🌗جیمز وب به تازگی تصویری خیره کننده از کهکشانی که تنها ۳۵۰ میلیون سال پس از مهبانگ شکل گرفته، ثبت کرده است. این قدیمیترین کهکشانی است که تاکنون بشر توانسته آن را مشاهده کند و بدین ترتیب فصل جدیدی از #نجوم رقم خورد.
🔸تلسکوپ فضایی #جیمزوب ناسا با کشف کهکشانی که تنها ۳۵۰ میلیون سال پس از مهبانگ شکل گرفته، فصل جدیدی از نجوم را رقم میزند.
🔹این کهکشان که به همراه کهکشان دیگری که ۴۵۰ میلیون سال پس از #مهبانگ شکل گرفته، یافت شده است، بسیار درخشان است و احتمال میرود که تنها ۱۰۰ میلیون سال پس از رویدادی که ۱۳.۸ میلیارد سال پیش جرقهی آغاز جهان را زد، شروع به تجمیع و شکلگیری کرده باشد.
🔸هر دو منظومهی ستارهای در تصاویر وب به صورت لکههای نارنجی کم رنگ در تاریکی #فضا دیده میشوند و به لطف قدرت جیمز وب در رصد به گذشته با دوربین مادون قرمز، اکنون رویت شدهاند.
انجمن علمی نجوم دانشگاه قم
🌟🎓🌟کانون کیهان دانشگاه قم به مناسبت روز دانشجو برگزار می کند: 🎥اکران مستند داستان جهان آفرینش 🔴وی
اکران مستند داستان جهان آفرینش ،به مناسبت روز دانشجو ، فردا شب راس ساعت ۱۹ در نماز خانه خوابگاه معصومیه برگزار خواهد شد .
🌺منتظر حضور گرمتون هستیم 🌺
#یاداوری
دانشجویان بومی ( غیر خوابگاهی )که قصد شرکت در برنامه اکران را در خوابگاه معصومیه دارند به آیدی دبیر پیام بدهند.
🔴ظرفیت بسیار محدود 🔴
🔴دوستانی که موفق به دریافت بسته فرهنگی در اکران نشدند و اسمشون نوشته شده، زمان دریافت بسته های فرهنگیشون در همین کانال اطلاع رسانی میشود
🔴🔴 همچنین، دانشجویی که از دانشجویان غیر خوابگاهی بوده و دارای پوشش چادر هست و موفق به دریافت بسته فرهنگی نشد به آیدی دبیر در کانال کانون پیام بدهد .
انجمن علمی نجوم دانشگاه قم
🌟🎓🌟کانون کیهان دانشگاه قم به مناسبت روز دانشجو برگزار می کند: 🎥اکران مستند داستان جهان آفرینش 🔴وی
#گزارش تصویری اکران مستند داستان جهان افرینش
🌗نظریه ریسمانی
🔸تئوری ریسمانی یکی از پر کاربردترین تئوری های علم فیزیک است. بر اساس تئوری ریسمانی ماهیت هر چیز که در دنیا وجود دارد در سطح زیرکوانتمی آن قرار دارد. این ماهیت را ذرات کوانتمی، الکترون ها، اتم ها و سلول ها تشکیل می دهند. تئوری ریسمانی دلیلی محکم برای وجود جهان های موازی است. بر این اساس جهان کنکونی همانند حبابی در کنار جهان های موازی قرار دارد.
«إن فی خلق السموات و الارض و اختلاف اللیل و النهار و الفلک التی تجری فی البحر بما ینفع الناس و ما أنزل الله من السماء من ماء فأحیا به الارض بعد موتها و بث فیها من کل دابة و تصریف الریاح و السحاب المسخر بین السماء و الارض لآیات لقوم یعقلون»؛ در آفرینش آسمانها و زمین، در گردش شب و روز، در حرکت کشتی بر روی آب که به وسیله آن بشر منتفع می گردد، آمدن و ریزش باران که سبب حیات زمین می گردد، حیواناتی که در روی زمین در حرکت اند، گردش بادها و حالت مخصوص ابرها که در میان زمین و آسمان معلق اند، در همه اینها نشانه های قدرت و حکمت پروردگار است.❤️⭐️
🌗عکس روز نجوم؛تاریکی،نور و غبارآلود.
🔸این منظره آسمانی رنگارنگی که می بینید، حدود 4 ماه کامل را در میان میدانهای ستارهای غنی از سحابی در امتداد صفحه کهکشان راه شیری در صورت فلکی سلطنتی شمالی قیفاووس پوشش می دهد. در نزدیکی لبه ابر مولکولی عظیم منطقه در فاصله 2400 سال نوری از ما، ناحیه تابشی مایل به قرمز روشن Sharpless (Sh) 155 در مرکز قاب قرار دارد، که به سحابی غار نیز معروف است.
🔹حدود 10 سال نوری در سراسر دیواره های گازی درخشان غار کیهانی توسط نور فرابنفش ستاره های جوان داغ اطراف آن یونیزه می شود. سحابی های انعکاسی غبارآلود، مانند vdB 155 در سمت راست، و ابرهای مبهم متراکم غبار نیز بر روی بوم بین ستاره ای فراوانند. کاوشهای نجومی نشانههای چشمگیر دیگری از شکلگیری ستاره، از جمله لکههای قرمز روشن هربیگ-هارو (HH) 168 را نشان دادهاند. در پایین و سمت راست مرکز، انتشار شی هربیگ-هارو توسط جتهای پرانرژی یک ستاره تازه متولد شده ایجاد میشود.