوانيد بر اين شرايط فائق آييد.
در مورد نحوه برخورد شما با بددهني همسرتان به مواردي اشاره مي گردد كه شايسته است در نوع تعامل با همسرتان مدّ نظر قرار دهيد:
1- به طور كلّي گفتني است كه گرچه حق دفاع براي همه كس در چنين شرايطي محفوظ است؛ ولي دفاع منحصر در مقابله به مثل و خشمگين شدن در مقابل چنين افرادي نيست، بلكه با حفظ آرامش و فرو بردن خشم نيز مي توان از خويش دفاع كرد؛
لذا از شما انتظار ميرود كه در گام اوّل طبق آموزههاي قرآن مجيد كه يكي از اوصاف پرهيزكاران را«والكاظمين الغيظ»[1] ميداند و اين صفت را مقيد به قيد و وصفي نكرده است( يعني در هر حال اين صفت، پسنديده و قابل تحسين است)، عمل نماييد؛ زيرا اين تصوّر باطلي است كه گمان نماييد با خشمگين شدن در مقابل چنين فردي و مقابله به مثل مي توان او را اصلاح كرد؛ زيرا نه تنها چنين عكس العملي به اصلاح فرد مقابل نمي انجامد، بلكه باعث تنبيه و مجازات وي نيز نشده و حتّي باعث نمي گردد خودتان نيز تخليه شويد.
2- در گام بعد و براي تغيير و اصلاح رفتار همسرتان سعي نماييد علّت بددهني ايشان نسبت به خود را بيابيد. براي اينكار مواقعي را كه وي دچار چنين رفتاري شده ليست نموده و بكاويد. مطمئن باشيد با اين كار كمك شايان توجّهي به حل مسأله خواهيد نمود؛ زيرا از يك سو هم به علّت رفتار وي پي خواهيد برد هم اينكه متوجّه مي گرديد چه رفتار و عكس العملي از سوي شما باعث تشديد يا كاهش رفتار نامطلوب وي خواهد شد.
به عنوان مثال ممكن است به اين نتيجه برسيد كه وقتي از خانواده تان نظير برادر و يا پدر خود در مقابل همسرتان تعريف مي کنيد وي حسّاس شده و در عكس العملي شديد و فقط براي ابراز ناراحتي خود دهان به الفاظ ناشايست مي گشايد. مسلّم است در چنين مواردي شايسته است از تعريف مردان ديگر در مقابل او جداً خودداري كنيد.
3- تا جايي كه در توانتان است، از درگيري لفظي با وي اجتناب كنيد.
4- هرگز مقابله به مثل ننموده و بددهني هاي وي را جواب ندهيد.
5- در هر حال سعي كنيد متانت خود را در كلام و رفتار حفظ نموده و عفّت كلام را در مقابل وي كاملاً رعايت كنيد.
6- در مواقع بددهني وي سكوت كنيد، اما اگر با سكوت شما بيشتر عصبي شده و بددهني مي كند، سكوت نكرده، بلكه با او به آرامي و مؤدبانه صحبت نماييد.
7- در مواقعي كه با همديگر خيلي خوب هستيد با آرامش و زبان خوش به او بگوييد كه جنبه هاي بسيار مثبتي دارد و حيف است كه حرفهاي بد از دهانش خارج شود.
8- احاديثي از معصومين درباره بددهني و حرف هاي زشت براي او به شيوه مستقيم و غيرمستقيم بيان كنيد.
9- در صورت امكان با افرادي كه از نظر اخلاقي و شخصيّتي در سطح مطلوبي هستند رفت و آمد داشته باشيد تا به مرور زمان اخلاق و رفتارشان در همسرتان مؤثّر افتد.
نكته نهايي
انسان موجودي تغييرپذير است، يعني همانطور كه روي ديگران تأثير مي گذارد از رفتار ديگران متأثر نيز ميشود و رفتار او تغيير مي كند. قطعاً شما با رفتار پسنديده خود مي توانيد همسرتان را تحت تأثير قرار دهيد. مطمئن باشيد اگر حوصله به خرج دهید به لطف خدا تغييرات اساسي در رفتار و گفتار همسرتان ايجاد خواهيد نمود. از توسّل به اهل بيت عليهم السلام و درخواست استعانت از آنان در مسير هدايت همسرتان غفلت نورزيد.
پي نوشت ها :
[1]. آل عمران (3)، آيه 134.
https://eitaa.com/khadem_shariat
❤️🔰کانال مذهبی خادم الشریعه:
چرا امام علی (ع)، امام حسن (ع) و امام حسین (ع) را به این نام ها نامگذاری کردند؟
پاسخ:
در فلسفه نامگذاری ائمه(ع) به اسمهای خاص، مطالبی در برخی روایات آمده است که به مناسبت پرسش، به برخی از آنها اشاره میکنیم:
از پیامبر اسلام(ص) در وجه نامگذاری آنحضرت و اهل بیت(ع) چنین میخوانیم: «پس خداوند متعال، محمود و مورد ستایش است و من «محمد» هستم، و او على و بلند مقام است و این پسر عمویم «على» نامیده شده است. خداوند فاطر و شکافنده و جداکننده حق از باطل و نور از ظلمت است و دخترم «فاطمه» قطع کننده و جدا سازنده است. خداوند متعال صاحب خوبى و نیکوییها و احسان است و فرزندم یکی «حسن» است و دیگرى «حسین» است».[۱]
دلیل نامگذاری امام علی(ع)
در مورد اسم امام علی(ع) در برخی روایات چنین آمده است:
۱. عدهای میگویند: امیر المؤمنین به خاطر آن موسوم به «على» شد که بر هر کسى که با او مبارزه نمود غالب گشت و علوّ پیدا نمود.
۲. گروهى دیگر میگویند: امیر المؤمنین(ع) را از آنرو على نامیدند که منزل حضرت در بهشت به حدّى رفیع و عالى است که همطراز منازل پیامبران میباشد.
۳. برخى دیگر مىگویند: امیر المؤمنین(ع) را به خاطر این على نامیدند که به منظور اطاعت خدا بالاى دوش رسول خدا(ص) رفت تا بتها را از وسط خانه خدا به زیر آورد و هیچکسی غیر از آنحضرت بالاى دوش نبىّ اکرم(ص) نرفت.
۴. جماعتى دیگر میگویند: امیر المؤمنین(ع) را به این جهت على خواندهاند که در اعلا و بالاترین طبقات آسمان تزویج فرموده و احدى غیر از آنحضرت در آن مکان ازدواج ننموده است.
۵. طائفه دیگر گفتهاند: علی(ع) را به این خاطر على میگویند که از نظر علم بعد از رسول خدا(ص) اعلا و برتر از همه مردم است.[۲]
دلیل نامگذاری امام حسن و امام حسین(ع)
۱. «جبرئیل نام امام حسن(ع) را در حالیکه در پارچهای از حریر بهشتی بود، برای پیامبر(ص) هدیه آورد و اسم امام حسین(ع) نیز از اسم امام حسن(ع) مشتق شده است».[۳]
۲. در روایت دیگری که با تفصیل بیشتری به داستان نامگذاری امام حسن(ع) و امام حسین(ع) پرداخته شد، چنین میخوانیم: «هنگامى که امام حسن(ع) متولد شد، حضرت فاطمه(س) به امام على(ع) گفت: اسمی براى این نوزاد بگذارید. حضرت فرمودند:
من در اسم گذاردن بر این نوزاد از رسول خدا پیشى نمیگیرم. رسول خدا(ص) وارد شدند، نوزاد را در پارچهاى زرد پیچیده محضر مبارکش آوردند. حضرت فرمودند: مگر من سفارش نکردم که نوزاد را در پارچه زرد نپیچید؟ سپس پارچه را از او باز کرده و او را در پارچهاى سفید پیچیدند؛ آنگاه به على(ع) فرمودند: آیا نام برایش گذاردهاید؟ على(ع) فرمود: من در گذاردن نام بر شما سبقت نخواهم گرفت. پیامبر(ص) فرمودند: من نیز در نامگذاردن این طفل بر پروردگار عزّ و جلّ پیشى نخواهم گرفت.
پس حقّ تعالى به جبرئیل فرمود: فرزندى به محمّد(ص) داده شد، محضرش مشرّف شو و سلام و تهنیت مرا به او برسان و بگو: على(ع) نسبت به تو به منزله هارون(ع) نسبت به موسى(ع) است، پس این نوزاد را به نام فرزند هارون اسم بگذار. جبرئیل به زمین آمد، تهنیت خداى تعالى را به پیامبر رساند، سپس گفت:
حقّ جلّ جلاله تو را امر میکند که این نوزاد را به اسم فرزند هارون نامگذارى. پیامبر(ص) میفرماید: نام فرزند هارون چیست؟
جبرئیل گفت: شبّر. حضرت فرمودند: زبان من عربى است نه عبرى! جبرئیل گفت: نامش را حسن بگذار، پس پیامبر او را حسن نامید. در مورد نامگذاری امام حسین(ع) نیز همین داستان تکرار شد.[۴]
پی نوشت:
[۱]. منسوب به امام جعفربن محمد ع، مصباح الشریعة، ص ۶۴، بیروت، اعلمى، چاپ اول، ۱۴۰۰ق. شبیه آن در روایت دیگری آمده است: ر. ک: حسن بن على العسکری(ع)، التفسیر المنسوب، ص ۲۲۰، قم، مدرسة الإمام المهدی (عج)، چاپ اول، ۱۴۰۹ق.
[۲]. ابن بابویه، محمد بن على، علل الشرائع، ج ۱، ص ۱۳۶ و ۱۳۷، قم، کتاب فروشى داورى، چاپ اول، ۱۳۸۵ش.
[۳]. بروجردى، آقا حسین، جامع أحادیث الشیعة، ج ۲۶، ص۷۲۲، تهران، فرهنگ سبز، چاپ اول، ۱۳۸۶ش.
[۴]. علل الشرائع، ج ۱، ص ۱۳۸.
https://eitaa.com/khadem_shariat
❤️🔰کانال مذهبی خادم الشریعه:
چرا انسان پس از توبه و پشیمانی از گناه باز احساس سنگینی و عذاب وجدان دارد؟
پاسخ :
در پاسخ به این پرسش توجه به چند مطلب ضروري است:
۱. عذاب وجدان علامت بسیار خوبی است. حاکی از وجود ایمان در درون قلب است. حکایت از وجدان بیدار و حضور فعال نفس لوامه است. فکر گناه، مانند کابوس وحشتناکی بر روح گناه کار سایه میافکند. زنجیر اعمال گذشته همچون طوق سنگینی بر دست و پای او پیچیده است. احساس گناه و ندامت محصول ندای وجدان است. شاید سخن امام علی(ع) ناظر به این حالت نفسانی باشد که فرموده است: «یک ساعت شهوترانی اندوه طولانی را در بر دارد». برای رهایی از شکنجة وجدان، اسلام درهای توبه و استغفار و کفارات را به روی گناهکاران گشوده است.
۲. انسان هاي پاك و خدا جوي پس از عمل اشتباهي كه انجام مي دهند، نگران مي شوند و در پي رفع اشتباه و خطاي خود بر مي آيند. کسی که در گذشته گناهی مرتکب شده، مي تواند مدام به اين فكر كند كه در گذشته خام بوده و دچار اشتباه گشته است و با اين افكار مدام خود را آزار دهد!
و از طرفي مي تواند با عبرت از گذشته و قرار گرفتن در مسير درست به جبران آنچه اتفاق افتاده اقدام كند و از اين مسير خود را هرچه بيشتر به خدا نزديك كند، زيرا به فرموده قرآن كريم، خداوند توبه كنندگان را بسيار دوست مي دارد.
حال به نظرشما كدام يك از دو روش بالا منطقي و خدا پسند است؟
۳. احساس گناه، بدون سعي كردن در جهت جبران خطا و باز سازي روحيه آسيب ديده، دام ديگري است از سوي شيطان و این حالت يكي از مضرترين حالتهاي ممكن براي انسان است، و اسلام نيز از آن با عنوان نااميدي (قنوط از رحمت الهي) از درگاه خدا وند ياد كرده وآن را گناهي نابخشودني ميداند. لذا براي پيشگيري از آسيب هاي فوق، ابتدا بايد كوتاهي خود را پذیرفت و با توبه به درگاه الهي از اين حالت خارج شد و آرامش خود را باز يافت، زيرا همانطور كه ذكر شد خداوند توبه كنندگان را دوست مي دارد.
و برای به آرامش رسیدن باید به وعده خداوند اعتماد داشت و قلبا بپذیریم که خداند اشتباه ما را به خاطر توبه پذیرفته است، اگر این حس و این اعتماد را کسب کنیم حتما به آرامش می رسیم.
https://eitaa.com/khadem_shariat
❤️🔰کانال مذهبی خادم الشریعه:
سلام
زنم بهم خيانت کرده
دقيقا چه رفتاري بايد داشته باشم؟
پاسخ:
علیک سلام
برای داشتن یک رابطه سالم، ابتدا باید رابطه عاطفی را بهبود بخشید تا احساس پوچی و تنهایی در طرف مقابل پیش نیاید. اولین نکته و شاید مهم ترین اقدامی که می توان در مواجه شدن با خیانت انجام داد، حفظ آرامش و خونسردی می باشد. چرا که اگر کنترل خود را از دست بدهید و خشم خود را بروز دهید، ممکن است تصمیم گیری های آنی عواقب غیر قابل جبرانی را به همراه داشته باشد.
مهمترین انگیزه زن و مرد متاهلی که به سوی روابط نامشروع کشیده میشوند، تجربه مجدد صمیمیت است. چیزی که دیگر آن را در زندگی مشترکشان نمییابند.
- حالا با خیانت همسرم چکار کنم؟
اول، رفتار منطقی در مقابل خیانت های همسر:
این فرد نباید هیچ تصمیمی بگیرد اما لازم است با مراجعه به یک مشاور و روانشناس، خود را تخلیه کند؛ چرا که یک مشاور خوب او را با شیوههای درست تخلیه هیجانی آشنا خواهد کرد که این کار، بسیار مفید است.
دوم، ریشه یابی علت خیانت بسیار ضروری است؛
البته علتها را هم باید در خودش و هم در همسرش جستوجو کند. نکته مهم آن است که فرد به خود اجازه دهد تا با گذشت زمان، آرام و تخلیه شود و در ضمن راهکارهای خود را با روانشناس در میان بگذارد. آنچه که منطقیتر و اساسیتر است، آن است که این رابطه را بهسازی کند؛ چرا که ممکن است خودش هم، در این خیانت مقصر بوده باشد؛ زیرا خیانت در بیشتر مواقع یک رابطه دو طرفه است و هر یک از زوجین در بروز آن به اندازه خود مقصرند.
- بهسازی را چگونه میتوان شروع کرد؟
اول باید تصمیمی عاقلانه گرفت. گاهی اوقات فرد تصمیم میگیرد از همسر خود جدا شود و طلاق بگیرد . گاهی هم فرد تصمیم میگیرد میدان را خالی نکند. حال اگر قرار بر ماندن شد، خیلی صادقانه باید فرد هم بر روی خود و هم بر روی طرف مقابل، کار کند. استرسها، تنشها و درگیریهای خودش را پایین بیاورد، جو خانه را آرام نگه دارد تا مشکل برطرف شود.
به این نکته نیز باید توجه داشته باشیم که فرد باید به رفتارهای کنترلی کسی که به او خیانت شده است احترام بگذارد تا این برهه زمانی و این تنشهای درونی طرف مقابل حل و فصل شود؛ یعنی، اگر به علت رابطه خارج زناشویی تحت کنترل همسر هستیم، باید به آن احترام بگذاریم و شرایط همسر را درک کنیم، مواردی از قبیل تماسهای مداوم و پرسش در مورد اینکه کجا هستی؟ با چه کسی بودی؟ و مواردی از این دست، نباید فرد را عصبی کند. این افراد اتفاقا باید بدانند رعایت این نکات خودش درمان است و باعث ایجاد اعتماد در زندگی میشود.
https://eitaa.com/khadem_shariat
❤️🔰کانال مذهبی خادم الشریعه:
شخصي به من ميگه دين مال 1400 سال پيشه و منسوخ.دليل عقب موندگي ما هم همينه.....
من چي جوابشو بدم
پاسخ:
بفرمایید
اولا اسلام در بین گروهی بیابان نشین نازل شد که انواع و اقسام افکار زشت و رفتار ناپسند را داشتند، نازل شد و توانست آنها را به قومی متمدن تبدیل کند که امپراطوری های خود را تحت تاثیر قرار دهد و آنچنان شکوهمند شد که غربی ها اعتراف می کنند همین تمدن اسلامی بود که توانست آنها را از وضعیت اسفناک قرون وسطی خارج کند.
زمانی که غرب در اوج جاهلیت بود با دیدن نوع زندگی مسلمانان در جنگ های صلیبی (یعنی حدود 500 سال پیش) توانست به سمت تحول برود و کم کم خود را از آن وضع خارج کند.
ثانیا اسلام دستورات مشخصی دارد. کدام یک از آنها سبب عقب ماندگی می شود؟ آیا این همه تشویق به علم و ارزش عالم سبب عقب ماندگی می شود؟ آیا تاکید اسلام بر دوری از ظلم و افعال زشت سبب عقب ماندگی می شود؟ آیا تاکید اسلام بر توجه به حال فقرا و محرومین سبب عقب ماندگی می شود؟ یا بحث نظافت یا ... کدام یک از دستورات اسلام سبب عقب ماندگی می شود؟
ثالثا بشر نمی تواند از این سوال فرار کند که آیا این خلقت عظیم و با شکوه خالقی دارد یا خیر؟ اگر خالقی باشد، حتما دینی هم وجود خواهد داشت. و نمی توان با دو جمله شعاری دین قدیمی شده و ... خود را از این مسائل مهم و اساسی فارغ کرد. به فرض که قبول کنیم اسلام منسوخ شده، خب الان باید ابعاد معنوی وجود خود را چگونه اداره کنیم؟ آیا می توانیم صورت مساله را پاک کنیم؟
رابعا این که یک چیز قدیمی است پس باید کنار بگذاریم، مغالطه خنده داری است. از قدیمی ترین چیزها در زندگی بشر، خوردن و خوابیدن و ازدواج و فرزند دار شدن و کار کردن و ... است. ایا قدیمی شدن یعنی اینکه باید رها شود؟ قدیمی بودن بعضی چیزها برای این است که بشر هیچ زمان نمی تواند بدون آن زندگی کند.
خامسا عقب ماندگی ما یعنی چه؟ مثلا ما در روابط خانوادگی از غرب عقب مانده شده ایم یا ... خود این پذیرش تحقیر و توهینی که غربی ها می کنند، بدون دقت به ابعاد و جوانب آن، نشان دهنده ضعف تفکر است و بی مبنا سخن گفتن را نشان می دهد.
https://eitaa.com/khadem_shariat
❤️🔰کانال مذهبی خادم الشریعه:
سلام اينکه ادم دوست داشته باشه جايگاه خدا رو بگيره اينم نياز فطريه؟ اگر نه چرا؟ اين آرزو و نياز که دوست داره خدا باشه منشاش چيه؟
پاسخ:
سلام
انسان با تمام وجودش درک می کند که در ذاتش فقیر است و به یک غنی مطلقی نیازمند است این مهمترین دریافت وجود و فطرت انسان است .
اما در کنار این انیسان کمال گراست و این نیل به کمال نیز فطری انسان است انسان می خواهد به هر چه بالاتر است درست پیدا کند و به هیچ مقامی در این راه بسنده نمی کند برای همین است .
انسان باهمین امیال فطری (کمال گرایی) گاهی یک اشتباه محاسباتی انجام میدهد و با در نظر نگرفتن درک وجودی خود از فقر و ناداری اش آرزو می کند که ای کاش خدا بود . این آرزو گرچه ریشه در امیال کمال گرایی انسان دارد ولی خیالی بیش نیست و در حد همان خواسته و میل هم واقعیت نداشته و خیالی بیش نیست چرا که فطرت انسان و میل به کمال در حد امکانی است به این که وجوب بالغیر پیدا کند یعنی به کمالات در حد نهایت خود برسد و جاوید باشد ولی هر چه که هست در حد امکانی است و هر گز واجب نخواهد شد.
https://eitaa.com/khadem_shariat
🔰کانال مذهبی خادم الشریعه:
ايا دعا هاي قراني ميتونن به انسان کمک بکنن يا وقتي ميري پيش دعا نويس دعا يي ميده که قراني ميگه بسوزان گناه داره
من هرچي از خدا ميخوام کمک کنه چه سر نماز يا دست به دعا ميشم خدا اصلا بهم توجه نميکنه چيکار کنم خدا کمکم بکنه
پاسخ:
سلام
به هیچ وجه به دعا نویس مراجعه نکنید و زندگی خود را به دست اینگونه افراد تباه نکنید. بعضی از آنها چیزی بلد نیستند و بعضی هم با جادو و طلسم و جن سر وکار دارند و بسیار خطرناک میباشند.
خدای شما با خدای همه کسانی که دعایشان مستجاب میشود یکی است و برای خداوند فرقی ندارد که دعای کدام بنده را مستجاب کند.
برای رسیدن به حاجت علاوه بردعا ونذر و ختم و ... باید تلاش عرفی و عقلی حتما باشد و انسان وظیفه عرفی و عقلی خود را انجام دهد؛ مثلا برای رزق باید تلاش کرد و دعا کرد، برای ازدواج باید اندازه و شرایط خود را دانست و توقع بیشتر از اندازه نداشت .
استجابت دعا از طرف خداوند قطعی است زیرا وعده داده است.
دعا شرایطی دارد که با مراعات آنها استجابت قطعی است ؛ روایات اهل بیت علیهم السلام موانع و عوامل استجابت دعا را فرموده اند،
موانعی مانند حرام خوردن، گناه، عاق والدین شدن، سبک شمردن نماز، حق الناس و... مانع از استجابت دعا میشود.
اگر کسی موانع را برطرف کرد و به حاجتش نرسید، چند احتمال دیگر در روایات بیان شده است:
حاجت درخواستی به مصلحت او نیست، در این صورت خداوند چیزی دیگر که به مصلحت او باشد عنایت خواهد کرد.
یا اینکه هنوز وقت دادن خواسته اش نشده است؛ هر موقع که وقتش رسید خداوند عنایت میکند.
دیگر اینکه خداوند صدا و راز و نیاز بنده اش را دوست دارد و میخواهد بیشتر با او مناجات کند لذا حاجتش به تاخیر می افتد تا بیشتر با خداوند همدم باشد این مورد شاید بیشتر به اولیای الهی مربوط باشد.
در برخی موارد هم امتحان الهی است. قرآن در موارد متعدد با صراحت از امتحان بشر سخن گفته است و نرسیدن به حاجت می تواند امتحان باشد.
https://eitaa.com/khadem_shariat
❤️🔰کانال مذهبی خادم الشریعه:
چرا به امام حسن مجتبی (ع) کریم اهل بیت می گویند؟
پاسخ:
امام حسن(ع) نسبت به دردمندان و تیرهبختان جامعه بسیار دلسوز بودند و با خرابهنشینان دردمند و اقشار مستضعف و کمدرآمد همراه و همنشین میشدند و دردِ دلِ آنها را با جان و دل میشنیدند و به آن ترتیب اثر میدادند، و در این حرکت انسان دوستانه جز خداوند را مدّنظر نداشتند. هیچ فقیر و مسکینی از در خانه حضرت ناامید برنگشت و حتّی خود ایشان به سراغ فقرا میرفتند و آنها را به منزل دعوت میکردند و به آنها غذا و لباس میدادند.(۱)
امام حسن(ع) تمام توان خویش را در راه انجام امور نیک و خداپسندانه به کار میگرفت و اموال فراوانی در راه خدا میبخشید. مورخان و دانشمندان در شرح حال زندگانی پر افتخار ایشان، بخششهای بیسابقه و انفاقهای بسیار بزرگ و بینظیری ثبت کردهاند. آن حضرت در طول عمر خود دو بار تمام اموال و دارایی خود را در راه خدا خرج کردند و سه بار نیز ثروت خود را به دو نیم تقسیم کردند و نصف آن را در راه خدا به فقرا بخشیدند.(۲)
از ابن شهر آشوب روایت شده که روزی امام حسن(ع) بر جمعی از گدایان گذشت که پارهای چند از نان خشکها را بر روی زمین گذاشتهاند و میخورند، چون نظر ایشان به آن حضرت افتاد از امام دعوت کردند و حضرت از اسب پیاده شدند و فرمودند: «خدا متکبّران را دوست نمیدارد» و با ایشان نشستند و از طعام ایشان تناول کردند و سپس از همه گدایان خواستند که برای صرف غذا به خانه حضرت بروند و حضرت با غذاهای خوب از ایشان پذیرایی کرده و به همه آنها لباسهای مناسب هدیه دادند.(۳)
تاریخ از بخشندگیهای امام حسن(ع) داستانهای فراوان به یاد دارد، مثلاً روزی عربی به نزد ایشان آمد و درخواست کمک کرد و امام دستور دادند که آنچه موجود است به او بدهند و قریب ده هزار درهم موجود را به آن اعرابی بخشیدند.(۴)
روایات تاریخی مربوط به بخششهای آن حضرت فراوان است که ذکر تفصیلی آنها مناسب این نوشته نیست، وقتی از خود امام پرسیدند، چرا هرگز سائلی را ناامید بر نمیگردانید؟ فرمودند: «من هم سائل درگاه خداوند هستم و میخواهم که خدا مرا محروم نسازد و شرم دارم که با چنین امیدی سائلان را ناامید کنم، خداوندی که عنایتش را به من ارزانی میدارد، میخواهد که من هم به مردم کمک کنم».(۵)
به خاطر این بخشندگیها و کارهای نیکی که از سوی امام حسن(ع) در مسیر خیر، احسان و کمک به طبقات درمانده و نیازمند انجام میگرفت، آن حضرت را کریم اهل بیت لقب داده اند و با توجه به کرامتها و بخششهای کمنظیر و گاهی بینظیر آن امام بزرگوار لقب «کریم» برازنده آن حضرت است.
*پینوشتها:
۱. زمانی، احمد، حقایق پنهان، نشر دفتر تبلیغات اسلامی، قم، چاپ اوّل، سال ۱۳۷۵، ص ۲۶۸.
۲. قمی، شیخ عباس، منتهی الآمال، انتشارات هجرت، چاپ هشتم، ۱۳۷۴، قم، ج۱، ص ۴۱۷ ـ پیشوایی، مهدی، سیره ی پیشوایان، نشر مؤسسة تحقیقاتی امام صادق، چاپ دوّم، ۱۳۷۴، ص ۹۰.
۳. مجلسی، محمد باقر، جلاء العیون، نشر انتشارات علمیه اسلامیه، ص ۲۴۱.
۴. قمی، شیخ عباس، منتهی الآمال، پیشین، ص ۴۱۸.
۵. قرشی، باقر شریف، زندگانی امام حسن ـ علیه السّلام ـ ، ترجمه ی فخر
الدین حجازی، تهران: نشر بعثت، چاپ اوّل، ۱۳۷۶، ص۱۳۵.
https://eitaa.com/khadem_shariat
❤️🔰کانال مذهبی خادم الشریعه:
سلام زماني که مادرم به در مغازه ميرود کاسبي خوب است ولي هر وقت به مغازه ميروم اصلا مشتري نميايد مادرم ميگويد پا قدمت سنگين ايا دعايي هست که ين طلسم بشکند ؟
پاسخ:
سلام
بعضی افراد مبارک هستند و این بخاطر ویژگیهای آنهاست یعنی خصوصیت های نفسانی خوبی دارند و محل نزول خیر و برکت خدا هستند دیگران هم اگراین ویژگیها را داشته باشند آنها هم محل نزول برکات میشوند و هیچ ارتباطی به طلسم و جادو و ..... ندارد.
بطور کلی اخلاق خوب ، صدقه دادن ، صله رحم ، ذکر استغفار و سوره قدر را فراوان خواندن ، همچنین خواندن سوره واقعه و ذاریات و انشراح در شب و سوره یس و ملک در روز باعث افزایش رزق و روزی میشود.
همچنین خواندن این دعا مناسب است :
اللَّهُمَّ ارْزُقْنِي مِنْ فَضْلِكَ الْوَاسِعِ الْحَلَالِ الطَّيِّبِ رِزْقاً وَاسِعاً حَلَالًا طَيِّباً بَلَاغاً لِلدُّنْيَا وَ الْآخِرَةِ صَبّاً صَبّاً هَنِيئاً مَرِيئاً مِنْ غَيْرِ كَدٍّ وَ لَا مَنٍّ مِنْ أَحَدِ خَلْقِكَ إِلَّا سَعَةً مِنْ فَضْلِكَ الْوَاسِعِ فَإِنَّكَ قُلْتَ وَ سْئَلُوا اللَّهَ مِنْ فَضْلِهِ فَمِنْ فَضْلِكَ أَسْأَلُ وَ مِنْ عَطِيَّتِكَ أَسْأَلُ وَ مِنْ يَدِكَ الْمَلْأَى أَسْأَل. 1
(1)الكافي (ط - الإسلامية)، ج2، ص: 551
https://eitaa.com/khadem_shariat
❤️🔰کانال مذهبی خادم الشریعه:
ايا انتقاد از خدا گناه است؟؟
پاسخ:
سلام
خداوند خالق همه موجودات است و دارای صفات کمالیه و بدون نقص است اوست که حکیم است و همه کارهای او حکیمانه است او غنی بالذات است و هیچ نقصی در ذات الهی راه ندارد.
با اوصاف اگر کسی بخواهد خدا را نقد کند نشان از ضعف بینش و تهی بودن اندیشه اوست و در واقع یا خدا را نشناخته و یا از جزع و فزع حرفی می زند.
شاید منظور شما از نقد خدا اعتراض به وضعیت موجود زندگی خودمان است که باید بدانیم اکثر نقایصی که در زندگی انسان ها موجود است معلول رفتار های نا صواب و مشکل دار خود آنهاست که خدا می فرماید : وما أَصابک مِنْ حَسَنَة فَمِنَ اللّه وَما أَصابَکَ مِنْ سَیِّئَة فَمِنْ نَفْسِکَ(نساء 79)
در بعضی از اخبار قدسیّه وارد شده است که: «وای، پس وای از برای کسی که گوید: این امر چرا شد؟ و فلان امر چگونه شد؟!»
و در خبر قدسی دیگر رسیده است که: «منم خدایی که بجز من خدایی نیست. پس هرکه صبر نکند بر بلای من، و راضی نشود به قضای من، و شکر نکند از برای نعمای من، برود خدایی بجوید سوای من».
بنا بر این نه نقد در ساحت الهی راه دارد نه اعتراض . چرا که خدا بدون نقص و غیر قابلنقد است در عرصه تکوین آنچه که منتسب به خداست خیر محض است و آنجا که اختیار انسان دخیل است انسان باید جوابگو باشد . در حوزه شریعت خدا بر طبق مصلحت انسان ها احکام شرعی را وضع کرده و جای اعتراضی را باقی نگذاشته است اما در حوزه جزا و پاداش و عقوبت نیز خدا به هیچ کس ظلم نمی کند و جای اعتراض و انتقادی نمی ماند.
https://eitaa.com/khadem_shariat
❤️🔰کانال مذهبی خادم الشریعه:
خواستم ببينم اينکه ميگويند اموات مانند کبوتري به منزل نزديکان مي آيند حقيقي است؟ و سؤال ديگر اينکه وقتي ما خواب اموات را ميبينيم آيا واقعا روح ايشان به خواب ما مي آيد؟ يا ممکن است خوابِ ما نتيجه ي فکر کردنِ زياد به آن ميت باشد؟
پاسخ:
انسان پس از مرگ دارای حیات برزخی است و روح او در برزخ زندگی مخصوص به خود و متناسب با شرایط برزخ را دارد. در آن عالم انسان مطلقا ارتباط فیزیکی با این دنیا ندارد اما طبق شرایط و احوالی میتواند از وضعیت برخی وابستگان در این دنیا مطلع و آگاه شود. این مسئله صرفا با توجه به این دنیا رخ میدهد نه حضور فیزیکی در قالب موجودی در این عالم.
روایاتی داریم که در آنها امام معصوم میفرماید: انسانهای برزخی، در شکل پرنده ای لطیف به دیوار خانه هایشان فرود می آیند... معنای این روایات با توجه به مبانی شیعی و روایت دیگر در این زمینه همان توجه به احوالات این دنیا از برزخ است و قالب و شکل پرنده که به آن تصریح شده استعاری است.
اما در مورد خواب اساسا معیار عمومی و واضحی برای تشخیص خواب و رویای صادقه از آشفته و پریشان در دست نداریم. این مسئله به معبر و علمی که در اختیار اوست بازمیگردد که خواب صادق از پریشان رو تشخیص بده.
اما خوابهایی که انسان در مورد اموات میبینید حتی اگر صادق هم باشد الزاما به معنای این نیست که مواجهه با روح او در برزخ داشتهاند یا روح او به خواب انسان آمده است.
دو توصیه عمومی در مورد همه خوابها در روایات داریم. یکی اینکه برای هرکسی تعریف نکنیم. دوم اینکه تعبیر به خیر کنیم و به اصطلاح بگوییم انشاءالله خیره.
https://eitaa.com/khadem_shariat
❤️کانال مذهبی خادم الشریعه:
سلام
من شنيدم ميگن که بخاطر خشنودي خدا گناه نکنيم نه بخاطر ترس از جهنم ،
اما من کليپ هاي که گوشه اي از جهنم و يا قبر و مردن رو نشون ميدن رو نگاه ميکنم بعضي اوقات و خيلي ميترسم و اين جوري گناه هاي که باعث ميشه انجام بدم رو کم تر انجام ميدم
البته نه اين که بخاطر اين گناه نميکنم که خدا ناراحت نشه .
آيا نبايد بخاطر ترس از جهنم گناه نکنيم؟
پاسخ:
سلام علیکم
انجام دادن اعمال صالح به خاطر بهشت و ترک گناه از ترس جهنم، یکی از مراحل و درجات ایمان است و اینطور نیست که بی ارزش باشد.عبادت حتي اگر از نوع عبادت از روي ترس و يا طمع در بهشت هم باشد ارزشمند است. اما البته که مرحله عالی نیست. بالاترین مرحله عبادت، عبادت احرار است که به عشق خداوند انجام می شود. کساني که دلشان با خداوند پيوند دارد و محو جمال و جلال خداي متعال هستند و با قلب شان به او اقبال مي نمايند, ايشان بهترين لذت برندگان از عبادت و نيازگويي با خداي هستي هستند. به روشني پيداست فراهم آمدن اين خصوصيتها در گرو شناخت هر چه عميقتر از معبود يگانه است.
عشق به خدا باعث عبادت عاشقانه است. عبادتی که به شوق او و به عشق او انجام می شود و عبادت احرار نام دارد. این عبادت از ترس جهنم و به شوق بهشت نیست. بلکه بنده، چون خداوند این عمل را دوست دارد انجام می دهد. برای عشق به خدا امیرالمومنین على علیه السلام مىفرمایند: «اگر خدا را دوست مىدارید محبّت دنیا را از قلبهایتان خارج كنید»، (میزان الحكمه، ج2، ص 228، ر 3167)
برای رسیدن به این مرحله قطعا باید انسان عاشق معبودش باشد و عشق به معبود، با معرفت نسبت به او به دست می آید.
https://eitaa.com/khadem_shariat
🌟 رهبر انقلاب، امشب در دیدار دانشجویان: 👈 زمینه را برای روی کارآمدن دولت جوان و حزباللهی فراهم کنید
🔻حضرت آیتالله خامنهای در دیدار رمضانی دانشجویان و نمایندگان تشکلهای دانشجویی:
🔹️ آن چیزی که ما از شما بچههای دانشجو انتظار داریم این است که خودجوش و خودکار باشید؛ مثل دوران طاغوت که ما هم واقعاً خودجوش کار میکردیم، منتظر این نباشید که شما را وارد کار کنند.
🔸️ آن روز کسی بالاسر ما نبود؛ گاهی اعلامیهای از امام میآمد و خونی در رگهای ما جاری میشد. موانع هم زیاد بود؛ کتک بود، زندان بود، گرسنگی بود و موانع پولی بود.
👈 جوانان هم امروز اینجوری باید حرکت کنند. اگر شما امروز اینجور عمل کنید، توطئههای نرم دشمن که مهمترینش فلج کردن نسل جوان است، خنثی میشود.
🔺️ اگر شما جوانان اینجوری پیش بروید و زمینه را برای روی کار آمدن #دولت_جوان و #حزباللهی فراهم کنید، غصههای شما تمام میشود و این غصهها فقط مخصوص شما نیست. ۹۸/۳/۱
💻 @Khamenei_ir
🌟 جوانان کشور میتوانند در نظام مدیریت کشور تحول عظیم ایجاد کنند
🔻 رهبر انقلاب در دیدار رمضانی دانشجویان و نمایندگان تشکلهای دانشجویی:
🔹️ #بیانیه_گام_دوم، یک ترسیم کلی از گذشته و حال و آیندهی انقلاب است.
🔸️ چهار نقطهی اصلی که در بیانیه مورد تأکید بوده، «عظمت حادثهی انقلاب و ماندگاری آن»، «عظمت راه طیشده و کارکرد انقلاب تا امروز»، «چشمانداز پیش روی انقلاب» و «عظمت نقش نیروی جوان متعهد» است.
🔹️ ما یک #حرکت_عمومی لازم داریم برای رسیدن به #چشم_انداز. این حرکت طبعاً با محوریت #جوان_متعهد انجام میشود. جوان هم لزوماً ۲۲ و ۲۵ ساله نیست. منظورم این است که ۳۵سالهها و ۴۰سالهها هم جوانند.
🔺️ اینها میتوانند در نظام مدیریت کشور، تحول عظیم ایجاد کنند. ۹۸/۳/۱
💻 @Khamenei_ir
🔰 رهبر انقلاب در واکنش به سخنان یکی از دانشجویان درباره توقف خصوصی سازی:
👈 خصوصی سازی نیاز مبرم اقتصاد است/ البته خطاهای بزرگی صورت گرفته که باید جلوی آن را گرفت
🔻 رهبر انقلاب در دیدار رمضانی دانشجویان و نمایندگان تشکلهای دانشجویی:
🔹️ یکی از دانشجویان دربارهی خصوصیسازی سؤال کرد و خواستار توقف آن بود.
🔸️ البته در خصوصیسازی خطاهای بزرگی صورت گرفته که بنده هم مکرراً تذکراتی دادهام. اشکالاتی در خصوصیسازی هست. منتها اصل خصوصیسازی نیاز مبرم اقتصاد است؛ این از جمله اشکالات ساختار بود که اصلاح شده است.
🔺️ البته در عمل اشکالاتی وجود دارد؛ خطاها و بیتوجهیها و لغزشهایی صورت گرفته که باید جلوی لغزشها را گرفت. ۹۸/۳/۱
💻 @Khamenei_ir