#كَلاَمُكُمْ_نُورٌ_وَ_أَمْرُكُمْ_رُشْدٌ
سخن شما نور، و دستورتان راهنما
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
چهار چیز گناهان را تبدیل به حسنات میکند
پیامبراکرم (صلی الله علیه و آله) فرمود : چهار چیز سیئات را تبدیل به حسنات میکند :
رسولُ اللّهِ صلى الله عليه و آله :أربَعٌ مَن كُنَّ فيهِ و كانَ مِن قَرنِهِ إلى قَدَمِهِ ذُنوباً بَدَّلَها اللّهُ حَسَناتٍ : الصِّدقُ ، و الحَياءُ ، و حُسنُ الخُلُقِ ، و الشُّكرُ .
کافی ج۳-ص۲۷۶
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله : چهار چيز است كه هر كس داشته باشد ، اگر سر تا پا غرق گناه باشد ، خداوند آن گناهان را به حسنه و نيكى تبديل مى كند : راستى ، حيا ، خوش خويى و سپاسگزارى .
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
۱️) «الصِّدْقُ» راست گفتن. خدا از انسان راستگو خوشش میآید؛ چون خدا خودش مظهر صدق است، مظهر سلام است، مظهر امنیت است.
۲️) «وَالحَیاءُ» شرم. اگر کسی حیا داشته باشد خداوند گناهانش را میبخشد و سیئاتش را از بین میبرد و به جای آن حسناتش را مینویسد.
۳️) «وَحُسْنُالخُلْق» خوش اخلاقی. انسان دلش میسوزد برای کسانی که نمازشان، روزهشان، کمک کردنشان، دینشان خوب است؛ اما با زن و بچهشان خیلی بد اخلاقند و بد برخورد میکنند. این اخلاق بدشان به آن اعمال خوبشان لطمه میزند،
https://eitaa.com/quran_lifestyle
#در_محضر_بزرگان
✅حضرت آیتالله #بهجت قدسسره:
🔸 #بلا، با #صدقه رفع میشود؛ اگرچه محکمِ محکم شده باشد. نه اینکه فقط روایت است که صدقه، دافع بلیات است؛ نخیر، #درایت هم هست.
🔸 میدانیم که از لطف و احسان است که شارع فرموده: «إِسْتَنْزِلُوا الرِّزْقَ بِالصَّدَقَة؛ روزی را با صدقه نازل کنید».
📚 گوهرهای حکیمانه، ص١٣٧
https://eitaa.com/quran_lifestyle
#همنوا_با_صحیفه_سجادیه
✅ همنوا با دعاهای صحیفه سجّادیه(۴)
🔴 دعای چهارم) نیایش امام سجّاد(ع) در درود بر تصدیق کنندگان رسولان
🔹فراز شماره ۲) در هر عصر و زمانهای، از آدم تا محمد(ص)، که رسولی گسیل داشتهای و از رسولان هدایت و پیشوایان فرهیخته و پرهیزگار _که برهمهشان سلام باد_ برای مردم آن عصر، نشانه و دلیلی برانگیختهای، خدایا! اینک با آمرزش و خشنودیات، از تمام آن پیروان یاد کن.
🔹فراز شماره ۹) خداوند! بهترین پاداش خود را نصیب آنانی کن که به نیکی از صحابه رسول خدا(ص) پیروی کردند و گفتند: پروردگارا! ما و برادران ما را که در ایمان بر ما پیشی گرفتهاند، بیامرز(حشر/۱۰)
🔸دعای چهارم که دارای ۱۹ فراز است، در باره درود و سلام بر پیروان پیامبران و ایمان آورندگان به آنان است. امام (ع)، جریان بعثت را از آدم تا خاتم انبیا را بیان فرمودند و برایشان درخواست آمرزش و خشنودی کردند.
🔸امام(ع)، با توصیف اصحاب راستین رسول خدا(ص)، وظایف ما را نسبت به دین و فرستاده خدا و امامان معصوم علیهم السلام، ذکر می کنند: همراه پیامبر بودن/ در جنگ و جهاد دلاورانه شرکت کردن/ رسول خدا را یاری کردن/ دعوت پیامبر(ص) را پذیرفتن/دوری از دشمنان دین و جنگ با آنان/ داشتن محبت پیامبر(ص)(فراز ۳ تا ۶)
🔸سپس امام، تابعین یعنی کسانی که پیامبر را ندیدند و با برخی اصحاب، هم عصر بودند را معرفی کرده و برایشان دعا می کنند.
(۹ تا ۱۱)
🔸امام، ایستاده بر جایگاه رسول خدا و به عنوان خلیفه مسلمین، دعا می کنند: خدایا! از امروز ما تا روز قیامت، بر تابعین و زنان و فرزندانشان و بر هر کدام از ایشان که ترا اطاعت نموده، درود بفرست (۱۳) و ایشان را از دشواریهای قیامت و در افتادن به آتش دوزخ و بسیار ماندنِ در آن، به سلامت دار و به جایگاه امن متّقیان رهشپار گردان. (۱۸ و ۱۹)
https://eitaa.com/quran_lifestyle
#سبک_زندگی_قرآنی
💠 تعدیل قهر و مهر
🔹 در سوره مباركه «احزاب» خدای سبحان برای بشر شرف قائل شد، پس تنها برای پیغمبر و اولاد پیغمبر (علیهم الصلاة و علیهم السّلام) نیست؛ منتها آنها در قلّه هستند و پیروان آنها در دامنه آن هستند. این صلوات را هم برای او و هم برای مؤمنین فرستاد؛ در یك سوره هم برای پیغمبر و هم برای پیروان پیغمبر فرستاد؛ اگر این آیه معروف: ﴿إِنَّ اللَّهَ وَ مَلائِكَتَهُ یصَلُّونَ عَلَی النَّبِی﴾[۱] در سوره مباركه «احزاب» است، در همان سوره فرمود: ﴿هُوَ الَّذی یصَلِّی عَلَیكُمْ وَ مَلائِكَتُهُ لِیخْرِجَكُمْ مِنَ الظُّلُماتِ إِلَی النُّورِ﴾؛[۲] خدا بر شما صلوات می فرستد و ملائكه بر شما صلوات می فرستند تا شما را نورانی كنند؛ منتها صلواتی كه برای آن ذات مقدس است مرحله بالاتر است و صلواتی كه برای مؤمنین است، مراحل «وسطی» و «نازله» است. پس این شرف هست كه انسان به جایی برسد كه ملائكه آسمان بر او صلوات بفرستند!
🔹 مرحوم بحرالعلوم نقل می كند وقتی خواجه طوسی نام مبارك سید مرتضی را در درس می برد، می گفت: «صلوات الله علیه» که برای رفع تعجب شاگردانش می گفت: «كیفَ لایصَلَّی عَلی المُرتَضی».[۳] خدا و فرشتههای خدا بر مؤمنین صلوات می فرستند تا اینها را نورانی كنند، پس می شود انسان به جایی برسد كه ملائكه بر او صلوات بفرستند و نورانی شود؛ او ﴿جَعَلْنا لَهُ نُوراً یمْشی بِهِ فِی النَّاسِ﴾،[۴] كم نبودند عالمان دین كه كار یك امامزاده را در منطقه خودشان می كردند. ما برخی از علما را دیدیم كه از بس پاك بودند، مردم با آنها معامله یك امامزاده می كردند! هر چه می گفتند عمل می كردند و هر چه را که عمل می كردند می گفتند! این راه رفتنی است و ما هم این راه را باید بشناسیم و برویم؛ منتها یك معرفت و كوششی را می طلبد؛ این علاقه یك تعامل متقابلی با معرفت از یك سو و با عمل از سوی دیگر دارد.
🔹 ما قبل از اینكه به حوزه برویم، قبل از اینكه به دانشگاه برویم و قبل از اینكه با كتاب و كتیبه مأنوس باشیم، این قهر و مِهر خود را باید تعدیل كنیم! این علاقه گاهی كمك می كند به اندیشه که انسان خوب می فهمد و گاهی رهزن است، نه راهبر که انسان بد می فهمد. همه ما مسئله «قطع قطّاع» را در اصول شنیده ایم و همه ما «شكّ شكّاك» را در فقه شنیده ایم، اینها تقسیم شده است كه «شكّ شكاك» در فقه مطرح است و اعتبار ندارد، «قطع قطّاع» هم در اصول مطرح است كه اعتبار ندارد؛ این «قطع قطّاع» كه یك قطع روانی است، نه معرفت منطقی و آن «شكّ شكاك» هم كه یك شكّ روانی است، نه شكّ معرفت شناسی، هر دو آسیب می رسانند؛ حالا اگر كسی به «قطع قطّاع» مبتلا نبود كه در اصول مطرح است یا به «شك شكّاك» مبتلا نبود كه در فقه مطرح است، علاقه او به مطلبی هم می تواند راهنما باشد و هم می تواند راهزن باشد؛ اگر او به مطالب حقّ علاقهمند است در اندیشه مسائل حقّی، او كامیابتر از دیگران است، زیرا عقل عمل كه حقّ را دوست دارد، به یاری اندیشه و عقل نظر می شتابد، كمك اوست و او بهتر و و شیرین تر و شفاف تر می فهمد و اگر انسان علاقه به باطل داشت، علاقه به گناه داشت حق را دیرتر می فهمد، «مشوب» می فهمد، كم و ضعیف می فهمد. این «حُبُّكَ لِلشَّیءِ یعْمِی وَ یصِم»،[۵] تأثیر متقابل اندیشه و انگیزه است. ما قبل از اینكه وارد درسهای حوزوی و دانشگاه شویم، باید ببینیم که به چه چیزی علاقه مندیم؛ این علاقه یا می تواند راهنمای خوبی باشد یا یك راهزن بدی باشد، برای ما! این یا جلوی دید را می گیرد یا به دید كمك می كند. گفتند به چیزی دل ببندید كه با شما باشد و شما را رها نكند. رفیق نیمه راه همواره رهزن است!
[۱]. سوره احزاب، آیه۵۶.
[۲]. سوره احزاب، آیه۴۳.
[۳]. الفوائد الرجالیة(للسید بحر العلوم)، ج۳، ص۸۸؛ «و كان نصیر الدین الطوسی الفیلسوف الریاضی المشهور یقول اذا جری ذكر المرتضی فی درسه: (صلوات اللّه علیه) ثمّ یلتفت الى القضاة و المدرسین الحاضرین درسه و یقول: كیف لا یصلی علی المرتضی؟».
[۴]. سوره انعام، آیه۱۲۲
[۵]. من لا یحضره الفقیه، ج۴، ص۳۸۰
📚 درس اخلاق
تاریخ: ۱۳۹۳/۱۱/۱۶
https://eitaa.com/quran_lifestyle
﷽
#ذکر_مجرب
قال الام الصادق عليه السلام :
از اين دعا دست برندارید و سه مرتبه در صبح و سه مرتبه در شب آن را بخوان.
🔸 «اللَّهُمَّ اجْعَلْنِي فِي دِرْعِكَ الْحَصِينَةِ الَّتِي تَجْعَلُ فِيهَا مَنْ تُرِيدُ»
🔹«خداوندا! من را در آن پوششى كه از هر بلا و آفتى حفظ مى كند و هر كسى را كه بخواهى در آن قرار مى دهى، قرار بده».
📚 الكافي ج۲ ص۵۳۴
https://eitaa.com/quran_lifestyle
﷽
#كَلاَمُكُمْ_نُورٌ_وَ_أَمْرُكُمْ_رُشْدٌ
سخن شما نور، و دستورتان راهنما
قال الامام الکاظم علیه السلام :
🔸ولایت امیرالمومنین علی علیه السلام در کتاب تمام پیامبران گذشته , نوشته شده است و خداوند هیچ پیامبری را مبعوث نفرمود , مگر آنکه ایشان بشارت نبوت محمد صلوات الله علیه و جانشینی وصی او علی بن ابیطالب علیه السلام را داده اند.
📚 تفسیر جامع ج۱ ص۸۷
https://eitaa.com/quran_lifestyle
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #تلاوت_روزانه_یک_صفحه از قرآن کریم را هدیه میکنیم به ذوات مطهر و نورانی چهارده معصوم علیهم السلام، شهدای عزیز، امام شهیدان و پدران و مادران آسمانی.
(انشاءالله)
صفحهی ۱۵ قرآن، آیات ۹۴ تا ۱۰۱ سوره بقره
https://eitaa.com/quran_lifestyle
سلام علیکم
هم اکنون
*شبکه افق*
ویروس کرونا : تروریسم بیولوژی
https://eitaa.com/quran_lifestyle
#پرسش_و_پاسخ_قرآنی
❓❓❓❓❓❓❓
🔴 #حسد و راه درمان آن/قسمت دوم
❓❓❓❓❓❓❓
🔹یکی از بیماریهای اخلاقی که سلامت جسمی و روحی انسان را به خطر انداخته و موجب اختلال و برهمریختگی امور زندگی میشود، «حسادت» است. دعای هشتم صحیفه سجادیه، به دهها بیماری اخلاقی و روحی اشاره میکند و اینگونه آغاز میشود: «اللهم انی اعوذبک من هیجان الحرص و سورة الغضب و غلبة الحسد و ضعف الصبر و قلة القناعه و شکاسة الخلق و الحاح الشهوه و ملکة الحمیه و متابعة الهوی و مخالفة الهدی ...» امام سجاد(علیه السلام)، در این دعا از غلبه و چیرگی «حسد» به خدا پناه بردهاند. شاید تعبیر غلبه حسد، اشاره به این باشد که طبع و نفس هر کسی با دیدن وضعیت و موقعیت برتر دیگران به ویژه افراد همسطح و همتراز، احساس حسادت میکند اما آنچه ناپسند است حکومت این صفت بر دل و بروز آن در عمل است و آیه آخر سوره فلق هم به این جنبه توجه میدهد.
🔸«حسد» در لغت به معنای آرزوی زوال نعمت از کسی است که سزاوار داشتن آن است، شخص حسود علاوه بر آرزوی قلبی چه بسا سعی در زوال و نابودی آن نعمت کند.(مفردات راغب) مرحوم شهید ثانی میگوید: حسد عبارت است از تحریک و برانگیخته شدن قوه شهوانی و خواهش نفس برای زوال مال و حال نیکوی شخص و آرزوی آن برای خود.(کشف الریبه، ص۹۶) فیض کاشانی برای حسادت چهار مرتبه تعریف کرده است.(المحجةالبیضاء، ج۵، ص۳۲۷)
🔹قرآن کریم در آیه ۱۰۹ سوره بقره، به حسادتِ اهل کتاب اشاره میکند که آرزوی زوال نعمت ایمان و بازگشت به کفر را برای مسلمانان داشتند. حسدِ آنان به جهت خروج نبوت از نسل آنها و انتقال آن به بنی اسماعیل بود. آنان ایمان داشتن به رسول خدا(صلی الله علیه و آله و سلم) را فضیلتی برای مسلمانان شمرده و آرزو میکردند این نعمت از کف مسلمانان برود، تعبیر «من عند انفسکم» در این آیه، به این معناست که این آرزو، میل درونی آنان بود.
🔸شناخت علائم و نشانههای هر بیماری، مقدّم بر درمان آن است. هر دردی ابتدا باید شناسایی شود، امام علی(علیه السلام) میفرماید: کسی که حساب نفس خود را برسد بر عیوب خویش واقف میشود و بر گناهان خود احاطه مییابد.(غررالحکم، ش۸۹۲۷) این حقیقتی است که هر کس صفت رذیلهای در درون دارد، آنرا در رفتار و گفتار خود آشکار میسازد. امیر بیان حضرت علی(علیه السلام) فرمود: هیچ کس در باطن خود، رازی را پنهان نمیدارد، مگر اینکه از رنگ چهره و لابلای سخنان او آشکار میشود.(نهجالبلاغه، حکمت۲۶) قرآن کریم هم بر بروز ناخودآگاه رذایل درونی در گفتار و رفتار تأکید دارد: «قد بدت البغضاء من افواههم و ما تخفی صدورهم اکبر»(آلعمران/۱۱۸)
https://eitaa.com/quran_lifestyle
قرار_آسمانی-صوت-981220.mp3
7.01M
🎧 استاد #میرباقری
نقل فضائل #امیرالمؤمنین (علیه السلام) و مقام حمد، ۹۸/۱۲/۲۰
https://eitaa.com/quran_lifestyle
#قرار_عاشقی
ساعت ۸
🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻
اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَي عَلِيِّ بْنِ مُوسَي الرِّضَا الْمُرْتَضَي الإِْمَامِ التَّقِيِّ النَّقِيِ
خدايا درود فرست بر علي بن موسي الرّضا، امام پسنديده با تقواي بي عيب،
وَ حُجَّتِكَ عَلَي مَنْ فَوْقَ الأَْرْضِ وَ مَنْ تَحْتَ الثَّرَي الصِّدِّيقِ الشَّهِيدِ
و حجّتت بر هر كه بر زمين، و هر كه زير زمين است، آن راستگوي شهيد،
صَلاَهً كَثِيرَهً تَامَّهً زَاكِيَهً مُتَوَاصِلَهً مُتَوَاتِرَهً مُتَرَادِفَهً كَأَفْضَلِ مَا صَلَّيْتَ عَلَي أَحَدٍ مِنْ أَوْلِيَائِكَ
درودي بسيار و كامل، و پاك و به هم پيوسته و پياپي و در پي هم، مانند برترين درودي كه بر يكي از اوليائت فرستادي.
🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻
مفاتیح الجنان
https://eitaa.com/quran_lifestyle
#سبک_زندگی_قرآنی
توجه به خودسازی و محاسبه نفس
بزرگترین (و سختترین) ریاضتها، همین دیندارى است. در روایتى از حضرت علی هست کـه مىفـرمـایند: «الشریعةریاضة النفس»آیین اسلام و احکام آن ، ریاضت و ورزیدگى نفس مىآورد. ما بزرگترین و مهمترین کارى که در عالم داریم و هیچ کارى از اطوار و شئون زندگى ما مهمتر از آن نیست، ایناست که «خودمان را درست بسازیم.» تخم سعادت، مراقبت است... اهل محاسبه باشید، همانطور که یک بازرگان، یک کاسب، دخل و خرج خود و صادرات و واردات خود را حساب مىکند، شما ببینید در شبانهروزى که بر شما گذشته، چه چیزى اندوختهاید؟ چه گفتهاید؟
👈 یک یک رفتار و گفتارتان را حساب برسید، از نادرستىها استغفار کنید، و سعى کنید تکرار نشود، و براى آنچه شایسته و صالح و به فرمان حاکم عقل بود، خدا را شاکر باشید، تا بهتدریج براى شما تخلّق به اخلاق ربوبى ملکه بشود.
بخشی از فرمایشات علامّه طباطبایی (ره)، تبیان نت
https://eitaa.com/quran_lifestyle
وعده ی ما هر شب ساعت ۲۲
خواندن دعای هفتم #صحیفه_سجادیه
به توصیه ی مقام معظم رهبری
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
يَا مَنْ تُحَلُّ بِهِ عُقَدُ الْمَكارِهِ ، وَيَا مَنْ يُفْثَأُ بِهِ حَدُّ الشَّدائِدِ ، وَيَا مَنْ يُلْتَمَسُ مِنْهُ الْمَخْرَجُ إِلىٰ رَوْحِ الْفَرَجِ ، ذَلَّتْ لِقُدْرَتِكَ الصِّعابُ ،وَتَسَبَّبَتْ بِلُطْفِكَ الْأَسْبابُ ، وَجَرىٰ بِقُدْرَتِكَ الْقَضاءُ ، وَمَضَتْ عَلىٰ إِرادَتِكَ الْأَشْياءُ ،فَهِىَ بِمَشِيئَتِكَ دُونَ قَوْلِكَ مُؤْتَمِرَةٌ ، وَبِإِرادَتِكَ دُونَ نَهْيِكَ مُنْزَجِرَةٌ ،أَنْتَ الْمَدْعُوُّ لِلْمُهِمَّاتِ ، وَأَنْتَ الْمَفْزَعُ فِى الْمُلِمَّاتِ ، لَايَنْدَفِعُ مِنْها إِلّا ما دَفَعْتَ ، وَلَا يَنْكَشِفُ مِنْها إِلّا ما كَشَفْتَ ، وَقَدْ نَزَلَ بِى يَا رَبِّ ما قَدْ تَكَأَّدَنِى ثِقْلُهُ ، وَأَلَمَّ بِى ما قَدْ بَهَظَنِى حَمْلُهُ ، وَبِقُدْرَتِكَ أَوْرَدْتَهُ عَلَىَّ ، وَبِسُلْطانِكَ وَجَّهْتَهُ إِلَىَّ ، فَلا مُصْدِرَ لِما أَوْرَدْتَ ، وَلَا صارِفَ لِما وَجَّهْتَ ، وَلَا فاتِحَ لِما أَغْلَقْتَ ، وَلَا مُغْلِقَ لِما فَتَحْتَ ، وَلَا مُيَسِّرَ لِما عَسَّرْتَ ، وَلَا ناصِرَ لِمَنْ خَذَلْتَ ، فَصَلِّ عَلىٰ مُحَمَّدٍ وَآلِهِ وَافْتَحْ لِى يَا رَبِّ بَابَ الْفَرَجِ بِطَوْلِكَ؛ وَاكْسِرْ عَنِّى سُلْطانَ الْهَمِّ بِحَوْلِكَ ، وَأَنِلْنِى حُسْنَ النَّظَرِ فِيما شَكَوْتُ ،وَأَذِقْنِى حَلاوَةَ الصُّنْعِ فِيما سَأَلْتُ ،وَهَبْ لِى مِنْ لَدُنْكَ رَحْمَةً وَفَرَجاً هَنِيئاً ، وَاجْعَلْ لِى مِنْ عِنْدِكَ مَخْرَجاً وَحِيّاً ، وَلَا تَشْغَلْنِى بِالاهْتِمامِ عَنْ تَعاهُدِ فُرُوضِكَ ، وَاسْتِعْمالِ سُنَّتِكَ ،فَقَدْ ضِقْتُ لِما نَزَلَ بِى يَا رَبِّ ذَرْعاً ، وَامْتَلَأْتُ بِحَمْلِ ما حَدَثَ عَلَىَّ هَمّاً ، وَأَنْتَ الْقادِرُ عَلىٰ كَشْفِ ما مُنِيتُ بِهِ ، وَدَفْعِ ما وَقَعْتُ فِيهِ ، فَافْعَلْ بِى ذٰلِكَ وَإِنْ لَمْ أَسْتَوْجِبْهُ مِنْكَ ، يَا ذَا الْعَرْشِ الْعَظِيمِ ، وَذَا الْمَنِّ الْكَرِيمِ ، فَأَنْتَ قادِرٌ يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ ، آمِينَ رَبَّ الْعالَمِينَ.
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
اي آنكه گرهِ كارهاي فرو بسته به سر انگشت تو گشوده ميشود، و اي آن كه سختيِ دشواريها با تو آسان ميگردد، و اي آن كه راه گريز به سوي رهايي و آسودگي را از تو بايد خواست.
سختيها به قدرت تو به نرمي گرايند و به لطف تو اسباب كارها فراهم آيند. فرمانِ الاهي به نيروي تو به انجام رسد، و چيزها، به ارادهي تو موجود شوند،
و خواستِ تو را، بي آن كه بگويي، فرمان برند، و از آنچه خواستِ تو نيست، بي آن كه بگويي، رو بگردانند.
تويي آن كه در كارهاي مهم بخوانندش، و در ناگواريها بدو پناه برند. هيچ بلايي از ما برنگردد مگر تو آن بلا رابگرداني، و هيچ اندوهي بر طرف نشود مگر تو آن را از دل براني.
اي پروردگار من، اينك بلايي بر سرم فرود آمده كه سنگينياش مرا به زانو درآورده است، و به دردي گرفتار آمدهام كه با آن مدارا نتوانم كرد.
اين همه را تو به نيروي خويش بر من وارد آوردهاي و به سوي من روان كردهاي.
آنچه تو بر من وارد آوردهاي، هيچ كس باز نَبَرد، و آنچه تو به سوي من روان كردهاي، هيچ كس برنگرداند. دري را كه تو بسته باشي. كَس نگشايد، و دري را كه تو گشوده باشي، كَس نتواند بست. آن كار را كه تو دشوار كني، هيچ كس آسان نكند، و آن كس را كه تو خوار گرداني، كسي مدد نرساند.
پس بر محمد و خاندانش درود فرست. اي پروردگار من، به احسانِ خويش دَرِ آسايش به روي من بگشا، و به نيروي خود، سختيِ اندوهم را درهم شكن، و در آنچه زبان شكايت بدان گشودهام، به نيكي بنگر، و مرا در آنچه از تو خواستهام، شيرينيِ استجابت بچشان، و از پيشِ خود، رحمت و گشايشي دلخواه به من ده، و راه بيرون شدن از اين گرفتاري را پيش پايم نِه.
و مرا به سبب گرفتاري، از انجام دادنِ واجبات و پيروي آيين خود بازمدار.
اي پروردگارِ من، از آنچه بر سرم آمده، دلتنگ و بيطاقتم، و جانم از آن اندوه كه نصيب من گرديده، آكنده است؛ و اين در حالي است كه تنها تو ميتواني آن اندوه را از ميان برداري و آنچه را بدان گرفتار آمدهام دور كني. پس با من چنين كن، اگر چه شايستهي آن نباشم، اي صاحب عرش بزرگ.
https://eitaa.com/quran_lifestyle
قرار شبانگاهی
#دعای_فرج
هرشب ساعت ۲۲
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
بسم الله الرحمن الرحيم
اِلهي عَظُمَ الْبَلاءُ ، وَبَرِحَ الْخَفاءُ ، وَانْكَشَفَ الْغِطاءُ ،
وَانْقَطَعَ الرَّجاءُ وَ ضاقَتِ الاْرْضُ ، وَمُنِعَتِ السَّماءُ واَنْتَ الْمُسْتَعانُ ،
وَاِلَيْكَ الْمُشْتَكى، وَعَلَيْكَ الْمُعَوَّلُ فِي الشِّدَّةِ والرَّخاءِ ؛
اَللّهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد ،
اُولِي الاْمْرِ الَّذينَ فَرَضْتَ عَلَيْنا طاعَتَهُمْ، وَعَرَّفْتَنا بِذلِكَ مَنْزِلَتَهُم
فَفَرِّجْ عَنا بِحَقِّهِمْ فَرَجاً عاجِلاً قَريباً كَلَمْحِ الْبَصَرِ اَوْ هُوَ اَقْرَبُ ؛
يا مُحَمَّدُ يا عَلِيُّ يا عَلِيُّ يا مُحَمَّدُ
اِكْفِياني فَاِنَّكُما كافِيانِ ، وَانْصُراني فَاِنَّكُما ناصِرانِ ؛يا مَوْلانا يا صاحِبَ الزَّمانِ ؛
الْغَوْثَ الْغَوْثَ الْغَوْثَ ، اَدْرِكْني اَدْرِكْني اَدْرِكْني ، السّاعَةَ السّاعَةَ السّاعَةَ ، الْعَجَلَ الْعَجَلَ الْعَجَل ؛يا اَرْحَمَ الرّاحِمينَ
https://eitaa.com/quran_lifestyle
#در_محضر_بزرگان
دکتر #رفیعی
توصیه هایی جهت رفع بلایا و خطرات:
✅ دائم با وضو بودن
✅ تلاوت سوره ناس و سوره فلق
✅ نماز اول ماه
✅ صدقه ی مستمر
✅ تلاوت سوره حشر در هر شب
✅ ذکر: حَسْبُنَا اللَّهُ وَنِعْمَ الْوَكِيلُ آل عمران(۱۷۳)
✅ تلاوت آیه آخر سوره توبه
حَسْبِيَ اللَّهُ لَا إِلَٰهَ إِلَّا هُوَ عَلَيْهِ تَوَكَّلْتُ وَهُوَ رَبُّ الْعَرْشِ الْعَظِيمِ(۱۲۹)
https://eitaa.com/quran_lifestyle/29
#بسم_الله_الرحمن_الرحیم
اَعوذُ بِاللهِ مِنَ الشَّيطانِ الرَّجيم
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیم
اللّهُ لاَ إِلَهَ إِلاَّ هُوَ الْحَیُّ الْقَیُّومُ لاَ تَأْخُذُهُ سِنَهٌ وَ لاَ نَوْمٌ لَّهُ مَا فِی السَّمَاوَاتِ وَمَا فِی الأَرْضِ مَن ذَا الَّذِی یَشْفَعُ عِنْدَهُ إِلاَّ بِإِذْنِهِ یَعْلَمُ مَا بَیْنَ أَیْدِیهِمْ وَمَا خَلْفَهُمْ وَ لاَ یُحِیطُونَ بِشَیْءٍ مِّنْ عِلْمِهِ إِلاَّ بِمَا شَاء وَسِعَ کُرْسِیُّهُ السَّمَاوَاتِ وَ الأَرْضَ وَ لاَ یَۆُودُهُ حِفْظُهُمَا وَ هُوَ الْعَلِیُّ الْعَظِیم
ُ لاَ إِکْرَاهَ فِی الدِّینِ قَد تَّبَیَّنَ الرُّشْدُ مِنَ الْغَیِّ فَمَنْ یَکْفُرْ بِالطَّاغُوتِ وَ یُۆْمِن بِاللّهِ فَقَدِ اسْتَمْسَکَ بِالْعُرْوَهِ الْوُثْقَیَ لاَ انفِصَامَ لَهَا وَاللّهُ سَمِیعٌ عَلِیمٌ اللّهُ وَلِیُّ الَّذِینَ آمَنُواْ یُخْرِجُهُم مِّنَ الظُّلُمَاتِ إِلَی النُّوُرِ وَالَّذِینَ کَفَرُواْ أَوْلِیَآۆُهُمُ الطَّاغُوتُ یُخْرِجُونَهُم مِّنَ النُّورِ إِلَی الظُّلُمَاتِ أُوْلَئِکَ أَصْحَابُ النَّارِ هُمْ فِیهَا خَالِدُونَ
صدق الله العلي العظيم
https://chat.whatsapp.com/D3L2Wz4Zl5tLbwIwzFO0fF
#سلام_بر ۱۴معصوم علیهم السلام اجمعین
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
السَّلامُ عَلَيْكَ يَا رَسُولَ اللَّهِ السَّلامُ عَلَيْكَ يَا خَيْرَ خَلْقِ اللَّهِ السَّلامُ عَلَيْكَ يَا صَفِيَّ اللَّهِ السَّلامُ عَلَيْكَ يَا مُحَمَّدَ بْنَ عَبْدِ اللَّهِ خَاتَمَ النَّبِيِّينَ
السَّلامُ عَلَيْكَ يَا أَمِيرَ الْمُؤْمِنِينَ عَلِيَّ بْنَ أَبِي طَالِبٍ وَصِيَّ رَسُولِ اللَّهِ
السَّلامُ عَلَيْكِ يَا فَاطِمَةُ سَيِّدَةَ نِسَاءِ الْعَالَمِينَ
السَّلامُ عَلَيْكُمَا يَا سِبْطَيْ نَبِيِّ الرَّحْمَةِ وَ سَيِّدَيْ شَبَابِ أَهْلِ الْجَنَّةِ
السَّلامُ عَلَيْكَ يَا عَلِيَّ بْنَ الْحُسَيْنِ سَيِّدَ الْعَابِدِينَ وَ قُرَّةَ عَيْنِ النَّاظِرِينَ
السَّلامُ عَلَيْكَ يَا مُحَمَّدَ بْنَ عَلِيٍّ بَاقِرَ الْعِلْمِ بَعْدَ النَّبِيِّ،
السَّلامُ عَلَيْكَ يَا جَعْفَرَ بْنَ مُحَمَّدٍ الصَّادِقَ الْبَارَّ الْأَمِينَ
السَّلامُ عَلَيْكَ يَا مُوسَى بْنَ جَعْفَرٍ الطَّاهِرَ الطُّهْرَ
السَّلامُ عَلَيْكَ يَا عَلِيَّ بْنَ مُوسَى الرِّضَا الْمُرْتَضَى
السَّلامُ عَلَيْكَ يَا مُحَمَّدَ بْنَ عَلِيٍّ التَّقِيَّ
السَّلامُ عَلَيْكَ يَا عَلِيَّ بْنَ مُحَمَّدٍ النَّقِيَّ النَّاصِحَ الْأَمِينَ
السَّلامُ عَلَيْكَ يَا حَسَنَ بْنَ عَلِيٍّ
السَّلامُ عَلَى الْوَصِيِّ مِنْ بَعْدِهِ اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى نُورِكَ وَ سِرَاجِكَ وَ وَلِيِّ وَلِيِّكَ وَ وَصِيِّ وَصِيِّكَ وَ حُجَّتِكَ عَلَى خَلْقِكَ.
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
https://eitaa.com/quran_lifestyle/31
سلام علیکم
هم اکنون شبکه قرآن
آیت الله جوادی آملی حفظه الله
برنامه شمیم رحمت
موضوع: راهکار مقابله با خواسته های نفسانی
https://eitaa.com/quran_lifestyle
#قرار_عاشقی
ساعت ۸
🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻
اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَي عَلِيِّ بْنِ مُوسَي الرِّضَا الْمُرْتَضَي الإِْمَامِ التَّقِيِّ النَّقِيِ
خدايا درود فرست بر علي بن موسي الرّضا، امام پسنديده با تقواي بي عيب،
وَ حُجَّتِكَ عَلَي مَنْ فَوْقَ الأَْرْضِ وَ مَنْ تَحْتَ الثَّرَي الصِّدِّيقِ الشَّهِيدِ
و حجّتت بر هر كه بر زمين، و هر كه زير زمين است، آن راستگوي شهيد،
صَلاَهً كَثِيرَهً تَامَّهً زَاكِيَهً مُتَوَاصِلَهً مُتَوَاتِرَهً مُتَرَادِفَهً كَأَفْضَلِ مَا صَلَّيْتَ عَلَي أَحَدٍ مِنْ أَوْلِيَائِكَ
درودي بسيار و كامل، و پاك و به هم پيوسته و پياپي و در پي هم، مانند برترين درودي كه بر يكي از اوليائت فرستادي.
🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻
مفاتیح الجنان
https://eitaa.com/quran_lifestyle
#سبک_زندگی_قرآنی
آیت الله سیدمحمد مهدی #میرباقری
در وراي ابتلائات و بیماریها، باید دست تدبیر خدا را مشاهده کنیم و ببينيم که خدا با ما چه کار دارد.
در متن بلاها و بیماریها، ما باید به ازدیاد در ایمان و توکل برسیم.
«در ورایِ ابتلائات و بیماریها، #دست_تدبير_خدا قرار دارد. خداي متعال از ما متوقع است که همانطور که در #خوشیها دست خدا را ميبينيم، در #ابتلائات هم دست خدا را ببينيم. اگر کسي اهل ديدنِ دست خدا باشد، در خوشيها که ببيند، در بلاء هم ميبيند و در هر دو، اين دست را و کار خدا را ستايش ميکند. ما باید در وراي اين صحنههای ظاهری، دست تدبیر خدا را مشاهده کنیم و ببينيم خدا با ما چه کار دارد.
امام حسين(علیه السلام ) تعبیری در #دعاي_عرفه دارند که:
«إِلَهِي عَلِمْتُ بِاخْتِلَافِ الْآثَارِ وَ تَنَقُّلَاتِ الْأَطْوَارِ أَنَّ مُرَادَكَ مِنِّي أَنْ تَتَعَرَّفَ إِلَيَّ فِي كُلِّ شَيْءٍ حَتَّى لَا أَجْهَلَكَ فِي شَيْءٍ».
یعنی: آثار تو مختلف است، شب ميرود و روز ميآيد، بيماري ميرود و سلامت ميآيد، خوشحالي ميرود و غصه ميآيد، جواني ميرود و پيري ميآيد، و من از این اختلاف آثار دانستهام که تو از من اين را ميخواهي که در هيچ چیز از تو غافل نشوم؛ ميخواهي خودت را در همه چيز به من نشان بدهي تا در همه چيز، تو را ببينم.
پس، ما بايد در بلاء هم دست الهي را ببينيم و بدانيم خداي متعال با ما يک کاري ميکند و ما را #تربيت ميکند و به ما #بيدارباش ميدهد تا غافل نباشيم.
خداوند متعال ميفرمايد:
ما وقتي پيامبران را به قریهها ميفرستاديم، اهل اين روستاها را با سختي گرفتار ميکرديم تا اهل تضرع شوند
(«وَ ما أَرْسَلْنا في قَرْيَةٍ مِنْ نَبِيٍّ إِلاَّ أَخَذْنا أَهْلَها بِالْبَأْساءِ وَ الضَّرَّاءِ لَعَلَّهُمْ يَضَّرَّعُونَ»).
خداي متعال از ما انتظار دارد که با وجود اين سختيها، در مقابل خدا خاشع و متواضع بشويم و دستبهدامنِ خدا شویم و از او بخواهيم که ما را نجات بدهد.
البته #اسباب_طبيعي سر جاي خودش کار میکند، ولي همۀ اين اسباب، در دست قدرت خداوند است.
در #مناجات_شعبانيه ميخوانيم:
"وَ بِيَدِكَ لا بِيَدِ غَيْرِكَ زِيَادَتِي وَ نَقْصِي وَ نَفْعِي وَ ضَرِّي".
همه نفع و ضرر ما در دست اوست و خداي متعال به هيچ وجه نميخواهد ما را اذيت کند، بلکه ميخواهد ما بيدار و هوشيار شويم.
اميدوارم طوری با واقعه اخیر برخورد کنيم که وقتي اين حادثه گذشت، بر ايمان و اعتقاد ما و بر توکلمان به خداي متعال اضافه شده باشد و شهد شيرين بلا را چشيده باشيم.»
(۱۳۹۸/۱۲/۱۹)
https://eitaa.com/quran_lifestyle
#در_محضر_بزرگان
حکایتی دربارۀ آیتالله العظمی #بروجردی (ره)
«در احوالات مرحوم آيت الله العظمي بروجردي، که جزو سرآمدهاي فقهاي شيعه در تاريخ فقاهت و مرجعيت بودند، نقل شده است که در روزهاي آخر عمرشان خيلي گريه ميکردند.
به ايشان گفته شده بود: آقا، شما دیگر چرا ناراحت هستید؟ شما که الحمدلله دستتان پر است؛ شما به مکتب اهل بيت(علیهم السلام اجمعین) و به دنياي شيعه خدمت کردهايد. شما چرا نگران هستيد؟
ایشان اين حديث نوراني را تلاوت فرموده بودند که: «أَخْلِصِ الْعَمَلَ فَإِنَّ النَّاقِدَ بَصِيرٌ».
یعنی باید سعي کنيد عملتان را خالص کنيد و هيچ چیزی از غيرخدا در آن نباشد؛ چون آن کسي که ميخواهد نقد کند و عيار بزند، بصير است و هر گونه رگههای ناخالصی را میشناسد.»
اللّهم اجعل عواقب امورنا خیراً
https://eitaa.com/quran_lifestyle
#در_محضر_قرآن_کریم
سوره یس آیه ۲۱
💠 از كسانى #پيروى كنيد كه از شما مزدى نمی طلبند و خود #هدايت يافته اند
https://eitaa.com/quran_lifestyle
#كَلاَمُكُمْ_نُورٌ_وَ_أَمْرُكُمْ_رُشْدٌ
سخن شما نور، و دستورتان راهنما
امام حسن عسکری علیه السلام:
لا يَشغَلْكَ رِزقٌ مَضمونٌ عن عَمَلٍ مَفروضٍ
🔸«رزق و روزی ضمانت شده، تو را از کار واجب باز ندارد.»
📗 تحف العقول، ص ۴۸۹
https://eitaa.com/quran_lifestyle
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تلاوت_روزانه_یک_صفحه_از_قرآن_کریم
تصویری ، صوتی ، همراه با ترجمه
صفحه ۱۶ آیات ۱۰۲ الی ۱۰۵ سوره بقره
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
ثواب تلاوت آن را هدیه میکنیم به ذوات مطهر و نورانی چهارده معصوم علیهم السلام، شهدای عزیز، امام شهیدان و پدران و مادران آسمانی
انشاءالله
تقبل الله
https://eitaa.com/quran_lifestyle
#سبک_زندگی_قرآنی
پدرها قهرمان همیشگی خانه ها
🧔👱♂👨🧓👴🧔👱♂👨🧓👴
چگونه حرمت و عزت قهرمان فرزندانمان را حفظ کنیم؟
رهبر انقلاب در بیاناتی، تاثیر رفتار والدین بر فرزندانشان را اینگونه گوشزد میکنند:
✅ «رفتارهاى خود را در داخل خانواده، خردمندانه تنظیم كنید. رفتار خردمندانه به مهربانى و حضور در خانه و داشتن صمیمیت و رسیدگى است، نه به بیاعتنایى و اخم و تَخم. كارى كنید كه با این نهالهاى تازهاى كه دور و برِ شما قد میكشند و پیش میآیند یک تنهی عظیم را تشكیل دهید و جوان شما احساس كند پشتگرمى دارد.» ۸۰/۷/۲۷
ما در این یادداشت چند پیشنهاد مختصر و مفید برای خانم ها داریم که به وسیله آن ها بتوانیم مقام و منزلت مرد خانه را حفظ و به آن اعتبار بیشتری ببخشیم:
✅ احترام در عمل و حتی در تن صدا:
احترام گذاشتن در خانواده کاری دو طرفه است. وقتی خانم خانه احترام را در واقعیت زندگی همراه با مهربانی نسبت به مرد پیاده کند، بچهها به طور طبیعی و به دور از تصنع یاد میگیرند که نحوه برخورد صحیح با بزرگتر از خود و مهم تر از همه احترام به پدر چگونه باید باشد. حتی میزان بلندی صدا و لحن خانم هنگام صحبت با مرد خانه می تواند پیغام محبت و احترام را به بچه ها مخابره کند.
✅ دیدن زحمات مرد خانه:
بچهها باید بدانند که امکاناتی که در اختیار آنها قرار میگیرد، حتی همین نان ساده سر سفره، نتیجه زحمت پدر است. سعی کنید برای خریدهای کوچک و بزرگ تشکر کنید و انرژی که پس تهیه این جنس هزینه شده است را ببینید.
✅ پدر، همیشه قهرمان خانه:
قهرمان داستانها همیشه قهرمان هستند. شما هم این اصل را در زندگی پیاده کنید. همه جا بعد مثبت شخصیت همسرتان را در نظر بگیرید، چه در حضور او و چه در غیابش او را به نیکی معرفی کنید.
✅ تعیین مرزها:
مرزهای احترام، شوخی و توضیح خواستن پدر خانواده باید مشخص شود. با این روش بچهها دچار سردرگمی نخواهند شد که چطور تا دقایقی پیش همراه با پدر بازی میکردند اما حالا باید درباره بعضی کارهای شخصی خودشان به پدر، در کمال ادب و آرامش توضیح دهند.
✅ محدودیت ها طبیعی اند:
طبیعی است که در زندگیها کمبودهایی باشد اما باید به عنوان مادر شرایط را توضیح دهیم و نگذاریم این کمبودها از سوی پدر خانواده دیده شود؛ وقتی که او همه تلاشش را کرده است و حالا بعضی چیزها فراهم نیست.
✅ احترام به پدر، مسیر رشد فرزند:
شما با این برنامه ریزی بلند مدت فقط برای فرزند خود نقشه تربیتی طراحی نکردهاید، بلکه شما با محبت خود فرزندانتان را با ولایت پذیری آشنا کردهاید تا در بزرگسالی مفهوم ولایت خداوند و اهل بیت (علیهم السلام اجمعین) برایشان ملموس باشد.
https://eitaa.com/quran_lifestyle
#سبک_زندگی_قرآنی
راهکارهایی برای ایام قرنطینه خانگی در فضای مجازی
💐💐💐💐💐💐💐
برای آرامش یکدیگر آستین بالا بزنیم
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
رهبر انقلاب در بیاناتی که پس از کاشت نهال داشتند فرمودند: «مردم عزیزمان از توصیهها و دستورالعملهای مجموعههای مسئول تخطّی نکنند.»
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
یکی از این توصیهها که در روزهای اخیر مکرر شنیدهایم آن است که سعی کنیم برای حفظ سلامتی خود و عزیزانمان کمتر از خانه خارج شویم. این روزها که فعالیتهای اجتماعی، حضور در جامعه، مهمانی رفتن و مهمانی دادن و بدو بدوهای پایان سال و اسفند، معطل ویروس ماندهاند، طبیعی است که زمان بیشتری را در فضای مجازی میگذرانیم.
⚠️ روزهای اول همهمان افتاده بودیم دنبال خبر و آمار و در فضای مهآلودی که نمیدانستیم قدم بعدیمان چیست، میخواستیم بفهمیم تکلیفمان چه میشود.
📲 اما حالا که همه چیز واضح و شفاف شده و محتواهای مربوط به کرونا ویروس و بهداشت و ... به اندازه کافی در تمام شبکههای مجازی و رسانههای جمعی پیدا میشود و با سبک زندگی جدید داریم کنار میآییم، می خواهیم بدانیم در این فضا چه طور رفتار کنیم که آرامش خودمان و جامعه تأمین شود؛ با ما همراه باشید:
⏰ زندگی خودتان را مدیریت کنید. زمانمان بیشتر شده، کارهای کمتری برای انجام دادن داریم، حوصلهمان سر میرود، کنجکاوتر و حساستر شدهایم و در نتیجه زمان بیشتری در فضای مجازی وقت می گذرانیم، اما اولین قدم و مهمترین کار شما این است که زمان استفاده از شبکههای اجتماعی و کلا وقت گذرانی با اینترنت را کم کنید. به زمانی که تعیین می کنید پایبند باشید.
📵 هر مطلبی را به اشتراک نگذارید. خبر کرونا گرفتن این مسئول و آن آشنا، آمار مرگ و میر، پیشبینیهای غیرعلمی و کلیپهایی که نمی توانید اصالتش را تضمین کنید را به برای کسی نفرستید، خودتان هم نخوانید و نبینید.
🔆 به جای به اشتراک گذاشتن مطالب دیگران، خودتان محتوا تولید کنید. این کار هم سرگرمتان میکند و هم برای خودتان و دیگران مفید است. حین تولید محتوا به چند نکته دقت کنید:
محتوایتان سند درست داشته باشد، روحیه بخش و انگیزشی باشد، به جریان زندگی و امید اشاره کند.
🌸خلاق باشید و دورهمی های فامیلی و صله رحمی که فرصت واقعیاش موقتا از دست رفته است، از طریق فضای مجازی برگزار کنید. در این دورهمیها از ناامیدی و سمی کردن فضا دوری کنید و به فامیل و دوستانتان امید و دلخوشی بدهید.
https://eitaa.com/quran_lifestyle