🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم الله الرحمن الرحيم
#تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن_جلسه_122
🌷 #آیه_105_سوره_بقره
🌸 مَّا يَوَدُّ الَّذِينَ كَفَرُواْ مِنْ أَهْلِ الْكِتَابِ وَلاَ الْمُشْرِكِينَ أَنْ يُنَزَّلَ عَلَيْكُمْ مِنْ خَيْرٍ مِّنْ رَبِّكُمْ وَاللَّهُ يَخْتَصُّ بِرَحْمَتِهِ مَنْ يَشَآءُ واللَّهُ ذُو الْفَضْلِ الْعَظِيمِ
🌺🌸 این آیه،دشمنی مشركان و كفّار از یهود و نصارى، نسبت به #مؤمنان را بیان می کند. آنان حاضر نیستند، ببینند كه مسلمانان صاحب پیامبرى بزرگ و كتابى آسمانى هستند و مى خواهند نداى توحید را به تمام جهان رسانده و با تمام تبعیضات نژادى و اقلیمى و با تمام خرافاتِ #مشركان و تحریفاتِ اهل كتاب مبارزه كنند و مانع عوام فریبى بزرگان آنان شوند.
🌺🌸 #خداوند در این آیه مى فرماید: لطف و رحمت خداوند طبق اراده ى او به هر كسى كه بخواهد اختصاص مى یابد و كارى به میل این و آن ندارد كه آنها دوست داشته باشند یا نه!
🔹 پيام های آیه 105 سوره بقره 🔹
✅ اراده ى #قلبى و روحیّه باطنى دشمن را بشناسیم و هرگز به آنان تمایل پیدا نکنیم.
✅ توكّل به خدا كنیم و از دشمنی و حسادت دشمنان نترسيم.
✅ #حسادت_حسود، هیچ اثرى در اراده ى لطف خداوند ندارد.
✅ #فضل و رحمت و هدایت خداوند، شامل همه ى اقوام و ملل مى شود و اختصاصى به بنى اسرائیل و گروه خاصّى ندارد.
🔴 #خواسته_کافران چیست؟
1⃣ (ودّوالو تكفرون كما كفروا فتكونون سواء:كفّار دوست دارند همانند آنها كافر شوید. سوره نساء-ایه89)
2⃣ (ودّوالو تدهن فیدهنون:كفّار دوست دارند كه تو اى پیامبر نیز با آنها #سازش كنى. سوره قلم -آیه9)
3⃣ (ودّوا ما عنتّم:كفّار دوست دارند كه شما مسلمین در زحمت قرار گیرید. آل عمران-118)
4⃣ (ودّت طائفة من اهل الكتاب لو یضلّونكم:گروهى از اهل كتاب دوست دارند شما را منحرف نمایند. سوره آل عمران-آیه69)
##تفسیر_آسان_و_روان_قرآن کریم
https://eitaa.com/quraanalkarim
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
در محضر قرآن کریم
📌انحطاط متحجّرانه؛ انعطافپذیری متفکّرانه/ جلسۀ نهم 🔘 نقدی بر ادبیات تحجر 🔘 ادبیات تحجر، مشتری دا
📌انحطاط متحجّرانه؛ انعطافپذیری متفکّرانه/ جلسۀ دهم
🔘 عناصر تحجر:
۱.✅ تصلب و جمود
۲.✅ سطحینگری
۳.✅ دوقطبیسازی
۴.✅ خودمحوری
استاد #علیرضا_پناهیان
➖➖➖➖
🔺عناصر تحجر:
۱-تصلب و جمود
تصلب و جمود فکری، عنصر اول تحجر و در مقابل انعطافپذیری متفکرانه است. یعنی سخت میتوان فرد متحجر را متقاعد کرد و به سختی میتوان نظرش را برگرداند. این هنر نیست که حرف مرد یکی باشد. ممکن است حرف مرد چند تا شود؛ چون انسان در موقعیتهای مختلف، مواضع مختلفی دارد.
۲- سطحینگری
عنصر دیگر تحجر، سطحینگری است. فرد متحجر قدرت تحلیل ندارد. قدرت تحلیل داشتن و سطحینگر نبودن در دین، بسیار مهم است. انسان متحجر نمیخواهد متفکر باشد و در اعماق مطلب غور کند.
۳- دوقطبیسازی
عنصر بعدی تحجر عنصر دوقطبیسازی است که میتواند شامل دوقطبیسازی ذهنی، دوقطبیسازی قلبی و دوقطبیسازی اجتماعی باشد. از نگاه روانشناسی، ذهنی نوعی اختلال در ذهن انسان پیش میآید که افراد را صفر و صد میکند. ذهن فرد وقتی که میخواهد در مورد دیگر افراد یا پدیدهها قضاوت کند یا آنها را صد در صد خوب میداند یا صد در صد بد. ذهن بیمار بعضی، به این نوع دوقطبیسازی علاقه دارد.
یکی از ویژگیهای فرد متحجر، دوقطبیسازی ذهنی است و دیگران را صفر یا صد میبیند. در دوقطبیسازی قلبی، فرد متحجر یکی را صد در صد دوست دارد ولی از دیگری حالش به هم میخورد. یعنی حد وسط ندارد و نمیگوید من فلانی را به خاطر این کارش دوست دارم، و به خاطر فلان کارش، انتقاد دارم. در دوقطبی اجتماعی هم، فرد متحجر دیگران را در حوزه مسایل اجتماعی و سیاسی، سفید یا سیاه دانسته و افراد را به راحتی متهم میکند.
۴- خودمحوری
ویژگی بعدی انسان متحجر این است که معمولاً خودمحور است؛ یعنی فقط خودش و نوع خودش را میبیند و تنوع و تکثر آدمها را نمیپذیرد. انسان متحجر به جز خودش را نمیبیند و در مورد شرایط دیگران، فکر نمیکند؛ در حالی که هر فرد در شرایط زمانی، مکانی و .... خودش قرار دارد. حتی روحیه افراد با هم متفاوت است و نمیتوان در مورد یکدیگر قضاوت کرد. یکی از وجوه تحجر، نپذیرفتن تنوع آدمها است.
🚩 ۱۴۰۳.۰۴.۲۵
https://eitaa.com/quraanalkarim
#یک_لحظه....
🔻 تصور کن تمام این افراد در روز قیامت منتظر گرفتن حقشان از تو هستند
❌ بخاطر دروغ ، بهتان ، غیبت ، خوردن مال مردم ، تمسخر دیگران ، ظلم ، تایید ظالمان ، خیانت و... که در دنیا انجام دادهای.
⭕️ فقط یکی از آنها میتواند تمام نیکیها و حسنات تو را برای خود بگیرد و بقیه از بدیهایشان به تو میدهند و اینجاست که زیانبار میشوی.
🖌 نیازمند اندیشیدن و بازخواست خودمان هستیم...
🌸🍃
💠
پیام قیام▫️ وجود مبارك #حسین_بن_علی در سه بخش، مثل سه بخش قرآن، #تفسیر_عملی دارد: 1️⃣ یك بخش قرآن، بخش هایی است مربوط به قسمت های #ملی_و_محلی؛ مثل تعبیر ﴿یا أَیهَا الَّذینَ آمَنُوا﴾ که با مؤمنین كار دارد و احكام درون گروهی ما را بیان می کند. 2️⃣ یك بخش از آیات قرآن مربوط به #منطقه_ای است نه ملی و محلی؛ یعنی ما و مسیحی ها، ما و یهودی ها، ما و زرتشتی ها و ما و اهل ملت الهی كه خدا را و وحی و نبوت را قبول دارند. 3️⃣ یك بخش هم مربوط به #عموم مردم جهان است که ما با مردم جهان داریم زندگی میكنیم؛ چه مسلمان، چه ملحد، چه موحّد. ▫️ آن بخش ها را هم قرآن كریم در آیه هشت سوره مباركه «ممتحنه» بیان كرده است؛ فرمود كفّاری كه با شما بد نكردند، بد نمی كنند و نفوذی نیستند، می توانید به آنها احسان كنید: ﴿لا ینْهاكُمُ اللَّهُ عَنِ الَّذینَ لَمْ یقاتِلُوكُمْ فِی الدِّینِ﴾. ▫️ سالار شهیدان با این سه بخش، خونش را ادامه داد: با ﴿یا أَیهَا الَّذینَ آمَنُوا﴾ خطاب های فراوانی داشت؛ در دِیر راهبان در بین راه، آنها را هم هدایت كرد و در قتلگاه، این حرف منطقه سوم را زد، فرمود دین، یك #پیام_جهانی دارد: 👈 «إِنْ لَمْ یكُنْ لَكُمْ دِینٌ وَ كُنْتُمْ لَا تَخَافُونَ الْمَعَادَ فَكُونُوا أَحْرَاراً فِی دُنْیاكُمْ». فرمود ما یك #وظیفه_مشترك_انسانی با همه مردم جهان داریم. #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی 📚 سخنرانی عمومی تاریخ: 1395/07/20 https://eitaa.com/quraanalkarim
🌹بسم الله الرحمن الرحیم
♻️دور اول #ختم_قرآن کریم
📖 #صفحه272
🔹 #تلاوت_روزانه یک صفحه از قرآن کریم، با همراهی اعضای کانال
#لطفاً قرائت را همراه با #ترجمه بخوانید و سپس #تفسیر مختصر را با دقت مطالعه کنید.
📖 صفحه ٢٧٢
#سوره_نحل
#سوره_شانزدهم_قرآن
#جزءچهاردهم
https://eitaa.com/quraanalkarim
🌿🌾🌿🌾🌿
💠قُلِ الْحَمْدُ لِلَّهِ وَ سَلامٌ عَلى عِبادِهِ الَّذِينَ اصْطَفى آللَّهُ خَيْرٌ أَمَّا يُشْرِكُونَ(۵۹/نمل)
💠بگو: سپاس براى خداست و سلام بر آن بندگانش، كه آنان را برگزيد. آيا خدا بهتر است يا آنچه را كه شريك قرار مىدهند؟
✅️در این آیه بعد از پایان شرح حال پنج پیامبر بزرگ الهی و سر نوشت قوم آنها، به عنوان یک نتیجه گیری از گذشته، و مقدمهای برای طرح گفتگو با مشرکان، ضمن پنج آیه که با پنج سؤال حساب شده شروع میشود مشرکان را تحت باز پرسی و محاکمه قرار میدهد، و روشنترین دلائل توحید را ضمن اشاره به دوازده نمونه از مواهب بزرگ خداوند بیان میکند.
⬅️نخست به خلقت آسمانها و زمین و نزول باران و برکات ناشی از آن پرداخته(۶۰)
⬅️در دومین سؤال به بحث از موهبت آرامش و ثبات زمین و قرارگاه انسان در این جهان پرداخته(۶۱)
⬅️سومین سؤال، سخن از حل مشکلات، و شکستن بن بستها و اجابت دعاهاست(۶۲)
⬅️درچهارمین سؤال مسأله هدایت را مطرح کرده،: آیا این بتها بهترند «یا کسی که شما را در تاریکیهای صحرا و دریا هدایت میکند»؟«و کسی که بادها را به عنوان بشارت دهندگان پیش از نزول رحمتش میفرستد»(۶۳)
⬅️ پنجمین سؤال در مورد مبدأ و معاد است که آیا معبودان شما بهترند «یا کسی که آفرینش را آغاز کرد و سپس آن را اعاده میکند»؟.«و در میان این آغاز و انجام شما را از آسمان و زمین روزی میدهد».(۶۴)
✅️در این آیات پنج مرتبه پى در پى، جملهى «أَ إِلهٌ مَعَ اللَّهِ»"آیا معبودی با خداست؟" آمده است كه براى باطل كردن شرك و نفى خدايان دروغين مىباشد.
#نمل59
https://eitaa.com/quraanalkarim
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌐 انبساط جهان در قرآن کریم به روایت تصاویر ناتوان
ذرهای از عظمت این آیه را در تصویر ببینیم :
✓وَٱلسَّمَآءَ بَنَينَٰهَا بِأَييدٍ وَإِنَّا لَمُوسِعُونَ.
و آسمان را به قدرتی وصفناپذیر بنا كرديم و همواره آن را وسعت میبخشیم!
#جلوههای_اسم_عظیم_خدا
https://eitaa.com/quraanalkarim