هدایت شده از قران پویان
💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سوره_مبارڪه_شعراء آیات 1 تا 19
📄#صفحه_367
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
هدایت شده از قران پویان
367-shoara-ar-dabagh.mp3
609.8K
هدایت شده از قران پویان
4_6023883067922320387.m4a
5.07M
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_367
❇️#ايمان بايد #اختياری و #انتخابی باشد نه اجباری
💠إِنْ نَشَأْ نُنَزِّلْ عَلَيْهِمْ مِنَ السَّماءِ آيَةً فَظَلَّتْ أَعْناقُهُمْ لَها خاضِعِينَ (۴/شعراء)
🌱اگر بخواهيم معجزهای از آسمان بر آنان فروآوريم، تا در برابر آن، گردنهايشان خاضع گردد (وبا اكراه واجبار مؤمن شوند، امّا سنّت الهی چنين نيست).
🔹در ادامه گفتار خطاب به پیامبر می فرماید، اینکه تو از بابت ایمان نیاوردن آنهااندوهناک باشی صحیح نیست ، چون ما اگر می خواستیم قادر بودیم تا معجزه و نشانه ای از آسمان نازل کنیم که ایشان را خاضع و مجبور به قبول دعوت تو نماید، خضوعی که گردنهایشان در برابر آن آیت به زیر افتاده و ناگزیر از ایمان شوند، و رؤسا وسردمداران یا جماعات ، آنها همگی در برابر حق تسلیم شوند اما هیچ فضیلتی درایمان اضطراری و اجباری وجود ندارد و به همین دلیل هم ما چنین آیتی را نازل نمی کنیم .
🔹سنّت و قانون خداوند، اختيار و مهلت دادن به مردم است. «إِنْ نَشَأْ»
🔹توجّه به قدرت الهی، بهترين وسيله آرامش روح است. لَعَلَّكَ باخِعٌ ... إِنْ نَشَأْ
🔹ايمان بايد اختياری و انتخابی باشد نه اجباری. «فَظَلَّتْ أَعْناقُهُمْ لَها خاضِعِينَ»
📚تفاسیر المیزان و نور
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_367
❇️#آیات18و19شعراء
💠قالَ أَ لَمْ نُرَبِّكَ فِينا وَلِيداً وَ لَبِثْتَ فِينا مِنْ عُمُرِكَ سِنِينَ (۱۸) وَ فَعَلْتَ فَعْلَتَكَ الَّتِي فَعَلْتَ وَ أَنْتَ مِنَ الْكافِرِينَ (۱۹/شعراء)
🌱(فرعون) گفت: آيا ما تورا در كودكی نپرورديم و ساليانی از عمرت را در نزد ما نماندی؟ و با اين حال انجامدادی آن كاری را كه انجام دادی (و يكی از افراد ما را با مشت كشتی)، در حالی كه تو از ناسپاسانی.
👈فرعون با دو جمله، نبوّت موسی را زير سؤال برد:
🔸الف: تو نزد ما قاتل هستی و قاتل كه پيامبر نمیشود.
🔸ب: ما تو را بزرگ كرديم، چگونه الطاف ما را كفران و ناسپاسی میكنی، ناسپاس كه پيامبر نمیشود. آيات بعد پاسخ موسی را بيان كرده است.
🔹منّت گذاشتن و به رخ كشيدن، از ويژگیهای مستكبران است. «أَ لَمْ نُرَبِّكَ فِينا»
🔹ارادهی الهی، موسی را در دامن فرعون پرورش میدهد. «أَ لَمْ نُرَبِّكَ»
🔹اگر كسی را بزرگ كرديم، يا حرفهای به او آموختيم، يا در امر ازدواج و مسكن و امثال آن به او كمكی كرديم، نبايد با اين دليل و بهانه، سخن حقّ او را نپذيريم. «أَ لَمْ نُرَبِّكَ فِينا وَلِيداً»
🔹اوليای خدا نمك گير نمیشوند و محيط و جامعه در آنها اثر نمیگذارد. «لَبِثْتَ فِينا مِنْ عُمُرِكَ سِنِينَ» (موسی نگفت ما كه مدّتها سر سفرهی فرعون بودهايم يا حال كه همه تسليم او هستند و جامعه بر محور او میچرخد، كمی كوتاه بيائيم و سكوت اختيار كنيم.)
🔹حقّ نان و نمك آن نيست كه صاحب حقّ را به حال خود رها كنيم و اشتباهات او را هم بپذيريم. (حضرت موسی نان و نمك فرعون را خورده بود، ولی او را به حال خود رها نكرد.) نُرَبِّكَ فِينا ... لَبِثْتَ فِينا
🔹به توقّعات نابجای مستكبران اعتنا نكنيم. ناسپاسی در برابر مستكبر، بد نيست. «وَ أَنْتَ مِنَ الْكافِرِينَ»
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
May 11
♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
2⃣1⃣ تدبر در سوره #دخان
🔹 نکات فراز آیات ۳۳-۱۷ سوره دخان
۱- درادامه فراز قبلي كه رفتار منكرين و مخالفين رسول اسلام را بيان ميكرد مثالی از اقوام پیشین ارایه شده است.
ما قوم فرعون را هم مانند شما با فرستادن رسول(موسی)امتحان کردیم.
موسی وقتی از پذیرش انها نا امید میشود،از خداوند در خواست رهایی و نجات از شر فرعون را می کند که خدا هم دستورحرکت شبانه میدهد.
فرعونیان هم انها راتعقیب کرده و در دریا غرق میشوند و همه امکانات و سرزمین و باغهای انها برای ساکنان جدید بر جای می ماند . در آیه ۳۰ خدا اشاره میکند که اینگونه درخواست موسی را اجابت کرده و از فرعونیان نجاتشان دادیم.این داستان در واقع قوت قلبی برای پیامبر اسلام و مسلمانان ان زمان بود که نجات انها و هلاکت مخالفین ،در قدرت خداست و این کار از سنتهای الهی بوده که رسولانش را یاری کرده است.
۲- قسمتی از مکالمات موسی و فرعون : من با حجت و دلیل اشکار امده ام .یعنی که حتی در برابر افرادی مثل فرعون هم، منطق و دلیل را باید مبنای بحث گذاشت.
۳- در سوره نازعات از قول فرعون بیان شد که انا ربکم الاعلی . آیه ۱۹ به همین نکته اشاره دارد. احتمال دیگر انکه چون موسی با دلایل و نشانه های آشکار از طرف خداوند بسویش آمده بود؛ انکار و تکذیب موسی در واقع مخالفت و برتری جویی بر خدا بود.
آقای سید کاظم فرهنگ
https://zaya.io/m42dk
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
#زندگي_قرآني
شماره 163
سوره #ال_عمران صفحه_65
🟧 #تعادل طرفيني در روابط #دوستي و #دشمني
🔸ها أَنْتُمْ أُولاءِ تُحِبُّونَهُمْ وَ لا يُحِبُّونَكُمْ وَ تُؤْمِنُونَ بِالْكِتابِ كُلِّهِ وَ إِذا لَقُوكُمْ قالُوا آمَنَّا وَ إِذا خَلَوْا عَضُّوا عَلَيْكُمُ الْأَنامِلَ مِنَ الْغَيْظِ قُلْ مُوتُوا بِغَيْظِكُمْ إِنَّ اللَّهَ عَلِيمٌ بِذاتِ الصُّدُورِ «119» آل عمران
هان! (اى مسلمانان!) اين شماييد كه آنان را دوست مىداريد، ولى آنها شما را دوست نمىدارند، در حالى كه شما به همهى كتابها (ى آسمانى) ايمان داريد (ولى آنها به كتاب شما ايمان نمىآورند.) و هرگاه با شما ديدار كنند (منافقانه) مىگويند: ما ايمان آورديم و چون (با هم) خلوت كنند، از شدّت خشم بر شما، سر انگشتان خود را مىگزند.
🔻👈اين آيه دو روحيه و رفتار مختلف را نشان ميدهد؛ #مسلمانان_باايمان به #سلسله_انبياء و كتابهاي آسماني، بايد به همة پيروان آنها به چشم #شاگردان يك مدرسه نگاه كنند، اما #اهل_كتاب به مسلمانان به چشم #رقيب و #بيگانه مينگريستند و نميخواستند وجود شريعتي تفصيليتر و رشد دهندهتر را به رسميّت بشناسند.
🤝 #دوستى بايد #دو_جانبه باشد وگرنه مايهى ذلّت و خودباختگى و احساس حقارت است. «تُحِبُّونَهُمْ وَ لا يُحِبُّونَكُمْ»
⬅️به هر اظهار ايمانى اطمينان نكنيد. «قالُوا آمَنَّا وَ إِذا خَلَوْا ...»
↩️انگيزههاى درونى، بازتاب بيرونى دارد. در آيهى قبل: «قَدْ بَدَتِ الْبَغْضاءُ مِنْ أَفْواهِهِمْ» در اين آيه «عَضُّوا عَلَيْكُمُ الْأَنامِلَ مِنَ الْغَيْظِ»
🔻برخورد اسلام با #منافقانِ موذى، #شديدتر از كافران است. «إِذا لَقُوكُمْ قالُوا آمَنَّا ... مُوتُوا بِغَيْظِكُمْ»
⬅️گاهى #اعلان_نفرت و نفرين لازم است. #كافران_كينهتوز و #منافقان_حيلهگر شايستهى نابودى هستند. «مُوتُوا بِغَيْظِكُمْ»
📚تفاسير نور و بازرگان
┄═❁🍃❈
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛