__꧂🌸🍃჻
🌸🦋꧁꯭꯭꯭꯭꯭꯭꯭꯭꯭꯭꯭꯭꯭꯭꯭🌸___﷽
🍃჻🌸🍃
کشاورزی در قرآن
1️⃣ آثار کشاورزی تامین غذا؛ علوفه و زیبایی 🌳
«إِنَّمَا مَثَلُ الْحَيَاةِ الدُّنْيَا كَمَاءٍ أَنْزَلْنَاهُ مِنَ السَّمَاءِ فَاخْتَلَطَ بِهِ نَبَاتُ الْأَرْضِ مِمَّا يَأْكُلُ النَّاسُ وَالْأَنْعَامُ حَتَّىٰ إِذَا أَخَذَتِ الْأَرْضُ زُخْرُفَهَا وَازَّيَّنَتْ وَظَنَّ أَهْلُهَا أَنَّهُمْ قَادِرُونَ عَلَيْهَا أَتَاهَا أَمْرُنَا لَيْلًا أَوْ نَهَارًا فَجَعَلْنَاهَا حَصِيدًا كَأَنْ لَمْ تَغْنَ بِالْأَمْسِ...»(۲۴)یونس
همانا مَثَل زندگى دنيا همچون آبى است كه از آسمان فرود آورديم، پس گياهِ زمين از آنچه مردم و چهارپايان مىخورند با آن در آميخت (و روئيد)، تا آنكه زمين (از آن گياهان) زينت بگرفت و اهل زمين پنداشتند كه بر استفاده از آن همهى نباتات توانايند. (ناگهان) فرمان (ويرانى ما) شبى يا روزى آمد، پس آن را چنان درو كرديم كه گويى ديروز گياهى وجود نداشته است.
2️⃣ کشاورز واقعی خداست🌱
«أَأَنْتُمْ تَزْرَعُونَهُ أَمْ نَحْنُ الزَّارِعُونَ»
(۶۴)واقعه
آیا شما آن تخم را میرویانید یا ما رویانندهایم؟
3️⃣ اهمیت کشاورزی🌴
«وَ إِذَا تَوَلَّى سَعَى فِي الْأَرْضِ لِيُفْسِدَ فِيهَا وَ يُهْلِکَ الْحَرْثَ وَ النَّسْلَ وَ اللَّهُ لاَ يُحِبُ الْفَسَادَ»(۲٠۵)بقره
نشانه آن، این است که هنگامی که روی برمیگردانند (و از نزد تو خارج میشوند)، در راه فساد در زمین، کوشش میکنند، و زراعتها و چهارپایان را نابود میسازند؛ (با اینکه میدانند) خدا فساد را دوست نمیدارد.
4️⃣ آسیب شناسی کشاورزی 🍀
«أَلَمْ تَرَ أَنَّ اللَّهَ أَنْزَلَ مِنَ السَّمَاءِ مَاءً فَسَلَكَهُ يَنَابِيعَ فِي الْأَرْضِ ثُمَّ يُخْرِجُ بِهِ زَرْعًا مُخْتَلِفًا أَلْوَانُهُ ثُمَّ يَهِيجُ فَتَرَاهُ مُصْفَرًّا ثُمَّ يَجْعَلُهُ حُطَامًا إِنَّ فِي ذَٰلِكَ لَذِكْرَىٰ لِأُولِي الْأَلْبَابِ»(۲۱)زمر
آیا (نشانه لطفهای خدا را در دنیا) نمیبینی که خدا از آسمان آب باران نازل گردانید و آن را در روی زمین در نهرها و جویها روان ساخت آن گاه انواع نباتات گوناگون بدان برویاند باز (از سبزی و خرّمی) رو به خزان آرد و نخست بنگری که زرد شود و آن گاه خدا (چوب و علف) خشکش گرداند؟ همانا در آن صاحبان عقل را تذکر (قدرت و رحمت الهی) است.
5️⃣ نعمت کشاورزی 🌻🌾
«وَالْأَرْضَ وَضَعَهَا لِلْأَنَامِ»(۱٠)الرحمن
و زمین را (با هزاران نعمت) برای(زندگانی) خلق مقرّر فرمود.
«فِيهَا فَاكِهَةٌ وَالنَّخْلُ ذَاتُ الْأَكْمَامِ»(۱۱)الرحمن
که در آن میوههای گوناگون و نخل خرمای با پوشش برگ و شکوفه و غلاف است.
«وَالْحَبُّ ذُو الْعَصْفِ وَالرَّيْحَانُ»(۱۲)الرحمن
و هم حبوبات متنوع که دارای برگ و گل است و نیز ریاحین است.
سوره انفال
از سورههای «مدنی» و دارای 75 آیه است
دورنما و فشرده مباحث این سوره:]
نخست اشاره به بخش مهمی از مسائل مالی اسلام از جمله «انفال» و «غنائم» و «خمس» که پشتوانه مهمی برای «بیت المال» محسوب میگردد، شده است.
سپس مباحث دیگری مانند: صفات و امتیازات مؤمنان واقعی، و داستان جنگ بدر، یعنی نخستین برخورد مسلّحانه مسلمانان با دشمنان.
قسمت قابل ملاحظهای از احکام جهاد و وظائف مسلمانان در برابر حملات پیگیر دشمن و لزوم آمادگی دائمی برای جهاد، و حکم اسیران و طرز رفتار با آنها جریان هجرت پیامبر صلّی اللّه علیه و آله و داستان آن شب تاریخی (لیلة المبیت).
وضع مشرکان و خرافات آنها قبل از اسلام چگونگی ضعف و ناتوانی مسلمانان در آغاز کار و سپس تقویت آنها در پرتو اسلام.
مبارزه و درگیری با منافقان و راه شناخت آنها و بالاخره یک سلسله مسائل اخلاقی و اجتماعی سازنده دیگر.
به همین دلیل در فضیلت تلاوت این سوره در روایتی از امام صادق علیه السّلام میخوانیم که فرمود: «کسی که سوره «انفال» و «برائت» را در هر ماه بخواند، هرگز روح نفاق در وجود او وارد نخواهد شد و از پیروان حقیقی امیر مؤمنان علی علیه السّلام خواهد بود و در روز رستاخیز از مائدههای بهشتی با آنها بهره میگیرد، تا مردم از حساب خویش فارغ شوند».
eitaa.com/joinchat/113967215C6d37c5af28
#قرآن_پژوهان
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم
🌹بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ🌹
يَسْأَلُونَكَ عَنِ الْأَنْفَالِ ۖ قُلِ الْأَنْفَالُ لِلَّهِ وَالرَّسُولِ ۖ فَاتَّقُوا اللَّهَ وَأَصْلِحُوا ذَاتَ بَيْنِكُمْ ۖ وَأَطِيعُوا اللَّهَ وَرَسُولَهُ إِنْ كُنْتُمْ مُؤْمِنِينَ { ۱ - انفال }
يَسْأَلُونَكَ = می پرسند تورا
عَنِ = از
الْأَنْفَالِ = غنیمت ها.
[انفال: «جمع نَفل»، زیادی هر چیز «نماز مستحبی را نافله میگویند چون اضافه بر واجبات است، هر مال اضافی که مالک معینی ندارد مخصوص پیامبر و امام است مثل غنایم که بدون جنگ به دست می آید زمین های موات و کوه و دره» ]
قُلِ = بگو
الْأَنْفَالُ = غنیمت ها
لِلَّهِ = برای خدا
وَالرَّسُولِ = و رسول است
فَاتَّقُوا = پس پروا کنید
اللَّهَ = از خدا
وَأَصْلِحُوا = و اصلاح کنید
ذَاتَ = میان
بَيْنِكُمْ = خودتان را (روابط بین خودتان را)
وَأَطِيعُوا = و اطاعت کنید
اللَّهَ = از خدا
وَرَسُولَهُ = و رسولش
إِنْ = اگر
كُنْتُمْ = هستید
مُؤْمِنِينَ = مومن
🎇💫🎇💫🎇💫
eitaa.com/joinchat/113967215C6d37c5af28
#قرآن_پژوهان
🎇💫🎇💫🎇💫
(آیه 1)- انفال
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ
به نام خداوند بخشنده بخشایشگر
شأن نزول:
از «ابن عباس» چنین نقل شده که: پیامبر صلّی اللّه علیه و آله در روز جنگ «بدر» برای تشویق جنگجویان اسلام جوایزی برای آنها تعیین کرد، هنگامی که جنگ «بدر» پایان پذیرفت، جوانان برای گرفتن پاداش افتخارآمیز خود به خدمت پیامبر صلّی اللّه علیه و آله شتافتند. در این موقع میان دو نفر از انصار مشاجره لفظی پیدا شد و راجع به غنائم جنگ با یکدیگر گفتگو کردند، آیه نازل شد و صریحا غنائم را متعلق به پیغمبر صلّی اللّه علیه و آله معرفی کرد که هرگونه بخواهد با آن رفتار کند.
تفسیر:
آیه پیرامون غنائم جنگی صحبت میکند و به صورت قانون کلی، یک حکم وسیع اسلامی را بیان میدارد، خطاب به پیامبر صلّی اللّه علیه و آله میگوید: «از تو در باره انفال سؤال میکنند» (یَسْئَلُونَکَ عَنِ الْأَنْفالِ).
«بگو: انفال مخصوص خدا و پیامبر (صلّی اللّه علیه و آله) است» (قُلِ الْأَنْفالُ لِلَّهِ وَ الرَّسُولِ).
بنابراین «تقوا را پیشه کنید و در میان خود اصلاح کنید و برادرانی را که با هم ستیزه کردهاند آشتی دهید» (فَاتَّقُوا اللَّهَ وَ أَصْلِحُوا ذاتَ بَیْنِکُمْ).
«و اطاعت خدا و پیامبرش کنید، اگر ایمان دارید» (وَ أَطِیعُوا اللَّهَ وَ رَسُولَهُ إِنْ کُنْتُمْ مُؤْمِنِینَ).
یعنی، تنها ایمان با سخن نیست، بلکه جلوهگاه ایمان، اطاعت بیقید و شرط در همه مسائل زندگی از فرمان خدا و پیامبر صلّی اللّه علیه و آله است.
انفال چیست؟ مفهوم اصلی انفال نه تنها غنائم جنگی بلکه همه اموالی را که مالک خصوصی ندارد- مثل بیشهزارها، جنگلها، درّهها و سرزمینهای موات- شامل میشود و تمام این اموال متعلق به خدا و پیامبر صلّی اللّه علیه و آله و قائم مقام اوست، و به تعبیر دیگر متعلق به حکومت اسلامی است و در مسیر منافع عموم مسلمین مصرف میگردد.
نکته دیگر این که در شأن نزول خواندیم در میان بعضی از مسلمانان مشاجرهای در مورد غنائم جنگی واقع شد و برای قطع این مشاجره نخست ریشه آن که مسأله غنیمت بود زده شد و بطور دربست در اختیار پیامبر صلّی اللّه علیه و آله قرار گرفت، سپس دستور اصلاح میان مسلمانان و افرادی که با هم مشاجره کردند، به دیگران داد.
اصولا «اصلاح ذات البین» و ایجاد تفاهم و زدودن کدورتها و دشمنیها و تبدیل آن به صمیمیت و دوستی، یکی از مهمترین برنامههای اسلامی است.
و در تعلیمات اسلامی به اندازهای به این موضوع اهمیت داده شده که به عنوان یکی از برترین عبادات معرفی گردیده است.
امیر مؤمنان علی علیه السّلام در آخرین وصایایش به هنگامی که در بستر شهادت بود به فرزندانش فرمود: «من از جدّ شما پیامبر صلّی اللّه علیه و آله شنیدم که میفرمود: اصلاح رابطه میان مردم از انواع نماز و روزه مستحب هم برتر است».
💫🎇۰۰۰﷽۰۰۰🎇💫
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم
إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ الَّذِينَ إِذَا ذُكِرَ اللَّهُ وَجِلَتْ قُلُوبُهُمْ وَإِذَا تُلِيَتْ عَلَيْهِمْ آيَاتُهُ زَادَتْهُمْ إِيمَانًا وَعَلَىٰ رَبِّهِمْ يَتَوَكَّلُونَ { ۲ - انفال }
إِنَّمَا = تنها
الْمُؤْمِنُونَ = مؤمنان.
[ إنَّما: جز اين نيست، فقط. ]
الَّذِينَ = کسانی هستند که
إِذَا = زمانی که
ذُكِرَ = یاد شود
اللَّهُ = خدا
وَجِلَتْ (وَجَل) = ترسان شود( لبریز از خوف شود)
قُلُوبُهُمْ = قلبهایشان
وَإِذَا = و چون
تُلِيَتْ(تِلْو) = تلاوت شود
عَلَيْهِمْ = بر آن ها
آيَاتُهُ = آیات او.
[ تُلِيَتْ: «فعل مجهول».]
زَادَتْهُمْ(زيد) = بیفزاید
إِيمَانًا = برایمان آنها
وَعَلَىٰ = و بر
رَبِّهِمْ = خدای خویش
يَتَوَكَّلُونَ(وَكَل) = توکل کنند
🎇💫🎇💫🎇💫
eitaa.com/joinchat/113967215C6d37c5af28
#قرآن_پژوهان
🎇💫🎇💫🎇💫
(آیه 2)- انفال
پنج صفت ویژه مؤمنان: در آیه گذشته به تناسب گفتگویی که در امر غنایم میان بعضی از مسلمانان روی داده بود سخن از تقوا و پرهیزکاری و ایمان به میان آمد، برای تکمیل این موضوع به پنج قسمت از صفات برجسته مؤمنان اشاره کرده که سه قسمت آن، جنبه معنوی و باطنی دارد و دو قسمت آن جنبه عملی و خارجی، سه قسمت اول عبارتند از «احساس مسؤولیت» و «تکامل ایمان» و «توکل» و دو قسمت دیگر عبارتند از «ارتباط با خدا» و «ارتباط و پیوند با خلق خدا».
نخست میگوید: «مؤمنان تنها کسانی هستند که هر وقت نام خدا برده شود، دلهای آنها (به خاطر درک عظمت او و احساس مسؤولیت در پیشگاهش) ترسان میگردد» (إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ الَّذِینَ إِذا ذُکِرَ اللَّهُ وَجِلَتْ قُلُوبُهُمْ).
سپس دومین صفت آنها را چنین بیان میکند: آنها همواره در مسیر تکامل پیش میروند و لحظهای آرام ندارند «و هنگامی که آیات خدا بر آنها خوانده شود بر ایمانشان افزوده میشود» (وَ إِذا تُلِیَتْ عَلَیْهِمْ آیاتُهُ زادَتْهُمْ إِیماناً).
آنها همچنان مردگان زنده نما در جا نمیزنند و در یک حال رکود و یکنواختی مرگبار نیستند، هر روز که نو میشود فکر و ایمان و صفات آنها هم نو میشود.
سومین صفت بارز آنها این است که: «تنها بر پروردگار خویش تکیه و توکل میکنند» (وَ عَلی رَبِّهِمْ یَتَوَکَّلُونَ).
مفهوم توکل خودسازی و بلند نظری و عدم وابستگی به این و آن و ژرف نگری است، استفاده از عالم اسباب جهان طبیعت و حیات، عین توکل بر خداست، زیرا هر تأثیری در این اسباب است به خواست خدا و طبق اراده اوست.
خلاصه تفسیر نمونه
🎇💫🎇💫🎇💫
eitaa.com/joinchat/113967215C6d37c5af28
#قرآن_پژوهان
چند ساله هستی🤔
چقدر زمان برای آشنایی با مفاهیم قرآن داشتی و از دست دادی؟ 😔
لذت فهم آیات الهی (که نعمتی الهی است) به هیچ وجه قابل وصف نیست و هیچگاه با مطالعهی ترجمه نمیتوان به این لذت دست پیدا کرد. فقط با یادگیری واژگان میتوانی به این لذت برسی
حالا هم دیر نشده
فقط روزی چند دقیقه وقت بگذار برای یادگیری واژگان آیات
بدون #هزینه و شهریه
به ما بپیوندید و این فرصت طلایی را از دست ندهید
👇👇👇👇
ایتا
http://eitaa.com/joinchat/113967215C6d37c5af28
در این کانال ترجمه کلمه به کلمه و حرف به حرف قرآن رایگان در اختیار شما گذاشته شده 💚🦋
کافیه بزنید روی لینک و وارد این دنیای زیبا شوید
.eitaa.com/joinchat/113967215C6d37c5af28
#قرآن_پژوهان
🟩⬜️🟥🟩⬜️🟥🟩⬜️🟥
بسم الله الرحمن الرحیم
ختم قرآن به صورت صفحه ای و شبانه روزی هست که بایدبه ترتیب شماره صفحات وبه تعداد دلخواه داخل گروه انتخاب کنید و همان روز تلاوت کنید☺️
🌻"اسلام"🌻 رو لمس بفرمایید و وارد بشید اجرتون با امام زمان (عج) 🌻
┏▬▬▬▬▬▬▬▬▬┓
───╔╗─╔╗─────╔╗
╔═╗║║─║║─────║║
║╔╝║╚═╝╚═╩╩╩╗║║
╚╝─╚════════╝╚╝
┗▬▬▬▬▬▬▬▬▬┛
🟩⬜️🟥🟩⬜️🟥🟩⬜️🟥