بسم الله الرحمن الرحیم
🌙 رمضان ، 🌸 بهار قرآن
📋 آسیب های مال و فرزند؛ از آنجا كـه يكـى از عوامل مهم نفاق حـب دنيا، و عـلاقـه افـراطـى بـه امـوال و فرزندان است ، خداوند در اين آيه مؤمنان را از چنين علاقـه افراطـى باز مـى دارد. درست است كه اموال و اولاد از مواهب الهى هستند، ولى تا آنجا كه از آنها در راه خدا و براى نـيل به سعادت كمك گرفته شود، مورد احترام دین است. اما اگر علاقه افراطى به آنها سدى در ميان انسان و خـدا ايـجـاد كـنـد بـزرگـترين بلا محسوب مى شوند. چه بسیار مومنانی که دوستی مال و فرزند سبب شد که از دایره اطاعت الهی خارج شوند....
🔷 آیه روز :
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تُلْهِكُمْ أَمْوَالُكُمْ وَ لَا أَوْلَادُكُمْ عَنْ ذِكْرِ اللَّهِ وَ مَنْ يَفْعَلْ ذَلِكَ فَأُولَئِكَ هُمُ الْخَاسِرُونَ (منافقون / آیه 9)
🔶 ترجمه :
اي كساني كه ايمان آورده ايد اموال و فرزندانتان شما را از ياد خدا غافل نكند، و هر كس چنين كند زيانكار است.
📅 شنبه 10 اردیبهشت 1401
#دنیاطلبی ، #دنیا ، #مال ، #فرزند
🌼هر روز یک آیه🌼👇
http://eitaa.com/joinchat/1389297667C238e6099ae
بسم الله الرحمن الرحیم
🌙 رمضان ، 🌸 بهار قرآن
📋 هدف از آفرینش مرگ و زندگی؛ برابر این آیه هدف از آفرینش مرگ و زندگی آزمودن انسان است. منظور از آزمايش خداوند نوعى پرورش است ، به اين معنى كـه انـسانها را به ميدان عمل مى كشد تا ورزيده و آزموده و پاك و پاكيزه شده و لايق مقام نزدیکی به خدا گردند. نکته دیگر اینکه خداوند سخن از آفرینش مرگ می گوید، خود نشان می دهد که مرگ عدم نیست. بلکه انتقال است از جهانی به جهان دیگر.
🔷 آیه روز :
الَّذِي خَلَقَ الْمَوْتَ وَ الْحَيَاةَ لِيَبْلُوَكُمْ أَيُّكُمْ أَحْسَنُ عَمَلًا وَ هُوَ الْعَزِيزُ الْغَفُورُ (ملک / آیه 2)
🔶 ترجمه :
همان كسي كه مرگ و حيات را آفريد تا شما را بيازمايد كه كداميك بهتر عمل مي كنيد و او شكست ناپذير و بخشنده است.
📅 یکشنبه 11 اردیبهشت 1401
#امتحان ، #مرگ ، #زندگی
🌼هر روز یک آیه🌼👇
http://eitaa.com/joinchat/1389297667C238e6099ae
بسم الله الرحمن الرحیم
🌙 رمضان ، 🌸 بهار قرآن
📋 رستگاری و تزکیه؛ در سوره شمس خدا پس از ذکر سوگندهایی مهم و متعدد می فرماید: هـر كـس نفس خويش را تزكيه كند رستگار است. تزکیه به معنای رشد و نمو دادن است. سپس اين واژه به معنى تطهير و پاك كردن نيز آمده، شايد به اين مناسبت كه پاكسازى از آلودگيها سبب رشد و نمو است. و در آيه مورد بحث هر دو معنى امكان دارد. آرى رستگارى از آن كسى است كه نفس خـويـش را تـربيت كند و رشد و نمو دهد، و از آلودگى به خلق و خوى شيطانى و گناه و عصيان و كفر پاك سازد.
🔷 آیه روز :
قَدْ أَفْلَحَ مَنْ زَكَّاهَا (شمس / آیه 9)
🔶 ترجمه :
كه هر كس نفس خود را تزكيه كرده، رستگار شده
📅 دوشنبه 12 اردیبهشت 1401
#عبادی ، #نفس ، #تزکیه ، #رستگاری
🌼هر روز یک آیه🌼👇
http://eitaa.com/joinchat/1389297667C238e6099ae
بسم الله الرحمن الرحیم
🌺عید سعید فطر، جشن عبودیت و عبادت بر مومنان مبارک باد🌺
📋 اشاره به عید در قرآن؛ واژه "عید" از واژه "عود" به معنای بازگشت گرفته شده است. در واقع روز عید روزی است که انسان به سوی خدا و فطرت الهی خویش و یا به سوی جامعه باز می گردد. (مردم دور هم جمع می شوند.) در قرآن تنها یک بار، آن هم در قضیه درخواست مائده آسمانی از سوی حواریون واژه "عید" ذکر شده است. یعنی عیسی علیه السلام از خدا می خواهد که این روز را عید قرار دهد. از این آیه ویژگی های اعیاد الهی اینگونه استنباط می شود که اعیاد الهی برای همه انسان ها در همه زمان ها عید است و باید بزرگ داشته شوند. (سالیانه تکرار می شود.) و در آن ها نشانه هایی از خداوند وجود دارد که انسان را متوجه خدا می کند. بدیهی است این ویژگی ها در اعیاد اسلامی غدیر ، قربان و فطر کاملا مشاهده می شود.
🔷 آیه روز :
قَالَ عِيسَى ابْنُ مَرْيَمَ اللَّهُمَّ رَبَّنَا أَنزِلْ عَلَيْنَا مَآئِدَةً مِّنَ السَّمَاءِ تَكُونُ لَنَا عِيدًا لِّأَوَّلِنَا وَ آخِرِنَا وَ آيَةً مِّنكَ وَ ارْزُقْنَا وَ أَنتَ خَيْرُ الرَّازِقِينَ (مائده / آیه 114)
🔶 ترجمه:
عیسى بن مریم عرض كرد: «خداوندا! پروردگارا! از آسمان مائده اى بر ما بفرست! تا براى اول و آخر ما، عیدى باشد، و نشانه اى از تو; و به ما روزى ده! تو بهترین روزى دهندگانى!»
🗓 سه شنبه 13 اردیبهشت 1401
#سنت_الهی ، #عید ، #مائده
🌼هر روز یک آیه🌼👇
http://eitaa.com/joinchat/1389297667C238e6099ae
بسم الله الرحمن الرحیم
📋 تقدیر باران ؛ در این آیه به يكى ديگر از مظاهر پر برکت قدرت الهى يعنى باران و اندازه معین آن اشاره می شود. نه آن قدر زياد كـه زمينهـا را در خود غرق كند، و نه آنقدر كم كه تشنه كامان در جهان گياهان و حيوانات سيراب نگردند. سـپـس بـه مـسـاءله مـهـمترى در همين رابطه كه مساءله ذخيره آبها در منابع زيرزمينى است پـرداخـتـه مـى گـويـد ما اين آب را در زمين در مخازن مخصوص ساكن كرديم. یعنی خدا ساختار زمین را به گونه ای قرار داده که آب در آن ذخیره شود. که خود نعمت بزرگ دیگری است و از دیرباز نقشی مهم در معیشت انسانها داشته است.
🔷 آیه روز :
وَ أَنْزَلْنَا مِنَ السَّمَاءِ مَاءً بِقَدَرٍ فَأَسْكَنَّاهُ فِي الْأَرْضِ وَ إِنَّا عَلَى ذَهَابٍ بِهِ لَقَادِرُونَ (مومنون / آیه 18)
🔶 ترجمه :
و از آسمان آبي به اندازه معين نازل كرديم و آن را در زمين (در مخازن مخصوصي) ساكن نموديم و ما بر از بين بردن آن كاملا قادريم.
📅 پنجشنبه 15 اردیبهشت 1401
#باران ، #آب ، #زمین ، #نعمت
🌼هر روز یک آیه🌼👇
http://eitaa.com/joinchat/1389297667C238e6099ae
بسم الله الرحمن الرحیم
📋 دو همراه برای انسان در محشر ؛ این آیه وضع انسانها را به هنگام ورود در محشر چنين بيان مى كند: در آن روز هـر انـسـانى (اعم از نيكوكار و بدكار) وارد عرصه محشر مى شود، در حالى كـه هـمـراه او سـوق دهـنـده و گـواهـى اسـت. (سـائق ) او را بـه سـوى دادگـاه عـدل الهـى مـى رانـد، و (شـهـيـد) بـر اعمال او گواهى مى دهد. البته برابر تفاسیر هر دو از جنس فرشتگان الهی هستند. درسـت هـمـچـون دادگـاهـ هـاى ايـن جـهـان كـه مامورى هـمـراه شـخص مـتهم است و شاهدى بر اعمال او، شهادت مى دهد.
🔷 آیه روز :
وَ جَاءَتْ كُلُّ نَفْسٍ مَعَهَا سَائِقٌ وَ شَهِيدٌ (ق / آیه 21)
🔶 ترجمه :
و هر انساني وارد محشر مي گردد در حالي كه همراه او سوق دهنده و گواهي است.
📅 شنبه 17 اردیبهشت 1401
#قیامت ، #فرشتگان
🌼هر روز یک آیه🌼👇
http://eitaa.com/joinchat/1389297667C238e6099ae
بسم الله الرحمن الرحیم
📋 نعمت های ویژه ای برای بنی اسرائیل؛ بنی اسرائیل پس از نابودی فرعون، به عنوان قومی که به فرمان خدا اعتماد و علیه ظالم قیام کردند، مورد رحمت خدا قرار گرفتند. حتی با وجود تمام خطاهای بعدی و نافرمانی هایشان. این آیه مربوط به نعمت های ویژه ای است که خداوند در هنگام سرگشتگی بلند مدت بنی اسرائیل در بیابان ها، به آن ها اختصاص داد. ابری که همواره بر بالای سر آن ها سایه مطبوعی می انداخت و غذاهایی به نام منّ (نوعی شیره درخت) و سلوی (نوعی پرنده کوچک با گوشتی لذیذ) که روزی آن ها می شد. (هر چند نظرات مفسران درباره ماهیت منّ و سلوی متفاوت است). اما متاسفانه آنها قدر این نعمت ها و توجه ویژه خداوند را به خود ندانستند و راه ناسپاسی را در پیش گرفتند و در حقیقت به خود ظلم کردند!
🔷 آیه روز :
وَ ظَلَّلْنَا عَلَيْكُمُ الْغَمَامَ وَ أَنْزَلْنَا عَلَيْكُمُ الْمَنَّ و َالسَّلْوَى كُلُوا مِنْ طَيِّبَاتِ مَا رَزَقْنَاكُمْ وَ مَا ظَلَمُونَا وَ لَكِنْ كَانُوا أَنْفُسَهُمْ يَظْلِمُونَ (بقره / آیه 57)
🔶 ترجمه :
و ابر را بر شما سايبان ساختيم، و با من (شيره مخصوص و لذيذ درختان) و سلوي (مرغان مخصوص شبيه كبوتر) از شما پذيرائي به عمل آورديم (و گفتيم) از نعمتهاي پاكيزه اي كه به شما روزي داديم بخوريد (ولي شما كفران كرديد) آنها به ما ستم نكردند بلكه به خود ستم مي نمودند!
✅پیشنهاد: بد نیست ما هم به زندگی فردی و اجتماعی خود بنگریم. حتما منّ و سلوی خداوند را خواهیم یافت!
📅 یکشنبه 18 اردیبهشت 1401
#بنی_اسرائیل ، #نعمت ، #سنت_الهی
🌼هر روز یک آیه🌼👇
http://eitaa.com/joinchat/1389297667C238e6099ae
بسم الله الرحمن الرحیم
📋 دعای ابراهیم برای مکه و اهالی اش ؛ در اين آيه ابراهيم علیه السلام دو درخواست مهم از پروردگار براى ساكنان سرزمين مقدس مکه مى كند. درخواست اول که به اجابت رسيد، در رابطه با امنیت اين سرزمين مقدس است. در نتیجه خدا امنيتى تکوینی و تشریعی به آن داد. (هم حوادث را به گونه ای رقم زد که مکه دچار نا امنی نباشد، هم قوانین مذاهب را به گونه ای وضع کرد که مردم ناگزیر به رعایت امنیت این شهر باشند). درخواست مهم دیگر ابراهیم برای اهالی این سرزمین، آن هم مومنان آنها، از جنس شرایط اقتصادی و معیشت است. امنیت و اقتصاد دو عامل مهم در شادابی و رشد یک جامعه می باشد.
🔷 آیه روز :
و َإِذْ قَالَ إِبْرَاهِيمُ رَبِّ اجْعَلْ هَذَا بَلَدًا آمِنًا و َارْزُقْ أَهْلَهُ مِنَ الثَّمَرَاتِ مَنْ آمَنَ مِنْهُمْ بِاللَّهِ و َالْيَوْمِ الْآخِرِ قَالَ وَ مَنْ كَفَرَ فَأُمَتِّعُهُ قَلِيلًا ثُمَّ أَضْطَرُّهُ إِلَى عَذَابِ النَّارِ وَ بِئْسَ الْمَصِيرُ (بقره / آیه 126)
🔶 ترجمه :
(و بياد آوريد) هنگامي كه ابراهيم عرض كرد: پروردگارا اين سرزمين را شهر امني قرار ده، و اهل آن را آنها كه ايمان به خدا و روز بازپسين آورده اند از ثمرات (گوناگون) روزي ده (ما اين دعاي ابراهيم را به اجابت رسانديم و مؤمنان را از انواع بركات بهره مند ساختيم) اما به آنها كه كافر شدند بهره كمي خواهيم داد، سپس آنها را به عذاب آتش مي كشانيم و چه بد سر انجامي دارند.
📅 دوشنبه 19 اردیبهشت 1401
#امنیت ، #اقتصاد ، #معیشت ، #مکه ، #ابراهیم
🌼هر روز یک آیه🌼👇
http://eitaa.com/joinchat/1389297667C238e6099ae
بسم الله الرحمن الرحیم
📋 رهایی یونس از مجازات؛ هر چند ما معتقد به عصمت پیامبران هستیم، اما در قرآن اشاراتی به آنچه در اصطلاح ترک اولی انبیاء، نام دارد، شده است. یعنی کارهایی که انبیاء انجام دادند و بهتر بود که انجام نمی دادند. شاید دلیل بیان این موارد، آموزش نحوه صحیح بازگشت به سوی خداوند، از طریق رفتار این بندگان برگزیده خدا می باشد. آیه مربوط به حضرت یونس علیه السلام است. آنگاه که کاری را کرد که مورد پسند و پذیرش خداوند نبود. در نتیجه سر از شکم نهنگ در آورد. البته او در شکم نهنگ به بهترین نحو به سوی خدا بازگشت و نجات پیدا کرد. آیه یکی از مجازات های در نظر گرفته شده برای او، در صورت عدم بازگشت به سوی خداوند را بیان می کند.
🔷 آیه روز :
لَوْلَا أَنْ تَدَارَكَهُ نِعْمَةٌ مِنْ رَبِّهِ لَنُبِذَ بِالْعَرَاءِ وَ هُوَ مَذْمُومٌ (قلم / آیه 49)
🔶 ترجمه :
و اگر رحمت خدا به ياريش نيامده بود (از شكم ماهي) بيرون افكنده ميشد در حالي كه مذموم بود.
📅 سه شنبه 20 اردیبهشت 1401
#عبادی ، #توبه ، #یونس
🌼هر روز یک آیه🌼👇
http://eitaa.com/joinchat/1389297667C238e6099ae
بسم الله الرحمن الرحیم
📋 جریان اجتماعی خوبیها؛ آیه شامل توصیفی است از بندگان خدا که یکدیگر را به صبر و مرحمت سفارش می کنند. دستور به سفارش نشان می دهد مـسائلى همچون صبر و استقامت در راه اطاعت پروردگار، و مبارزه با هـواى نـفـس، و همچنين تقويت اصل محبت و رحمت، بـايـد بـه صـورت يـك جـريـان عـمـومـى در كـل جـامـعـه درآيـد، تا از اين طريق پيوندهاى اجتماعى نيز محكمتر شود. (صبر) در اينجا اشاره به شكيبائى در اطاعت فرمان خدا و اهتمام به او امر او است ، و (مرحمت ) اشاره به محبت نسبت به خلق خدا است و مى دانيم اساس دين را ارتـبـاط بـا خـالق و خـلق تـشـكـيـل مـى دهـد ، و بـه هـر حال صبر و استقامت ريشه اصلى هر گونه اطاعت و بندگى و ترك گناه و عصيان است.
🔷 آیه روز :
ثُمَّ كَانَ مِنَ الَّذِينَ آمَنُوا وَ تَوَاصَوْا بِالصَّبْرِ وَ تَوَاصَوْا بِالْمَرْحَمَةِ (بلد / آیه 17)
🔶 ترجمه :
سپس از كساني بوده باشد كه ايمان آورده، و يكديگر را به شكيبائي و رحمت توصيه مي كنند.
📅 چهارشنبه 21 اردیبهشت 1401
#اجتماعی ، #صبر ، #رحمت
🌼هر روز یک آیه🌼👇
http://eitaa.com/joinchat/1389297667C238e6099ae
بسم الله الرحمن الرحیم
📋 درباره اراده الهی ؛ مضمون آیه این است که هنگامى كه خداوند چيزى را اراده كند بلافاصله تحقق مى يابد به طورى كه در ميان اراده او و وجود اشياء چيزى فاصله نيست. بديهى است امر و فرمان الهى در آیه به معنى امر لفظى نيست ، همچنين جمله (كن) (بوده باش) جمله اى نيست كه خداوند به صورت لفظ بيان كند، چرا كه نه او لفظى دارد و نه نيازمند به الفاظ است ، بلكه منظور همان تعلق اراده او به ايجاد و ابداع چيزى است. آرى تعلق اراده او به چيزى همان، و موجود شدن آن همان است!
⬅️ تکمله : حال با همین نگاه توحیدی دقیق به گرفتاری ها و دشواریهای آخرالزمانی که ما را در برگرفته، بنگرید. برای او کاری ندارد که با اراده ای، سعادت را از میان این مشکلات برایمان رقم بزند. به برکت ظهور امام عصر. انشاالله به زودی...
🔷 آیه روز :
إِنَّمَا أَمْرُهُ إِذَا أَرَادَ شَيْئًا أَنْ يَقُولَ لَهُ كُنْ فَيَكُونُ (یس / آیه 82)
🔶 ترجمه :
فرمان او تنها اين است كه هر گاه چيزي را اراده كند به او مي گويد: موجود باش آن نيز بلافاصله موجود مي شود!
📅 جمعه 23 اردیبهشت 1401
#توحید ، #اراده ، #آخرالزمان ، #وعده ، #مهدویت
🌹تعجیل در فرج ولی عصر صلوات🌹
🌼هر روز یک آیه🌼👇
http://eitaa.com/joinchat/1389297667C238e6099ae
بسم الله الرحمن الرحیم
📋 خطر اصرار بر گناه؛ آیه در بیان ویژگی های اصحاب شمال (جهنمیان) است. حـنـث در اصـل بـه معنى هرگونه گناه است، ولى در بسيارى از مواقع اين واژه به معنى پيمان شكنى و مخالفت سوگند آمده است . بنابراين ويژگى اصحاب شمال، تـنـهـا انـجـام گـنـاه نـيست، بلكه اصرار بر گناهان عظيم است، چرا كه گناه ممكن است، احـيـانـا از اصـحاب يمين نيز سر زند ولى آنها هرگز بر آن اصرار نمى ورزند، بلکه هنگامى كه متذكر مى شوند فورا توبه مى كنند.
🔷 آیه روز :
وَ كَانُوا يُصِرُّونَ عَلَى الْحِنْثِ الْعَظِيمِ (واقعه / آیه 46)
🔶 ترجمه :
و بر گناهان بزرگ اصرار داشتند.
📅 شنبه 24 اردیبهشت 1401
#عبادی ، #گناه ، #آخرت
🌼هر روز یک آیه🌼👇
http://eitaa.com/joinchat/1389297667C238e6099ae