دیدار کارکنان دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم با رهبر معظم انقلاب/بازدید رهبر انقلاب از آخرین دستاوردهای علمی و قرآنی دانشگاه
رئیس و کارکنان دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم صبح امروز همزمان با اختتامیه مسابقات بین المللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران، با رهبر معظم انقلاب دیدار کردند.
🔰 دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم
سایت | ایحا | ایتا | آپارات
کتابخانه دیجیتال | فروشگاه کتاب
🆔 @quran_ac_ir
دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم
دیدار کارکنان دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم با رهبر معظم انقلاب/بازدید رهبر انقلاب از آخرین دستاورد
صبح امروز یکشنبه چهاردهم بهمن ماه، همزمان با میلاد مسعود امام حسین علیه السلام، نفرات برتر و جمعی از متسابقان چهل و یکمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران، عوامل و برگزار کنندگان دوره های بین المللی و ملی مسابقات و همچنین مسئولان و کارکنان برخی از سازمان ها و نهادهای قرآنی کشور همچون سازمان اوقاف و امور خیریه، دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم، ادارات اوقاف استان ها و موسسات قرآنی کشور، با حضرت آیت الله العظمی امام خامنهای مدظله العالی دیدار کردند.
در ابتدای این دیدار نفرات برتر این دوره از مسابقات و همچنین قاریان نوجوان به تلاوت آیاتی از کلام الله مجید در محضر رهبر انقلاب پرداختند .
همچنین حجت الاسلام والمسلمین خاموشی رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه نیز به بیان گزارشی از روند برگزاری مسابقات و برخی فعالیتهای مهم این سازمان پرداخت.
در حاشیه این دیدار نمایشگاهی از مهمترین دستاوردهای قرآنی و فرهنگی در بخشهای مختلف سازمان اوقاف برپا گردید.
مقام معظم رهبری با حضور در این نمایشگاه، از آخرین دستاوردهای قرآنی سازمان بازدید نمودند.
حضرت آیت الله خامنهای با حضور در غرفه دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم ضمن بازدید از آخرین آثار و اقدامات علمی و قرآنی این دانشگاه، به بیان رهنمودهایی در جهت پیشرفت این فعالیتها پرداختند.
ایشان ضمن مشاهده کتب و مجلات علمی دانشگاه، بررسی میزان انتشار و در اختیار قرار گرفتن این آثار در جامعه و همچنین مطالعه جوانان و آحاد جامعه از این آثار علمی را بسیار مهم و ضروری عنوان کردند.
💐 میلاد قمر بنیهاشم حضرت ابوالفضل العباس علیه السلام مبارک باد.
❇️ عباس بن علی علیهما السلام چهارم شعبان سال ۲۶ هجری قمری بهدنیا آمد و در واقعه کربلا در سال ۶۱ هجری به شهادت رسید. ایشان مشهور به ابوالفضل، قمر بنیهاشم و بابالحوائج، فرزند امام علی (علیهالسلام) و ام البنین، برادر امام حسن و امام حسین (علیهماالسلام) است.
مهمترین فراز زندگی حضرت عباس علیه السلام مربوط به واقعه عاشوراست. ایشان در واقعه کربلا فرمانده و پرچمدار سپاه امام حسین (علیهالسلام) بود و صحنههایی از وفاداری و جانبازی در راه دفاع و اطاعت از فرمان امام خویش به یادگار گذاشت.
روایات زیادی از امامان معصوم (علیهمالسلام) درباره مقام والای حضرت عباس در بهشت نقل شده است. امام سجاد علیه السلام درباره ایشان میفرمایند: «خدا عمویم عباس را رحمت کند که ایثار کرد و خود را به سختی افکند و در راه برادرش جانبازی کرد، تا آنکه دستهایش از پیکر جدا گردید. آنگاه خداوند به جای آنها دو بال به وی عنایت فرمود که در بهشت همراه فرشتگان پرواز کند، همانسان که برای جعفر طیار قرار داد.» (خصال ۱/ ۶۸)
🔰 دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم
سایت | ایحا | ایتا | آپارات
کتابخانه دیجیتال | فروشگاه کتاب
🆔 @quran_ac_ir
33.78M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
گزارش رئیس سازمان اوقاف و امورخیریه در خصوص مهمترین اقدامات این سازمان در محضر رهبر معظم انقلاب
🔰 دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم
سایت | ایحا | ایتا | آپارات
کتابخانه دیجیتال | فروشگاه کتاب
🆔 @quran_ac_ir
💐 سالروز تولد چهارمین امام شیعیان حضرت سجاد علیه السلام مبارک باد.
❇️ علی بن حسین بن علی بن ابیطالب، مشهور به امام سجاد و زین العابدین، چهارمین امام شیعیان است که در پنجم شعبان سال ۳۸ هجری دیده به جهان گشود و در سال ۹۵ هجری به شهادت رسید. سن شریف ایشان ۵۷ سال و مدت امامت ایشان ۳۴ سال بود.
برخی از القاب ایشان عبارتند از زین العابدین، سیدالساجدین و سجاد.
امام سجاد علیه السلام در واقعه کربلا حضور داشت؛ ولی به علت بیماری، در جنگ شرکت نکرد. لشکر عمر بن سعد پس از شهادت امام حسین علیه السلام ایشان را همراه اسیران کربلا به کوفه و شام بردند. خطبه امام سجاد در شام باعث آگاهی مردم از جایگاه اهل بیت شد. سرانجام ایشان را به دستور ولید بن عبدالملک و با سم به شهادت رساندند. مزار امام در قبرستان بقیع کنار قبر امام حسن مجتبی، امام محمد باقر و امام جعفر صادق علیهم السلام است.
حاکمان دوره امامت امام سجاد علیه السلام، عبارتند از: یزید بن معاویه، معاویة بن یزید، مروان بن حکم، عبدالملک بن مروان و ولید بن عبد الملک.
از جمله آثاری که از ایشان برای ما به یادگار مانده است میتوان به صحیفه سجادیه، رساله حقوق، دعای سحر (ابوحمزه) و زیارت امین الله اشاره کرد. امام سجاد علیه السلام در دوران امامت خود تلاش کردند با توجه به خفقانی که پس از واقعه عاشورا از سوی حاکمان وقت ایجاد شده بود، با استفاده از ظرفیت ادعیه جامعه خود را اصلاح نمایند.
🔰 دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم
سایت | ایحا | ایتا | آپارات
کتابخانه دیجیتال | فروشگاه کتاب
🆔 @quran_ac_ir
یادداشت عضو هیات علمی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم
ولادت حضرت ابوالفضل عباس(ع) و حماسه اش در کربلا
دکتر علیرضا کاوندعضو هیات علمی دانشکده علوم قرآنی تهران، در یادداشتی به مناسبت ولادت حضرت عباس(ع) تبیین کرد؛
طلوع ماه وفا؛ ولادت حضرت ابوالفضل عباس (ع) و حماسهاش در کربلا
🔰 دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم
سایت | ایحا | ایتا | آپارات
کتابخانه دیجیتال | فروشگاه کتاب
🆔@quran_ac_ir
دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم
یادداشت عضو هیات علمی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم ولادت حضرت ابوالفضل عباس(ع) و حماسه اش در کربلا
در آسمان ولادت، ماهی درخشان طلوع کرد؛ ماهی که روشناییاش تا ابد راهنمای عاشقان حقیقت خواهد بود. چهارم شعبان سال ۲۶ هجری، خانهی امیرالمؤمنین (ع) با ولادت فرزندی غرق در نور شد؛ فرزندی که بعدها به اسطورهای بیهمتا در تاریخ تبدیل گشت. نامش را عباس نهادند، اما او را "ماه بنیهاشم"، "علمدار کربلا" و "بابالحوائج" خواندند.
حضرت عباس (ع) از کودکی، در سایهی پدری همچون امام علی (ع) و برادرانی چون امام حسن (ع) و امام حسین (ع) رشد یافت و در مکتب ولایت، درس عشق، وفاداری و شجاعت آموخت. قامت رشیدش، سیمای نورانیاش و بازوان توانمندش، نشان از دلیرمردی داشت که تقدیر، او را برای روزی عظیم آماده میکرد.
آن روز، همان عاشورای خونین بود. هنگامی که عطش، خیمههای اهلبیت (ع) را در بر گرفت و کودکان با لبهای خشکیده "العطش" میگفتند، عباس (ع) بیدرنگ به سوی فرات شتافت. آب را در دستانش گرفت، اما نوشیدنی که میتوانست عطش جانش را فرو نشاند، او را به یاد لبهای تشنهی برادر انداخت. مشک را پر کرد و به سمت خیمهها حرکت کرد؛ اما دشمنان تاب دیدن این همه شکوه و غیرت را نداشتند. دستانش را بریدند، مشک را بر دندان گرفت، اما تیر دشمن، آن امید آخر را نیز از بین برد. عباس (ع) بر خاک افتاد، اما تا آخرین لحظه، حسین (ع) را صدا زد و از آرمانش دست نکشید.
میلاد حضرت عباس (ع)، تولد وفاداری و ایثار است. روزی که به ما میآموزد عشق به ولایت، یعنی جان را در راه حقیقت نثار کردن. هنوز هم هرگاه دلها در طوفان مشکلات گرفتار میشوند، نام "ابوالفضل" را بر لب میآورند، چراکه او دریای کرامت و دروازهی حاجات است.
سلام بر علمدار کربلا، سلام بر ماه تابان بنیهاشم، سلام بر غیرتی که تا ابد، آیینهی مردانگی خواهد ماند!
برگزاری سیامین کنگره استانی قرآن مدارس استعداد درخشان استان فارس (سمپاد) در دانشکده علوم قرآنی شیراز
سیامین دوره مسابقات قرآن دانشآموزان سمپاد استان فارس، با حضور۲۲۰ دانشآموز دختر و پسر از ۱۵ شهرستان و ناحیه در سه رشته حفظ عمومی، حفظ ویژه و قرائت در دانشکده علوم قرآنی شیراز برگزارشد.
این مسابقات شامل دانشآموزان مدارس استعدادهای درخشان (سمپاد) از شهرستانهای لار، لامرد، داراب، فسا، نیریز، جهرم، مرودشت، کازرون، آباده، عشایری و نواحی چهارگانه شیراز بود.
سیامین کنگره قرآنی در چهار سطح مدرسه، استان، قطبی و کشوری، که علاوه بر سه رشته حضوری، بیش از ۵۰ دانشآموز در رشته مفاهیم به صورت مجازی با هم به رقابت پرداختند.
نفرات برتر مرحله استانی، در مرحله قطبی به صورت مجازی و سپس در مسابقات کشوری رقابت خواهند کرد. و نفرات برتر هر رشته در این دوره از مسابقات معرفی شدند.
برای دیدن عکس های بیشتر ازین مراسم اینجا را کلیک نمایید.
#دانشکده_علوم_قرآنی_شیراز
🔰 دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم
سایت | ایحا | ایتا | آپارات
کتابخانه دیجیتال | فروشگاه کتاب
🆔 @quran_ac_ir
معرفی اعضای هیأت علمی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم:
سرکار خانم دکتر زهره نریمانی
عضو هیأت علمی دانشکده علوم قرآنی کرمانشاه
#دانشکده_کرمانشاه
#هیأت_علمی
🔰 دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم
سایت | ایحا | ایتا | آپارات
کتابخانه دیجیتال | فروشگاه کتاب
🆔@quran_ac_ir
دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم
معرفی اعضای هیأت علمی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم: سرکار خانم دکتر زهره نریمانی عضو هیأت علمی دا
دکتر زهره نریمانی، عضو هیئت علمی دانشکده علوم قرآنی کرمانشاه، از رویکرد نوآورانه و نقادانه خود در نوشتار و تحقیقات علمی سخن میگوید. او تأکید میکند که ضمن احترام به منابع علمی گذشته، همواره به دنبال ارائه نظریهها و آراء جدید بوده و اهمیت کار تیمی و مباحثه را در پیشرفت علمی تبیین میکند.
دکتر زهره نریمانی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم، ضمن بیان چگونگی راهیابی و گرایش خویش به رشته علوم حدیث اظهار کرد: شرایط و گرایشات خانوادگی بستر مناسبی برای رشد و علاقه پیدا کردن بنده به رشتههای مذهبی بود زیرا در خانوادهای از قشر روحانی و انقلابی در سال ۱۳۶۰ متولد شدم. همچنین استعداد در رشتههای علوم انسانی در بین خانواده ما پر رونقتر بود.
وی افزود: در دوران کودکی بسیار به خواندن کتب مذهبی علاقه داشتم و در دوران متوسطه اول کتابهای آقای تیجانی را مطالعه نمودم. در همان دوران، یک حزب قرآن را هر روز با ترجمه میخواندم. اوقات فراغت را بنا به اقتضای شرایط خانواده، کتاب لمعه دمشقیه که شهید اول آن را نگاشته را تا جایی که بلد بودم، میخواندم و اگر جایی را متوجه نمیشدم، زیاد سوال میپرسیدم.
عضو هیئت علمی دانشگاه اظهار کرد: همین بسترسازی های ناخود آگاه باعث شد تا وقتی که در سال ۱۳۷۸ قصد انتخاب رشته در دانشگاه را داشتم، عنایات ویژهای به رشتههای الهیات و مذهبی پیدا کردم و از همین رو، رشته علوم حدیث را در دانشگاه قرآن و حديث که اتفاقا همان سال نیز افتتاحیه آن بود، انتخاب کردم.
وی ادامه داد: دوران کارشناسی خود را نزد اساتید زبده و در مجموعهای با حال و هوای معنوی، علمی و مذهبی در جوار حرم عبدالعظیم حسنی(ع) گذراندم. با وجود اینکه در دوران کارشناسی، در رشته علوم حدیث تحصیل کردم، اما با این وجود، مطالعات تفسیری خود را هرگز رها نکردم. به لطف خدا در سال ۱۳۸۲، کارشناسی ارشد را در شهر مقدس قم در دانشگاه قم آغاز کردم.
دکتر نریمانی با معرفی تالیفات خود از رساله ارشد خود گفت: سپس رساله ارشد را نیز دفاع کردم که حاصل این پایان نامه، دو کتاب شد. موضوع پایان نامه کارشناسی ارشد، بررسی سیر مکاتب حدیثی شیعه در مدرسه بغداد و ری بود که هر کدام از مدرسهها تبدیل به یک کتاب شد.
وی ادامه داد: در تابستان سال ۸۴ که پایاننامهام را دفاع کردم، به لطف خدا اولین تدریس خود را در دانشگاه آزاد اسلامآباد غرب در گروه معارف عمومی آغاز کردم. این همکاری با دانشگاه آزاد تا سال ۱۳۹۰ ادامه پیدا کرد که همزمان در این مدت در مقطع دکتری نیز مشغول به تحصیل بودم.
دکتر نریمانی گفت: از سال ۱۳۹۰، توفیق پیدا شد تا توانستم در دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم، دانشکده کرمانشاه، در زمینه تدریس شروع به فعالیت کنم.
وی انگیزه نگارش برتی از آثار خود را حاصل حضور در دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم دانست و گفت: در طول سالهای خدمتگزاری در دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم، شروع به نگارش و تألیف مقالاتی کردم. اگر بخواهم به صورت اجمالی به معرفی مقالات بپردازم، مقالات بنده عمدتا در حوزههای فقهی، حدیثی، تفسیری و در مسئله زنان بوده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه با معرفی سبک قلم و نگارش خود اظهار کرد: یک سبکی که در نوشتههایم دارم این است که برخلاف برخی نویسندهها، تلاش میکنم از نوآوری، دگراندیشی و نواندیشی را در چارچوب قواعد و قوانین قرآن و تفسیر رعایت میکنم. اینکه بخواهم سخنان مفسرین را واگویه کنم، سرلوحه کاری بنده نبوده است که این را نیز مدیون سالهای همکاریام با دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم بودهام.
وی ویژگی نقادی را از نکات برجسته دانشاموختگان این رشته دانست و بیان کرد: جسارت نقد، ویژگی است که دانشآموختگان رشته علوم قرآن وحدیث دارند. بنده همواره تلاشم بر این بوده که ضمن تمام احترامی که به منابع علما و دانشمندان پیشین دارم، نگاه نقادانه داشته باشم و از این نگاه نقادانه، نظریهها و آراء جدید را بیان کنم که در بعضی موارد پذیرفته و در برخی رد میشود.
دکتر نریمانی افزود: اعتقاد دارم که کار تیمی همیشه مثمر ثمر است و از همین روی، کارهای پژوهشی تیمی نیز در کارنامهام دیده میشود و وجود کار تیمی چیزی است که در دین نیز سفارش شده، یدالله مع الجماعه.
وی در پایان مسئله مباحثه بین دانشجویان را پر اهمیت دانسته و تاکید کرد: دوست به مسئلهای که در حوزه بدان توجه میشود و متاسفانه اصلا در سطح دانشگاهی مطرح نیست، اشاره کنم و آن هم مباحثه است. در حوزه دو فرد همتراز دروس را با یکدیگر مباحثه کرده، به همدیگر درس میدهنو به بحث و گفتگو میپردازند. این موضوع بسیار در پیشرفت روند تحصیلی به آنان کمک میکند که بنظر بنده باید در بین دانشگاهیان نیز رونق پیدا کند.