✅ #فرازهایی_از_خطبه_غدیر ✅
#تعیین_ولی_وصی_و_خلیفه_پیامبر
ایهاالنَّاسُ، مَنْ اَوْلی بِکمْ مِنْ اَنْفُسِکمْ ؟ قالوا: الله و رَسُولُهُ. فَقالَ: اَلا من کنْتُ مَوْلاهُ فَهذا عَلی مَوْلاهُ، اللهمَّ والِ مَنْ والاهُ و عادِ مَنْ عاداهُ وَانْصُرْ مَنْ نَصَرَهُ واخْذُلْ مَنْ خَذَلَهُ .
سپس پیامبر فرمود: مردمان! کیست سزاوارتر از شما به شما ؟ گفتند خداوند و پیامبر او! سپس فرمود آگاه باشید! آن که من سرپرست اویم، پس این علی سرپرست اوست! خداوندا دوست بدار آن را که سرپرستی او را بپذیرد و دشمن بدار هر آن که او را دشمن دارد و یاری کن یار او را؛ و تنها گذار آن را که او را تنها بگذارد .
مَعاشِرَالنّاسِ، هذا عَلِی أخی وَ وَصیی وَ واعی عِلْمی، وَ خَلیفَتی فی اُمَّتی عَلی مَنْ آمَنَ بی وَعَلی تَفْسیرِ کتابِ الله عَزَّوَجَلَّ وَالدّاعی إِلَیهِ وَالْعامِلُ بِمایرْضاهُ وَالُْمحارِبُ لاَِعْدائهِ وَالْمُوالی عَلی طاعَتِهِ وَالنّاهی عَنْ مَعْصِیتِهِ .
هان مردمان! این علی است برادر و وصی و نگاهبان دانش من. و هموست جانشین من در میان امّت و بر گروندگان به من و بر تفسیر کتاب خدا که مردمان را به سوی او بخواند و به آن چه موجب خشنودی اوست عمل کند و با دشمنانش ستیز نماید. او پشتیبان فرمانبرداری خداوند و بازدارنده از نافرمانی او باشد.
إِنَّهُ خَلیفَةُ رَسُولِ الله وَ أَمیرُالْمُؤْمِنینَ وَالْإمامُ الْهادی مِنَ الله، وَ قاتِلُ النّاکثینَ وَالْقاسِطینَ وَالْمارِقینَ بِأَمْرِالله. یقُولُ الله: (مایبَدَّلُ الْقَوْلُ لَدَیّ). بِأَمْرِک یارَبِّ أَقولُ: اَلَّلهُمَّ والِ مَنْ والاهُ وَعادِ مَنْ عاداهُ وَانْصُرْ مَنْ نَصَرَهُ وَاخْذُلْ مَنْ خَذَلَهُ وَالْعَنْ مَنْ أَنْکرَهُ وَاغْضِبْ عَلی مَنْ جَحَدَ حَقَّهُ .
همانا اوست جانشین رسول الله و فرمانروای ایمانیان و پیشوای هدایتگر از سوی خدا و کسی که به فرمان خدا با پیمان شکنان، رویگردانان از راستی و درستی و به دررفتگان از دین پیکار کند. خداوند فرماید: «فرمان من دگرگون نخواهد شد .» پروردگارا! اکنون به فرمان تو چنین می گویم: خداوندا! دوستداران او را دوست دار. و دشمنان او را دشمن دار. پشتیبانان او را پشتیبانی کن. یارانش را یاری نما. خودداری کنندگان از یاری اش را به خود رها کن. ناباورانش را از مهرت بران و بر آنان خشم خود را فرود آور .
اللهمَّ إِنَّک أَنْزَلْتَ الْآیةَ فی عَلِی وَلِیک عِنْدَ تَبْیینِ ذالِک وَنَصْبِک إِیاهُ لِهذَا الْیوْمِ: (الْیوْمَ أَکمَلْتُ لَکمْ دینَکمْ وَأَتْمَمْتُ عَلَیکمْ نِعْمَتی وَ رَضیتُ لَکمُ الْإِسْلامَ دیناً)، (وَ مَنْ یبْتَغِ غَیرَالْإِسْلامِ دیناً فَلَنْ یقْبَلَ مِنْهُ وَهُوَ فِی الْآخِرَةِ مِنَ الْخاسِرینَ). اللهمَّ إِنِّی أُشْهِدُک أَنِّی قَدْ بَلَّغْتُ.
معبودا! تو خود در هنگام برپاداشتن او و بیان ولایتش نازل فرمودی که: «امروز آیین شما را به کمال، و نعمت خود را بر شما به اتمام رساندم، و اسلام را به عنوان دین شما پسندیدم .» «و آن که به جز اسلام دینی را بجوید، از او پذیرفته نبوده، در جهان دیگر در شمار زیانکاران خواهد بود .» خداوندا، تو را گواه می گیرم که پیام تو را به مردمان رساندم.
♻️ ۱۴۰۲/۰۴/۱۴
♻️ @qometka
غدیر.mp3
157.6K
✴️ روز عید غدیر و ثوابی معادل هفتاد سال عبادت!
🔸حضرت آیت الله مصباح(ره):
✅ [اگر شما]یک روز #عید_غدیر، یک دوست علی را مهمان کنید ثواب آن از هفتاد سال عبادت بیشتر است؛ چطور می شود؟! به خاطر این است که آن دریای رحمت و نور و عظمت، به قدری وسعت دارد که همین که شما به او اتصال پیدا کنید کثافتها رفع می شود.
💎[این] صرف یک قرارداد نیست که خدا گفته من اینگونه می کنم. خدا بی جهت[کاری نمی کند]، کار خدا حکیمانه است؛ اینها واقعیت دارد منتهی ما نمی فهمیم.
♻️ ۱۴۰۲/۰۴/۱۵
♻️ @qometka
🛑📸 اعمال روز مباهله
🔹۲۴ ذیالحجه روز مباهله است. روز آشکار شدن فضایل بی مثل اهل بیت علیهم السلام در جریان مباهله
@qometka
🍃🌸﷽🍃
🌸🍃🌸🍃
🍃🌸🍃
🌸🍃
🍃
🔰 #درمحضرقرآن 🔰
═✧❁🌸❁🌸❁🌸❁✧═
#صفحه_نهم_قرآن
برخی از پیامهای آیات ۵۸ تا ۶۱ سوره بقره
═✧❁🌸❁🌸❁🌸❁✧═
آیه ۵۸:
❁ تأمین معاش مردم، مقدمهای برای فرمان آنها به عبادت است. «کُلوا… اُدخلوا الباب سُجَّدا»
❁ استغفار، مایه آمرزش برای گناهکار و اعتلای درجه برای نیکوکار است. «نغفر لکم خطایاکم و سنزید المحسنین»
═✧❁🌸❁🌸❁🌸❁✧═
آیه ۶۰:
❁ انبیا علیهمالسلام، در فکر تامین نیازهای مادی مردم نیز هستند. «اِذ استَسقى موسى لقومه»
❁ همه نیازهای خود -حتی آب خوردن- را از خدا بخواهیم. «اِستسقى»
❁ توزیع عادلانه و حسابشده امکانات، سبب امنیت و مانع اختلاف است. «قد عَلِمَ کلُّ اُناس مشربهم»
═✧❁🌸❁🌸❁🌸❁✧═
آیه ۶۱:
❁ شکمپرستی و رفاهطلبی عامل سقوط انسانهاست. «لن نصبر على طعام واحد… اِهبطوا… ضُرِبَت علیهم الذلهُ والمَسکَنه»
❁ رضایت به خواسته خداوند و صبر بر آن، تأمینکننده خیر و مصلحت واقعی انسان است. «أتَستَبدِلونَ الّذى هو أدنى بالّذى هو خیر»
❁ گاهی سرانجام بهرهمندی از امکانات و زندگی مرفه، سقوط انسان و خشم و غضب الهی است. «اِهبِطوا مصراً فَاِنَّ لکم ما سَألتم»
❁ ذلت و بدبختی، مربوط به نژاد نیست؛ بلکه مربوط به خصوصیات و عقاید و اعمال آنهاست. «ذلک بأنهم کانوا یکفرون»
═✧❁🌸❁🌸❁✧═
♻️ ۱۴۰۲/۰۴/۲۴
♻️ @qometka
🔰 #احکام_شرعی 🔰
💎 #واجبات_نماز
✅ مسأله: واجبات نماز یازده چیز است:
۱. نیّت ۲. قیام ۳. تکبیرة الاحرام ۴. قرائت ۵. رکوع ۶. سجود ۷. ذکر ۸. تشهد ۹. سلام ۱۰. ترتیب ۱۱. موالات.
تفصیل این واجبات و احکام آن در مسائل بعدی بیان می شود.
✅ مسأله: بعضی از واجبات نماز «رکن» است؛ یعنی اگر در نماز انجام نشود یا بیش از مقدار واجب به جا آورده شود، حتی اگر از روی سهو و فراموشی هم باشد، نماز باطل می شود و بعضی «غیر رکن» است؛ یعنی اگر عمداً کم یا زیاد شود، نماز باطل است اما کم و زیاد شدن سهوی آن، نماز را باطل نمی کند.
✅ مسأله: ارکان نماز عبارت اند از:
۱. نیّت ۲. تکبیرة الاحرام ۳. قیام هنگام تکبیرة الاحرام و قبل از رکوع (قیام متصل به رکوع) ۴. رکوع ۵. دو سجده.
♻️ ۱۴۰۲/۰۴/۲۵
♻️ @qometka
🔰 #در_محضر_نهج_البلاغه 🔰
بينديشيد و عبرت بگيريد!
#نهج_البلاغه #خطبه_۱۱۷
📿فَاعْتَبِرُوا بِنُزُولِکُمْ مَنَازِلَ مَنْ کَانَ قَبْلَکُمْ، وَانْقِطَاعِکُمْ عَنْ أَوْصَلِ إخْوَانِکُمْ
🟤«از قرار گرفتن در منازل پيشينيان، عبرت گيريد و نيز از جدا شدن از نزديکترین برادرانتان، پند بياموزيد»
✍اين خود دليل ديگرى است بر اين که، اموال و جانها همه عاريتى است. آفريدگار همه آنها خداست و هر چند روزى اموال و مساکن و قدرتها و منصبها را به دست گروهى مى سپارد و تاريخ گواه زنده اين امر است.نه ما نخستين کسانى هستيم، که بر صفحه اين جهان گام نهاده ايم و نه آخرين کسان هستيم، حلقه کوچکى هستيم، از اين زنجير طولانى، که از آغاز خلقت تا پايان جهان کشيده شده است، زهى بى خبرى و غفلت که حلقه هاى قبل و بعد را نبينيم ! و جايگاه خودرا در اين جهان، تشخيص ندهيم و اين دنيا را براى خود جاودانى پنداريم.
کوتاه سخن اين که : امام (عليه السلام) در اين سخن کوتاه، گفتنى ها را گفته و خفتگان را بيدار و مستان مال و مقام و جاه و جلال هوشيار ساخته است.
♻️ ۱۴۰۲/۰۴/۲۶
♻️ @qometka
هدایت شده از رسالتنا
با سلام و احترام 💐
آغاز سال جدید و فرا رسیدن بهار طبیعت که مقارن با بهار قرآن است را محضرتان تبریک عرض میکنم.
در سال جدید، همدیگر را به خاطر امیرالمؤمنين (علیه السلام) حلال کنیم.
💠 به یونس بن عبدالرحمن که از شیعیان امیرالمؤمنین (علیه السلام) و از یاران امام کاظم و امام رضا (علیهما السلام) بود گفته شد:
عدهای از شیعیان وقتی در مورد شما گفتگو میکنند به نیکی از شما یاد نمیکنند!
در جواب گفت: شما را شاهد میگیرم، هر کس بهرهای از محبت امیرالمؤمنین (علیه السلام) در او باشد، درباره آنچه گفته است حلال میکنم. (رجال کشّی، ج ۱، ص ۴۸۸)
سیدموسی موسوی