امام رضا علیه السلام:
هنگامی که مردی از شما خواستگاری کرد که
از دین و اخلاق او راضی بودید به ازدواج با او
رضایت دهید. و مبادا فقر او تو را از این رضایت باز دارد.
منبع:میزان الحکمه
#حدیث
#احادیث_اهل_بیت
#حدیث_روز
امام علی علیه السلام:
قُرِنَتِ الْهَيْبَةُ بِالْخَيْبَةِ، وَ الْحَيَاءُ بِالْحِرْمَانِ؛ وَ الْفُرْصَةُ تَمُرُّ مَرَّ السَّحَابِ، فَانْتَهِزُوا فُرَصَ الْخَيْرِ
ترس (نابجا) با نااميدى مقرون است و کم رويى با محروميت همراه، فرصت چون ابر می گذرد، پس فرصتهای نیکو را غنیمت شمرید (و پيش از آنکه از دست برود، از آن استفاده کنيد)
📚حکمت21 نهج البلاغه
دلم پر مى زند امشب براى حضرت باقر
که گویم شرحى از وصف و ثناى حضرت باقر
ندیده دیده ى گیتى به علم و دانش و تقوا
کسى را برتر و اعلم به جاى حضرت باقر
◾️هفتم ذی الحجه سالروز شهادت امام مومنان و پنجمین پیشوای عطوف،امام محمّد بن علی الباقر علیه السلام را به محضر آقا امام زمان عجل الله تعالی ظهوره و همه شما تسلیت عرض می کنیم
🌙 #امیرالمؤمنین علی علیه السلام :
💫 و قَالَ (عليه السلام): إِذَا هِبْتَ أَمْراً فَقَعْ فِيهِ فَإِنَّ شِدَّةَ تَوَقِّيهِ أَعْظَمُ مِمَّا تَخَافُ مِنْهُ
🌾 اقدام به کار :
و درود خدا بر او فرمود: هنگامی كه از چیزی می ترسی، خود را در آن بیافكن، زیرا گاهی ترسیدن از چیزی، از خود آن سخت تر است.
📚 #نهج_البلاغه ، #حکمت ۱۷۵
رسولالله (ص): «ما مِن یَومٍ إلاّ و مَلَکٌ یُنادی فِیالمَقابِر: مَن تَغبِطونَ؟ فَیقولونَ: «أهلَ المَساجِدِ؛ یُصَلّونَ و لا نَقدِرُ و یصومُونَ و لا نَقدِرُ»
روزی بر اهل قبور نمیگذرد مگر مَلکی آنها را ندا میکند: شما چه کسی را غبطه میخورید و او را آرزو میکنید؟ میگویند: غبطه و آرزوی ما مسجدیان هستند، آنها نماز میخوانند و ما نمیتوانیم بخوانیم، آنها روزه میگیرند و ما نمیتوانیم روزه بگیریم و... (مستدرک، ج3، ص 463)
#مسجد
«حَدَّثَنِی هِشَامُ بْنُ إِبْرَاهِیمَ أَنَّهُ شَکَا إِلَی أَبِی الْحَسَنِ علیه السلام سُقْمَهُ وَ أَنَّهُ لَا یُولَدُ لَهُ فَأَمَرَهُ أَنْ یَرْفَعَ صَوْتَهُ بِالْأَذَانِ فِی مَنْزِلِهِ قَالَ فَفَعَلْتُ فَأَذْهَبَ اللَّهُ عَنِّی سُقْمِی وَ کَثُرَ وُلْدِی.»
«از هشام بن ابراهیم روایت شده است که از بیماری نزد امام رضا علیه السلام شکایت کرد و عرض کرد که فرزنددار نمی شوم. امام علیه السلام به او امر کرد در خانه، صدایش را به اذان بلند کند. هشام می گوید چنین کردم و بیماری از من رخت بر بست و خداوند، فرزندان زیادی به من داد.»
. الکافی، ج 6، ص10
#فرزندآوری
#جمعیت
امام باقر عليه السلام:
الكَسَلُ يُضِرُّ بالدِّينِ و الدُّنيا
تنبلى به دين و دنيا زيان مى زند
ميزان الحكمه ج10ص131
هفتم #ذی_الحجه، سالروز شهادت پنجمین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت، حضرت امام محمد باقر (علیه السلام) تسلیت باد.
#شهادت_امام_باقر
#امام_باقر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ياعلی مدد🌺🌺
ولایت علی بن ابیطالب ولایت خداست
محبتش عبادت خدا
پیروی از او واجب خدا
دوستانش دوستان خدا
دشمنانش دشمنان خدا
مخالفت بااو مخالفت باخدا
وسازش بااو سازش باخداست
منبع امالی شیخ صدوق
🌹🌹🌹🌹
🍃 ﷽ 🍃
«وَهُوَ الَّذِي يُنَزِّلُ الْغَيْثَ مِنْ بَعْدِ مَا قَنَطُوا وَيَنْشُرُ رَحْمَتَهُ وَهُوَ الْوَلِيُّ الْحَمِيدُ»
او کسی است که باران سودمند را پس از آنکه مأیوس شدند نازل میکند و رحمت خویش را میگستراند؛ و او سرپرست و ستوده است.
🌺
📗 سوره شوری، آیه ۲۸
#قرآن
امام صادق(علیه السلام) فرمود: قرآني به دريا افتاد. (امواج) دريا آن را به ميانه دريا برد، به دنبال آن بودند تا آن را پيدا كنند. پس از مدتي آن را يافتند كه همه اش از بين رفته بود. تنها آيه ۵۳ سوره شورا باقي مانده بود: « أَلآ إِلَي اللهِ تَصِيرُ الأُمُورُ؛ آگاه باشيد كه همه كارها به سوي خدا باز مي گردد.» آري، مرجع و بازگشت همه كارها خداست. پس بايد هميشه به او توكل كرد و هيچ گاه او را فراموش نكرد.
شيخ كليني، اصول كافي، ج ۲، ص۶۲۳
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔷خونت برکت نداره ...!
🎙#استاد_رفیعی
قالَ رسولُ اللّه ِ (ص) :
أرْبَعٌ لا تَدخُلُ بَيتا واحدةٌ مِنهُنَّ إلاّ خَرِبَ و لَم يَعْمُرْ بالبَرَكةِ : الخِيانةُ ، و السَّرِقةُ ، و شُربُ الخمرِ ، و الزِّنا .
پيامبر خدا (ص) :
چهار چيز است كه اگر يكى از آنها به خانه اى درآيد آن را ويران مى كند و با بركتْ آبادان نمى شود: خيانت، دزدى، شرابخوارى و زنا
📙بحار الأنوار : 79 / 19 / 4 .
🍃 ﷽ 🍃
«وَمِنَ النَّاسِ مَنْ يَعْبُدُ اللَّهَ عَلَىٰ حَرْفٍ فَإِنْ أَصَابَهُ خَيْرٌ اطْمَأَنَّ بِهِ وَإِنْ أَصَابَتْهُ فِتْنَةٌ انْقَلَبَ عَلَىٰ وَجْهِهِ خَسِرَ الدُّنْيَا وَالْآخِرَةَ ذَٰلِكَ هُوَ الْخُسْرَانُ الْمُبِينُ»
بعضی از مردم خدا را تنها با زبان میپرستند (و ایمان قلبیشان بسیار ضعیف است)؛ اگر (دنیا به آنها رو کند و نفع و) خیری به آنان برسد، حالت اطمینان پیدا میکنند؛ اما اگر مصیبتی برای امتحان به آنها برسد، دگرگون میشوند (و به کفر رومیآورند)؛ (به این ترتیب) هم دنیا را از دست دادهاند، و هم آخرت را؛ و این همان خسران و زیان آشکار است.
🌺
📗 سوره حج، آیه ۱۱
#قرآن
🌱 امام على عليه السلام
چه بسيار كسانى كه روزى را آغاز كردند، اما آن را به پايان نبردند و چه بسيار كسانى كه در آغازِ شب نكو حال بوده، اما در پايان شب گريه كنندگانشان بر آنان گريستند.
🌷
📚 نهج البلاغة، حكمت۳۸۰
#حدیث
✨ امام صـادق عليهالسلام
كسى كه حـديـث ما را روايت كند و در ميان مردم نشر دهد، و دلهاى شيعيان ما را (با آن) استوار گرداند، از هزار عابد برتر است.
🌹
📚 بحار الأنوار، ج۸، ص۱۴۵، ح۸
#حدیث
💠 #مقام مومن بیمار نزد پروردگار
🔻 روزي پيامبر صلی الله علیه و آله سرش را به سوي آسمان بلند كرد و خنديد.
▫️شخصي پرسيد: ديديم سر مبارك را به آسمان بلند كرده و خنديديد ، علتش چه بود؟
▫️فرمود: خنده ام از اين جهت بود كه تعجب نمودم از دو #فرشته اي كه در آسمان به سوي زمين آمدند و در جستجوي #مؤمن_صالح بودند كه هميشه او را در محل نماز خود مي ديدند، تا اعمال او را بنويسند، و به سوي آسمان ببرند
.
▫️اين بار او را در محل نماز خودش نديدند. به سوي آسمان عروج كردند و به خدا عرض كردند: پروردگارا بنده ی تو فلاني را در محل نمازش نديديم تا #اعمال_نيكش را بنويسيم، بلكه او را در بستر #بيماري ديديم.
▫️خداوند به آنها فرمود: براي بنده ام تا وقتي كه بيمار است مثل آنچه در حال #سلامتي از كارهاي نيك در شبانه روز انجام مي داد بنويسيد، بر ماست تا او در حبس (بيماري) است، پاداش اعمال خيري را كه هنگام صحت انجام مي داد، بنويسيم.
💠 امام سجاد (ع):
🌺 #دعا ی مومن یکی از سه فایده را دارد:
1️⃣ یا برای او ذخیره می گردد،
2️⃣ یا در دنیا برآورده می شود،
3️⃣ یا بلا را دفع می کند.
📚 تحف العقول، ص ۲۸۰
.
❅ وظیفه بندگان ❅
🔅 #امام_صادق_علیه_السلام :
.:. بنده ميان سه چيز قرار گرفته است؛ ميان بلا و قضا و نعمت. در برابر بلاى خدا وظيفه صبر است، در برابر قضاى خدا وظيفه تسليم است و در برابر نعمت خدا وظيفه شكر است. .:.
▫️ العَبدُ بَينَ ثلاثٍ: بَينَ بَلاءٍ وقَضاءٍ ونِعمَةٍ فعَلَيهِ للبلاءِ مِنَ اللّهِ الصَّبرُ فَريضَةٌ، وعلَيهِ لِلقضاءِ مِنَ اللّهِ التَّسليمُ فَريضَةٌ، وعلَيهِ لِلنِّعمَةِ مِنَ اللّهِ الشُّكرُ فَريضَةٌ.
بحار الأنوار، ج۸۲، ص۱۲۹، ح۷
#نهج_البلاغه
▫️وَ وَعَدَ فَمَنَّى، وَ زَيَّنَ سَيِّئَاتِ الْجَرَائِمِ، وَ هَوَّنَ مُوبِقَاتِ الْعَظَائِمِ
🟤او(شیطان) نويد مى دهد و انسان را به آرزوها(ى باطل و دور و دراز) سرگرم مى کند، و گناهان و جرايم را در نظرها زيبا جلوه مى دهد، و معاصى بزرگ را کم اهميّت مى شمرد»
🖊در حقيقت اين سه، دام مهمّ شيطان و سه طريق خطرناک نفوذ وى در انسان است; نخست اينکه: انسان را گرفتار آرزوهاى طولانى مى کند و با مشتى خيالات و اوهامى که مربوط به آينده است، آينده اى که گاه هرگز به آن نمى رسد، او را سرگرم مى سازد و تمام وقت و فکر و نيروى او را به خود جذب مى کند و به اين طريق راه خودسازى و اطاعت پروردگار را به روى او مى بندد.
ديگر اينکه: گناهان زشت و تنفّرآميز را، که انسان به فرمان وجدان از آن مى گريزد، در نظر او زيبا جلوه مى دهد، بى بندوبارى را آزادى مى داند، آلودگى را از شئون تمدّن مى شمرد و سازش با اهل گناه را همزيستى مسالمت آميز معرّفى مى کند و خلاصه براى هر کار زشتى، عنوان زيبايى مى تراشد و فرمان وجدان را خفه مى کند.
از سوى سوم: گناهان بزرگ را که به خاطر عظمتش انسان از آن مى گريزد، در نظر او ساده و سبک جلوه مى دهد و به عناوينى چون غفّاريت خداوند و اينکه هيچ کس معصوم نيست و هرکسى گرفتار اين لغزشها مى شود و اينکه راه توبه به هر حال باز است و شفاعت شافعان و پيامبر و امامان معصوم(عليهم السلام)، براى همين قبيل امور، ذخيره شده، او را آلوده بدترين گناهان مى کند.
📘#خطبه_83
🪐ارزش مشورت ها
#نهج_البلاغه
▫️مَنِ اسْتَقْبَلَ وُجُوهَ الاْرَاءِ عَرَفَ مَوَاقِعَ الْخَطَإِ
🟤كسى كه از آراء مختلف استقبال كند (و نظرات متفاوت را بررسى نمايد) موارد خطا را خواهد شناخت
✍بعضى از مسائل بديهى است و به همين دليل مورد اختلاف نيست اما بسيارى از مسائل نظرى پيچيده و آراء مختلفى در آن اظهار شده است. در اين گونه مسائل هرگز نبايد انسان به تنهايى تصميم گيرى كند بلكه عقل مى گويد: بايد آراى ديگران را به ضميمه استدلالات آنها بررسى كند تا بتواند آنچه را به حقيقت نزديك تر است انتخاب نمايد.بر این اساس حکما و متکلمان و فقهاى ما همواره در مسائل نظرى نخست به نقل اقوال مى پردازند و در کنار هر قول دلیل طرفداران آن را ذکر مى کنند، سپس از بررسى مجموع آنها ضعف ها و قوت ها ظاهر مى شود و آن قول را که از همه برتر مى بینند انتخاب مى کنند. حتى گاه اقوال کسانى که اختلاف مذهبى با آنها دارند نیز در برابر خود قرار داده و دلیلشان را بررسى مى کنند. این همان روشى است که در بسیارى از علوم از جمله علم فقه از قدیم میان جمعى از دانشمندان متداول بوده این گفتار حکیمانه از یک سو هشدارى است به افراد متعصب و لجوج و صاحبان استبداد در رأى که گاه حاضر نیستند حتى سخنان دیگران را بشنوند تا چه رسد که اگر آنها را صحیح دیدند بپذیرند و از سوى دیگر مسئله آزادى و سعه صدر را در مسائل علمى روشن مى سازد که از چهارده قرن پیش براى ما به یادگار مانده است; آن روز که نه سخنى از علم مقارن بود و نه حریت در بررسى آراء و نه احترام به افکار دیگران.
📘#حکمت_173