🍃❤️ امام علی علیه السلام:
✨ طغیان غضب، نوعى جنون و دیوانگى است، چراکه صاحبش بعدآ پشیمان مىشود و اگر پشیمان نشود دلیل بر آن است که جنونش مستحکم است.
📚 #نهج_البلاغه حکمت 255
@quranekarim1398
#تلنگر 🔔
زبان👅 کلید 🔑همه ی خوبیها و بدیهاست
سزاوار است که مومن بر زبان خود مهر زند .
همانگونه که بر کیسه طلا ونقره خود مهر می زند 💰
@quranekarim1398
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️بیرون آمدن #نوزاد_حلزون از تخم و بلافاصله خوردن پوسته تخم خارج شده از آن، نشانۀ چیست؟!
🕋«قَالَ رَبُّنَا ٱلَّذِیۤ أَعۡطَىٰ كُلَّ شَیۡءٍ خَلۡقَهُۥ ثُمَّ هَدَىٰ »
🍀 #موسی (ع) گفت: « #پروردگار ما همان کسی است که به هر #موجودی_آنچه را #لازمه_آفرینش او بوده داده؛ سپس #هدایت کرده است!»
📖 (طه - 50 )
🌠 #اسرار_آفرینش
@quranekarim1398
🌼🍀🌸
💠توصیههای امام رضا(ع) برای روزهای پایانی ماه شعبان👇
🔸به نقل از عبد السلام بن صالح هروى ـ :
🌼در آخرين جمعه ماه شعبان ، خدمت امام رضا عليه السلام رسيدم . به من فرمود :
🌼 «اى ابو صَلْت! بيشترِ شعبان گذشته است و اين ، آخرين جمعه از آن است
👈 پس در آنچه از آن مانده ، كوتاهى هايت را در آنچه گذشته است ، جبران كن .
👈به كارى روى آور كه برايت مفيد باشد و آنچه را بيهوده است و به تو مربوط نيست ، وا گذار .
👈 زياد دعا و استغفار و تلاوت قرآن داشته باش
👈 از گناهانت به درگاه خدا توبه كن ، تا در حالى ماه خدا سوى تو آيد كه براى خدا خالص شده باشى .
👈هيچ امانتى را بر عهده خويش باقى نگذار ، مگر آن كه ادا كرده باشى
👈 و هيچ كينه اى را در دلت نسبت به مؤمنى نگاه مدار ، مگر آن كه از دل به در آورده باشى ،
👈 و هيچ گناهى را كه مرتكب مى شدى ، رها مكن ، مگر اين كه از آن ، دست برداشته باشى .
👈 از خدا پروا كن و در نهان و آشكار كارت ، بر او توكّل كن «و هر كس بر خدا توكّل كند ، او برايش بس است .
🌼خداوند ، فرمان خويش را پيش خواهد برد . به يقين ، خداوند براى هر چيزى اندازه اى قرار داده است»
👈 و در باقى مانده اين ماه ، زياد بگو👇
خدايا! اگر ما را در آنچه از شعبان گذشته است ، نيامرزيده اى ، پس ما را در باقى مانده آن ببخشاى!
📚 بحار الأنوار : ج۹۷ص۷۳
🎁جشنواره عیدانه🎈
#عترت؛
#زمزم حکمت؛
سوال شماره ۲۰ ؛
✅ با عنایت به حکمت ۴۴ نهج البلاغه معیار و میزان شناخت مقام و منزلت هر انسان در چیست؟
۱- همت
۲-صداقت
۳-غیرت
۴- مروت
sapp.ir/mesbah.marefat.3
🎁جشنواره عیدانه🎈
#فلسفه نماز؛
#پرتوی از اسرار نماز؛
سوال شماره ۲۰ ؛
✅ با عنایت به دعای ابو حمزه ثمالی ؛ امام سجاد علیه السلام به طور کلی به چه چیزی پرداخته و در این دعا به آن اشاره می نمایند ؟
۱- فکر در آفرینش
۲-توجه به صفات خدا
۳- توجه به نعمت ها
۴-توجه به آخرت
sapp.ir/mesbah.marefat.3
ارسال شده از سروش+:
#نماز؛
✍ شیوه های دعوت کودکان به نماز
-شیوه های بازدارنده
4⃣ #اخلاق_رذیله ی والدین
🔰کودک، در روابط خود با والدین، قبل از هر چیز، به اخلاق آن ها توجه می کند. اخلاق رذیله ی والدین می تواند مهم ترین عامل بازدارنده ی کودک از نماز باشد. شخصی می گوید: در کوچکی همیشه سعی می کردم نماز خود را در مسجد بخوانم. روزی در حال نماز متوجه شدم پیر مردی، مراقب من است، نمازم که به پایان رسید، پیرمرد به من گفت: نمازت درست نیست و سپس با سخنان نیشدار خود مرا ملامت کرد. من غرق در سکوت بودم، هر گاه می خواستم از او بپرسم کجای نماز من اشتباه است، اجازه نمی داد و پیوسته می گفت: نمازت درست نیست و امثال تو حق ندارند به مسجد بیایند. از آن پس تصمیم گرفتم دیگر به مسجد نروم و در منزل هم نماز نخوانم. این نخستین قدم برای ترک کامل نماز و انحرافم از طریق اسلام بود.
📚 { داستان هایی پیرامون نماز، ص 60 }
#غذای_حرام
#پرخوری
🔰یکی دیگر از عوامل بازدارنده از نماز پرخوری است، پرخوری موجب سنگینی و تنبلی انسان می شود، در نتیجه انسان از عبادت باز می ماند. لقمان حکیم به فرزندش فرمود: یا بُنَی اِذا امتَلَأَتِ المِعدَةُ نامَت الفِکرَةُ وَ خَرَسَت الحِکمَةُ وَ قَعَدَتِ الاَعضاءُ عَنِ العِبادَةِ.
📚{ مکارم الاخلاق، ص 153 }
فرزندم چون معده از غذا پر شود، اندیشه فرو می خوابد و از کار می افتد و زبان حکمت گنگ می شود و اعضای بدن از عبادت باز می ماند.
#ناآگاهی از چگونگی خواندن نماز
🔰کودکی که نداند چگونه باید نماز بخواند و از کیفیت نماز بی اطلاع باشد وقتی والدینش را مشغول خواندن نماز می بیند به
آن ها با حسرت می نگرد و دوست دارد خودش نیز مانند آن ها نماز بخواند ولی چون آگاهی ندارد کم کم سعی می کند فکر نماز را از ذهنش دور کند و بدین ترتیب از نماز باز می ماند.
روزی پیامبراکرم(ص) با دیدن بعضی از کودکان فرمود: وَیلٌ لِأَطفالِ آخِرِ الزَّمانِ مِن اَبائِهِم فَقیلَ یا رَسُولَ اللهِ مِن آبائِهِمُ المُشرِکینَ؟! فَقالَ: لا مِن آبائِهِمُ المُؤمِنینَ لا یعَلِّمُونَهُم شَیئاً مِنَ الفَرائِضِ، وَ اِذا تَعَلَّمُوا أَولادَهُم مَنَعُوهُم وَ رَضُوا عَنهُم بِعَرَضٍ یسیرٍ مِنَ الدُّنیا فَأَنَا مِنهُم بَریءٌ وَ هُم مِنّی بُرَاءِ.
📚 مستدرک الواسائل، ج 15، ص 164، به نقل از جامع الاخبار
sapp.ir/mesbah.marefat.3
┄┅─✵💝✵─┅┄
خرد هرکجا گنجی آرد پدید
ز نام خدا سازد آن را کلید
به نام خداوند لوح و قلم
حقیقت نگار وجود و عدم
خدایی که داننده رازهاست
نخستین سرآغاز آغازهاست
#بسم_الله_الرحمن_الرحیم
الهی به امید تو💚
@quranekarim1398
┄┅─✵💝✵─┅┄
صفحه ۸ مصحف شریف
سوره مبارکه بقره
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@quranekarim1398
┗━━━♥️═🍃━━━┛
4_5836893162655713071.mp3
966.7K
🔸ترتیل صفحه ۸ قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده
🔸مقام : ماهور
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@quranekarim1398
┗━━━♥️═🍃━━━┛
🌺قرآن ترجمه المیزان🌺
سوره 2
سوره مبارکه البقرة
صفحه 8
وَإِذْ نَجَّيْنَاكُمْ مِنْ آلِ فِرْعَوْنَ يَسُومُونَكُمْ سُوءَ الْعَذَابِ يُذَبِّحُونَ أَبْنَاءَكُمْ وَيَسْتَحْيُونَ نِسَاءَكُمْ ۚ وَفِي ذَٰلِكُمْ بَلَاءٌ مِنْ رَبِّكُمْ عَظِيمٌ (49)
و ]ياد کنيد[ وقتى را که شما را از فرعونيان نجات داديم که آن عذاب سخت را بر شما تحميل مى کردند; پسرانتان را سر مى بريدند و زنانتان را زنده مى گذاشتند و در اين، امتحانى بزرگ بود از جانب پروردگارتان. (49)
وَإِذْ فَرَقْنَا بِكُمُ الْبَحْرَ فَأَنْجَيْنَاكُمْ وَأَغْرَقْنَا آلَ فِرْعَوْنَ وَأَنْتُمْ تَنْظُرُونَ (50)
و ]ياد کنيد[ وقتى را که بخاطر شما آن دريا را شکافتم پس شما را نجات داديم و فرعونيان را غرق کرديم در حالى که شما ناظر بوديد. (50)
وَإِذْ وَاعَدْنَا مُوسَىٰ أَرْبَعِينَ لَيْلَةً ثُمَّ اتَّخَذْتُمُ الْعِجْلَ مِنْ بَعْدِهِ وَأَنْتُمْ ظَالِمُونَ (51)
و ]ياد کنيد[ وقتى را که با موسى چهل شب وعده گذاشتيم، سپس شما آن گوساله را ]معبود[ گرفتيد در حاليکه ظالم بوديد. (51)
ثُمَّ عَفَوْنَا عَنْكُمْ مِنْ بَعْدِ ذَٰلِكَ لَعَلَّكُمْ تَشْكُرُونَ (52)
سپس شما را بعد از آن عفو کرديم باشد که سپاسگزارى کنيد. (52)
وَإِذْ آتَيْنَا مُوسَى الْكِتَابَ وَالْفُرْقَانَ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ (53)
و ]ياد کنيد[ وقتى را که به موسى کتاب و فرقان داديم باشد که هدايت يابيد. (53)
وَإِذْ قَالَ مُوسَىٰ لِقَوْمِهِ يَا قَوْمِ إِنَّكُمْ ظَلَمْتُمْ أَنْفُسَكُمْ بِاتِّخَاذِكُمُ الْعِجْلَ فَتُوبُوا إِلَىٰ بَارِئِكُمْ فَاقْتُلُوا أَنْفُسَكُمْ ذَٰلِكُمْ خَيْرٌ لَكُمْ عِنْدَ بَارِئِكُمْ فَتَابَ عَلَيْكُمْ ۚ إِنَّهُ هُوَ التَّوَّابُ الرَّحِيمُ (54)
و ]ياد کنيد[ وقتى را که موسى به قوم خود گفت: اى قوم من! همانا شما با بر گرفتن آن گوساله ]به پرستش[ بر خود ستم کرديد، پس به درگاه آفريننده خود توبه کنيد و ]با رياضت،[ نفس کشى نمائيد که اين نزد آفريننده شما برايتان بهتر است ]و شما به اين دستور عمل کرديد[ پس توبه شما را پذيرفت، همانا او بسيار توبه پذير و رحيم است. (54)
وَإِذْ قُلْتُمْ يَا مُوسَىٰ لَنْ نُؤْمِنَ لَكَ حَتَّىٰ نَرَى اللَّهَ جَهْرَةً فَأَخَذَتْكُمُ الصَّاعِقَةُ وَأَنْتُمْ تَنْظُرُونَ (55)
و ]ياد کنيد[ وقتى را که گفتيد: اى موسى! ما سخن تو را باور نمى کنيم تا اينکه خدا را آشکارا ببينيم، پس صاعقه شما را فرا گرفت در حاليکه شما نظاره مى کرديد. (55)
ثُمَّ بَعَثْنَاكُمْ مِنْ بَعْدِ مَوْتِكُمْ لَعَلَّكُمْ تَشْكُرُونَ (56)
سپس شما را بعد از مردنتان برانگيختيم باشد که سپاسگزارى کنيد. (56)
وَظَلَّلْنَا عَلَيْكُمُ الْغَمَامَ وَأَنْزَلْنَا عَلَيْكُمُ الْمَنَّ وَالسَّلْوَىٰ ۖ كُلُوا مِنْ طَيِّبَاتِ مَا رَزَقْنَاكُمْ ۖ وَمَا ظَلَمُونَا وَلَٰكِنْ كَانُوا أَنْفُسَهُمْ يَظْلِمُونَ (57)
و ابر را بر شما سايبان ساختيم و منّ و سلوى ب شما نازل کرديم; بخوريد از غذاهاى دلپذيرى که به شما عطا کرده ايم. ]امّا آنان ناسپاسى کردند [و به ما ستم نکردند بلکه به خودشان ستم مى کردند. (57)
🌺🌺🌺#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@quranekarim1398
┗━━━♥️═🍃━━━┛
🌺نکته تفسیری صفحه ۸:🌺
روزگار سیاه بنی اسرائیل: .
پس از آنکه حضرت یوسف علیه السلام ، وزیر پادشاه مصر شد، پدر و مادر و برادرانش را همراه دیگر اعضای خانواده از سرزمین قحط زده ی کنعان به مصر کوچ داد و آنان را در کنار رود نیل ساکن کرد.[1] دو سال بعد، حضرت یعقوب علیه السلام جان به جان آفرین تسلیم کرد.[2] لقب حضرت یعقوب، اسرائیل بود. در زبان عبری، «اِسر» به معنای «عبد»، و «ئیل» به معنای «الله» است. پس اسرائیل به معنای عبدالله و بنده ی خدا است. [3]
حضرت یعقوب علیه السلام ، ده پسر داشت که از ایشان، جمعیت زیادی به وجود آمد. آنان که همگی از نسل حضـرت یعقوب بودند، به «بنی اسرائیل» یعنی فرزندان حضرت یعقوب معروف شدند. تا زمانی که حضـرت یوسف علیه السلام زنده بود، بنی اسرائیل زندگی آسوده ای داشتند. هنگامی که مرگ حضرت یوسف فرا رسید، پیروان و خاندانش را نزد خود جمع کرد و به آنان خبر داد که به زودی رنجهای طاقت فرسایی سراغشان می آید و آنان در سختی خواهند بود تا این که پیامبری از نسل«لاوی بن یعقوب» آشکار شود و بنی اسرائیل را نجات دهد.[4] پس از وفات حضـرت یوسف علیه السلام ، بسیاری از اشراف و سران مصر که در پیامبری حضرت یوسف شک داشتند، از راه و روش آن حضرت بازگشتند و دوباره آیین شرک و بت پرستی را از سر گرفتند.[5] حسادت اینان به حضرت یوسف علیه السلام و تعصبهای جاهلانه شان باعث شد که بنی اسرائیل را به جرم این که مردم اصیل مصر نیستند ، انسان های پست تری بدانند و آنها را خدمتکاران و بردگان خویش بشمارند.[6] بدین ترتیب، پیشگویی حضرت یوسف علیه السلام به وقوع پیوست و روزگار سخت بنی اسرائیل آغاز شد و این دوران بردگی، حدود چهارصد سال طول کشید.[7] پادشاهان(فراعنه) مصر، ساکنان آن را به دو گروه مشخص تقسیم کرده بودند: «قبطیان» که بومی آن سرزمین بودند و تمام وسایل رفاهی و کاخ ها و ثروت ها برای آنان بود؛ و «سبطیان»، یعنی مهاجران بنی اسرائیل که در چنگال قبطیان گرفتار بودند و چون غلام و کنیز خدمت می کردند. در این سالها، فقر و محرومیت، سراسر وجود بنی اسرائیل را گرفته بود و بی آن که مزد و بهره ای داشته باشند، سخت ترین کارها بر دوش آنان قرار داشت. تاریخ، حرفهای زیادی در بارهی ظلم های قبطیان به بنی اسرائیل دارد. گفته اند که یکی از فراعنه ی مصر، برای ساختن قبری هرمی برای خود، یکصدهزار برده را در طول بیست سال به کار گرفت، و در این ماجرا، هزاران نفر از آنان به ضرب شلاق یا از فشار کار به قتل رسیدند.[8]
سخت ترین سالهای بنی اسرائیل امّا سالهای پایانی آن دوران بود. ماجرا از یک خواب شروع شد. فرعون، پادشاه بیرحم مصر، شبی در خواب دید که شعله ی آتشی از بیت المقدّس برخاست، تمام خانه های مصر را فرا گرفت و همه ی خانه های قبطیان را سوزاند؛ ولی خانه های بنی اسرائیل سالم ماند. او از کسانی که تعبیر خواب می کردند، در این باره توضیح خواست و آنان گفتند: مردی از بنی اسرائیل متولّد می شود که تو و حکومتت را نابود خواهد کرد. در پی این ماجرا، فرعون دستور داد که سر تمام پسران بنی اسرائیل را جدا کنند و دختران را برای خدمتکاری زنده نگه دارند.[9] آن سالها، ظلم و بیداد فرعون و فرعونیان و مظلومیت بنی اسرائیل در اوج بود. ولی خواست خدا این بود که رؤیای فرعون به حقیقت بپیوندد و بینی آن پادشاه متکبّر به خاک مالیده شود. از این رو موسی بن عمران مخفیانه به دنیا آمد و به طرزی عجیب به قصر فرعون وارد شد و در آن پرورش یافت؛ امّا پس از چهل سال، همچون رعدی از آسمان بر آن قصر ستم فرود آمد و بنی اسرائیل را از چنگال فرعونیان نجات داد.
[1] . اقتباس از آیه 93 سوره یوسف
[2] . بحارالانوار ، ج 12 ص 295
[3] . مجمع البیان ، ج 1 ، ص 206
[4] . بحار الانوار ، ج 13 ص 37
[5] . اقتباس از آیه 34 سوره
[6] . قاموس قران ج 5 ص 165
[7] . پی نوشتها
[8] . تفسیر نمونه ج 16 ص 11
[9] . مجمع البیان ج 7 ص 375
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@quranekarim1398
┗━━━♥️═🍃━━━┛