دنیا پر از افرادی است که منتظرند کسی از راه برسد و به آنها انگیزه بدهد تا به فردی تبدیل شوند که آرزو دارند.
مسئله این است که هیچ نجات دهنده ای نیست.
این افراد منتظر رسیدن اتوبوس ایستاده اند اما در خیابانی که هیچ اتوبوسی از آن نمیگذرد.
در نتیجه، اگر این اشخاص مسئولیت زندگی خود را بر عهده نگیرند و خود را تحت فشار قرار ندهند ممکن است برای همیشه منتظر بمانند و این کاریست که اکثر مردم انجام میدهند.
💫✨💫✨
برای پیشرفت در کار حفظ اولین قدم اینه که به خودمون متکی باشیم معجزه موفقیت در درون خود ماست که با انگیزه و تلاش بزودی خواهد درخشید
https://eitaa.com/quran_hafez
برای اینکه یک حافظ، موفق باشد، باید برنامهای را به صورت روزانه دنبال کند تا به نتیجه مطلوب برسد.
1- صبحتان را با تلاوت قرآن آغاز کنید، 2- شکرگزاری خود را بنویسید، 3- فهرست کارهای روزانه خود را اولویتبندی کنید، 4- حداقل دو ساعت ابتدایی روز اینترنت نداشته باشید، 5- اولین کارتان مهمترین کار روزتان باشد، 6- یک فعالیت بدنی انجام دهید، 7- حفظ جدید را اول از همه انجام دهید، 8- با یک دوست مباحثه کنید، 9- در فرصتهای بیکاری، قرائت ترتیل گوش کنید، 10- برنامه فردای خود را هر شب بنویسید، 11- بدون اینترنت و دور از موبایل بخوابید، 12- پیش از خواب حفظ جدید را تثبیت کنید.»
https://eitaa.com/quran_hafez
حداقل سه بار آنهم به صورت ترتیل و با دقت بخوانید بطوری که هر کلمه را در ذهن ترسیم کنید و بعد پاک کرده و کلمه بعدی قرار گیرد. صحیح حفظ کردن خیلی مهم است، دقت در حفظ اولیه از اهمیت ویژهای برخوردار است، اگر کلمه دارای حروف بیشتر و یا چند حرف تشدیددار و... است باید ابتدا درست خواندن را تأیید نمائید، بعد مرحله حفظ را آغاز کنید.
https://eitaa.com/quran_hafez
برای حفظ کردن بهتر و زودتر قرآن، آشنایی مختصری راجع به رابطه بین آیات و معنای کلمات الزامی است، تا با توجه به گستره و مکررات آیات و کلمات با مشکل مواجه نشویم.
وقتی که میخواهید بخشی را حفظ کنید، اول نگاهی گذرا به لغات کرده، بعد هم سیر کلی معنوی آیات را در ذهن ترسیم نموده، آنگاه پایان آیه را به آغاز آیه بعدی پیوندی معنوی دهید، مخصوصاً در موارد وقف دقت بیشتری کنید که دچار اشکال نشوید.
هنگام تکرار کردن بهتر است به حروف و کلمات و معانی مورد نظر دقت کنید و از توجه نمودن به آیات بعد و قبل و حوادث قرآن و اطراف خود پرهیز نمائید. تا شکل ظاهری و معنوی آن در ذهن شما کاملاً تثبیت گردد.
https://eitaa.com/quran_hafez
ـ حفظ قرآن را باید با روزی نیم ساعت و با آیات کوتاه شروع کرد و پس از گذشتِ حدود 20 روز مرور آن را افزایش داد.
2ـ حفظ قرآن نیازمند تکرار بسیار زیاد است؛ پس نباید تمرین مداوم را فراموش کرد و بهتر است که حفظ در زمان های مختلف انجام شود. (مثلاً نیم ساعت صبح و نیم ساعت شب قبل از استراحت).
3ـ حفظ قرآن با مباحثه ی دو نفری، بهتر و سریع تر انجام می پذیرد؛ به این شکل که ابتدا یک نفر آیه یا قسمتی از آن را بخواند و نفر دیگر قسمت بعد را بخواند.
4ـ برخی آیات قرآن، با یک بار و برخی با دو بار و برخی با چند مرتبه خواندن حفظ می شوند؛ از این رو نباید همه ی آیات را یکسان شمرد.
https://eitaa.com/quran_hafez
ـ تحت فشار گذاشتن ذهن به این صورت که یک باره معلومات زیادی بر آن عرضه کنند، باعث ملامت و ناراحتی می شود و چه بسا در نهایت، منجر به کنار گذاشتن حفظ شود. این کار گرچه ممکن است برای مدتی کوتاه موفقیت آمیز باشد، ولی مضّر است و باید دانست کم و خوب حفظ کردن بهتر از زیاد و بی توجه حفظ کردن است.
https://eitaa.com/quran_hafez
حافظان عزیز، انتقالاتی که در حسن حفظ دارید اکثرا به دلیل مشابهت لفظی است و شکل ساده اش در انتهای آیات است که مثلا به جای (إن الله بما تعملون بصير بخوانيد خبير).
باید با این دید مرور کنید که چرا من انتقال زدم. اگر با این دید مرور کنید زود این اشکالات را تصحیح می کنید. هر جا در حین مرور انتقال زدید راحت از آن نگذرید و فقط به ذهن نسپارید، آن را بررسی کنید و آن را یادداشت کنید تا آن را تصحیح کنید. این نوع مرور باعث می شود سریعتر حسن حفظتان قوی تر شود. اما اگر بی تفاوت از اشتباهات بگذرید همان اشتباهات تکرار خواهد شد.
https://eitaa.com/quran_hafez
سرعت مرور اگر از یک حدی کند تر باشد خیلی وقت گیر است و هم به اندازه کافی نمی توانید مرور کنید.
https://eitaa.com/quran_hafez
برای حفظ قرآن و ادامه مستمر آن، دست کم به دو چیز نیاز دارید: یکی انگیزه عالی و دیگری هدف متعالی. انگیزه عالی، شما را به شروع کار تشویق می کند و هدف متعالی، شما را به ادامه کار و پایان دادن آن ترغیب می نماید.
بنابراین، به انگیزه و هدف خود، برای حفظ قرآن، بیشتر توجه کنید، و پیش از شروع حفظ، به تبیین و تحلیل آن، برای خود، بپردازید تا حفظ قرآن را به پایان برسانید و در میانه راه، از ادامه آن باز نمانید.
https://eitaa.com/quran_hafez
گوش دادن به نوارهای تلاوت قرآن در زمینه آیات مورد نظر. به طور مثال، دیده یا شنیده اید که برخیها هنگام رانندگی، به نوارهای قرآن گوش داده اند و همه آیات خوانده شده در نوار و یا بسیاری از آنها، حتی به طور ناخواسته، حفظشان شده است و این نشان دهنده اهمیت حفظ قرآن از راه گوش دادن به نوارهای قرآنی است.
گفتنی است کسانی که می خواهند افزون بر حافظ قرآن بودن، قاری قرآن نیز باشند، می توانند نوارهای قاریانی را انتخاب نمایند که آیات مورد نظرشان برای حفظ را به سبک مورد نظرشان برای تلاوت خوانده باشند.
https://eitaa.com/quran_hafez
پس از آنکه یک سوره را از میان سوره های قرآن انتخاب کرده و به حفظ کردن آن پرداختید، هیچ گاه تا آن را کامل نکرده و از ابتدا تا انتها را حفظ نشده اید، به سوره بعد نروید. حافظ بدون آن که فکر کند، به راحتی از ابتدا تا انتها را قرائت نماید. آیه های حفظ شده در ذهن حافظ باید همچون آب رود جاری شود، بدون آن که هیچ نگرانی و دلواپسی داشته باشد. در این حالت، حافظ نباید به معنا و یا چیز دیگری بینیدیشد باید با آرامش آیه ای را پس از آیه دیگر از ذهن به زبان جاری نماید. مثلاً در مورد سوره فاتحه، بلافاصله پس از آن که نام سوره برده شد. باید این عمل صورت پذیرد. این امر ممکن نمی¬گردد مگر آن که این سوره و آیه های آن مرتب تکرار شود. بنابراین هر زمان که مطمئن شدید که هر سوزه در ذهن شما کاملاً ملکه گردیده، از ابتدا تا انتها بدون نگرانی می توانید به سراغ سوره دیگر رفته و آن را آغاز کنید.
https://eitaa.com/quran_hafez
توصیه نمی شود یک حافظ قرآن از یک بخشی که به خوبی فرا نگرفته به بخش دیگر برود. این از آن نظر حائز اهمیت است که بخش و حد به خاطر سپرده شده باید در ذهن شما حک شود و شکی نداشته باشید که بهترین راه برای به خاطر سپردن آن تکرار شبانه روزی آن است. شما باید در خلوت خود آن را تکرار کنید هر زمانی فرصت به دست آمد، با صدای بلند قرائت نمایید تا هنگامی که ملکه ذهن شما شد. این ساده ترین طریق حفظ است. و اگر بتوانید با اشخاص دیگری که در حال فراگیری هستند آن را تکرار نمایید، بسیار مفید است. بنابراین هرگاه که مطمئن شدید بخشی را به خوبی و درستی آموخته اید و به خاطر سپرده اید، آنگاه به بخش بعدی بروید.
https://eitaa.com/quran_hafez
یکی دیگر از قوانین طلایی حفظ قرآن، داشتن برنامهای دقیق است که بتوانید به آن پایبند باشید و به طور منظم آن را اجرا کنید. برای این که از برنامه خود دور نشوید، ابتدا لازم است نسبت به خود و توانتان شناخت کافی داشته باشید در مسیر حفظ قرآن نیاز نیست خود را با افراد دیگری مقایسه کنید؛ شما میتوانید بر حسب زمان، انرژی و توانتان روزی یک الی دو صفحه یا هر مقدار که ذهن شما کشش دارد آیات را حفظ کنید. پیشنهاد میکنیم برای اینکه از مسیر خارج نشوید کمیت را فراموش کنید و تنها به فکر کیفیت کار خود باشید.
https://eitaa.com/quran_hafez
زبان قرآن زبانی بسیار خاص و پر رمزوراز است. بنابراین برای اینکه شما به یک حافظ خوب و حرفهای تبدیل شوید، از همان ابتدای کار باید سعی کنید تلاوت و قرائت قرآن را به درستی انجام دهید و کلمات آن را صحیح تلفظ نماید. برای تقویت روخوانی قرآن، شما میتوانید به صدای قاریان با تجربه گوش فرادهید یا زیر نظر مربیانی که نسبت به زبان عرب و زبان قرآن مهارت و شناخت کافی دارند آموزش ببینید
https://eitaa.com/quran_hafez
خداوند در قرآن ميفرمايد: قرآن را بصورت ترتيل بخوانيد و در روايات ترتيل را معنا كردهاند چنانچه از امام رضا ـ عليه السّلام ـ نقل شده:
1. كلمات را صحيح ادا كنيد.
2. وقتي به آيات علمي رسيديد، دقت كنيد.
3. در آيات عذاب، قلوب خود را متذكر شويد.
4. همّت انسان براي پايان دادن آيات نباشد.
5. در هنگام خواندن آيات رحمت به خداوند اميدوار باشيد و در هنگام قرائت آيات عذاب، خاشع باشيد.
https://eitaa.com/quran_hafez