فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅سلام رسول خدا صلی الله علیه وآله به باقر العلوم علیه السلام
ابان بن عثمان گويد: امام صادق علیه السلام به من فرمود: رسول خدا (صلی الله علیه و آله ) روزى به جابربن عبدالله انصارى فرمود: تو آنقدر زنده مى مانى تا فرزند من محمد بن على بن الحسين بن على بن ابى طالب را كه در تورات ملقب به باقر است زيارت كنى و چون او را ديدى سلام مرا به او برسان.
سالها گذشت، روزى جابر به خانه على بن الحسين (امام سجاد)علیه السلام داخل شد،
محمد بن على (امام باقر)علیه السلام را كه جوانى بود در آنجا ديد، گفت: جوان پيش بيا،
او پيش آمد ،گفت: راه برو،
او راه رفت، جابر گفت: عجبا به خداى كعبه قسم شمايل اين جوان شمايل رسول خداست، آنگاه به على بن الحسين علیه السلام گفت : اين جوان كيست؟
فرمود: اين پسر من و ولى امر بعد از من، محمد باقر است.
جابر با شنيدن اين سخن برخاست و بر پاى آن حضرت افتاد و مى بوسيد و مى گفت: جانم به فدايت يابن رسول الله! سلام پدرت را قبول كن، رسول الله بر تو سلام مى فرستد...
چشمان ابى جعفر علیه السلام پر از اشك شد، بعد فرمود: «يا جابر! على أَبى رسول اللّه السّلام مادامتِ السموات و الارض»
و سلام بر تو يا جابر! در مقابل ابلاغ سلام آن حضرت .
بحار: ج 46 ص 223
💠 ماه رجب مخصوصا روز اول و پانزدهم آن ایام زیارتی امام حسین علیه السلام
📢 *اگر بتوانی هر روز زیارت مقدسه عاشوراء را بخوان تا ثواب کسی که با حضرت سیدالشهداء صلوات الله و سلامه علیه شهید شده است برای تو نوشته شود...*
🛑 *علقمه گوید که حضرت امام باقر صلوات الله و سلامه علیه ( بعد از اینکه زیارت عاشورا را نقل کردن ) فرمودند : ای علقمه، اگر توانستی که هر روز عمرت، این زیارت را بخوانی چنین کن و تو را به خواست خدای تعالی، ثواب همه آنچه گفته شد ( از رفع درجات و محو و پاک شدن گناهان و ....) نوشته خواهد شد .*
📜قَالَ عَلْقَمَةُ قَالَ أَبُو جَعْفَرٍ صلوات الله و سلامه علیه : *إِنِ اسْتَطَعْتَ أَنْ تَزُورَهُ فِی کُلِّ یَوْمٍ بِهَذِهِ الزِّیَارَةِ فَافْعَلْ وَ لَکَ ثَوَابُ جَمِیعِ ذَلِکَ .*
📚 مصباح المتهجد ٫ صفحات : ۵۳۸ - ۵۴۲
🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴
💠 سوم ماه رجب سالروز شهادت دهمین امام معصوم حضرت علی بن محمد الهادی علیه السلام محضر مبارک امام زمان عجل الله فرجه ودوستان و پیروان اهل بیت علیهم السلام تسلیت باد.
🟢#حضرت_امام_هادی علیه السلام فرمودند:
الدُّنْيا سُوقٌ رَبِحَ فيها قَوْمٌ وَ خَسِرَ آخَرُونَ.
♦️دنيا همانند بازارى است كه
🔸عدّه اى در آن براى آخرت سود مى برند
🔹و عدّه اى ديگر ضرر و خسارت متحمّل مى شوند.
📚تحف العقول، ص ٦٥
🔰یکی از اصحاب امام هادی صلواتاللهعلیه گوید:
خدمت حضرت نامهای بدین مضمون نوشتم:
«شخصی دوست دارد با امام زمانش راز و نیاز كند و مشكلات خود را با ایشان در میان بگذارد، همان گونه كه با خدایش راز و نیاز کرده و حوائجش را اظهار میكند؛ او باید چه كند؟»
حضرت در پاسخ مرقوم فرمودند:
«هرگاه حاجتی داشتی، فقط لبهای خودت را حركت بده و مطمئن باش كه جواب به تو خواهد رسید.»
📚:کشف المحجة لثمرة المهجةج۱ ص۲۱۱
🏴به مناسبت سالروز شهادت امام هادی علیه السلام
✍ علی بن محمد بن علی ( ۱۵ذیالحجه ۲۱۲ ه، در صریا مدینه – ۳رجب ۲۵۴ ه، سامَرّاء) معروف به علیّ النقی و هادی؛ فرزند امام جواد(علیه السلام ) و دهمین امام شیعیان می باشد. آن حضرت به القاب دیگری مانند: « عالم »، « فقیه »، « امین » و « طیب »، شهرت داشت و کنیه مبارک ایشان نیز « ابوالحسن » است.
✅ آن حضرت، دارای نفس زکیه و عزمی راسخ و همتی عالی بود و عظمت شخصیت آن بزرگوار (علیه السلام ) به قدری زیاد است که دوست و دشمن را به اعتراف واداشته است.
✅ «زیارت غدیریه» یکی از یادگارهای ارزشمند امام هادی(علیه السلام ) است که ضمن بیان فضایل امام علی(علیه السلام ) و مشکلات سیاسی و اجتماعی آن روزگار، با بیان نشانههایی از قرآن و روایات، سند معتبر و گرانبهایی برای اثبات ولایت امیرالمومنین(علیه السلام ) به شمار میرود.
✅ و نیز زیارت جامعه کبیره که از زبان امام علی النقی(علیه السلام )، است؛ اگرچه به شیوهٔ خطابی و گفتاری است؛ اما درحقیقت بیانگر جایگاه امامت در تشیع است.
✅ مدت ۳۳ سال امامت آن حضرت با خلافت معتصم، واثق، منتصر، مستعین، معتز و متوکل عباسی معاصر بود. و از آنجا که آن حضرت و فرزند گرامی ایشان؛ امام حسن عسکری ( علیهما السلام )، درسامَرّاء( محله عسکر) تحت نظر خلفای بنی عباس قرار داشتند به « عسکریین » شهرت یافتند.
✅ سرانجام آن امام همام، توسط معتز عباسی در سال ۲۵۴ هجری مسموم گردید و به شهادت رسید، و پیکر مطهرش درسامَرّاء(سُرِّ مَن رَأیٰ؛ شاد شود هر که آن را بدید) رخ در نقاب خاک کشید.
🌷 رسول اکرم (صلی الله علیه و آله) :
🔸اگر کسی قدرت بر روزهی ماه رجب را ندارد، هر روز این تسبیحات را صد بار بخواند، تا ثواب روزهی ماه رجب را دریابد :
🤲 سُبْحَانَ الْإِلَهِ الْجَلِيلِ، سُبْحَانَ مَنْ لا يَنْبَغِي التَّسْبِيحُ إِلّا لَهُ، سُبْحَانَ الْأَعَزِّ الْأَكْرَمِ، سُبْحَانَ مَنْ لَبِسَ الْعِزَّ وَ هُوَ لَهُ أَهْلٌ.
🏴🏴الإمام الهادي عليه السلام ـ فِي الزِّيـارَةِ الجامِعَـةِ الَّتي يُـزارُ بِهَا الأَئِمَّةُ
ـ🔸 أشهَدُ أنَّكُمُ الأَئِمَّةُ الرّاشِدونَ ، المَهدِيّونَ المَعصومونَ المُكَرَّمونَ ... عَصَمَكُمُ اللّه ُ مِنَ الزَّلَلِ ، وآمَنَكُم مِنَ الفِتَنِ ، وطَهَّرَكُم مِنَ الدَّنَسِ ، وأذهَبَ عَنكُمُ الرِّجسَ وطَهَّرَكُم تَطهيرًا
♦️امام هادى عليه السلام ـ در زيارت جامعه كه با خواندن آن امامان علیهمالسلام را زيارت مى كنند می فرمایند:
ـ🔹من گواهى مى دهم كه شما امامان رشد یافته و هدايت شدگان و معصوم ها و کرامت داده شده ها هستيد كه خداوند از هر گونه لغزشى مصونتان داشته است و از فتنه ها ايمن تان ساخته است و از ناپاكى پاك تان گردانيده و از پليدى و پلشتى، دور و كاملاً پاك تان كرده است.
📚 التهذیب جلد ۶ صفحه ۹۷
⚫️صلوات خاصه امام هادی علیه السلام
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى عَلِيِّ بْنِ مُحَمَّدٍ وَصِيِّ الْأَوْصِيَاءِ وَ إِمَامِ الْأَتْقِيَاءِ وَ خَلَفِ أَئِمَّةِ الدِّينِ وَ الْحُجَّةِ عَلَى الْخَلائِقِ أَجْمَعِينَ اللَّهُمَّ كَمَا جَعَلْتَهُ نُورا يَسْتَضِيءُ بِهِ الْمُؤْمِنُونَ فَبَشَّرَ بِالْجَزِيلِ مِنْ ثَوَابِكَ وَ أَنْذَرَ بِالْأَلِيمِ مِنْ عِقَابِكَ وَ حَذَّرَ بَأْسَكَ وَ ذَكَّرَ بِآيَاتِكَ وَ أَحَلَّ حَلالَكَ وَ حَرَّمَ حَرَامَكَ وَ بَيَّنَ شَرَائِعَكَ وَ فَرَائِضَكَ وَ حَضَّ عَلَى عِبَادَتِكَ وَ أَمَرَ بِطَاعَتِكَ وَ نَهَى عَنْ مَعْصِيَتِكَ فَصَلِّ عَلَيْهِ أَفْضَلَ مَا صَلَّيْتَ عَلَى أَحَدٍ مِنْ أَوْلِيَائِكَ وَ ذُرِّيَّةِ أَنْبِيَائِكَ يَا إِلَهَ الْعَالَمِين🏴
💠شیخ طوسی در کتاب امالی، از سهلبن یعقوب نقل کرده است که به #امام_هادی علیهالسلام عرض کردم: در بیشتر روزها موانعی هست که نمیگذارد آدمی به دنبال مقصود خود برود
مرا راهنمایی بفرمایید که چگونه می توانم از آن خطرات احتمالی اجتناب کنم و خود را در حرض و امان قرار دهم زیرا گاهی ضرورت و ناچاری مرا وادار می کند که در آن روزها به دنبال خواسته هایم بروم.
📣امام علیه السلام فرمود ای سهل: #ولایت ما برای #شیعیان ما حافظ و نگهدارنده ای است که اگر در قعر دریاهای عمیق فرو روند، و یا در دشت بی آب و علف و بیابانهای خطرناک بین جانواران درنده و گرگهای وحشی، و دشمنان آدمی و پری قرار بگیرند، هر آینه از خوف و خطر آنها ایمن می باشند،
◀️پس به خدا اعتماد کن و ولایت و دوستی خود را به ائمۀ طاهرین خالص گردان و به هرکجا که خواهی رو کن و به دنبال هر مقصدی که داری برو .
📌امالی طوسی ج۱ص ۲۷۶، بحارالانوار ج۹۲ص ۱
✅ در دوران غیبت باید چنین باشیم...
از حضرت #امام_باقر صلواتاللهعلیه روایت شده است که در #تفسیر آیۀ شریفه: "يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اصبِرُوا وَصَابِرُوا وَرَابِطُوا" (ای مؤمنان! صبر کنید و شکیبایی ورزید و رابطه برقرار کنید؛ سوره آلعمران، آیه ۲۰۰) فرمودند:
🌿 «صبر كنيد بر بجای آوردن واجباتِ دینتان و استقامت ورزيد در برابر دشمنانتان و رابطه برقرار کنید با امامتان كه در انتظارش هستيد.»
💠 «عَن بُرَيدِ بن مُعاويةَ العِجليّ عَن أبيجَعفَرٍ مُحَمَّدِ بن عَليٍّ الباقِرِ علیهالسلام في قَولِهِ عَزَّوَجلّ "اصبِرُوا وَصابِرُوا وَرابِطوا" فَقالَ: اصبِروا عَلَى أداءِ الفَرائِضِ وَصابِروا عَدُوَّكُم وَرابِطوا إمَامَكُمُ المُنتَظَرَ.»
📚 الغيبة (شیخنعمانی)، ص۱۹۹، ح۱۳
تفسیر برهان (علامهبحرانی)، ج۱، ص۷۳۰
یکی از بهترین مصادیق برقراری و حفظ رابطه با وجود مقدّس #امام_زمان عجّلاللهفرجهالشریف، دستگیری مادی و معنوی از ایتام حیران آن حضرت و شیعیان مستضعف دوران سیاه انتهای غیبت است که امید و پناهی جز عنایت مولایشان ندارند.
🍂 «اللّهمّ عجّل لمولانا الغریب الفرج.»
🌸🍀🌸🍀🌸🍀🌸🍀🌸🍀🌸
🔔 کسانی که برای لحظه لحظه عمرشان ارزش قائلاند این حدیث را از دست ندهند که مبادا خدایی ناکرده حسرت گریبانگیر آنان شود
🔹 شخصی به نام سالم روایت میکند: چند روزی از ماه رجب مانده بود که به محضر امام صادق (علیه السلام ) رسیدم. حضرت به من نظری افکند و فرمود: ای سالم! آیا در این ماه روزهای گرفتی؟ عرض کردم: به خدا سوگند نه ای پسر رسول خدا.
🔸 امام صادق (علیه السلام ) فرمود: ثوابهایی را از دست داده ای که مقدار آن را جز خداوند متعال کسی نمیتواند اندازهگیری کند. این ماه، ماهی است که خود خداوند متعال آن را فضیلت بخشیده و حرمت بسیاری برای آن قائل شده و کرامت خویش را برای روزه داران این ماه واجب نموده است.
🔹 سالم گوید: عرضه داشتم: ای پسر رسول خدا! اگر در روزهای باقی مانده اندکی روزه بگیرم آیا بعضی از ثواب روزه داران آن را به دست میآورم؟
🔸 امام صادق (علیه السلام ) فرمود: ای سالم! کسی که یک روز از آخر این ماه را روزه بگیرد، این روزه او را از سختیهای جانکندن و از هول و هراس مطلع که در مقابل عظمت نامتناهی خدا به او دست میدهد و از عذاب قبر در امان میدارد. و هر که دو روز از آخر این ماه را روزه بدارد، این روزه، وسیله گذر او از پل صراط میشود و کسی که سه روز از آخر این ماه را روزه بگیرد، از هول و هراس و سختیهای روز قیامت مصون شود و آزادی از عذاب دوزخ به او داده خواهد شد
📚 (بحار الانوار، ج۹۴، ص۳۲)
💠 وضو گرفتن بعد از غسل جنابت
💬 کسی که غسل جنابت کرده، نباید برای نماز وضو بگیرد و نماز و دیگر اعمالی را که باید با وضو انجام دهد می تواند با همین غسل انجام دهد.
💬 سوال:
آیا موردی وجود دارد که وضو گرفتن پس از غسل جنابت جایز باشد؟
✅ پاسخ:
🔹 در سه مورد پس از غسل جنابت، وضو لازم است:
◀️ اول: این که در بین غسل حدث اصغر (چیزی که وضو را باطل می کند) سر زند.
◀️ دوم: این که پس از غسل، حدث اصغر سر زند.
◀️ سوم: کسی که یقین به جنابت ندارد و احتیاطاً غسل کرده است.