✅ یک: معنای «انفاقِ رزق»
«و مما رزقناهم ينفقون» یعنی چه؟ یعنی مؤمنین آن کسانی هستند که از آنچه ما به آنان روزی کردهایم، اسم مال در آن نیست؛ یا از پولهایی که به آنها دادیم؟ نه؛ فرق نمیکند، از پولی که دادیم، از عمری که دادیم، از فرزندی که دادیم، از آبرویی که دادیم، از توان جسمیای که دادیم، از زبانی که دادیم، از فکر و مغزی که دادیم، از همه امکاناتی که دادیم. فرمود «ممّا رَزَقناهم» از هرآنچه ما به آنها روزی داده ایم؛
🔺 چه میکنند؟ «یُنفِقون» [یعنی] #انفاق میکنند. یعنی بهجا خرج میکنند، نه هر خرج کردنی. [این] یکی از نشانههای مؤمن است.
📖 کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن ؛ گفتار اوّل
✅ دو: انفاقِ نخبگی
انفاق رزق فقط این نیست که انسان پولى از جیبش در بیاورد و به یک مستمندى بدهد. این (نخبگی) رزق بالاترى است، رزق باارزشترى است، انفاق آن هم باارزشتر است، باید این را انفاق کنید. انفاق این رزق به این است که آن را در راه خدا خرج کنید؛ براى خیر بندگان خدا مصرف کنید. منّتى هم نباید داشت. (۱۳۹۳/۰۷/۳۰)
🌾 مشارکت در ترویج فرهنگ قرآن کریم و اهل بیت علیهم السلام، با وقف و پشتیبانی از بنیاد خیریه دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم
☎️شماره تماس:
📞
03532338601📞
05138429389💳لینک مشارکت و پرداخت آنلاین: https://b2n.ir/e60463 💳 شماره حساب بنیاد نزد بانک ملی
0114700666005💳شماره کارت (جهت کپی لمس نمایید):
6037997599362333💫 لطفاً با بازنشر این پیام به دوستانتان آنها را هم در ثواب این عمل خیر مشارکت دهید. #انفاق #همه_واقف_باشیم #بنیاد_خیریه_دانشگاه_قرآن 🌐 khayeran.quran.ac.ir @khayeran_quran
✅ نشست تخصصی همایش بین المللی «تبیین اندیشه دفاعی امام خامنه ای»
⏰ سه شنبه 25 بهمن ماه 1401 ساعت 9 الی 12
🔻 مکان: دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم
آدرس مجازی:
🆔 https://meet.quran.ac.ir/res
دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم در فضای مجازی👇
سروش:
🆔 https://sapp.ir/quran.ac.ir
ایتا:
🆔 https://eitaa.com/quran_ac_ir
آپارات:
🆔 https://www.aparat.com/quran.ac.ir
سی و هشتمین شماره فصلنامه فرهنگی_اجتماعی و ادبی بساتین از سوی دانشکده علوم قرآنی میبد منتشر شد.
بیانات رهبری حول محور راز های موفقیت امام خمینی(ره)، تبلیغات تخریبی دشمن، انسان شناسی اسلامی و معرفی کتاب، عناوین این شماره از فصلنامه می باشد.
#دانشکده_میبد
#فصلنامه
#معاونت_پژوهشی_فناوری
دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم در فضای مجازی👇
سروش:
🆔 https://sapp.ir/quran.ac.ir
ایتا:
🆔 https://eitaa.com/quran_ac_ir
آپارات:
🆔 https://www.aparat.com/quran.ac.ir
استاد حوزه و دانشگاه:
عشق و انذار مهمترین شاخصه خانواده مهدوی است
حجتالاسلام والمسلمین محمد اکبری، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم در گفتوگو با ایکنا از قم، با اشاره به نقش پدر در تربیت نسل مهدوی بیان کرد: مهدویت نتیجه و غایت رسالت، نبوت و امامت همه انبیای الهی است. بنابراین، موضوع مهدویت جامعیتی دارد که همه مباحث دینی را در همه مکاتب الهی شامل میشود.
برای مشاهده گفتگو اینجا را کلیک کنید
دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم در فضای مجازی👇
سروش:
🆔 https://sapp.ir/quran.ac.ir
ایتا:
🆔 https://eitaa.com/quran_ac_ir
آپارات:
🆔 https://www.aparat.com/quran.ac.ir
پنجمین دوره مسابقات اندیشه مطهر با گرایش خلاصه نویسی از سوی معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم برگزار می شود
اين دوره ويژه اساتيدهيأت علمي، دانشجويان در تمامی مقاطع، كاركنان و خانواده كاركنان و اساتيد برگزار خواهد شد.
منبع مسابقه کتاب « اندیشه مطهر» تدوين آقاي دكتر مهدي حمزه السلمان، جلد ششم، بخش هفتم، امام مهدي عليه السلام و مهدويت (از صفحه 253 تا 294) است.
علاقه مندان تا جمعه 12 اسفند 1401 فرصت دارند ارسال خلاصه كتاب را در پيام رسان ايتا به نشاني: https://eitaa.com/admin_farhangi1 ارسال نمایند.
شرط سن برای شرکت در مسابقه حداقل 15 سال و جوایز نفرات اول تا سوم به ترتیب 000/000/10 ريال ، 000/000/8 ريال و 000/000/5 ريال بوده و به 9 نفر دیگر هر کدام 000/000/2 ريال اهدا خواهد شد.
#معاونت_فرهنگی_دانشجویی_دانشگاه
دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم در فضای مجازی👇
سروش:
🆔 https://sapp.ir/quran.ac.ir
ایتا:
🆔 https://eitaa.com/quran_ac_ir
آپارات:
🆔 https://www.aparat.com/quran.ac.ir
داود صائمی در گفتوگو با ایکنا:
افراط در پژوهشهای قرآنیِ نظری به غفلت از مسائل جامعه منجر شده است
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم با تاکید بر اینکه باید حد مطلوبی از پژوهشهای نظری وجود داشته باشد، تصریح کرد: اما افراط در این کار، ما را از مسائل امروز اجتماع غافل کرده است لذا باید بتوانیم مقالات را به سمت حل مشکلات اجتماعی سوق دهیم.
کارهای پژوهشی در حوزه دینی و قرآنی بخشی از فعالیتهای دانشگاهها و حوزههای علمیه کشور را تشکیل میدهند اما انتقادی که گاه وارد میشود این است که این پژوهشها عموما تکراری هستند و کمتر بازتاب بینالمللی پیدا میکنند.
خبرگزاری ایکنا برای بررسی بیشتر وضعیت پژوهشهای دینی و قرآنی در کشور در گفت و گویی با عضو هیئت علمی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم، به این موضوع پرداخته است.
جهت خواندن ادامه مطلب به لینک زیر مراجعه نمایید:
https://iqna.ir/fa/news/4117184
#دانشکده_شاهرود
دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم در فضای مجازی👇
سروش:
🆔 https://sapp.ir/quran.ac.ir
ایتا:
🆔 https://eitaa.com/quran_ac_ir
آپارات:
🆔 https://www.aparat.com/quran.ac.ir
نشست تخصصی همایش «تبیین اندیشه دفاعی امام خامنهای» برگزار شد
نشست تخصصی همایش «تبیین اندیشه دفاعی امام خامنهای» با حضور اساتید و پژوهشگران علوم قرآن و حدیث در دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم برگزار شد.
حجتالاسلام والمسلمین سید محمد نقیب، رئیس دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم در این نشست گفت: بسیاری از امور دفاعی کشور برگرفته از دیدگاههای مقام معظم رهبری است و شناساندن آن به مراکز و مراجع علمی امری ضروری است.
وی اظهار کرد: دانشگاه تخصصی قرآن کریم این آمادگی را دارد که در عرصه تبیین اندیشهها و رویکردهای مقام معظم رهبری گامهای مؤثری بردارد و در این راستا کنگرهها و همایشهای مختلفی را تاکنون برگزار کرده است و برنامههای متنوع و کاربردی دیگری را نیز در دستور کار دارد.
#معاونت_پژوهشی_فناوری_دانشگاه
دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم در فضای مجازی👇
سروش:
🆔 https://sapp.ir/quran.ac.ir
ایتا:
🆔 https://eitaa.com/quran_ac_ir
آپارات:
🆔 https://www.aparat.com/quran.ac.ir
دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم
نشست تخصصی همایش «تبیین اندیشه دفاعی امام خامنهای» برگزار شد نشست تخصصی همایش «تبیین اندیشه دفاعی
حجتالاسلام والمسلمین حجازی، نماینده دبیرخانه دائمی همایش بینالمللی «تبیین اندیشههای دفاعی امام خامنهای» نیز در این نشست بیان کرد: ایدئولوژی انقلاب برگرفته از اندیشه ولی فقیه است و باید برای تمدنسازی آینده جهان اسلام و جهان بینالملل در آن تأمل شود و شئون ایدئولوژی ایشان تبیین و معرفی شود.
وی افزود: در راستای همایش بینالمللی «تبیین اندیشههای دفاعی مقام معظم رهبری» ۳۸ نشست تخصصی به میزبانی حوزه و دانشگاه برگزار شد و ۹۰۰ مقاله به دبیرخانه این همایش ارسال شد که از این میان ۱۴۲ مقاله پذیرفته شد.
نماینده دبیرخانه دائمی همایش بینالمللی «تبیین اندیشههای دفاعی امام خامنهای» بیان کرد: امیدواریم این همایش باطلالسحری بر تبلیغات سوء دشمنان باشد که امروزه بهطور گسترده در فضای مجازی ظهور و بروز پیدا کرده است.
دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم
نشست تخصصی همایش «تبیین اندیشه دفاعی امام خامنهای» برگزار شد نشست تخصصی همایش «تبیین اندیشه دفاعی
در این نشست، اسحاق طاهری سرتشنیزی، استاد تمام مجتمع آموزش عالی شهیدمحلاتی قم به ارائه مقالهای با موضوع «نگاهی نو به مسئله اصالت جنگ یا صلح با رویکردی انتقادی و با تأکید بر دیدگاه امام خامنهای» پرداخت و بیان کرد: اصالت بین جنگ و صلح همواره در جریان است و همه اندیشمندان بین این دو، یکی را برتر و دیگری را تابع قرار میدهند، اما در نگاهی دیگر، سهگانه جنگ، صلح و آمادگی دفاعی در قیاس با هم منظور میشوند و اصالت بهمعنای برتری و معنابخشی به دیگری لحاظ میشود و آمادگی دفاعی نسبت به دوگانه جنگ و صلح اصالت پیدا میکند.
وی با اشاره به معناشناسی جنگ و صلح افزود: نظریات مختلفی در این حوزه مطرح میشود؛ برای مثال، مارکوس تولیوس سیسرون جنگ را زدوخورد با اعمال نیروی فیزیکی میداند. در نظریهها، توماس هابز جنگ را فرایندی میداند که ممکن است حتی پس از توقف عملیات نیز تداوم داشته باشد. این سخن هابز از این جهت حائز اهمیت است که معنای شمول حالت پنهان جنگ را در زمان صلح میداند.
طاهری با بیان اینکه اصالت در لغت به معنای ریشه و اصل داشتن لحاظ میشود که در این معنا فرعیت و اعتباریت در مقابل آن است، تصریح کرد: هماهنگی با کلیت نظام حاکم بر طبیعت، هماهنگی با مقتضیات فطرت انسان، مستند بودن به حکم خرد، هماهنگی با مقتضیات قوه احساس، متعلق امر الهی و تکلیف بودن، ریشه داشتن در تاریخ، قابلیت درنگ و دغدغه ذهنی آدمی، خیر بودن و نقش داشتن در امنیت از معانی و تعاریف اصالت بهشمار میرود.
وی با اشاره به تحلیل یکی از معانی اصالت مبنی بر احتمال هماهنگی با کلیت نظام حاکم بر طبیعت ادامه داد: نمیتوان جنگ و صلح را نسبت به دیگری اصالت داد، زیرا همانگونه که زمینه جنگ یعنی بنیاد ناسازگاری و اختلاف در سرشت عالم طبیعت و نیز در وجود انسان عجین شده است؛ نظام حاکم بر کنشها و واکنشهای ذرات در جماد، نبات، حیوان و انسان و نیز رفتار و کنش منظم اعضا در سطوح مختلف احساس میشود، در سطح نازل در حیوان و در سطحی دیگر در انسان حاکی از وحدتی بنیادین در عالم است.
طاهری اظهار کرد: همینطور به تعبیر قرآن «صِرَاطِ اللَّهِ الَّذِي لَهُ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَمَا فِي الْأَرْضِ أَلَا إِلَى اللَّهِ تَصِيرُ الْأُمُورُ؛ راه همان خدايى كه آنچه در آسمانها و آنچه در زمين است از آن اوست هشدار كه همه كارها به خدا بازمىگردد»(سوره شوری/ آیه ۵۳)؛ جهتیافتگی تکوینی عالم بهسوی مبدئی خاص است، که فیلسوفان، متکلمان و مفسران کتب مقدس و حتی بعضی طبیعتپژوهان به آن معتقدند و بر آن تأکید میورزند ما را به اصالت صلح رهنمون میکند. پس هر یک از جنگ و صلح در متن عالم هستی ریشه دارد و از این جهت هر دو اصالت دارند.
وی با اشاره به تعبیر امام خمینی(ره) افزود: امام بدترین خیانت را برهم زدن وحدت ملی تلقی میکند و در این زمینه فرمود: «مسلمین مأمورند به دوستی، مواسات، نیکویی به یکدیگر، مودت و اخوت. و معلوم است آنچه موجب ازیاد این معانی شود محبوب است و آنچه که این اخوت را بگسلد مغبوض صاحب شرع و مخالف اوست و این کبیره موبقه اگر رایج شود در بین جمعیتی، ریشه فساد در جمعیت میدواند و وحدت و اتحاد جامعه را گسسته کند و پایه دیانت را سست کند. پس بر هر مسلم دینداری لازم است خود را از فساد و نفاق حفظ کند و دیگران را نهی از این عمل قبیح کند.» مقام معظم رهبری هم در باب آمادگی دفاعی و پیروی اندیشه امام خمینی(ره) همواره بر این نکته تأکید ویژه داشتند.