✍طرح صیانت از حقوق کاربران موافقان و مخالفانی دارد. هر یک از آنها نیز دلایل خود را ارائه میکنند. در این یادداشت تلاش میکنیم، طی 5 بند و بدون هیچ ملاحظه سیاسی این موضوع را مورد بررسی قرار دهیم.
✅1- بحث، ساماندهی فضای مجازی، فینفسه «بد» نیست و این موضوع بحثی نیست که مختص کشورهای خاصی مثل ایران باشد. در همه کشورهای دنیا فضای مجازی مثل فضای واقعی و بیرونی، قوانینی دارد و «رهاشدگی» آن میتواند فضایی برای جولان متخلفان و جنایتکاران و حتی تروریستهای تکفیری ایجاد کند. داعش مگر بخش قابل ملاحظهای از میزان فعالیتهای تروریستیاش را به فضای مجازی متکی نبود؟!
از جمله این کشورها فرانسه است که یکی از شدیدترین نظارتهای حکومتی بر فضای سایبری را دارد. آمریکا بهعنوان بزرگترین مدعی جریان آزاد اطلاعرسانی محدودیتهای عجیبی برای فضای مجازی ایجاد کرده که به جرات میتوان گفت در هیچ جای دنیا چنین محدودیتهایی وجود ندارد.
✅2- «تحریف» زمانی موثر واقع میشود که بحث «مشروعسازی» یا به تعبیر دیگر «اقناعسازی» به خوبی صورت نگرفته باشد. در علوم اجتماعی، اصطلاحی داریم با عنوان «مشروعسازی»؛ بدین معنا که، وقتی تصمیم گرفته میشود تصمیمی از بالا گرفته و به پایین ابلاغ شود، چون به طور طبیعی ممکن است با مخالفت عدهای مواجه شود، ابتدا دست به اقناعسازی یا مشروعیت سازی میزنند. ابزار این مشروعیتسازی نیز «رسانه» است. برخی کشورهای غربی در این امر تخصص دارند. آنها حتی وقتی قصد لشکرکشی، جنگ افروزی و کشتار مردم بیگناه کشور دیگر را دارند، از ماهها قبل با استفاده از ابزار رسانه، شروع به مشروعیتسازی میکنند تا با همراه کردن افکار عمومی، راحتتر به اهداف خود برسند. صورت بگیرد. اما در اینجا در ماجرای طرح صیانت از «حقوق کاربران فضای مجازی»، آیا هیچ اقناع سازی و مشروعیت سازی صورت گرفته است؟! پاسخ روشن است: «خیر
✅3- دلایل متعددی میتواند باعث بروز این همه سرو صدا در فضای رسانهای ایران درباره این طرح شده باشد که یکی از آنها همین مسئله «تحریف» است. اینکه، طرحی را مورد نقد و بررسی قرار داده و مخالفان و موافقان نظر خود را اعلام کنند، ایدهآلترین شکل مواجهه با طرحهای حساس این چنینی است اما، اینکه جریانی از همان اساس و ابتدای کار، به تحریف طرح پرداخته و آن را مساوی با قطع اینترنت جا بزند، یا آن را مقدمه دیوارکشی در پیادهروها بخواند، مهمترین دلیل بروز این همه سرو صداست که ما معتقدیم، اگر بحث مهم «اقناعسازی» درست صورت میگرفت، این همه سرو صدا و تحریف اصلا فرصت بروز نمییافت.
✅4- عدهای میگویند، وقتی اولین و مهمترین مسئله جامعهای «معیشت» و «اقتصاد» است، پرداختن به مسائلی از این دست به رغم اهمیت آن، بدسلیقگی و کج سلیقگی است. این عده با سرو سامان گرفتن فضای مجازی مخالف نیستند فقط معتقدند این طرح، با توجه به شرایط بد اقتصادی، اولویت ندارد و بهتر بود «الان» مطرح نمیشد. در این باره چند نکته را مطرح میکنیم. این طرح 13 ماه است که مطرح شده و قانون آن نیز هنوز تصویب نشده و صرفا اصل 85 آن (بررسی در کمیسیون) به تصویب رسیده و راه بلندی تا تبدیل شدن به قانون دارد.
نکته دوم، را که درباره اولویت نداشتن آن در برابر اقتصاد و معیشت است به شکل یک سؤال مطرح کرده و میگذریم: در فضای بیدر و پیکر مجازی بیشتر کلاهبرداری اقتصادی و فساد صورت میگیرد یا در فضایی که رها نیست و قانون بر آن حاکم است»؟ به عبارتی، این طرح در صورت اصلاح و اجرای صحیح، منافع اقتصادی زیادی خواهد داشت.
✅5- نگاهی به تحلیلها، تیترها وگزارشهای طیف خاصی از مخالفان این طرح (نه همه آنها) نشان میدهد، بخشی از آنها از عاملان مستقیم یا غیر مستقیم وضع موجودند. این طیف جزو آن دسته از افرادی هستند که اصلا صلاحیت انتقاد از وضع موجود را ندارند چون خود، عامل این وضعند. در باطل بودن استدلالهای این طیف که عامل این سرو صداها هم هستند، همین بس که، با تحریف، امور خود را جلو برده و دروغی به بزرگی «این طرح به دنبال قطع اینترنت است» میگویند! حیات این عده در «غوغاسازی» و «دروغپردازی» است.
✅ نکتهای هم خطاب به طراحان این طرح: وقتی با مخالفانی مواجه هستید که طی 8 سال قشر متوسط یک کشور 80 میلیونی را از بین برده! و امروز سر و سامان دادن به فضای مجازی را برای اقتصاد و معیشت مردم مضر میدانند! مردم را با کم کاریهای خود، وابسته به فضای خاصی از این فضای مجازی کردهاند تا کاسبیهای سیاسی و اقتصادی خود را داشته باشند، بزرگترین ابزارشان برای پیشبرد امور «دروغ» و «تحریف» است و در نهایت اینکه، برای رسیدن به مقصود، از هیچ وسیلهای دریغ نمیکنند یعنی، با بد موجوداتی مواجه هستید لذا، هیچگونه اشتباه دیگری در این مورد از شما پذیرفته نیست. در مبحث اقناعسازی مردم، کوتاهی شد، این همه سرو صدا کردند، منتظر اشتباه بعدیتان هستند تا این فضا همچنان «قتلگاه نوجوانان و جوانان» باقی بماند!
جعفر بلوری
✨ #اسعدالله_ایامکم ✨
ولادت باسعادت باب الحوائج حضرت موسی ابن جعفر، امام موسی کاظم علیه السلام خدمت امام زمان عجّل الله تعالی فرجه الشریف و همه شیعیان و محبّان اهلبیت(ع) تبریک و تهنیت باد.
🔸️ هرکس موافق طرح فضای مجازی مجلس بود دو تا سیلی آبدار بخوابانید توی گوشش!!
🔹️به گزارش شبکه اطلاع رسانی دانا، وزیر حاشیه ساز ارتباطات که با بی توجهی به ساماندهی فضای مجازی کشور، در بسیاری از بحران های ناشی از انتشار آزادانه اخبار جعلی نقش داشته، این بار با معرفی یک مقاله! توصیه کرده که هرکس را دیدید که موافق ساماندهی و مدیریت فضای مجازی بود دو تا سیلی به او بخوابانید.
📃 *روزنامه جمهوری اسلامی* در یادداشتی معنادار و پرکنایه به پایانِ عمر ریاست جمهوری حسن روحانی واکنش نشان داده.
این روزنامه نوشت :
* شیخ حسن روحانی هم به پایان خط رسید! کسی که هرجا مشکلی پیش میآمد به گردنش میانداختیم. ترامپ از برجام خارج شد گردن شیخ انداختیم.
* بنزین گران شد و آن اتفاقات افتاد گردن شیخ انداختیم. گرانی، دلار، بورس، زلزله، سیل، خشکسالی، عدم مشارکت مردم در انتخابات، کرونا، قطع برق هرچه شد و نشد گردن شیخ بود ...!
*شیخ تمام شد و رفت*
* یادم آمد که در قدیم چلوکباب خوردن از آنِ مفاخر بود و اینکه آنقدر چرب باشد که سبیل خورنده هم چرب شود و دیگران بفهمند که از کَرِهء چلوکباب است!
* بزرگزادهای آبرومند به فقر و تنگدستی افتاده بود، برای اینکه کسی پی به احوالش نبرد هر روز سبیل خود را با تکه دنبهای چرب میکرد. تا اینکه یک روز عصر که سر گذر با رفقایش نشسته بود و سبیل چرب کردهاش را تاب میداد و از کیفیت کره چلوکباب ظهر صحبت میکرد، پسر کوچکش دوان دوان و ناراحت از راه رسید و گفت : بابا بدو، اون دنبهای رو که هر روز باهاش سبیلت را چرب میکردی گربه خورد.
*اکنون، ای سیاستمدارانِ پشت صحنه و روی صحنه! آن دنبه را گربه خورد، دنبال فرد دیگری باشید که مشکلات و نارساییها و کمبودها و سوءِ مدیریتتان را به گردنش بیندازید، البته اگر مردم سبیل چرب کرده شما را باور کنند
🔴 عقرب توی آبگوشت
نقل می کنند که
حجت الاسلام شیخ حسین انصاریان فرمود:
یه روز جمعه با دوستان رفتیم کوه.
دوستان، یه آبگوشت و چای روی هیزم درست کردن.
سفرهی ناهار چیده شد:
ماست_ سبزی و نون
دوتا از دوستان رفتن دیگ آبگوشت رو بیارن که یه کلاغی از راه رسید و یه فضله انداخت تو دیگ.
گفت اون روز،
همه نون و ماست و سبزی خوردیم.
خیلی سخت گذشت و خیلی هم رفقا،
کلاغ رو لعن کردن.
گاهی هم میخندیدن، ولی در اصل ناراحت بودن.
وقت رفتن به خونه، دوتا از رفقا رفتن دیگ رو خالی کنن، دیگ رو که خالی کردن، دیدیم یه #عقرب_سیاه ته دیگ هست!
و اگر خدا این کلاغ رو نرسانده بود، ما این آبگوشت رو میخوردیم و همه میمردیم،
کسی هم نمیفهمید.
اگر اون عقرب را ندیده بودن، هنوز هم میگفتن یه روز رفتیم کوه، خدا حالمون رو گرفت!
حالت رو نگرفت، جونت رو نجات داد!
خدا میدونه این بلاهایی که تو زندگی ما هست پشت پردهشون چیه.
امام حسن عسکری (سلام الله علیه) فرمودند:
هیچ گرفتاری و بلایی نیست مگر آنکه نعمتی از خداوند، آن را در برگرفته است
🌴🕊🌹🌴🌹🕊🌴
گفت: رژیم صهیونیستی ادعا میکند که ایران با چند پهپاد به نفتکش اسرائیلی «مرسر استریت» در دریای عمان حمله کرده است!
گفتم: اسرائیل اعتراف کرده که طی چند سال اخیر به ۱۲ کشتی در دریای عمان حمله کرده است. از کجا معلوم که این یکی را هم خودشان برای رد گم کردن نزده باشند؟!
گفت: شبکه ۱۱ تلویزیون رژیم صهیونیستی اعلام کرده که اسرائیل چراغ سبز ایالات متحده و انگلیس را برای انجام عملیات علیه ایران دریافت کرده است!
گفتم: غلط زیادی کرده! تمام خاک فلسطین اشغالی زیر بُرد موشکهای نقطه زن ماست، ناوگان پنجم دریایی آمریکا در بحرین فقط ۲۴۰ کیلومتر با ما فاصله دارد و منافع انگلیس هم مثل تخمتره تیزک در منطقه پخش و پلاست.
گفت: حالا قرار است چه غلطی بکنند؟!
گفتم: از یارو پرسیدند؛ اسکلت میتونه از طبقه بیستم یک برج به پائین بپره؟ گفت؛ نه ! پرسیدند چرا ؟ گفت؛ پریدن از اون ارتفاع جیگر میخواهد. اسکلت که جیگر ندارد.
1.82M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♦️ رئیسی: یقین داریم با وجود همه موانع، راه برای برونرفت از مشکلات کاملاً وجود دارد.