البته در مورد بلندمرتبه بودن حافظان قرآن نزد خداوند احادیث دیگری نیز از رسول اکرم نقل شده است. پیامبر در حدیثی بیان نمودهاند: “عَدَدُ دَرَجِ الجَنَّةِ عَدَدُ آیِ القرآنِ. فَإذا دَخَلَ صاحِبُ القُرآنِ الجَنَّةَ قیلَ لَهُ إرْقَ و اقْرَأ. لَکُلِّ آیَةٍ دَرَجَةٌ فَلا تَکونُ فَوْقَ حافِظِ القُرآنِ دَرَجَةٌ.”
در این حدیث پیامبر درباب مرتبه حافظان چنین میفرمایند که: زمانیکه حافظان کلام الله به بهشت وارد شوند به آنها گفته شود که “بالا برو و قرآن را قرائت کن. هر کدام از آیات قرآن مرتبهای دارند.” پس بالاترین درجه به حافظان قرآن تعلق دارد و بالاتر از مرتبهای نیست. (منبع: بحارالانوار، جلد ۸۹، صفحه ۲۲)
https://eitaa.com/quran_hafez
فضیلت حفظ قرآن به حدی است که شفاعت حافظان کلام الله مورد اجابت قرار میگیرد. پیامبر اسلام در اینباره فرمودهاند: “مَنْ قَرَءَ الْقُرآنَ حَتّی یسْتَظْهِرَهُ وَ یحْفَظَهُ اَدْخَلَهُ اللهُ الْجَنَّةَ وَ شَفَعَّهُ فی عَشْرَةٍ مِنْ أَهْلِ بَیتِهِ کلِّهِمْ قَدْ وَجَبَبَتْ لَهُمُ النّارُ.”
رسول در این حدیث به این مهم اشاره کردهاند که هر فردی که به خواندن قرآن اصرار کند تا آن را حفظ شود، به اذن پروردگار به بهشت وارد خواهد شد و خداوند شفاعت او را برای ۱۰ فرد از خانواده وی حتی اگر جهنم برآنها واجب شده باشد، خواهد پذیرفت. (منبع: مجمع البيان، جلد اول، صفحه ۴۵)
https://eitaa.com/quran_hafez
انسان در هیچ کار مهمی موفق نمی شود، مگر آن که برنامه منظم و مدونی داشته باشد. اگر ساعت یا ساعات معینی را برایِ کار مقدس حفظ قرآن در نظر نگیرید، این کار با اختلال مواجه می شود. پس حتماً در قدم اول زمان معینی را برای حفظ در نظر بگیرید. بعد از نمازصبح، قبل از ظهر، بعد از ظهر یا شب مهم نیست، فقط امکان داشته باشد که منظم آن را ادامه دهید. اگر ساعتی را معین کنید که به هر علتی، بعدها نتوانید از آن برای حفظ استفاده نمایید، از برنامه نتیجه نخواهید گرفت. در مورد این که چقدر از وقت خود را هر روز برای حفظ بگذارید، بستگی به مقدار حفظ شما دارد. به طور طبیعی در اوایل حفظ وقت کم تری برای کار حفظ، مرور 10 درس و مرور محفوظات گذشته لازم دارید، اما با زیاد شدن محفوظات باید این وقت بیش تر شود.
https://eitaa.com/quran_hafez
پشتکار و خسته نشدن از مشکلات، اثری ویژه در کسب موفقیت دارد. اگر حتی 1 روز هم برنامه خود را تعطیل کنید، زمینه ایجاد ضربه به همه برنامه را به وجود آورد.
عقب ماندن از برنامه، انداختن کار امروز به فردا و فردا به روز بعد از آن و مقدم کردن سایر کارها بر برنامه حفظ از جمله آفات نداشتن همت و تعطیلی موقت برنامه روزانه است. اگر می خواهید مزه شیرین موفقیت را بچشید، هیچ گاه برنامه روزانه حفظ خود را تعطیل نکنید. بله! گاهی مشکلی ناگهانی پیش می آید که قابلِ پیش بینی نبوده و ممکن است ساعت حفظ شما را اشغال کند. در این مورد حتماً در همان روز برنامه جبرانی آن را داشته باشید و کار آن روز را به روز بعد موکول نکنید.
https://eitaa.com/quran_hafez
ببینید چقدر قرآن غریبه هست بینمون ،بیایید دست به دست هم بدیم این غریبی رو درست کنیم .
بیایید زندگیمونو قرآنی کنیم .
امام علی ع میفرماید: «اوصیکم بتقوی الله و نظم امرکم.» شما را به تقوای الاهی و نظم درکارهایتان سفارش میکنم.
اختصاص دادن یک وقت زنده و مهم برای حفظ قرآن در رسیدن به هدف نقشی بسزا دارد. بی تردید افراد موقعیتهای مختلف دارند و نمیتوان در این باره وقت و ساعتی مشخص را به همه توصیه کرد، اما استادان سفارش کردهاند دست کم وقت مناسبی به حفظ قرآن اختصاص یابد؛ وقتی تهی از گرسنگی، تشنگی و خستگی که سحر و پس از طلوع فجر را بهترین مصداق آن شمردهاند. البته در کنار این وقت اختصاصی استفاده از فرصت و تکرار آیات در اوقات دیگر کاری پسندیده و مورد سفارش حافظان با تجربه است.
https://eitaa.com/quran_hafez
هرکه در اندیشهی حفظ قرآن است، باید خود را برای تکرار پیوسته ی آیات آماده سازد و این کار را جدی بگیرد؛ زیرا تکرار رمز موفقیت و اساس حفظ قرآن به شمار میآید.
https://eitaa.com/quran_hafez
جزء 30 قرآن آن هم از آخر، یعنی سوره های ناس و فلق و توحید و ... تا نباء برای حفظ مناسب است. با حفظ این سوره ها به خاطر کوتاهی سوره و آیات، علاقه و انگیزه شما تقویت می شود. هم چنین بعد از حفظ کل جزء 30، شما تقریباً یک چهارم سوره ها را حفظ کرده اید. چرا که قرآن 114 سوره دارد که 37 سوره آن در جزء 30 قرار دارد. از این رو اعتماد به نفس بالایی برای شما ایجاد می شود.
مزیت دیگر حفظ جزء 30 این است که شما می توانید سوره های حفظ شده را در نماز بخوانید و با این کار هم لذت بیش تری از کارتان احساس کنید و هم از ثواب آن بهره مند شوید.
در این میان ذهن شما هم آماده می شود تا حفظ را از ابتدای قرآن، به صورت منظم آغاز کنید.
https://eitaa.com/quran_hafez
نکته آخر این که مرور 10 درس و محفوظات گذشته و مباحثه نباید از روی قرآن صورت بگیرد. بلکه شما باید بدون نگاه به قرآن، محفوظات خود را تلاوت کنید. مثل این که در جای گاه مسابقه نشسته و برای داوران و مخاطبین، قرآن را از حفظ تلاوت می کنید.
در خاتمه متذکر می شوم با توکل بر خدا و با رعایت دقیق نکات فوق می توانید از یک حفظ پایدار و محکم برخوردار شوید و زمینه قرار گرفتن در جای گاه حافظان و عاملان به قرآن را برای خود فراهم نماید. چنان که امام صادق علیه السلام فرمودند: حافظ عامل به قرآن، با فرشتگان کریم و نیک الهی هم راه و هم نشین است.
https://eitaa.com/quran_hafez
✅بیش تر مسلمانان و بلکه همه ی آنها به حفظ قرآن علاقهی بسیار دارند. اشتیاق شرط لازم است نه کافی. باید علاقه با عزم و پشتکار همراه شود تا سودمند افتد. عزم غیر از نیت و خواستن است و به طور معمول توانستن به ارمغان میآورد. نقش پشتکار در حفظ قرآن چنان است که میتوان گفت: حفظ قرآن به استعداد قوی بستگی ندارد و تنها به پشتکار و عزم راسخ نیازمند است. باید پشتکار داشت و سختیها را تحمل کرد؛ زیرا خداوند میفرماید: «ان مع العسر یسری.» بی تردید با دشواری آسانی است.
https://eitaa.com/quran_hafez
ست؛ برای مثال اگر کسی بخواهد فقیه، مفسر، فیلسوف، پزشک و مهندس شود، باید هدفی فراتر از این عنوانها بگزیند تا دست کم به آنچه خشنودش میسازد، دست یابد. این سخن _که بسیاری از دانشمندان بر آن تاکید ورزیدهاند_ در مسئلهی حفظ قرآن درست نمینماید. چنان که حافظان با تجربه تذکر دادهاند، در به خاطر سپردن آیات الاهی باید هدف نزدیک باشد. کسی که میخواهد قرآن حفظ کند نباید هدفش را حفظ کل قرآن قرار دهد. این هدف انسان را در میانه راه با نومیدی و دلسردی روبه رو میسازد و از ادامه ی مسیر باز میدارد. هرچه هدف نزدیک تر باشد، احتمال موفقیت بیشتر است. بنابراین، باید در آغاز راه هدف را حفظ سه تا پنج جزء قرار داد. وقتی با چنین دیدگاهی به حوزه ی حفظ گام مینهیم، حجم آن کم تر مینماید و اشتیاق به ادامه راه فزونی مییابد.پس از دست یابی به هدف اول، باید تنها به پنج جزء بعدی اندیشید نه بیشتر. بدین ترتیب، میتوان با عشق فراوان جزءها را یکی پس از دیگری به خاطر سپرد و سمت حفظ کل قرآن گام برداشت.
https://eitaa.com/quran_hafez
دنیا پر از افرادی است که منتظرند کسی از راه برسد و به آنها انگیزه بدهد تا به فردی تبدیل شوند که آرزو دارند.
مسئله این است که هیچ نجات دهنده ای نیست.
این افراد منتظر رسیدن اتوبوس ایستاده اند اما در خیابانی که هیچ اتوبوسی از آن نمیگذرد.
در نتیجه، اگر این اشخاص مسئولیت زندگی خود را بر عهده نگیرند و خود را تحت فشار قرار ندهند ممکن است برای همیشه منتظر بمانند و این کاریست که اکثر مردم انجام میدهند.
💫✨💫✨
برای پیشرفت در کار حفظ اولین قدم اینه که به خودمون متکی باشیم معجزه موفقیت در درون خود ماست که با انگیزه و تلاش بزودی خواهد درخشید
https://eitaa.com/quran_hafez
برای اینکه یک حافظ، موفق باشد، باید برنامهای را به صورت روزانه دنبال کند تا به نتیجه مطلوب برسد.
1- صبحتان را با تلاوت قرآن آغاز کنید، 2- شکرگزاری خود را بنویسید، 3- فهرست کارهای روزانه خود را اولویتبندی کنید، 4- حداقل دو ساعت ابتدایی روز اینترنت نداشته باشید، 5- اولین کارتان مهمترین کار روزتان باشد، 6- یک فعالیت بدنی انجام دهید، 7- حفظ جدید را اول از همه انجام دهید، 8- با یک دوست مباحثه کنید، 9- در فرصتهای بیکاری، قرائت ترتیل گوش کنید، 10- برنامه فردای خود را هر شب بنویسید، 11- بدون اینترنت و دور از موبایل بخوابید، 12- پیش از خواب حفظ جدید را تثبیت کنید.»
https://eitaa.com/quran_hafez
حداقل سه بار آنهم به صورت ترتیل و با دقت بخوانید بطوری که هر کلمه را در ذهن ترسیم کنید و بعد پاک کرده و کلمه بعدی قرار گیرد. صحیح حفظ کردن خیلی مهم است، دقت در حفظ اولیه از اهمیت ویژهای برخوردار است، اگر کلمه دارای حروف بیشتر و یا چند حرف تشدیددار و... است باید ابتدا درست خواندن را تأیید نمائید، بعد مرحله حفظ را آغاز کنید.
https://eitaa.com/quran_hafez