⛔حـــــــــــق الـــــنـــــــاس⛔
فقط سرقـت و ضایع کردن مال دیگران نیست
ترســاندن با صـــدای ترقــه
سلــب آســـایش مردم
آسیب به امــــوال و جســم و روان مـردم
.......هــــــــــــــــــــــــم.........
#حـــــــــق_الـــــــنــــــــاس هست
.....دقــــــّـــت کنیم....
💠 نظر مراجع معظم تقلید درباره چهارشنبهسوری چیست؟
📚 حضرت آیتالله خامنهای:
🔺 علاوه بر آنکه هيچ مبناى شرعى ندارد، مستلزم ضرر و فساد زيادى است که مناسب است از آنها اجتناب شود.
📚 حضرت آیتالله مکارم:
🔺 چهارشنبهسوری از خرافات است و چنانچه برخی اعمال موجب آزار و اذیت دیگران شود، حرام است.
البته اینکه شما در چنین مراسمی شب خوشی داشته و با دوستان و خویشان خود شاد باشید، کسی مخالف آن نیست؛ اما انجام آن مسائل خرافی و خطرناک است که با آن باید مخالفت کرد.
📚 حضرت آیتالله صافی:
🔺 چهارشنبهسوری از مراسم بعضی از ايرانيان قديم است و چون تشبه به آتشپرستان است، مذموم است و برای شخص مسلمان عمل لَغوی است؛ سزاوار است آن را ترک كند، هرچند دوست داشته باشد.
📚 حضرت آیتالله فاضل:
🔺 مسئله چهارشنبهسوری از موارد خرافی و بیاساس است. برخی از اموری که در اين زمان انجام میگيرد، مطابق با موازين فقهی نيست.
اعمالی که موجب وحشت و ترس مردم و يا سبب خسارت و جراحت شود، لازمالاجتناب و از موارد خلاف شرع است.
📚 حضرت آیتالله سیستانی:
🔺 اموری که به جامعه ضرر میزند و موجب ایذاء مردم است، مانند استعمال ترقه، خریدوفروش آن جایز نیست.
📚 حضرت آیتالله تبریزی:
🔺 هیچ یک از این امور رجحان شرعی ندارد و تشویق مردم به این مورد تشویق به دنیا و غافلکردن از آخرت است.
اینکه تصور میکنند این امور مردم را به حفظ وطن و عزت وامیدارد، تصوری باطل است. آنچه مردم را به عزت میرساند و به حفظ وطن وامیدارد، ایمان است و بس
@qurantehran
⇝✿✵•°•❀✵•﷽•✵❀•°•✵✿⇜
💠 #اسـتـغـفــار هفتاد بندی
حضـرت عـلـی عـلیـهالسـلام
💢↶ بـنـــ㊶ـــــد ↷💢
✧✾════✾✰✾════✾✧
【اَللَّهُمَّ وَ أَسْتَغْفِرُکَ لِکُلِّ ذَنْبٍ
خَفِیَ عَنْ خَلْقِکَ وَ لَمْ یَعْزُبْ
عَنْکَ فَاسْتَقَلْتُکَ مِنْهُ فَأَقَلْتَنِی
ثُمَّ عُدْتُ فِیهِ فَسَتَرْتَهُ عَلَیَّ
فَصَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ
وَاغْفِرْهُ لِی یَا خَیْرَ الْغَافِرِینَ】
بار خدایا🌷
از تو آمرزش میطلبم برای هر گناهی که
از مردم مخفی است، اما از تو پنهان نیست
پس از تو خواستم که بگذری و تو گذشتی
آنگاه بار دیگر آن را انجام دادم
و آن را هم بر من پوشاندی
پس بر محمد و آلش درود فرست🌷
و اینگونه گناهانم را بیامرز
ای بهترین آمرزندگان✨
◽️▪️◽️▪️◽️▪️◽️▪️◽️
🤲🏻 رَبَّنَا اغْفِرْ لِی وَلِوَالِدَیَّ وَلِلْمُؤْمِنِینَ یَوْمَ یَقُومُ الْحِسَابُ
@qurantehran
حصن توکل.mp3
1.38M
💠 💠 حصن توکل
🔸 #توكل این است كه انسان خواسته ای دارد و بررسی می كند می بیند كه علمِ محیطِ به جمیع علل و عوامل در اختیار او نیست، قدرتِ محیطِ به جمیع اسباب و شرایط در اختیار او نیست، ناچار است وكیل بگیرد.
خواسته ای دارد و میخواهد به خواسته برسد؛ اما #علمش_محدود است #قدرتش_محدود است، كسی را وكیل می گیرد كه علمش نامتناهی است و قدرتش هم نامتناهی.
🔸 ما از نظر شرایط عادی، #چاره_ای_جز_توكل_نداریم! این مقداری هم كه می دانیم و می توانیم و اینها را هم انجام دادیم، فعلاً از نظر علم، مورد آگاهی ماست و از نظر قدرت مورد توانایی ماست؛ اما آیا این علم ما به نسیان تبدیل می شود یا نه، این قدرت ما به عجز تبدیل می شود یا نه، این را نمی دانیم. ما هر لحظه در معرضِ خطر هستیم! چه كسی است كه می تواند جلوی نسیانش را بگیرد؟! چه كسی است كه می تواند جلوی عجزش را بگیرد؟! عجز و نسیان در راه اند! بنابراین #چاره_ای_جز_توكل_نیست.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
@qurantehran
🔹 #مناجات_شعبانیه دعای اهل وصال و اهل فراق
🔸 شرح فراز نوزدهم
🔸اِلهی اِنَّ مَن اِنْتَهَجَ بِکْ لَمُسْتَنیرٌ وَ اِنَّ مَنْ اِعْتَصَمَ بِکَ لَمُسْتَجیرٌ وَ قَدْ لُذتُ بِکَ یا اِلهی فَلا تُخَیِّبْ ظَنّی مِنْ رَحْمَتِکَ وَ لا تَحْجُبْنی عَن رَأفَتِک، اِلهی اَقِمنی فی اَهلِ وِلایَتِکَ مُقامَ مَن رَجَا الزَّیادَةَ مِنْ مَحَبَّتِکَ
🔹 امام علی علیه السلام در این فراز سه تقاضای معنوی را در ضمن مناجات با باریتعالی از پیشگاه ربوبی درخواست و مسلئت می کند؛
1⃣ نورانیت دل وروح
نخستین تقاضای امام العارفین #نورانیت است، راز و سرّ چنین درخواستی ازحق تعالی به این دلیل است:
#اولاً ؛ ذات اقدس الهی نور است، نوری است که همه تاریکی ها را می زداید، ظلمات و هر نوع تاریکی را نیز به نور تبدیل می کند از همین رو قرآن کریم حق تعالی را اینگونه توصیف می کند:
🌼 اللّهُ نُورُ السَّماواتِ وَ اْلأَرْضِ مَثَلُ نُورِهِ کَمِشْکاةٍ فیها مِصْباحٌ الْمِصْباحُ فی زُجاجَةٍالزُّجاجَةُ کَأَنَّها کَوْکَبٌ دُرِّیُّ یُوقَدُ مِنْ شَجَرَةٍ مُبارَکَةٍ زَیْتُونَةٍ لا شَرْقِیَّةٍ وَ لا غَرْبِیَّةٍیَکادُ زَیْتُها یُضیءُ وَ لَوْ لَمْ تَمْسَسْهُ نارٌ نُورٌ عَلی نُورٍ یَهْدِی اللّهُ لِنُورِهِ مَنْ یَشاءُ وَیَضْرِبُ اللّهُ اْلأَمْثالَ لِلنّاسِ وَ اللّهُ بِکُلِّ شَیْءٍ عَلیمٌ (سوره نور/ ۳۵)
🍃 خداوند، نور آسمان ها و زمین است، مَثَل نور خدا همانند چراغدانی است که در آن چراغی پر فروغ باشد، آن چراغ در حبابی قرار گیرد، حبابی شفاف ودرخشنده همچون یک ستاره فروزان، این چراغ با روغنی افروخته می شودکه از درخت پربرکت زیتونی گرفته شده که نه شرقی است و نه غربی، روغنش آن چنان صاف و خالص است که نزدیک است بدون تماس با آتش، شعله ور شود، نوری است برفراز نوری، و خدا هر کس را بخواهد به نور خود هدایت می کند، و خدا برای مردم مثل ها می زند، و خداوند به هرچیزی دانا است.
#ثانیاً ؛ راهکار کسب نورانیت از انوارالهی آراسته شدن به صفات الهی است، و این آراستگی که قلب را از تاریکی و ظلمات عبور می دهد و به نورانیت روح و جان آدمی منتهی می شود بستگی به #تقوای_درونی شخص دارد، چرا که قرآن پس از توصیف حق تعالی به نور و اینکه
🌸 یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا اتَّقُوا اللّهَ وَ آمِنُوا بِرَسُولِهِ یُوءْتِکُمْ کِفْلَیْنِ مِنْ رَحْمَتِهِ وَ یَجْعَلْلَکُمْ نُورًا تَمْشُونَ بِهِ وَ یَغْفِرْ لَکُمْ وَ اللّهُ غَفُورٌ رَحیمٌ. (سوره حدید/۲۸)
🍃ای کسانی که ایمان آورده اید! تقوای الهی پیشه کنید و به رسولش ایمان آورید تا رحمت فراوانی به شما بخشد و برای شما نوری قرار دهد که با آنراه بروید و گناهان شما را ببخشد و خداوند آمرزنده و مهربان است.
🔺بنابر این چون خدا وند متعال #نور آسمان و زمین است خود نور، و نور آفرین است، پس هرکسی به دنبال کسب نورانیت روح و روان خویش است بایست آن را از خدا مطالبه کند تا نورانی گردد چراکه:
🌺 وَ مَنْ لَمْ یَجْعَلِ اللّهُ لَهُ نُورًا فَما لَهُ مِنْ نُورٍ.( سوره نور/۴۰)
🍃آنکه خداوند، برایش نوری قرار ندهد، برای او نوری نخواهد بود
از همین روست امام علی علیه السلام دراین فراز از مناجات شعبانیه #نورانیت را ازحق تعالی در خواست نموده و می فرماید: اِلهی اِنَّ مَن اِنْتَهَجَ بِکْ لَمُسْتَنیرٌ: معبود من! هر که به بارگاه تو راه یافت، روشن و نورانی شد.
http://eitaa.com/qurantehran
ادامه دارد
🔹 #مناجات_شعبانیه دعای اهل وصال و اهل فراق
🔸 ادامه شرح فراز نوزدهم
2⃣ #حسن_ظن و #سوء_ظن به حق تعالی
بر پایه آموزه های وحیانی #حسن_ظن و #سوءظن به خداوند حد فاصل بین #قرب و #بُعد به حق تعالی، و مرزی بین رسیدن به سعادت و شقاوت است، و هر آنکه از حسن ظن به خدا بر خورداراست مقرب حق تعالی شده و از برکات فراوانی بهره مند و و هر آن کس به سوءظن به خداوند گرفتار است نه تنها از برکات الهی محروم می شود بلکه مورد غضب و لعن حق تعالی قرار می گیرد. از همین روست قرآن کریم درباره سرنوشت کفار که سوءظن بخدا دارند می فرماید:
🌼 وَیُعَذِّبَ الْمُنافِقینَ وَالْمُنافِقاتِ وَالْمُشْرِکینَ وَالْمُشْرِکاتِ الظّانِّینَ بِاللّهِ ظَنَّ السَّوْءِ عَلَیْهِ مْدائِرَةُ السَّوْءِ وَ غَضِبَ اللّهُ عَلَیْهِمْ وَ لَعَنَهُمْ وَ أَعَدَّ لَهُمْ جَهَنَّمَ وَ ساءَتْ مَصیرًا. (سوره فتح/۶)
🍃 و تا مردان و زنان منافق و مردان و زنان مشرک را که به خدا گمان بد می برند، عذاب کند، بر آنها باد، بدِ زمانه، خدا بر ایشان خشم نموده و لعنشان کرده است و جهنم را برای آنها مهیا ساخته است و چه بد سرانجامی است.
🔻پیامبر خوبی ها که خود از برکات حسن ظن الهی برخوردار بوده و آن را تجربه نموده است در مقام بیان برکات حسن ظن به خدا می فرماید:
🌺 وَ الَّذی لا اِلهَ اِلاّ هُو، لا یَحْسُنُ ظَنُّ عَبْدٍ مُؤمِنٍ بِاللّه اِلاّ کانَ اللّه عِندَ ظَنِّ عَبدِهِ الْمُؤمِنِ، لِاَنَّ اللّه کَریمٌ بِیَدِهِ الْخَیراتُ یَسْتَحْیی اَن یَکُونَ عَبْدَهُ الْمُؤمِن فَاَحْسِنُوا بِاللّه الظَّنَّ وَ ارْغَبُوا الیه
📚بحار، ج۶۷ ، ص۲۶۶
🍃 سوگند به خدایی که جز او خدایی نیست، هیچ بنده مؤمنی به خدا گمان نیک نبرد، مگر اینکه خداوند مطابق با گمان او عمل کند، زیرا خداوند، کریم است و همه خوبی ها به دست اوست، و شرم دارد از اینکه بنده مؤمنش به اوگمان نیک برد و او خلاف گمان و امید بنده رفتار نماید. پس به خدا گمان نیک برده و به او روی آورید.
🔹 به دلیل برکاتی که حسن ظن به حق تعالی به دنبال دارد امام العارفین در این فراز اینگونه مناجات می کند:
🌸 وَ اِنَّ مَنْ اِعْتَصَمَ بِکَ لَمُسْتَجیرٌ وَقَدْ لُذتُ بِکَ یاالهی فَلا تُخَیِّبْ ظَنّی مِنْ رَحْمَتِکَ وَ لا تَحْجُبْنی عَن رَأفَتِک
🍃 و هر که به توپناه آورد پناه یافت و من به درگاه تو، پناه آوردم، پس ای خدا، حسن ظن مرابه رحمتت تبدیل به ناامیدی مفرما. و از فروغ رأفت خود محجوبم مفرما.
http://eitaa.com/qurantehran
ادامه دارد
🔹 #مناجات_شعبانیه دعای اهل وصال و اهل فراق
🔸 ادامه شرح فراز نوزدهم
3⃣ افزایش محبت و دوستی خدا
🔺هر چند آدمی به صورت فطری میل به خوبی و کمالات دارد و چون خداوند مستجمع همه کمالات است، دوستش می دارد ولی به این مقدار از محبت قانع نیست و می خواهد این فزونی پیدا کند و در تمام وجودش شعله ور گردد و تبدیل به عشق شود به گونه ای که محبت دیگران فقط در راستای محبت به او محبت داشته باشد، چرا که اگر محبت به این درجه برسد همه اعمال و رفتار ظاهر و باطن چنین عبد عاشقی رنگ و صفات الهی بخودش می گیرد، از همین رو آنچه در مناجات اهل بیت علیهم السلام موج می زند همین فزونی محبت حق است، چنانچه در مناجات نهم از مناجات های خمسة عشر، آمده است:
🌺 اَلهی مَنْ ذَا الَّذی ذاقَ حَلاوَةَ مَحَبَّتِکَ فَرامَ مِنْکَ بَدَلاً. . . اِلهی فَاجْعَلْنا مِمَّن اِصْطَفَیْتَهُ لِقُرْبِک وَ وِلایَتِک وَ اَخْلَصَتْهُ لِوُدِّکَ وَ مَحَبَّتِکَ. . . یا غایَةَ آمالِ الْمُحِبّینَ اَسْئَلُکَ حُبَّکَ وَ حُبَّ مَنْ یُحِبُّکَ وَ حُبَّ کُلِّ عَمَلٍ یُوصِلُنی اِلی قُربِکَ وَ اَنْ تَجعَلَ حُبّی اِیّاکَ قائِداً اِلی رِضْوانِک.
🍃معبود من! آن کیست که شیرینی محبتت را چشید و جز تو کسی را خواست؟. . . معبود من! ما را از آنانی قرار ده که برای مقام قرب و دوستی خود برگزیده ای و او را برای محبت به خودت خالص نموده ای. ای منتهای آرزوی محبین ازتو درخواست می کنم محبت نسبت به تو را و محبت به آنکه تو را دوست دارد و محبت هر عملی که مرا به مقام قربت برساند، و اینکه محبت مرا منجربه وصول به مقام خشنودی خویش سازی.
🔸همچنین در دعای ابوحمزه ثمالی، امام سجاد علیه السلام این چنین مناجات می کند:
🌸 «اَللّهُمَ امْلَأ قَلبی حُبّاً لَکَ وَ خَشیَةً مِنکَ وَ تَصْدیقاً لَکَ وَ اِیماناً بِکَ؛
🍃پروردگارا! قلب مرا ازمحبت خود و همچنین خشیت از تو و تصدیق و ایمان به تو مملو ساز.
✅ به دلیل نقش پر رنگ و کلیدی که فزونی محبت به خدا در چگونگی تقرب آدمی به حضرت دوست دارد امام العارفین علی علیه السلام دراین فراز اینگونه مناجات می کنند:
🌼 اِلهی اَقِمنی فی اَهلِ وِلایَتِکَ مُقامَ مَن رَجَا الزَّیادَةَ مِنْ مَحَبَّتِکَ:
🍃 معبود من! مرا در میان اولیایت، مقام آن کس را بخش که همواره به امید زیادشدن محبت به توست..
http://eitaa.com/qurantehran
ادامه دارد
مؤسسهٔ قرآن و عترت علی بن موسی الرضا(ع)
#قرائت_روزانه_قرآن_کریم 🌺صفحه ۵۹۲ مصحف شریف 🌸 سوره مبارکه #غاشیه ━═🌸━⊰🍃💔🍃⊱━🌸═━ @qurantehran
#ترجمه (بهرامپور)
16 - بلکه شما زندگی دنیا را ترجیح میدهید
17 - حال آن که آخرت بهتر و پایدارتر است
18 - همانا این [گفتار] در کتب [رسولان] پیشین آمده است
19 - [در] کتابهای ابراهیم و موسی
🌸 سوره مبارکه غاشیه 🌸
🌺 به نام خداوند بخشنده مهربان 🌺
1 - آیا خبر آن بلای فراگیر به تو رسیده است!
2 - چهرههایی در آن روز ذلت بارند
3 - عمل [بیهوده] کرده و رنج [آخرت] بردهاند
4 - [ناچار] به آتشی سوزان در آیند
5 - از چشمهای داغ نوشانده شوند
6 - طعامی جز از خار تلخ ندارند
7 - که نه فربه کند و نه گرسنگی زداید
8 - چهرههایی در آن روز شاداب و متنعّمند
9 - از سعی خود خشنودند
10 - در بهشت برینند
11 - در آن بیهودهای نشنوند
12 - در آن چشمهای روان است
13 - در آن جا تختهایی است بلند،
14 - و جامهایی [در کنار چشمه] نهاده،
15 - و پشتیهایی به ردیف چیده شده،
16 - و فرشهایی فاخر گسترده است
17 - چرا شتر را نمینگرند که چطور آفریده شده!
18 - و به آسمان که چگونه برافراشته شده!
19 - و به کوهها که چسان میخ کوب شدهاند!
20 - و به زمین که چگونه گسترده شده
21 - پس پند ده که تو تنها پند رسانی
22 - تو بر کفار گماشته و مراقب نیستی
23 - مگر آنکس که پشت کند و کافر شود،
24 - پس خدا او را به عذاب بزرگتر، عذاب میکند
25 - همانا بازگشتشان به سوی ماست
26 - و آنگاه حسابشان با ماست
@qurantehran
💚 #سلام_امام_زمانم 💚
📖 السَّلامُ عَلَیْکَ یا حُجَّةَ اللَّهِ عَلی مَنْ فِی الْأَرْضِ وَ السَّمآءَ...
🌱سلام بر تو ای مولایی که با آمدنت حجّت را بر اهل زمین و آسمان تمام می کنی.
سلام بر تو و بر روزی که با آمدنت، زمین و آسمان غرق نور می شوند.
#مولایمن
🍂دلم برای تو تنگ است ای سرا پا خوب
دلم برای تو تنگ است مثل تنگ غروب...
🍂چه لحظههای غریبی که بی تو میگذرند
چه روزگار عجیبیست بیتو ایمحبوب...
#الّلهُـمَّعَجِّــلْلِوَلِیِّکَـــالْفَـــرَج
@qurantehran
Salam Bar Salam E12.mp3
2.37M
✋ سلام بر سلام
🏝 آقای من
قرار نیست فقط
غروبهای پنجشنبه تا غروب جمعه
سراغت را بگیریم
قرار نیست فقط جمعهها
انتظار ظهورت را بکشیم
آری
شنبه هم میشود از دوریت
ناله سر داد
یکشنبه هم میشود
انتظارت را کشید
دوشنبه هم میشود
دنبال گمشده گشت
سهشنبه هم میشود
با آقا درد دل کرد
چهارشنبه هم میشود
به خاطر آقا گناه نکرد
یابن الحسن؛دوریت
درد بی درمان است 🏝
#الّلهُـمَّعَجِّــلْلِوَلِیِّکَـــالْفَـــرَج
@qurantehran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 آیت الله مجتهدی تهرانی:
🍃کسی که درماه شعبان هر روز ۷۰ بار استغفار کند
خدای من ثواب هفتاد هزار استغفار ...
https://eitaa.com/qurantehran
⇝✿✵•°•❀✵•﷽•✵❀•°•✵✿⇜
💠 #اسـتـغـفــار هفتاد بندی
حضـرت عـلـی عـلیـهالسـلام
💢↶ بـنـــ㊷ـــــد ↷💢
✧✾════✾✰✾════✾✧
【اَللَّهُمَّ وَ أَسْتَغْفِرُکَ لِکُلِّ ذَنْبٍ
خَطَوْتُ إِلَیْهِ بِرِجْلِی أَوْ مَدَدْتُ إِلَیْهِ یَدِی
أَوْ تَأَمَّلَهُ بَصَرِی أَوْ أَصْغَیْتُ إِلَیْهِ بِسَمْعِی
أَوْ نَطَقَ بِهِ لِسَانِی أَوْ أَنْفَقْتُ فِیهِ مَا رَزَقْتَنِی
ثُمَّ اسْتَرْزَقْتُکَ عَلَى عِصْیَانِی فَرَزَقْتَنِی
ثُمَّ اسْتَعَنْتُ بِرِزْقِکَ عَلَى مَعْصِیَتِکَ
فَسَتَرْتَ عَلَیَّ ثُمَّ سَأَلْتُکَ الزِّیَادَةَ
فَلَمْ تُخَیِّبْنِی وَ جَاهَرْتُکَ فِیهِ
فَلَمْ تَفْضَحْنِی فَلَا أَزَالُ مُصِرّاً
عَلَى مَعْصِیَتِکَ وَ لَا تَزَالُ عَائِداً
عَلَیَّ بِحِلْمِکَ وَ مَغْفِرَتِکَ یَا أَکْرَمَ الْأَکْرَمِینَ
فَصَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ
وَاغْفِرْهُ لِی یَا خَیْرَ الْغَافِرِینَ】
بار خدایا🌷
از تو آمرزش میطلبم برای هر گناهی که
با پای خود به سوی آن گام برداشتم
یا دستم را به سوی آن دراز کردم
یا چشمم با دقت آن را نظاره کرد
یا گوشم را به سوی آن باز نمودم
یا زبانم به آن گویا شد
یا آنچه را به من عطا کردی
در آن خرج کردم
سپس با وجود عصیان
از تو روزی خواستم و تو به من دادی
آنگاه از رزق تو در راه معصیت
کمک گرفتم و تو آن را پوشاندی
سپس از تو بیشتر خواستم
باز ناامیدم نکردی
و آشکارا آن را مرتکب شدم
رسوایم ننمودی
و پیوسته بر معصیتت اصرار میورزم
ولی همواره توبهام را میپذیری
و با حلم مغفرتت گذشت میکنی
ای کریمترین کریمان
پس بر محمد و آلش درود فرست🌷
و اینگونه گناهانم را بیامرز
ای بهترین آمرزندگان✨
◽️▪️◽️▪️◽️▪️◽️▪️◽️
🤲🏻 رَبَّنَا اغْفِرْ لِی وَلِوَالِدَیَّ وَلِلْمُؤْمِنِینَ یَوْمَ یَقُومُ الْحِسَابُ
@qurantehran
🔹 #مناجات_شعبانیه دعای اهل وصال و اهل فراق
🔸 شرح فراز بیستم
💠 اِلهی وَ اَلْهِمْنی وَلَهاً بِذِکْرِکَ اِلی ذِکْرِکَ وَ هِمَّتی فی رَوْحِ نَجاحِ اَسْمائِکَ وَ مَحَلِّ قُدْسِکَ
در این فراز نیز دو خواسته بسیار مهم و قابل درنگ نهفته است که بازکردن و شرح دادن هریک از این دو خواسته بسیار دل نشین و بهجت آفرین است؛
1⃣ شیدایی در ذکر
برای شناخت حقیقت وَلَه و شیفتگی در ذکر، فهم دو نکته بسیار لازم است؛
✳️ اثر معنوی و عملی ذکر
✳️ اثر اخلاص ناب
نکته اول، این است که #ذکر و #یاد حق تعالی اثر معنوی، روحی و نیز عملی مهمی درپی دارد، استاد علامه جوادی در مفهوم ذکر می فرمایند: ذکرْ از آن جهت که با ذاکر، اتّحاد وجودی مییابد و ذکر خدا با حضور او همراه است، پس ذاکر خود را در مَشْهد خدا حاضر میبیند و از کمال قرب و حضورْ طَرْفِ وافری میبندد لذا بر محور حیا از بسیاری از افکار پلید، اخلاق رذایل و اعمال نکوهیده احتراز میکند.
🌺 ألم یعْلم بأنّ الله یری [سوره علق، آیه۱۴] :آیا نمی دانست که خدا او را می بیند؟
و در مصاف با اهرمن درون و بیرون که او را به هوی فرا میخواند و بساط هوس را فراسوی او میگشاید بر آنها پیروز میشود به طوری که برای دفع هر خطر آلودگی به گناه؛ عادلانه محفوظ میماند یا برای رفْع محذور پدید آمده و گناه مرتکب شده تائبانه و مُنیبانه کوشش میکند ازهمین رو درآیات ۱۴,۱۵ سوره اعلی آمده است: (قدْ أفْلح من تزکّی٭وذکر اسْم ربّه فصلّی: به راستى رستگار شد آن كس كه خود را (از پليدىها) پاك گردانيد * نام پروردگارش را ياد كرد و نماز گذارد.
و همچنین در آیه ۱۳۵ سوره آلعمران می فرماید:
🌸 والذین إذا فعلوا فاحشةً أو ظلموا أنفسهم ذکروا الله فاسْتغفروا لذنوبهم ومن یغفر الذنوب إلاّ الله ولم یُصرّوا علی ما فعلوا وهم یعلمون :
🔻 افراد با تقوا كسانى هستند كه هرگاه كار زشتى انجام دهند و يا به خويشتن ستم كنند، خدا را ياد كرده و براى گناهان خود #استغفار مىكنند. و جز خدا كيست كه گناهان را ببخشد؟ و (متّقين) چون به زشتى گناه آگاهند بر انجام آنچه كردهاند، پافشارى ندارند.
که آیه اول میتواند مسئله دفع گناه را تبیین کند چنانکه آیه دوم برای تحلیل رفْع گناه از راه توبه و انابه در ظلّ یاد خدا کافی است. شیطان که عامل نسیان و سبب سهو از حق و ذهول از صدق است چون با ذکر خدا رَجْم میشود، لذا #یاد_خدای_سبحان یکی از دو اثر مُثْبَت را خواهد داشت: یکی آنکه مانع پدیدهٴ سهو و غفلت است و به اصطلاح جنبهٴ دَفْع خطر دارد و دیگر آنکه نسیان پدید آمده را به توجّه و التفات تبدیل میکند و به اصطلاح، جنبهٴ رفع خطر را به همراه دارد.
✳️ اثر اخلاص ناب
همانگونه که استاد جوادی فرمودند:
« #استمرار_ذکر_الهی و تداوم یاد خدا تأثیر بسزایی دارد، لیکن اثر اخلاص ناب بیش از اثر کثرت ذکر است، بلکه در حقیقتْ ذکر خالصانه همان ذکر کثیر است و ذکر بی اخلاص هر چند از لحاظ کمیّتْ وافر باشد ذکر اندک است!
، حدیثی در ذیل آیه ۱۴۲ سوره نساء
﴿إنّ المنافقین یخادعون الله وهو خادعهم وإذا قاموا إلی الصلوة قاموا کُسالی یراءُون الناس ولا یذکرون الله إلاّ قلیلا
🍃 همانا منافقان با خدا مكر و حيله مىكنند در حالى كه خداوند (به كيفر عملشان) با آنان مكر مىكند. و هرگاه به نماز برخيزند با كسالت برخيزند، آن هم براى خودنمايى به مردم و خدا را جز اندكى ياد نمىكنند.
http://eitaa.com/qurantehran
ادامه دارد
🔹 #مناجات_شعبانیه دعای اهل وصال و اهل فراق
🔸 ادامه شرح فراز بیستم
به این صورت آمده که: قال امیر المؤمنین (علیهالسلام): ﴿من ذَکَر الله عزّ وجلّ فى السرّ فقد ذکر الله کثیراً، إنّ المنافقین کانوا یذکرون الله علانیةً ولا یذکرونه فى السرّ
📚 وسائل الشیعه ج۷، ص۲۶۴
عصارهٴ آن حدیث نورانی این است که چون دنیا متاع قلیل است و اهل نفاق برای دنیا ذکر میگویند نه برای رهایی از آن، که ریشه هر خطیئه است لذا ذکر آنها هر چند از لحاظ کمیت فراوان باشد از جهت واقعیت اندک است.
چون هر ذکری به مثابه تیری به قلب سیاه سپاه اهریمن است لازم است هنگام تهاجم دشمن از بیرون و تحامل اهریمن و تطالُب نفس اماره و تواثب مُسَوّله از درون، از کثرت یاد خدا استنصار، و بدان استغاثه شود، چنانکه دربارهٴ جهاد اصغر چنین آمده است:
🌼 یا أیّها الذین امنوا إذا لقیتم فئةً فاثْبتوا واذْکروا الله کثیراً لعلّکم
( آیه ۴۵ سوره مبارکه انفال)
🌱 اى كسانى كه ايمان آوردهايد! هرگاه با گروهى (از دشمن) روبرو شديد، #ثابتقدم باشيد و #خدا_را_بسيار_ياد_كنيد تا شما رستگار شويد.
✳️ مراتب ذکر
نکته سوم #اثر_معنوی_ذکر را بایست در مراتب ذکر جستجو کرد، چرا که از منظر آیات و روایات ذکر سه مرتبه دارد و هر مرتبه از ذکر اثر خاص خودش را دارد؛
الف-ذکر زبان؛
ب-ذکر قلبی
ج- ذکر عملی
✔️مقصوداز #ذکر_زبانی، حمد و ثنای الهی، نجوا کردن (آهسته حرف زدن)، درد دل کردن، درخواست کمک از درگاه خدای سبحان و پناه بردن از شر شیاطین انس و جن به آن بارگاه مقدس است. ذکر زبانی پایین ترین مرتبه ذکر است ولی در عین حال اثر خاص خودش را دارد ولی مهم این است که ذکر زبانی لقلقه زبان نشود و همراه با غفلت دل نباشد، بلکه ذکر زبانی نشان ذکر قلبی و ابراز مکنون دل باشد یا دستکم مقدمه ذکر قلبی گردد
:«وَاذْکر رَّبَّک فِی نَفْسِک تَضَرُّعاً وَخیفَةً وَدُونَ الْجَهْرِ مِنَ الْقَوْلِ بِالْغُدُوِّ وَالآصَالِ وَلاَ تَکن مِّنَ الْغَافِلِینَ» (آیه ۵۵ اعراف)
: پروردگارت را درل خود ، از روی تضرّع و خوف، آهسته و آرام، #صبحگاهان و #شامگاهان، یاد کن و از #غافلان_مباش!»
✔️ ذکر قلبی؛
مقصود از ذکر قلبی همان توجه قلبی به خدای سبحان است که دل را صفا و صیقل داده، جلوهگاه محبوب میکند و روح را تصفیه کرده، انسان را از قید اسارت نفس میرهاند. اگر قلب به تذکّر محبوب و یاد حق تبارکوتعالی عادت کرد و با آن عجین شد، انسان را دگرگون میکند، بطوری که چشم، زبان، دست، پا و سایر اعضا، با ذکر حق انجام میگیرد و برخلاف وظایف، امری انجام نمیدهند. کاملترین و بهترین مرتبه ذکر، که در همه مراتب انسانی، جاری شده و حکمش ظاهر و باطن و نهان و آشکار را در برگیرد ذکر قلبی است.
http://eitaa.com/qurantehran
ادامه دارد
🔹 #مناجات_شعبانیه دعای اهل وصال و اهل فراق
🔸 ادامه شرح فراز بیستم
اگر ذکر زبانی از نظر مکتب اسلام مطلوب است و به آن سفارش شده، سرّش در آن است که زبان قلب گشوده شود و بحدی برسد که زبان، چشم، گوش و سایر اعضای بدن از قلب پیروی کنند تا بدینوسیله دل برای ورود صاحب منزل، پاک و پاکیزه گردد.
✔️ ذکر عملی؛
ذکر عملی یعنی انسان در عمل، خدا را ناظر و شاهد اعمال و رفتار خود دانسته، هرجا که صحبت واجب باشد، آنجا حاضر بوده و هرجا که صحبت از محارم الهی، گناه و نافرمانی خدا باشد، غایب باشد و در حال گناه و نافرمانی دیده نشود. این نوع ذکر در آیات قرآن، به تعابیر گوناگون، در مورد اعمال انسانی به کار رفته است باتوجه به این مراتب از ذکر است که امام العارفین در این فراز از مناحات شعبانیه «وله و شیدایی ذکر» که همان اوج « #ذکرلفظی، #ذکرقلبی، #ذکرعملی» است ازحق تعالی مطالبه می کند و اینگونه مناجات می کند:
اِلهی وَ اَلْهِمْنی وَلَهاً بِذِکْرِکَ اِلی ذِکْرِکَ
:معبود من! شیدایى و شیفتگى به ذكرت را الهام فرما
2⃣ طلب همت بلند
دومین خواسته عرفانی در این فراز از مناجات #علو_درهمت است!
همّت در لغت از ریشه همّ به معنای عزم قوی، و در اصطلاح علوّ همت عبارت است از سعی و کوشش در تحصیل سعادت و کمال و طلب کردن کارهای بزرگ و عالی، بدون در نظرگرفتن سود و زیان دنیا، به طوری که به سبب دست یافتن به منافع دنیوی شادمان نشود و از فقدان آن اندوهگین نگردد بلکه در طریق طلب، از مرگ و کشته شدن و مانند آنها باک نداشته باشد حضرت علی علیه السلام میفرماید: «بهترین همتها، بلندترین آنها است؛ [خیر الهمم اعلاها]» وازآن جایی خداوند، تمامی ابزار لازم برای رسیدن به تکامل و وصول به خواسته ها و آرزوها را، در نهاد آدمی تعبیه نموده است، تنها عزم و اراده جدی را می طلبد که آدمی بتواند ازابزار دراختیار راه تکامل را طی کرده و به لقاء الله برسد وچون همت و عزم نقش کلیدی در رسیدن بهاین مقصد دارد امام علی علیه السلام دراین فراز ازمناجات به ما می آموزد که از خداوند، همتی عالی طلب نماییم که همان #شهود_اسماء_حسنا و #رهیابی_به_مقام_قدس_ الهی می باشد لذا می فرماید:
🍃وَ هِمَّتی فی رَوْحِ نَجاحِ اَسْمائِکَ وَ مَحَلِّ قُدْسِکَ
همتم را در قرار گرفتن در مسیر اسمهایت و قرار گرفتن در جایگاهت قرار ده
http://eitaa.com/qurantehran
ادامه دارد
#ترجمه (بهرامپور)
🌸 سوره مبارکه فجر 🌸
🌺 به نام خداوند بخشنده مهربان 🌺
1 - به سپیده دم سوگند،
2 - و به شبهای دهگانه،
3 - و به زوج و فرد
4 - و به شب سوگند، آنگاه که برود
5 - آیا در آن برای خردمند سوگندی هست!
6 - آیا ندیدی پروردگارت با قوم عاد چه کرد!
7 - با ارم که دارای کاخها و ستونها بود
8 - که نظیرش در بلاد دیگر ساخته نشده بود
9 - و با قوم ثمود که در آن وادی سنگ را میبریدند
10 - و با فرعون صاحب میخها [ی شکنجه]
11 - همانها که در شهرها طغیان کردند
12 - و در آنها فساد را به اوج رساندند،
13 - پس پروردگارت تازیانه عذاب را بر سرشان کوفت
14 - به تحقیق پروردگار تو البته در کمین است
15 - اما آدمی را چون پروردگارش بیازماید و او را گرامی داشته نعمتش دهد گوید: خدایم مرا گرامی داشت
16 - و اما چون او را بیازماید و روزیش را تنگ سازد پس گوید: پروردگارم مرا خوار کرد
17 - چنین نیست [که خیال میکنید] بلکه شما یتیمان را گرامی نمیدارید
18 - و یکدیگر را بر اطعام بینوایان ترغیب نمیکنید
19 - و میراث [ضعیفان] را یکجا میخورید
20 - و مال را بسیار دوست میدارید [در حد دلباختگی]
21 - چه خیال میکنید، وقتی که زمین درهم شکست و به سختی متلاشی گردید
22 - و [فرمان] پروردگارت فرا رسید و فرشتگان صف در صف حاضر شدند
23 - و در آن روز جهنم را حاضر کنند، آن زمان است که انسان بیدار شود، اما از این بیداری او را چه سود!!
@qurantehran
💠 سفارش امام رضا علیه السلام
دراین روزهای باقیمانده شعبان
۱.زیاد دعا کن.
۲.زیاد استغفار کن.
۳.زیاد قرآن تلاوت کن.
۴.از گناهانت به درگاه خدا توبه کن تا خالصانه به ماه خدا وارد شوی
۵.هر امانتی که گردنت هست ادا کن
۶. تمام کینههایی که در دلت نسبت به مؤمنان داری، از دل بیرون کن
۷. هر گناهی که به آن مبتلا هستی از آن دست بکش و تقوای خدا پیشه کن و در آشکار و پنهان بر خدا توکل کن...
۸. و در روزهای باقیمانده این ماه بسیار بگو:
🌹اللَّهُمَّ إِنْ لَمْ تَکُنْ غَفَرْتَ لَنَا فِیمَا مَضَی مِنْ شَعْبَانَ فَاغْفِرْ لَنَا فِیمَا بَقِیَ مِنْهُ...
خداوندا اگر در روزهای گذشته شعبان ما را نیامرزیدی، پس در روزهای باقیمانده بیامرز...
📚بحارالانوار ج ۹۴ ص۷۳
https://eitaa.com/qurantehran