بسم الله الرحمن الرحیم
📋پس کی رخ خواهد نمود؟؛ در این آیه سوالى از ناحيه منكران معاد به اين صورت نقل می شود: اگر راست مي گوئيد اين وعده رستاخيز در چه زمانى است ؟ اشاره به اينكه آدم راستگو بايد تمام جزئيات مطلبى را كه خبر مي دهد بداند، از كم و كيف و زمان و مكان آن آگاه باشد. ولى قرآن همواره از پاسخ صريح به اين مطلب و تعيين زمان وقوع رستاخيز خود دارى و تاكيد مي كند اين از امورى است كه علم آن مخصوص خدا است. اين مخفى ماندن تاريخ قيامت به خاطر آن است كه خداوند مي خواهد مردم يك نوع آزادى عمل توام با حالت آماده باش دائمى داشته باشند، چرا كه اگر تاريخ قيامت تعيين مي شد هر گاه زمانش دور بود همه در غفلت و غرور و بيخبرى فرو مي رفتند، و هر گاه زمانش نزديك بود ممكن بود آزادى عمل را از دست بدهند و اعمالشان جنبه اضطرارى پيدا كند، و در هر دو صورت هدفهاى تربيتى انسان عقيم مي ماند، به همين دليل تاريخ قيامت از همه پنهان است ، همانگونه كه تاريخ شب قدر همان شبى كه فضيلت هزار ماه دارد، و يا تاريخ قيام حضرت مهدى (عجل الله فرجه ) نامشخص است.
🔷آیه روز:
وَ يَقُولُونَ مَتَى هَذَا الْوَعْدُ إِن كُنتُمْ صَادِقِينَ (سبأ / آیه 29)
🔶 ترجمه :
مى گویند: «اگر راست مى گویید، این وعده (رستاخیز) كى خواهد بود؟!»
🗓 جمعه 12 شهریور 1400
#سنت_الهی، #قیامت، #آخرت ، #ظهور ، #زمان
🌹تعجیل در فرج ولی عصر صلوات🌹
🌼هر روز یک آیه🌼👇
http://eitaa.com/joinchat/1389297667C238e6099ae
بسم الله الرحمن الرحیم
📋تعداد بالهای فرشتگان! ؛ از ویژگی های قرآن نسبت به دیگر کتاب های آسمانی حجم اطلاعاتی است که در خصوص عالم غیب نسبت به دیگر کتاب ها در آن ذکر شده است. از جمله این موارد غیبی فرشتگان است. در جای جای قرآن آیات متعددی درباره فرشتگان، ویژگی ها و عملکردهای آن ها بیان شده است که با کنار گذاشتن آن ها و همچنین بهره برداری از روایات متعددی که در این حوزه از اهل بیت رسیده است، می توان به نکات جالبی دست یافت. در این آیه به دو موضوع مهم در خصوص فرشتگان اشاره می شود. یکی رسالت آن ها و دیگری تعداد بالهایشان! در خصوص رسالت فرشتگان باید گفت به نوعی این رسالت عام است، یعنی از انتقال وحی تا امور تکوینی خلقت و حتی گرفتن جان انسان ها در زمره مأموریت آن ها است. اما در خصوص تعداد بال های آن ها بعيد نيست منظور از بال و پر در اينجا قدرت جولان و توانائى بر فعاليت بوده باشد كه بعضى از آنها نسبت به بعضى برتر و داراى توانائى بيشترند. و لذا آیه براى آنها سلسله مراتب در بالها قائل شده است. در موارد ديگر نيز در قرآن تعبيراتى مانند (عرش ) و (كرسى ) و (لوح ) و (قلم ) ديده مى شود كه معمولا توجه به مفاهيم معنوى آنها است نه جسم مادى آن . (اصولا مى دانيم بال تنها براى حركت در جو زمين به كار مى خورد، چرا كه اطراف كره زمين را هواى فشرده گرفته ، و پرندگان به وسيله بالشان روى امواج هوا قرار مى گيرند، و مى توانند بالا و پائين بروند، ولى از محيط جو زمين كه خارج شويم در آنجا كه هوا نيست بال كوچكترين تاثيرى براى حركت ندارد) لذا از نظر مفسران ، تعبیر بال برای فرشتگان را بر جنبه هاى جسمانى مادى نمى توان حمل كرد، بلكه بيانگر عظمت معنوى و ابعاد قدرت آنها است و البته خدا داناتر است.
🔷 آیه روز:
الْحَمْدُ لِلَّهِ فَاطِرِ السَّمَاوَاتِ وَ الْأَرْضِ جَاعِلِ الْمَلَائِكَةِ رُسُلًا أُولِي أَجْنِحَةٍ مَثْنَى وَ ثُلَاثَ وَرُبَاعَ يَزِيدُ فِي الْخَلْقِ مَا يَشَاءُ إِنَّ اللَّهَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ (فاطر / آیه 1 )
🔶 ترجمه:
ستايش مخصوص خداوندي است كه آفريننده آسمانها و زمين است، خداوندي كه فرشتگان را رسولاني قرار داد كه صاحب بالهاي دو گانه و سه گانه و چهار گانه اند او هر چه بخواهد در آفرينش ميافزايد، او بر هر چيزي قادر است.
📅 شنبه 13 شهریور 1400
#آفرینش ، #ملکوت ، #غیب ، #فرشتگان ، #بال
🌼هر روز یک آیه🌼👇
http://eitaa.com/joinchat/1389297667C238e6099ae
بسم الله الرحمن الرحیم
📋 فضا نوردی در قرآن؛ هر چند خط اصلی تفسیری برای آیه مورد بحث امروز که درباره تردد و نفوذ جن و انس در اقطار آسمان ها و زمین است، آیه را مربوط به عالم قیامت می داند که منظورش هم این است که در آن عالم هیچ راه فراری برای خاطیان وجود ندارد، اما شواهدی در آیه وجود دارد که سبب شده است که برخی مفسران سفرهایی را که جنیان و انسان ها در آسمان و فضا در دنیا هم انجام می دهند را مصداق این آیه می دانند. از جمله این که بر اساس شواهد چنین جابجایی های به ویژه برای جنیان در دنیا بسیار معمول است و در خصوص انسان ها نیز به صورت معدود (فضا نوردی) در حال اتفاق افتادن است که با استثنای انتهای آیه همخوانی دارد.
🔷 آیه روز :
يَا مَعْشَرَ الْجِنِّ وَ الْإِنسِ إِنِ اسْتَطَعْتُمْ أَن تَنفُذُوا مِنْ أَقْطَارِ السَّمَاوَاتِ وَ الْأَرْضِ فَانفُذُوا لَا تَنفُذُونَ إِلَّا بِسُلْطَانٍ (الرحمن / آیه 33)
🔶 ترجمه :
اى گروه جن و انس! اگر مى توانید از مرزهاى آسمانها و زمین بگذرید، پس بگذرید، ولى هرگز نمى توانید، مگر با نیرویى (فوق العاده)!
🗓 یکشنبه 14 شهریور 1400
#آخرت، #جن، #فضا، #آسمان
🌼هر روز یک آیه🌼👇
http://eitaa.com/joinchat/1389297667C238e6099ae
بسم الله الرحمن الرحیم
📋 تقویم قمری؛ آیه از حركت ماه و منازل آن سخن مى گويد. منظور از (منازل ) همان منزلگاه هاى بيست و هشتگانه اى است كه ماه قبل از محاق و تاريكى مطلق طى مى كند، زيرا هنگامى كه ماه ، سى روز تمام باشد تا شب بيست و هشتم در آسمان قابل رؤيت است، ولى در اين شب بيست و هشتم به صورت هلال بسيار باريك زرد رنگ و كم نور و كم فروغ در مى آيد، و در دو شب باقيمانده قابل رؤيت نيست كه آنرا (محاق ) مى نامند . اين منزلگاه ها كاملا دقيق و حساب شده است ، به طورى كه منجمان از صدها سال قبل مى توانند طبق محاسبات دقيقى كه دارند آن را پيش بينى كنند! اين نظام عجيب به زندگى انسانها نظم مى بخشد، و يك تقويم طبيعى آسمانى است كه با سواد و بيسواد توانائى خواندن آن را دارد. آرى اساس زندگى انسانها را نظم تشكيل ميدهد، و نظم بدون تعيين دقيق زمان امكان پذير نيست ، و خداوند اين تقويم دقيق ماهانه و سالانه را در آسمان براى همين هدف قرار داده است.
🔷 آیه روز :
و َالْقَمَرَ قَدَّرْنَاهُ مَنَازِلَ حَتَّى عَادَ كَالْعُرْجُونِ الْقَدِيمِ َ (یس / آیه 39)
🔶 ترجمه:
و براي ماه منزلگاه هائي قرار داديم (و به هنگامي كه اين منازل را طي كرد) سرانجام به صورت شاخه كهنه (قوسي شكل و زرد رنگ) خرما در مي آيد.
📅 دوشنبه 15 شهریور 1400
#آفرینش ، #ماه ، #تقویم ، #نظم
🌼هر روز یک آیه🌼👇
http://eitaa.com/joinchat/1389297667C238e6099ae
بسم الله الرحمن الرحیم
📋 تجسم اعمال؛ در قرآن بارها و بارها تاکید شده است که مجازات و یا پاداشی که انسان در آخرت دریافت می کند، در حقیقت خود عملی است که انسان انجام داده است. در حقيقت همان اعمال انسان است كه در برابرش مجسم مى شود و با او مى ماند و او را شـكنجه و آزار مى دهد یا باعث لذت و شادمانی اش می گردد. كيفر انسان همان عمل خودش است و این عین عدالت الهی است.
🔷 آیه روز:
و َمَا تُجْزَوْنَ إِلَّا مَا كُنْتُمْ تَعْمَلُونَ (صافات / آیه 39)
🔶 ترجمه:
و جز به اعمالي كه انجام مي داديد جزا داده نمي شويد.
📅چهارشنبه 17 شهریور 1400
#آخرت ، #قیامت ، #تجسم_اعمال
🌼هر روز یک آیه🌼👇
http://eitaa.com/joinchat/1389297667C238e6099ae
بسم الله الرحمن الرحیم
📋گناه نیکوکاران! ؛ خداوند در این آیه نیکوکاران را چنین توصیف می کند: (آنها كسانى هستند كه از گناهان كبيره و اعمال زشت دورى مى كنند و اگر گناهى از آنها سر زند تنها صغيره است ). (لمم ) (بر وزن قلم ) به معنى نزديك شدن به گناه است ، و از گناهان صغیره نیز تعبیر به "لمم " مى شود. بعضى از مفسران این واژه را به نيت معصيت بدون انجام آن ، و بعضى به (معاصى كم اهميت ) تفسير كرده اند. گروهی دیگر نیز آن را هر گونه گناهی گفته اند که برای فرد عادت نشده باشد، و گاه گاه اتفاق بيفتد، و انسان بعد از آن متذكر گردد و توبه كند. انشاالله که گناهان ما متجاوز از این موارد که گفته شد نباشد تا ما هم در زمره بندگان خوب خدا قرار بگیریم.
⚠️ توجه: آیه امروز از سوره "نجم" که دارای سجده واجب است، انتخاب شده است. هرچند سجده این سوره مربوط به این آیه نیست، اما از آنجایی که برخی از مراجع در خصوص خواندن آیات بدون سجده، این سوره ها نیز محدودیتی برای زنان و مردان در برخی حالت های خاص قائل هستند، این مسئله اطلاع رسانی می شود.
🔷 آیه روز:
الَّذِينَ يَجْتَنِبُونَ كَبَائِرَ الْإِثْمِ وَ الْفَوَاحِشَ إِلَّا اللَّمَمَ إِنَّ رَبَّكَ وَاسِعُ الْمَغْفِرَةِ هُوَ أَعْلَمُ بِكُمْ إِذْ أَنْشَأَكُمْ مِنَ الْأَرْضِ وَ إِذْ أَنْتُمْ أَجِنَّةٌ فِي بُطُونِ أُمَّهَاتِكُمْ فَلَا تُزَكُّوا أَنْفُسَكُمْ هُوَ أَعْلَمُ بِمَنِ اتَّقَى (نجم / آیه 32)
🔶 ترجمه:
همانها كه از گناهان كبيره و اعمال زشت، جز صغيره، دوري مي كنند، آمرزش پروردگار تو گسترده است، او نسبت به شما از همه آگاه تر است، از آن هنگام كه شما را از زمين آفريد، و در آن موقع كه به صورت جنينهائي در شكم مادرانتان بوديد، پس خودستائي نكنيد چرا كه او پرهيزگاران را بهتر ميشناسد.
📅 پنجشنبه 18 شهریور 1400
#عبادی ، #گناه ، #کبیره
🌼هر روز یک آیه🌼👇
http://eitaa.com/joinchat/1389297667C238e6099ae
بسم الله الرحمن الرحیم
📋 زمانش قطعی است و دقیق ؛ پرسش همیشگی منكران معاد از پیامبران این بود که اگر راست مي گوئيد اين وعده رستاخيز در چه زمانى است ؟ اینکه خداوند به دلایلی که بارها گفته شده است، زمان این واقعه را بر کسی معلوم نمی کند و نخواهد کرد. اما در این آیه پاسخی به این پرسش می دهد که تأمل برانگیز است. می فرماید : بگو وعده شما روزى خواهد بود كه نه ساعتى از آن تاخير خواهيد كرد، و نه ساعتى بر آن پيشى خواهيد گرفت! می توان در خصوص این بیان الهی به دو نکته اشاره نمود. نخست اينكه ذكر اين دو با هم هميشه اشاره به قطعى بودن و دقيق بودن تاريخ چيزى است . ديگر اينكه جمعى از كفار لجوج پيوسته به پيامبران فشار مى آوردند كه چرا اين قيامت نمى آيد و به تعبير ديگر براى آن عجله داشتند خواه برای مسخره کردن یا به دلایل دیگر. قرآن به آنها مى گويد عجله نكنيد! تاريخش همان است كه خدا مقرر داشته است و فشارهای شما نتیجه ای برای تغییر این تاریخ ندارد! با توجه به شباهت ماهیت و دلیل پنهان ماندن زمان ظهور و قیامت، دقیقا این سنت الهی هم در خصوص زمان ظهور حضرت مهدی عجل الله فرجه هم جاری است.
🔷آیه روز:
قُل لَّكُم مِّيعَادُ يَوْمٍ لَّا تَسْتَأْخِرُونَ عَنْهُ سَاعَةً وَ لَا تَسْتَقْدِمُونَ (سبأ / آیه 30)
🔶 ترجمه :
بگو: «وعده شما روزى خواهد بود كه نه ساعتى از آن تاخیر مىكنید و نه (بر آن) پیشى خواهید گرفت!»
🗓 جمعه 19 شهریور 1400
#سنت_الهی، #قیامت، #آخرت ، #ظهور ، #زمان
🌹تعجیل در فرج ولی عصر صلوات🌹
🌼هر روز یک آیه🌼👇
http://eitaa.com/joinchat/1389297667C238e6099ae
بسم الله الرحمن الرحیم
📋 وحی خداوند به حواریون عیسی؛ اصولا وحی به معنی انتقال سریع مطالب به فرد است. ما معمولا پیرش وحی را از ویژگی های پیامبران می دانیم. اما در قرآن، خداوند انواع دیگری از انتقال مطالب از سوی خودش به انسان ها و حتی سایر موجودات را وحی نامیده است. از جمله وحی به زنبور عسل که همان غریزه است و وحی به افراد غیر معصوم ، مانند آنچه که خداوند درباره وحی به مادر موسی علیه السلام در سوره قصص می فرماید. اینگونه وحی را مفسران معادل با الهام به قلب انسان ها می دانند. این آیه هم مصداق دیگری از وحی به غیر معصوم است. حواریون یا همان یاران خاص عیسی علیه السلام معمولا در قرآن مورد بزرگداشت قرار گرفته اند، اما به شهادت تاریخ، معصوم و فاقد لغزش و خطا نبوده اند.
🔷 آیه روز:
وَ إِذْ أَوْحَيْتُ إِلَى الْحَوَارِيِّينَ أَنْ آمِنُوا بِي وَبِرَسُولِي قَالُوا آمَنَّا وَ اشْهَدْ بِأَنَّنَا مُسْلِمُونَ (مائده / آیه 111)
🔶 ترجمه:
و بياد آور زماني را كه به حواريون وحي فرستادم كه به من و فرستاده من ايمان بياوريد، آنها گفتند ايمان آورديم و گواه باش كه ما مسلمانيم.
📅شنبه 20 شهریور 1400
#نبوت ، #عیسی ، #وحی ، #حواریون ، #عصمت
🌼هر روز یک آیه🌼👇
http://eitaa.com/joinchat/1389297667C238e6099ae
بسم الله الرحمن الرحیم
📋 تشخیص غلطی که گران تمام می شود ! ؛ آیه از قول سردمداران گمراهی است، هنگامی که در دوزخ دست و پا می زنند! آنها وقتی به اطراف خود در دوزخ مى نگرند مى گـويند چـرا ما مردانى را كه از اشرار مى شمرديم در اينجا نمى بينيم ؟! اینکه امثال ابوجهل، امثال عمار یاسر را مشتى اخلالگر و مفسد و اشرار و اوباش بداند كه براى به هـمـزدن آرامـش اجـتماع، و از بين بـردن افتخـارات نياكانش بپاخـاسته بـودنـد، نکته مهمی است. این تشخيص های تمام غلط امروز هم می تواند ما را در موضع غلط نگهدارد و روانه دوزخ کند!
🔷آیه روز:
و َقَالُوا مَا لَنَا لَا نَرَى رِجَالًا كُنَّا نَعُدُّهُمْ مِنَ الْأَشْرَارِ (ص / آیه 62)
🔶 ترجمه:
آنها مي گويند چرا مرداني را كه ما از اشرار مي شمرديم (در اينجا، در آتش دوزخ) نمي بينيم.
📅 یکشنبه 21 شهریور 1400
#آخرت ، #جهنم ، #اجتماعی ، #سیاست
🌼هر روز یک آیه🌼👇
http://eitaa.com/joinchat/1389297667C238e6099ae
بسم الله الرحمن الرحیم
📋 روز روشن کننده خورشید! ؛ در خصوص آیه سوم سوره شمس که می فرماید: " و به روز هنگامی که آن را روشن سازد" ، بسیاری از مفسران ضمیر "آن" را به "زمین" بازگرداننده اند. (یعنی روز روشن کننده زمین است." حال آن که در آیات قبل صحبت از خورشید است و ضمیرها هم به خورشید بر می گردد. با این تفسیر مضمون آیه این می شود که روز روشن کننده خورشید است که قدری عجیب به نظر می رسد. اما امروزه دانشمندان دریافته اند که اکثریت پرتوهای خورشیدی قابل رویت نیستند. مرئی شدن بخشی از پرتوهای خورشیدی برای ما حاصل برخورد آن ها با مولکولهای تشکیل دهنده اتمسفر زمین است. (به همین دلیل است که فضای بالای جو ،با وجود حضور خورشید همیشه تاریک است و نوری از خورشید دریافت نمی کند.) بنابراین بر خلاف انتظار قبلی ما، "روز" یعنی همان قرار گرفتن نیمی از کره زمین و اتمسفر آن به سوی خورشید است که باعث مرئی شدن نور خورشید و روشن شدن آن برای زمینیان می شود. حقیقت عظیمی که می توان آن را از این آیه قرآن آن را استخراج نمود.
🔷 آیه روز:
وَ النَّهَارِ إِذَا جَلَّاهَا (شمس / آیه 3)
🔶 ترجمه:
و به روز هنگامي كه آن را روشن سازد
📆 سه شنبه 23 شهریور 1400
#معجزات_علمی ، #خورشید ، #زمین ، #فضا ، #جو
🌼هر روز یک آیه🌼👇
http://eitaa.com/joinchat/1389297667C238e6099ae
بسم الله الرحمن الرحیم
📋 فلسفه زیبای مهریه دادن در قرآن؛ خداوند برای اشاره به مهریه در قرآن از کلمه "صَدُقه" استفاده می کند که از ماده "صدق" می آید و بر "نحله" (به معنای بخشش) بودن آن تأکید دارد. این امر نشان می دهد که برخلاف نظر برخی افراد، مهریه به هیچ عنوان بهای زن نیست. (که هر چه بیشتر باشد، یعنی ارزش زن بیشتر است!) و البته بدیهی است که چنین نگاهی به مهریه قبل از هر چیزی توهین به شخصیت زنان است. بلکه در نظر خداوند هدیه ای است که به عنوان نشانه صداقت مرد برای آغاز زندگی مشترک مبتنی بر مهرورزی به زن داده می شود. (حال اگر بپذیریم که مهریه هدیه است، بدیهی است که هیچ کس نمی خواهد و اصلا نمی تواند به کسی به میزان 10 برابر کل سرمایه فعلی اش هدیه بدهد یا ببخشد! ) بر خلاف اینکه در جامعه ما نهادینه شده است که مهریه بالا عامل کنترل رفتار مرد در برابر زن است، روایات اهل بیت، کم بودن مهریه را عامل افزایش پیوند عاطفی زوجین و استحکام ازدواج ها معرفی می کنند. (مسئله ای که مشاهدات میدانی فعلی در خصوص طلاق های صورت گرفته در سطح جامعه هم آن را تأیید می کند.) در عین حال اصل وجود مهریه لازم است. چون اگر مردی ادعا بکند که زنی را دوست دارد و حاضر نباشد از اموالش به او ببخشد، باید در ادعای دوست داشتن او شک کرد!
🔷 آیه روز:
وَ آتُواْ النَّسَاء صَدُقَاتِهِنَّ نِحْلَةً فَإِن طِبْنَ لَكُمْ عَن شَيْءٍ مِّنْهُ نَفْسًا فَكُلُوهُ هَنِيئًا مَّرِيئًا (نساء / آیه 4)
🔶 ترجمه:
و مهر زنان را (بطور كامل) بعنوان یك بدهى (یا عطیه = هدیه،) به آنان بپردازید! (ولى) اگر آنها چیزى از آن را با رضایت خاطر به شما ببخشند، حلال و گوارا مصرف كنید!
🗓 چهارشنبه 24 شهریور 1400
#خانواده ، #ازدواج ، #همسر ، #مهریه
🌼هر روز یک آیه🌼👇
http://eitaa.com/joinchat/1389297667C238e6099ae
بسم الله الرحمن الرحیم
📋 قیاس ابلیس؛ دو عامل باعث تمرد ابلیس از فرمان خدا مبنی بر سجده به آدم شد، یکی قیاس باطل (ارزشگذاری بر اساس ملاک های نادرست) که منجر به نتیجه گیری اشتباه شد و دیگری خود برتر بینی او. او در پاسخ به خداوند به عنوان دلیل تمردش گفت: شایسته من که از آتش خلق شدم نیست که به کسی که از گل تیره و بدبو خلق شده است، سجده کنم. آتش نورانى و فروزنده كجا، و خاك تيره و متعفن كجا؟ او كه از اسرار آفرينش بر اثر خودخواهى و غرور بى خبر مانده بود و بركات خاك را كه منبع هر خير و بركتى است بدست فراموشى سپرده بود و از آن مهمتر آن روح شريف و عظيم الهى را كه در آدم وجود داشت ناديده مى گرفت، به خاطر این قیاس باطلش ، تمرد کرد و با وجود عبادات بسیارش، به خاطر این تمرد از درگاه خداوند رانده شد. پس از آن ابلیس و عواملش با القاء همین دو عامل میان انسان ها یعنی مقایسه های بی پایه و اساس و همچنین تکبر و محق دیدن خود در رابطه با دیگران، میان انسان ها دشمنی و فساد ایجاد کردند تا آن ها را نیز به همین شیوه به سقوط بکشانند. پس مراقب باشیم که در زمین او بازی نکنیم!
🔷 آیه روز:
قَالَ لَمْ أَكُنْ لِأَسْجُدَ لِبَشَرٍ خَلَقْتَهُ مِنْ صَلْصَالٍ مِنْ حَمَإٍ مَسْنُونٍ (حجر / آیه 33)
🔶 ترجمه :
{ابلیس در پاسخ به خدا} گفت من هرگز براي بشري كه او را از خاك خشكيده اي كه از گل بدبوئي گرفته شده است، آفريده اي، سجده نخواهم كرد!
🗓 پنجشنبه 25 شهریور 1400
#شیطان ، #ابلیس ، #استکبار ، #قیاس ، #سجده_فرشتگان
🌼هر روز یک آیه🌼👇
http://eitaa.com/joinchat/1389297667C238e6099ae