☘ فرمایشات نورانی و گهر بار أهل بیت علیهم السّلام، همیشه عجین شده و مستند به آیات شریفه قرآن کریم بوده است. از جمله، حضرت أباعبداللّه الحسین علیه السّلام نیز در مسیر حرکت خود از مدینه و مکه به عراق، در منازل مختلفی به ایراد سخن پرداختند و در کلام نورانی ایشان، آیات فراوانی از قرآن مشاهده می شود. مخصوصاً سر مبارک ایشان بر «بالای نیزه» و در مجلس یزید، آیات بسیار مهمّی را تلاوت فرمودند؛
👌 با توجه به اهمّیت این موضوع، قصد داریم در چند بخش، به بعضی از این آیات اشاره نمائیم...
🥀🥀🥀🥀🥀
🏴قرآن ناطق🏴
https://eitaa.com/joinchat/2308636738C3c2137cbd3
✍ پس از رسیدن خبر مرگ معاویه به مدینه و درخواست گرفتن بیعت از امام حسین علیه السّلام برای یزید توسط فرماندار مدینه (ولید) و امتناع آن حضرت از بیعت، امام علیه السلام آماده حرکت شدند؛ لذا پس از نوشتن وصیتنامه و تحویل آن به برادرش «محمد حنفیه» و وداع با قبر پیامبر صلّی اللّه علیه و آله و سلّم، روز یکشنبه، دو روز مانده به آخر ماه رجب سال 60 هجری، به همراه خانواده و خویشاوندان خود به سوی مکه حرکت فرمودند؛ آن گاه که شهر مدینه را پشت سر می گذاشتند، این آیه شریفه که بیانگر حال حضرت موسی علیه السّلام هنگام خروج از مصر است را تلاوت نمودند:
🌹فَخَرَجَ مِنْها خائِفاً يَتَرَقَّبُ قالَ رَبِّ نَجِّني مِنَ الْقَوْمِ الظَّالِمينَ🌹
☘[موسی علیه السلام] از شهر خارج شد، در حالی که ترسان بود و [هر لحظه] در انتظار حادثه ای؛ عرض کرد: پروردگارا! مرا از این قوم ظالم، رهایی بخش!☘ (سوره قصص، آیه 21)
👈 سپس با پیمودن فاصله مدینه تا مکه در پنج روز، در شب جمعه سوم ماه شعبان به مکه معظمه وارد شدند و به هنگام ورود، این آیه را تلاوت فرمودند:
🌹وَ لَمَّا تَوَجَّهَ تِلْقاءَ مَدْيَنَ قالَ عَسى رَبِّي أَنْ يَهْدِيَني سَواءَ السَّبيلِ🌹
☘و هنگامی که متوجه جانب مدین شد، گفت: امیدوارم پروردگارم مرا به راه راست هدایت کند.☘ (سوره قصص، آیه 22)
👌 شاید علت انتخاب این دو آیه مربوط به حضرت موسی علیه السلام (یکی بیانگر زمان خروج از مصر و دیگری بیانگر زمان ورود به مدین) این باشد که امام علیه السلام می خواهند با تشبیه حال خودش به حضرت موسی علیه السلام، مردم را به این نکته توجه دهد که موسی علیه السلام در ترک وطن مألوف خویش، بی جهت و بی هدف نبود؛ بلکه این حرکت، مقدمه ای شد برای یک انقلاب بزرگ که منجر به #نابودی_فرعون گردید.
👌 لذا همچنین است حرکت سیّد الشّهدا علیه السّلام که مقدمه ای برای یک #انقلاب_بزرگ قرار می گیرد و در نهایت منجر به #نابودی دستگاه ظالم #بنی_امیّه می گردد و تا أبد، فروغ این حرکت بی نظیر در دل آزادگان، روشن خواهد ماند...
📚 سخنان حسین بن علی علیهما السّلام از مدینه تا کربلا، محمدصادق نجمی، بوستان کتاب قم، چاپ سیزدهم، 1388ش، ص 61
🥀🥀🥀🥀🥀
🏴قرآن ناطق🏴
https://eitaa.com/joinchat/2308636738C3c2137cbd3
👈 وقتی حضرت أباعبداللّه الحسین علیه السَّلام از مکه بیرون آمدند، فرستادگان عمرو بن سعید بن عاص به فرماندهی یحیی بن سعید راه آن حضرت را گرفتند و گفتند: «بازگرد! کجا می روی؟» سیّد الشّهدا علیه السلام مقاومت نمودند و به مسیر خود ادامه دادند؛ گروه مقابل با توسل به زور و تازیانه، به جلوگیری پرداخت... تا اینکه امام حسین علیه السَّلام و یاران ایشان به سختی مقاومت کردند. پس از آن، امام علیه ألسّلام به راه خویش رفتند که شخصی بر او فریاد زد: «ای حسین! مگر از خدا نمی ترسی؟ از جماعت بیرون می شوی و میان این امت تفرقه می اندازی!»
❤️ امام حسین علیه السَّلام در جواب آنها، این آیه شریفه را تلاوت فرمودند:
🌹 وَ إنْ كَذَّبُوكَ فَقُلْ لِي عَمَلِي وَلَكُمْ عَمَلُكُمْ ۖ أَنْتُمْ بَرِيٓئُونَ مِمَّآ أَعْمَلُ وَأَنَا بَرِيٓءٌ مِمَّا تَعْمَلُونَ🌹
☘و اگر تو را تكذیب كردند [تا آنجا كه از ایمان آوردنشان ناامید شدی] بگو: عمل من برای من وعمل شما برای شماست، شما از آنچه من انجام میدهم بیزارید و من از آنچه شما انجام میدهید بیزارم.☘ (سوره یونس، آیه ۴۱)
👌 و این همان منطق محکم إلهی در برابر انسان های لجوج است که خداوند متعال در «سوره کافرون» نیز به آن اشاره فرموده و خطاب به پیامبر اکرم صلّیاللّهُ علیه وآله وسلّم می فرماید:
🍃به کافران بگو: ... دین شما برای خودتان و دین من نیز برای خودم؛🍃 (سوره کافرون، آیه 6)
📚 محمد بن جریر طبری، تاریخ الأمم و الملوک، ج 5، ص 385
نجم الدین جعفر بن محمد بن نما حلّی، مثیر الأحزان، ص 39
🥀🥀🥀🥀🥀
🏴قرآن ناطق🏴
https://eitaa.com/joinchat/2308636738C3c2137cbd3
✍ هنگامی که حضرت أباعبداللّه الحسین علیه السَّلام در مسر کربلا بودند، گروه هایی از اجنّه مسلمان آمدند و گفتند: ای مولای ما ! ما شیعیان و یاوران شما هستیم. هر دستوری بدهید، اطاعت خواهیم کرد، اگر دستور بدهید، تمام دشمنانت را خواهیم کشت و شما در اینجا بمانید.
✅ امام علیه السَّلام برای آنان دعا نموده و فرمودند:
🌷آیا کتاب خدا را که بر جدّم پیامبر صلّی اللّه علیه و آله و سلّم نازل شده، نخوانده اید؟ آن جا که می فرماید:
🌹أَيْنَما تَكُونُوا يُدْرِكْكُمُ الْمَوْتُ وَ لَوْ كُنْتُمْ في بُرُوجٍ مُشَيَّدَةٍ🌹
☘هر جا باشید، مرگ شما را درمی یابد، هر چند در برج های محکم باشید.☘ (سوره نساء، آیه 78)
و در آیه دیگر فرموده است:
🌹لَبَرَزَ الَّذينَ كُتِبَ عَلَيْهِمُ الْقَتْلُ إِلى مَضاجِعِهِم🌹
☘آن هایی که کشته شدن بر آنان مقرّر شده، قطعاً به سوی آرامگاه های خود خواهند آمد.☘ (سوره آل عمران، آیه 154)
👌 اگر من اینجا بمانم، این مردم به چه وسیله ای امتحان بشوند؟ و چه کسی در جایگاه من در #کربلا بخوابد؟ در حالی که خدا آنجا را در روز «دحو الارض» برای من انتخاب کرده و آن مکان را #پناهگاه_شیعیان ما قرار داده است؛ و قبر من در دنیا و آخرت برای شیعیان، مایه #أمنیت خواهد بود.🌷
👈 جنّ ها گفتند: ای حبیب خدا و فرزند حبیبش! به خدا سوگند! اگر نبود که اطاعت امر شما واجب است و مخالفت با دستور شما جایز نیست، تمام دشمنان شما را پیش از آن که برسند، می کشتیم!.
✅ امام علیه السَّلام فرمودند:
🌷به خدا سوگند! ما بر کشتن آنها از شما تواناتر هستیم، ولی به فرموده خداوند:
🌹لِيَهْلِكَ مَنْ هَلَكَ عَنْ بَيِّنَةٍ وَ يَحْيى مَنْ حَيَّ عَنْ بَيِّنَةٍ وَ إِنَّ اللَّهَ لَسَميعٌ عَليمٌ🌹
☘باید کسانی که هلاک (و گمراه) می شوند، از روی اتمام حجّت باشد و کسانی که زنده می شوند (و هدایت می یابند)، از روی دلیل روشن باشد.☘ (سوره أنفال، آیه 42)
📚 بحار الانوار، دار احیاء التراث العربی، بیروت، چاپ دوم، 1403ق، ج44، ص300 و 301 ؛ اللّهوف علی قتلی الطفوف، سید بن طاووس، انتشارات جهان، تهران، چاپ اول، 1348ش، ص66 ـ 69
🥀🥀🥀🥀🥀
🏴قرآن ناطق🏴
https://eitaa.com/joinchat/2308636738C3c2137cbd3
✍ شب عاشورا پس از مهلت گرفتن سپاه اسلام از دشمن «به جهت یک شب #عبادت بیشتر» حضرت أباعبداللّه الحسین علیه السَّلام در جمع اصحاب خود به سخنرانی پرداختند؛ خيمه های امام و يارانش مملوّ از جنب و جوش و نشاط فوق العاده ای بود؛ بعضی مشغول نماز، بعضی مشغول مناجات، بعضی دیگر به #تلاوت_قرآن و عده ای شمشير خود را اصلاح و برای جنگ آماده می كردند...؛
✅ «ضحاك بن عبد الله» می گويد: شب عاشورا گروهی از لشكر عمر بن سعد برای سركشی به طرف خيمه های ما آمدند. در آن لحظه امام علیه السَّلام، اين دو آيه را با صدای بلند تلاوت فرمودند:
🌹وَ لا يَحْسَبَنَّ الَّذينَ كَفَرُوا أَنَّما نُمْلي لَهُمْ خَيْرٌ لِأَنْفُسِهِمْ إِنَّما نُمْلي لَهُمْ لِيَزْدادُوا إِثْماً وَ لَهُمْ عَذابٌ مُهينٌ🌹ما كانَ اللَّهُ لِيَذَرَ الْمُؤْمِنينَ عَلى ما أَنْتُمْ عَلَيْهِ حَتَّى يَميزَ الْخَبيثَ مِنَ الطَّيِّبِ وَ ما كانَ اللَّهُ لِيُطْلِعَكُمْ عَلَى الْغَيْبِ...🌹
☘ آنها كه كافر شدند (و راه طغيان پيش گرفتند) تصور نكنند اگر به آنها مهلت می دهيم، به سودشان است؛ بلكه ما به آنان مهلت می دهيم فقط برای اينكه بر گناهان خود بيفزايند و برای آنها عذاب خواركننده ای (آماده شده) است؛☘چنين نبود كه خداوند مؤمنان را به همان گونه كه شما هستيد، واگذارد، مگر آن كه ناپاک را از پاک جدا سازد و خدا بر آن نیست که شما را از غیب آگاه گرداند...☘ (سوره آل عمران، آیات 178 و 179)
📚 الإرشاد فی معرفة حجج اللّه علي العباد (شيخ مفيد) چاپ 1413ق، ج 2، ص 95
بحار الانوار (علامه مجلسی) ج 45، ص 3
🥀🥀🥀🥀🥀
🏴قرآن ناطق🏴
https://eitaa.com/joinchat/2308636738C3c2137cbd3
✍ صبح عاشورا، حضرت أباعبداللّه الحسین علیه السَّلام، پس از تنظيم صفوف لشكر خويش، سوار بر مركب شدند و در مقابل لشكر دشمن با صدای بلند و رسا فرمودند:
🌷ای مردم! حرف مرا بشنويد و "در جنگ با من" عجله نكنيد تا من وظيفه خود را كه موعظه و نصيحت شما است، انجام دهم و دليل آمدنم به اين سرزمين را توضيح دهم، اگر دليل مرا پذيرفتيد و با من از راه انصاف درآمديد، راه سعادت را دريافته ايد و ديگر با من جنگ نخواهيد كرد، و اگر نپذيرفتيد و از راه انصاف نیامدید، پس:
🌹يَا قَوْمِ إِنْ كَانَ كَبُرَ عَلَيْكُمْ مَقَامِي وَتَذْكِيرِي بِآيَاتِ اللَّهِ فَعَلَى اللَّهِ تَوَكَّلْتُ فَأَجْمِعُوٓا أَمْرَكُمْ وَشُرَكَآءَكُمْ ثُمَّ لَا يَكُنْ أَمْرُكُمْ عَلَيْكُمْ غُمَّةً ثُمَّ اقْضُوٓا إِلَيَّ وَلَا تُنْظِرُونِ🌹
☘ای قوم من! اگر اقامت طولانی من میان شما و پند واندرزم به وسیله آیات خدا، بر شما سخت است؛ من بر خدا توكل كردم، پس شما عزم و تصمیم خود و قدرت معبودانتان را روی هم بگذارید تا تلاشتان [بر ضد من] بر شما پوشیده نباشد، آن گاه به زندگی من خاتمه دهید و مرا مهلت ندهید.☘ (سوره یونس، آیه 71)
🌹إِنَّ وَلِيِّيَ اللَّهُ الَّذِي نَزَّلَ الْكِتَابَ ۖ وَهُوَ يَتَوَلَّى الصَّالِحِينَ🌹
☘یقیناً سرپرست و یار من خدایی است كه قرآن را نازل كرده و او همواره شایستگان را سرپرستی و یاری میكند.☘ (سوره أعراف، آیه ۱۹۶)
👌 آيه اول، از زبان حضرت نوح علیه السَّلام خطاب به بت پرستان و آيه دوم نيز از زبان پيامبر اکرم صلّیاللّهُ علیه وآله وسلّم خطاب به بت پرستان است. انتخاب آيه مربوط به بت پرستان و خطاب آن به كسانی كه ادعای اسلام می كنند، خالی از نكته نمی باشد...
📚 إرشاد (شیخ مفید) ج 2، ص 97
بحار الأنوار (مجلسی) ج 45، ص 6
🥀🥀🥀🥀🥀
🏴قرآن ناطق🏴
https://eitaa.com/joinchat/2308636738C3c2137cbd3