بسم الله الرحمن الرحیم
📋 شب های دهگانه پرفضیلت: خداوند متعال در قرآن به شب های دهگانه سوگند یاد می کند. بر اساس نظر بسیاری از مفسران، این شب های دهگانه 10 شب نخست ماه ذی الحجه هستند. همان شبهایى كه شاهد بزرگترين و تكان دهنده ترين اجتماعات عبادى سياسى مسلمين جهان است. مطابق روایات این شب ها از شب های بسیار پر فضیلت برای عبادت و توجه به خداوند است. در حدیثی از پیامبر در بیان عظمت دهه اول ذی الحجه آمده است : «هیچ روزى که بجا آوردن عمل صالح در آن نزد خداوند محبوب باشد، بهتر از روزهاى دهه اول ذى الحجه نیست».
🔷 آیه روز :
وَ لَيَالٍ عَشْرٍ (فجر / آیه 2)
🔶 ترجمه :
و {سوگند} به شبهاى دهگانه.
🗓 دوشنبه 13 تیر 1401
#عبادی، #دعا ، #تهجد ، #حج
🌼هر روز یک آیه🌼👇
http://eitaa.com/joinchat/1389297667C238e6099ae
بسم الله الرحمن الرحیم
📋 کیمیای اجابت ؛ آیه می فرماید: براى كسانى كه اجابت دعوت پروردگارشان كردند، پاداش نيك و نتيجه سودمند است. حسنى (نيكى ) معنى وسيعى دارد كه هر خير و سعادتى را شامل مى شود، از خصلتهاى نيك و فضائل اخلاقى گرفته تا زندگى اجتماعى پاك و پاكيزه و پيروزى بر دشمن و بهشت جاودان. سپس مي افزايد : و آنها كه اجابت اين دعوت پروردگار را نكردند، سرنوشتشان بقدرى شوم است كه اگر تمام روى زمين و حتى همانندش مال آنها باشد، حاضرند همه اينها را براى نجات از آن سرنوشت شوم بدهند و تازه از آنها پذيرفته نخواهد شد! پس جا دارد از صمیم قلب بگوییم: لبیک، اللهم لبیک...
🔷 آیه روز :
لِلَّذِينَ اسْتَجَابُوا لِرَبِّهِمُ الْحُسْنَى وَ الَّذِينَ لَمْ يَسْتَجِيبُوا لَهُ لَوْ أَنَّ لَهُمْ مَا فِي الْأَرْضِ جَمِيعًا وَ مِثْلَهُ مَعَهُ لَافْتَدَوْا بِهِ أُولَئِكَ لَهُمْ سُوءُ الْحِسَابِ و َمَأْوَاهُمْ جَهَنَّمُ و َبِئْسَ الْمِهَادُ (رعد / آیه 18)
🔶 ترجمه :
براي آنها كه اجابت دعوت پروردگارشان را كردند (سرانجام و پاداش و) نتيجه نيك است، و آنها كه اجابت دعوت او را نكردند (آنچنان در وحشت عذاب الهي فرو ميروند كه) اگر تمام آنچه روي زمين است، و همانندش، از آن آنها باشد همگي را براي رهائي از عذاب مي دهند (ولي از آنها پذيرفته نخواهد شد) براي آنها حساب بدي است و جايگاهشان جهنم و چه بد جايگاهي است!
🗓 سه شنبه 14 تیر 1401
#عبادی، #دعوت ، #تقوا ، #حج
🌼هر روز یک آیه🌼👇
http://eitaa.com/joinchat/1389297667C238e6099ae
بسم الله الرحمن الرحیم
📋 تحیت بهشتی ؛ آیه درباره بهشتیان است. می فرماید تحیت آنان در آنجا سلام است. تحيت در اصل از ماده (حيات ) گرفته شده و به عنوان دعاء براى سلامتى و حيات افراد استفاده شده است. و به هر نوع خوشامدگوئى و سلام و دعائى كه در آغاز ملاقات گفته مى شود، اطلاق مى گردد. بعضى از مفسران گفته اند: تحيت در آيه فوق خوش آمد و درودى است كه خداوند به افراد با ايمان مى فرستد و آنان را با نعمت سلامت خويش از هرگونه ناراحتى و گزند قرین می دارد. و بعضى دیگر گفته اند: منظور در اينجا تحيتى است كه مؤمنان به يكديگر مى گويند و يا فرشتگان به آنها مى گويند با همان معنی گسترده کلمه سلام که ذکر شد.
🔷 آیه روز :
وَ أُدْخِلَ الَّذِينَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحَاتِ جَنَّاتٍ تَجْرِي مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ خَالِدِينَ فِيهَا بِإِذْنِ رَبِّهِمْ تَحِيَّتُهُمْ فِيهَا سَلَامٌ (ابراهیم / آیه 23)
🔶 ترجمه :
و آنها كه ايمان آوردند و عمل صالح انجام دادند به باغهاي بهشت داخل مي شوند، باغهائي كه نهرها از زير درختانش جاري است، جاودانه به اذن پروردگارشان در آن مي مانند، و تحيت آنها در آن سلام است.
🗓 چهارشنبه 15 تیر 1401
#آخرا، #سلام ، #بهشت ، #تحیت
🌼هر روز یک آیه🌼👇
http://eitaa.com/joinchat/1389297667C238e6099ae
بسم الله الرحمن الرحیم
⚫سالروز شهادت امام محمد باقرالعلوم علیه السلام تسلیت باد⚫
📋 جایگاه دانایی در اسلام؛ در این آیه پرسشی مهم وجود دارد: آیا کسانی که می دانند و نمی دانند برابرند؟ گر چه این پرسش، پرسشی است وسيع و گسترده، و مقايسه اى است آشكار ميان آگاهان و نـاآگـاهـان، ولى نـظـر بـه ايـنـكـه قبل از ذكر اين پرسش، سؤال ديگرى در مورد نابرابرى مشركان با مؤمنان شب زنده دار مـطـرح شـده، می توان گفت که اینجا هم بـيـشـتر به آن مساءله اشاره مى شود. يعنى آيا كسانى كه مى دانند آن مـشـركـان لجـوج و كـوردل بـا ايـن مـؤمـنـان پاك و روشن ضمير و مخلص نابرابرند با كسانى كه از اين واقعيت آگاه نيستند مساوي اند؟ بـه هـر حـال ايـن جـمله كه با استفهام انكارى شروع شده، و جزء شعارهاى اساسى اسلام اسـت عـظـمـت مـقـام عـلم و عـالمـان را در بـرابـر جـاهـلان روشـن مـى سازد، و از آنجا كه اين نـابـرابـرى بـه صـورت مـطـلق ذكر شده معلوم مى شود اين دو گروه نه در پيشگاه خدا يكسانند، و نه در نظر خلق آگاه، نه در دنيا در يك صف قرار دارند، و نه در آخرت ، نه در ظاهر يكسانند و نه در باطن!
🔷 آیه روز :
أَمَّنْ هُوَ قَانِتٌ آنَاء اللَّيْلِ سَاجِدًا وَ قَائِمًا يَحْذَرُ الْآخِرَةَ وَ يَرْجُو رَحْمَةَ رَبِّهِ قُلْ هَلْ يَسْتَوِي الَّذِينَ يَعْلَمُونَ وَ الَّذِينَ لَا يَعْلَمُونَ إِنَّمَا يَتَذَكَّرُ أُوْلُوا الْأَلْبَابِ (زمر / آیه 9)
🔶 ترجمه :
(آیا چنین كسى با ارزش است) یا كسى كه در ساعات شب به عبادت مشغول است و در حال سجده و قیام، از عذاب آخرت مى ترسد و به رحمت پروردگارش امیدوار است؟! بگو: «آیا كسانى كه مى دانند با كسانى كه نمى دانند یكسانند؟! تنها خردمندان متذكر مى شوند!»
✅ پیشنهاد :شایسته است انسان مومن نسبت به روش های جلب رحمت خدا (همانند دعا، استغفار ، نماز شب، اعتکاف و ...) علم پیدا کند و از آنها بهره برداری نماید. قطعا تاثیرات آن در زندگی فرد محسوس خواهد بود
🗓 پنجشنبه 16 تیر 1401
#علم ، #قنوت ، #اطاعت ، #نماز_شب
🌼هر روز یک آیه🌼👇
http://eitaa.com/joinchat/1389297667C238e6099ae
بسم الله الرحمن الرحیم
📋زمان عذاب پنهان است؛ یکی از نکات مهم در دعوت پیامبران بیدارگری و انذار مردم توسط آن ها بود. یعنی نتیجه رویگردانی شان را از دین که عذاب دنیا و آخرت بود به آن ها گوشزد می کردند. در این گونه مواقع باز هم همان واکنش همیشگی از کافران دیده می شد. اینکه اگر راست می گویی این عذاب و یا این قیامت چه زمانی رخ خواهد داد؟ همانطور که قبلا بارها (مثلا در پست مشخص شده در بالا) گفته شده این مخفی بودن زمان ها خود کارکردی دارد. بنابراین خداوند هرگز این زمان ها را آشکار نمی کند. بنابراین در این آیه خداوند به پیامبر می فرماید به آن ها هشدار بده و البته بگو که نمی دانم که وعده عذاب زود محقق خواهد شد یا دیر. مسئله ظهور و زمان آن هم نیز از همین جنس است و به همین دلیل پوشیده است.
🔷 آیه روز:
فَإِنْ تَوَلَّوْا فَقُلْ آذَنْتُكُمْ عَلَى سَوَاءٍ وَ إِنْ أَدْرِي أَقَرِيبٌ أَمْ بَعِيدٌ مَا تُوعَدُونَ (انبیاء / آیه 109)
🔶 ترجمه:
اگر (با اين همه) رويگردان شوند بگو من به همه شما يكسان (از عذاب الهي) اعلام خطر مي كنم، و نميدانم آيا وعده (عذاب خدا) به شما نزديك است يا دور؟!
📅 جمعه 17 تیر 1401
#سنت_الهی ، #انذار ، #وعده ، #زمان ، #مهدویت
🌹تعجیل در فرج ولی عصر صلوات🌹
🌼هر روز یک آیه🌼👇
http://eitaa.com/joinchat/1389297667C238e6099ae
بسم الله الرحمن الرحیم
📋 دعا، خواست خدا است؛ مطابق این آیه، دعا كردن محبوب الهى و خواست خود او است. همچنین تمامی دعاها مستجاب می شود. (یعنی مورد عنایت خدا قرار می گیرد و پاداش دارد) هر چند این به معنای اجابت آن ها نیست. دعائى به هدف اجابت مى رسد كه شرائط لازم در دعا و دعا كننده و مطلبى كه مورد تقاضا است وجود داشته باشد. با این وجود پس از دعا، خدا یا خواسته ما را می دهد یا اگر اجابت نکند، پاداش های بزرگی را در دنیا و آخرت نصیبمان خواهد کرد. ضمن اینکه اجابت برخی خواسته ها زمان می برد و فوری تحقق نمی یابد. طوری که فکر می کنیم به اجابت نرسیده است. اما نکته مهم دیگر آیه این است. دعا نکردن به درگاه خدا عذاب به همراه دارد. چون مصداق استکبار است و تنه به تنه شرک و کفر می زند و موقعیتی است که خدا به هیچ وجه برای بنده اش نمی پسندد.
🔷 آیه روز :
وَ قَالَ رَبُّكُمُ ادْعُونِي أَسْتَجِبْ لَكُمْ إِنَّ الَّذِينَ يَسْتَكْبِرُونَ عَنْ عِبَادَتِي سَيَدْخُلُونَ جَهَنَّمَ دَاخِرِينَ (غافر / آیه 60)
🔶 ترجمه :
پروردگار شما گفته است مرا بخوانيد تا (دعاي) شما را اجابت كنم، كساني كه از عبادت من تكبر مي ورزند به زودي با ذلت وارد دوزخ مي شوند.
✅پیشنهاد : امروز روز عرفه است. حتما که امروز نباید فرصت مقتنم خواندن به همراه توجه دعای عرفه امام حسین علیه السلام را نباید از دست داد. به ویژه این روزها که مشکلات کوچک و بزرگ معیشتی عرصه را بر ما تنگ کرده است. در این شرایط بسیار نیازمند رحمت الهی برای نجات از ورطه این دشواری ها هستیم و اینجا است که مفهوم دعا سلاح مومن را درک می کنیم. سلاحی برای مقابله با مشکلات و ناکامی ها.
🗓 شنبه 18 تیر 1401
#دعا، ، #عبادت، #اجابت ، #استجابت
🌼هر روز یک آیه🌼👇
http://eitaa.com/joinchat/1389297667C238e6099ae
بسم الله الرحمن الرحیم
💐عید سعید قربان مبارک باد💐
📋ایام تشریق؛ آیه به حاجیان توصيه مى كند كه بعد از مراسم عيد قربان به ياد خدا باشند. با توجه به قرينه آيات، "ایام معدودات" مربوط به پايان مراسم حج است و ناظر به روزهاى يازده و دوازده و سيزده ماه خواهد بود كه در روايات به عنوان (ايام تشريق ) ناميده شده است. چنانكه از نامش پيداست ايامى است روشنى بخش كه روح و جسم انسان را در پرتو اين مراسم، نورانى مى كند. حاجیان می توانند دو یا سه روز پس از عید در منی بمانند و مراسم را به جا آورند. در پايان آيه، يك دستور كلى به تقوا داده می شود که مى تواند اشاره به اين باشد كه مراسم حج، گناهان گذشته شما را پاك كرد، و همچون فرزندى كه از مادر متولد شده است پاك از اين مراسم باز مى گرديد، اما مراقب باشيد بعدا خود را آلوده نكنيد.
🔷 آیه روز:
وَ اذْكُرُوا اللَّهَ فِي أَيَّامٍ مَعْدُودَاتٍ فَمَنْ تَعَجَّلَ فِي يَوْمَيْنِ فَلَا إِثْمَ عَلَيْهِ وَ مَنْ تَأَخَّرَ فَلَا إِثْمَ عَلَيْهِ لِمَنِ اتَّقَى وَ اتَّقُوا اللَّهَ وَ اعْلَمُوا أَنَّكُمْ إِلَيْهِ تُحْشَرُونَ َ (بقره / آیه 203)
🔶 ترجمه:
و خدا را در روزهاي معيني ياد كنيد! (روزهاي 11 و 12 و 13 ماه ذي الحجه). و هر كس شتاب كند، و (ذكر خدا را) در دو روز انجام دهد، گناهي بر او نيست، و هر كه تاءخير كند، (و سه روز انجام دهد نيز) گناهي بر او نيست، براي كسي كه تقوا پيشه كند. و از خدا بپرهيزيد و بدانيد شما به سوي او محشور خواهيد شد!
📅 یکشنبه 19 تیر 1401
#حج ، #احکام ، #ذکر ، #دعا
🌼هر روز یک آیه🌼👇
http://eitaa.com/joinchat/1389297667C238e6099ae
بسم الله الرحمن الرحیم
📋 هدیه خدا به ابراهیم؛ ابراهیم در این آیه حمد خدا را می گوید به خاطر دادن دو فرزند برومند اسماعیل و اسحاق در سنین پیری. نکته جالب این است که در ادبیات قرآن، همواره فرزند، هبه و هدیه خدا به انسان معرفی می شود. این تعبیر مکرر آمده و دقیق است. هدیه یعنی چیزی را بدون آورده به کسی دادن. این نکته مهمی است. ضمن اینکه این موضوع برکات زیاد فرزنددار شدن را می رساند. از کم توفیقی نسل حاضر این است که از این هدیه پربرکت خدا می گریزند!
🔷 آیه روز :
الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِي وَهَبَ لِي عَلَى الْكِبَرِ إِسْمَاعِيلَ و َإِسْحَاقَ إِنَّ رَبِّي لَسَمِيعُ الدُّعَاءِ (ابراهیم / آیه 39)
🔶 ترجمه :
حمد خداي را كه در سن پيري اسماعيل و اسحاق را به من بخشيد مسلما خداي من دعا را ميشنود (و اجابت مي كند).
🗓 دوشنبه 20 تیر 1401
#فرزند ، #ابراهیم، #اسماعیل ، #اسحاق
🌼هر روز یک آیه🌼👇
http://eitaa.com/joinchat/1389297667C238e6099ae
بسم الله الرحمن الرحیم
📋 وارث بهشت؛ ابراهیم علیه السلام از خدا می خواهد که او را از وارثان بهشت قرار دهد. تـعـبـيـر به ارث در مورد بهشت يا به خاطر آنست كه ارث به معنى دستيابى به نعمتى است بى رنج و خستگی و مسلما آن همه نعمتهاى بهشتى در برابر طاعات ناچيز ما موهبتى بى رنج و زحمت است ، و يا به خاطر آن است كه طبق روايات هر انسانى خانه اى در بهشت و خانه اى در دوزخ دارد هنگامى كه دوزخى شود خانه بهشتيش به ديگران مى رسد.
🔷 آیه روز :
وَاجْعَلْنِي مِنْ وَرَثَةِ جَنَّةِ النَّعِيمِ َ (شعراء / آیه 85)
🔷 ترجمه:
و مرا از وارثان بهشت پر نعمت گردان.
📅 سه شنبه 21 تیر 1401
#آخرت ، #بهشت ، #ارث
🌼هر روز یک آیه🌼👇
http://eitaa.com/joinchat/1389297667C238e6099ae
بسم الله الرحمن الرحیم
📋 مقایسه ای دقیق؛ در ابتدا آیه دنیا را معرفی می فرماید. (لهو) به معنى سرگرمى است و (لعب ) یعنی (بازى ). در عوض برابر آیه (سراى آخرت ) عين زندگى و حيات است، گوئى حيات از همه ابعاد آن مى جوشد، و چيزى جز زندگى در آن نيست! در آنجا همه چیز جان دارد و نقش آفرین است. (حتی اعمال دنیایی ما) البته قرآن هرگز نمى خواهد با اين تعبير ارزش مواهب الهى را در اين جهان نفى كـنـد، بـلكـه مى خواهد با يك مقايسه ارزش اين زندگى را در برابر آن زنـدگـى مـجسم سازد، علاوه بر اين به انسان هشدار دهد كه اسير اين مواهب دنیا نباشد، و هـرگـز ارزشـهـاى اصيل وجود خود را با آنها معاوضه نكند.
🔷 آیه روز :
و َمَا هَذِهِ الْحَيَاةُ الدُّنْيَا إِلَّا لَهْوٌ وَ لَعِبٌ و َإِنَّ الدَّارَ الْآخِرَةَ لَهِيَ الْحَيَوَانُ لَوْ كَانُوا يَعْلَمُونَ (عنکبوت / آیه 64)
🔷 ترجمه:
اين زندگي دنيا جز لهو و لعب چيزي نيست، و زندگي واقعي سراي آخرت است، اگر آنها مي دانستند.
📅 چهارشنبه 22 تیر 1401
#آخرت ، #دنیا ، #ملکوت ، #دنیاطلبی
🌼هر روز یک آیه🌼👇
http://eitaa.com/joinchat/1389297667C238e6099ae
بسم الله الرحمن الرحیم
🌺 میلاد با سعادت امام هادی علیه السلام مبارک باد 🌺
📋 سخن گفتن اولیای خدا با اجزاء طبیعت؛ از آیات مختلفی از قرآن استنباط می شود که اجزاء طبیعت از حیوانات و گیاهان گرفته و حتی جمادات (مثل کوه، زمین و ...) دارای شعور هستند، به طوری که خدا کوه ها و پرندگان را مورد خطاب قرار می دهد و آن ها در اجرای دستور الهی هماهنگ با حضرت داود علیه السلام تسبیح درونی خود را به نغمه بیرونی تبدیل می کردند. در روایات متعددی که از اهل بیت رسیده است، از معصومان مواردی از سخن گفتن معصومان با حیوانات و... ذکر شده است که توسط این آیات قابل تایید است.
🔷 آیه روز :
وَ لَقَدْ آتَيْنَا دَاوُودَ مِنَّا فَضْلًا يَا جِبَالُ أَوِّبِي مَعَهُ وَالطَّيْرَ وَأَلَنَّا لَهُ الْحَدِيدَ (سبأ / آیه 10 )
🔶 ترجمه :
و ما به داوود از سوى خود فضیلتى بزرگ بخشیدیم; (ما به كوه ها و پرندگان گفتیم:) اى كوه ها و اى پرندگان! با او هم آواز شوید و همراه او تسبیح خدا گویید! و آهن را براى او نرم كردیم.
🗓جمعه 24 تیر 1401
#ملکوت ، #داود ، #تسبیح ، #کوه ، #پرندگان ، #شعور ، #طبیعت
🌼هر روز یک آیه🌼👇
http://eitaa.com/joinchat/1389297667C238e6099ae
بسم الله الرحمن الرحیم
📋 دستور به عبادت در شب؛ در آیه مورد نظر تـعـبير "ليلا طويلا" اشاره به اين است كه مقدار زيادى از شب را تسبيح خدا كن. در حديثى از امام رضا (عليه السلام ) در تفسير آن آمده كه منظور از تسبیح مذکور، نماز شب است. بنابراین دست کم می توان گفت که نماز شب روشن ترین مصداق این تعبیر است، چرا كه نماز شب در تـقـويـت روح ايـمـان، پاکیزگی نفس، و زنده نگهداشتن اراده انسان در طريق اطاعت خدا، تاثير فوق العاده اى دارد. بماند که برکات مادی و معنوی آن هم بیشمار است. از افزایش روزی، سلامتی جسم و آرامش روان در طول روز گرفته تا توفیقات بسیار در مسیر طاعت خداوند...
✅ پیشنهاد: همان طور که بیان شد نماز شب معروف (11 رکعتی) روشن ترین مصداق است. اما هر گونه و هر میزان تسبیح و نیایشی در سحر (قبل از اذان صبح) می تواند، متناسبا برکات ذکر شده را داشته باشد. بنابراین مطابق دستورات رسیده، چنانچه کسی توفیق 11 رکعت را نداشت، حتما خواندن سه رکعت نماز شفع و وتر و یا حداقل یک رکعت وتر را از دست ندهد.
🔷 آیه روز :
وَ مِنَ اللَّيْلِ فَاسْجُدْ لَهُ وَ سَبِّحْهُ لَيْلًا طَوِيلًا (انسان / آیه 26 )
🔶 ترجمه :
و در شبانگاه براي او سجده كن، و مقداري طولاني از شب، او را تسبيح گوي.
🗓شنبه 25 تیر 1401
#نماز ، #نماز_شب ، #سخرخیزی ، #سحر ، #عبادت ، #تسبیح
🌼هر روز یک آیه🌼👇
http://eitaa.com/joinchat/1389297667C238e6099ae