🌹يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا اصْبِرُوا وَ صابِرُوا وَ رابِطُوا وَ اتَّقُوا اللَّهَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ🌹
🌷اى كسانى كه ايمان آورده ايد ؛ صبر كنيد و دیگران را به شکیبایی دعوت کنید و با یکدیگر ارتباط برقرار كنيد (از مرزهای اعتقادی دفاع کنید) و از خدا پروا نمائيد، باشد كه رستگار شويد.🌷 (سوره آلعمران، آیه ٢٠٠)
☘
✍ خداوند در این آیهی شریفه به مؤمنین، چهار فرمان إلهی، در زمینه «صبر فردی» ، «صبر جمعی» ، «دفاع از حریم دین» و «کسب تقوای إلهی» جهت رشد و تعالی و رستگاری میدهد؛
✍️ مفسرین این آیه را از #آیات_المهدی دانستهاند و یکی از مراتب در «رابِطُوا» را به معنای ارتباط و فرمانبرداری و دفاع مردم از اَئمّه معصومین عَلَیهِم السَّلام دانسته و سپس به روایاتی در این زمینه اشاره نمودهاند؛
✍ یعقوب سراج می گوید: به حضرت امام جعفر صادق عَليهِ السَّلام عرض کردم: آیا زمین از #امام زندهای كه مردم در «حلال و حرام» به ایشان مراجعه كنند، خالی میشود؟
🌿 حضرت فرمودند: نه، ای أبا یوسف! و این چیزی است كه در كتاب خدای عَزَّوَجَلّ آمده است آن جا كه میفرماید:
🌷 «اِصْبِرُوا» یعنی صبر و مقاومت کنید بر اذّیت در راه ما #اهلبیت؛ و «صابِرُوا» یعنی در برابر دشمنان دین، پایدار باشید؛ و «رابِطُوا» یعنی با #امام منصوب از طرف خداوند در آنچه به شما امر می کند و بر شما واجب می شمارد، همراهی و از ایشان دفاع کنید.🌷
📚 تفسیر نورالثقلین و تفسیر ألبرهان ذیل آیه شریفه
🌹🌹🌹🌹🌹
🌷قرآن ناطق🌷
https://eitaa.com/joinchat/2308636738C3c2137cbd3
🌸 أمیرَالمُؤمِنین حضرت علیِّ بْنِ أبیطالِب عَليهِ السَّلام می فرمایند:
🌹خداوند تبارک و تعالی به حضرت موسی(عَلیهِ السّلام) چنین وحی کرد:
☘ تا زمانیکه مطمئن نیستی گناهانت آمرزیده شده ، به «عیوب دیگران» مشغول مشو.
☘ تا زمانی که مطمئن نیستی #گنج های من تمام شده ، در مورد «روزیِ خود» اندوهگین مباش.
☘ تا زمانی که از زوال پادشاهی من اطمینان نداری ، به کسی جز من #امید مبند.
☘ تا زمانی که مطمئن نیستی #شیطان نابود شده، از «مکر او» ایمن مباش.
📚 خصال شیخ صدوق، ج 1 ، ص 217
🌹🌹🌹🌹🌹
🌷قرآن ناطق🌷
https://eitaa.com/joinchat/2308636738C3c2137cbd3
💐درسهایی از قرآن💐
📛 برگشت آثار این صفات به خود انسان
❌ عهد شکستن ⛔️
🌹فَمَن نَّكَثَ فَإِنَّمَا يَنكُثُ عَلَىٰ نَفْسِهِ🌹
☘ﭘﺲ کسی ﻛﻪ ﭘﻴﻤﺎﻥ ﻣﻰ ﺷﻜﻨﺪ ﻓﻘﻂ ﺑﻪ ﺯﻳﺎﻥ ﺧﻮﺩ ﻣﻰ ﺷﻜﻨﺪ.☘ (سوره فتح، آیه ١٠)
❌ مکر کردن ⛔️
🌹وَ لَا يَحِيقُ الْمَكْرُ السَّيِّئُ إِلَّا بِأَهْلِهِ🌹
☘ﻭ ﻧﻴﺮﻧﮓ ﺯﺷﺖ ﺟﺰ ﺍﻫﻠﺶ ﺭﺍ ﺍﺣﺎﻃﻪ ﻧﻤﻰ ﻛﻨﺪ.☘ (سوره فاطر، آیه ٤٣)
❌ فریب دادن ⛔️
🌹يُخَادِعُونَ اللَّهَ وَ الَّذِينَ آمَنُوا وَ مَا يَخْدَعُونَ إِلَّا أَنفُسَهُمْ وَ مَا يَشْعُرُونَ🌹
☘ﺑﻪ ﮔﻤﺎﻥ ﺑﺎطل ﻣﻰ ﺧﻮﺍﻫﻨﺪ ﺧﺪﺍ ﻭ ﺍﻫﻞ ﺍﻳﻤﺎﻥ ﺭﺍ ﻓﺮﻳﺐ ﺩﻫﻨﺪ ، ﺩﺭ ﺣﺎلی ﻛﻪ ﺟﺰ ﺧﻮﺩﺷﺎﻥ ﺭﺍ ﻓﺮﻳﺐ ﻧﻤﻰ ﺩﻫﻨﺪ ، ﻭلی ﺩﺭک ﻧﻤﻰ ﻛﻨﻨﺪ.☘ (سوره بقره، آیه ٩)
❌ ظلم کردن ⛔️
🌹وَ مَا ظَلَمُونَا وَلَٰكِن كَانُوا أَنفُسَهُمْ يَظْلِمُونَ🌹
☘ﻭ ﺁﻧﺎﻥ [ ﺩﺭ ﺗﺠﺎﻭﺯ ﻭ ﻃﻐﻴﺎن ﻭ ﻧﺎﺳﭙﺎسی ﻭ ﻛﻔﺮﺍﻧﺸﺎﻥ] ﺑﺮ ﻣﺎ ﺳﺘﻢ ﻧﻜﺮﺩﻧﺪ، ﺑﻠﻜﻪ ﻫﻤﻮﺍﺭﻩ ﺑﺮ ﺧﻮﺩ ﺳﺘﻢ ﻣﻰ ﻭﺭﺯﻧﺪ.☘ (سوره بقره، آیه ٥٧)
🌹🌹🌹🌹🌹
🌷قرآن ناطق🌷
https://eitaa.com/joinchat/2308636738C3c2137cbd3
💎 یکی دیگر از «آیاتالمهدی» در قرآن کریم، آیه سوم از سوره مبارکه بقره است که در وصف «متّقین» چنین میفرماید:
🌹ألَّذينَ يُؤْمِنُونَ بِالْغَيْبِ وَ يُقيمُونَ الصَّلاةَ وَ مِمَّا رَزَقْناهُمْ يُنْفِقُون🌹
🌷(پرهیزکاران) کسانی هستند که به «غیب» ایمان دارند و نماز بپا داشته و از آنچه به آنها روزی داده ایم، انفاق میکنند.🌷
✍ طبق این آیه شریفه، مهمترین ویژگی افراد پرهیزکار، ایمان به #غیب است و طبق روایات متعدّد، یکی از مصادیق مهم «غیب» باور داشتن و ایمان به وجود #امام_غائب از نظر است.
👌 البته باید توجّه داشت که #ایمان_واقعی به گرایش و #عمل منجر میشود؛ پس ایمان واقعی به «امام غائب»، باید انسان را به سوی «معرفت، محبّت و اطاعت از امام» سوق بدهد؛
🌷 از طرفی دیگر، ایمان به «امام غائب» منبع #قدرت ، #امید و #حرکت است؛ چرا که انسان میداند حجّت حَیّ و خلیفه خداوند وجود دارد؛ از احوالات و اعمال او با خبر است و طبق #قاعده_لطف ، در راه رسیدن به سعادت دنیوی و اُخرَوی ، از هیچ بَذل و محبّتی نسبت به بندگان، دریغ نمی فرماید.
🌹🌹🌹🌹🌹
🌷قرآن ناطق🌷
https://eitaa.com/joinchat/2308636738C3c2137cbd3
✍بر اساس مُتون اسلامی، انسان ها از نظر ذات و هویت سالم به دنیا می آیند و در ابتدا با گناه آمیخته نشده اند؛ ولی در مسیر زندگی به دلایلی از جمله تربیت خانوادگی، أقوام، معلّم و #جریانات_منفی جامعه، میل به گناه پیدا می کنند.
❌ «میل به گناه» که تکیه بر شکم، #شهوت و فرهنگ لذّت خواهی دارد، طبق قرآن و روایات، نوعی بیماری است که البته قابل عَلاج است. پیامبر اکرم صَلّىاللَّهُ عَلَیهِ وَ آلِهِ وَ سَلّم می فرمایند:
🌹 يَا عِبادَاللّه ِ، أنتُم كالمَرضى و رَبُّ العالَمِينَ كالطَّبِيبِ ، فَصَلاحُ المَرضى فيمَا يَعلَمُهُ الطَّبيبُ و تَدبِيرُهُ بهِ ، لا فيمَا يَشتَهِيهِ المَريضُ و يَقتَرِحُهُ ، ألا فَسَلِّمُوا للّهِ أمرَهُ تكونُوا مِنَ الفائزِينَ🌹
🌷اى بندگان خدا، شما مانند #بيمار هستيد و پروردگار جهانيان چون #طبيب؛ و صَلاح بيمار در آن چيزى است كه طبيب مى داند و تشخيص مى دهد، نه در آنچه بيمار مى خواهد و پيشنهاد مى كند؛ هان! پس كار خدا را به خود او بسپاريد تا از رستگاران باشيد.🌷
👌 به عبارت دیگر، پیامبر می فرمایند: وضع شما در #انحرافات و گناهان مثل بیمار می ماند، نترسید و وحشت نکنید که گناهکار هستید و راه علاج ندارید! نه این طور نیست؛ این بیماری شما یک #طبیب_مهربان، حاذق، دردشناس و دواشناس دارد. آن کسی که «مالک، خالق، مربّی، رحیم به شما و طبیب شما» است. حال این شما هستید که باید با طبیب همکاری کنید. «مصلحت بیمار» پیروی از «نظر طبیب» است. نسخه هم برایتان نوشته است. یک داروخانه کامل، جامع، درمان کننده و بدون خطا نیز قرار داده است: #قرآن و #عترت. هم دردتان را درمان می کنند و هم در آغوش لطف و رحمت خودشان قرارتان می دهند.
🌹🌹🌹🌹🌹
🌷قرآن ناطق🌷
@quran_nategh_14