بسم الله الرحمن الرحیم
🌑تاسوعای حسینی بر مومنان تسلیت باد🌑
📋 درباره عبد صالح ؛ ترکیب "عبد صالح" در قرآن یک بار در سوره تحریم به عنوان صفتی برای نوح و لوط علیهماالسلام آمده است و یکبار در آیه مورد بحث امروز (البته به صورت جمع). در این آیه واکنش سلیمان علیه السلام به درک سخن مورچه بیان می شود. از خنده ابتدایی او گرفته تا دعای شاکرانه ای که در واکنش به این نعمت الهی (درک سخن حیوانات) بر زبانش جاری می گردد. به طور کلی تک تک بندهای این دعا بسیار با اهمیت است و جای بررسی دارد. اما در اینجا تکیه سخن بر بندهای آخر دعا است. سلیمان از خدا می خواهد توفیق دهد که عمل صالح انجام دهد و او را در زمره بندگان صالح خویش وارد کند. داخل بودن در زمره صالحان مرحله ای اى است فراتر از انجام عمل صالح كه اولى صلاح ذاتى است و دومى صلاح عمل (دقت كنيد). به تعبير ديگر گاه انسان عمل صالحى را انجام مى دهد، اما اين معنى جزء ذات و روح او و بافت وجودش نشده است ، سلیمان از خدا اين مى خواهد كه آنقدر مشمول عنايت پروردگار قرار گيرد كه صالح بودن از عملش فراتر رود و در درون جان و اعماق وجودش نفوذ كند و اين جز به رحمت الهى امكان پذير نيست . راستى بنده صالح خدا بودن چه گرانبها و گرانقدر است كه سليمان با آن حشمت و جاه و جلالش كه براى احدى جاى شك نبوده باز تقاضايش اين است كه خدا به رحمتش او را در خط بندگان صالح قرار دهد.
⬅️ مناسبت : امام صادق علیه السلام در ابتدای زیارت حضرت عباس خطاب به قمر بنی هاشم می فرمایند : "سلام بر تو ای عبد صالح خدا!" امام صادق علیه السلام معصوم است. معصوم خطا نمی کند و اغراق در کار او نیست. پس حضرت عباس نزد خداوند عبد صالح محسوب می شود. همان مقامی که پیامبر بزرگ الهی یعنی سلیمان با آن همه حشمت و جاهش از خداوند می خواهد که به او عنایت کند. اینجا است که عظمت شخصیت حضرت عباس مشخص می شود. معلوم می شود که چرا شفاعتش پیش خدا این همه ارزش دارد. دلیل باب الحوائج بودنش همین مقام والایی است که دارد. حال چگونه حضرت عباس در سی و اندی سال از عمرش به این جایگاه رسیده است که سلیمان حشمت الله در آرزوی آن است؟ مقام علمی، اطاعتش از خدا و ولایت پذیری بی حد و حصر، ادب و فداکاری. این ها ویژگی هایی است که قمر بنی هاشم در آن ها سرآمد است. اتفاق ویژه ای هم که در جریان شهادتش افتاد هم موهبتی از سوی خدا بود. امتحانی دشوار برای او ، بلایی عظیم که عباس سربلند از آن بیرون آمد. کسانی که از امتحانات دشوار الهی با موفقیت بیرون بیایند، خداوند به آن ها پاداش می دهد. بله عباس سربلند بیرون آمد و مقامی بسیار رفیع پیدا کرد و باب الحوائج الی الله شد. هنوز مانده است تا ما جایگاه رفیع او را درک کنیم.
🔷 آیه روز :
فَتَبَسَّمَ ضَاحِكًا مِّن قَوْلِهَا وَ قَالَ رَبِّ أَوْزِعْنِي أَنْ أَشْكُرَ نِعْمَتَكَ الَّتِي أَنْعَمْتَ عَلَيَّ وَ عَلَى وَالِدَيَّ وَ أَنْ أَعْمَلَ صَالِحًا تَرْضَاهُ وَ أَدْخِلْنِي بِرَحْمَتِكَ فِي عِبَادِكَ الصَّالِحِينَ (نمل / آیه 19)
🔶 ترجمه:
سلیمان از سخن او {مورچه} تبسمى كرد و خندید و گفت: «پروردگارا! شكر نعمتهایى را كه بر من و پدر و مادرم ارزانى داشته اى به من الهام كن، و توفیق ده تا عمل صالحى كه موجب رضاى توست انجام دهم، و مرا برحمت خود در زمره بندگان صالحت وارد كن!»
✅پیشنهاد : دعای حضرت سلیمان علیه السلام در این آیه " رب اوزعنی ... " بسیار دعای مهم و البته تأثیر گذار در سرنوشت فرد است. دعاهایی که قرآن از قول پیامبران ذکر می کند، بسیار ارزشمند است. لذا نباید از مداومت بر آن ها به ویژه در قنوت نمازها غافل شد.
📅 دوشنبه ۲۵ تیر ۱۴۰۳
#عبادی ، #شکر ، #صلاح ، #صالح ، #عبد_صالح
🌼هر روز یک آیه🌼
http://eitaa.com/joinchat/1389297667C238e6099ae
بسم الله الرحمن الرحیم
⚫ سالروز واقعه جانسوز عاشورای حسینی را تسلیت عرض می کنیم⚫
📋 بهترین منادیان؛ مفهوم این آیه را می توان این گونه بیان کرد: هيچكس سخنش از داعيان به سوى الله و مناديان توحيد بهتر نيست ، همان مناديانى كه با عمل صالح خويش دعوت زبانى خود را تاءكيد و تثبيت مى كنند، و با اعتقاد به اسلام و تسليم در برابر حق بر عمل صالح خويش صحه مى گذارند. در حقيقت چنين كسانى علاوه بر سه ركن معروف ايمان ، اقرار به لسان ، عمل به اركان ، و ايمان قلبی، بر ركن چهارمى نيز چنگ زده اند و آن تبليغ و نشر آئين حق و اقامه دليل بر مبانى دين و زدودن آثار شك و ترديد از قلوب بندگان خدا است. اين مناديان با اين چهار وصف بهترين مناديان جهانند.
🌏 مناسبت : گر چه مفسران این آیه را به شخصیت رسول اکرم صلی الله علیه و آله تطبیق دادند (که مصداق اصلی هستند) و شواهدی بر تطبیق آن بر شخصیت بلال حبشی هم وجود دارد، اما برخی متفکرین عصر حاضر ، شخصیت امام حسین علیه السلام را به عنوان یکی از مصادیق اصلی آیه محسوب می کنند. چرا که امام حسین علیه السلام در واقعه کربلا از جان و دل مردم را به سوی خدا دعوت کرد. هم با زبان (خطبه) و هم با کردارش. با جهاد مظلومانه اش عمل صالح را به اوج خود رسانید و از همه مهمتر تسلیم محض در مقابل مشیت الهی بود. کاری که از هر کسی بر نمی آید. با آن همه حجم مصیبتی که در روز عاشورا بر ایشان گذشت، زمانی که از اسب بر زمین افتادند، دعای قربانی خواندن که الهی راضیم به رضایت و تسلیم هستم به امرت. این مقام والای امام حسین نزد خداوند از همین اوج معرفت ایشان سرچشمه می گیرد که پس از این همه مصیبت واژه تسلیم بر زبان می آورد و اندک شکوائیه ای هم در دل ندارد. (در آیه هم سخن از اظهار تسلیم به زبان است) ای کاش ما هم در امتحانات زندگی خود که دشواریش هزاران هزار از مصایب کربلا کمتر است، می توانستیم به مقام تسلیم و رضا برسیم تا نزدیکی مان به خدا بیشتر شود. نه اینکه همیشه از خداوند طلبکار باشیم!
⚠ توجه : این آیه از سوره فصلت انتخاب شده که از سوره های دارای سجده واجب است. با وجودی که سجده واجب سوره مربوط به این آیه نیست، اما با توجه به اینکه برخی مراجع تقلید محدودیت هایی برای خواندن آیات این سوره در برخی حالات خاص زنان و مردان قائل هستند، این مسئله اطلاع رسانی می شود.
🔷 آیه روز:
و َمَنْ أَحْسَنُ قَوْلًا مِمَّنْ دَعَا إِلَى اللَّهِ وَعَمِلَ صَالِحًا و َقَالَ إِنَّنِي مِنَ الْمُسْلِمِينَ (فصلت / آیه 33)
🔶 ترجمه:
گفتار چه كسي بهتر است از آنكس كه دعوت به سوي خدا مي كند و عمل صالح انجام مي دهد و مي گويد: من از مسلمين هستم.
📅 سه شنبه ۲۶ تیر ۱۴۰۳
#نبوت ، #عترت ، #دعوت ، #تسلیم
🌼هر روز یک آیه🌼👇
http://eitaa.com/joinchat/1389297667C238e6099ae
بسم الله الرحمن الرحیم
🌑سالروز شهادت امام زین العابدین تسلیت باد🌑
📋 ویژگی های پیروان راستین پیامبران؛ در ابتدای این آیه خداوند یادی از پیامبران و نعمت های ویژه ای که به آنها داده است می کند. سـپـس ايـن بـحـث را بـا يـاد پـيـروان راسـتـيـن ايـن پـيـامـبـران بـزرگ تـكـمـيـل كـرده مـى گـويد:از كسانى كه هدايت كرديم و برگزيديم افرادى هستند كه وقتى آيات خداوند رحمان بر آنها خوانده شود به خاك مى افتند و سجده مى كنند، و سيلاب اشكشان سرازير مى شود. در واقع این آیه ویژگی های افراد هدایت شده و برگزیده را بیان می کند. از جمله اصلی ترین مصادیق این آیات اهل بیت عصمت و طهارت هستند که هم در اوج هدایت اند و هم برگزیده و هم در حالات آنها، داشتن چنین احوالی ذکر شده است. از جمله امام علی بن الحسین که به دلیل زیادی سجده، سجاد گفته شده است و در حدیثی درباره این آیه فرموده است: "ما مقصود از اين آيه ايم."
🔷 آیه روز:
أُولَئِكَ الَّذِينَ أَنْعَمَ اللَّهُ عَلَيْهِمْ مِنَ النَّبِيِّينَ مِنْ ذُرِّيَّةِ آدَمَ وَ مِمَّنْ حَمَلْنَا مَعَ نُوحٍ وَ مِنْ ذُرِّيَّةِ إِبْرَاهِيمَ وَ إِسْرَائِيلَ وَ مِمَّنْ هَدَيْنَا وَ اجْتَبَيْنَا إِذَا تُتْلَى عَلَيْهِمْ آيَاتُ الرَّحْمَنِ خَرُّوا سُجَّدًا وَبُكِيًّا (مریم / آیه 58)
🔶 ترجمه:
آنها پيامبراني بودند كه خداوند مشمول نعمتشان قرار داده بود، از فرزندان آدم و از كساني كه با نوح بر كشتي سوار كرديم، و از دودمان آنها كه هدايت كرديم و برگزيديم، آنها كساني بودند كه وقتي آيات خداوند رحمان بر آنان خوانده ميشد به خاك ميافتادند و سجده ميكردند، در حالي كه گريان بودند.
🗓 پنجشنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۳
#عبادت ، #نبوت ، #سجده ، #نعمت ، #هدایت
🌼هر روز یک آیه🌼👇
http://eitaa.com/joinchat/1389297667C238e6099ae
بسم الله الرحمن الرحیم
📋 محکم ترین دلیل رخداد معاد؛ این آیه با نقل یک پرسش آغاز می شود. پرسشی درباره امکان پذیربودن زنده شدن مردگان! البته این استفهام انکاری است. یعنی پرسشگر می خواهد به شنونده القا کند که چنین چیزی امکان پذیر نیست. (بدیهی است که اینجا منظور معاد جسمانی است. ) پس خداوند هم پرسش و هم پاسخ را ذکر می کند. خداوند به پرسشگر، خلقت اولیه خود را یادآوری می کند. خلقتی از عدم! آیه تاکید می کند که هیچ چیزی وجود نداشت و خدا انسان را با این وجود آفرید! مهمترین دلیل امکان پذیربودن رخداد یک اتفاق، این است که آن اتفاق قبلا افتاده باشد! این استدلال در آیات دیگر قرآن هم به کار رفته است.
🔷 آیه روز:
وَ يَقُولُ الْإِنْسَانُ أَإِذَا مَا مِتُّ لَسَوْفَ أُخْرَجُ حَيًّا* أَ وَ لَا يَذْكُرُ الْإِنْسَانُ أَنَّا خَلَقْنَاهُ مِنْ قَبْلُ وَلَمْ يَكُ شَيْئًا (مریم / آیات 66 و 67)
🔶 ترجمه:
انسان ميگويد: آيا پس از مردن در آينده زنده (از قبر) بيرون خواهم آمد. ؟ * آيا انسان به خاطر نمي آورد كه ما او را پيش از اين آفريديم در حالي كه چيزي نبود.
🗓 شنبه ۳۰ تیر ۱۴۰۳
#معاد ، #مرگ ، #آخرت ،
🌼هر روز یک آیه🌼👇
http://eitaa.com/joinchat/1389297667C238e6099ae
بسم الله الرحمن الرحیم
📋 غرور قارون ؛ وقتی قارون که دارای ثروت زیادی بود، مورد نصیحت قومش قرار گرفت، به آنها گفت : " من ای ثروت را با علم و آگاهيم به دست آورده ام، پس در مصرف آن نیز نياز به ارشاد و راهنمائى كسى ندارم !" در واقع این آفتی است که انسانهای موفق در زمینه های مختلف (به ویژه اقتصادی) را از خدا دور می کند. یعنی آنها منشا موفقیتهایشان را خودشان می دانند و خود را از خدا بی نیاز می بینند. اما قرآن تذکر ویژه ای به قارون مى دهد كه تو مى گوئى آنچه دارى از طريق علم و دانشت دارى ، اما فراموش كردى كه از تو عالمتر و نـيـرومـنـدتـر و ثـروتـمـنـدتـر فـراوان بـودنـد، آيـا تـوانـسـتـنـد از چنگال مجازات الهى رهائى يابند؟
🔷 آیه روز :
قَالَ إِنَّمَا أُوتِيتُهُ عَلَى عِلْمٍ عِنْدِي أَوَلَمْ يَعْلَمْ أَنَّ اللَّهَ قَدْ أَهْلَكَ مِنْ قَبْلِهِ مِنَ الْقُرُونِ مَنْ هُوَ أَشَدُّ مِنْهُ قُوَّةً و َأَكْثَرُ جَمْعًا وَلَا يُسْأَلُ عَنْ ذُنُوبِهِمُ الْمُجْرِمُونَ (قصص / آیه 78)
🔶 ترجمه:
(قارون) گفت: اين ثروت را به وسيله دانشي كه نزد من است به دست آورده ام، آيا او نميدانست خداوند اقوامي را قبل از او هلاك كرد كه از او نيرومندتر و ثروتمندتر بودند؟! (و هنگامي كه عذاب الهي فرا رسد) مجرمان از گناهانشان سؤ ال نمي شوند (و مجالي براي عذرخواهي آنان نيست).
📅 یکشنبه ۳۱ تیر ۱۴۰۳
#قارون ، #سنت_الهی ، #ثروت ، #غرور
🌼هر روز یک آیه🌼👇
http://eitaa.com/joinchat/1389297667C238e6099ae
بسم الله الرحمن الرحیم
📋 فطرت و نوری در تاریکی؛ خدا به پيامبر دستور مى دهد به آنها اين چنين بگويد: چه كسى شما را از تاريكي هاى بر و بحر رهائى مى بخشد؟! ظلمت و تاريكى ذاتا هولناك و توهم انگيز است. اگر اين تاريكى با حوادث وحشتناك واقعى آميخته شود، وحشت آن به مراتب بيش از مشكلاتى است كه به هنگام روز پديد مى آيد، در چنين لحظاتى است كه نور تابناكى كه در اعماق جان انسان مى درخشد و او را به سوى کسی مى خواند كه تنها او است كه مى تواند چنین مشكلاتى را حل كند. اينگونه حالات دريچه هائى هستند به جهان توحيد و خداشناسى . در چنين حالى شما از لطف بى پايان او استمداد مى كنيد گاهى آشكارا و با پنهانى در درون دل و جان او را مى خوانيد كه اگر ما را از كام خطر بره اند به طور قطع شكر نعمتهاى او را انجام خواهيم داد و جز به او دل نخواهيم بست. این همان رسیدن به خدا از طریق فطرت است.
⬅️تکمله : البته كه تاريكى گاهى جنبه حسى دارد و گاهى جنبه معنوى ، ظلمت حسى آن است كه نور به كلى قطع شود يا آنچنان ضعيف شود كه انسان جائى را نبيند يا به زحمت ببيند، و ظلمت معنوى همان مشكلات و گرفتاريها و پريشانيهائى است كه عاقبت آنها تاريك و ناپيدا است . مانند جهل ، هرج و مرج اجتماعى و اقتصادى و نابسامانيهاى فكرى و انحرافات آلودگيهاى اخلاقى كه عواقب شوم آنها قابل پيش بينى نيست. راه نجات از تاریکی و وحشت آن ، چه حسی باشد و چه معنوی، خواندن خدا است.
🔷 آیه روز:
قُلْ مَنْ يُنَجِّيكُمْ مِنْ ظُلُمَاتِ الْبَرِّ وَ الْبَحْرِ تَدْعُونَهُ تَضَرُّعًا وَ خُفْيَةً لَئِنْ أَنْجَانَا مِنْ هَذِهِ لَنَكُونَنَّ مِنَ الشَّاكِرِينَ (انعام / آیه 63)
🔶 ترجمه:
بگو چه كسي شما را از تاريكيهاي خشكي و دريا رهائي ميبخشد؟ در حالي كه او را آشكارا و در پنهاني ميخوانيد (و ميگوئيد): اگر از اين (خطرات و ظلمتها) ما را رهائي بخشيدي از شكرگزاران خواهيم بود.
🗓 سه شنبه ۲ مرداد ۱۴۰۳
#توحید ، #انسان ، #فطرت ، #انسان_شناسی ، #ترس
🌼هر روز یک آیه🌼👇
http://eitaa.com/joinchat/1389297667C238e6099ae
بسم الله الرحمن الرحیم
📋 ترازوی عدل الهی؛ آیه اشـاره بـه حـساب و جزاى دقيق و عادلانه قيامت مى كند تا افراد بی ايـمـان و ستمگر بدانند به فرض كه عذاب اين دنيا دامانشان را نگيرد مجازات آخرت حـتـمـى اسـت، و دقـيـقـا تـمـام اعـمـالشـان مـورد مـحاسبه قرار مى گيرد و به هيچكس در آنجا كمترين ظلم و ستمى نمى شود. اما اين نفى ظلم و ستم ، مفهومش اين نيست كه در حساب دقت نمى شود بلكه اگر به مقدار سـنـگـيـنـى يـك دانـه خردل كار نيك و بدى باشد خدا آن را حاضر مى سازد و مورد سنجش قرار مى دهد.
🔷 آیه روز :
وَ نَضَعُ الْمَوَازِينَ الْقِسْطَ لِيَوْمِ الْقِيَامَةِ فَلَا تُظْلَمُ نَفْسٌ شَيْئًا وَ إِنْ كَانَ مِثْقَالَ حَبَّةٍ مِنْ خَرْدَلٍ أَتَيْنَا بِهَا وَ كَفَى بِنَا حَاسِبِينَ (انبیاء / آیه 47)
🔶 ترجمه:
ما ترازوهاي عدل را در روز قيامت نصب ميكنيم، لذا به هيچكس كمترين ستمي نميشود، و اگر به مقدار سنگيني يك دانه خردل (كار نيك و بدي باشد) ما آنرا حاضر ميكنيم، و كافي است كه ما حساب كننده باشيم.
📅 چهارشنبه ۳ مرداد ۱۴۰۳
#آخرت ، #قیامت ، #عدل
🌼هر روز یک آیه🌼👇
http://eitaa.com/joinchat/1389297667C238e6099ae
بسم الله الرحمن الرحیم
📋 خبر قرآن از اسارت شیاطین جنی توسط حضرت سلیمان علیه السلام: از موهبت های خداوند به سليمان (عليه السلام ) مساءله تسخير جنیان سركش و قرار دادن آن در اختيار او براى انجام كارهاى مثبت بود چنانكه می فرماید شياطين را مـسـخر او ساختيم ، و هر بنا و غواصى از آنها را سر بر فرمان او نهاديم تا گروهى در خـشـكـى هـر بـنـائى مـى خـواهـد بـراى او بـسـازنـد، و گـروهـى در دريـا بـه غـواصـى مشغول باشند. بـه ايـن تـرتـيـب خـداونـد نـيـروى آمـاده اى براى كارهاى مثبت را در اختيار او گذاشت ، و شياطين كه طبيعتشان تمرد و سركشى است آنچنان مسخر او شدند كه در مسير سازندگى و استخراج منابع گرانبها قرار گرفتند.
🔷 آیه روز :
وَالشَّيَاطِينَ كُلَّ بَنَّاءٍ وَغَوَّاصٍ * وَآخَرِينَ مُقَرَّنِينَ فِي الْأَصْفَادِ (ص / آیات 37 و 38)
🔶 ترجمه:
و شياطين را مسخر او ساختيم، هر بناء و غواصي از آنها.* و گروه ديگري (از شياطين) را در غل و زنجير (تحت سلطه او) قرار داديم.
🗓 پنجشنبه ۴ مرداد ۱۴۰۳
#سلیمان، #شیطان ، #جن
🌼هر روز یک آیه 🌼👇
http://eitaa.com/joinchat/1389297667C238e6099ae
بسم الله الرحمن الرحیم
📋 نشانه های منافقان؛ این آیه درباره ویژگی های منافقان است. مطابق آیه منافقان مردم را به (منكرات ) تشويق ، و از (نيكي ها) باز مى دارند. دائما سعى مى كنند كه فساد همه جا را بگيرد، و معروف و نيكى از جامعه برچيده شود، تا بهتر بتوانند در چنان محيط آلوده اى به اهداف شومشان برسند. آنها دست دهنده ندارند، نه در راه خدا انفاق مى كنند، نه به كمك محرومان مى شتابند، و نه خويشاوند و آشنا از كمك مالى آنها بهره مى گيرند. چون ايمان به آخرت و پاداش (انفاق ) ندارند. نشانه بعدی اینکه تمام اعمال و گفتار و رفتارشان نشان مى دهد كه (آنها خدا را فراموش كرده اند) و نيز وضع زندگى آنها نشان مى دهد كه (خدا هم آنها را از بركات و توفيقات و مواهب خود فراموش نموده ) يعنى با آنها معامله فراموشى كرده است. آخرین نشانه هم این است که منافقان فاسقند و بيرون از دائره اطاعت فرمان خدا.
🔷 آیه روز:
الْمُنَافِقُونَ وَ الْمُنَافِقَاتُ بَعْضُهُمْ مِنْ بَعْضٍ يَأْمُرُونَ بِالْمُنْكَرِ وَ يَنْهَوْنَ عَنِ الْمَعْرُوفِ وَ يَقْبِضُونَ أَيْدِيَهُمْ نَسُوا اللَّهَ فَنَسِيَهُمْ إِنَّ الْمُنَافِقِينَ هُمُ الْفَاسِقُونَ (توبه / آیه 67)
🔶 ترجمه:
مردان منافق و زنان منافق همه از يك گروهند، آنها امر به منكر، و نهي از معروف، مي كنند، و دستهايشان را (از انفاق و بخشش) مي بندند، خدا را فراموش كردند و خدا آنها را فراموش كرده (رحمتش را از آنها قطع کرده) منافقان قطعا فاسقند.
📅 یکشنبه ۷ مرداد ۱۴۰۳
#سیاست ، #مال ، #حسرت
🌼هر روز یک آیه🌼👇
http://eitaa.com/joinchat/1389297667C238e6099ae
بسم الله الرحمن الرحیم
📋 عذابی برای نعمت دارها؛ در قرآن واژه "مترفین" برای افرادی در اجتماع به کار می رود که غرق در ناز و نعمت هستند. در این آیات خداوند در خصوص افراد بی ایمان می فرماید که آنها در گمراهی می مانند تا هنگامی که مترفین آن جامعه را عذاب کنیم. در آن زمان است که ناله آنها درخواهد آمد! تاکید بر (مـتـرفـيـن ) در اينجا با اينكه گنهكاران منحصر به آنها نيستند يا به خـاطر اين است كه آنها سردمداران گمراهى و ضلالتند و يا براى اين است كه مجازات در مورد آنها دردناكتر خواهد بود. نکته مهم دیگر این است، تا زمانی که مترفین در ناز و نعمت بمانند و عذاب نشوند، جامعه نمی پذیرد که آنها در مسیر غلط حرکت می کنند و موفقیت های ظاهری آنها را حمل بر حقانیت اعتقادات نادرستشان خواهد کرد.
🔷 آیه روز:
حَتَّى إِذَا أَخَذْنَا مُتْرَفِيهِمْ بِالْعَذَابِ إِذَا هُمْ يَجْأَرُونَ (مومنون / آیه 64)
🔶 ترجمه:
تا زماني كه متنعّمان مغرور آنها در چنگال عذاب گرفتار سازيم در اين هنگام ناله هاي دردناك و استغاثه آميز سر ميدهند!
📅 دوشنبه ۸ مرداد ۱۴۰۳
#اجتماعی ، #دنیاطلبی ، #عذاب
🌼هر روز یک آیه🌼👇
http://eitaa.com/joinchat/1389297667C238e6099ae
بسم الله الرحمن الرحیم
📋 دستور به سلام کردن؛ در بخش آیه خداوند بهره برداری و خوردن غذای بدون اجازه گرفتن از صاحب خانه (چه بسا برخی تصرفات مالی خرد) را درباره خانه خانواده، برخی خویشاوندان و دوستان نزدیک مجاز اعلام می کند. همچنین برای برخی از معلولان جامعه نیز چنین مجوزی صادر می شود. حکمی مترقی که با فرهنگ جوامع نیز سازگار است. سپس آیه به يك دستور اخلاقى ديگر اشاره می کند و دستور به سلام کردن در هنگام ورود به خانه همدیگر می دهد و این کار را سلام و تحيتى از نـزد خـداونـد، پـر بركت و پاكيزه است معرفی می نماید. پس این مثل که می گویند، سلام، سلامتی می آورد با این آیه سازگار است.
🔷 آیه روز:
لَيْسَ عَلَى الْأَعْمَى حَرَجٌ وَ لَا عَلَى الْأَعْرَجِ حَرَجٌ وَ لَا عَلَى الْمَرِيضِ حَرَجٌ وَ لَا عَلَى أَنْفُسِكُمْ أَنْ تَأْكُلُوا مِنْ بُيُوتِكُمْ أَوْ بُيُوتِ آبَائِكُمْ أَوْ بُيُوتِ أُمَّهَاتِكُمْ أَوْ بُيُوتِ إِخْوَانِكُمْ أَوْ بُيُوتِ أَخَوَاتِكُمْ أَوْ بُيُوتِ أَعْمَامِكُمْ أَوْ بُيُوتِ عَمَّاتِكُمْ أَوْ بُيُوتِ أَخْوَالِكُمْ أَوْ بُيُوتِ خَالَاتِكُمْ أَوْ مَا مَلَكْتُمْ مَفَاتِحَهُ أَوْ صَدِيقِكُمْ لَيْسَ عَلَيْكُمْ جُنَاحٌ أَنْ تَأْكُلُوا جَمِيعًا أَوْ أَشْتَاتًا فَإِذَا دَخَلْتُمْ بُيُوتًا فَسَلِّمُوا عَلَى أَنْفُسِكُمْ تَحِيَّةً مِنْ عِنْدِ اللَّهِ مُبَارَكَةً طَيِّبَةً كَذَلِكَ يُبَيِّنُ اللَّهُ لَكُمُ الْآيَاتِ لَعَلَّكُمْ تَعْقِلُونَ (نور / آیه 61)
🔶 ترجمه:
بر نابينا و افراد شل و بيمار گناهي نيست (كه با شما هم غذا شوند) و بر شما نيز گناهي نيست كه از خانه هاي خودتان (خانه هاي فرزندان يا همسرانتان كه خانه خود شما محسوب ميشود بدون اجازه خاصي) غذا بخوريد، و همچنين خانه هاي پدرانتان، يا خانه هاي مادرانتان، يا خانه هاي برادرانتان، يا خانه هاي خواهرانتان يا خانه هاي عموهايتان، يا خانه هاي عمه هايتان، يا خانه هاي دائيهايتان، يا خانه هاي خاله هايتان، يا خانه اي كه كليدش در اختيار شما است، يا خانه هاي دوستانتان، بر شما گناهي نيست كه بطور دسته جمعي يا جداگانه غذا بخوريد، و هنگامي كه داخل خانه اي شديد بر خويشتن سلام كنيد، سلام و تحيتي از سوي خداوند، سلام و تحيتي پر بركت و پاكيزه، اينگونه خداوند آيات را براي شما تبيين ميكند شايد انديشه كنيد.
📅 چهارشنبه ۱۰ مرداد ۱۴۰۳
#اجتماعی ، #خانواده ، #سلام ، #غذا
🌼هر روز یک آیه🌼👇
http://eitaa.com/joinchat/1389297667C238e6099ae
بسم الله الرحمن الرحیم
🌹ثواب آیه امروز را به مجاهد شهید اسماعیل هنیه تقدیم می کنیم که پس از عمری تلاش برای مبارره با صهیونیزم، دیروز در تهران به شهادت رسید.🌹
📋 شهیدان زنده اند؛ این آیه بسیار معروف است. آیه ای که خداوند خطاب به پیامبر با تاکید می فرماید کسانی که در راه خدا کشته شده اند، زنده هستند و نزد خدا روزی داده می شوند. البته زندگی در عالم برزخ، اختصاصى به شهيدان ندارد و شامل دیگر انسان ها نیز می شود، ولى از آنجا كه حيات شهيدان يك حيات فوق العاده عالى و آميخته با انواع نعمتهاى معنوى است - و به علاوه موضوع سخن ، در آيه آنها هستند و البته برای دلداری دادن مومنان که آن ها را از دست داده اند - تنها نام از آنها برده شده است. هرچند دقیق تر است که بگوییم آنها بقدرى غرق مواهب حيات معنوى هستند كه گويا زندگى ساير برزخيان در مقابل آنها حیات محسوب نمی شود. البته یک نوع از این مواهب که اختصاص به اولیاء خدا دارد و شامل دیگر انسان ها نمی شود، توانمندی آنها در انجام برخی تصرفات در همین عالم دنیا است، به خاطر مقام عالی که نزد خدا دارند. همین یک مورد کافی است که انسان درک کند، چرا خداوند تاکید بر زنده بودن آن ها دارد.
🔷 آیه روز:
و َلَا تَحْسَبَنَّ الَّذِينَ قُتِلُوا فِي سَبِيلِ اللَّهِ أَمْوَاتًا بَلْ أَحْيَاءٌ عِنْدَ رَبِّهِمْ يُرْزَقُونَ (آل عمران / آیه 169)
🔶 ترجمه:
(اي پيامبر) هرگز گمان مبر آنها كه در راه خدا كشته شده اند مردگانند، بلكه آنها زنده اند و نزد پروردگارشان روزي داده مي شوند.
📅 پنجشنبه ۱۱ مرداد ۱۴۰۳
#جهاد ، #مجاهد ، #شهید ، #مرگ ، #برزخ
🌼هر روز یک آیه🌼👇
http://eitaa.com/joinchat/1389297667C238e6099ae