🔵🌹🔵🌹🔵🌹
#نکات_تدبری_ص_۵۰۸
🪴کفار زندگی حیوانی دارند نه زندگی انسانی /۱۲
🪴اگر الله تعالی یاری نکند هیچ یاوری نیست /۱۳
🪴نصرت الهی به غیر از مؤمنین تعلق نمی گیرد /۱۳
🪴تزیین اعمال و پیروی از هوای نفس باعث میشود انسان به دنبال بیّنه نرود /۱۴
🪴المتقین فقط از بهشت بهره دارند /۱۵
🪴در بهشت نهرهایی از شیر و شراب بهشتی و عسل مصفیٰ وجود دارد /۱۵
🪴به جای نوشیدنی های گوارا در جهنم آب جوشانی وجود دارد که شکم ها را پاره میکند /۱۵
🪴اهل هدایت، هدایت ثانویه دریافت میکنند/۱۷
🪴اساس علم توحید است /۱۸
🪴استغفار حتی برای پیامبر لازم است /۱۹
🪴استغفار برای دیگران سبب پذیرش استغفار برای خود هست /۱۹
🔵🌹🔵🌹🔵🌹
https://eitaa.com/quraanalkarim
6.22M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 باطن روی ظاهر اثر دارد.
#علامه_طباطبایی
#معارف
#باطن
استاد امینی خواه
https://eitaa.com/quraanalkarim
♻️نهضت حسینی و مقرّبان
🔹 سخنان سالار شهیدان در نهضت عاشورا سطوح مختلف دارد. برخی از آن ها برای هدایت #اصحاب_المشئمه است که آن ها را از شئامت و زشتی و تبهکاری گناه به صراط مستقیم دعوت می کند و بعضی برای #أصحاب_المیمنه است آن ها که اهل یُمن و برکت و صفا و صلاح و سدادند که آن ها را بیش از پیش رهبری می نماید و در راهشان مستقیم و مستمر می کند و به آنان پایداری عطا می کند تا همچنان در یُمن بودنشان بمانند یا از مقام اصحاب المیمنه پرواز کنند و به درجه مقرّبان باریابند.
نیز بخشی از کارها و گفتارها و نوشتارهای حضرت حسین (علیه السلام) برای #مقربان است تا آنان را یا در محدوده قرب نگه بدارد یا به مقام ﴿ دَنا فتدلّی ٭ فکان قاب قوسین أو أدنی ﴾ شیفته کند؛ چون مقرّبان نیز درجاتی دارند؛ چنان که «أصحاب المیمنه» هم مراتبی دارند و همچنین «أصحاب المشئمه» درکاتی دارند.
🔹 در دو آیه سوره «توبه» چنین آمده است: هر کاری که انجام می دهید، خداوند و پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) و ائمّه (علیه السلام) آن را می بینند؛ ﴿ قل اعملوا فسیری الله عملکم و رسوله و المؤمنون ﴾ . آن ها که #شاگردان_مقام_والای_امامت هستند، آن ها هم ممکن است ببینند که درون دیگران چه می گذرد... اکنون به دو نکته مهم درباره مقرّبان اشاره می کنیم:
1️⃣ این مقرّبان همه از انبیای مرسل یا ائمّه هدی (علیه السلام) نیستند؛ بلکه برخی از آن ها کسانی اند که به همراه ائمّه و انبیاء (علیه السلام) حرکت کردند و از آنان #تبعیت نمودند و طعمی چشیدند و بویی استشمام کردند. در بعضی از تعبیرات دینی آمده است: «سلمان منّا أهل البیت». البته چنین کرامتی مخصوص سلمان (سلام الله علیه) نیست؛ چون بسیاری از مردان و زنان دیگر به جایی رسیدند که ائمّه (علیه السلام) درباره آن ها فرمودند: این ها از ما هستند.
ائمّه (علیهم السلام) برای این که کسی از این انتساب برین تعجّب نکند که چگونه فردی عادی می تواند از اهل بیت (علیه السلام) به حساب آید و نظیر سلمان و اباذر و مانند آن شود، به دو آیه قرآن کریم استشهاد کردند: یکی آیه ﴿ مَن تَبِعَنی فَإنَّهُ مِنّی ﴾ که خداوند از زبان حضرت خلیل حق فرمود: که هر کس راه ما را طی کند از ماست. دیگری گفتار مستقیم خداوند در این آیه است: ﴿ إن أولی النّاس بإبراهیم للّذین اتّبعوه و هذا النّبی و الّذین امنوا ﴾ ؛ یعنی می دانید چه گروهی به ابراهیم خلیل (علیه السلام) اولی هستند؛ آنان که از او پیروی کردند و پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) و مؤمنان به پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم).... .
از این جا معلوم می شود که بخشی از معلّم های غیبی برتر از انبیای عادی اند؛ چون این انبیا، نبأ و گزارش می آوردند، ولی آن معلّمان غیبی، تعلیم دانش می دهند. معلّمان بشری برتر از گزارش گرهای بشری اند و معلّمان غیبی برتر از گزارش گران غیبی.
2️⃣ این گفته که «خیرالأمور أوسطها»، ناظر به بحث های عملی است؛ یعنی اگر کسی خواست کاری انجام دهد، باید از گزند افراط و آسیب تفریط در امان باشد؛ امّا وقتی کسی در #صراط_مستقیم و در هسته مرکزی عدل قرار گرفت و از چپ و راست (افراط و تفریط) نجات پیدا کرد؛ «الیمین و الشمال مضلّة و الطریق الوسطی هى الجادة»، از آن پس، «خیر الأمور أکثرها و أشدّها و أعلاها و أوفرها و أوقرها» و مانند آن است... .
حضرت حسین بن علی (علیه السلام) به جایی رسیدند که در شب عاشورا بهشت را به برخی از همراهان خود نشان دادند. آن ها یا جزو «اصحاب المیمنه» بودند یا در شمار مقرّبان.
مقرّبان و أصحاب المیمنه در اعصار بعد نیز جزو مستمعان و #مخاطبان_راستین_نهضت کربلایند.
📚 شکوفایی عقل در پرتو نهضت حسینی ص102 تا 106
#محرم
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
https://eitaa.com/quraanalkarim
🌹بسم الله الرحمن الرحیم
♻️دور اول ختم قرآن کریم
♦️ #تلاوت_روزانه قرآن کریم
📖 #صفحه73
🔹تلاوت روزانه یک صفحه از قرآن کریم همراه با ترجمه، با همراهی اعضای کانال
#لطفاً اول قرائت کنید
و بعد #ترجمه و #تفسیر مختصر را با دقت بخوانید.
📖 صفحه ٧٣
#سوره_آل_عمران_جزءچهارم
https://eitaa.com/quraanalkarim
🌿🌾🌿🌾🌿
آن نیروی نفوذی که شما را از دشمن می ترساند در اصل شیطان بود😬😬
https://eitaa.com/quraanalkarim
#تدبرباتفسیرتسنیم
📇 سوره #بقره
✅ موضوع : #تقوا
🔖 آیه: ۲۱ و ۲۲
📚 #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🔰#دکترین_هجرت:
انسان ذاتاً موجودی #مسافر است. آیه ۶ انشقاق این را اثبات می کند و گوید ای انسان تو با تلاشی سخت به سوی ربّت در حال حرکتی «یا ایها الانسان انّک کادحٌ الی ربّک کدحاً فمٌلاقیه»
♦️#تقوا، زاد سفر به سوی خداست. برخی گفته اند که #زاد از ریشه زَیَدَ به معنای زیادی است یعنی تقوا یک چیز زیادی است که می تواند برای رسیدن انسان به خدا کمک کند درحالیکه تقوا، تنها زاد و توشه راهی است و اگر نباشد انسان هیچگاه به مقصد نمی رسد.
♦️آیه ۳۷ حج به زیبایی نشان می دهد که تقوا انسان را خودبخود به مقصد می رساند! آیه گوید در عرب جاهلی وقتی حیوانی را #قربانی می کردند تکه ای از گوشتش را به دیوار کعبه آویزان می کردند که به خدا برسد. این همان نگاه #انسان_حس_گرا و مادی است که همه چیز را #مادی می بیند. اسلام که آمد این را منع کرد و گفت شما با تقوا قربانی کنید این #تقوایتان به خدا می رسد. «من ینال الله لحمومها و لا دمائها و لکن یناله التقوا منکم»
❌آیه ۳۷ حج از لطیفترین و زیباترین آیات قران است که از «و ادخلی فی عبادی و ادخلی جنّتی» زیباتر است زیرا #تقوا صفت و در رهن #متقی است و آیه گوید تقوا به خدا می رسد. مشخص است که اگر تقوا به خدا رسید حتما متقی نیز به خدا رسیده است زیرا تقوا به جز #صفتی برای متقی نیست! تقوا زادی نیست که در بین راه تمام شود بلکه خود می رود و متقی را نیز با خود می برد.
🔷اگر انسان تقوا پیشه کرد، راه خوب و بد را نیز تشخیص می دهد. «یا ایها الذین آمنوا إن تتّقوا الله یجعل لکم فرقاناً/انفاق_۲۹» #فرقان، نوری است که خدا به انسان می دهد و بواسطه آن، #حق و #باطل را تشخیص می دهد. این نور نیز مانند علم مدرسه نیست که با درس خواندن فرا گرفته شود بلکه با #تقوا به دست می آید و خود زادی برای راه می شود.
#بقره21و22
https://eitaa.com/quraanalkarim
🍃🌸🍃🌸🍃
در محضر قرآن کریم
#تدبرباتفسیرتسنیم 📇 سوره #بقره ✅ موضوع : #تقوا 🔖 آیه: ۲۱ و ۲۲ 📚 #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی 🔰#دکتر
❎خداوند آنگاه که با مردم(الناس) سخن می گوید از #نعمات_ظاهری سخن گفته و می گوید ما به شما زمین و آسمان و باران و غیره دادیم اما وقتی با مومنین و دین داران سخن می گوید از #نعمات_باطنی حرف میزند مانند اینکه ما به شما پیامبر، خلافت خدا، فرقان و غیره دادیم.
❎#تعریف_انسان:
اگر خدا با انسان صحبت می کند آنها را با #دام ها مقایسه می کند و گوید این خوراک و پوشاکی که ما به شما دادیم را به دامتان نیز دادیم پس به حیوانات نیز از غذایتان بدهید «کلوا و ارعوا انعامکم» اما اگر بخواهد با مومنین و دینداران سخن بگوید آنها را با #فرشته مقایسه می کند وگوید علما و شهدا و مومنان راستین، همانند ملائکه به وحدانیت خدا شهادت می دهند. «شهد الله انّه لا اله الّا هو و الملائکة و اولوا العلم قائماً بالقسط.../آل عمران_۱۸»
♦️اینکه در آیه ۲۲ بقره، کلمه سماء تکرار شده و بجایش ضمیرنیاورده به این دلیل است که آسمانی که از آن #باران می بارد همین ابرهای بالای سر ماست اما آسمانی که #سقفی_مرفوع برای امنیت انسان است همان آسمان کیهانی است که کهکشانها در آنند و طبق قران، طبقه طبقه است.
❌اگر خدا بخواهد بصورت عادی سخن بگوید باران را از آسمان و روییدن را از زمین می داند اما وقتی در مورد #توحید_ربوبی صحبت می کند گوید همه این روییدنی ها و غیره از خداست. گوید #زارع گیاهان انسان نیست، بلکه خداست چون انسان تنها بذرپاشنده و #حارث است و خداست که در دل خاک آنرا به گیاه تبدیل می کند.
♦️ربوبیت نباید محدود باشد. #ربوبیت_نامحدود یعنی اینکه در همین کارهای ظاهر نیز انسان #دست_نامرئی_خدا را ببیند نه اینکه سلسله علل و حتی سرحلقه این سلسله را نگاه کنیم بلکه باید دید #سرحلقه به دست کیست. خداست که هم سرحلقه و هم تمام حلقات بعدی وابسته به اوست. «و لا تجعلوا لله انداداً»
#بقره22
https://eitaa.com/quraanalkarim
🌿☘🌿☘🌿☘
تفسیر روان صفحه 73
🔺کسانی که خمس و زکات واجب خود را نمی پردازند گمان نبرند که....
https://eitaa.com/quraanalkarim