نظر_مشورتی_دیوان_بین_المللی_دادگستری.pdf
1.09M
نگاهی به نظریه مشورتی دیوان بین المللی دادگستری در مورد پیامدهای حقوقی سیاستها و اقدامات اسرائیل در سرزمینهای اشغالی فلسطین
۳۰تیر نظریه مشورتی دیوان بین المللی دادگستری صادر شد و به نظرم باید روزها و هفته های آتی منتظر اظهار نظر حقوقدانان در خصوص ابعاد و آثار آن بود.
متن پیوست را نه به عنوان ترجمه نظریه مشورتی، بلکه به عنوان خلاصه ای از آن (هر چند تقریباً به اندازه خود متن انگلیسی شده است) و یا ساده شده فارسی آن می توانید بخوانید.
پاراگراف های معدودی را حذف کرده ام به این دلیل که تکراری بوده اند یا مطلبی که از نظر من مهم باشد نداشتند. طبیعتاً شماره های پاراگراف متن من با متن نظریه مشورتی یکی نیست.
اما فکر می کنم کسی که این متن فارسی ساده را بخواند، حداقل به 95 درصد متن انگلیسی مسلط خواهد بود.
هر چند برای کسانی که انگلیسی بهتری دارند، خواندن خود متن رأی بهتر است اما اگر بخواهیم در وقت صرفه جویی کنیم، این متن می تواند مفید باشد.
انشاء الله
(منبع: کانال تلگرامی دکتر حمید قنبری )
⭕️لاهه علیه اسرائیل
گفتوگو با مهدی ذاکریان
♦️مبنای صدور نظر مشورتی اخیر از سوی دیوان دادگستری بینالمللی چیست؟
مبنای رای به درخواست مجمع عمومی سازمان ملل متحد از دیوان دادگستری بینالمللی برمیگردد اما باید توجه شود که اساساً دو نوع آرا در دیوان دادگستری بینالمللی وجود دارد؛ نخست، آرای ترافعی است. در این مورد، دو کشور زمانی که با یکدیگر اختلاف دارند به دیوان مراجعه میکنند.میتوان به دعاوی میان ایران و آمریکا، آمریکا و نیکاراگوئه یا نروژ و انگلیس اشاره کرد.
♦️برخیها اعتقاد دارند که این نظر مشورتی صرفا آثار سیاسی دارد؛ این تقسیر تا چه حد صحیح است؟
وع دوم را باید نظر مشورتی دیوان دانست که در ایران بدان آرای مشورتی گفته میشود اما ترجمه صحیح آن «نظر مشورتی دیوان» است. زمانی که ارکان سازمان ملل یا نهادهای سازمان ملل متحد درخواستی را برای ارائه نظر پیرامون یک موضوع مورد اختلاف به دیوان دادگستری بینالمللی ارائه کنند، این نظریه از سوی دیوان صادر میشود.
حالا هم مجمع عمومی سازمان ملل از دیوان درخواست کرد که آیا شهرکسازیهای اسرائیل و قطعنامههایی که از ۱۹۶۷ تاکنون درباره اشغال سرزمینها صادر شده، قانونی است یا نقض حقوق بینالملل قلمداد میشود. دیوان دادگستری بینالمللی هم وارد ماهیت پرونده شد که با اعتراض اسرائیل روبهرو شد و در نهایت با احراز صلاحیت خود نظر مشورتیاش را ارائه کرد و این نظر مشورتی اعلام میکند که اشغال با زور هیچگاه مجاز و مشروع نیست و اساساً پدیده اشغالگری و پدیده توسل به زور را کاملاً بیاعتبار شمرد.
♦️اساسا با این اقدام دیوان دادگستری بینالمللی چه چالشهایی برای اسرائیل به وجود آمد؟
به لحاظ سیاسی پیامدهای زیادی برای اسرائیل به وجود خواهد آمد و جامعه ملل از این پس میتواند عمل تلآویو را مردود بداند. اسرائیل در سه جبهه یک باخت مهم را تجربه میکند. جبهه اول مربوط به مسائل تاریخی است و نظر مشورتی دیوان دادگستری بینالمللی به نوعی هرگونه ادعای تاریخی اسرائیل درخصوص این سرزمینها را مردود دانست. جبهه دوم هم به موضوع حقوقی برمیگردد؛ به عبارتی دیگر، اعمال اسرائیل در کرانهباختری و قدس شرقی هیچگونه مشروعیت حقوقی ندارد. جبهه سوم هم مسائل سیاسی است.
♦️نظر مشورتی دیوان دادگستری بینالمللی چه پیامدی برای حامیان اسرائیل خواهد داشت؟
این اقدام دیوان دادگستری بینالمللی نمیتواند به صورت مستقیم تاثیری بر حامیان اسرائیل داشته باشد اما به صورت غیرمستقیم میتواند سببساز تغییر رفتار آنها شود.
🔺برای خواندن ادامه این مطلب به سایت سازندگی مراجعه کنید
https://saazandegi.ir/?p=10328
انجمن دیپلماسی ایران در نظر دارد تا با همکاری دانشکده روابط بینالملل وزارت امور خارجه (SIR) سومین مدرسه تابستانه حقوق بین الملل خود را در دو روز به صورت حضوری و با عنوان
«حقوق بین الملل در دوران معاصر؛ ظرفیت ها و چالش ها»
با شرکت برخی از برجستهترین اساتید حقوق بین الملل برگزار نماید.
جهت کسب اطلاعات بیشتر و ثبتنام به آیدی تلگرام و ایتای @iad_school مراجعه فرمایید.
همراه با تخفیف ویژه برای دانشجویان سراسر کشور
زمان برگزاری دوره:
۲۸ و ۲۹ مرداد ماه ۱۴۰۳
مهلت ثبت نام تا تاریخ ۲۳ مرداد ۱۴۰۳ می باشد.
شماره کارت انجمن دیپلماسی ایران نزد بانک ملی ایران:
6037997599268050
شماره شبای انجمن دیپلماسی ایران:
IR750170000000113798813002
Instagram:
https://www.instagram.com/diplomacy.iran
Telegram ID:
@DiplomacyIran
سیاست اشغال اسرائیل در سرزمینهای اشغالی فلسطین یا سیاست اسرائیل اشغالگر در فلسطین اشغالی؟.pdf
319.6K
✍ یادداشت اختصاصی جناب آقای دکتر سیّد یاسر ضیایی، دانشیار محترم گروه حقوق بینالملل دانشکده حقوق دانشگاه قم دربارهی نظریة مشورتی اخیر دیوان بینالمللی دادگستری با موضوع فلسطین
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
لعنت الله علی القوم الظالمین
انجمن علمی حقوق بینالملل دانشگاه قم
UIA-Final-Decision.pdf
4.43M
متن کامل رای دادگاه عالی استان اونتاریو پیرامون سانحة هوایی پرواز PS752
لینک نشست:
https://www.skyroom.online/ch/iraws/aiwhr
97311e2f2ef7481bafc5424956bdeac3.pdf
2.65M
سند ملی هوش مصنوعی جمهوری اسلامی ایران
معرفی کتاب📚
REPETITION AND INTERNATIONAL law
Overview
Acts of repetition abound in international law. Security Council Resolutions typically start by recalling, recollecting, recognising or reaffirming previous resolutions. Expert committees present restatements of international law. Students and staff extensively rehearse fictitious cases in presentations for moot court competitions. Customary law exists by virtue of repeated behaviour and restatements about the existence of rules. When sources of international law are deployed, historically contingent events are turned into manifestations of pre-given and repeatable categories. This book studies the workings of repetition across six discourses and practices in international law. It links acts of repetition to similar practices in religion, theatre, film and commerce. Building on the dialectics of repetition as set out by Søren Kierkegaard, it examines how repetition in international law is used to connect concrete practices to something that is bound to remain absent, unspeakable or unimaginable.
مروراعمال تکراری در حقوق بین الملل فراوان است. قطعنامه های شورای امنیت معمولاً با یادآوری، بازنشانی، شناسایی یا تأیید مجدد قطعنامه های قبلی شروع می شود. کمیته های کارشناسی بیانیه های مجدد حقوق بین الملل را ارائه می کنند. حقوق عرفی به دلیل رفتارهای مکرر و بیان مجدد در مورد وجود قواعد، شکل پیدا می کند.
و امروزه دانشجویان بهطور گستردهای موارد ساختگی را در ارائههایی برای مسابقات موت کورت تمرین میکنند.
وقتی منابع حقوق بینالملل به کار گرفته میشوند، رویدادهای احتمالی تاریخی به مظاهر مقولههایی از پیش دادهشده و قابل تکرار تبدیل میشوند.
این کتاب کارکردهای تکرار را در شش گفتمان و رویه در حقوق بینالملل مورد مطالعه قرار داده و اعمال تکراری را به اعمال مشابه در دین، تئاتر، فیلم و تجارت مرتبط می کند.
این کتاب با تکیه بر دیالکتیک تکرار که توسط سورن کگارد بیان شده است، بررسی میکند که چگونه تکرار در حقوق بینالملل برای پیوند دادن رویههای ملموس به چیزی که ناگزیر غایب، ناگفتنی یا غیرقابل تصور باقی مانده، مورد استفاده قرار میگیرد.
جهت شرکت در نشست از طریق پیوند ذیل در اسکای روم وارد شوید.
https://www.skyroom.online/ch/iauns912812/moot-court
(Cambridge Studies in International and Comparative Law) James A. Green - Collective Self-Defence in International Law. 184-Cambridge University Press (2024).pdf
1.85M
کتابهای جدید انتشار یافته در حوزهی حقوق بینالملل (2024)